Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

[tudta?] A magyar kormány annyit költött a migráns ellenes népszavazásra, mint az ország leggazdagabb városának éves bevétele?

2016. szeptember 04. - Szarvas Norbert

img_578f748355a82.jpeg

Már hónapok óta tolja a képünkbe a Fidesz Kormány a "Tudta?" féle agymosást és mindenféle megvezető, szinte gyűlöletkeltő adattal operál. Noha a hatályos törvények alapján ezt nem tehette volna meg. A Fidesz arra hivatkozott, hogy ezek nem a népszavazáshoz köthető kampány részei, hanem szimplán információ a nép irányába. Hát érdekes...

A népszavazás lebonyolítására 4.940.000.000,- Ft-ot,  az azt megelőző "tájékoztató" kampányra 3.040.000.000,- Ft-ot, mindösszesen messze 8.000.000.000,- Ft azaz 8 milliárd forint felett. Azt pedig valószínűleg soha nem tudjuk meg, hogy a népszavazáshoz kapcsolódó kampányt megelőző népszavazáshoz kapcsolódó információs kampány valójában mennyibe került az adófizetőknek...

Tudod mennyi 8 milliárd forint?

- 8.000 millió forint, azaz nyolcezer millió forint

- 1.600 db szalonból kihozott 2016-os Opel Astra K

- 800 db 10M forint értékű panellakás

- 8 db 10 emeletes (100 lakásos) paneltömb

Itt megtudhatod mennyit jelent 1 milliárd forint a te életedben: Klikk

A legszebb az egészben, hogy bármilyen eredmény születik Október 2-án, az egy nem létező, esetleges EU intézkedésről szól, amit az EU-nak NEM kell figyelembe vennie! Tehát a hangulatfokozáson, a gyűlöletkeltésen és a Fidesz pozíciójának megerősítésén kívül semmi értelme nincsen az állampolgárok számára ennek a szavazásnak. Semmi! Olyan, mintha fognád magad és 1 évnyi fizetésedet odaadnád valakinek, hogy ő megkérdezzen 50 ismerősödet arról, hogy bírnak e téged. 

És ha nem bírnak, akkor mi van?

Szinte már csak a vállamat vonogatom ezen a 8000 millió forinton, hiszen gyakorlatilag minden hétre jut pár milliárdos, pár száz milliárdos értelmetlen állami költekezés. De azért na, vegyük már észre magunkat egy pillanatra! Megnéztem az ország (egyik) legfejlettebb és leggazdagabb településének a 2016-ra előirányzott költségvetését! Nézzük Budaörs mennyiből gazdálkodik idén:

kepernyofoto_2016-09-04_21_49_24.png

Nem káprázik a szemed! Helyezzük már picit perspektívába ezt az összeget! Magyarul az ország egyik leggazdagabb és legfejlettebb településének az éves költségvetését szórja ki a kormány az ablakon, hogy kicsit kimossa az agyad és szavaztasson olyan dologról, aminek SEMMI jelentősége nincs, hiszen a döntés nem a te kezedben van (hacsak nem tervezel kilépni az EU-ból).

És még mit jelent ez az összeg?

A KSH szerint 2015-ben 159.150,- forint az átlagos havi jövedelem. Én ezt nem akarom teljesen elfogadni, hiszen vannak gazdagabb és szegényebb megyék. Az ország gazdasági erejét pedig mindig a leggyengébb megyék viszonyulása az átlaghoz fogja meghatározni! 

39242_atlagkereset_1.jpg

Tehát Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tavaly a 8000 millió forint 6.057 embernek jelentette az átlagos éves jövedelmét! Mármint, akik dolgozni tudtak. Ha ezt a pénzt a munkanélküliek, nyugdíjasok és szociálisan rászorultak között akarták volna szétosztani, és átlagosan havi 60.000 forinttal számoltunk volna, akkor ez a 8000 millió forint 11.111 rászorulónak jelentett volna 1 évig mentőövet!

Magyarországon azon kiskorúak száma, akik időszakosan - például hétvégén vagy tanítási szünetekben - nem jutnak elég élelemhez, meghaladhatja a 200.000-t a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös tanulmánya szerint. 

8000 millió forintból a 200.000 gyerekre fejenként 40.000 forint jutott volna. Tudom, hogy neked nem sok, de egy éhező gyerek számára felbecsülhetetlen, ha otthon akár csak egy 15 forintos zsemlével többet ehet...De nyilván fontosabb sokkal egy propaganda népszavazás, aminek a kormány népszerűsítésén kívül semmilyen közhaszna nincsen. 

Őrületes pénzek, amiket sokkal jobb helyre el lehetne szórni. Elszomorító ez az értékrend, ami szerint az országban az aktuális hatalom jobban tudja magát népszerűsíteni ilyen plakátokkal és mesterkélt népszavazásokkal, mint azzal, ha a "felesleges" pénzből felszámolná a gyermekéhezést, fejlesztené az egészségügyet (3 sztorim a közelmúltból: klikk). Normális értékrend szerint ezek sokkal lényegesebb cselekmények, mint ami most történik... A kérdés, hogy Magyarországon miért nem ez történik?

 

►►►►

Ha segítséget szeretnél a pénzügyeidhez vagy kérdésed van gyermek megtakarításról, nekem is megírhatod:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu

� Ajándék ingyenes családi vagyontervező

Letölthető itt: Klikk

Itt találsz meg minket:

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr4711676603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.09.05. 02:52:26

Úgy őszintén: mi értelme ennek a posztnak? Ebben az országban, a jelek szerint, él kb. 1%-nyi tisztességes és értelmes ember. A többi vagy fideSSes gazember vagy olyan ostoba, hogy úgysem fogja fel.
Aki meg képes mindezt felfogni, az amúgy is tisztában van vele, max. a pontos összeget nem ismerte, de annak nincs is jelentősége, azt hiszem.
Akit érdekel, nézzen utána, hogyan, milyen módszerekkel jutott anno Hitler és söpredéke hatalomra! Pontosan ugyanazokkal a módszerekkel, ahogy most a fideSS csinálja a kis gazemberségeit.

para_noir 2016.09.05. 08:09:52

Szazadikkent bealltal a sorba, sok ujat nem mondtal, ez is csak hangulatkeltes es demagogia, te sem vagy jobb, felesleges volt.

Serrin 2016.09.05. 10:34:25

Sajnos teljesen igaz, amit írtál.

Szarvas Norbert 2016.09.05. 11:45:18

@para_noir: de ha minden demagógia ami a kormány döntéseivel szembeni érv, akkor mit lehet tenni?

Kovi1970 2016.09.05. 14:35:28

@para_noir: sárkány ellen sárkányfű :)

De komolyabbra fordítva: a Brexit kampány mutatta, hogy a visszafogott korrektség néha nem elég.

Ott is mindenki visszafogott volt, aztán a Nissan most küldheti a japán miniszterelnököt hogy elmagyarázza azt, amit pár látványosabb nyilatkozat megoldott volna korábban.

Érdekes lenne egy nyilvános vita vezető politikusok között, mint 10 éve.

