Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

2013 Magyarország sikere

2013. december 15. - Szarvas Norbert

a_2013as_ev_legjobban_vart_bejelentesei_1.jpg2013-ban pontosan azt kaptuk, amire számítani lehetett. Egy hatalmas kabaré volt az egész év politikai és gazdasági szempontból, ami számos esetben hozott megbotránkozást, csakúgy mint egy mosolyt. Kétségtelen, hogy az Orbán-kormány kezében tartja a hatalmat, nélküle semmi sem történhet ebben az országban. Idén többek között láthattuk, ahogyan a kormány betör a telekommunikációs piacra, láthattuk Matolcsy új arcát és szembesülhettük a nemzeti dohányleszoktatással. Hajtás után 2013 madártávlatból innen és túl:

(2013.03) Kiderűlt, hogy a hülyeség pozíció és nem emberfüggő- Matolcsy az új jegybankelnök


Matolcsy Györgynek sikerült az elmúlt években betöltenie a Hofi által itt hagyott űrt, ami a humort és öniróniát illeti. Ez a kétségkívül gazdaságilag túlképzett ember a Fidesz kormány alatt ez idáig saját maga paródiája volt, aki a  hormontúltengésben szenvedő tiniket megszégyenítő magabiztossággal csinált bolondot magából, tette értéktelenné a nemzetgazdasági miniszteri pozíciót és hozta vissza a világ színpadjára a magyar humort. Kódneve: Unortodoxia

Aztán a gazdasági szakértők legmélyebb rémálmait felidézve nevezték ki Matolcsyt az addig Mordor seregeivel szemben utolsóként megmaradt vár vezetőjévé (jegybankelnök). Féltünk, hogy az ember megbolondult és az egész országot romba dönti. Helyette viszont nagy meglepetésre kiderült, hogy Matolcsy képes még gazdasági szakemberként viselkedni, aki ugyan még mindig szenved az unortodoxia tüneteitől, de mégis mintha rálépett volna a fékre, és elhagyta volna bolond mivoltának bizonygatását. Helyette viszont bebizonyosodott, hogy a nemzetgazdasági miniszteri pozíció felvételi követelménye a paródia, a bolondság és az antigazdaság. Varga Mihály tökéletesen hozta a szerepet, amit ez a pozíció megkövetel ezek szerint mostanában. 

(2013.03.15) A kormány felfedezte magának a telekommunikációt.


photo_1.PNGEz a nap az év és talán az elmúlt 23 év legsötétebb napja volt a magyar nép számára. A reménytelenség, magára hagyatottság és a kormány töketlensége volt éppen terítéken, miközben emberek ezreinek az életével játszottak. Másrészről viszont az elmúlt 23 év talán legjobb napja is volt ez egyben, hiszen a reménytelenségben felütötte a fejét a társadalmi összetartás, a segítségnyújtás, a civil összefogás. Megerősítettük magunkat abban, hogy senki sincsen egyedül ebben az országban (politikától, vallástól és bőrszíntől függetlenül), ha valóban baj van.

A belügyminisztérium a nagy hóvihar után megkésve ugyan, bár törve nem adta ki hangzatosabbnál hangzatosabb nyilatkozatait, hogy a viharról már 1 héttel az eset előtt lehetett tudni és fel lehetett volna rá készülni. Csak a legvérmesebb újságíró horda mert visszakérdezni, hogy ha ez ennyire nyilvánvaló volt, akkor a kormány tulajdonképpen miért is nem készült fel rá? A valóságban a helyzet csúcspontjában csak a Facebook és civil csoportok összefogása tartott sokakat életben, szerveztek meg önkéntes alapon segítséget, miközben a hatalom az első 24 órában a saját embereinek a kimentésével volt elfoglalva. Aztán pedig egy sms-re futotta, amikor már a vihar elvonult. 

De még ebben a felemelkedett hangulatban is sikerült a kormánynak érvényesítenie stratégiáját és azon nyomban betámadta az egyik telekommunikációs vállalatot, aki nem volt hajlandó úgy ugrálni, ahogy a kormány fütyül, miközben a szektorra nagyon komoly adókat erőltettek rá. Még egyszer köszönöm mindenkinek, hogy önkéntes alapon sikerült megszervezni a mentést és sikerült emberéleteket menteni, miközben a milliárdokból fenntartott katasztrófa elhárításnak sikerült totális csődöt mondania.

