Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

Utolsó kommentek:

Reactor 2019.07.04. 20:02:52

Mert a saját érdekeit fogja nézni, nem a beosztottjáét. Jellemzően úgy hajcsárkodik, hogy neki minél jobb legyen, a beosztottnak meg minél rosszabb.
A beosztott pedig sehova nem fordulhat, mert sehol nem adnak neki igazat. Ha szóvá teszi, hogy mi a gondja, azonnal közlik vele, hogyha nem tetszik, ott az ajtó. Még örülhet is, ha ilyen választ kap, hogy "üzletben nincs barátság".

Bejegyzés: Bízhatok a főnökömben? Vajon ő megbízhat bennem? - A bizalom sebessége

Reactor 2019.07.04. 19:59:47

Röviden és tömören: Mert a saját érdekeit nézi, a munkavállalók érdekei ellenében.

Egy olyan emberben a legkevésbé se lehet megbízni, aki folyton a saját hasznát lesi az alkalmazottak rovására, és ott él vissza a monopolhelyzetével, ahol tud.
Egy országhatárral odébb a takarítót és a burgerforgatót is emberszámba veszik, idehaza pedig, ha nem abban a 2-3 sztárszakmában dolgozol, gyakorlatilag utolsó rabszolgának számítasz, és mióta minden létező hivatal a munkáltatót védi, simán meg is tehetik, hogy rabszolgaként bánjanak veled.

Előbb melengetnék egy csörgőkígyót a keblemen, hamarabb elhinném róla, hogy nem mar meg.

Bejegyzés: Miért bizalmatlanok a magyarok a munkahelyükön?

NoOne 2019.05.14. 13:27:20

@csárlszbrunzol: bocs, más dolgom volt, régen jártam erre.
Attól tartok félreértetted amit - jó régen - írtam: a tisztességesen megfizetett munka az nem egyenlő az "ingyenfizetéssel", de az "éhbérrel" sem. A túlfizetés pedig éppen a "magas hozzáadott értékű" munkavégzés esetén fordul sokkal elő gyakrabban. Nyilván a véleményem a környezetet és a "valóságot" tekintve idealista, ettől függetlenül igaz. A "20:80 vs. 80:20"-szal, a társadalompszichológia alapjaival, a közgazdaságtan alapjaival stb. én is tisztában vagyok, de azért jogom van azt mondani, hogy nem tetszik, ahogy az "emberállat" viselkedik. A mai kor az átlag munkavállaló számára nagyon durva, és sanda gyanúm, hogy jórészt tudatosan kialakított modern "adósrabszolgaság". De ezt most hagynám, remélem egyszer sör mellett lesz lehetőség lesz vitázni mindezen. Üdv.

Bejegyzés: Miért keresnek a buszsofőrök keveset?

lucakovacs 2019.05.14. 12:28:37

Szerintem alapvetően jó a cikk gondolatmenete, mert vannak esetek, amikor tényleg jobb a bérlés, mint a vásárlás! Persze itt most nem arra gondolok, ha egy cégnek havonta 20-30 oldalt vagy akár 100-at kell kinyomtatnia, hanem amikor szüksége van 2-3 nyomtatóra, mert naponta több száz vagy ezer oldalt nyomtat ki.
Sajnos mi is tapasztaltuk, hogy a legnagyobb gond a szervizeléssel van. Olyan irreális árakon javítanak sokszor, hogy jobban megéri újat venni. Na, ilyenkor jön ki, hogy van, amikor jobb a bérlés, mert ez a gond nem minket terhel. Így mi már béreljük, de azt is megértem, ha valaki inkább a vásárlás mellett teszi le a voksát.

Ha nem haragszotok, akkor az okfejtésem után ajánlást is tennék. Mi őket választottuk és eddig jók a tapasztalatok.

www.nyomtatoberlesgyor.hu/

Bejegyzés: [kiszámoltuk] Hogyan spórolhatod meg a nyomtató árát, ha nyomtatót vásárolsz?

Untermensch4 2019.05.02. 09:21:51

"képtelen a materiális (dolgozz napi 8 órát) szemléletét felváltani a projekt alapú (eredményorientáltság) szemléletmóddal?"
És kb csak azért jófejkedik mert a munkaerő-hiány miatt nem próbálhatja meg erőből lenyomni ezt a folyamat-centrikus megközelítést úgy hogy sorban kirúgja azokat akik nem próbálják meg a nem működő folyamatokat életben tartani aránytalanul nagy erőfeszítéssel.

