Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Hogyan nézne ki a március 15-én elhangzott 12 pont 2017-ben?

2017. március 14. - Szarvas Norbert

 

186568.jpg

1. Kívánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését.

1. Kívánjuk a sajtó szabadságát 

Az első pontban sajnos ugyanazt követelnénk, hiszen a propaganda média (köztévé,TV2,  Origo, 888, Habony média művek...stb) ijesztő méreteket öltöttek és gyakorlatilag napi szinten találkozunk manipuláló és hazugnak titulált (az ellenzéki sajtó állítása és bizonyítása alapján) riportokkal, jelentésekkel. 

 

2. Felelős ministeriumot Buda-Pesten

2. Független és szakmai minisztériumokat

Szerintem sokaknak van elege abból a gyakorlatból, hogy az éppen aktuális hatalom felelős minisztériumi szakpozíciókba hozzá nem értő rokonokat, haverokat helyez el. Holott komoly szakági döntéseket kellene hozni, amik erőlteljesen befolyásolják a lakosság életét, az ország jövőjét. Szívesen látnák mostmár elismert szakembereket felelős pozíciókban, akik szakmai döntéseket hoznak.

 

3. Évenkénti országgyűlést Pesten

3. Az országgyűlés bezárását

Az elmúlt 15 évben a poltikai elit gúnyt űzött a parlamentből. Volt időszak, amikor a fizetésük felvétele mellett egyszerűen kivonultak pártok a teremből, a részvételi arány brutálisan alacsony. A parlamenti gyűlések gyakran hasonlítanak valami morbid gittegylet óvodai gyűlésére, ahol primitív szinten megy egymás céltalan sértegetése és visszaszólogatása. Az egész egy baromi drága bölcsöde, ahol semmi érdemleges nem történik másfél évtizede. 2/3-dal úgyis az van, amit a kormánypárt a herepárttal együtt kitalál. Előtte pedig az MSZP rémuralom alatt egyedül arra volt jó a parlament, hogy a saját politikai fizetésemelést egyöntetűen megszavazzák. Minden más országot érintő kérdésben az ellenzéki Fidesz kivonult és megbénította a gittegyletet.

 

4. Törvény elötti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben

4. Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben

Úgy viselkednek a felelős döntéshozók, mintha az országot kizárólag hithű templomba járó keresztények laknák. Nem akarnak tudomást venni az ateistáktól, a passzív keresztényekről és más felfogású emberekre. Mindent rá akarnak eröltetni a másképpen gondolkodókra. Ilyen a közoktatásba betuszkolt hittan/erkölcstan vagy az országot időlegesen megbénító vasárnapi boltzár.

A törvény előtti egyenlőség a hétköznapi élet számos pontján lenne szükséges. Kezd unalmassá vállni, hogy van akiknek mindent szabad, míg másokat három forintért is meghurcolnak. Mindenki tudja, miről beszélek...

 

5. Nemzeti őrsereg

5. Független adóhivatalt és alkotmánybíróságot

NATO tagként nem feltétlenül a hadviselés a legnagyobb kihívás jelenleg az országban. Mielőtt megint hadat üzennénk valakinek, jó lenne ha a saját hazánkban tennénk rendet. Olyan időszakban, amikor napi szinten derülnek ki az extrém és indokolatlan politikusi vagyongyarapodásokról a történetek (Szijjártó, Habony, Mészáros, Rogán...stb), meglepő, hogy még senki ellen nem indult vagyonosodási vizsgálat, egyetlen hivatal sem mert beleállni a történetbe. Üdvözítő lenne, ha egyszer ez is megtörténne és a kisember nem azt látná, hogy a nagyokat békénhagyják, miközben a kisemberen 10.000 forintot is kíméletlenül behajt a rendszer.

 

6. Közös teherviselés

6. Közös teherviselés

Örülnénk, ha nem a szegény emberekkel fizettetnék meg az urak életét. El kell törölni a TAO-t és egyéb olyan trükközéseket, amikkel végső soron sértik a közös teherviselésről szőtt álmokat. Az sem járható út, hogy az adócsaló off-shore lovagok olcsóbban moshatják tisztára állami számlákon a pénzüket, mint amennyi adót Mari néninek kell fizetnie a minimálbér után...

