Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Hogyan vesznek hülyére a BITCOIN-nal?

2017. november 29. - Szarvas Norbert

www_iflgroup_hu-4_6.png

Most éppen a Bitcoin-nak van hatalmas szezonja, amivel nem is lenne gond, hiszen gyakorlatilag a kriptovaluta megfordította a banki pénztranszfer logikai sorrendjét (a rendszer alapja, hogy feltételezik a felhasználók jóhiszeműségét), ami által olcsóbbá vállhat a pénzmozgatás. Persze az átverős MLM mágusok is résen vannak, és mostmár sorra érkeznek a szuper lehetőségek! Éppen egy ilyet csíptem el, amire reflektálnék!

ke_pernyo_foto_2017-11-29_13_53_32.png

Szeretnél otthonról fix hozamot keresni, majd rövid időn belül megsokszorozni azt?

IGEN

Egy olyan oldalt mutatunk most be nektek, ami nemcsak segít elérni a kriptovaluták piacán megszokott hatalmas hozamot, de még az ingadozásokat is kiküszöböli neked. Biztos havi bevétellel számolhatsz, melynek nagysága csak a befektetett összegtől függ.

Nem jutottunk el a harmadik bejegyzésig, de már megreccsentem lelkileg. Hát ez az ember semmiből nem tanul? A bemutatott oldal hogyan segít!!?? bármiben is? Én azt hittem, hogy ezt a feladatot a programok és az emberek látják el. Az oldal nem tud segíteni nekem. True story!

"Kriptovaluták piacán megszokott magas hozam"- Kérdezem én, mezei blogger, darwin csillagos pénzügyi szakember, hogyha mindenki gazdag, akkor ki lesz a szegény? Mi az, hogy megszokott magas hozam? Ha ehhez van időnk hozzászokni az régen rossz, hiszen a hozam nem teremtődik, a hozam azt jelenti, hogy a pénz valaki más zsebéből a miénkbe vándorol! Ez alapján vannak olyan befektetők, akik a "kriptovaluták piacán megszokott veszteséggel" számolnak?

"még az ingadozásokat is kiküszöböli neked"- Na ez nem ér! Hol van itt az izgalom? Esetleg olyat is tud, hogy a budapesti dugót kiküszöböli nekem, ha nagyon szépen kérem? Légyszi-légyszi! Bezzeg azok a wall street-i pingvinek mekkora amatőrök, hogy folyamatosan belelépnek ezekbe az ingadozásokba!

Egy kriptovaluta melyet 2016-ban hoztak létre, 2017 legnagyobb sikertörténete, melynek népszerűsége a mai napig töretlen.

ke_pernyo_foto_2017-11-29_14_00_26.png

Kommentel a hirdetés alá a költő. Később erre még visszatérünk, de azért laikusként érdekelne, hogyha 2016-ban alakították (hirdetés szerint), akkor hogyan működhet a valuta január óta (2017.11.26 írta a kommentet)? Tessék már egyeztetni a marketing osztállyal könyörgöm! 

Részvényének árfolyama kevesebb, mint egy év alatt ezerszeresére nőtt! Hogy miért?

Ennek legfőbb oka a Bitconnect úgynevezett kereskedő robotja. Egy algoritmus, mely Bitcoinnal kereskedik és minden befektetőnek átlag napi 1%-os hozamot garantál.

Itt felcsillant a rózsadombi kanálra vágyó kapzsi énem és azonnal kattintottam tovább a pénztermelő oldalra, ahol elmagyarázzák a matekot. Ott az első mondtat, hogy 72 naponta megduplázzák a tököm, évente nyomnak egy 30x-os mágikus gombot. 

Aztán finomkodnak ilyen 1000-2000 dollárokkal a példákban. Én kapzsi vagyok és komolyan vettem a bevétel a befektetett tökömtől függ mondatot. Akkor minden ingóságomat+vesémet betenném a közösbe, ésha mondjuk 30 000 000 forinttal be tudok ma szállni, akkor jól értem, hogy (felteszem, hogy igen, mivel az évente az feltételezi, hogy nem első évben):

1. év múlva 30M x30 = 900 000 000 forint

2. év múlva 900M x 30= 27 milliárd forint 

3. év múlva 27 milliárdx30=810 milliárd forint (szia Csányi, szia Mészáros)

4. év múlva 810 mrd x 30= 24 300 000 000 000 forint = 90 mrd dollár (viszlát Bill Gates)

4 év alatt én lettem a világ leggazdagabb embere! Tényleg működik ez az algoritmus! Szerintem megnyertem a Monopolyt!

[Amúgy ebben ezek a makkok, aki benyalják a fanyit, bele szoktak gondolni?]

A Bitconnect garantálja Önnek a havi 40%-os hozamot, ez a valuta január óta működik, mindezeddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket.- komment a posztolótól

Ponzi-séma valaki?

Ez a lehetőség mindenki előtt nyitva áll, azonban rendszerint a vállalkozó szemléletűek teszik meg a szükséges lépéseket.

Szerintem az igazi vállalkozó szellemű emberek már vállalkoznak. Ezt a lépést tipikusan azok az alkalmazotti státusztól megcsömörlött emberek teszik meg, akiket elvakítanak az ígéretek, de semmiféle vállalkozószellemel nincsenek megáldva.

Természetesen legitim álláspont kockázatosnak megítélni egy befektetést a termék ismerete nélkül, azonban a BitConnectet jelenleg több, mint 400 ezer aktív felhasználó használja 142 országban. A világ 22. legnagyobb kriptovalutája 629 millió $-os market cappel.

Tudom, hogy rossz vagyok matekból, meg hentesből átképzett kamu pénzügyes stílisztikai analfabéta blogger, de könyörgöm, havi 40%-os garantált hozammal január óta, ami 2016 (de szerintem 2017), hogyan lehetséges a csak 629 millió dolláros piaci részesedés?

Ha van 400 000 tag 142 országból (ez azt jelenti, hogy országonként 2816 ember, mert a kis gecik nem osztják meg egymással a siker kulcsát) (grátisz összesen 193 ország van a Földön, tehát gyakorlatilag még Zimbabwe-ból is ezt tolják) és mindenki "csak" 100 dollárral szállt be, az 40M dollár.

A havi garantált 40%-os hozam az első hónapban azt jelentené, hogy 56M dollár.

2. hónapban: 78,4M dollár

3. hónapban: 109M dollár

4. hónapban: 153,6M dollár

5. hónapban: 215M dollár

6. hónapban: 301M dollár

7. hónapban: 421M dollár

8. hónapban: 590M dollár

9. hónapban 826M dollár (ez még csak december)

és akkor arról ne beszéljünk, hogy a példákban is 1000 dollárt hoznak fel, tehát akár egy nullát betehetünk az iménti számok mögé. Akkor már brutális az eltérés a piaci részesedés és a havi 40%-os garantált hozam között...

affiliate-system-bitconnect.png

Hívd meg ismerőseidet

Jön a szokásos jutalék és szintek. Bele sem kezdek, mert kiment a vér a kezemből. Summa summarum teljességgel érthetetlen, hogy miért csak 400 000 tagja van ennek a rendszernek, ha hónapok óta grantáltan érkezik a 40%...

Zárszó

Azért mert egy mondatban megtalálod a Bitcoin és kriptovaluta fogalmakat, még nem jelenti azt, hogy te ebbe a bizniszbe fogsz beszállni. Alapvetően a csalók most éppen ezeket a divatos szavakat égetik el, és csomagolják át saját Ponzi-séma piramis játékukat...

Megnéztem az imázs videójukat és ez valami nagyon Tesco gazdaságos sztori. Folyamatosan a motivációs autókat nyomatták a videón, csak éppen Ferrari, meg BMW helyett a legtöbb autó középkategóriás Mazda volt. Ez aztán a motiváló! 

Nem akarom senkinek elvenni a kedvét, csak figyelmeztetnélek titeket, hogy ilyen helyekre a játékpénzt rakjátok el, máskülönben probléma is lehet!

►►►►

Nyugdíjmegtakarítás: Klikk

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.   