(2013.03) A pofátlan költségtérítések ellen fellép a Fidesz

A Fidesz mára a pofátlan végkielégítések és költségtérítések elleni harc szimbólumává vált. Igazi úttörő, aki néha beleesik a saját csapdájába, amit bizonyít az alábbi lista vagy éppen az elmúlt hetekben közzétett év végi Fidesz érdekeltségű intézményi vezetők több tízmilliós prémiuma. Sikerként könyvelhető el, hogy valójában a Fidesz teljesítette az ígéretét és leszámolt az MSZP-Jobbik és társai pofátlan pénzfelvételeivel. (Mára csak a saját embereik juthatnak ilyen pénzekhez).

politika_a_1.jpg

 

(2013. 04) Rezsicsökkentés első fázisa, amit azóta követett még 1-2-3 lépés


Rogán Antal fémjelezte intézkedéssorozat áprilisban vette kezdetét, amit manapság a nagy nemzeti rezsi_1.jpgrezsicsökkentésnek hívunk. Idén csak úgy röpködtek a -10%-ok, amik bizonyos választói bázisok soha nem látott elégedettségét eredményezték. Eltelt már jó pár hónap azóta, de még mindig nem akarja nagyon senki belátni, hogy ezek a rezsicsökkentések sokkal többe kerülnek az emberek számára, mint amennyit a spórolás jelent. Mindegy hogy gázszámlát akarnak csökkenteni erőszakosan vagy pedig a banki dolgokat...

Remélem egyszer mindenki meg fogja érteni, hogy a piac rendelkezik egy kiigazító mechanizmussal, aminek a lényege az, hogy az állam által erővel elvett bevételt valamilyen módon pótolja. Ha az állam a lakosságot akarja védeni, akkor a szolgáltató egyértelműen a vállalati szférát kezdi el terhelni, akik viszont továbbterhelnek a lakosságra. Így végső soron 1 dolog lesz olcsóbb, míg minden más drágább. Ez a trükkös adóbevétel emelés az állam részéről, hiszen így a lakosság nem a korményt hibáztatja, hanem a vállalati szektort, akik kénytelenek emelni emiatt is az áraikon, ami többletbevételt-többletadózást eredményez. Hát ez rogánisztikus.

Stadiont és cirkuszt a népnek!


Orbán Viktor szereti a focit, ezért a Fidesz is szereti a focit. Ráadásul egy bizonyos megalománia is megfigyelhető, hiszen Felcsútra arányaiban drágább stadiont építenek, mint amennyibe az olasz többszörös bajnok Juventus modern stadionja került. Az már mellékes, hogy a felcsúti stadion Orbán Viktor kertjében épül és befogadóképessége 2-szerese a falu lélekszámának. Másfelől a stadionépítést következetesen és ellentmondást nem tűrően viszi végbe Orbán Viktor és bandája. Többször kinyilatkoztatta már, hogy szégyen a focit nem annyira támogatni anyagiakban, mint az egészségügyet vagy az oktatás (amit Hoffman Rózsa idén szétvert). 

Miközben a teljes magyar egészségügyi szektor közel 60 milliárdos adósságtól fulladozik, ami miatt az eddig se túl színvonalas szolgáltatás folyamatosan romlik, addig a stadionokra idén több száz milliárd forintot szavatak meg. Példának okáért olyan csapatok is kapnak fél milliárdokat, akik az NB2 végén kullognak és életünkben nem hallottunk még róluk, de legalább fideszes polgármesterük van.

2013 a devizahitelesek megmentéséről is szólt


Talán a legnagyobb megosztottságot idén a devizahitelesek ügye hozta a társadalomban. Politikusok, bankárok, ügyvédek, és mindenki más valamilyen módon megpróbál nyerészkedni az ügyből, miközben a száguldó devizavasúton elvétve találni olyan adóst, akit tényleg meg kellene menteni, mert:

1. Van munkája, de nem tud 2x nagyobb törlesztőt fizetni. Nem azért nem fizet mert egyáltalán nem tud semmit se.

2. A hitelből nem a hatodik házát vette, nem huszonmilliókat vett fel, de még csak nem is BMW-re költötte el a pénzt, hanem egyetlen lakására, ahol a családjával lakik.

Ehelyett viszont megjelentek a hiénák, akik arra bíztatnak mindenkit, hogy döntsék romba a magyar bankrendszert és minden hitelt semmisítsenek meg. Erre a vonatra felszálltak olyanok, akik akkor sem tudtak volna fizetni, ha nincsen válság, megjelentek azok, akik luxus életre költötték a pénzt, de most nyerészkedni próbálnak és megjelentek jogosan az átlagos adósok is, akik eddig rendesen fizettek, de elegük van abból, hogy minden terhet rájuk hárítanak át, mert ők becsületesen fizetnek.