Frank August 2016.09.05. 17:40:44

Mar volt ilyen a torténelemben,hogy észrevétlenul lopják le a zoknit a lábrol,hogy a cipo is rajta van a sértetten.Vagyon elvonás folyik globális szinten.Ha majd 3 milliárd ember lekaszálja egymást,majd ismét kényelmesebb lesz.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.09.05. 19:47:09

Thát 8 000 000 000 Ft közpénz vesztette el ismét közpénz jellegét, hogy a kormány plakátos, médiás haverjainak a zsebébe vándoroljon. Lehet tapsolni hülye fideszesek.

Szarvas Norbert 2016.09.05. 19:59:14

@csentecsa: de a tájékoztatást nem kötelező ennyi pénzért végezni(ráadásul törvénytelenül...de ebbe ne menjünk bele). azért vannak a sajtótájékoztatók, hogy a sajtónak adott interjúk, riportok és nyilatkozatok által a sajtó ingyen és bérmentve majd tájékoztatja a lakosságot

nemecsekerno_007 2016.09.05. 20:03:40

"Tudod mennyi 8 milliárd forint?"

- 48 óra működési költség az Eü-ben.
- 15 óra szociális kiadás
- 50 óra oktatási kiadás

Így számoljátok, mert ez így vicces. Így akár azt is írhattátok volna, hogy:

100 000 000 db Túro Rudi (mindenkinek 10 db) :)

para_noir 2016.09.05. 20:08:54

Az a baj, hogy Norbert meg még sokan alapszinten sem ismerik a politika működését. Eleve, a demagóg módon emlegetett 8 milliárd forint egy harmatos lófing az éves közel 20 ezer milliárdos költségvetéshez képest. Kb mintha lenne húszezer forintod, és abból elköltenél (hülyeségre akár) 8 forintot. Ebből az összegből nem lenne rendbetéve se az egészségügy, se az oktatás, se semmi. Ellenben fel lehet fogni a demokrácia áraként. merthogy ez a népszavazás két oldalról is nézhető. Ha a Fidesz belebukik, akkor hatalmas muníciót ad ezzel az ellenzéknek (más kérdés, hogy bénák ahhoz hogy felhasználják az ilyen lepattanót), hiteltelenné válik a politikája gerincét képező menekültügy, és konkrétan bukhatják is miatta a következő választást, de legalábbis csökkennek az esélyeik. Ha viszont nyernek, vagyis győznek a nemek, akkor bizony azért nem herdálás volt, mert a népakarat az övék, akkor 2 millió ember akarja azt, amiről kérdezték őket, és akkor egyszerűen győzött a demokrácia. A Fidesz ezzel húzott egy kockázatosat, erősen billegő a nemek várható győzelme, bele is sülhetnek, és akkor nagyot vesztenek, ha győznek a nemek, akkor pedig nincs kétség, a többség azt akarja, amit a Fidesz mondott, hogy akar a többség. Mindennek 8 milliárd az ára, ami költségvetési szinten láthatatlan, marginális összeg, és most ne a csirkeszaros életünkhöz hasonlítsuk ezt az összeget, hanem ahhoz, amiből kiveszik, vagyis a közös kalapban lévő 20 ezer milliárdhoz. Plusz ugye, hogy mire jó ez, ha nem ügydöntő, és nincs brüsszeli következménye? Az a helyzet, hogy lesz brüsszeli következménye, kiváló nyomásgyakorló eszköz lehet, ha győznek ugyanis a nemek, Orbánék egy legitim népszavazás eredményét lobogtathatják érvként ahelyett, hogy "nekünk nem tetszik". Ha Brüsszelben megkérdik, hogy mi miért nem akarjuk a betelepítést, népszavazás nélkül annyit lehet mondani, hogy csak, ami mögött nincs semmi, Egy ilyen népszavazási eredménnyel azonban már fel lehet lépni, mint a többség által támogatott állásponttal. Plusz ha követi több állam a példát, akkor már nagyon erős nyomásgyakorlás lehet belőle, egy folyamatot indíthat el, ami ha bekövetkezik, akkor Orbán folyamata lesz, ami iszonyatos politikai tőkét ad neki. Jelzem, nem vagyok fideszes, és nem fogok szavazni sem, csak szerintem ez összetettebb, minthogy húha, hány kiflicsücsköt lehetne venni 8 milliárdból.

nemecsekerno_007 2016.09.05. 20:16:52

Ha jól számolom ez olyan mint ha valaki a minimálbéréből 25 Ft-ot elkölt valami hülyeségre.

consul 2016.09.05. 20:18:36

@para_noir: Azt nem jelenteném ki, hogy nincs az EU-ra nézve következménye a népszavazásnak. Sőt! A nép döntése a legmagasabb szintű döntés, a legerősebb döntés. Akkor is kötő ereje van, ha jogilag az nem vezethető le a hatályos szabályokból: ha a nép valamit eldöntött, ha valamit nem akar, akkor a politikusok ha belefeszülnek sem vihetik végbe. Legalábbis amíg demokratikusnak tekinthető az a politikai képződmény. Az EU pedig szeretné, ha demokratikusnak tekintenék...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.09.05. 20:26:04

@csentecsa: Nem vártuk, hogy szerinted bármi probléma legyen ezzel, ne aggódj.

Larry Silverstein 2016.09.05. 20:32:57

8 milliárd forint lófasz

merkel 2017ben 17 milliáerd eurót költ az új füstösökre, az kb 600-700x több ennél

szóval több plakát kéne

Neo07 2016.09.05. 20:36:14

Ez hihetetlen... Kommenteket törölsz? És akkor demokratikusnak tartod magad? Pedig nem trágárkodtam, csupán a blogíró helyesírását merészeltem becsmérelni.
Aki nem tud helyesen írni, annak hogy higgyek el bármit, hiszen a rossz helyesírás kevés olvasásról árulkodik...

Azért is leírom még egyszer: Ez a nyolcmilliárd forint semmiség a betelepítés várható kiadásaival összemérve. A évi kamatszolgálat ennek a 125-szöröse(!), ami ezer milliárd forint, ez sokkal nagyobb terheket ró a költségvetésre, leginkább emiatt nem lehet egészségügyre több pénzt fordítani.

Larry Silverstein 2016.09.05. 20:38:49

@Neo07: Miért lenne hietetlen? Múltkor ez a blog is lebukott a soros alamizsnával. Valamit meg csak kell adni a pézért, nem?

Jolka40 2016.09.05. 20:55:16

@Neo07: Azt mondta az Anyukám, hogy sok kicsi sokra megy...

nemecsekerno_007 2016.09.05. 21:00:24

@Larry Silverstein: "merkel 2017ben 17 milliáerd eurót költ..."

és ami a legszebb, hogy abból a humánus szempontból, hogy majd megtermelik a németek nyugdíját.

Hát már most Teréz anyává kéne avatni muttit. :)

nick papagiorgo 2016.09.05. 21:01:26

Sok marhaságot leírtak már erről a népszavazásról, meg a népszavazásokról általában. Ezek közül az egyik (állandóan felhozott) az, hogy mennyibe kerül.
Fogjuk már fel, hogy van egy törvény, miszerint ha elindul egy népszavazási kezdeményezés, és összegyűlnek a szükséges szavazatok, akkor arról népszavazást KELL kiírni, és ez kötelező, nem kívánságműsor.