Ez a cikk 2017. november. 29. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr5913403695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2017.11.30. 07:27:53

Hozzászóltam volna, de látom az ocsmánybuleszbirkaszar az első hozzászóló itt is. Ignorálom az olyan nem politikai blogok fórumait akik ezt a hazaáruló ruszkibérenc narancskomcsit nem tiltják ki.

Kelly és a szexi dög 2017.11.30. 07:50:02

Haverom februárban vásárolt, nemrég 8000-nél szállt ki, van akinek megérte...

Mr. Waszabi 2017.11.30. 08:14:23

Az a probléma a Bitcoinnal, hogy legfeljebb a villanyfogyasztás a fedezete, mint valós gazdasági momentum. Egy lufi az egész, habár vannak benne fékek. Viszont biztos, hogy aki most száll be, már rajta veszt, úgy van kitalálva az algoritmus, amelynek révén előállítható.

Mentol frász 2017.11.30. 08:18:14

Te Kelly, és mennyit vásárolt a haverod februárban? (aszongya, 40%, az annyi mint, 11500-at?)

Netuddki: hol lehet jelentkezni ruszkibérencnek? Most jó a rubel árfolyama...

bgp 2017.11.30. 08:31:43

@Netuddki.: ez nem politikai fórum.

2017.11.30. 09:01:27

@Mr. Waszabi: miért, a többi pénzke mi a fedezete? arany? :D

captaing (törölt) 2017.11.30. 09:14:17

A kriptovalutak mukodokepesek. Csak epitenek ra csalasokat, ahogy sima valutakra is, csak most ez konnyen eladhato.

Nekem van meg egy erdekes meglatasom: ha megepulnek az elso igazi kvantumszamitogepek, az RSA-nak annyi -> kb a jelenlegi penzugyi vilagnak annyi. Viszont a kriptovalutak alkapja az, hogy sok entitas hasonlo szamitasi kapacitassal rendelkezik. (Az mind1 mekkoraval, csak hasonloval). Illetve a lenyeg az, hogy semmelyik entitas kezeben ne legyen a szamitasi kapacitas tobb mint 50% -a. Amig 1 valaiinek lesz kvantumszamitogepe, addig ez is mukodeskeptelen, de ha mar par 1000 entitasnak van, akkor megint hasznalhato. Egyebkent az emberi kapzsisag vicces, mert ha nem lennenek hatalmas ASIC alapu banyaszfarmok, akkor is lehetne ugyanugy banyaszni, csak kevesebb aramfogyasztassal. "De en mint banyasz kapzsi vagyok ezert beallitok meg egy farmot.". "Erre en masik banyasz latom hogy bealltak toobb farmok, en is beallitok meg 1et...". Igy jutott el a teljes szamitasi kapacitas hatalmas magassagokba, es vitte fel az aramfogyasztasi igenyet is a rendszernek.

Pan Modry 2017.11.30. 09:21:02

Na, azert tegyuk rendbe a dolgokat, a bitcoin es a bitconnect teljesen kulonbozo dolog.

A bitcoint nevezhetjuk egy commodity-nak amivel lehet fizetni, kereskedni, spekulalni az arfolyamara. A spekulacioval idonkent lehet nyerni, idonkent veszteni, semmi gond nincs vele. A bitconnect viszont gyanus, olyan nincs hogy havi 40% garantalt hozam, ha valaki ilyet reklamoz, ir mond, akkor kb innentol kezdve komolytalan a dolog.

Ha valaki bitcoin long-ra akar spekulalni vegyen bitcoin-t, ha bitcoin short-ra akkor regisztraljon egy bitcoin tozsden es vegyen fel short pozit, de felejtse el az ilyen bitconnet lehuzos dolgokat.

Pan Modry 2017.11.30. 09:23:21

@Mr. Waszabi:

Ez hulyeseg, ha most beszallsz vagy nyersz, vagy vesztesz, olyan mintha akrmilyen mas commodity-t vasarolnal.

Az algoritmus felepiteset, illetve a banyaszatrol meg javaslom tajekozodj egy keveset, mert a kommented alapjan nem neztel ennek utana.

Pan Modry 2017.11.30. 09:27:19

@captaing:

az hogy mennyi banyaszfarm van, az leginkabb a bitcoin aranak a fuggvenye, ahogy a bitcoin tovabb rallizik, ugy erdemes megtobb banyaszfarmot letesiteni, ezzel novelve az aramfogyasztast.

De ha peldaul a bitcoin arfolyama bezuhan akkor a banyaszfarmok is breakeven alatt mukodnek, ugyhogy egyreszuk mas kriptot fog banyaszni, ez viszont hatassal lehet a btc kinalati oldalara stb... Majd meglatjuk mi lesz...

A btc-nek van egy rakas hibaja, de maga a btc mind a kripto-ban vetett hit egy jo indexe befektetesi szempontbol jelenleg.

moonshadow 2017.11.30. 09:40:34

Előbb utóbb ki fog pukkadni. Magas energiaigénye miatt a bányászat egyre kisebb kör kiváltsága lesz, egy szép napon 51 %-a egy körhöz kerül és akkor elveszíti a hitelességét mert tudják manipulálni. Aki ilyen magas árfolyamnál beszáll, az nem normális.

Pan Modry 2017.11.30. 09:43:24

@moonshadow:

mi a magas arfolyam?
10.000USD? VAgy 100.000USD?
Vagy amikor 500 USD volt az alacsony volt?

Ez a szep a spekulacioban, nincs olyan hogy magas vagy alacsony, csak az a lenyeg hogy a vegen keresel vagy vesztesz :)

Dream_walker 2017.11.30. 09:47:55

@Mr. Waszabi:

Nem, nem, a bitcoinnak nem a villanyfogyasztás a fedezete.
1: anonimitás. Sosem tudja leellenőrizni senki, hogy mondjuk csibészként te milyen eszközöket vásárolsz a csibészség végrehajtásához. Amíg a résztvevők elfogadják a rendszer anonimitását, addig a rendszer működni fog.
2: szabályfüggetlenség. Nem vetnek ki rá adót, áfát, nem inflálják, egyáltalán semmit nem csinál vele a bankrendszer, ugyanis nincs hozzáférése. Nem jön a nemzet kancsalja, hogy egy hülye bejelentéssel mondjuk x árfolyam fölé tolja, és ezzel belerúgjon a használók egy csoportjába.
3: világszintű biztonság és hozzáférhetőség. Nem jön a helyi kiskirály, hogy "hopp, de jó kis manyup pénz, csoportosítsuk már át magunkhoz". Ami a tiéd, az a tiéd, senki másnak nincs ráhatása. Valamint a világon bárhol használható. Ha mondjuk a csibészség után irány indokína, akkor egy pendrájvon elviszed a nagy lóvét, ott "beváltod", és máris megvan minden. Ezt mondjuk elég nehéz megcsinálni egy kamion húszezressel.

Az árfolyam nem azért nő, mert ez egy lufi. Az árfolyam azért nő, mert a tortaszeletek száma (kibányászott bitcoin) lassabban növekszik, mint az üres tányéroké (új felhasználók). Egyre többen szeretnének maguknak belőle, és egy keresleti piacon mindig felfelé megy az ár.

Amíg ez a pár pont megmarad (márpedig a rendszer úgy lett megcsinálva, hogy megmarad, és néhány öltönyös igazgatósági tag nem reszelgeti minden negyedévben a szabályokat, hogy éppen nagyobb legyen a nyereség), addig a bitcoin megmarad, és működni fog.

Pan Modry 2017.11.30. 09:50:17

@Dream_walker:

vegul is olyan mintha fizikai aranyat vennel, csak nem kell cipelned magaddal (azaz nem pont olyan, de akinek semmi lovese nincs a dologrol ezt szoktam mondani)

dr. mesterséges színezék 2017.11.30. 10:15:04

@Mr. Waszabi: Az a vicc, hogy arra hivatkozva jöttek létre a *coinok (egyébként az indok jogos), hogy a fizikai valuták elveszítették kapcsolatukat a reálgazdasággal és mennyiségük manipulálható.
Háttttöööö... tökönrúgást tényleg lehet heréléssel gyógyítani, csak annak rosszabb lesz a sajtója.