Közben az állam dobálta be a mentőmellényeket a piacra, amit egy rendkívül elrontott kommunikáció kísért. Nem is lett megfelelő eredménye az árfolyamgátnak. Pedig az árfolyamgát nem rossz megoldás. Csak annak rossz megoldás a válság előtti törlesztő állapot visszaállítása, aki most már csak a teljes győzelemmel elégszik meg.  Ha harc ma is folyik, miközben haladunk saját vesztünk felé. Stabil bankrendszer nélkül garantálható a gazdasági összeomlás. A kormány folyamatosan adóztatja a bankrendszert, az emberek elfordultak a rendszertől és a hitelesek pedig újabb lyukakat akarnak ütni a páncéljukon. Egyre egyértelműbb a végkifejlett, ami tökéletesen megegyezik a kormány céljával. Elkergetni a külföldi bankokat, akik viszik magukkal a versenyhelyzetet, és helyette létrehozni a nemzeti bankrendszert, amit monopol szintre emelnek.

Nemzeti dohányboltok a választási propaganda legújabb vívmányai


nemzeti-dohánybolt.jpg


A rendszerváltás utáni legnyilvánvalóbb csibészséget követték el, amikor a dohányárusítást (mint az egyik legnagyobb biznisz) jogokhoz kötötték és a forgalmat beterelték az árusításra létrejött nemzeti dohányboltokba. Eredménye az addig tradicionális trafikok csődbe vitele, több tízezer ember elbocsájtása, a dohányból származó drasztikus adóbevétel csökkenés, és a "haverok" jóllakatása. De akkor miért is nagyon jó kampányprogramnak?

Az elmúlt hónapokban egyértelművé vált, hogy a benzinkutakon és a nagy forgalmat generáló bevásárlóközpontokban koncentrálódik a teljes bevétel 22%-a, amit szinte kivétel nélkül "haverok" bitorolnak. Ebből a helyzetből a Fidesz a választások előtt csak úgy tud kijönni, ha szembemegy eddigi ténykedésével és csinál egy látszatintézkedést, amivel igazából az emberek szívatja tovább. Törvényileg megtiltják a benzinkutak és bevásárlóközpontokban/közelükben ténykedő cigaretta árusítást. Tehát nem elég, hogy kutatni kell a trafikokat, nemsokára már az egyértelmű helyeken sem fogjuk megtalálni sokak kedvenc függőségét.

Ettől viszont sok választó azt fogja érezni, hogy a Fidesz az emberek érdekét képviseli és még a "haverokkal", oligarchákkal is kiszúr ha a választókról van szó. Tulajdonképpen igen és nem. 

Az idei évről eszembe jutott egy elbeszélés, ami tökéletesen leírja a történéseket szerintem:

 

A kisgyerek otthon megkérdezi az apját, hogy mi az a POLITIKA?
Az apja leülteti, és példákkal elmagyarázza:
Hát figyelj, édes fiam. Én hozom haza a pénzt, tehát én vagyok a KAPITALIZMUS.
Anyád ügyel a pénzre, tehát ő a KORMÁNY.
Nagyapád ügyel arra, hogy minden rendben legyen, tehát ő a SZAKSZERVEZET.
A bébicsősz, aki az öcsédre vigyáz meg a DOLGOZÓ OSZTÁLY.
MI mindannyian azért dolgozunk, hogy te fiam, a NÉP jól érezd magad, és minden rendben legyen. A pár hónapos kisöcséd pedig a mi közös JÖVŐNK.

A kisgyerek megjegyzi, amit hallott, és elmegy aludni.
Éjjel arra ébred, hogy a kisöccse ''telerakta a pelenkáját'' és keservesen sír.
Felkel, és szólni akar az anyjának, de olyan mélyen alszik, hogy nem bírja felkelteni.
Bemegy szólni a bébicsősznek, de a szobájában látja, hogy az apja éppen kufircol vele az ágyban, miközben a nagyapja kukucskál be kintről az ablakon.
Senki sem veszi észre, hogy ő is ott van, így visszamegy aludni.

Másnap kérdezi a kisgyereket az apja, hogy most már el tudja-e mondani a saját szavaival, hogy mi is az a POLITIKA?

A kisfiúnak eszébe jutnak az éjszaka látottak s így szól: -- A politika az, amikor a kapitalizmus kihasználja a dolgozó osztályt, amit a szakszervezet csak tétlenül bámul. A kormány alszik, a néppel senki sem törődik, és a közös jövőnk is szarban van.

 

Minden vágyad, hogy kijavíthass? Eljött a te időd!