 

7. Urbéri viszonyok megszüntetése

7. A klientúra kiépítésének 50%-os csökkentése

Magyarország beletőrődött a klientúra kiépítésébe. Ez minden hatalom jellemzője. Etetni kell a követőket. Ha lehetne valamit tenni, akkor annyi kérésünk lenne, hogy tartsunk mértékletességet (ahogyan a Biblia is mondja) és a mostani állapotok felét tűzzük ki célul. A maradék 50%-ból pedig lehetne egy oktatást és egészségügyet rendbe tenni. Csak a poén kedvéért.

 

8. Esküdték, képviselet egyenlőség alapján

8. Modern egészségügyet és oktatási rendszert

Talán nem kell magyarázni, hogy inkább felépül a 100.-ik stadion, mintsem két forinttal többet költsenek olyan péznyelőkbe, mint oktatás agy egészségügy. A nép azért szeretné, ha egy picit pazarolnák a közpénzt ilyen hülyeségekre is. 

 

9. Nemzeti Bank

9. Független Nemzeti Bank

 

10. A' katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a kölfüldieket vigyék el tőlünk

10. Tegyenek a fiatalok Magyarországon maradása mellett! Nem furfangos tanulmányi szerződésekkel, hanem megfelelő versenyfeltételek megteremtésével

A fejletlen országok (lásd: Afrika) legnagyobb problémája pontosan az, hogy évente egy minimális mennyiégű embert a fejlett államok befogadnak. Természetesen válogatnak a befogadottak közül és a legtehetségesebbeket viszik el. Ezzel pedig csökken az esélye annak, hogy a fejletlen régió valóban elkezd fejlődni, mivel nem marad senki, akinek megfelelő képességei lennének. Magyarországon hasonló folyamat történik, ugyanis a szakképzett munkaerő jelentős része kezdett el elvándorolni. Nélkülük pedig jelentősen csökken Magyarország esélye a fejlődésben.

 

11. A politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak.

11. A politikai státuszszimbólumok bontassanak le

Elég volt abból, hogy a politikai elitnek mindent lehet. A legnagyobb probléma, hogy amíg régen a politika szégyelte a korrupciót, addig ma már nem is titkolják azt.

 

12. Unio

12. Európai Unió

Nem szeretnénk kivállni az EU-ból. Mi nyugatra tartunk annak ellenére, hogy az ország politikai elitje mindent megtesz, hogy keletre haladjunk. Mi a nyugati értékekben hiszünk és nem a keleti diktatórikus állapotokban. A jólét, mint cél, nem a politikai elit jólétét, hanem a társadalmi jólétet, egy jóléti államot jelent. Eszerint kell megfontolt döntéseket hozni. 

 

[ természetesen ez csak egy kitaláció, egy karikatúra, amit nem szabad komolyan venni! ]

 

 

 ►►►►

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr612337297

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1848-ban szűnt meg a papi tized. Amit mára visszacsináltak. 2017.03.15. 17:15:28

Ezt az elért forradalmi eredményt Horn Gyula és Orbán Viktor közös erővel visszacsinálta. Ma az állam központilag szállítja a tizedet a neki kegyes egyházaknak. Sok mindenben sikerült vissza állítani a mostani kormányoknak a feudalizmust.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.03.14. 23:50:14

ez a poszt egy ferdítésekkel és csúsztatásokkal teli poszt, szépen sikerült félremagyarázni a 12. pontot. Ma is lehetne 12. pont, de amiket felsoroltál azoknak a 12 ponthoz semmi, de semmi köze, ez nem több ócska kormányellenes propagandánál. Pl. Attól, hogy a kormányoldalnak van médiaháttere még van sajtószabadság, senki nem korlátozza a sajtó működöését, az un. ellenzékiek, meg mit bizonyítanak, eddig semmit, ha igazuk lenne, eleve nem bizonygatnának.

A nemzeti őrsereg teljes mellébeszélés, az esküdszék meg a törvény előtti egyenlőség pedig a bíráskodásról szól, semmi köze az egészségügyhöz, az unió meg nem az eu-t jelenti, hanem a magyarság egységét, nemzeti egységet, ez totális félremagyarázás. A stadionépítés meg lerágott csont, amúgy elárulom évi8-9 milliárd megy el stadionokra, és 3000 milliárdnál is több az egészségügyre. érzékeled az arányokat, nem a kormány épít stadiont, hanem hozzájárul x összeggel, de nem a teljes beruházással. Csak mellékesen jegyzem meg, az egészségügy az egészséges életmóddal kezdődik, ahhoz pedig stadion, uszoda sportlétesítmény kell!