Cycmen 2017.11.30. 10:17:20

Szerintem a pószter a konkurrencija embere és aszt akarlya hoty ne legyünk gazdagok!
Ne hallgassatok rá, aggyatok el mindeneteket, bitkojinba fektessetek!

Cycmen 2017.11.30. 10:19:24

@Netuddki.: Figyu te mikor akarsz már visszamenni abba a primitív komcsi anyádba? Csak kérdem, mert marha unalmas vagy!

Pan Modry 2017.11.30. 10:44:51

@dr. mesterséges színezék:

lofaszt mama, a blockchain szo mond neked valamit?

Pan Modry 2017.11.30. 10:48:37

@Cycmen:

legalabb akkora hulyeseget irtal mint azok akik a kripto es a blockchain teljes ignoralasara buzditanak!
Szerintem az egy teljesen racionalis dontes ha valaki a megtakaritasainak egy kis reszet kriptoban tartja. (ami miatt az emberek el szoktak bukni a vagyonukat az inkabb a fektelen mohosag es tudatlansag kombinacioja, semmint az adott reszveny vagy a commodity hibaja amin eppen buknak)

McZozo 2017.11.30. 11:01:00

@Pan Modry: meg lehet hatarozni hogy mi magas vagy mi alacsony.. Meg kell nezni hogy milyen ertek van mogotte a valosagban es ha a piaci ertek alatta van akkor olcso ha felette akkor magas.. Raadasul sajna semi fedezet nincs mogotte tehat sajnos tenyleg cask egy lufi az egesz ha kipukkad akkor sokan fognak sirni. Marpedig ezek ki szoktak pukkadni elobb utobb

Cycmen 2017.11.30. 11:16:48

@Pan Modry: legalabb akkora hulyeseget irtal ........

Én csak hülyeségeket írok, olvasd vissza a kommentjeimet! Ezek után megértheted hogy a "legalábbot" sértőnek veszem, mert a "sokkal nagyobb" jelzőt várnám el, tehát megbántottál és a továbbiakban nem beszélek veled!

Pan Modry 2017.11.30. 11:25:13

@McZozo:
A bitcoin piaci ertek a bitcoin arfolyama, az amennyirt megveszed vagy eladod. Ha fizikai aranyat veszel amogott mi az ertek? Egy fem a sok kozul... ...azert ertek mert az emberek erteknek tartjak es az aktualis erteke a piaci arfolyama, lehet hogy 1 honap mulva tobbet fog erni, lehet kevesebbet... ...a bitcoin is lenyegeben hasonlo...

Lufit mindig utolag mondogatnak az emberek, de ha te lufinak tartod akkor vegyel fel ra short poziciot vmelyik btc tozsden es szarra fogod keresni magad rajta (ez technikailag nem tudom hogy lehetseges-e jelenleg, gondolom bilatban megoldhato, de nemsokara lehet shortolni).
Csak valahogy a sok lufit kiabalok valamiert megsem keresik szarra magukat az osszeomlo paicokon. Aki lufit mond anelkul hogy short poziciot venne fel, amogott nincs hatarozott velemeny.

Berelhetoreklamfelulet 2017.11.30. 12:02:09

Hát igen, az egész kriptoláz egy nagy piramis játék. Kitudja meddig tart még, de egyszer biztos összeomlik, és utána gyakorlatilag 0-t fog érni. Aki időben kiszáll nagyot szakíthat, aki nem mindent bukik, ennyi.

killercsiga 2017.11.30. 12:16:25

@Pan Modry:
az aranynak azért van értéke, mert egy ritka fém, ami rengeteg dologra felhasználható, van használati értéke.
a hagyományos bankjegyek mögött egy teljes bankrendszer betétei állnak.

azt viszont még mindig nem sikerült megértenem, hogy a kriptovaluták mit képviselnek - azon kívül hogy rejtve lehet velük értéket mozgatni, ami csak bűnözésre jó

bbalintus 2017.11.30. 12:21:13

Az a legnagyobb baj a kriptovalutákkal, hogy a működésük megértéséhez kell egy meglehetősen magas képzettségi, tanultsági szint, emiatt a tanulatlan többséget könnyű belehúzni a csőbe ilyen bitconnect-szerű csalásokkal.

Muad\\\'Dib 2017.11.30. 12:21:41

@Netuddki.:
Ignorálod, hozzászóltál volna.
De azért hozzászóltál. Agyhalál lvl 99...

Pan Modry 2017.11.30. 12:34:30

@killercsiga:

most nincs arra idom hogy ezt leirjam, de nem maga a kriptopenz a nagy dolog, hanem maga a blockchain technologia ami mogotte all. A blockchaint nem tudom ket mondattal elmagyarazni, de ha raguglizol egy csomo anyag van rola, van lebutitott magyarazat es van reszletes is.

Pan Modry 2017.11.30. 12:40:09

@bbalintus:

de bitconnectel akarmit is csinalni , az olyan mintha valaki aranyat akarna venni en meg "aranyconnectel" probalnek uzletelni vele.

Berelhetoreklamfelulet 2017.11.30. 12:51:34

@Pan Modry:
A probléma a logikáddal az, hogy a mögöttes technológia kb. semmit sem ér, és az emberek sem a technológia miatt adnak 10k-t a bitcoin darabjáért, hanem azért, mert látják, hogy 1honap alatt hoz 20%-ot, és egyre több ember kezdi el venni profitot remélve.
Csak előbb utóbb, ha elkezdik nagymértékben kivenni, azaz realizálni a hasznot, és a kínálat jóval több lesz a keresletnél, akkor az egész szépen beborul, pont mint egy piramisjáték...

Pan Modry 2017.11.30. 12:54:01

@Berelhetoreklamfelulet:

akkor felveszel ra short poziciot? Illetve milyen arnal vennel fel ra net short poziciot?

A Tesla vagy a Google mogott van ertek? Az arany mogott mi az ertek? Mert ezek ara is megy fel es le...
A Magyar Allamvasutakban sok "vas" van, akkor az az ertek?

igazi hős 2017.11.30. 12:57:57

@Dream_walker: "Az árfolyam nem azért nő, mert ez egy lufi. Az árfolyam azért nő, mert a tortaszeletek száma (kibányászott bitcoin) lassabban növekszik, mint az üres tányéroké (új felhasználók). Egyre többen szeretnének maguknak belőle, és egy keresleti piacon mindig felfelé megy az ár." Ez messze nem biztos, számtalan árutőzsdei ellenpéldát találhatsz, ha körbenézel. Ha elég sor forró pénz van, akkor nagyon könnyen szétválik a valós és keresleti ár. A bitcoinnál simán a többszöröse is lehet a spekulatív tulajdonlás a valós igénynek.

Pan Modry 2017.11.30. 13:04:00

@Berelhetoreklamfelulet:

ezt azert elegge meredek igy kijelenteni, en nem tudom hogy a bullish trend meddig fog kitartani, jon-e osszeomlas stb, persze hogy johet hiszen egy commodity-rol beszelunk, josolgatni meg nem szeretek, viszont azert a te osszeomlas viziod mogotti logikai magyarazat nem igazan all meg, ami nem jelenti azt hogy a jovo heten nem jon egy black swan, csak epp nem tul logikus amit irsz.

igazi hős 2017.11.30. 13:10:42

@Pan Modry: "A Tesla vagy a Google mogott van ertek?" A Google-nek elég komoly beételei vannak és fizet osztalékot. A Tesla mögött elsősorban egy valós termékbe vetett hit van. Lehetséges, hogy túlértékelt a cég, de lehet, hogy Musk tervei bejönnek és a fickó elég agresszív, tehetséges és szerencsés, hogy a Tesla a legnagyobb gyártók közé nője ki magát. De ha ez nem is jön össze, a meglevő infrastruktúra mindenképpen sokkal többet ér, mint egy kupac bit, szóval a BC-hez hasonlítás nagyon meredek.

Pan Modry 2017.11.30. 13:10:57

@igazi hős:

azert azt ne feledd hogy a bitcoin-nal egyelore nincsenek jelen a nagy intezmenyi befektetok, nincs tul sok stopp loss beelezve stb...
tovabbra is kitartok a velemenyem mellett hogy erdemes a megtakaritas egy kis reszet kriptoban tartani, egy jol diverzifikalt szemelyes portfolioba betenni egy kis kriptot szerintem nem felelotlen dontes.