Amennyiben helyesírási hibát vagy elütést észlelsz, akkor kommentbe írd le a megoldást és bekerülsz a cikkbe! 

 

Például:

Cikkben: Amenyiben helyesírási...

KisPista komment: Nem amenyiben hanem amennyiben

Javítás: Amennyiben (j. KisPista) helyesírási...

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr785693512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

states1 2013.12.15. 17:21:15

Persze, persze, a Fideszben mindenki tökhülye, csak éppen úgy fest, hogy erről valahogy a választót nem sikerül meggyőzni. Nyilván azért, mert ugyan a baloldalon vannak a zsenik, de a választó sajnos nem az. Rossz hírem van szarvasunknak, minden jel szerint az Orbán-kormány leváltásához előbb őt kell leváltani. Tudniillik a választót.

Szarvas Norbert 2013.12.15. 17:27:57

@states1:

Köszönöm, hogy sikerült megint a cikkre reagálni/cáfolni/igazat adni.

Másrészről pedig egyértelműen a fidesz érdeme, hogy nem tudok nem róluk írni, ugyanis idén csak ők produkáltak bármit is. Ellenzék gyakorlatilag nincs.

Nem értem ezt, hogy aki nem Fideszes az biztos baloldali? Unalmas és demagóg ez a dolog. Függetlenként csak azt tudom bírálni, aki csinál is valami érdemlegeset!

Szarvas Norbert 2013.12.15. 17:28:45

u.i.: a fideszben pont hogy nem hülye mindenki. zseniálisan csinálnak dolgokat, amiért le a kalappal, csak az a baj, hogy látom a káros oldalát.

Brix 2013.12.15. 21:30:21

@states1: Ja, ja előbb-utóbb azokat az embereket kell leváltani, aki hatalomban akarják tartani az Alkotmányosságot, a szabad választásokat, a demokráciát felszámoló narancsos maffiát.
Ez még nem 2014-ben lesz, hanem 2018-ban...
Egy darabig még fenn lehet tartani a hazugságokra , megfélemlítésre és több tízezer ember anyagi összefonódásra épülő rendszert, de valóság hamarosan beköszön!
Az EU felbomlás határán van, az angolok bezárják a munkaerőpiacokat, és itt marad az országban a több százeres munkanélküli tömeg. Akkor majd akik eddig elmenekültek a politikai döntések meghozatala elől, rájönnek ,hogy amíg kizárólag a társadalmi elit érdekeit képviselő párt vezeti az országot, nem lehet semmi jövő!

Csokonai Vitéz Műhely 2013.12.15. 21:39:23

@states1: A Fidesz nem hülye. Egy tökéletes forgatókönyv alapján kiépítenek egy autokrata államot az elkövetkező jó pár évre a törpe diktátoruknak és gazdasági sleppjének.
Az ellenzék hülye, mert képtelen alternatívát felmutatni.
A választók nagy része nagyon hülye, mert beszopnak mindent, amit a Fidesz tesz. Ilyen vagy te is. Egy másik része csak kicsit hülye, inkább naiv, mert azt hiszi, hogy majd a baloldal majd helyretesz mindent. És van egy kis réteg, ami tudja, hogy selejtet selejtre nem cserélünk, egy szakértői kormányban bízik (pl Bokros vezetésével, ami valljuk be, hiú ábránd.

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2013.12.15. 21:46:01

Na végre, egy bátor blogger, aki egymaga szembeszáll a hihetetlen kormányoldali médiahátszéllel.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.12.15. 21:48:59

@Szarvas Norbert:
Ez inkább fordítva áll fenn.
Aki a Fideszt fikázza, az saját állítása szerint BIZTOSAN nem ballib!
Meglátjuk jövőre, hogy sikerül-e visszaerőltetnetek a ballibeket a hatalomba, vagy marad ez a kormány.
Minden más felvetés teljesen lényegtelen.

Szarvas Norbert 2013.12.15. 21:50:27

@Kuruc ezredes:

én személy szerint egy szakértői kormánynak örülnék, nem pedig az Mszp eljövetelének, mert Orbán mellett az Mszp vezírtől kapok azonnal agyfaszt, mert egy ...

csak egy néző 2013.12.15. 22:05:17

csak egy néző 2013.12.09 10:19:18
Popper Péter véleménye Orbán Viktorról:
"És évről évre jobban megharagudtam rájuk. Mert kiárusították fiatalságukat, tisztaságukat, hitelességüket. Kiderült, hogy csak választásoktól választásokig terjed a látóterük, soha nem lesz belőlük a szó churchilli értelmében államférfi, csak politikai sakálok csoportja. Valaki egyszer figyelmeztetett:

- Vigyázz! Ezek bűnözők!

