Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Mi történik a magyarokkal Rióban? Ezt már nem lehet nem észrevenni...

2016. augusztus 11. - Szarvas Norbert

csehlaci.jpg

Egyszerűen már nem tudok elmenni a magyar olimpiai csapat körül kialakult helyzet mellett. Valami nekem ebben az egészben nagyon bűzlik és egyre jobban felmereng bennem a 86'-os mexikói világbajnokság előtti, közbeni és utáni állapotok. Csak néhány eset:

  • Ifj. Knézy fogja és a 4x100-as férfi gyorsváltó közben felsorolja az első, a második, a harmadik magyar úszót, de Holoda Péter nevét egyszerűen az istenért nem hajlandó megemlíteni. Inkább az utolsó körben felmondja más nemzetekt úszóinak a nevét. 
  • Cseh Laci, Gyurta Dani és a többség magyar úszó képtelen kihozni magából a teljesítményt
  • Mindkét Verrasztó testvér visszalépett az Olimpiától és már hazafele tartanak
  • Szilágyi Liliána az úszása után lenyilatkozza, hogy "mindenki tehet egy szívességet"
  • ....

 

Valami nagyon nem stimmel, az egész egy morbid alternatív valóságnak tűnik számomra. Közben a divatdrukkerek habzó szájjal osztogatják meg az 5 nap 5 arany című képeket és mindenki el van telve magától (az úszószövetség legnagyobb örömére), hogy mennyire sikeresek vagyunk. Valójában az érmek hosszútávon károsítják a magyar olimpiai sportot(NAGYON SAJNÁLOM, hogy ezt ki kell mondanom), ugyanis amíg Hosszú Katinka, Szász Emese vagy Szilágyi Áron szállítja az aranyat, addig csak nagyon kevesen akarják észrevenni a jeleket. A szövetség pedig a saját munkájának a minőségét fogja elbagatelizálni, amíg van kire mutogatni.

Gyárfás Tamásék is mutogathatnak arra a Hosszú Katinkára, aki Szalai módra nyomott egy coming out-ot. Csak amíg Szalai Ádám azóta két egyeneset nem tudott a labdába rúgni, addig Katinka 3 olimpiai aranyéremmel nyomatékosította a lényeget. Süllyed a magyar hajó! 

Ráadásul az olimpiai közvetítések színvonala sem képes megütni az Olimpia szellemiségét. Jól olvasod, direkt nem színvonalát akartam írni. Ugyanis már a szellemiséggel is gond van, amikor Knézy két naponta magyarázkodik, hogy miért ignorálta a menekült úszónőt, miért nem vett tudomást verseny közben a magyar Holoda Péterről és így tovább. Arról a Holoda Péterről, akiről az imént olvastam, hogy apja szemben áll a regnáló hatalommal. 

Videót itt tudod megnézni: klikk

Tényleg ilyen szinten elajasult a magyar politikai elit, hogy ennyire piti módon adja a parancsokat?

Persze lehet, hogy csak szimplán hülye és felkészületlen a Knézy, de nem hinném, hogy egy több generációs sportközvetítő család sarjaként, aki maga is évtizedek óta űzi a műfajt, ennyire felkészületlen lenne és ilyen szinten hibázna... Itt valami másról van szó.

 

 ►►►►

 

Itt találsz meg minket:

Ha segítséget szeretnél a pénzügyeidhez vagy kérdésed van, nekem is megírhatod:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

� Ajándék ingyenes családi vagyontervező

Letölthető itt: Klikk

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr6110248924

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szarvas Norbert: Mi történik a magyarokkal Rióban? Ezt már nem lehet nem észrevenni... 2016.08.11. 18:39:02

Valójában az érmek hosszútávon károsítják a magyar olimpiai sportot, ugyanis amíg Hosszú Katinka, Szász Emese vagy Szilágyi Áron szállítja az aranyat, addig csak nagyon kevesen akarják észrevenni a jeleket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sharapova2008 2016.08.11. 13:37:07

Valóban:a magyar váltó utolsó tagjának nevét ez a pojáca nem említette meg,miközben a többi három magyar és az éppen vezető csapatok tagjainak nevét is felsorolta? Mi folyik itt???

excopp 2016.08.11. 15:54:49

Mi történik Rióban a

- 80 milliós németekkel (3 arany, 2 ezüst, 1 bronz)
- a 40 milliós lengyelekkel (0-0-2)
- a 80 milliós törökökkel (0-1-0)
- a 10 milliós portugálokkal, csehekkel (mindkettő 0-0-1)

"Kell még mondanom valamit, Ildikó?"

BALTAZÁR 2016.08.11. 16:12:31

Ennyi rosszindulatú ostobaságot tartalmazó posztot mint ez még az index-en is ritkán tesznek címoldalra.
Nem is akarom soronként kivesézni mert aki ennyire elvakult annak lehetetlen elmagyarázni, cáfolni, észérvekkel elmagyarázni, hogy mennyire nincs igaza. Egyszerűen szégyenletes.
Sajnálom, hogy erre szántam öt percet az életemből.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 16:14:03

@sharapova2008: Pont leszarnád, ha nem hagyta volna ki a migri csapatot a múltkor. Sőt ha migrinyaló lenne, most épp őt mentegetnéd..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 16:17:08

@excopp: Támadani kell valahogy a magyar sportot az aranyak ellenére, ez a direktíva Gyuri bácsitól a bérbloggerek számára. Keserves kenyérkereset lehet..

@BALTAZÁR:

metal · http://electric.blog.hu 2016.08.11. 16:19:30

Amíg pénzügyi kérdésekről írsz baromságokat, addig még hagyján. De mostanában mindenben olyan nagyon osztod az észt, hogy lassan igaz lesz rád a mondás:)

Andy73 2016.08.11. 16:27:40

Magyarország pillanatnyilag az európai ország az éremtáblázaton, még a sokkal nagyobb oroszokat is megelőzzük,

Már többször is kiderült, hogy a blogger nem csak a gazdasághoz nem ért, hanem a sporthoz se. Az is, hogy utálja a saját hazáját, ha egyáltalán Magyarországot a hazájának tartja, és ha magyarnak vallja magát.
Tehát a poszt nem meglepő a bloggertól, csak most sikerült alulmúlnia magát.

"Valami nagyon nem stimmel, az egész egy morbid alternatív valóságnak tűnik számomra."
Nem csak annak tűnik, te egy alternatív valóságban élsz.
A valóság az, hogy Magyarország pillanatnyilag az első európai ország az éremtáblázaton, még a sokkal nagyobb oroszokat is megelőzzük, Csak földrésznyi országok vannak előttünk, nagyságrendekkel nagyobb lakossággal és/vagy anyagi forrásokkal.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.08.11. 16:36:09

Knézynek nincs szüksége politikusi parancsokra, elég hülye az anélkül is.