Bejegyzés: Bízhatok a főnökömben? Vajon ő megbízhat bennem? - A bizalom sebessége

kukasmacska 2019.04.24. 15:39:58

@benkezoltan:
"Nekem teljesen mások a tapasztalataim, mint amiket itt néhányan írnak. Miért?"

És konkrétan mik azok a tapasztalatok?
Mert eddig csak az derült ki, hogy nem értesz egyet az MLM ellenzőkkel.

Bejegyzés: Hogyan számold ki, hogy az MLM átverés vagy sem? Megéri vagy sem?

Nancsibacsi 2019.04.05. 12:09:21

Vagy vesz 1 garázst, kiadja, és nem tart el egy értékpapír neppert.

Bejegyzés: Hogyan fektess ingatlanba kevés pénzből?

Nancsibacsi 2019.03.20. 22:50:07

@Igazamvanvagyigazamvan?: "egyébként volt már korábban is ilyen, én is éltem vele"
Ne hagyj gyötrődni, világosíts fel: mi volt az?

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

Nancsibacsi 2019.03.20. 22:49:20

@Igazamvanvagyigazamvan?: Minden érvelésre rá lehet fogni valami trendi elnevezésű érvelési hibát -.de ez óvodás tempó, pl. a prog.hu-s Sting szokott ezzel élni, amikor kiderül hogy szakmailag nem áll meg amit mond. Most te is kb ezt teszed: elkezdtél azon tornázni, hogy egy gyerek nevelése átlagosan 1.26MFt/év, és miért ne vállaljon valaki emiatt a 10 millió miatt +2 gyereket, mert hát az 5 év alatt elmegy, és utána éhen fognak halni szegény pulyák:
Ezt írtad:
"levezettem, miért nem leszel beljebb. Ha és amennyiben tényleg évi egy milka a gyerek felnevelési költsége, az bizony 18 millió. Ha egy gyereked van, bevállalsz még kettőt a 10 millió miatt, akkor 18 millió minuszban vagy"
EZ MARHASÁG. Erre írtam én, hogy egészen más az ÁTLAGOS ember anyagi helyzete 30 évesen, és 40 évesen. Mivel ÁLTALÁBAN az emberek jóval többet keresnek 40 évesen, mint 30 évesen. nyilván van aki 40 éves korára alkoholista hajléktalan lesz - de azt meg nem fogja zavarni hogy tartozása van. Az ember az első melóhelyére úgy megy el, hogy vegyenek fel valahová, BÁRHOVÁ, BÁRMENNYIÉRT. Aztán 2 év után pattan, de akkor már nincs lépéskényszer, viszont van tapasztalat - tehát több pénzért. És ezt még megteheti néhányszor 40 éves koráig - esetleg ha jó helyet talál ott is feljebb tud lépkedni - legalább fizetésben, ha hierarchiában nem is (nem lehet mindenki főnök).

Olyan piaci termék, hogy 25-30 évesen hozzád vágnak 10 milliót, és ebből az első 10 évben alig kell valamit törleszteni - simán nincs. Szóval ha beteg módon forintosítva beleszámoljuk a gyereket is - ez még akkor is rohadt jó terméknek számít, amivel a piac simán nem tud versenyezni. Erről írtak fentebb sokan, és ez az amit te nem bírsz felfogni.

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.19. 16:10:29

@Nancsibacsi: egyébként volt már korábban is ilyen, én is éltem vele. Tehát nem nobel díjas újdonság. Hogy mennyire elfogult vagy, az mutatja, hogy Orbánnak tulajdonítod...

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.19. 16:07:21

@Nancsibacsi: szerintem te teljesen hibás logika mentén érvelsz. Szalmabáb érvelésnek hívják. Nem volt mâsról szó, mint a jelenlegi hitel kiváltásáról, tanult kollégánk esetén.
Az megint buta (de nahyon) érv, hogy TE most többet keresel. Van, aki meg nem.
A tárki adatait a saját szubjektív, megalapozatlan adataiddal megkérdőjelezni pedig az ostobaság teteje. Egy intézet ÁTLAGOT számol, te pedig szélsőséget???

Én is mondhatnâm, hogy ez egy kirekesztő, elbaszott go dolat, hisz NEKEM van már három gyerekem, nem akarok még hármat. De nem teszem, hisz ennek a támogatásnak más a célja.
Amit mellesleg én nem kritizáltam. Én azt állítottam, hogy egy meglévő hitel kiváltására nem jó.