2017.03.14. 23:53:17

Magyarországot meg ne hasonlítsd már Afrikához, ma Unió van ez a 12. pontod, aminek az egyik alappillérre a munkaerő szabad áramlása, ezt akartátok, akkor most mi ezzel a baj? Elmennek miért ne mennének, nem Orbán, nem Gyurcsány és nem a kormány miatt, meg a hazai rendszer miatt, hanem mert kint 10-szer annyit keresnek és ezt legálisan megtehetik, egy afrikai nem teheti ezt meg legálisan én uniós polgárként igen! A 12 pontod inkább a 12 sablon nevet viselhetné.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.15. 05:36:46

1.
A sajtószabadság nem azt jelenti, hogy minden média legyen liberális.

2.
Szakminisztérium nem létezik. A miniszteri tisztség nem szakmai, hanem politikai. Azaz az igazi "szakminisztérium" politikai szerv.

Független mitől? A választóktól, a választásoktól?

4.

Nem kötelező kereszténynek lenni.

5.

Független mitől? A választóktól, a választásoktól?

9.

Független mitől? A választóktól, a választásoktól? A független nemzeti bank valódi jelentése: a háttérhatalomtól függő nemzeti bank.

chrisred 2017.03.15. 07:02:04

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: 1. De, azt jelenti, a sajtószabadság klasszikus liberális intézmény.

chrisred 2017.03.15. 07:05:13

@legitim puccsista: Esküdtszékben meg a törvény előtti egyenlőségben teljesen igazad van, ott a pártpolitikától független ügyészséget és a végrehajtó hatalom által nem kontrollált bíróságot kellett volna írni.

Szarvas Norbert 2017.03.15. 07:38:51

@legitim puccsista: evi 8-9 milliard megy el stadionra- ezt te hol haluztad? Tudnal mutatni erre bizonyitekot? Mert a magyar koltsegvetesben poppet magasabb szam szerepel...

Epp a napokban mondta Lazar, hogy csak a nepstadion 190 milliard lesz

Szarvas Norbert 2017.03.15. 07:41:16

@Szarvas Norbert: "egeszseges eletmodhoz kell stadion"- a stadionba nem mehetunk be sportolni te nagyon okos! Amirol te beszelsz , az a tomegsportra alkalmas sportpalya, amit meg veletlenul sem epitenek

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.15. 08:01:56

@chrisred:

A szólásszabadságot az ókori Athénben találták ki, kb. 2000 évvel a liberális eszme megalkotása előtt...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.15. 08:02:58

@chrisred:

Ráadásul csúsztatsz: a klasszikus liberalizmus se hirdette azt, hogy csak a liberálisok számára legyen sajtószabadság. Ez már a moderm liberalizmus "fejlesztése".

chrisred 2017.03.15. 11:34:41

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Nem tudtam, hogy Gutenberg is görög volt.

chrisred 2017.03.15. 11:37:57

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Ahogy a reklámokban sem szerepel, hogy a kopaszoknak nem ajánlják a sampont.

chrisred 2017.03.15. 16:24:23

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Mint sajtószabadság helyett a szólásszabadságról beszélni?

Simicska kibérelte Vonát a személyes bosszújára 2017.03.15. 16:40:19

Most eleg lenne egyetlen egy pont.

1. KIVANJUK, HOGY A LIPSIK TAKARODJANAK A PICSABA AZ ORSZAGUNKBOL !!!

Ennyi, nincs masra szukseg, ez mindent problemankat megoldana.
Minden mas rendben van.

chrisred 2017.03.15. 17:09:12

@Simicska kibérelte Vonát a személyes bosszújára: Ez lehetett V. Ferdinánd 1 pontja. Az ő képességeivel nem csoda, hogy nem jutott el tizenkettőig. :)

Egéridomár 2017.03.15. 17:17:31

@Simicska kibérelte Vonát a személyes bosszújára:
A te országod putin oroszországa. Összeköltözhetsz bircaval, így kettőtöknek már meglenne a 10-es IQ-tok.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.15. 17:23:30

1. a sajtó szabad, vehetsz magadnak

2, a miniszteri poszt a világon mindenhol politikai poszt, de egy példa sem volt rokonokra

3. parlamentre jelenleg tényleg semmi szükség, de aztán ne diktatúrázz ha bezárják!