Andy73 2016.08.11. 16:36:15

@BALTAZÁR: "Sajnálom, hogy erre szántam öt percet az életemből."

A sötétség a világosság ellentéte. Szükséged van arra is, hogy a világosságot értékelni tudd. A fénynek nincs szüksége a sötétségre, de nekünk igen, hogy értékelni tudjuk.

Andy73 2016.08.11. 16:43:14

Mi történik a blogger agyában?
Jó lenne azt hinni, hogy csak a hidegfront ártott meg neki, de a többi írása alapján ez nála tartós állapot, fokozódóan súlyos rosszullét.

Petra033 2016.08.11. 16:43:33

Látom a szerző soha nem sportolt, soha nem versenyzett és biztos nem járt nemzetközi szintű versenyzők közelében sem, gőze sincs a sportról.
De kb, kurucinfó szintű összeesküvéselméleteket álmod meg (ami még nem lenne gond), de kényszert érez, hogy ezt meg is ossza. Na ez már probléma

Szarvas Norbert 2016.08.11. 16:44:14

@excopp: Hosszú Katinka 5-ből 3

@BALTAZÁR: tehát tagadod a felsorolst, hogy mi történt az elmúlt napokban? Pedig azok konkrét tények a nyilatkozatoktól kezdve Knézy-ig.

@Andy73: pont erre mondtam, hogy az érmek miatt lehet mosakodni, és az emberek hajlamosak lesznek nem tudomást venni az intő jelekről, amiket még a versenyzők is jeleznek a saját módjukon. Persze, amíg el tudod mondani, hogy Magyarország mennyire a "legjobb", addig téged nem érdekel, hogy miért vannak ki lelkileg az úszóink, hogy miért omlott össze Cseh Laci, Gyurta Dani és a többiek, hogy miért történnek dolgok... a lényeg, hogy van arany, mert az a miénk

gyurmicsek 2016.08.11. 16:45:28

@A megvalósult amerikai ólom..: Gondolom az is rendben lett volna, ha 2-3 játékosunk hazautazik az EB-ről....
Senki nem támadta a magyar sportot, de valami van a háttérben, amiről nem tudunk...

Andy73 2016.08.11. 16:47:29

Szerinted politikai parancsra viselkedik így a blogger?
Szerinted komoly problémák vannak a bloggerrel?

2016.08.11. 16:49:38

@A megvalósult amerikai ólom..: Bocs, de a Hosszú Katinkát nem szabad ideszámolni, ő magyarellenes, amerikai , a Soros bérence. Csak lejáratja az országot....Viszont a többi úszó meg leszerepelt...Gyurta? Verrasztó? Cseh? Azért még szorítsunk a vízilabdázóknak, hátha....

2016.08.11. 16:50:59

@Andy73: Biztos az a baj, hogy Kiss nem áll "mögöttük".

Andy73 2016.08.11. 16:51:37

@Szarvas Norbert: Cseh Lacinak még van egy száma, ahol javíthat.
És az olimpiai döntőbe jutást ne nevezd összeomlásnak.
És ugyanabban a számban volt még egy magyar, Kenderesi Tamás, aki fantasztikus úszással bronzérmes lett, a legjobb európai eredményt elérve.
De szerinted nyilván csak azért, hogy leplezze a magyar sport problémáit.

2016.08.11. 16:55:01

@Petra033: Én inkább az úszókra koncentrálnék. Mi történik? Te látom, jártas vagy benne, világítsd meg légyszíves. Miért úsztak eddig ROSSZABB időket, mint az elmúlt év bármely világversenyén? Miért betlizett Cseh, Gyurta?
Avagy szerinted ez normális? Egy úszónál azt mondom, igen, lehet rossz napja, kieshetett a ritmusból a felkészülés alatt. De mindenki szar....Kivéve Hosszút, akit nem mgyar módszerek szerint edzenek, aki meg tudta újítani a hátúszást. Ja, igaz, fociban zseniálisak vagyunk....az a lényeg.

2016.08.11. 16:56:38

@Andy73: Tehát Kenderesi sikere megmagyarázza a többit? Igazad van, Cseh azért lett utolsó, mert Kenderesi jól úszott....

skribler200 2016.08.11. 16:58:49

@excopp: az ilyen "kevéskék" miatt született a cikk...

Pan Modry 2016.08.11. 16:59:50

@excopp:
Mondjuk a nemetek inkabb arra koltik az adofizetoi penzt, hogy minel tobb ember szamara elerheto legyen a sport mint szabadidos tevekenyseg, nem pedig tonnaszamra onti az adofizetoi penzt nehany profira, illetve arra hogy kitomje a sajat seggnyaloi zsebet.
En mindig orulok ha jon egy magyar arany, de tobbre ertekelnem ha profi sport helyett a tomegek szamara elerheto sporttal kapcsolatos dolgokra koltenenek.
A teli olimpian peldaul nem annyira sikeres magyarorszag, az sem zavar, igy az sem zavarna ha a nyarin kevesbe sikeres lenne, az ermeknel tobbre tartanam azt hogyha allami csecs nelkul 1-2 helyezes osszejonne.

Pan Modry 2016.08.11. 17:03:11

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Teljesen nyilvanvalo hogy a magyar uszoszovetseg kisse elmaradt a vilagtol, urambatyam rendszer van, Katinka meg azert tudott eredmenyes lenni mert ujitott, dolgozott, es nem az idejetmult partfunkcionariusok iranyitotta seggnyalast csinalta.

2016.08.11. 17:03:13

@Andy73: Azt magyarázd már meg, hogy miért szerepelt szinte minden úszónk rosszabbul, mint a legutóbbi világversenyen? Mindnek rosszabb az ideje....nemhogy fejlődtek, de lassultak. A világ meg ellépett mellettük....ennyi. Valami gond van a felkészüláéssel. Lehet, hogy Hosszúnak van igaza? Haladni kell a korral, új technikák jelentek meg, ő is váltott a hátúszásnál, mind stílust, mind taktikát. Phelps meg a delfinezéssel szarráverte a mezőnyt....Ja, és tényleg lehet, hogy volt értelme a Hosszú által hiányolt bukóforduló elemző szoftvernek....
Igaz, Hosszút még tavaly ősszel elhordtátok mindennek, hazaáruló bitang, amerikai kém....most ő a magyar csoda.....mondjuk azt kéne észrevenni, hogy a Hosszú Katinka aranyai mégjobban rámutatnak, valami bűzlik. A fejétől....

tommybravo 2016.08.11. 17:05:00

Még ha némely dologban egyet is értenék, ez elég alagsori színvonalú cikkecske lett ismét. Ennyire fussa?