Nem hittem el. Ma már tudom.
S Orbán Viktor neve számomra szimbólummá vált. Egy nyolcvan év óta lezüllött ország még mélyebb politikai lezüllesztésének a szimbólumává. Holott a sors megadta neki a ritka lehetőséget, hogy sarokkő lehetett volna a magyar történelemben. De ő pénzt akart keresni. Népvezér akart lenni. Tündökölni akart az emberek felett. Ezt is megkapta. Látni fogjuk még, amint eldobott kőként az út szélén hever."

Ranschburg Jenő véleménye Orbán Viktorról:
(2011-ben elhunyt de tisztán látta a jövőt)

"-Amíg ő az ország vezetője, úgy hiszem, nem lesznek az eddigi értelemben vett szabad és demokratikus választások. Hogy milyen politikai trükköt fog ehhez alkalmazni, nem tudom. Először talán általános választójogot kapnak a határon túli magyarok, aztán ha ez kevésnek tűnik, jön a következő lépés."

És a véleménye a magyar szavazókról:

"-Magyarországon sokan agykéreg nélkül léteznek, vagyis nem gondolkodnak, kizárólag az érzelmeik vezetik őket. Közülük kerülnek ki mindazok, akik piedesztálra emelnek politikusokat és hódolnak nekik"

Tökönrúgott Feleségek 2013.12.15. 22:22:52

@csak egy néző: ajajj, lesz még ebből "szemitázás" :)

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.12.15. 22:26:44

@Szarvas Norbert:
Egy független, pártsemleges, politikai ambíciók nélküli szakértői kormányfőnek, mint Bajnai Gordon? Aha, köszi, inkább maradunk a Fidesznél. Persze ti választhattok mást, aztán ha elég sokan lesztek, akkor a ti jelöltetek fog kormányozni.

Tökönrúgott Feleségek 2013.12.15. 22:26:57

@csak egy néző: mellesleg Popper pont akkor halt meg, amikor ez a bagázs 2/3-dal hatalomra került, tehát azzal sem vádolható, hogy jelenlegi kormányzásuk alatt elkövetett tetteik alapján írta, amit írt.

Tökönrúgott Feleségek 2013.12.15. 22:28:56

@Kuruc ezredes: nem baj! ha szar Bajnai, jó nekünk az Orbán!!

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.12.15. 22:36:42

@Tökönrúgott Feleségek:
Nagyjából erről van szó, igen. Persze nekem Orbán alapból nagyon jó, nem kell hozzá Bajnait méricskélni.

Szarvas Norbert 2013.12.15. 23:21:22

@Kuruc ezredes:

neked mitől jó Orbán?

Pls érveket mondjál és tényeket! Nagyon érdekel!

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.12.15. 23:31:46

@Szarvas Norbert:
Elsősorban ideológiai téren szeretem nagyon. Gazdaságin is persze. Meg személyesen is nagyon jó nekem most. Alacsony SZJA-m van, főzhetek pálinkát, gyönyörű stadionokban ugrálhatok majd a nemzeti sportsikereknek, első ajtón szállhatok fel a már cigánymentesített, kényelmes, modern bkvbuszokra, cigarettával elvétve vagyok kénytelen találkozni, és akkor is sokkal jobb érzés, hogy minden pakk ilyen büdös méreg mostantól kicsit a Fideszt gazdagítja.

P.Freddy 2013.12.15. 23:50:20

@Kuruc ezredes:

Figyelemreméltó összegzés. Azt áruld már el, hogyan "éled meg", hogy hülyékkel tartja fenn a hatalmát, hazudozik, és nyilvánvalóan aljas, pofátlan módszereket alkalmaz úgy, hogy milliókat téveszt meg a hatalma alatt tartott közmédiával?

Most ne érts félre, nem számonkérés vagy cseszegetésként kérdezem, hanem kíváncsiságból. Hogy lehet bírni gyomorral például Selmeczit, Lázárt stb.

És még egy kérdés: ugye tudjuk (te is, mert nem a birkatömegből vagy), hogy borotvaél a hazudozás, és a hitleri filmhíradós sikerpropaganda. Mi lesz, ha a sok hülye egyszercsak "ráébred", illetve mi lesz, ha a pilótajáték megroggyan?

csak egy néző 2013.12.15. 23:52:00

@Kuruc ezredes:
Köszönjük ezredes ezt a szép kortes beszédet. Irány a kassza. A következő birkamenetben garantált az első sor a lepedő mögött nemzetünk nagyjai mellett. Bravó.

kronosz6 2013.12.15. 23:56:44

"neked mitől jó Orbán?"

