Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Mennyit keres a Mikulás?

2017. december 12. - Szarvas Norbert

mennyit_keres_a_mikulas.png

Belegondoltál már abba, hogyha a Mikulás létezne, akkor milyen brutális méretű multinacionális vállalatot irányítana, ami a legsikeresebb a szállítmányozás, a marketing, a játékgyártás területén? Most ennek járunk utána, hogy ez a globális vállalkozása Mr. Claus-nak mit is jelent(ene) számokban!

Santa Claus szállítmányozási Zrt.

A Dailymail kiszámolta, hogy a népességi adatok alapján egy éjszaka alatt 1,6 milliárd gyereknek kell ajándékot leszállítani, ami másodpercenként 5 556 otthont jelent, ami alatt Mr. Claus-nak 150 milliárd kalóriabevitellel kell számolnia a gyerekek által kinn hagyott sütemény+tej által.

Ha minden gyerek 80 cm hosszúságú ajándékot kap, akkor 1,5 millió kilométernyi ajándékot kell kiszállítani. Viszonyításképpen Magyarország határának a hossza 2242 km, azaz az ajándékok 669x érnék körbe országunkat! Otthononként 2,5 gyerekkel számolva a kiszállítás során 640 millió alkalommal kell megállnia az éjszaka során. A kiszállítandó ajándékok értéke pedig elérheti a 279,27 milliárd fontot!

a_mikula_s_busza_lloma_nya.png

Santa Claus játékgyártó Zrt.

Az még hagyján, hogy valahogyan meg kell oldani a játékok leszállítását, de valakinek le is kell azokat gyártani. Kiindulva az ismert adatokból, feltételezhetjük, hogy Mr. Claus-nak minimum ugyanolyan fejlett játékgyártó üzeme van, mint a LEGO nyíregyházi egysége, ami a legmodernebb technikával, maximális hatékonysággal gyárt (vélhetően gyorsabban, mint a manók).

Tények a (nyíregyházi lego) gyárról:

  • A gyár több, mint 122 000 m2 területen helyezkedik el
  • A gyár kapacitása 30 millió doboz /év
  • Évente a modern technikának köszönhetően 60 000 m3 vizet spórolnak meg
  • 500 tonnával kevesebb CO2 emissziókibocsájtás a modernizálás óta/ év

 

Ehhez képest Mr. Claus játékgyára...

jatekgyar_mikulas.png

 

Mennyit keres(ne) Mr. Claus?

Biztosan már benned is megfordult a gondolat, hogy tulajdonképpen milyen bevételei is lehet(né)nek Mr. Claus-nak, akinek egy komplett multit kell fenntartania? Azt kiszámoltuk, hogy az ajándékok értéke nagyjából 279,27 milliárd fontnak felel meg.

Mindent egybevetve számolhatunk 20%-os bruttó nyereséggel, amiből természetesen adózni kell. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy Mr. Claus a kiskaput keresné és valamilyen adóparadicsomban vetette volna meg a lábát (noha a kapcsolatai meglennének). Máskülönben saját magának kellene virgácsot osztogatnia!

De ebből mennyi a nettó keresete, ha alkalmazottként szeretné felvenni a pénzt?

font.png

Tehát Mr. Clausnak havonta 1,56 milliárd fontot kell befizetnie az államkasszába. Ez nem is olyan sok? Hm. Akkor most nézzük meg, hogy ez mennyi forintnak felel meg:

3 090 000 000 x 356 (mai napi árfolyam) = 1 100 040 000 000 azaz 1100 milliárd forintot keres Mr. Claus havonta! Igazán jövedelmező üzletről van szó! Ez évente a magyarországi adózási törvényeknek megfelelően is több, mint 13 200 milliárd forint.

Csak összehasonlításképpen a teljes magyar államadósság 25 922 milliárd forint! Tehát Mr. Claus adózottan megkeresheti évente a magyar adósság felét! Két év alatt visszafizethetné a hiteleinket! Kérjük ezt tőle karácsonyra? hmhm...

 

►►►►

Nyugdíjmegtakarítás: Klikk

ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt: Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.

Ez a cikk 2017. december. 12. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr1113474707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2017.12.12. 18:00:44

"Azt kiszámoltuk, hogy az ajándékok értéke nagyjából 279,27 milliárd fontnak felel meg.

Mindent egybevetve számolhatunk 20%-os bruttó nyereséggel, amiből természetesen adózni kell."
Ki fizet neki egyáltalán?!
süti beállítások módosítása