4. 'Mindent rá akarnak eröltetni a másképpen gondolkodókra. Ilyen a közoktatásba betuszkolt hittan/erkölcstan vagy az országot időlegesen megbénító vasárnapi boltzár.'

- nincs se vasárnapi boltzár, se kötelező hittan, ne hazudj

5'. Független adóhivatalt és alkotmánybíróságot'

- az adóhivatal mindenhol a világon a kormánynak dolgozik, hierarchikus rendben. Az Alkotmánybíróságnak csak a magyar alkotmánynak kell megfelelnie, semmi másnak.

6. 'Örülnénk, ha nem a szegény emberekkel fizettetnék meg az urak életét. '

A szegények nem fizetnek be hanem egész életükben kivesznek a rendszerből, amibe a középosztály fizet be. Ha nem moshatnak pénzt a gazdagok olcsón, akkor nulla lesz abból a pénzből az államé, lehet választani.

7. 'a mostani állapotok felét tűzzük ki célul. A maradék 50%-ból pedig lehetne egy oktatást és egészségügyet rendbe tenni. Csak a poén kedvéért.'

- ha észáros iskolát épít akkor is hiszti lesz.

8. ' Modern egészségügyet és oktatási rendszert'

- 70 kórház épült/újult meg 2010 óta. Ennyi kórház összesen nem kéne ebbe az országba!

9. ' Független Nemzeti Bank'

- a Bank újabban teljesen független a nk-i karvalytőkétől és a kormánynak felelős, hála a jóistennek és Orbánnak, Matolcsynak

10. ' Tegyenek a fiatalok Magyarországon maradása mellett! '

- csak a béremelések segítenek, a bér soha nem emelkedett olyan ütemben, olyan alacsony infláció mellett, mint OV idején

11. - a szoclib metrón kívül semmilyen nagyobb korrupciós botrány nem volt 7 éve

12. - 'Nem szeretnénk kivállni az EU-ból. Mi nyugatra tartunk annak ellenére, hogy az ország politikai elitje mindent megtesz, hogy keletre haladjunk. Mi a nyugati értékekben hiszünk és nem a keleti diktatórikus állapotokban. A jólét, mint cél, nem a politikai elit jólétét, hanem a társadalmi jólétet, egy jóléti államot jelent.'

- a ballibsik ezt kántálva vitték csődbe az országot, az EU abba nem ugatott bele érdekes módon. Mindennek amit hazudnak, az ellenkezője igaz.

conchita wurst 2017.03.15. 17:29:24

2014ben úgy szavaztam hogy tudtam nincs a fidesznél jobb, de nem akartam h 2/3-uk legyen.

Mára másképp gondolom, mindent el fogok követni h 2/3-ot kapjon Orbán 2018ban. Nem a ballenzék miatt, ami olyan mintha nem is lenne, kit érdekel, hanem a debil EU vezetők miatt.

Ki akarok válni.

PTom70 2017.03.15. 19:05:13

Nem vagyok egy nyelvtannáci, de kérlek, javítsd ki a címben a hibát! Borzasztóan zavaró a 15 után a pont.