Bár nem tőlem kérdezték, de hadd válaszoljak én is!

1. Jót tesz a magyar embereknek
2. Szivatja a tetves, rűhes poszt-komcsikat és liberálisokat, akiket nagyon, de nagyon utálok!

Röviden ennyi!

csak egy néző 2013.12.16. 00:01:20

@Kuruc ezredes:
Te vagy az élő példa Ranschburg Jenő igazságára.
"-Magyarországon sokan agykéreg nélkül léteznek, vagyis nem gondolkodnak, kizárólag az érzelmeik vezetik őket. Közülük kerülnek ki mindazok, akik piedesztálra emelnek politikusokat és hódolnak nekik"

Szarvas Norbert 2013.12.16. 00:07:07

@kronosz6:

Téged nem zavar hogy téged is szívat?

Szívat amikor bankba mész, amikor telefonelofizetesed van, amikor hitelt akarsz te vagy vmelyik szeretted, szívat amikor igénybe kellene venned vagy családodnak az egészségügyet, de az felszerelés hiányában és romokban van mert a pénzből, a pénzedbol stadionokat építenek. Nem zavar hogy minden drágább lett neked is?

Ezek a dolgok téged nem zavarnak?

P.Freddy 2013.12.16. 00:07:08

@kronosz6:

Az hogy tetves, rühes kommunista elvek és módszerek használatával működikOrbán Viktor rendszere, az hogyhogy nem zavar téged? Hogy viseli a gyomrod, hogy egy GYAKORLATÁBAN kommunista bagázsnak tapsolsz?

Jó érzés kommunista (tetves, rühes stb.) segget nyalni?

Hát mi vagy te, nem szégyelled, hogy a 21. században tetves, rühes kommunistákat szolgálsz és nyalsz csontig?

Unokáid szégyellni fognak, hidd el.

high up! 2013.12.16. 00:50:45

Nem kell ezt komolyan venni emberek! Ennyi kárpát-medencei marhával, sose tudott a magyar a történelemben 1-ről a 2-re jutni. Pedig már 1100 éve próbálkoznak szegények.

Ma sincs ez másképp, hatalmas az agyhalott birkák állománya. Van 2 millió fidesz birka, meg 1 millió maszop birka. Az összesen egy 3 milliós tenyészállomány. Nyilvánvaló, hogy koalíciós kényszerrel vagy anélkül, de az egyik tenyészállományból mindig kormánypárt lesz.

Inkább azt ajánlom a maszop-gyúrtcsány birkáknak, hogy dőljenek hátra, aztán élevezzék nyugalommal, amit ők saját maguk beszoptak 2002-2010 között: mégpedig azt, hogy a vezér tényleg az ő jólétükért harcolt (nyihihihi!).
Hát amekkorát koppantak a ballibsi hívők 2010-re, legalább akkorát fog koppanni Orbanescu röghözkötött birkaállománya 2015-ben.

Én direktbe szurkolok, hogy Orbenescu nyerjen, aztán jöjjön az a 9%-os szja (addigra meg pláne le fog rohadni az egész magyar GDP növekedés 0% alá).
Na majd akkor fog a sok Nemzeti Birka felébredni, hogy a vezér Nemzeti Síkhülyét csinált belőlük 2 cikluson át. Majd akkor összeadják, hogy a maszop-gyurtcsány ellopott tőlük egy évtizedet, az Orbanescu-Hibbantgyurka trollpáros szintén egy évtizedet, az eredmény tehát egy ledolgozott élet után nulla forint nyugdíj és jelzáloggal terhelt ingatlanok. Juhé!

MAGYARORSZÁG POFÁZÁSBAN JOBBAN TELJESÍT!
FORZA BIRKA!

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.12.16. 02:02:35

@P.Freddy: @csak egy néző: @high up!:
Elég szar lehet most nektek. Egyszerűen bárhogy ajvékoltok, toporzékoltok, lázítotok, semmi sem sikerül. Mégcsak szerencsétek sincs.
Kicsit együttéreznék veletek, ha nem utálnám ennyire a libsiket.

P.Freddy 2013.12.16. 02:42:57

@Kuruc ezredes:

Á, nem olyan gáz, hiszen kívülállóként nézzük a vergődéseteket, és a kognitív disszonanciátokat, hogy jó is nektek, de azért mégiscsak szar ügy hogy pitiáner hazudozásból, és tulajdonképpen valljuk be, aljas szemétségből jó most nektek.