2016.08.11. 17:05:40

@Pan Modry: És pont a Hosszú aranyai mutatnak rá erre a legjobban...Gyárfásnak kéne eltűnnie, addig olyan érzésem van, ez egy pénzmosoda....

2016.08.11. 17:06:29

@tommybravo: hát, nem egy szakelemzés, igazad van.

Advanced Flight 2016.08.11. 17:08:06

@A megvalósult amerikai ólom..: 4 éve arról cikkeztek a ballib sajtóban (napi rendszerességgel), hogy tulképpen milyen náci dolog örülni a sok aranynak. Idén a MÚSZ van soron - amúgy jogos az ekézésük, csak az a szánalmas, hogy ezt fogják a kajak/kenusok, párbajtőrözők és minden egyéb, éremszerző sportolóra is rávetíteni, mintha Szilágyi Áronnak kva sok köze lenne Gyárfásékhoz.
Ez a blog amúgy is egy rossz vicc, a legutóbbi, álláskeresős ámokfutásával ritkán látott mélységekbe sikerült magát lavírozni Norbikának.

Szarvas Norbert 2016.08.11. 17:08:26

@tommybravo: mi az amitől szívesebben olvasnál egy cikket a sport problémáiról és azt fél oldalba bele lehet sűríteni? Statisztikákat nem volt rtelme beleraknom, mert csak az nem látja, akit nem érdekel

2016.08.11. 17:09:00

@excopp: Kell. Magyarázd meg, hisz számokból jó vagy, hogy miért romlott a magyar úszók ideje???? Érted a kérdést? Lassabban úsznak, mint az elmúlt év bármelyik versenyén....

Szarvas Norbert 2016.08.11. 17:11:33

@Könnyen elkaptuk, uram!: én nagyon mexiko 86'-ot vízionálom... már várom, hogy a szakma megmagyarázza a magas páratartalommal, az óraátállással és az előző este rosszul felszolgált vacsorával a dolgot

2016.08.11. 17:11:51

@Advanced Flight: Hát, amikor a ballib sajtó ekézi Gyárfást és a jobber felsorakozik mögé, akkor valami baj van.....vagyis, szerinted, aki büszke a magyarságára, remek érzés, hogy a világverő Gyurta, Cseh leszerepel? Hogy van olyan úszó, aki visszalép és hazautazik inkább????? Szégyen a magyarokra!

2016.08.11. 17:13:01

@Szarvas Norbert: Tudjuk, nehéz volt a víz....majd felrobbant. Csak azt nem értem, hogy a többieknek miért nem?

tommybravo 2016.08.11. 17:13:22

@Szarvas Norbert: Ez valamikor gazdasági blognak indult. Most nem az a téma. Valamikor tényeket írtál (emlékeim szerint), ez most egy "rant". Személyes blogra való nyavajgás.

Írjál számokat: érmek száma ekkor és most. Ha kivennénk Katinkát, akkor hol lennénk 4-8-12 évvel ezelőtthöz képest? Hol vannak az aranyon kívüli érmek (összehasonlítás, junó)? Te írsz szakmai (jellegűnek szánt) blogot, nehogy már én, egy random hozzászóló legyen a szerkesztőd...

Nem kell fél oldalba belesűríteni, de gazdasági blogként nem is muszáj írni az olimpiáról. Ha mégis írsz, legalább tényszerű legyél, összeszedett, akár cinikusan érzelemmentet. Ha pedig kiveszed az érzelmekkel túltöltött megfogalmazásokat, komolyan vehető(bb) maradsz, nem fog ócska, kocsmai fröcsögésnek tűnni az írásod. Így nem.

Leylandi 2016.08.11. 17:15:31

A sportot mindig átszőtte a nagypolitika magamutogatása. Ha már újabb és újabb világháborúkban nem bizonygathatják folyamatosan a kormányok, mekkora fa.szacsávók is ők, akkor legalább a sportban megpróbálták. Én még emlékszem a moszkvai és a los angelesi olimpiára, meg az ndk-s úszónőkre, kínai tornászokra és úszókra is..
Aki mindezzel nincs tisztában, az marslakó és/vagy hülye.

2016.08.11. 17:18:11

@Advanced Flight:" Rosszul nevezett a szövetség, mindkét férfi gyorsváltó eredményét törölték"

A szakmai hozzáértésről.....

Leylandi 2016.08.11. 17:21:46

@Andy73: "Szerinted politikai parancsra viselkedik így a blogger?
Szerinted komoly problémák vannak a bloggerrel?"

Muszáj választani közülük?:-(

Szarvas Norbert 2016.08.11. 17:26:00

@tommybravo:

a tartalomválasztásnál igyekszem azon a pályán mozogni, amit te hiányolsz az elmúlt pár cikkből, viszont vannak nagyon erős meglátásaim, amiket ki szeretnék írni magamból. Viszont ehhez nem tervezek új blogot indítani, nincsen értelme. Ez a cikk egy vélemény.

A kezdetektől fogva törekszem arra, hogy ne a huszadik elemző oldal legyek, hanem merjek kijelentéseket tenni, konfliktus felvállalni és érzelmet belevinni a dologba. Talán ettől egyedi ez a gazdasági blog, hogy nem bújok a statisztikák mögé folyamatosan.
Értem a problémádat, de kérlek értsd meg az én oldalamat is:

ez egy hobbi blog alapvetően. Amikor egy szakmailag nagyon alátámasztott cikket írok, leellenőrzöm ötször a helyesírást, és még ötven másik profi praktikát használok, akkor elmegy a fél napom. Ez még nem lenne gond, de a magyar olvasót általában pont nem érdekli. Többször írtam nagyon komoly elemzést és értékelést a leírt módon, amire számtalan szakmai elismerést kaptam szakemberektől, üzletemberektől. A probléma, hogy ezeket a cikkeket elolvasta 1-2.000 ember maximum.
Írok egy véleménycikket, amiben kevesebb a szakmaiság, inkább a saját meglátásommal robbantom a bombát és nézd meg hol tartunk:
komment cunami, 10-20.000 várható olvasottság, Facebookon osztják tömkelegével és kapom a visszajelzéseket. Ezen a cikken dolgoztam fél órát, mert azt írtam le, amit gondolok a dologról.