Pan Modry 2017.11.30. 13:14:47

@igazi hős:

vegulis minden befektetes mogott egy hit all... ...ha a Tesla csodbemegy vagy a btc ara lemegy nullara, akkor befektetesi szempontbol tokmindegy, ugyanott vagy...

a kockazat az mindig kockazat, de teged is kerdezlek, ha ennyire biztos vagy a btc ertektelensegeben miert nem shortolod?

Cycmen 2017.11.30. 13:29:55

Figyu poszter! Úgy tűnik hogy értesz hozzá, nem akarsz magyarországi piramisjáték- MLM történeti publikációt írni a giliszta tenyésztéstől az Avvonon át a bitcoinig? A cím nem fontos, csak a fontosabb mérföldköveket akartam megemlíteni.

Pan Modry 2017.11.30. 13:34:05

@Cycmen:
ne keverd a bitcoint a bitconnect-tel, illetve az MLM-t egy ponzi piramissal. Azert mert szemely szerint sohasem MLM-eznek, az nem azt jelenti hogy maga az MLM illegalis lenne.

A MLM es a ponzi kozt, max annyi a kapcsolat hogy MLM rendszerben valoszinu viszonylag konnyu Ponzi piramist epiteni, az hogy ez valamiert a koztudatban osszefolyt leginkabb annak koszonheto hogy az emberek magyarul sem tudnak rendesen, nem ertik a szo mogott rejlo definiciot.

Berelhetoreklamfelulet 2017.11.30. 13:43:07

@Pan Modry:
Az arany mögött valós fizikai igények vannak. Aranyat nagyon sok helyen használnak. Nem csak ékszerekhez használják már évezredek óta, de iparban is több helyen, illetve elektronikában is nagy mennysígében használják. Az előtted lévő számítógép is jelentős mennyiségben tartalmaz aranyat.
Viszont annak ellenére, hogy szükség van rá, véges(kevés) a mennyisége, és drága a bányászata.

Google, Tesla mögött ott van a cég fizikai tulajdona. Igaz a tőzsdén jelenleg nagyon túl vannak árazva (mint minden, de a kövi válsággal nemsokára korrigálódnak), még a legrosszabb esetben is annyit érnek, mint amennyit az épületek, és egyéb tárgyak összértéke ér.

A bitcoin ezzel szembe pedig néhány byte egy adattárólon. Gyakorlati értéke 0. Ha bemész egy boltba, és oda adsz valakinek 1kg aranyat, azért ha mást nem is de tudni fogsz venni egy zsömlét.
pár kilobájt random hexakarakterekért semmit nem fognak adni.

Ez a különbség, csak hát ugye ilyen "bonyolult" összefüggéseket nem képes mindenki megérteni...

Iminimi 2017.11.30. 14:12:41

@Berelhetoreklamfelulet:
Úgy gondolom, szerencsésebb lenne a nemzeti valutákkal és azok kereskedésével összehasonlítani a kriptovalutákat, mert az árfolyamot ott sem "valós" értékek határozzák meg, hanem inkább a befektetői bizalom. A hexakód vs. papírpénz (tegyük hozzá a nemzeti valuták nagyobb része is elektronikus pénzként létezik) esete? Volt már olyan, hogy az utcáról kellett összeseperni a sok eldobált elértéktelenedett papírpénzhalmokat.

Yagry 2017.11.30. 14:19:00

Totális tévedés, hogy a hozam nem teremtődik, hanem valaki más zsebéből vándorol el. Egyáltalán nem igaz az, hogy ha én keresek egy ilyen ügyleten, akkor szükségszerűen más veszít. A 2008-as válság idején pl iszonyat mennyiségű pénz tűnt el a világgazdaságból, ami aztán szép lassan újra megjelent. Ez nem egy nullszaldós történet. Ha én megveszek egy részvényt valakitől, az a teljes rendszer számára nullszaldós, mert ott nem születik új érték. Viszont a bitcoin esetében új érték teremtődik, minek következtében nő a világgazdaságban jelen lévő pénz/érték. Ez nem kézzel fogható érték, de érték az is, ha az emberek hisznek valamiben. Tipikus példa a Tesla. Épp elég h az emberek hisznek benne, ez felhajtja a részvény értékét, de ettől még nem veszít senki semmit. De ugyanakkor elég ha kiderül egy termékről h valami nem stimmel, mint pl a Takata légzsáknál, ott egy érték tűnik el a gazdaságból, és azon pedig nem keres senki semmit, miközben a részvényesek veszítenek. A tőzsde meg a pénzpiacok a jövőt árazzák. Ha a jövőben hisznek az emberek, az felhajtja a jelen árait, és új érték teremtődik. Szóval ez a része a cikknek totális közgáz karó.

Iminimi 2017.11.30. 14:21:34

@Iminimi:
Az utolsó mondat azért így jobban festene: Volt már olyan, hogy az utcáról kellett összeseperni az elértéktelenedett papírpénzhalmokat. :)

Pan Modry 2017.11.30. 14:21:43

@Berelhetoreklamfelulet:

en szoktam idonkent bitcoin-nal fizetni, sot btc-vel szerintem manapsag konnyebb fizetni, mint fizikai arannyal.

"Google, Tesla mögött ott van a cég fizikai tulajdona. Igaz a tőzsdén jelenleg nagyon túl vannak árazva (mint minden, de a kövi válsággal nemsokára korrigálódnak), még a legrosszabb esetben is annyit érnek, mint amennyit az épületek, és egyéb tárgyak összértéke ér.' - ami ha csodben mennek a te szempontodbol nulla ertekkel bir.

Ami alapjan amit te mondasz a penz is csak egy darab papir, a szamlapenz pedig annyi sem. Maga a bizalom hatarozza meg az erteket ezeknel, es mar lattuk a tortenelemben hogy idonkent mennyit is er a papir. (Vagy Venezualaban es Zimbabweben most, sot az utobbiban eppen a fos nemzeti penz helyett eloszeretettel hasznalnak btc-t). A BTC-nek mint fizetoeszkoznek peldaul jogosultsaga lehet sok afrikai orszagban ahol fos a bankrendszer es az infrastruktura, vagy gyakoriak a lopasok.

Berelhetoreklamfelulet 2017.11.30. 14:49:13

@Iminimi:
Itt meg az a gond, hogy egy ország nem megy csakúgy csődbe egyik napról a másikra. Ahhoz hónapok de inkább évek kellenek, hogy egy valuta értéktelen legyen.

De ha pl.: Kínába gondolnak egyet, és betiltják a btc-t, akkor mire felkelsz a btc már esett 80%-ot...

Ugyan ez a google és tesla esetére. Egy több milliárd dolláros cégbirodalom nem fogja egyik napról a másikra elveszteni minden pénzét és értéktelenné válni. De ez nem igaz a kriptokra.

Pan Modry 2017.11.30. 14:51:08

@Berelhetoreklamfelulet:

aruldd mar el, hogyan tiltanad be a bitcoint?