Biztosan edződik a gyomor az ilyesmihez, de az ember alapvetően nem erre van prdesztinálva, hanem elutasítja a geciséget, genyóságot, pofátlanságot, szóval mindazt, ami a Fideszt fémjelzi.

De persze csak élvezzétek, ha tudjátok, amíg nem büfög fel a hányinger. Persze azután is csak egy mély nyelés, oszt visszamegy az, az ízét is meg lehet szokni biztosan, úgyhogy előre pajtások, hajrá kommunisták, hajrá Orbán Viktor, hajrá répaízű hányásbüfi :)))

citrix 2013.12.16. 07:27:01

A karácsony ünnepe közeledvén,mit is kérhetnék a Jézuska földi helytartójától a mi kedves vezetőnktől?Minden igaz keresztény magyar család álmát,sok-sok stadiont az ország minden pontjára.Focit,focit,focit.Ha megvan,még rezsicsökkentést mert itt a legmagasabbak az árak (az áfa pedig a legalacsonyabb) egész Európában.Harmadiknak a cöf-ös (ami annyira civil mint a munkásőrség volt munkás) békamenetekből még többet kellene szervezni,demonstrálandó haladó szellemiségünket a rothadó nyugat előtt.Munkaszolgálatost őőő izé közmunkást is szeretnék még többet,hiszen jelszavunk munka és béke meg ugye a Párttal,a néppel egy az utunk...Köszönöm,kedves vezető!

barli 2013.12.16. 07:43:55

@Szarvas Norbert:
épp ez a zseniális bennük, hogy nem direktbe szívatnak, mint eddig bárki.. Mert szívatni mindig mindenki fog, legalábbis a dolgozó családos adófizetöket. Így legalább az illúzió megmarad..

konrada 2013.12.16. 07:47:30

@Szarvas Norbert:
Reálisnak kell lenni, és az alapján a több rossz közül a kisebbik roszt kell választani.

csak egy néző 2013.12.16. 07:48:57

@Kuruc ezredes:
Te vagy az élő példa Ranschburg Jenő igazságára.
"-Magyarországon sokan agykéreg nélkül léteznek, vagyis nem gondolkodnak, kizárólag az érzelmeik vezetik őket. Közülük kerülnek ki mindazok, akik piedesztálra emelnek politikusokat és hódolnak nekik"
Neked viszont nagyon nagyszerü lehet. Agy nélkül. Kicsit együttérzek veletek, de az idiótákat nincs értelme gyűlölni.

Lеncsés István 2013.12.16. 07:55:36

Ballibek ! Magyarország jobban teljesít ! Nekem tényem van ! Fáj nektek az igaz ?

csak egy néző 2013.12.16. 08:06:41

@Lеncsés István:
Felébredtél Pityuka? Régen láttalak. Hol voltál, hogy hála az égnek nem voltál itt? Már hiányoztál, habár van bőven helyettesed, de azért még hülyeségben a nyomodba sem érhetnek.

torró 2013.12.16. 08:28:30

"Kétségtelen, hogy az Orbán-kormány kezében tartja a hatalmat, nélkül semmi sem történhet ebben az országban."
"Hogy kijavíthass"!
Akkor kérném elolvasni ezt a mondatot, törekedve az értelmezésére. ???
No akkor így hogy tetszik?:
Kétségtelen, hogy az Orbán-kormány kezében tartja a hatalmat nélkül, semmi sem történhet ebben az országban.
Akkor a téma!
Hogy nem szeplőtelek ők sem az biztos. Kaptak 2/3-t Ez nem bűn. Hogy nem egészen úgy élnek vele az már kicsit necces. Viszont nem vagyunk csődhelyzetben ami már kissé javít a megítélésen.
Hogy három év alatt nem tudtak itt kánaánt teremteni, olyan pénzügyi és gazdasági helyzetből amit készen kaptak, beleértve a nemzetközi viszonyokat is, ez azt hiszem nem számon kérhető . Ugyanis, az előttük lévő kormányzatok pont az ellenkező végeredményre jutottak. Hogy cizellált legyek. Igen hibáznak, főleg hogy nem figyeltek a slepp hiénákra. Úgy ahogy az előző kormány sem.

torró 2013.12.16. 08:34:20

@citrix:
Az ég szerelmére, ne kérjetek már ilyesmit, még komolyan veszik!:))) Amúgy vállalva a kövezést, én a futballt kitörölném nálunk a tudatból. Egy fillért nem adnék rá. Annyi más minden van amiben jó sportolóink vannak, azokra kellene inkább figyelni.