Untermensch4 2017.03.15. 20:44:36

@Parasztlengő az imperialistáknak:
2.) a minisztr politikai poszt, persze. Az hogy a külügyben a szakmai posztok is fel lettek töltve jóelvtársakkal, látszólag nem gond. Egy darabig. Végül is elég ha petike néha kimegy berlinbe az utasításokért, az egyéb diplomáciai hiányosságokat meg majd észre vesszük amikor nagy pofára esés lesz.
4.) egy évig volt boltzár, "a munkavállalók védelme érdekében". Érdekes hogy az egyébként általuk megalkotott munka törvénykönyvével nem sikerült ez a védelem... pedig qrva egyszerű lenne beleírni egy vasárnapi magas bérpótlékot meg egy vasárnapi magas minimálbért, akár csak a kereskedelemre (hiszen vannak azért viktornak gyáros haverjai is, nehogy sok legyen a bérköltség)
5.) lehet hogy az alkotmánybírók kinevezési gyakorlata/módja nem annyira garanciája a függetlenségnek.
Az adóhivatal tényleg független, néha sajnos a jogszabályoktól is...
7.) az iskolák darabszáma nem a leglényegesebb tulajdonsága az oktatási rendszernek
8.) az eü finanszírozási rendszere sem lesz jobb a kórházak felújításától. Meg az adminisztráció sem. Ha egy 5 perces műtét előtt az orvosnak 10 perc eldönteni hogy ma a szakrendelésen vagy holnap a kórházban kevesebb papírmunka, az sztem gáz.
9.) nagyon örülök hogy olyan független a nemzeti bank hogy a befizetett adónk is függetlenedik közpénzi jellegétől...
10.) a statisztika egyik érdekessége hogy az átlagos infláció alacsony, a mediánról nem beszélnek, sok ember meg nem olyan fogyasztói kosárból él amiből az átlagot számolják
12.) az eu sem az a kívülről csodát tevő jótündér akire sokan várnak, hanem lehetőség az érdekérvényesítésre, minden tagállam politikusainak teljesítményét megmutatja hogy mennyire tudják az országuk érdekeit érvényesíteni

Untermensch4 2017.03.15. 20:51:38

@legitim puccsista: "A nemzeti őrsereg teljes mellébeszélés, az esküdszék meg a törvény előtti egyenlőség pedig a bíráskodásról szól, semmi köze az egészségügyhöz, az unió meg nem az eu-t jelenti, hanem a magyarság egységét, nemzeti egységet, ez totális félremagyarázás."
A nato-tagság egy nemzetközi szerződés, ami alapján a gdp 2%-át kellene honvédelemre költenünk. Ehhez képest ha jól emlékszem tavaly 1,2% alatt volt ez az összeg, meg a korábbi években is hasonló. És annak az elköltése sem túl hatékony, van ugyan annyi tábornokunk meg egyéb íróasztalt védő katonánk mint az usa tengerészgyalogságának, tizedannyi teljes létszám és jóval kisebb ütőképesség mellett.
Ha az összes olyan terület amit magyarok (is) laknak, az eu tagja akkor a magyarság egysége megvalósul benne.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.03.15. 21:28:04

@Untermensch4: 2. a külügy az életben nem volt mo-n ilyen sikeres, pláne nem a balfaszok idején, amikor nem hörögtél. A turizmus se, meg soha ennyi pnzt nem hívtunk le ennyi EU pénzt se.

Ennyit a lipppsi szakértőkről, köszönjük, Emese.

Majd elolvasom a többit ha qrvára fogok unatkozni.

chrisred 2017.03.16. 05:12:47

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Mindkettő alapjog. Az alaptörvény és az Európai Unió Alapjogi Chartája nem is különíti őket el egymástól.

Untermensch4 2017.03.16. 07:36:56

@Halál kamionja mindenkit elgázol: A külügy sikeressége nem azonnali visszacsatolással mérhető (ennyit a szakértelemről, Emese). Arról meg hogy korábban mennyit hörögtem, vszeg közvetett információid vannak mert ugye egy regisztrációnak van egy időpontja de az ember nem akkor pottyan le egy űrhajóról a bolygóra...
"A turizmus se, meg soha ennyi pnzt nem hívtunk le ennyi EU pénzt se." (Ez olyan mondat volt aminélé emlékeztél a nyelvtanra..?) Egyébként én is örülök hogy sokat térköveznek mostanában, meg viktor egyik haverjának a gyárába is jó volt az eu-s fejlesztési pénz. Kár hogy azóta is be van zárva, a munkaerő-hiány miatt már nem mennek emberek sztálini stílusú helyekre dolgozni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 05:50:46

@chrisred:

Erre írtál: "A sajtószabadság nem azt jelenti, hogy minden média legyen liberális." - s válaszodnak semmi köze ahhoz, amit én írtál.

2017.04.08. 13:44:55

@Untermensch4: Ha már engem idézel, akkor azt tedd pontosen és ne egy neked tetsző részt ragadj ki belőle!

Én pontosan ezt írtam:

"ez a poszt egy ferdítésekkel és csúsztatásokkal teli poszt, szépen sikerült félremagyarázni a 12. pontot. Ma is lehetne 12. pont, de amiket felsoroltál azoknak a 12 ponthoz semmi, de semmi köze, ez nem több ócska kormányellenes propagandánál. Pl. Attól, hogy a kormányoldalnak van médiaháttere még van sajtószabadság, senki nem korlátozza a sajtó működöését, az un. ellenzékiek, meg mit bizonyítanak, eddig semmit, ha igazuk lenne, eleve nem bizonygatnának.