McZozo 2017.11.30. 15:31:50

@Pan Modry: Nem erted mit mondok pont azt mondom hogy a piaci erteket az egesz bitcoinnak cask az arfolyam hatarozza meg ami egy hipe-on alapul csak.. Nincs egy mogottes szanalasi ertek amiben azt szamolhatnad h ogy ez a szanalasi erteke az egesznek ha az arflyam bedol . Ha pl csodot jelent osszeirod az eszkozoket es eszkoz erteken eladod . Pont amiatt mert nincs mogotte semi. Az egesz pont olyan jatek mint a derivativak a banki piacon. 2008 ban pont ezen dolt be a fel vilag mert ha ismered tudod hogy volt x dollarnyi ingatlan fedezetu hitel (ami eleve tul volt ertekelve es a kockazati erteke is felul volt szinten ertekelve) de efelett meg volt ra x*1000 dollarnyi derivative kotve. Ezek mind egymasra voltak epitve egymas fedezetei voltak de konkret fedezet mogotte csak a tulertekelt x dollar volt. Ez is h osszu evekig mukodott ongerjesztette magat tehat en a bitcoinnal se azt mondom hogy holnap vagy jovore megdol. Hanem csak azt hogy e mogott szimplan ugyancsak nincs fedezet plane nem a jelenlegi ertekehez kepest es ha egyszer kipukkan a lufi (ez lehet torvenyi szabalyozas vagy egy ujabb job csabitobb crypto valuta) akkor aki ebben van az nagyon fog sirni mert szinte a nullara fog az erteke leesni pillanatokon belul

McZozo 2017.11.30. 15:48:26

@Pan Modry: A penz magaba pont ahogy mondod egy darab papir nem tobb. az erteket alapvetoen tobb dolog hatarozza meg az egyik hogy milyen GDP van az orszag mogott mennyi devizatartaleka mennyi aranyfedezete van, mennyire stabil az adott orszag gazdasaga, mennyire tamadhato, mennyire fugg valamilyen kulso tenyezotol es emelett hogy mennyien keresik a tozsden az adott valutat.. Itt ha valami rosszul sul el akkor a nemzeti bank elkezdi stabilizalni az arfolyamot ellentetes ugyletekkel vagy az adott kormany bizonyos szabalyozassal... Ilyenbol semi nincs a crypto valutanal ott ha dol senki nem fog ellene tenni ezert is joval serulekenyebb mint egy szimpla valuta.. En nem vagyok ellene sot nemileg az otletet jonak is tartom hogy van egy allamoktol fuggetlen fizetesi modozat csak nem tartom megoldottnak azt a reszt hogy valami mogottes dologgal baj eseten szabalyozni tudja valaki az erteket.

McZozo 2017.11.30. 15:50:14

@Pan Modry: ahogy pl a facebookot a youtube ot is betiltottak kinaba vagy ahogy az ubert tobb orszagban kell meg pelda?

Untermensch4 2017.11.30. 16:16:33

@Pan Modry: "hogyan tiltanad be a bitcoint?"
Elsőként az anonimitás és a fizetőeszközként lehetséges használat miatt terrorizmus finanszírozására alkalmas eszköznek minősíteném... utána már sima ügy. Előírják az anonimitás megszüntetését, ezzel párhuzamosan megkezdődnek a nyomozások a felhasználók után. Ha a folyamat kezdetén egy olyan kiskaput beépítenek az anonimitást felszámolni hivatott törvénybe hogy bizonyos hatósági úton történő előzetes bejelentése a btc-vásárlásnak legális, a shortolásra játszó állambácsik/titkosszolgálatok még akár le is fölözhetnek némi nyereséget mindeközben. Nem bennfenntes kereskedés hanem beépüléses nyomozás...

Nylul 2017.11.30. 16:46:49

@McZozo: Egyszerűen lövésed nincs a bc technológiáról. A blockchaint nem lehet betiltani, fizikai képtelenség.

Nylul 2017.11.30. 16:54:02

@Untermensch4: Ez nem betiltás, max megnehezítése a használatnak. De még inkább az sem. Inkább széllel szemben hugyozás.

'Elsőként az anonimitás és a fizetőeszközként lehetséges használat miatt terrorizmus finanszírozására alkalmas eszköznek minősíteném' - ugyanez vonatkozik kp-re is. :D

Nylul 2017.11.30. 17:09:32

@McZozo: 'Nem erted mit mondok pont azt mondom hogy a piaci erteket az egesz bitcoinnak cask az arfolyam hatarozza meg ami egy hipe-on alapul csak.. Nincs egy mogottes szanalasi ertek amiben azt szamolhatnad h ogy ez a szanalasi erteke az egesznek ha az arflyam bedol . Ha pl csodot jelent osszeirod az eszkozoket es eszkoz erteken eladod . Pont amiatt mert nincs mogotte semi. ' - már hogyne lenne.. Összemosod a bitcoint a blockchain-el. Itt az érték egyrészt maga a technológia, az abban rejlő potenciál.

Másrészt igen komoly fizikai infrastruktúra van mögötte, nyilván nem a market cap értékében.

Most születnek azok a startupok, akik a blockchainre épülnek. És nem a bitcoinra! A bitcoin kvázi a technológia értékmérője.

Ha most lenne Szomszédok, Vágási Feri nem a zinternetbe szállna be, hanem a blockchainbe. Pár éven belül ez a technológia ugyanolyan szerves része lesz az életünknek, mint ma az Internet. És elképzelhető, hogy nem a bitcoin lesz a zászlóshajó - csak nehezen, de természetesen megtörténhet. :)

Untermensch4 2017.11.30. 17:20:14

@Nylul: "ugyanez vonatkozik kp-re is. :D" USA-ban ha nagy összegű készpénzt talál nálad az autódban) a policáj akkor elkobozhatja azt vélelmezve hogy bűncselekményből származik. A bizonyítási kényszer fordított... :D és ez még a nagy terrorizmus-hiszti előttről van.
Szélle4l szemben elhugyozgatnak a prostitúció és a kábító/élénkítőszerek tiltásával is. Pedig a létező kereslet betiltása közgazdasági képtelenség...

Nylul 2017.11.30. 17:40:46

@Untermensch4: 'Pedig a létező kereslet betiltása közgazdasági képtelenség' - na látod, pont ezért nem lehet betiltani a blockchaint sem.
És nem is áll érdekében senkinek sem. A prostitúcióval és kábszival ellentétben a bc legnagyobb részben legális tranzakciók eszköze. Ha valaki betiltja a bc-t, azzal semmi mást nem ér el, csak hogy a legális részét kivonja az egyenletből, az illegális ugyanúgy megmarad.
Ergo Ho Ming nem fog majd pendrivet vásárolni bc alapon, de attól még Vuszama Ben Ludin ugyanúgy fog fegyvereket vásárolni underground. :)

Untermensch4 2017.11.30. 18:39:11

@Nylul: "És nem is áll érdekében senkinek sem." Elvileg a prostik és a kábszerek megadóztatása is sokkal jobb lenne érdek-szempontból, mégis inkább özön pénzt folyatnak el a végtelen háborúban ezek ellen. Ha btc alacsony szinten tartása azt eredményezi hogy kevesebb lesz az anonim, nem szénné adóztatható tranzakció... én arra fogadnék hogy lesz ilyen tiltósdi.

Nylul 2017.11.30. 19:10:22

@Untermensch4: No offense, de úgy érzem, nem érted a különbséget az 'alvilág' és a bc között. A prosti + kábsz egyértelműen fekete/szürke zóna.

De a bc nagy része igenis fehér, és a gazdaságot pörgeti. Természetesen ez csak egy eszköz, amit lehet jóra és rosszra is használni, ha rosszra használják, az nem az eszköz hibája.

Egy példát hadd mondjak, ami tök valid, élő dolog: Etherum smart contracton kötött biztosítás: Légitársaság biztosít garanciát, hogy időben odaérsz a desztinációra. Ha mégsem, akkor kapsz x összeget.
Nincs 'hádde', nincs ügyvéd, nincs ászf, mellébeszélés, ügyfélszolgálattal való anyázás.

Iszonyat lehetőség van a bc-ben, én magam már három startupon dolgozok, ami erre épül.

Igen, a fekete zóna is hasznot fog húzni belőle (nem keveset), de ez a concept létjogosultságát nem befolyásolja. Sőt! 2018 a crypto szabályozás éve lesz. Nemzetközi szerződések fognak születni, korlátozásokkal is, de betiltani senki nem fogja, mert nem lehet.

Mr. Waszabi 2017.11.30. 20:00:02

@vuvuzela importőr: hát, ha átgondolod, akkor pl. egy Audi vagy Tesla, vagy IBM, vagy Samsung mögött azért valós gazdasági teljesítmény van. És még sok céget lehetne sorolni. Akik gyártanak valamit, vagy szolgáltatnak valamit komoly fizikai infrastruktúrába beruházott dollármilliárdok mögött, ami okot ad a befektetési bizalomra.
Nahát, ehhez képest a Bitcoin mögött legfeljebb az áramszolgáltatók állhatnak, mint fedezetet szolgáltatók, de ez igen gyenge vigasz. Én nem értem, hogy mit nem értesz ezen. Lehet, én vagyok a buta, csak hát a befektetési szektorban dolgozom, és ekként bullshitnek, lufinak mondom a Bitcoint. Mert az. Nincs mögötte valós gazdasági teljesítmény - nem véletlen, hogy népszerűségének növekedtével az azt gyártó algoritmus egyre lassabban állítja elő az 1 Bitcoint. Valaki kitalálta a korlátozott, fékezett piramis játékot, de ettől még piramos játék - valakik a menet végén nagyon rá fognak bszni erre.