Egyébként pl. az MSZP is erősen készült, hogy népszavazást írjon ki arról, hogy "A Fidesz ne lopja a földeket" és más hasonló izgalmas témák. Csak az elbukott azon, hogy még a 200 ezer aláírást se sikerült összehozni (mondjuk talán a földkérdésben nem a Blahán kellett volna aláírást gyűjteni, hanem lemenni vidékre - de ezt valamiért nem tették meg). De ha csak kicsivel szorgalmasabbak, meglett volna, és akkor szavazhatnánk arról (is) meg költhetnénk 5 milliárdot (+a kampány egyéb költségei) arra is.

Ennyi erővel elindulhatna egy olyan mozgalom is, hogy 2018-ban ne is tartsunk választásokat, hiszen "úgyis a Fidesz nyer", továbbá "úgyis leosztották egymásközt a helyeket", illetve "milyen drága" :)

Larry Silverstein 2016.09.05. 21:04:06

@nemecsekerno_007: Valóban nincs ember aki megtermelje a németek nyugdíját (se). Úgyhogy kicsit pánikban vannak, elvileg No. akár évi 1 millió bevándorlót elbírna az idők végezetéig.

Persze Merkel ezt elbaszta, tudja is, de menti a látszatot, közben meg deportálnak már ezerrel. Nekünk az a rossz hogy ha Merkelt elzavarják a németek, akkor ide 100ezreket fognak deportálni a derék németek.

Szarvas Norbert 2016.09.05. 21:08:32

@Neo07: blog jobb oldalsó sáv-szabály

Larry Silverstein 2016.09.05. 21:12:22

És az új kerítés is legalább 40 milliárd lesz, remélem. Mellette a szükségállapot, ami Franciaországtól Prágán át Bp-ig mindenhol be van vezetve, katonák minden reptéren, vonaton, buszvégen, a magyar határra most keresnek 3000 új embert pedig a fél hadsereg már ott van.......ezek 10milliárdok.

Mindez a szaros füstösök miatt. Ezt kell kiplakátolni meg a tüzparancsot!

micsoda? 2016.09.05. 21:13:14

@Neo07: Érdekes a gondolat meneted:)
Mondjuk én látok a boltban egy ruhát amit nagyon tetszik, negyed áron, megveszem, mert megérte. Igaz, hogy hó végén nincs mit ennem.
Vagyis szerinted megért ennyi pénzt ez a hajcihő, (eredményét tekintve, másnak nem nevezném) amikor a többség életminősége nagyon alatta van például, a szomszédos Ausztriának.

ember100 2016.09.05. 21:17:04

@para_noir:
Helló !

Ja ja CSAK ez a poszt nem került az adófizetők (remélem Te is az vagy ) pénzébe!!!!!

ember100 2016.09.05. 21:18:39

@para_noir:
Helló !

Megkaphatnám , átutaltatod nekem ezt a 8 milliárdos kis semmiséget ? :)

$pi$ 2016.09.05. 21:19:21

@ember100: Az adófizetők nagy részének semmi baja a plakátokkal, akiknek meg bajuk van vele meg lehet mondani, hogy az ő oénzük mind az egészségügyre meg az oktatásra ment.

Ennyi!

Larry Silverstein 2016.09.05. 21:20:59

@micsoda?: Mo-nak annyi pénze van, hogy sosem volt ennyi. Köszönhetően a vg-i folyamatoknak és Orbánnak.

Ezért ő az ÁLLAMADÓSSÁG CSÖKKENTÉSE mellett, a MUNKANÉLKÜLISÉG CSÖKKENTÉSE mellett, a GAZDASÁG STABIL ÉS TARTÓS NÖVELÉSE mellett, amit a kampányban ígért, arra költ annyit, és akkor, amikor akar.

És a választók boldogan szavaznak neki európában és a világon egyedülálló módon, harmadszor is 2/3-ot 2018ban.

VadMacs 2016.09.05. 21:35:07

@Larry Silverstein:
Azért megnéznék egy olyan népsavazást, ahol az lenne a kérdés, hogy a haverjaid kamionszám lopják a közpénzt, vagy sem. És ne gyere a böszmével, mert azok nekifutásból olyan balfaszok voltak, hogy addig sem jutottak el, hogy van nagyobb a talicskánál...

Larry Silverstein 2016.09.05. 21:38:14

@VadMacs: na akkó már csak 200ezer aláírás kell....

Amúgy engem és igen sikeres ismerőseimet egyáltalán nem érdekli a közpénzlopás. Mi a piacról élünk, egyre jobban. Böszme alatt se kaptunk közpénzt, meg most se, viszont a gazdasági környezet az nem mindegy a cégeinknek.

A kutyát nem érdekli, ki mennyit lop, csak ha azt is hozzáteszik, hogy mennyiből!

VadMacs 2016.09.05. 21:48:57

@Larry Silverstein:
Te úgy élsz a piacról, mint a nemzet gázszerelője, matelcsi, meg a többi közpénzjelleget eltüntető jómunkásember.
Aki olvasott már legalább 10 kommentet itt a blogon, tisztába van azzal, hogy a többi, valagravaló nikkeddel' együtt csak egy jól fizetett bértroll vagy a Lendvay utcából. De ez ne is zavarjon, nyomd a sódert, ha egyszer téged ezért fizetnek...

1ghost 2016.09.05. 21:49:19

Na ja! Ezek a tetvek nemrég 20 milliárdot akartak beszedni az internet adóztatásából, országos tiltakozást kiváltva.

Most meg kivágnak 8 milliárdot a mocsárba. Ennek a fideszes csürhének az adófizetők vérverejtékkel megkeresett pénze ennyit jelent.

VadMacs 2016.09.05. 21:51:50

@csentecsa:
Hogyne. És szerinted van pénzem összegründolni egy kisebb hadsereget, hogy készüljek én is a nemfradista demokratikus verőemberekre a választási irodánál...?

Larry Silverstein 2016.09.05. 21:55:01

@1ghost: 20+8 mrd brühühü

A ballib felvett +20 000 milliárd fedezetlen hitelt

Majd odafigyelek 2018ban is, hogy hova húzzam az x-et..:))

micsoda? 2016.09.05. 21:58:09

@Larry Silverstein: "arra költ annyit, és akkor, amikor akar." A saját pénzére gondoltál? Mert ez még a legkisebb egységben, a családban sem működik.:)

Larry Silverstein 2016.09.05. 22:00:49

@micsoda?: Nem, nem a családra gondoltam, hanem az országra.

Orbán arra költ amennyit akar, mivel minden más politikus sokkal hülyébb nála, így megint 2/3ot fog kapni, csak hogy megvédje a zembereket a hazai és európai hülyéktől.

És ha nagyot nyer az még olcsó lesz nekünk, minden más opcióhoz képest!

1ghost 2016.09.05. 22:29:14

@VadMacs:

Na ja, jól mondod.

Úgy tűnik, ennek a beteges bérhazudozónak a gazdája nyakára húzott egyet az ostorral, mert már teljesen összezavarodott a hülyéje.

Hajdú Peter 2016.09.05. 22:36:53

Azt vajon kiszamolta e postolo, hogy ha megvalosulna az amit a libak szeretnenek, hogy itt megalakuljon az iszlam allam az vajon mennyibe kerulne ? Ha megkezdodne a terror,horror, millio szamra kivegzesek, lefejezesek, robbantasok naponta az VAJON A MENNYIBE KERULNE ??