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

Nancsibacsi 2019.03.19. 15:08:21

@Igazamvanvagyigazamvan?: Hogy pénzügyileg fordítsam le neked: Én 30 évesen tök szívesen felvettem volna 10 milliót úgy, hogy 10 évig nem kell törlesztenem - addig ingyen van belőle 2 gyerek, a te kalkulációd szerint -, utána pedig 8 milliót kell visszafizetnem. De még 18-at is viszafizettem volna szívesen, ha adnak az elejére 10 év kamatmentes időszakot. Mert azt a 18 milliót most kicsapnám 2 év alatt az asztalra, 30 évesen meg évi 1MFt-t tudtam kb összekaparni. Ez a hitel pont ezt nyújtja: egy normális életpályát befutó, dolgozó családnak arra a problémájára ad megoldást, hogy akkor nincs pénze, amikor a legnagyobb szüksége volna rá (az induláskor), és engedi a hitelt "törleszteni" gyerekneveléssel akkor, amikor már van miből. Szerintem zseniális konstrukció - lehetne Viktort jelölni közgáz Nobel díjra ezért.

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

Nancsibacsi 2019.03.19. 14:59:52

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Évente, átlagosan 1,26 millió forintba kerül egy gyermek nevelése. A Tárki kutatói nemcsak a készpénz-kiadásokat összegezték, hanem a háztartási munka becsült értékével is számoltak."
Valljuk be: ez hülyeség. Nem vagyok Tárki, de egy gyerek belekerülhet évi 10 millióba is, és kijön az általad említett 500ezernél kevesebből is. Pl. egy babakocsit lehet venni 200ezerért is, meg 5000-ért is (sőt ingyen is, ahogy mi csináltuk a másodiknál:-)
A másik hogy az ember élete során egyre többet keres. Nekem 40+ évesen nem igazán jelentene gondot vennem egy családi házat, ami alkalmas mondjuk 4 gyerek felnevelésére. 30 évesen viszont problémát jelentett egy 1,5 szobás panel lecserélése is - ezért is tolódott el a 2. gyerek születése annyira, hogy 3-4. már nem is lesz. Rengeteg ismerős állt le 1, 2 gyereknél úgy, hogy szerettek volna további gyerekeket, csak simán nem fért el a lakásban. Valójában összesen kb 10 ismerős családból 2 olyan van, ahol annyi gyerek született, amennyit szerettek volna, és ne a pénzhiány lett volna az oka annak,hogy további gyerekek nem születtek meg.
28-30 évesen reálértékben kb a negyedét kerestem mint most, most 2 hónap alatt takarítok meg annyit, mint akkor 1 év alatt. Szóval az hogy 30 évesen nincs 10 millió egy lakás bővítésre, ami szükséges a 2., 3. gyerek megszületéséhez, az nem jelenti azt, hogy 5 év múlva nem lesz évi + pár 100 ezer a gyerek költségeire.

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

Nancsibacsi 2019.03.19. 14:43:56

@Tinman: "a CSOK miatt meg olyan szinten megdrágultak az ingatlanok, hogy szarra se megy a CSOK-kal"
Gondolom Pozsonyban meg Prágában meg Bukarestben is a CSOK miatt drágultak meg az ingatlanok. A magyar ingatlanárak a régiós átlag alatt vannak - a fővárosokat összevetve Bukarestben meg Varsóban olcsónn álunk egy lakás (de ott se sokkal) - mindenhol máshol drágább. Az ingatlanárak azért mentek fel,mert a 2008-as laza 3-40%-os esést (amely vissza irányban rögtön megmagyaráz 50-70% emelkedést), és az utána történő 6-8 évnyi stagnálást (ami 30-40% emelkedésre magyarázat) próbálják behozni.

