Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Hogyan állj félre a saját utadból!-Facebook

2017. január 04. - Szarvas Norbert

tobbgeneracios_vagyon_2.jpg

Ha jobban belegondolok, akkor időnként úgy élem meg a saját életemet, mintha a vietnámi háborúból érkeztem volna  megnyomorítva. Aztán nem értem, hogy a másik mit nem ért, miért nem látja, hogy az én problémám sokkal komolyabb, mint az övé. Persze azt is tudom, hogy mindenkinek a saját problémái a legkomolyabbak és mások élete sokkal könnyebb. Ez tudat önmagában hatalmas fékeket jelent a saját életedben! 

Ideje, hogy féleállj a saját utadból!

 

Állj félre a saját utadból- Facebook

 

Törvényszerűség, hogy a Facebook-on mindenkinek sokkal könnyebb az élete. Amíg te a számlákat tologatod és gyomorgörccsel kellsz minden áldott reggel ki az ágyból, addig másoknak az a legfontosabb, hogy éppen hova utazzanak, mit egyenek, kivel legyenek. Tedd fel a kezed, ha te pont az a kivétel vagy, aki felkelés után nem nyúl egyből a telefonjához vagy tabletjéhez, hogy megnézze a Facebook-ot!

Mindenki más viszont már kora reggel sokkolja magát valamivel, ami nem létezik. Nem akarok túl nagy bölcsességet megosztani veled, mint például: hagyd el a Facebook-ot vagy ignoráld ezeket az érzéseket. Valószínűleg egyik se fog menni. Nekem se megy. Abból kell főznünk, ami van. 

Felmegyünk naponta többször a Facebookra és látjuk, hogy másoknak mennyivel tökéletesebb a világa. 

Abba gondolj bele, hogy te hogyan viselkedsz Facebook-on? Miről posztolsz szívesen? Azt mutatod meg, hogy hova utaztatok el vagy azt írod ki magadból, hogy ezért az utazásért milyen hitelt kellett felvenni vagy milyen csekket kellett tologatni? Vagy a gyerekednél a vidám családi pillanatokat akarod megosztani vagy azt, amikor legszívesebben elmenekülnél a világból a hisztis-üvöltöző gyerek elől?

Valaki ebben a percben is rád irigykedik Facebook-on, hogy mennyire tökéletes az életed

 ►►►►

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr8412096167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2017.01.05. 18:54:17

Oké, feltettem a kezem... :)
A nézőpont sokat torzíthat. A facebook meg eleve "photoshoppolt", egósimogató megjelenítése a benne szereplő termékeknek (akarom mondani: embereknek). De ha hiszünk a "kegyes hazugság" jóságában akkor járulékos költségként ilyeneket is fizetnünk kell, mások által kreált illúziók miatti szorongást.

Szarvas Norbert 2017.01.05. 22:54:01

@Untermensch4: igen, de most átlagos emberekről beszéltem és néha magamról annak ellenére, hogy pontosan tudom ezt a kamu máztengert-de néha elgyengül az ember, ha szar napja van:)

Serrin 2017.01.09. 10:52:18

Reggel legfeljebb instagran, mert szeretem a fotókat. Ellenben napközben sem nézem, hogy másoknak milyen a virtuális magánélete, inkább fórumként (főleg technikai csoportok), meg információgyűjtőként használom az fb-t.

Ehhez valószínű hozzájárul, hogy több oldal adminja vagyok és elég az nekem, meg azon kívűl a minimális használat.
süti beállítások módosítása