MENNYIBE KERULNE AZ ORSZAG TELJES MEGSEMMISULESE ??????????????

morph on deer 2016.09.05. 23:01:01

@Larry Silverstein:
"...megint 2/3ot fog kapni, csak hogy megvédje a zembereket a hazai és európai hülyéktől."

Ahogy olvaslak, erre már ma is égető szükség lenne..!
Nem tudod véletlenül, hogy mikor kezdi a megvédést például a hozzád hasonló fejlettséggel megáldottaktól?

Már aligvárom..!

Szarvas Norbert 2016.09.05. 23:04:16

@Hajdú Peter:

annak, hogy hány migráns kerül ide és a népszavazásnak+gyűlőletplakátolásnak semmi köze egymáshoz abból az egyszerűen drámai okból kifolyólag, hogy olyanról szavazunk, ami még nem létezik. Ez egy kva drága piackutatásnak álcázott agymosás és szavazó gyűjtés... én ezt kifogásolom, és migráns ügyben nem alkottam véleményt jelen pillanatban

morph on deer 2016.09.05. 23:08:24

@Hajdú Peter:
"...ha megvalosulna az amit a libak szeretnenek, hogy itt megalakuljon az iszlam allam.."

Azért ideje lenne már kikászálódnod a baromfiudvarból, ha ennyire az agyadra ment a gágogás, de tényleg!

Még a végén rólad is megtudják, hogy valójában neked is tollas a hátad, azért nyeled ezt a rengeteg orbanista moslékot ilyen szorgalmasan..!

ogli dzsí 2016.09.05. 23:11:05

Ahhoz képest h a patás lerontotta a népmorált, becsukatta az iskolákat és mindenkit lezüllesztene egy összeszerelő üzem szintjére, csak hogy kiélje beteg diktátori hajlamait - vagyis amit a baloldal összehazudozik erről, Magyarország az EU-ban kiugróan teljesít az innovációba fektetett erőforrások terén is:

www.portfolio.hu/short/egy_terkep_europa_jovojerol.236887.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

A baloldal ismét hazudik, a Tábornok Úrnak pedig erőt, egészséget és hosszú életet kívánunk!

ember100 2016.09.05. 23:20:23

@$pi$:
Helló !

EZT NEM annyira értem hogy miéárt mire írtad.
Az átlag adófizető olyan sötét lehet mint TE :)
DE ha megkérdeznéd az átlagpolgárt mit szeretne plakátot vagy 800 Ft kp. ban SZRINTED mit választana ?????
800 Ft MINDEN MAGYAR állampolgárnak , beleértve a csecsemőt és az aggastyánt is.
800 fr ért lehet kapni pár üveg sört, valami bort , kalácsot gyógyszert tejet , majd egy kiló húst , vitaminokat..... hagy ne soroljam !!!!!

ogli dzsí 2016.09.05. 23:32:07

@ember100: Na, miért nem kérdezitek meg akkor? 200e aláírás és mehet rolllla a népszavazás.

vagy nem vagy demokrata?

VadMacs 2016.09.05. 23:33:04

@Hajdú Peter:
Az egy dolog, hogy a választók túlnyomó többsége nem kér a menekültek százezreiből, és ez jól van így. Van elég vérszívó a nyakunkon, nem hiányoznak még azok is. Eleve baromság ez ellen "kampányolni" - de ez legyen annak a pár balfasznak a baja, aki ebből akart politikai tőkét kovácsolni (max pofára esést sikerül). Ki nem sz*rja le a "ballibákat" (imádom ezt a szót, meg a jobbfaszokat, akik erre rejszolnak), amikor ebben az elkúrt országban csak az történhet meg, amire a csúti vajda rábólint? Úgy féltek ettől a marék elmeháborodottól, mint ördög a tömjénfüsttől, holott azoktól kellene félni, akik többet közpénztelenítettek 4 év alatt, mint a böszméék a zelmútnyóccévben'.
Attól hogy kiír a csúti vajda egy népsavazást, még nem kell hozzá kötődően milliárdokat lenyúlni, kötelező jelleggel. Ja hogy anélkül abbamaradna a pasa parki / futsallos haverok ingatlanjainak tágulása? Éljenek meg a piacból, ne az adófizetőkön élősködjenek. Amúgy az megvan, hogy a migráncsok százezrei közül max néhány elmeháborodott akar(t) itt maradni? Az a kb két kézen összeszámolható szerencsétlen alapítson itt iszlámállamot neked? Előbb szülik tele a C kategóriások, mint hogy itt iszlámállam legyen. Van bajod, ha ettől van armageddonos látomásod. A migráncsok kb ugyanoda tartanak, ahova az itthonról elkergetett fiatalok, és sz*rják le a birkakóros fóbiádat.

Amúgy üzenjük felcsútnak: próbáljanak meg egyszer összerakni jól egy értelmes kerítést, mert amíg röhögve átjönnek rajta, addig a migráncsok is lesz*rják. Persze tudjuk: amit elsőre meg lehet csinálni jól, abból max egyszer lehet mutyizni. Ja, és ha lehet, akkor nyugatra ne húzzanak kerítést, mert valamerre nekünk (vagy legalább a gyerekeinknek) is kell menekülni...

Pisti 90 2016.09.05. 23:47:18

Ha behoznák ide ezt a sok migránst, akkor sokkal többe kerülne az eltartásuk, mint 8 milliárd forint. Örüljünk, hogy a kormány nem hagyja, hogy ideküldjék őket.

ember100 2016.09.06. 00:35:07

@ogli dzsí:
Helló !

Azt látom Te sem vagy egy agysebész :)

ember100 2016.09.06. 00:36:58

@Pisti 90:
Helló !

Szerinted kb. 2000 migrás mennyi idő alatt kapna 4 millió forintot ?????
Ugye 8 milliárd osztva 2000 rel :)

Buta vagy leülhetsz !!!!!

Spiritmonger 2016.09.06. 00:52:25

Azért egy apró, de meglehetősen fontos jelenségre felhívnám mindegyik migráncssimogató figyelmét:
Lehet, hogy számotokra a plakátkampány kidobott pénznek tűnik, de azért van egy olyan hozadéka, hogy nincsenek migránsok, ami biztonsági szempontból több, mint előnyös. És ha a plakátkampány miatt később sem lesznek, akkor ez egy nagyon jó üzlet, akárhonnan is nézzük. Nem kell olyan emberekre költeni egy ruppót sem, akik egyáltalán nem hasznosak az ország számára, mert javarészt analfabéták, képzetlenek, iszlám vallás által elhülyítettek, akik nem akarják elfogadni a magyar szekuláris államot, és nem képesek beilleszkedni az Európai Unióba. Mert a kampány erről szól...

Hajdú Peter 2016.09.06. 02:00:01

@ember100: Ez a 2000 ember KURVA NAGY HAZUGSAG. Napi tobb tiz ezer ember erkezik folyamatosan Europaba. Es ha az Orban nem allitotta volna le a Magyarorszagon keresztul vonulast, es nem valtoztatja meg az Unio hozza allasat, akkor mostanra nagysagrendileg tobben jonenek.