Az eredmények tudatában nekem kell alkalmazkodnom az olvasókhoz és érdeklődési körükhöz egy bizonyos pontig.
Ez a cikk vagy az előző munkanélküli cikk egy teljesen más műfaj. Olyan igazi állóvíz megkavaró érzelemfelrobbantó, ami mellett nem tudsz szó nélkül elmenni. Vagy hülyének gondolsz, vagy zseninek. És néha kell ez is.

Azt mondják az okosok, hogy az a cikk, ami mindenkinek tetszik és nem kelt fel indulatokat, az egyszerűen szar

Sia 2016.08.11. 17:26:25

Ha egy magyar versenyző nem tud teljesíteni, akkor az nyilván csak a karhatalom hatása lehet... az elő se fordulhat, hogy az ellenfelei *jobbak* voltak nála, ugye? Konteóból jeles, épészből meg mínusz egyes ez a blog.

Szarvas Norbert 2016.08.11. 17:28:56

@Könnyen elkaptuk, uram!: de nyilván ez is rendben van, mert az éremtáblázat...

valamiért ezekről nem nagyon kommentelnek azok, akik simán lehülyéztek engem és a cikket... pedig érdekelne a vélemény

tommybravo 2016.08.11. 17:31:10

@Szarvas Norbert: Egy cikket, legyen az szakmai vagy véleménycikk, meg lehet írni jól és rosszul is. Ezt a cikket nem írtad meg jól: össze-vissza, csapongó, ezért nem jön át a mondanivaló. Pontosan ezért írtam korábban, hogy még ha a tartalmi résszel egyet is értek, maga a cikk összecsapott. Azzal, hogy a mondanivalódat nem artikulálod elég jól, két dolgot érsz el: felkavarod a szart, mert csak a mondanivalód felét értik meg, másrészt ez a szar rajtad ragad, és a szakmai cikkeidnek is ilyen szaguk lesz. Fél óra alatt írtad? Látszik. Mennyit ront az elismertségeden? Sok órányi szakmai cikkel tudod helyretenni.

Szarvas Norbert 2016.08.11. 17:31:53

@Sia:

egy versenyző igen, de mindegyik???????

Akkor egy kis statisztika:

Cseh LAcitól ezdve Gyurtán át a többiekig az elmúlt évük messze legrosszabb eredményét hozták időben. Akkor valami nem stimmel, ha egyszerre mond mindenki csődöt

aztán mi a helyzet Knézy-vel, aki nem mondja az egyik magyar versenyző nevét tudatosan?

És mi a helyzet a legfrissebb hírrel, hogy kizárták szakmai hiba miatt a két magyar váltó csapatot?

És mi a helyzet azzal, hogy a Verrasztó testvérek már úton vannak hazafele és visszamondták a versenyt?

És mi a helyzet Liliánával, aki elég fura nyilatkozatot adott?

Ezeknek semmi köze egyébként az eredményekhez, ha egy picit képes vagy jobban belegondolni... mered azt mondani, hogy minden stimmel?

Advanced Flight 2016.08.11. 17:31:57

@Könnyen elkaptuk, uram!: te figyi már, olvasni azért tudsz? leírtam, hogy Gyárfásék cikizése jogos. De az kurvára nem jogos, hogy ezért lehúzzuk mindenki eredményét! és tudod, mit? leszarom a nagyképű Gyurtát, a beszari Cseh Lacit meg a többi lúzert. Van öt aranyunk (eddig!!!!), ebből 3 úszásban, és még van egy bronz, szintén úszásban. Én ennek örülök, a többi miatt meg nem búsulok.
De ti nyugodtan kössétek fel magatokat Gyurtáék miatt, nem fogtok hiányozni!!

DoctorMorreau 2016.08.11. 17:35:00

Tiltsák már le ezt a blogot, már kezd nagyon gáz lenni...

gigabursch 2016.08.11. 17:42:34

Nem vagyok sem úszóguru, sem más, de látványos volt, ahogy pl Bernek Peti túrta a vizet és nem úszott. Sajnos.
Valószínűleg a többiekkel is hasonló a helyzet.

Ugyanakkor a judos versenyzőnk sajnos nagyon is igazat mondott.
Az ilyen jelelggű fröcsögő majmok, mint aki nezt idehányta az egészből semmit nem értenek, de követelni és okoskodni tudnak.

paveway 2016.08.11. 17:54:14

@Andy73: Az igaz, hogy jól állunk. De. Lehetett volna egy olyan helyzet is, hogy Katinka az USA-nak szállítja futószalagon az aranyakat. És ez a döntése nem a magyar vezetőkön múlt.

tnsnames.ora 2016.08.11. 17:56:47

Érzelmileg kicsit túlfűtött írás (a pillanat és az adrenalin-növelés szorításában).

Azt gondolom kár volt Szalai-ba belerúgni, hiszen rúgott egyeneset azóta is (lásd EB), mondandójának értékét nem csökkenti (nem a hitelessége múlik azon), hogy hány gólt rúg vagy nem rúg a nyilatkozata után. Lehet rosszul vásárolni/hibázni a csapatba illesztésnél a németeknél is (ami nem hozza meg a kívánt eredményt), nem lehet mindent a futballista nyakába varrni.

Hogy valami van a levegőben (sport ügyben), az valóban látszik. Elképesztő történések, nyilatkozatok jönnek elő. Mondjuk én vigyáznék az erős következtetésekkel, hogy ne járjak úgy, mint a "fejben lejátszó Nyuszika a Medvével" a "b@szd megy a vasalódat" konklúzióval.

Az én sejtésem az, hogy túl rossz a társadalmi közérzet, túl sok agyalással, stresszel, örömtelenségekkel. A feszültség az egekig tud nőni (minden korábbi léptéken túl is), amin valaki vagy túl tud lépni, vagy "zavar lesz az erőben".

vitsippa 2016.08.11. 17:58:27

Kenderesi remekelt, szintén Kapás Boglárka. Kapás Boglárka mellesleg ilyen kimagasló eredmény mellett csinos és nőies. Nem az arany a lényeg; Hosszú Katinkának gratulálok a teljesítményéért, de én sehány aranyért nem áldoznám fel sem az egészségemet, sem a nőiességemet. Ez az arany-őrület magyar hülyeség; ami számít, az a küzdelem és a sportszerűség.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 18:02:29

@Könnyen elkaptuk, uram!: Csak azóta imádjátok így a Katinkát, mióta "beszólt a Zorbánéknak", korábban az ő eredményeitől is sikítófrászt kaptatok, mert mindent gyűlöltök ami nemzeti, ami után elhangzik a himnusz, és felhúzzák a magyar zászlót,tehát a sporteseményeket is..
10 milliós kis országként (amelynek vezetője Orbán Viktor) már az ötödik aranynál tartunk 5 nap után, miközben sok ország még egyet sem még szereztett, és nem is fog. Ezt valahogy fel kell dolgoznotok.. Az ilyen posztok segítenek ezekben a nehéz időkben nektek, hazaáruló ballibsik..:)))

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2016.08.11. 18:02:32

Nagyon hülye sajnos a posztíró. Még Katinka aranyait leszámítva is kiválóan állunk.