konrada 2013.12.16. 08:43:06

@torró:
...vagy figyeltek.
..és tudják, hogy a slepp hiénáit etetni kell, mert ha éhesek maradnak, úgy azt tépik szét, akiktől nem kapták meg az élelmüket.
... s nem lehet negligálni őket, mert ebbe már sokan belebuktak.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.12.16. 10:51:47

@P.Freddy: @csak egy néző:
Ismételten ugyanarra kell visszatérnem.
A jövő évi választás semmi másról nem szól, minthogy sikerül-e visszaerőltetnetek valamilyen fondorlatos módon az MSZP-t a hatalomba. Jelenleg úgy néz ki, nem sikerül.

csak egy néző 2013.12.16. 11:01:37

@Kuruc ezredes:
Egy bites barom komám!
Ha valaki nem fidióta az csak MSZP-s lehet????
Mégis csak igaza van Ranschburg Jenőnek, te vagy rá az élő példa. Nem sikerült megcáfolnod. Hajrá fidióták!

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.12.16. 12:35:32

@csak egy néző:
Jövőre vagy az MSZP, vagy a Fidesz fog kormányt alakítani, nem más.
Márpedig ti itt most akarva-akaratlanul az MSZP kormányra kerüléséért hozsannáztok.

csak egy néző 2013.12.16. 12:42:31

@Kuruc ezredes:
Ezredes komám, ez már szinte hazaárulás!!
Mi az,hogy vagy, vagy? Szó sincs itt vagyról, csakis a fityesz fog győzni, ezt a rezsiháborújával és a hívőivel és az ellenzék támogatásával már bebiztosította, mondjuk az nem biztos, hogy a következő négy évet is kihúzzák, mert előbb-utóbb belebuknak a saját szarukba.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.12.16. 12:49:46

@csak egy néző:
Vagy az MSZP, vagy a Fidesz fogja alakítani Magyarország következő kormányát. Nincs több verzió.

Megértem, hogy te is egy újabb szem vagy a független ellenzéki fideszgyűlölők végtelen láncolatában, és közületek senki, de tényleg senki nem MSZP-s. Megértem, ugyanakkor nem nagyon hiszem.

csak egy néző 2013.12.16. 13:00:38

@Kuruc ezredes:
Csak egy utolsó kérdésem lenne.
Ha mindazt, vagy csak a felét, amit a felcsuti gazdád és kurmánya csinált a 4 év alatt, (ugye nem kell sorolnom a mutyikat?), ha ugyanezeket a szocik csinálták volna, akkor most mi lenne??
Akkor is ugyanígy vélekednétek??
Ha kérhetném, akkor őszintén.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.12.16. 13:57:43

@csak egy néző:
Mindkét "mutyi" (különösen a trafik) nagyon tetszett nekem.
Akármennyire is utálom a ti kis ballib brancsotokat, azt azért mégis díjaztam volna, hogy ha az MSZP állami monopóliummal finanszírozza magát mondjuk az árpádsávos kegytárgyak forgalmazásából. Ez mégiscsak elismerésre méltó, de nem, nekik ennyi eszük meg stílusuk nincsen. Nokiásdobozban meg cekkerben lopták a közpénzt inkább.

csak egy néző 2013.12.16. 14:16:35

@Kuruc ezredes:
Bravó, ezt a választ vártam tőled.
Nyílván ott voltál a Nokiás doboz átadásán, te is saját szemeddel láttad, mint Illés képviselő komád a Zöldhatóság vezetőnőjének diplomáját.
"Nem vagyok hős. Nem akartam mást, csak hazamenni" - mondta Balogh Zsolt a BKV-per tegnapi tárgyalásán. A közlekedési cég volt vezetője - vádlott társaihoz hasonlóan - arról számolt be, hogy nyomozati vallomásait nyomás alatt tette, sőt, a sajtóban is azért nyilatkozott - egyebek között az elhíresült Nokia-dobozról -, hogy elkerülje a börtönt. Balogh ezeket a korábbi vallomásait visszavonta."

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.12.16. 14:27:20

@csak egy néző:
Igen, az MSZP mégse volt korrupt. Elnézést. Ez csak egy fideszes rágalom:(

csak egy néző 2013.12.16. 14:40:04

@Kuruc ezredes:
Egy szóval sem állítottam ezt. Remélem már a megérdemelt büntetését tölti a megvesztegetett szoci Wieszt János.
Csak nehogy már azt mond, hogy a fityeszben csak korrumpálhatatlan, tiszta, báránykák vannak. A Mr 20% is csak szoci rágalom.
süti beállítások módosítása