Hajdú Peter 2016.09.06. 02:05:07

@VadMacs: Nem kell a hazug duma. Egy komolyabb kerites sok idobe tellett volna, es az elso kerites azonnal kellett. Ha kesnek vele, az egesz SEMMIT sem ert volna. A kerites arat, pedig az mszp-vel kene kifizetetni, mert ok hivtak ide az illegalis bevandorlokat, miattuk kellett keritest epiteni.

morph on deer 2016.09.06. 02:08:26

@Spiritmonger:
"...a plakátkampány kidobott pénznek tűnik, de azért van egy olyan hozadéka, hogy nincsenek migránsok, ami biztonsági szempontból több, mint előnyös. És ha a plakátkampány miatt később sem lesznek, akkor ez egy nagyon jó üzlet, akárhonnan is nézzük."

Te ezt komolyan gondolod, hogy ezektől a kiragasztott baromságoktól kevesebb a migráns, nagyobb a biztonság, és emiatt majd nem is lesz több a menekültekből???

Ha igazad van, akkor mi a francnak kell a kerítés? Meg mégegy kerítés?!

Sajnos, csak az a biztos, hogy neked sincs gőzöd se, hogy mire fogsz szavazni, és arról sem, hogy az mire lesz jó egyáltalán!

Ez a tréfás népi játék nyolc milliárdért egyedül Orbán önbizalmának helyreállításához lesz alkalmas, mert a menekülők továbbra is jönnek, ha nincs más választásuk, az EU értelmes részét meg teljesen hidegen hagyja, hogy milyen rondaságok csúfítják el az országot!
Egyedül a csekély értelmű helyi lakosok - és hasonlóan agymentes külhonból levélben szavazó elvtársaik hisznek el egy ilyen mondatot, mint ez például:

"Brüsszel egy városnyi illegális bevándorlót akar Magyarországra telepíteni”

- anélkül, hogy végiggondolná, hogy mit is olvasott, és rájönne, hogy milyen egetverő baromság is ez!

Ennyiért talán még magyarul tudókkal is megirathatták volna, de gondolom olyant nem találtak a párton belül...

E.Katolnai 2016.09.06. 03:56:26

Erre nem kell sajnálni a pénzt, mert a nemzet megmaradásáról van szó. Ha betelepitik a mohamedán szemetet, akkor nekünk végünk, és evvel minden magyarnak tisztában kell lennie.
Kevesebbe kerülne az emberek felvilágositása, ha nem lenne olyan vehemens a ballib söpredék propagandája, akik zsigerből gyűlölik a magyarságot.
@ember100: te szerencsétle a 2000 csak az első lépésben két ezer, utána tegyél hozzá még egy nullát, a családegyesitéssel meg már százezer ...
de nem kétezer, két tucatra sincs szüksége a magyar népnek ebből a sunyi, alattomos, gyűlölködő bandából. Menjenek a hülye svédekhez, meg a tutyi-mutyi hollandokhoz, az agymosott németekről nem is beszélve ...

$pi$ 2016.09.06. 05:42:31

@morph on deer: "Egyedül a csekély értelmű helyi lakosok - és hasonlóan agymentes külhonból levélben szavazó elvtársaik hisznek el egy ilyen mondatot, mint ez például:"

Már az index sem tagadja, hogy eddig 52 000 bevándorlót próbáltak meg visszatoloncolni magyarországra. Ez egy közepes magyar város lakossága.

Akik azt mondják, hogy csak 1200 emberről van szó az egyszerűen hazudik.

Nzoltan 2016.09.06. 05:48:11

Jelenleg egy migráns átlagosan 130 ezer forintba van. Egyszeri összeg, mert felazívódnak. Plusz a kerítés, rendőrség, stb....
Lehet számolni.

A németeknél adófizetőnként havi 500 euro.
Ehhez képest a plakátkampány lófasz.

Nzoltan 2016.09.06. 07:00:09

Még egy:
Most 3000 rendőrt keresnek a határokra. Ha ezt leosztjuk, akkor ennek a 3000 rendőrnek egy éven át adunk havi bruttó 222.222 forint fizetést.

Sok?

Nos, ha ezeket elkezdik betelepíteni hozzánk, akkor településenként átlag plusz egy rendőr elkel az országban. van 3200 település, de kerekítsük 3000-re. Akkor ha sikeres a népszavazás, várhatóan egy év alatt visszajön a plakátkampány ára.
Akkor azért megkérdezném a tisztelt ellenzőket, hogy az ő hazaárulásuk mennyiben fáj a nemzetgazdaságnak?

ob.szerver 2016.09.06. 07:21:59

A fideszes söpredéket a legkevésbé sem zavarja, hogy elbasztak 8 milliárdot egy hazug és értelmetlen kampányra. Abban igazuk van, hogy ez nem tétel amellett, hogy a fideszmaffia 1000 milliárdos szinten lopja a közpénzt. Ami szintén nem zavarja őket.

1ghost 2016.09.06. 07:30:22

8 milliárd plakátokra, értelmetlenül, 150 milliárd várba költöztetésre, 100 milliárdok stadionokra, 250 milliárd matolcsy faszságaira, százmilliók rokonoknak sleppnek, mészáros lőrinceknek, gararncsiknak, mindenhol, bármerre fordulunk, csak az eszeveszett pénzszórást és tolvajlást látjuk, amit a narancsos gazemberek művelnek.

Gennyesre lopják magukat miközben honfitársaink milliói nem jutnak egyről a kettőre.

Lassan ott járunk, hogy orbánék hat év alatt nagyobb pusztítást végeznek az országban, mint a kommunisták negyven év alatt.

Aki ezt a narancsos bűnszövetkezetet védi, mentegeti, ellene szava nincsen, az ócska kollaboránsa a rendszernek és a haza ellensége.

A jövő Magyarországának felépítésének alapköve az, hogy a tolvaj, korrupt, velejéig hazug fideszt minél előbb kiebrudalni a hatalomból, az elkövetett bűnökért pedig bíróság előtt kell felelniük.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 08:35:23

2008-ban Gyurcsányék cirka 2-3 milliárdot költöttek a népszavazásra.

Ehez képest a kérdés fontosságát tekintve ez nem sok.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 08:36:29

@1ghost:

Senki nem védi őket, viszont érdemes arra emlékezni, hogy Gyurcsányék minden gazdasági mutató szerint jóval szarabbak voltak, és többet is loptak.

Aki ezeket az elkúrókat hozná vissza, akik muszlimokkal tömnék ki az országot, méltán nevezhetjük hazaárulónak.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 08:37:32

Nézzük a németek mennyit kültenek a migránsolkra:

magyaridok.hu/kulfold/19-milliard-eurot-koltenenek-nemetek-jovore-migransokra-815095/
Németországban a szövetségi kormány jövőre 19 milliárd eurót fordítana a menekültügyre a költségvetés szerdán elfogadott tervezete szerint.
---
az állástalan migránsok munkanélküli segélyére 4,1 milliárd eurót szánnak, és szintén 4,1 milliárd euró jut a menekültek beilleszkedését szolgáló programokra.
...

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 08:38:43

És menniyt sikerült integrálni eddig a 2 millióból:

888.hu/article-otven-migranst-sikerult-eddig-munkaba-allitani-a-2-milliobol-nemetorszagban
Ötven migránst sikerült eddig munkába állítani a 2 millióból Németországban.
...