Hülye.

Advanced Flight 2016.08.11. 18:06:05

@paveway: "Lehetett volna egy olyan helyzet is, hogy Katinka az USA-nak szállítja futószalagon az aranyakat."

Sőt, ha a nagyanyádnak kerekei lennének, ő lenne a villamos.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 18:09:13

@Pan Modry: A gyurcsótány alatt hány arany is sikeredett úszásban, meg úgy egyáltalán?? Ha jól emlékszem Pekinben mindössze 3 arany jött össze a teljes olimpiai csapatnak..Arra viszont nem emlékszem, hogy akkoriban a sok ballibsi bérblogger meg bérkommenter a sportvezetés felelősségét firtatta volna. Inkább az a duma ment akkortájt nálatok, hogyhát minek is a sport, ez a fölösleges nacionalista izé, ami már rég meghaladott..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 18:11:34

@vitsippa: Ja,tudod jelen esetben is igaz a ballibsikre a mondás:" Más szemében a szálkát is észreveszi, de a sajátjában a gerendát sem.."

marczy 2016.08.11. 18:15:54

Knézy egyszerűen egy hülye. Alapvető tényekkel nincs tisztában, olyan bakikat csinál, hogy csak nézek, mint mozi a Roziban. A 200 m-t úgy akarta leközvetíteni, mintha 100 lenne, ilyen amatőr hibákat... jajj... Nem kéne az úszókat ennyire szapulni, majd átigazolnak Katinkáékhoz és fognak jönni megint az eredmények. Ez most egy ilyen olimpia, örüljünk az aranyaknak, és lesznek még érmeink dögivel.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.08.11. 18:17:56

Bármelyik szomszédos ország örülne, ha lenne 1 aranya, nem 5.

Igy sikertelenségről beszélni butaság. Voltak kihagyott lehetőségek, de ez van. Lesznek majjd kellemes meglepik is.

marczy 2016.08.11. 18:21:48

Ja igen, Bogi dobogóra állhat 800-on, annak az éremnek is örülni fogok. És baromi intelligens úszó.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 18:26:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Azért még szorítsunk a vízilabdázóknak, hátha...."

A portugálok hogyan is kezdték az idei EB-t? 3 döntetlennel, náluk jóval kevésbé jegyzett csapatok ellen, aztán megnyerték az EB-t. Nem a selejtezőcsoportban kell csúcsormában lenni..

Punxsutawney Mormota 2016.08.11. 18:30:27

@A megvalósult amerikai ólom..: Nem hallottam, hogy bocsánatot kértél volna a 6-7 hónappal ezelőtti köpködésedért Katinkával kapcsolatban. Akkor az volt a direktíva, pincsikém? A bocsánat kérésért nem fizet árpika?
Vagy ha nem fizetnek érte, akkor a köpködést sem folytatod? Pedig akkoriban - soknickű barátom - bőszen hazaárulóztátok a csajt.

Majd amikor tisztába teszed a pár hónappal ezelőtti (le)szereplésedet, akkor ugathatsz.

Punxsutawney Mormota 2016.08.11. 18:33:13

@A megvalósult amerikai ólom..: Igen, és? Most meg az a Katinka úszott össze három aranyat, aki kurvaanyáztál. Szóval, pofa súlyba, dagi!

Voznyák Pista2 2016.08.11. 18:36:41

Már megint Zorbán a hibás látom.

"Szerinted politikai parancsra viselkedik így Knézy?"

És még mi jobboldaliak vagyunk tele hülye Conteok-kal ?

Nagy az isten állatkertje.

Szarvas Norbert 2016.08.11. 18:37:30

@Buday András: te nagyon okos! a poszt nem arról szól, hogy szarul állunk, hanem arról hogy komoly problémák vannak eredménytől függetlenül

Punxsutawney Mormota 2016.08.11. 18:37:50

@A megvalósult amerikai ólom..: Akkor neked olcsóbb a kenyér, igaz hazaffy?

Hozz egyetlen "libsi" cikket, vagy kommentet, aki utálta volna Katinkát előtte, hazudozó galandféreg!
Elemedben vagy, mi? Emberiség legalja. Mondtam már neked, Te is olyan gumigerincű takony vagy, mint azok, akik 45-ben egyik héten még a sajátjaikat adták fel a nyilasoknak, aztán két héttel később már a ruszkiknak terelték össze az embereket!
Ne ugass, mindennek a legalja, Te szarházi kutyaürülék, hanem keress magadnak valami becsületes munkát!

Punxsutawney Mormota 2016.08.11. 18:38:30

@Voznyák Pista2: Nem. Knézy egy seggnyaló alapjáraton. Neki még parancs sem kell.

Punxsutawney Mormota 2016.08.11. 18:56:00

@Szarvas Norbert: Kedves Norbert!

Szét kellene választani a felsoroltakat.

Cseh, Gyurta - pszichés, és felkészülési gondok lehetnek a háttérben. A sportoló nem egy robot, amit beprogramoznak. Néha a legjobbakkal is előfordul, hogy teljesen kiábrándító formában vannak életük versenyén. Természetesen ez kivédhető különböző módszerekkel, Cseh valószínűleg szimplán leblokkolt, az eddig olvasottak alapján Gyurtánál valamit elementárisan elszúrtak.

Verrasztó testvérek - no, itt már bejátszhat valami érdekes kis cirkusz, de ilyen a legjobb családban is előfordul :)

Knézy - egy proaktívan seggnyaló feleségverő pöcs, de mint ilyen remek Fideszes képviselő lesz, főleg ha vesz egy komondort is. Vagy feltalál valamit.

Aki nincs velünk az SOROSBÉRENC 2016.08.11. 19:00:59

A libsik megorulnek, a sikeres Olimpia miatt, ami egyertelmuen Orban Viktor politikajat erositi. Ezert ott tamadjak ahol tudjak, pont mint a sikeres futbal EB-t.
Az pedig kifejezetten szerencses hogy most van az olimpia, mert igy ket aranyerem kozott felorankent latjak az emberek a nepszavazasi hirdetest.