Nylul 2017.11.30. 22:18:35

@Mr. Waszabi: Egyszerűen nem tudod, miről alkotsz véleményt. Nem érted. Amivel semmi gond nincs, mert az egész technológia tök új.

'Nahát, ehhez képest a Bitcoin mögött legfeljebb az áramszolgáltatók állhatnak, mint fedezetet szolgáltatók, de ez igen gyenge vigasz.' - ez nem igaz, csak te rendelkezel hiányos ismeretekkel.

'Nincs mögötte valós gazdasági teljesítmény' - nem igaz, rengeteg profitábilis cég működik a technológiára alapozva.

+ amit írtam fentebb.

Ha te a befektetési szektorban dolgozol, és ezekről nem veszel tudomást, akkor csak sajnálom, akik nálad fektetnek be..

VT Man 2017.12.01. 00:18:19

@Nylul:
Bitcoinnal hogyan fizetsz? Amikor egy tranzakcio tobb dollarba kerul? Ami kis osszegeknel problema.

Masreszt kina siman betilthatja. Lehet, hogy igy is lesz 1%, aki hasznalja, de az 99% visszaeses a keresletben.

VT Man 2017.12.01. 00:19:39

@Nylul:
"Légitársaság biztosít garanciát, hogy időben odaérsz a desztinációra. Ha mégsem, akkor kapsz x összeget."

Vis maior esetét hogyan oldod meg? Ki dönt a vitás esetekben?

Nylul 2017.12.01. 00:41:19

@VT Man: Tényleg minden rosszindulat nélkül, de nem vagy képben. :)

'Vis maior esetét hogyan oldod meg? Ki dönt a vitás esetekben?'

Nincs vitás eset, nincs vis major. Van 'a' és 'b' kifejlet. Vagy odaér időben a gép, vagy nem. Ennyi.

Nylul 2017.12.01. 00:52:59

@VT Man: 'Amikor egy tranzakcio tobb dollarba kerul?' - oo ezt hol olvastad? :O Nekem több száz btc trn-m volt, került vagy 30$-ba összesen az egész, és ebben a brókercég jutaléka is benne van.

'Masreszt kina siman betilthatja.' - ez nem igaz. A bc-t nem lehet betiltani már csak az architektúrából kiindulva sem. Kína max betilthatja a BTC bankomatokat, de ennél többet nem tehet. Volt már hasonló próbálkozása, nézz utána. :)

eßemfaßom még áll 2017.12.01. 07:14:53

@Nylul: aminek a kommunikációja az interneten keresztül zajlik azt le is lehet tiltani vagy legalábbis nagyon megnehezíteni a használatát

Nylul 2017.12.01. 08:25:05

@eßemfaßom még áll: Nem lehet. Még csak megnehezíteni sem különösebben. Mégis mit tiltanál le? Mondjuk a marketeket. És? Ha a webshopok 90%-ban elfogadják a bitcoint, akkor azokat mindet betiltod? Kizárt. A walleteket hogyan tiltanád le?

Pont annyira lehet betiltani a blockchaint, mint az Internetet.

eßemfaßom még áll 2017.12.01. 08:52:03

@Nylul: A kommunikációt lehet tiltani. Persze ha neked a BTC-d a párna alatt van és a pénztárcádban el tudod vinni a boltba és odaadni fizikailag akkor nem szóltam.

Nylul 2017.12.01. 09:01:44

@eßemfaßom még áll: 'A kommunikációt lehet tiltani.' - szóval betiltod az Internetet.

'Persze ha neked a BTC-d a párna alatt van és a pénztárcádban el tudod vinni a boltba és odaadni fizikailag akkor nem szóltam.' - akkor nem szóltál. Keresőszavak: rfid bitcoin wallet.

Pan Modry 2017.12.01. 12:28:08

@VT Man:

arulja mar el valaki hogy technikailag hogyan kepzeli el a btc betiltasat??? Tenyleg kivancsi vagyok, mert szerintem alapbol nem lehetseges.

Untermensch4 2017.12.01. 16:21:36

@Pan Modry: Technikailag a használóit bezárják olyan helyekre ahol nincs internet és úgy hívják hogy börtön... már sokszor kipróbálták ezt a technikát, a siker nem teljes de van akkora nagyon piactorzító hatása tud lenni.

Untermensch4 2017.12.01. 16:25:43

@Nylul: "A prosti + kábsz egyértelműen fekete/szürke zóna.2
Mitől egyértelmű? Csak mert mindkettőre végig volt kereslet a történelem folyamán, kínálat is, meg próbálkozások hogy ezeket lecsökkentsék. A fekete/szürke -zónás címkézés is ez, a mostani próbálkozások része.
De ha tudsz objektív határvonalat kijelölni akár prostitúció, akár kábítószerek témakörében a "fehér" és a "szürke" zónák között, arra nagyon kíváncsi lennék, ne tartsd vissza.

Nylul 2017.12.01. 16:43:29

@Untermensch4: Nem tudok, igazad van. De nem is ez volt a lényeg.

Untermensch4 2017.12.01. 17:04:29

@Nylul: A lényeg pedig az hogy nem magát a technikát fogják tiltani/megszüntetni hanem a használóit zaklatni. Van egy jogász mondás: "A papír mindent elbír."

Mr. Waszabi 2017.12.01. 17:11:09

@Nylul: szerintem tudom, miről beszélek. De lehet, hogy nem tudtam átadni megfelelően. Ezért inkább javaslom, hogy a mások által megfogalmazott lufi és a piramisjáték fogalmakkal ismerkedj, ezek szimplábban adják vissza a bitcoin-buli lényegét.

Nylul 2017.12.01. 17:17:53

@Untermensch4: Igen, ez egy _elvileg_ elképzelhető szkenárió, de fizikailag továbbra sem tudom elképzelni, hogy kiviteleznék.

Nylul 2017.12.01. 17:29:10

@Mr. Waszabi: Közel 20 éve kereskedek ilyen-olyan instrumentumokkal, szóval tudom, mi a piramisjáték és a lufi. A blockchain nem piramisjáték, ha ezt állítod, nincs elég információd a témában.

A BTC árfolyama igen, simán lehet, hogy lufi. Pont olyan, mint a dotcom anno. Ha ez igaz, és kipukkan, akkor majd néhány év alatt visszanő. A blockchain pont akkora jelentőségű a pénzügyi világban, mint az Internet volt 2000 előtt. 96-ban senki nem tudta volna megmondani, hogy milyen hozadéka lesz a jövőben. Pl, hogy vadidegenekkel vitázok a blog.hu-n 2017-ben. :) Az Internet által lett egy facebook, google. A blockchain alapján lesz majd? Ki tudja mi, de 10 éven belül egészen másképp fogod ezt látni.
És igen, lehet, hogy nem lesz BTC sem.

Pan Modry 2017.12.01. 17:41:13

@Untermensch4:
Nem igazan tudod zaklatni a hasznaloit sem :)
Hogyan tudod bizonyitani ha btc-t hasznalok?

Pan Modry 2017.12.01. 17:45:21

@Mr. Waszabi:
Vezesd mar le kisapam hogy mitol lenne a btc piramisjatek?

Az hog lufi vagy nem majd kiderul, de nem piramisjatek, javaslom tanulj meg magyarul! Szerintem nem ismered a piramisjatek/ponzi piramis szo jelenteset sem!

Pan Modry 2017.12.01. 17:50:09

@Nylul:

Sokan nem fogjak fel a blockchain lenyeget, illetve a kriptokhoz kotheto tokenekben rejlo lehetosegeket. Ez elvileg teljesen megvaltoztathatja a penzugyi tranzakciok es hozzajuk kotheto termekek/szolgaltatasok mozgasat, ugy novelheto a tranzakciok biztonsaga hogy kozben a koltsegek csokkennek.

