Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Mit üzennek a magyar fiatal vezetők?

2015. november 26. - Szarvas Norbert

unnamed-1_2.jpgTegnap előtt lezajlott az Év Fiatal Vezetője díjátadó 2015 a Coaching Team Kft gondozásában. Kereken 50 vezetői pozícióban dolgozó (a jelöltek jelentős része jellemzően top200-as vállalkozásból) 35 éven aluli "fiatal" jelentkezett a megmérettetésre. Az én értelmezésemben ennek a kezdeményezésnek a legfontosabb miértje a magyar Fiatal Vezetők továbbfejlesztése, létjogosultságuknak a sulykolása. Jellemzően az útóbbi években vált igazán divattá, hogy felelős, top leader/manager pozícióba helyeznek 35 éven aluliakat is. Évtizedeken keresztül a vállalatszervezés tematikájának a része volt az években mérhető tapasztalat és életkor. Ennek megfelelően a vállalati kultúra mentor programokat jellemzően a 35+ feletti korosztály számára tett elérhetővé, megfeledkezve a fiatal titánokról. A kezdeményezés kevésbé szólt a jelennek, inkább a jövő fiatal vezetői számára próbált meg egy járható utat bemutatni: Járjon a fiatal vezetőknek coach program.

A vezetés mívolta

"Tudatosan, önreflektíven, hitelesen bizalmat építve nagyobb eredményeket lehet elérni"

Az első öt helyezett néhány gondolata, ami jellemzi vezetői hozzáállását:

Sulyok László- Senior kereskedelmi vezető, Provident

"A kiemelkedő vezetők ismérve a bátorság. Vezetni erős kézzel és emberséges hangon."

Erdei Judit- NI Hungary kft - Customer Servie Center Manager

"Vezetői küldetés: olyan munkahelyi légkör megteremtése, amiben az emberek jól érzik magukat és amiben az emberek önként akarják magukból a legjobbat kihozni. "

Szabó András- iData kft alapítója (és a győztes)

"A cég az ember!"

Hosszú Dalma- Bátor Tábor programigazgatója

"Én is egy vagyok közülük"

Szlovák Gergely- IBM operatív igazgatója

"A pozíció terhét is tudni kell viselni."

Benyomásom

Mivel személyesen jelen voltam az eseményen, ezért sokat gondolkodtam, hogy milyen tematika alapján írjam meg a cikket. Először arra gondoltam, hogy az első 5 helyezett mondanivalóját fogom részletezni, de aztán rájöttem, hogy sokkal átfogóbb és fontosabb üzenete volt ennek az estének, minthogy személyeket részletezzek. Ez a cím a jövőnek szól, a jövő vezetőinek. Tendencia, hogy egyre több magyar vezető van multinál ahelyett, hogy idehoznák a külföldi "megmondó embereket". Ez azt jelenti, hogy emelkedik évről évre a magyar vezetők színvonala, képzettsége és elismertsége. Ez nem véletlen, hiszen bárki, aki sikeres akar lenni a saját munkájában, annak elengedhetetlen a folyamatos önfejlesztés. Ebben erősítettek meg a felszólalók is, akik közül az egyik konkrétan részletezte, hogy évente 500.000 forint körül költ tanfolyamokra, szemináriumokra. 

A fejlődés a kulcs. Nem lehet lemaradni, megmaradni egy adott szinten, különben a világ elhalad mellettünk. Közel 130 olyan ember volt a teremben, akik maguk is vezetők vagy pedig közvetlen kapcsolatban állnak egy sikeres vezetővel. Figyeltem a tekintetüket, amiben látszódott az őszinte lelkesedés. Tudtak lelkesedni maguk iránt, a másik eredményei iránt és a közös jövőbe vetett hit iránt. 

A zsűri tagjai hangsúlyozták, hogy nem a legsikeresebb vezetőt keresték a verseny során, hanem a legjobbat. A legjobb vezető ismérve a megfogalmazásuk szerint az, aki egyensúlyba tudja helyezni a magánéletét és a munkáját. Ugyanis a munkában elért siker alapnak tekinthető, de semmit nem ér, ha mellette nem sikerül egy egészséges családi hátteret, magánéletet felépíteni. Akit kerestek, az nem főnök, hanem vezető. Olyan ember, akire a munkatársai felnéznek, akit tudnak követni és akinek a tevékenysége előre mutató. 

Két nappal a rendezvény után a legerősebb gondolat bennem, ami megmaradt:

Lehet valaki sikeres a munkájában és sikertelen a magánéletben. Lehet valaki sikeres szülő, de sikertelen vezető. Az igazi kérdés az, hogy van e bátorságod sikeres szülőnek és sikeres vezetőnek egy időben, egyszerre lenni?

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr628115986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carlsbad 2015.11.27. 00:01:56

Ismèt egy megmèrettetès amin csak az anyuka-apuka indulhat.
Aki nem lehet szülö, valamilyen oknàl fogva, az jò vezetö mèg lehet.

♔bаtyu♔ 2015.11.27. 09:03:07

A vezetőkről korrekten a beosztottjaik tudnának nyilatkozni.

storker (törölt) 2015.11.27. 10:03:40

Nem állom meg, hogy ne náciskodjak, annyira ordítóak a helyesírási hibáid:

útóbbi, mívolta
kettőspont után: Járjon - nagy betűvel tényleg nem kezdünk utána mondatot, félmondatot.

Valamint felhívom szíves figyelmed, hogy vezetőknek nincs színvonala. Van a munkájuknak, netán a tudásuknak, de a vezetőknek nincs.

Amúgy jó lett volna a poszt, csak nem futott ki semmire: indulsz a fiatal vezetőktől, meg hogy korábban nem ilyen fiatalokat ültettek menedzseri pozíciókba. Majd eljutsz oda, hogy szavazás, meg egyszerre legyen családi élet és munkahelyi siker..

Érdekesebb lett volna egy karakteres vélemény arról, hogy a sok kis fütyi menedzser mihez ért valójában a prezentációkon meg az excelezésen kívül (nagy eséllyel semmihez).

Ma egy zöldséges több értéket termel, mint egy multis középvezető. Ezek a fiatalok nem önmagukat fejlesztik, hanem a meglévő nagyvállalati kirakatkultúrát erősítik tovább a semmitmondó tréningjeikkel - akár kapják, akár adják ezeket.

Családja és sikeres magánélete a többségének nincs, elég felnézni egy internetes társkeresőre - csupa felső-középosztálybeli harmincas. Ja és a legfontosabb: 40-en felül sehol nincsenek, úgy cserélik le őket szeretett vállalaik, mint a zsebkendőt.
süti beállítások módosítása