A nemzeti őrsereg teljes mellébeszélés, az esküdszék meg a törvény előtti egyenlőség pedig a bíráskodásról szól, semmi köze az egészségügyhöz, az unió meg nem az eu-t jelenti, hanem a magyarság egységét, nemzeti egységet, ez totális félremagyarázás. A stadionépítés meg lerágott csont, amúgy elárulom évi8-9 milliárd megy el stadionokra, és 3000 milliárdnál is több az egészségügyre. érzékeled az arányokat, nem a kormány épít stadiont, hanem hozzájárul x összeggel, de nem a teljes beruházással. Csak mellékesen jegyzem meg, az egészségügy az egészséges életmóddal kezdődik, ahhoz pedig stadion, uszoda sportlétesítmény kell!"

És nem ezt: "A nemzeti őrsereg teljes mellébeszélés, az esküdszék meg a törvény előtti egyenlőség pedig a bíráskodásról szól, semmi köze az egészségügyhöz, az unió meg nem az eu-t jelenti, hanem a magyarság egységét, nemzeti egységet, ez totális félremagyarázás. A stadionépítés meg lerágott csont, amúgy elárulom évi8-9 milliárd megy el stadionokra, és 3000 milliárdnál is több az egészségügyre. érzékeled az arányokat, nem a kormány épít stadiont, hanem hozzájárul x összeggel, de nem a teljes beruházással. Csak mellékesen jegyzem meg, az egészségügy az egészséges életmóddal kezdődik, ahhoz pedig stadion, uszoda sportlétesítmény kell!" "

Ezt úgy hívják, jól figyelj: KIRAGADÁS!

AMIT MEG A HONVÉDSÉGRŐL ÍRTÁL, ANNAK SEMMI KÖZE AHHOZ, AMIT ÉN ÍRTAM, EZT ÚGY HÍVJÁK SZALMABÁB. A 12 pont pedig a hadsereg függetlenségéről és nem a finanszírozásáról szól, hogy értsd. Nem vagyok NATOpárti, hanem semlegesség párti vagyok! :D :D :D :D :D :D

Ha pedig minden magyar lakta terület uniós terület lenne még nem lesz nemzeti egység, most sincs, pedig a történelmi Magyarország területének nagy része uniós terület, csak Kárpátalja és a Vajdaság nem az! ez kb 200-300 ezer határon túli magyart jelent! Tehát hol is a nemzeti egység a felvidéki és az erdélyi magyarsággal?

2017.04.08. 13:57:16

@Szarvas Norbert: Ezt hívják csúsztatásnak. Egy szóval sem írtam, hogy az egészséges életmódhoz stadion kell, ezt momentán te állítod én nem. Én az egyén hozzáállásáról írtam, te meg egyből összemosod a stadionokkal!

De hogy a kérdésedre válaszoljak - nem foglalkozok lázárral - itt a költségvetési törvény: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a1600090.tv tanulmnyozhatod a különböző fejezeti kiadásokat.

Ajánlom figyelmedbe a XVII. NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM nevezetű fejezetet, abban részletesen benne vannak az ezzel kapcsolatos kiadások.

A másik nagy csúsztatásod Lázár évi 190 milliárdról beszélt, szerinted? Elárulom nem, hanem az összes kiadás lesz ennyi, ezt oszd el évekre! Mert én évi összegről beszéltem. Az egészségügyre is évi 3000 milliárd feletti összeg megy el. Na most azt ha beszorzod 10 évvel, mennyit is kapsz? :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Nagyon szeretek az olyan hozzád hasonló emberekkel vitatkozni, akik még olvasni sem tudnak, olvasnak valamit, és egyből okoskodnak, ahelyett, hogy értelmeznék az általa olvasottakat!

2017.04.08. 14:05:51

@chrisred: Akkor javaslom nyújts be egy népszavazási kérdést az NVI-hez, ami úgy hangzana: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon az ügyészeket és a bírókat a választók válasszák meg?" Mert jelenleg a parlament választja a legfőbb ügyészt és a Kúria vezetőit, mint az Alkotmánybíróság tagjait, vagy a Nemzeti Bank elnökét, elárulom ezt nem Orbán találta ki, ez 1989 óta így van! De én őszintén megmondom támogatnám, hogy a bírókat és az ügyészeket is a választók válasszák meg, mint Amerikában!