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 08:42:15

@Szarvas Norbert:

Kéte eset van.

Vagy szeretnéd, hogy az EU betelepítsen hozzánk több tízezer integrációra alkalmatlan migránst, vagy nem.

Ha nem szeretnéd, akkor elmész és nemmel szavazol.

Ha meg azt szeretnéd, hogy megtehessék, akkor beállsz a Soros Gyuri és Gyurcsányék által pénzelt álcivil kampányba, és ilyen marhaságokat posztolsz, mint most.

Én nagyon nem szeretném.

És ha az EU megteszi majd, hogy a nyakunkba pakolnja a muszlim csürhét, akkor többek között majd kérlek vállald ezért a tettedért személyesen is a felelősséget !

Mert dumálni könnyű.
De amikor szembesülsz vele, hogy elárultál egy országot, akkor már késő lesz.

1ghost 2016.09.06. 09:26:31

@Ballib cenzúrázók réme 18:

"Senki nem védi őket"

Te ócska, gerinctelen bérhazudozó! Neked a szádat még egy igaz mondat nem hagyta el.

Neo07 2016.09.06. 11:11:32

Egy mai hírből kiderült, Lettország 4 és fél milliárd forintot különített el 531 bevándorló számára. Magyarországnak kb. a duplája van hivatalosan előírva (de mint tudjuk, ezek messze nem végleges számok, simán lehet ebből kisvárosnyi létszám), így 8-9 milliárdot simán a bevándorlókra kellene költeni, plusz még a mellékes költségek...

Nagy bajok lesznek Európában...

$pi$ 2016.09.06. 11:28:23

@Neo07: "de mint tudjuk, ezek messze nem végleges számok, simán lehet ebből kisvárosnyi létszám),"

Eddig 52000 -et próbáltam meg deportálni magyarországra. Ez nem kisváros, hanem nagyváros. Ha lerakod őket egy helyre, akkor kalifátust alapítanak.

morph on deer 2016.09.06. 11:45:04

@$pi$:
"eddig 52 000 bevándorlót próbáltak meg visszatoloncolni magyarországra"

A hír igaz, de:
- Nem Brüsszel! - Svédország, mert Magyarországon regisztráltak először, semmi köze az esetleges kvótához!
- Nem letelepíteni, - a visszatoloncolás azt jelelenti, hogy a magyar hatóságoknak kell eldönteni, hogy kit fogadnak be és kit nem.

Ahogy előzetesen tudjuk, az ún. kvóta rendszer sem letelepítést vagy betelepítést jelent, hanem ennek a döntéshozatali munkának a szétosztását a tagállamok között - a döntésre váró emberekkel együtt.
Az ő számuk tényleg 2000 alatti, és a magyar hatóságok döntésén múlna, hogy közülük hány telepedhetne le az országban, ha egyáltalán!

Szóval ez az, ami "romba dönti hazánkat" és "muszimmá gyerekeinket"...
Igaz, többekkel ellentétben én nem a meseírói képességeimre hagyatkozom, a jövőbelátást is meghagyom a szélhámosoknak, ezek amikre hivatkoztam tények.

És köszönő viszonyban sincsenek az orbáni hazugságokkal

Neo07 2016.09.06. 12:04:06

@$pi$: Így van, nehezen, a nagy többség sehogy sem integrálódik. Csak azért írtam a számokat - feltételes módban - hogy lássuk, az a 8 milliárd forint így is, úgy is elköltendő...

Magyarország sosem volt gyarmattartó hatalom, a magyar nyelvet úgysem tanulnák meg a bevándorlók, az angolt ismerik úgy-ahogy, nyilván annak továbbtanulásába fordított energiát tartanák hasznosabbnak...

Neo07 2016.09.06. 12:14:35

@morph on deer: Pedig így van, csak te nagyon naiv vagy.

Az 1200-as számot csak a bevándorlók első hullámából kalkulálták ki valahogy, azóta már számuk már a sokszorosa, jelenleg kb kétmillió. Az ősz folyamán várható újabb nagy bevándorlási hullám, végül hadd írjam le, egyáltalán nem túlzás az a becslés, hogy Észak-Afrika országaiból 100 millió ember indulhat meg... Naná, hülyék lennének otthon maradni, ha látják, hogy a volt szomszédjuk a gazdag Európából üzen nekik haza...

$pi$ 2016.09.06. 13:35:18

@morph on deer: "A hír igaz, de:
- Nem Brüsszel! - Svédország, mert Magyarországon regisztráltak először, semmi köze az esetleges kvótához!"

Alapjában véve semmi különbség nincs aközött, hogy brüsszel magától találja ki, hogy ide kellene küldeni allahuabhbart vagy a svédek szólnak brüsszelnek, hogy találja már ki, hogy magyarországra kell küldeni allahuakhbart vagy mondjuk a németek szólnak brüsszelnek. Tök mindegy.

"- Nem letelepíteni, - a visszatoloncolás azt jelelenti, hogy a magyar hatóságoknak kell eldönteni, hogy kit fogadnak be és kit nem. "

És mi a vért csinál, ha úgy dönt, hogy nem fogadja be allahuakhbart, akit egyszer beengedett a svédektől szegedre? Azt sem lehet tudni allahuabkbarról, hogy milyen országból jött, nem azt, hogy mondjuk milyen mohamednek is hívják vagy hány éves.

Vegyük észre, hogy a "kitoloncolás" azt jelenti a másik oldalról, hogy "betoloncolás" és ha szíria vagy bivajseggalsó nem akarja mohamedet, akkor az marad szegeden. Tök mindegy, hogy eredetileg a svédek azt mondták, hogy igazából *majd* elküöldhetjük innen.

"kvóta rendszer sem letelepítést vagy betelepítést jelent, hanem ennek a döntéshozatali munkának a szétosztását a tagállamok között - a döntésre váró emberekkel együtt"

Azt jelenti, hogy megpróbálnak megszabadulni mohamedtől, aztán ha utána mi akarunk megszabadulni, akkor nekünk kell kitalálni valamit. Biztos rohadtul triviális megszabadulni ötvenezer üböltöző arabtól, akikből már a svédek sem kérnek.

"Az ő számuk tényleg 2000 alatti"

Kezdőrészlet. Ha benyeled, utána próbálhatod megmagyarázni, hogy a következő 20 000 már nem jogos.

"jövőbelátást is meghagyom a szélhámosoknak,"

Baromi nagy jövőbelátás kell, mondhatom! Eddig 52000 mohamedet akartak ideküldeni, de a demokratikus baloldal azt sulykolja, hogy a gonosz zorbán 1200 ember miatt hisztizik. Mert ők látják a jövőt és tudják, hogy csak 1200 ember lesz belőle, nem több.

" És köszönő viszonyban sincsenek az orbáni hazugságokkal "

Ja, igen. A zorbán hazudik. Egy éven keresztül hallgattuk az 1200 embert, kiderült, hogy 52000, de azért most is ezt sulykoljátok. És akkor nyomod, hogy a zorbán hazudik, mert az a mohamed nem olyan mohamed, ez az allahuakbar nem azért jön magyarországra, hogy itt maradjon, hanem azért, hogy majd mi elmondjuk, hogy hova menjen, ha már beengedtük. Tök hülyének néztek mindenkit?!

morph on deer 2016.09.06. 14:13:47

@$pi$:
"Tök hülyének néztek mindenkit?!"