Picit azt erzem hogy akik itt szidjak a btc-t lovesuk sincs a blockchain-rol, a tokenekrol, es a rengeteg lehetosegrol ami ebben a sztoriban benne van. Persze siman lehet hogy a vegen nem a btc lesz a befuto, sot az egesz annyira forradalmi hogy a fene se tudja hogy 10 ev mulva hogy fog kinezni.

Mr. Waszabi 2017.12.01. 17:55:38

@Nylul: elmondtad a lényeget - épp a dotcom lufi juttott nekem is eszembe. Te is elismered, hogy lufi. Mert túlértékelt, mint állat. Erről szól a történet, semmi többről.
Mutass egy magyar alapkezelőt, amelyik foglalkozik bitcoinnal, befektet abba. Nem kell sokat törnöd a fejed, megmondom hány ilyen van: 0. Spekulatív befektetés, ennyi.
Egy dolog kereskedni - fegyverrel, droggal is kereskednek egyes emberek, aztán még se tiszta ügy, amit művelnek. Amikor más befektetők pénzét kockáztatod, akkor észnél kell lenni.
Gondolom, ebben egyet értünk.

Pan Modry 2017.12.01. 17:56:51

@Mr. Waszabi:
Vettel mar fel short poziciot a bitcoin-ra?

Mr. Waszabi 2017.12.01. 18:01:20

@Pan Modry: lassítsál már picit. Nem egy malomban őrlünk, vedd már észre.
Az egy dolog, hogy te miben látsz lehetőséget, az meg egy másik, hogy miért vállalsz felelősséget. Én az ortodox oldalon rekedtem, és ezzel is értek egyet. Nem jó buli mások kirablása egy eleve tudható kockázatokat hordozó termékkel. Én konzervatív vagyok, a klasszikus termékekben hiszek. Veszel olajat, rezet, vasat, elektronikát, hasznos szoftvert. Olyan dolgokat, amelyek sok ember számára hasznosak. Ezek azok, amik hosszútávon is hasznosak, növekednek, és nem csalódnak a befektetők sem. A spekuláció nálam ignorálandó téma, nem foglalkozom vele és nem is ajánlom senkinek.

Pan Modry 2017.12.01. 18:06:34

@Mr. Waszabi:

De hisz minden befektetesi dontes spekulacio. Ha lakast veszel akkor bullish ingatlanpiacra fogadsz. Ha MOL reszvenyt akkor bullish vagy a molt illetoen. Ha aranyat veszel akkor arra fogadsz hogy felmegy az ára.

En nem ajanlanam senkinek hogy minden penzet fektesse kriptoba, csupan azon a velemenyen vagyok hogy a megtakaritas egy kis reszet kriptoban tartani nem felelotlen dontes.

Mr. Waszabi 2017.12.01. 18:50:55

@Pan Modry: nem, nem az. A spekuláció a rövid árfolyamváltozásokon remélt stratégia.
Ugyanakkor van egy másik vonal is, a klasszikus. Mint például Warren Bufetté. Az a stratégia a jövőbeni hozadék korai felfedezésén alapul, azaz elemezzük ki egy cégről, hogy mennyire lehet kelendő majd a későbbiekben, és abba fektessünk, ha kellően előremutató a jövője.
Ez a lassú víz partot mos megközelítés. És mivel az emberek általában sokkal több eredményt akarnak aratni, mint amit maguk képesek teljesíteni, hát inkább ortodox maradok. A teljesítményben hiszek, nem a rablásban. Ez neked arculbaszó információ lehet, én viszont szeretem nyugodtan élni az életemet. Anélkül, hogy bárki rám köpne akárhol az utcán, piacon, azért, mert én megrövidítettem, átbasztam. Szerintem nagyjából ez a pici hézag a kettőnk gondolkodása között. Én továbbra is a klasszikus eszközöket ajánlom befektetésre, hosszútávra - olajat, rezet, vasat, céges szoftvereket - MS, Oracle, IBM -, meg esetleg kobaltot, mangánt, azaz, csupa olyasmit, amit a hagyományos ipar igényel. Azért, mert ezek értékállóak. Ha visszatekintünk az elmúlt 10 év összeomlásaira, akkor azt látjuk, hogy a nem értékálló, spekulatív befektetések szopatták meg a befektetőket. Nekem okosságnak tűnik e tapasztalat, tartom magam ehhez. Mert mondjuk nem mások rövid távú átbaszásán képzelek meggazdagodni. Persze, tudom, hogy neked ez fura, mert nem is érted. De nincsen baj. Csak nem érted, ennyi az egész.

Pan Modry 2017.12.01. 19:16:44

@Mr. Waszabi:
Oke, en megertem a te befektetesi strategiadat, egyebkent nagyjabol hasonlo az enyem is, azzal a kulonbseggel hogy en a megtakaritasaim egy kis reszet kockazatos eszkozokben tartom.
Viszont, azzal nem ertek egyet hogy a spekulacio atbaszas lenne, aki spekulal az kockaztat, a spekulacional mindig fennall a veszteseg eselye is. A spekulacio nem atbaszas, a Ponzi piramis, na a atbaszas, a spekulacio nem az, szerintem a spekulacio még hasznos is.

Mr. Waszabi 2017.12.01. 19:34:22

@Pan Modry: nem-e? Nézzél csak körül, hogy mitől omlanak a tőzsdék. Nem a menekülő spekulánsok miatt? Dehogynem. Azok döntik be a svájci frankot, vagy akár az aranyat is, akik akár a Holdra is menekülnének, csak ne veszítsenek. A Bitcoinba is azok menekülnek, akik nem akarnak veszíteni semmiképp, szinte már vakhit mentén. Azok, akik nem veszik tudomásul, hogy a piaci mozgásokat nem ők szarják, mert nincs elég volumenük hozzá, ellenben csak nyereséget írtak elő maguk számára, befektetési politikájuk számára. Hát ez nem nekem gáz, hanem annak, aki el is hiszi, hogy ő mindig csak nyerhet, ha spekulatív politikát folytat. Ehhez képest látszik sokkal bölcsebbnek a hosszútávú befektetési politika, amely a hosszútávú növekedésre épít.
Réz? Kell az építőiparnak, és kell az elektronikai iparnak. Ha körülnézel mit látsz? Nagy a verseny az elektronikai piacon, és még nagyobb lesz. Vesznek tehát rezet? Igen. Növekszik az ingatlan piac? Igen. Mit vesznek? Rezet. Plusz vasat, dettó. Szoftver? Mutass egy vállalatot, amely nem használ Windowst, vagy Oracle, IBM adatbáziskezelőt? Nem tudsz.
És hülye vagyok? Nem hát. Gondolkodom.
Ja, hogy ezek a hagyományos eszközök nem ígérnek annyi hozamot, mint például egy bitcoin felfújt? Hát az lehet. De nem is pukkadnak ki. Értékállóak, lassan növekszenek, de biztosan. Nos, szerintem ez a lényeg, ha már befektetés. Működik ez kataklizmák nélkül is, csak türelmesnek kell lenni. De ez az, amiből egyre kevesebb van, s emiatt döntik be a piacokat az egyre türelmetlenebb befektetők.

Pan Modry 2017.12.01. 19:52:23

@Mr. Waszabi:

Nem a spekulacio dont be devizakat, hanem a devizak mogott allo fundamentumok. A spekulansok egyik haszna hogy likviditast biztositanak.

Mr. Waszabi 2017.12.01. 19:58:42

@Pan Modry: aha. Hát ez nézőpont kérdése, szerintem. Az egyik álláspont az emberi cselekményekkel kapcsolatban, hogy azok a felelősek a történésekért, akik a lehetőséget biztosították - a másik nézőpont, hogy azok a felelősek, akik bár látták a lehetőségben a károkozás lehetőségét is, még is csak az előnyeit vették szemük elé.
Én, önálló emberként, inkább az utóbbi megközelítés híve vagyok.