De elárulom több nyugati uniós országban: pártpolitikától nem független az ügyészség és a végrehajtó hatalom által kontrollált a bíróság! Ez mindenhol igaz, ahol nem a nép választja ezen tisztségek betöltőit! :D :D :D :D :D :D

Sőt valamikor Esküdtszék is működött Magyarortszágon! :D :D :D :D

Untermensch4 2017.04.08. 17:04:33

@legitim puccsista: A nemzeti őrsereggel kapcsolatos részre reflektálva nem fogom az egész hozzászólásodat másolni.
A honvédség függetlenségének pedig része a finanszírozás. Pénz nélkül nincs hadsereg, annyi pénzből amit jelenleg honvédelemre költünk még korrupciómentesen sem lehetne egy semlegességhez szükséges védelmi képességet előállítani. 1848-ban teljesen más volt a hadseregek finanszírozási háttere.
A nemzeti egység pedig csak etnikailag homogén államban valósítható meg nemzetállami formában. Ez a kárpát-medencében csak nagyon kacifántos határokkal vagy némi népirtással lenne előállítható helyzet de még az egykori omm is túl kicsi lenne a teljes autarkhiához így még a többi érintett nép radírozgatásával sem lehetne életképes végeredményt elérni. De nemzeti egység megvalósítható a közigazgatási határokon átnyúlóan is, főleg ha még egy "hátország", egy állam a maga kormányával is tagja a nemzeti egység csapatának. Csak a homogén nemzetállammal ellentétben ilyen nemzeti egységet nem lehet felülről kikényszeríteni, a nemzeti egységet maguk a nemzetet alkotó emberek tudják csinálni. Ezt gátolja amikor az erdélyi magyar az "román", a felvidéki meg "szlovák", egyesek szerint. Meg hogy ne szavazzon ha nem itt adózik ami ugyanez mázzal.
Nemzeti egység ügyében eddig viktorék legbalfékebb húzása az volt amikor küldte a levelet a magyarigazolványt igénylőknek, esetenként sikeresen dekonspirálva olyanokat akik nem túl barátságos közegben élnek. De most érlelődik az új rekord amikor érvet ad az erdélyi magyar egyetem gyorsított eljárású kirúgásához.

2017.04.08. 23:56:27

@Untermensch4: amit leírtál az nettó marhaság, csak mellékesen jegyzem meg nemzeti őrseregről te kezdtél el halandzsázni amiket leírtál annak a felét te állítod, szóval azt beszéld meg magaddal. A 1848-as 12 pontról volt szó, amit a cikkíró igen szépen félremagyaráz, én pedig helyreigazítottam, erre jössz nekem hülyeségekkel, ez a tényen nem változtat, hogy a cikkíró mint ahogy te is félrebeszélsz!

chrisred 2017.04.09. 06:58:39

@legitim puccsista: És 89 óta lenne Szájer felesége az Országos Bírósági Hivatal elnöke? Nem éppen, mert az OBH-t 2011-ben alapították.

chrisred 2017.04.09. 20:43:30

@legitim puccsista: Egy kormány (és így az állampárt) által felügyelt állami hivatal, aminek az elnöke bírói vezetőket nevezhet ki, vagy dönthet arról, hogy egy ügyet melyik bíróság tárgyalja. Se Trump, se Merkel nem nevezhet ki bírákat, de még csak a bírói szervezetbe se avatkozhat bele, ezt nagyon benézted.

chrisred 2017.04.12. 06:04:16

1. 1989 és 2011 között valóban nem volt. Mi az a definíció, ami nem illeszthető rá a mai hatalmi berendezkedésre?
2. Ez szerinted az államhatalmi ágak szétválasztása?
3. Korábban leírtam, hogy az elnöknek nem csak adminisztratív, hanem irányítási jogosítványa is van.
4. Tévedés, a Szenátusnak is jóvá kell hagynia.
5. Nem kell beleszólnia, hiszen azt nevez ki az élére, akit akar.
6. Nem írtam ilyet, nem tudsz olvasni.
7. És melyik republikánus pártember felesége vagy férje az a bizalmi ember?
süti beállítások módosítása