Hát azokat, akik ezt a marhaságot szajkózzák, már nem kell - ők bizonyítottak..!

Akkor ismét:
A svédországi ötvenkétezernek semmi köze az állítólagos kvótarendszerhez!
Az a népség a Dublin egyezmény alapján "jár vissza", mert nálunk regisztrálták őket! Egyébként, ha Magyarország nem fogadja vissza őket, akkor a svédek kénytelenek lesznek elvégezni az eljárást maguk, egyéb választásuk nem lévén.

Ezt az esetleges kvótával nem érdemes keverni, mert két külön dologról van szó.

Lehet óbégatni, mindig és mindenki ellen - a jelek szerint ez egy ősi magyar szokás, eredete a felcsúti dakota törzshöz vezethető vissza - szóval evvel semmi gond.
Hazudozni annak érdekében, hogy ez a szokás elterjedjen és meghonosodjon az egész országban, viszont még egy dakotától is durva huzás, de tényleg!

nniicckk 2016.09.06. 14:35:38

Az a durva, hogy ballibak es szavazoik, pont annyira nem akarnak ide egyetlen arabot sem, mint a nemzeti oldal. KIZAROLAG kicsinyes pitiarner bosszubol akarnak arabokkal elarasztani az orszagot. Ha nem lehetnek hatalmon, akkor inkabb PUSZTULJON az egesz orszag.

$pi$ 2016.09.06. 16:10:41

@morph on deer: "A svédországi ötvenkétezernek semmi köze az állítólagos kvótarendszerhez!"

Milyen kifogás már ez? Rohadt gyenge, nem?

Ja, ja, értjük mi, hogy végig csak azt szajkóztuk, hogy csak 1200 embert akarnak idetelepíteni, most kiderült, hogy már 52 ezerről van szó, de ez az 52 ezer nem számít, mert amikor ezeket akarták betolni az országba, akkor nem mondták, hogy "kvóta" és ha nem mondták, hogy "kvóta", akkor nem számítanak.

"Ezt az esetleges kvótával nem érdemes keverni, mert két külön dologról van szó. "

Mer' ja, kát különböző dologról van szó. Mint a gyógyszerfelírási díj terve, amiről megin' hazudott az orbán. Persze vizitdíj lett, de nyilván, nem "érdemes" keverni őket, mert két különböző dologról van szó!

"Lehet óbégatni, mindig és mindenki ellen"

Amikor vered a tamtamot, hogy felesleges az ellenkezés mert csak 1200 emberről van szó és közben már most egy nagyvárosnyi emberről van szó, akkor a tiltakozás jogos. Azok ellen, akik 1200 főről hazudnak.

morph on deer 2016.09.06. 17:26:56

@$pi$:
Lehet, hogy téged is inkább a szépségedért szeretnek..?

Brüsszel NEM Svédországban van!

A "kvóta" renszer nincs érvényben, merthogy döntés nics a kvótáról!

A svédországi ötvenkétezerre a népszavazás még akkor sem bonatkozna, ha érvényes lenne!

Svédország a dublini egyezményre hivatkozik, amelyiknek betartását egyébként Orbán is rendszeresen szorgalmazza, pl a görögökkel kapcsolatban!

Az ötvenkétezer menekült visszafogadására a magyar kormány már nemet mondott - teljesen felesleges a lázítás, mert okafogyott!

Attól, hogy te nem értesz valamit, és hülyeségeken görcsölsz, az még nem változtat a dolgokon, tudod...
Inkább olvass utána, jobban jársz!

Meg mi is...

Kovi1970 2016.09.06. 18:52:42

@$pi$: vazze, ha csak egy kicsit is értenéd hogy miről hőzöngsz...

$pi$ 2016.09.06. 19:15:16

@morph on deer: "Inkább olvass utána, jobban jársz!"

Olyan neked elmagyarázni valamit, mint amikor a lefolyóból kell kiszedni a dugulást kézzel. Roppant visszataszítónak találom.

Olyan szinten beszélsz mint egy óvodás, közismert dolgokat ismételgetsz mitha te olyan brutálisan okos lennél mert te tudod ezeket. Ugyanakkor a legcsekélyebb előrelépést sem vagy képes megtenni, hogy megértsd mit mondok, körbe jár a kis fejed, hogy az nem brüsszel az nem kvóta, baromi okos vagyok, ti mind hülyék vagytok, mer' az nem brüsszel nem erről van szó, meg az nem brüsszel azok a svédek.

Az a leggázabb, hogy az ilyen beszűkült, aluliskolázott, egyszerű emberekből annyi van mint a fene, ugyanazt darálják, ugyanazokat a primitív szlogeneket ismételgetik és még azt sem képesek felfogni mennyire rohadtul nem látnak semmit a világból. Annyire primitív vagy, hogy képtelen vagy felfogni mennyire primitív vagy.

Örüljél b+, az orbán hazudott, csak 1200 embert akarnak betelepíteni, mert a másik tízezrek meg százezrek nem számítanak.

$pi$ 2016.09.06. 19:17:58

@Kovi1970: "vazze, ha csak egy kicsit is értenéd hogy miről hőzöngsz... "

Te is ennyit bírsz kinyögni b+? Ezek az érveid? Mer' mindenki hülye aki nem a haverom, csak mi vagyunk a kurva okosak b+.

Ugye, hogy ezeken a fórumokon mindig az jön le neked, hogy milyen okos vagy és a többi milyen idióta? Kár, hogy a mindennapokban nem így megy, ott mindig téged ugatnak le, ott mindig téged tesznek helyre, mi?

Gondolkodj el miért van ez!

1ghost 2016.09.06. 20:06:50

@$pi$:

Hú vazza, te ócska narancs bérhazudozó!

Látom itt evett a rosseb' egész nap.

Ennyire be vagy szarva, hogy bukni fogjátok a népszavazást? Félsz, hogy utána kibassza a szűröd a tolvaj, korrupt gazdád,mi?

Viszont látom, érdemben már senki nem áll veled szóba, mindenki tudja, hogy egy hitvány, jellemtelen fideszcseléd vagy, aki úgy hazudik, mint a vízfolyás.

morph on deer 2016.09.06. 21:02:23

@$pi$:
"Annyire primitív vagy, hogy képtelen vagy felfogni mennyire primitív vagy."

Ez tényleg igaz lehet, mert te mondtad, és hát a közismerten sugárzó intellektusod szemernyi kétséget sem hagy mondataid igazságtartalmát illetően..!
Ráadásul micsoda megkönnyebbülés, hogy ez most így kiderült, köszönöm!
Próbáltam titkolni, de előtted nem lehet: te átlátsz a szitán!

Már csak a szita hiányzik, sajna..!

E.Katolnai 2016.09.07. 08:08:51

@$pi$: nem érdemes mocskos hazaárulókkal, mohamedán-s..ggnyalókkal (morfondir, kovi 1970, ighost stb.) odaállni vitatkozni. Ezek primitiv négerek és aljas arabok tömegeit szeretnék behurcolászni, h felszámolják, megtörjék a magyarok nemzetét. Ha ezt Izraelben mernék művelni, ott kivernék a fogukat, az izreeliek ezt nem engednék meg. Ezek a balliberális tetvek nem különbek az általuk imádott négereknél, araboknál ...