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

cavalry 2019.03.17. 20:56:15

Sok felesleges mese. A lényeg az hogy az ügynök által támogatott értékesítésnek van értelme, mert sok olyan termék van amelyiket emberi kapcsolat, és termékismertetés együtt tud eladni. Az eladás nem egyszerű, ezekben az esetekben többszöri találkozásra van szükség, mert a vevő is érleli az elhatározását vagy nem ért mindent. A hierarchikus rendszer túl sok szintje feleslegesen megdrágítja a végfelhasználói árakat, ezért területi alapon maximum két szintet érdemes létrehozni, és központi marketingtámogatást adni az alsó szinteknek (ebbe belefér minden, információ rendszerek, web, pénzügy , jog, stb.). A kulcskérdés az hogy a termék megfelel e ennek a rendszernek, a mellékelt ábra az hogy a legtöbb nem, csak a vevő átverése a fő cél, agyon drágított hülyeségeket próbálnak eladni idiótáknak. Ez lehet sikeres, de legalább ne magyarázza meg valaki hogy ez a jó. A legtöbb eljárás amivel eladnak valamit egyszerű szélhámosság, Btk szerint csalás, mert tévedésben tartják a vevőt. A szomorú az hogy az állam ezt hagyja. Ha nem csalás akkor meg csinálják bátran. Egyébként könnyű megfogni őket, hiteltelen, bizonytalan a minőség, távoli referenciák, minőségbiztosítás nincs, csak hit. Nevetséges az aki ilyen vackokat megvesz. Ugyanakkor tényleg szükség lenne igazi kereskedelmi ügynökökre akik segítenek kiválasztani a jobb terméket, legyen az bármi vagy szolgáltatást.

Bejegyzés: 7 bizonyíték, hogy a "rendes" munka és az MLM ugyanaz

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.16. 20:27:38

@Eugene Horse: levezettem, miért nem leszel beljebb. Ha és amennyiben tényleg évi egy milka a gyerek felnevelési költsége, az bizony 18 millió. Ha egy gyereked van, bevállalsz még kettőt a 10 millió miatt, akkor 18 millió minuszban vagy...
Ha azért vállalsz gyereket, mert eleve szeretnél hármat, akkor viszont nem pénzügyi, hanem érzelmi döntés, tök mindegy, mennyit nyersz, akkor is így döntenél. Természetesen segítség. De ne azért vâllalj hármat, mert kettőt szeretnél, de a harmadikra az állam jobban fizet. Nyersz vele plusz 7 milliót, de 18 év alatt 11 millió pluszköltség adódik, ami elég durva kamat...

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.16. 20:21:48

@tede: te nagyon nem olvastad el a párbeszédet az elejéről, avagy nagyon nem tudod értelmezni a leírtakat.
A gyermektámogatási hitel szabadfelhasználású kölcsönként hasznâlva Eugene Horse kollégánk gondolta felvenni. Te meg nekemugrasz.
Pont arról beszéltem, hogy gyereket ne azért vállalj, mert akkor ki tudod vâltani a lakáshiteledet.
Világos?

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

tede 2019.03.16. 20:08:40

@Igazamvanvagyigazamvan?: bárcsak a szüleid kiszámolták volna, hogy milyen sokba kerülsz majd és levonták volna a helyes következtetést ....

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

Eugene Horse 2019.03.16. 16:51:48

@Igazamvanvagyigazamvan?: nem hitelkiváltóra gondolok, hanem erre a tízmillára, ami szabadfelhasználású, és mi erre használnánk fel. Teljesen részletes kalkulációnk még nincs, de saccra több millióval leszünk beljebb, ha megjátsszuk azt, amit felvázoltam. És a gyerek enélkül is pénzbe került volta, és enélkül is csináltunk volna, nem vagyunk hülyék, sejtettük, hogy egy gyerek felnevelése nem két forint, van rá fedezet. Csak így anyagilag még jobban is jövünk ki.

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

Eugene Horse 2019.03.16. 16:49:15

@Igazamvanvagyigazamvan?: nézd, azért kreténség a gyerek bekerülési költségét számolgatni, mert a normális ember nem így tervez gyereket, hogy jaj, mennyibe fog kerülni, hanem vagy akar, vagy nem és kész. Mi a feleségemmel akarunk, egyet tuti, talán lesz második, és ez teljesen független attól, hogy a melyik kormány mit csinál, magunknak csináljuk a gyereket. Ha ehhez akad valami támogatás, akkor kösz, és felvesszük. Ha nincs, akkor nincs. Nagyon ferde gondolkodás azt hinni, hogy ezt a hitelt olyanok fogják felvenni, akiknek egyébként eszükbe se jutott a gyerek, de a tízmilla kedvéért brahiból bevállalnak 2-3 darabot. Ez azoknak van, akik egyébként is akartak, de mondjuk az anyagi lehetőségeik miatt hezitáltak, vagy halogatták, nekik éppenséggel segítség lehet. A követelmények nagyrésze pedig teljesen nyíltan azért van, hogy pont ne azok vegyék fel, akik ész és értelem nélkül fosnák a kölköket a nagyvilágba az ingyenpénzé'.

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...