Sobbis 2016.08.11. 19:21:54

Gyárfást ki kéne már dobni a sportból.
Hosszú Katinkát magyarellenesezni... talán ez volt a legaljább komment, amit valaha olvastam. Simán megtehette volna, hogy amerikai színekben úszik, de magyar színekben úszott és a párján is a magyar póló volt. Még Amerikának is beszóltak...

Egyszerűen a magyar úszásba most érkezett meg a rendszerváltás csak a régi komcsi kor maradéka egóból képtelen váltani, tipikus régi mentalitás. Ezt Katinka aranyai nagyon is jól igazolják.

Akik meg a migráns úszó kihagyásán hisztiznek.... mi ez ha nem feszültségkeltés? Az egész amúgy is provokációból jött létre. Olyanok hisztiznek, akik 4 éve nem néztek 1 úszást sem... most meg érdekes módon mennyire kíváncsiak lettek pont a migráns csapatra...Szánalmas....Méltatlan, hogy Knézynek ezért kell magyarázkodnia...

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 19:24:02

@Punxsutawney Mormota: Pincsike az öreganyád te szarházi ballib provokátor. Ha rendesen elolvatad volna amit akkoriban írtam, láthattad volna, hogy nem azt fájlaltam, hogy a körülményeket és Gyárfást ( Tudod ballibsi Napkelte.. Emlékszel még..?;)) kritizálja, mert ebben igaza volt, hanem azt ,hogy pénzért akarta csak vállalni az imázsfilmet, miközben a többiek ingyen. Ez pitiánerség volt, és ezt most is tartom. (Ez itt nem szokás kedves Shane. Viszont 30 millió ft-ot plusz több százezres havi életjáradékot fizetnek egy aranyért, miközben az USA-ban csak 4-5 millió ft-nyi dollárt.) Másrészt meg ne csináljunk már úgy mintha a Katinka az USA-ban kezdett volna el úszni.
Mennyit fizet Soros bácsi per nap, hogy kissé áttevődjön az a hangsúly az 5 nap alatt szerzett 5 aranyról az úszószövetség problémáira te kutya?

gigabursch 2016.08.11. 19:32:18

Azt azért a kedves cikkíró megnézte, hogy Cseh Lacinál a 200 pillében az elő és a középfutam jó volt, csak a döntő ment rosszul?

Értem én hogy hangoskodni akarsz, de miért hülyeségeket.?!?!

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 19:33:15

@Punxsutawney Mormota: Én legfeljebb téged kurvaanyáztalak te ócska patkányürülék. Katinka is csak azóta szimpi a köreitekben mióta beszólt a jelenlegi sportvezetésnek, egyébként az ő aranyaitól is az idegosztályra kerülnél, mint minden magyar sikertől ami után elhangzik a himnusz te hazaáruló gané.
A szocik alatt szerzett 3 pekingi arany után kritizáltad az akkori sportvezetést te vákumagyú fehérjehalmaz?? Ugye hogy nem.. Akkor épp az a lemez ment, hogy "nincs is szükség erre a nacionalista izére"..Úgyhogy kushadj moromota. Füled-farkad behúzva takarodj szépen vissza a barlangodba..:)

2016.08.11. 19:37:45

- De 5:3-ra megvertek minket!
- Ám 3:1-ig mi voltunk a királyok.

Punxsutawney Mormota 2016.08.11. 19:58:21

@A megvalósult amerikai ólom..: A lófaszt, te hazug szemétláda, fideszes idióta. A csajt basztattad, szerencsétlen gyümölcse a picsának! Mi van? Ha nem fizetnek érte, akkor nem gratulálsz, igazi hazaffy! Ilyen az igazi magyar? Egy köpedelem vagy. Pestis az emberiség testén, fekély egy szír menekült seggén!
Blogok tucatjai foglalkoztak Katinka győzelmével, de sehol nem láttam, hogy valamit odahánytál volna. Szép volt! Így tovább! Vagy valami hasonló!
Csak ülsz és hallgatsz, mert köpködni nem tudod őt, viszont azért nem fizetnek habonyék, hogy gratulálj! Annyi gerinc sincs benned, mint egy gumipókban! Van még saját véleményed? Vagy már azt sem tudod, hogy ki vagy, ha reggel nem mondják meg?

Punxsutawney Mormota 2016.08.11. 20:00:20

@A megvalósult amerikai ólom..:

Szerencsétlen idióta! A kérdésre felelj, amit már sokadszor teszek fel neked? Miért nem gratulálsz?
Akkor véres pofával védted a gengsztert, mert azt kaptad parancsba.

Addig, amíg ki nem csúszik a billentyúzeteden, hogy Szép volt, Katinka! neked itt és minden egyéb blogon kuss a neved.
Mint ahogy otthon is az!

Punxsutawney Mormota 2016.08.11. 20:01:25

@István Zsolt: Már Hofi is megmondta: nem bírjuk a hosszabbítást.

tede 2016.08.11. 20:33:12

Azért mi magyarok is el vagyunk kicsit kényelmesedve, hogy 5 arany, ezüst és bronz után még itt fanyalgunk. Hány ország örülne, akárcsak 1 aranyéremnek.

grafoguru 2016.08.11. 20:39:29

@excopp:

"amíg Hosszú Katinka, Szász Emese vagy Szilágyi Áron szállítja az aranyat, addig csak nagyon kevesen akarják észrevenni a jeleket."

Te például nem akarod észrevenni.
De a szöveget értelmezni azért kellene, ha már hozzászólsz.
A blogíró nem a nagy turbómagyar szívedbe gázol bele, sőt éppen annak féltése miatt írta a blogot. Szerintem.
Persze szegénynek észre kellene vennie, hogy kidobott energia.
Hogy az udvari énekesnél sokkal nagyobbat idézzek: "aki hülye, az is marad".

firg_firg 2016.08.11. 20:45:51

@Andy73: tegyuk hozza hogy ez nagyreszt annak a hosszu katinkanak koszonheto aki beintett a magyar uszoszovetsegnek. A tobbiek sajna nem nagyon remekelnek. Szoval annyira megsincsenek rendben a dolgok.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 20:57:24