Kovi1970 2016.09.07. 10:49:09

@$pi$: leírták többen is, kevered a dolgokat. Pedig én sem vagyok egy szakértő...

A Dublini rendszer most is hatályban van, és ennek alapján visszaküldhetnek olyan embereket, akik rajtunk keresztül érkeztek. Mi pedig tovább.

Akikről te írsz azokat nem betelepítési célzattal küldik ide, hanem mert nem jogosultak ottmaradásra (pl nem a polgárháborús övezetből érkeztek). Ezeket az ebereket elvileg mi is visszaküldhetjük ha nem akarjuk megtartani menekültstátuszban.

Normálisan a fejlett országok elég sok menedékkérőt fogadnak be, ahogy tették annak idején soktízezer honfitársunkkal (lásd Andy Vajna), és teszik most is, nem is beszélve félmillió magyarról aki kint dolgozik most.

Normálisan valami hasonlót is várnának el, és mint újabban komoly fogadóország, a kvóta arról szólna, hogy átvesznek tőlünk amúgy jogosan menekült státuszt kérő embereket, miközben nekünk egy bizonyos mennyiséget be is kellene fogadni nem csak automatikusan visszaküldeni, ahogy most zajlik.

De javíts ki ha tévedek...

TizenötmiIIió Magyarok 2016.09.07. 14:18:29

@morph on deer: "A "kvóta" renszer nincs érvényben, merthogy döntés nics a kvótáról!"

Az hogy meg nincs kvotarendszer, es esetleg mar nem is lesz, az pont a magyarok szervezett tiltakozasanak koszonheto. Annak hogy Orban Viktornak sikerult szamos orszagot eszreteriteni.
Tehat, nem azert nem lesz, ha nem lesz, mert nem is akartak, hanem azert nem lesz mert SIKERULT megakadalyoznunk.

morph on deer 2016.09.07. 14:38:28

@TizenötmiIIió Magyarok:
"Tehat, nem azert nem lesz, ha nem lesz, mert nem is akartak, hanem azert nem lesz mert SIKERULT megakadalyoznunk"

Akkor mire akarsz még plusz milliárdokért népszavazni?
Nooormális?

Ahhoz képest Orbán is aláírt, gondolom tiltakozásul..! Aztán meg nyilatkozott, hogy nem, meg nem, meg szabadságharc van, de az aztán qrvára..!

Eközben az a páva nevű madár táncórákra jár a Viktorhoz, mert ő csinálja jobban.

TizenötmiIIió Magyarok 2016.09.07. 16:54:07

@morph on deer: A folyamat kozepen vagyunk, azert irtam feltetelessen, mert ez meg nem lefutott ugy. Egyebbkent meg nem kicsit furcsa, hogy a liberalisok ennyire rettegnek a nepszavazastol, hogy ennyire tiltakoznak az ellen, hogy a emberek szabadon velemenyt nyilvanitsanak.

morph on deer 2016.09.07. 17:51:06

@TizenötmiIIió Magyarok:
"...A folyamat kozepen vagyunk.."

Szóval, ha jól értem:

- Döntés nincs, se így, se úgy!

- Biztos ami biztos, ennek ellenére mi egy olyan népszavazással tiltakozunk, ami semmilyen konkrét következménnyel nem jár, mert nem is járhat.

- Ha lesz döntés a kvótáról, ha nem.

- Ha nem lesz kvóta, az Orbánnak köszönhető, ha meg mégis, akkor Gyurcsány, Merkel és Ferenc pápa a hibás, mert a Viktor ugyan aláírt, de nem úgy gondolta... Vagy mégis, de mégsem..!

Szerintem röhejes ez az egész magyarázkodás, akárhonnan nézve is!

Viktor népszerűségének kezdett megártani, hogy a "negyven rabló" túl elpofátlanodott - némelyik már majdnem annyit lopott, mint maga a vezér - és ez már kezdett látszani a regionális választásokon, szóval kellett valami új ötlet, amivel ezt meg lehet állítani.

Láss csodát, Allah megsegítette Orbánt!

Következmény: végre lehet megint óbégatni valaki(k) ellen, és senkit nem az érdekel, hogy már megint kirabolják, "szabadságharc" álnéven...

Gratulálok, lányok, fiúk, csak így tovább, míg semmitek nem marad a végén..!

Tudjátok, "mindenki annyit ér, amennyije van"!
:))

VT Man 2016.09.07. 19:56:49

@ob.szerver:
"Abban igazuk van, hogy ez nem tétel amellett, hogy a fideszmaffia 1000 milliárdos szinten lopja a közpénzt. Ami szintén nem zavarja őket."

Csak azt nem ertem, hogy ha a Fidesz 1000 milliardos szinten lopja a penzt, akkor mi a francot aggodtok egy 3000 milliardos paks 2-n vagy egy 3000 milliardos olimpian?

Siman lesz ra penz, csak kevesebbet kell lopni (addigra ugyse a Fidesz lesz mar).

VT Man 2016.09.07. 19:58:19

@morph on deer:
"Láss csodát, Allah megsegítette Orbánt!"

Mi az, hogy megsegitette?
Az egesz migracio sziriabol Orban muve! O szervezte szemelyesen!!

ember100 2016.09.07. 23:53:40

@E.Katolnai:
Helló !

Ugye Te TÉNYLEG hülye vagy ?
150 évig itt dekkoltak a muzulmán törökök jéééé még mindig itt vagyunk mi Magyarok !!!
Látom Te is beszoptad a fidesz agipropot , 2.000 , aztán 20.000 aztán 100.000 mit nem mondj 100.000.000 ja vagy csak NEM akartál nagyot mondani ?????
Csak nem a kis kedvencetek a varagmisi vizionált 250.000 hiányzó embert munkást amit bevándorlókkal kellene megoldani ?

ember100 2016.09.07. 23:54:36

@Hajdú Peter:
Helló !
Egy szóval :)
AGYATLAN VAGY !

ember100 2016.09.07. 23:57:50

@Hajdú Peter:
Helló !

2.000 ember orvosi lakás stb ellátása egy kis körömpiszok a csuti stadion fenntartásához képest :)
Jó hogy LÁTOD a jövőt :)
Mondd már meg a 37. heti lottószámokat :)

Hajdú Peter 2016.09.08. 14:49:23

@ember100: Ki nem szarja le. Inkabb epitsen az Orban napi 10 stadiont, mint hogy egyetlen forintot is rakoltsunk, az orszagunkat elfoglalni akaro arabokra.
NEM ERTEM !!!
MIERT KENE NEKUNK ELLATNI A VILAG OSSZES ARABJAT ?
MIERT KENE NEKIK ADNUNK AZ ORSZAGUNKAT ?

ember100 2016.09.11. 22:19:11

@Hajdú Peter:
Helló !

Szerintem vedd be a gyógyszered !
NEM KELL eltartani az arabokat , NEM KELL nekik adni az országunkat és másét sem.
EKKORA BAROMSÁGOT is csak a vezír és bandájától hallottam.
PÁNIKKELTŐ hisztérika vagy :)

adózó 2016.09.28. 13:09:50

@consul: volt már rá példa? Mo.-n?
süti beállítások módosítása