Untermensch4 2017.12.01. 22:40:44

@Nylul: Pedig egyszerű. Fizikailag egy helyen összegyűlnek akik szavazhatnak a törvényről, megnyomkodják az igen gombot. Vmivel később fizikailag kinyomtatják et a törvényt az erre a célra rendszeresített kiadványban. Utána a rendőrség és társhatóságok emberei fizikailag felkeresik azokat akik a tiltott tevékenységgel foglalkoznak.

Untermensch4 2017.12.01. 22:43:02

@Pan Modry: A kp használata hogyan bizonyítható..? Ha veszel vmit akkor az eladó felől?

Nylul 2017.12.02. 02:36:09

@Mr. Waszabi: _Lehet_, hogy lufi. Ezt addig nem fogjuk megtudni, amíg ki nem pukkan. A 'lufi' jelzőt mindig utólag aggatják rá egy instrumentumra. De ahhoz ki kell pukkannia. Ami kvázi már meg is történt, amikor 1000+$-ról 300-ig szakadt a BTC.

'Mutass egy magyar alapkezelőt, amelyik foglalkozik bitcoinnal, befektet abba. ' Kettőt is ismerek személyesen, de ha nem gond, hadd ne részletezzem. És azt is megértem, ha ezt nem hiszed el bemondásra.

' Mert túlértékelt, mint állat.' - honnan tudod? Hogyan becsülöd meg azt az értéket, amit a blockchain fog teremteni a következő években? Mert a piac a jövőt árazza be.

Nylul 2017.12.02. 02:44:34

@Pan Modry: 'Sokan nem fogjak fel a blockchain lenyeget' -Így van. Sőt a legtöbben nem is fogják fel, mert ehhez már olyan tudás kell, ami nem alap. De ezzel nincs is semmi gond. Amikor pár év múlva mindennapos lesz, hogy smartcontractot kötsz egy ingatlaközvetítővel, vagy egy mezei pizzarendelés is blockchainre kerül - a felhasználókat nem fogja érdekelni, hogy mi a technológiai háttér.

Nylul 2017.12.02. 02:49:22

@Untermensch4: No offense, de ez nálam már konteó level. Senkinek nincs érdekében ez a fellépés.

Untermensch4 2017.12.02. 14:32:03

@Nylul: Nincs érdekében? Senkinek aki el tudná érni egy ilyen törvény megszületését? Olyan pénzforgalomról beszélünk amit nem lehet megadóztatni ilyen-olyan ürüggyel, a be nem szedett adó pedig nem tudja elveszíteni közpénz-jellegét...

Nylul 2017.12.02. 15:00:32

@Untermensch4: Mondom, az én véleményem szerint ez már konteó. Az oroszok pl. már saját cryptovalután dolgoznak, pedig azért ők nem egy mintademokrácia. Egy fejlett országban én nem tudom elképzelni az általad felvázoltakat. Persze lehet, hogy nincs igazam.

' Olyan pénzforgalomról beszélünk amit nem lehet megadóztatni ilyen-olyan ürüggyel' - ez sem igaz. Sőt, épp az ellenkezője. Egy blockchain alapú megoldással elérhető, hogy egy tranzakció során pl az áfa automatikusan megjelenjen állam bácsinál. Sőt, egy 100% blockchain tranzakciókra épülő cégnél maga a hagyományos könyvelés is megszűnik. Nincs több adóbevallás, utalgatás, nav, kreatív könyvelés, illetve van, csak mindez automatikus.

Untermensch4 2017.12.02. 15:11:11

@Nylul: Kissé tényleg konteósra vettem a figurát... :) Azt viszont nem értem így hogy hogyan lehet anonim? Mert ha lehet anonim akkor jön a nyomonkövethetőségi-adótatási probléma. Ha pedig teljesen nyomonkövethető akkor miért jó feketezónás használatra?

Nylul 2017.12.02. 16:16:07

@Untermensch4: A bitcoin anonim, de nem feltétlenül lenyomozhatatlan. Illetve nem is szüségszerűen anonim, pl a rendes tőzsdéken nem lehet vele kereskedni anonim, ott kőkemény azonosítás van. A feketezónás használatra meg addig jó, amíg le nem bukik vele az ember. Kb, mint a kp.

Az adóztatást bitcoinnal önbevallás alapon mehet, de engedjük el a bitcoint, egy gondolatkísérlet:

Ha én lennék az MNB, kőkeményen dolgoznék egy 'hufcoinon'. Ez az ország saját, blockchain alapú cryptovalutája lenne. Na ezt az MNB úgy szabályozza, ahogy akarja. Pl automatikusan minden minden adószámhoz létrejönne egy wallet. A hálózaton belül csak azonosított forrásból induló tranzakciót fogadnék el.

VT Man 2017.12.03. 12:41:40

@Nylul:
"Sőt, egy 100% blockchain tranzakciókra épülő cégnél maga a hagyományos könyvelés is megszűnik. "

A könyvelés bonyolultabb dolog ennél, nem annyiból áll, hogy az eladási ár (inverz) 27%-a az államkasszába.

Untermensch4 2017.12.03. 18:17:29

@Nylul: A "hufcoin"-ötletet meg kell vitatnom pénzügyileg nálam képzettebb emberrel de elsőre jó ötletnek tűnik.

Nylul 2017.12.04. 14:17:19

@VT Man: Ok, akkor finomítok: legyen az, hogy jelentősen leegyszerűsödhet.

Reactor 2021.02.27. 22:28:38

Úgyanúgy, ahogy a többi kriptovalutás Ponzi-sémával. A különbség csak annyi, hogy a bitcoin talán egy kicsikével tovább húzza. Nem sokkal, mert már se a Google, se a Failbook nem áll mögötte. Recseg-ropog már a piramis.

@: Miért, szerinted micsoda? Csokitallér?

@captaing (törölt): Ja, hát ez olyan hogy az MLM is működőképes, csak hát építenek rá csalásokat...
Tök tisztességes is lehetne, ha a szervező nem gondolná úgy, hogy neki 100% haszon kell, nem csak 99%.

@Dream_walker: Aha, tehát egy olyan bizarr matematikájú, virtuális valamibe fekteted a vagyonodat, ami kívül áll mindenféle monetáris és egyéb törvényhozáson, semmiféle financiális szervezet vagy hatóság nem gyakorol fölötte ellenőrzést, és a valódi értékét ki tudja, mi a jó franc határozza meg. Csodás, de tényleg. Az ilyenek szoktak a leghangosabban szentségelni, mikor aztán egy ellenspekuláció után összedől a piramis, és a komplett scamcoin-keresetüket lehúzhatják a vécén. Kártalanítani meg senki nem fog, mégis, milyen jogcímen, amikor egy bejegyzetlen, államilag el nem ismert nagy semmi képezi a veszteséged tárgyát?
Na ilyenkor szokott kiderülni, hogy azért mégiscsak van valami haszna annak a hót fölöslegesen fenntartott böhöm nagy monetáris-bürokratikus apparátusnak, aki mondjuk vigyáz arra, hogy a forinttal hasonló ne történhessen meg.

@Pan Modry: Az aranynak van saját belső értéke. Mindig is volt, és ezt főként a kémiai tulajdonságai adják. Az arany mögé éppen ezért nem kell semmi fedezet, mert ő maga a fedezet. Arról nem is beszélve, hogy a világ minden országában egységesen elfogadják.
A Tesla és a Google mögött a gazdasági teljesítmény az érték.
A lufitkiabálós példád pedig elejétől végéig baromság.

@Yagry: Nem, nem tévedés. Ugyanis a tőkeállomány véges. Minden országnak az. Lehet persze fedezetlenül nekiállni pénzt nyomtatni, ezzel csak egy szép nagy hiperinflációt hoznának össze. Nincs olyan, hogy a pénz az csak úgy jön a semmiből - az valahonnét hiányozni fog. Nevezheted tévesnek az elméletet, ettől még igaz marad, hogy te személy szerint nem fogadod el.

@Nylul: Igen, nyilván, egy totál ellenőrizhetetlen, átláthatatlan virtuális semmire fogja majd minden ország alapozni a gazdaságát, a komplett monetáris működést, az államháztartást...na addig álljál te fél lábon...
süti beállítások módosítása