@Punxsutawney Mormota: Hazdusz te aljas féreg ! Magadból indulsz ki mert te tényleg pénzért csinálod, és láthatóan profi, képzett provokátor vagy. Tudod nem mindenkinek van annyi ideje kommentelgetni mint neked, akinek ez a fő foglalkozása. Ha ennyi időd van mások kommentjei után nézelődni, te munkanélküli, elbaszott életű selejt, akkor vajon Szilágyi, meg Szász aranyához gratuláltam? Ugye hogy nem, te idióta barom? Te koncepciós perek kiagyalóinak szánalmas szellemi utóda, hogy rohadnál meg elevenen az összes ballibi mutánsal együtt..De a helyetekre kerültetek, a süllyesztőbe jó pár éve és már nagyon régóta nem találjátok már magatokat, hála a jó égnek !
Ha Katinka nem szól be akkor az úszószövetségnek, most épp az ő aranyait fitymálnád, mondván , hogy "kit érdekel az, hogy ki hány perc alatt ússza le a kétszázat, mert ezért nem adnak ám több kenyeret, meg nem lesz kevesebb éhező gyerek". Ugye te köpönyegforgató demagóg fasz , ezeket a szövegeket nyomatnád, mert akkor azt a nótát kéne fújni a csahos csürhével együtt..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 21:08:12

@Punxsutawney Mormota: Mit hazudozol itt össze-vissza te nyomorék? Ki védte véres szájjal a ballibsi Napkelte szellemi atyját és tulajdonosát, akinek szánalmas műsora mindennapi szellemi táplálékod volt annak idején?
Te engem itt nem fogsz revolverezni hogy gratuláljak itt a te parancsodra, te aljas leprafészek, (amit már egyébként rég megtettem a Nemzeti sport oldalain). Te , aki gyűlölöd az élsportot, és hivatásszerűen uszítasz ellene, mert a nacionalizmus melegágyának tartod, te mersz itt ugatni? Te, aki sárgaságot kaptál a magyar futball válogatott EB csoportelsősége után? Te aki harakirit kíséreltél meg a parádés, portugálok elleni meccs után? Neked ehhez nincsen jogalapod te trágyahalom ! El vagy tévedve kispajtás, de nagyon..

Tamás Csacsicska 2016.08.11. 21:14:16

@Andy73: Kenderesi Tamás bronzérme "fantasztikus", Hosszú Katinka meg "amerikai". ..

ember100 2016.08.11. 21:14:27

Helló !

Itt mindenki diszlexiás csak én vagyok villamos ? :)
A posztíró örül , mint minden Magyar a jó eredményeknek érmeknek stb .
DE
1. Miért nem lett megemlítve Holoda Péter nevét magyarázat valakitől ???? Most NEM egy migráns hanem egy MAGYAR nevét nem mondta kik erről ma a nagy magyarok véleménye .
2. Cseh Laci ???? még közelében sem volt a legjobb idejének ennyi erővel én is úszhattam volna , hol volt a stáb , edző stb.
3. Verrasztó testvérek , semmi baj visszaléptek én is azt tettem volna DE miért ????
4. Szilágyi Liliána "mindenki...." értem hogy valaki ideges meg minden DE akkor nem kellene leadni , mire van az 5 mp. késleltetés ???

És mindezt a Mi pénzünkből nem is kevésből .

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.11. 21:19:19

@A megvalósult amerikai ólom..: Ideges vagy? Ennyire rosszul sikerült a korrepetálás a törtekből és a grafikonokból?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.08.11. 21:24:15

Norbikám, te mit tettél hozzá a sikerekhez? Ekkora ország az 5. at éremtáblázaton, nem elég? Fizetett rettegő e vagy?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.11. 21:30:11

@A megvalósult amerikai ólom..: Ezt te mondod aki nem tudsz törtekkel számolni, aztán ugatsz a gázárról?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.11. 22:31:42

@Könnyen elkaptuk, uram!: azert akadt mar nehany uszo, aki olimpiai bajnok let akar 3-szoros is a Magyar modszerek mellett es nem Tusup volt az edzoje
sot elarulom Hosszu sem amerikaban tanult meg uszni es amerikai edzovel egett meg Londonban
es volt mikor 5-bol 3 Egerszegi
kar a feszkot csinalni
ezen az olimpian Hosszu mellol hianyzott egy "Darnyi" igy sikerult
az teny, hogy sok uszonk nem tudta meguszni a legjobbjat, amivel dontos-ermes lehetett volna
de azt a legjobbjat is Magyar edzovel erte el
szerintem minden versenyzonel mas okok voltak
ez van
oruljunk az eddigi sikereknek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.11. 22:36:14

@Pan Modry: a MUSZ nem tart edzeseket, nem jelol ki edzoket a versenyzok melle
bar egy eroskezu szovetsegi kapitany jot tenne, mint pl Szechy volt, bar a mai vilagban mar nemigen csapna strandpapuccsal Katinka seggere
Katinka a megszokottol eltero utat valasztott es nagy oromunkre nala bejott
mindenkinel nem mukodne

scandalstone 2016.08.11. 22:52:20

Szánalmas libsi höbörgés, megint. Nem volt jó az esti seggbekuki?

morph on deer 2016.08.11. 23:08:04

@firg_firg:
Deutsch "Kokó" Tamás örökbecsű szavait - mármint hogy "minden dikeres nő mögött egy férfi áll" - kiegészítve:
Most bebizonyosodott, hogy egyáltalán nem mindegy, melyik férfi áll mögötte!

morph on deer 2016.08.11. 23:09:06

@morph on deer:
Sikeres - és nem "dikeres", a többi stimmel

has 2016.08.11. 23:19:18

Ki a frászt érdekli az olimpia, kia frászt érdekel az élsport. Panem et circensem. Örüljetek, most megkapjátok!

2016.08.11. 23:25:16

@A megvalósult amerikai ólom..: Segghülye vagy. Katinkát nem imádjuk jobban, mint bármelyik magyart. Az én kedvencem egyébként Gyurta. Viszont az ősszel te fikáztad Katinkát, mert ellent mert mondani a szentséges magyar sportvezetésnek.

Íme, igaza lett....viszont akár amerikai színekben is úszhatna....na akkor kapnánk mindketten sikítófrászt!
Neked meg annyit, ha igazi magyar vagy, akkor sértve érzed magad, hogy vannak úszók, akik nem tettek meg mindent a hazáért!

2016.08.11. 23:34:58

@hagyma: Te tényleg nem érted? Sajnállak, Hiába, ha lemaradtál az elejéről, a végét sem érted.
Tehát: Katinka kirohan a magyar viszonyok miatt.
A fideszfanok elátkozzák, a vezetők kitagadják, majdnem amerikai színekben folytatja
A szerződést széttépi. Nyilatkozik a technológiai, technikai lemaradásunkről.
Kiss megbukik, a fideszbuzik Mocskolják Katinkát.

Az olimpia alatt Hosszú hozza a formáját, a nagy reménységeink nem. Sőt, csúfosan buknak. Miért van az, hogy mindegyik gyengébb időt úszik , mint korábban EDZÉSEN?

Egyébként szakmai tévedésben vagy, Hosszú a hátúszásban új technikát hozott, amit egyértelműen az utóbbi évben fejlesztettek ki.
A fordulóin is volt mit javítani, valamint hátúszásban sosem volt ilyen eredménye. Tehát nem a magyar edző munkája kizárólag. Tudod, Cseh sem felejtett el úszni....avagy a hetedik helye a magyar edzőjének a sikertelensége?

2016.08.11. 23:36:05

@has: Ki a frászt érdekelsz? Magadat se.

2016.08.11. 23:37:40

@scandalstone: Nem. Már megint nem borotváltad meg a segged!

2016.08.11. 23:40:08

@A megvalósult amerikai ólom..: hogy gratuláljak itt a te parancsodra, te aljas leprafészek, (amit már egyébként rég megtettem a Nemzeti sport oldalain)"

Gratuláltál a parancsára?

breezer 2016.08.11. 23:40:12

szerintem nincs gond a sporttal , mert 10M-hoz képest állatok vagyunk, viszont knézy attól függetlenül, hogy magától hülye vagy parancsra egy borzalmas szar kommentátor és akik kint vannak bármelyike jobb lenne ha közvetítené az úszást... miért őő?!!??! már az EB-n is horrorfos volt

2016.08.11. 23:42:06

@hagyma: Tehát ne vedd elő légyszíves a fideszes vitastílust. ne terelj! Nem az a téma, hogy Katinka, hanem a többiek.

2016.08.11. 23:46:47

@A megvalósult amerikai ólom..: Nem egészen, a szerződés azon része volt a sarokpont, hogy rendelkezésre kellett volna állni előre meg nem határozott időpontokban is.
De miért nem válaszoltok fidióták ember 100 kérdéseire?
Na, válaszolj kérlek, különben azt kell hinnem, hogy programozott gyík vagy.

2016.08.11. 23:48:22

@hagyma: ember100 kérdéseire tessen már válaszolni. Kéremszépen, valaki, a fideszesek közül, a konkrét kérdésekre próbáljon meg érdemi választ adni, ne a terelés legyen már folyton!

2016.08.11. 23:52:30

@enpera: Te büszke vagy a Verrasztóékra? Gyurta? Örülsz a sikertelenségének?
Tudod, én többet vártam tőle. Nem azért, hogy növelje a magyar aranyak számát, hanem saját maga miatt. Egyébként kb tökmindegy, ma ötödikek vagyunk, de még nincs vége az olimpiának.

morph on deer 2016.08.12. 00:40:44

Csak egy hír, úgy mellesleg ..!

Hát nem aranyosak?
De tényleg!

ROSSZUL NEVEZETT A SZÖVETSÉG, MINDKÉT FÉRFI GYORSVÁLTÓ EREDMÉNYÉT TÖRÖLTÉK

Mert ehhez is értenek, nemcsak az úszáshoz???

apro_marosan_petergabor 2016.08.12. 06:43:31

"Szerző",
nyugodj meg, rendben van a magyar sport, s rendben is marad, míg a liberók kezébe nem kerül (Ennek kicsi az esélye, mert a sportban dolgozni kell, ezt pedig nem szerettek).
Ezért a kutya ugat, a karaván pedig halad. Mögöttünk van vagy 100 ország(de inkább 200), lehet, hogy azokban is olyanok osztják az észt, mint te? Amibe beleszóltatok, az csak elhervadt, ilyen volt a magyar privatizáció, rendszerváltás, s 1947-56 között Magyarország. Mióta nincs hatalom a kezetekben, azóta haladunk előre. Ülj le, dőlj hátra s élvezd, s közben gondolkodj el rajta, hogan tudnád hasznossá tenni magad - így nem.

Behajtó70 2016.08.12. 06:44:40

Amíg a balliberális nagyonis valóságosnak tűnő összeesküvésről van szó, addik azt károgjátok, hogy lárifári. Amikor botlik kétszer, akkor az biztosan orbánsátánfidesz fasisztanácirasszista összesküvés.

Tényleg szimpatikus fickók vagytok! Maradtok is mág pár évig a kispadon!

Behajtó70 2016.08.12. 06:48:39

@Sobbis: nem tehette volna te tudatoan pöcs! Már 2 éve állampolgárnak kéne lennie! Minek ugatsz ha ostoba vagy?!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.08.12. 07:00:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem írok rinyáló fizetett bérblogot, hanem örülök a sikernek. Baromlibsi.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.08.12. 07:01:52

@Könnyen elkaptuk, uram!: kiemeltél kettőt? Mekkora egy szemétláda vagy, nézd már meg hol állunk az ország méretéhez képest. Pláne hogy ennyi hazaáruló libsi ellendrukker is van.

körtéri 2016.08.12. 07:04:49

1. Knézy - simán hülye, alkalmatlan, készületlen... Persze már a papája is síkhülye volt az úszáshoz.
2. Gyurta - Olvassátok Széles Sándor nyilatkozatát! Állóképességi edzés nélkül nincs állóképesség.
3. A többiekkel az alapvető probléma, hogy csúcsformát időzítettek a londoni EB-re, és ezt időben ilyen közel kétszer nem lehet. Sajnos dr. Zseb Napóleon előtt nem volt szabad lebőgnie Gyárfásnak.
4. Hosszú Katinka más tészta, ő már három éve folyamatosan csúcsformában van. Hogy ezt hogyan tudja, legyen az ő titka!

konrada 2016.08.12. 07:51:12

Azért egy olimpia más, mint egyéb verseny.
Az eleve probléma, hogy más időpontban van, mint a sportoló megszokott ciklusa, és emiatt van, akinek már ez is probléma. (Azonos képességűeknél előnyben van, aki ugyanabbóla zónaidőből jön.)

Sok sportoló - lásd Phelbs, de akár Szilágyi is - kifejezetten az olimpiára szívja fel magát, így látszólagos visszaesésük esélyesnek mutat olyanokat is, akik azért náluknál gyengébbek.

Mindezek miatt előfordulhatnak olyan begörcsölések, melynél a döbbenet arra, hogy túlértékelte magát, illetve pont ott és akkor nem tud győzni, kipukkanással jár: lásd, Cseh, akinek ezen az olimpián esélye nem volt Phelbs-t verni, illetve Gyurtát, akire már figyeltek, és nem a surranón győzhetett, a számukra egyetlen elfogadható eredmény veszése láttán már csak célba úsztak.

Más igazi aranyesélyes meg nem is volt.

...a Verrasztókat meg inkább nem kéne piszkálni: biztos volt okuk rá, hogy nem ugrottak vízbe, de az semmiképpen sem az, hogy nem akartak Gyárfásnak-zorbánnak nyerni. Lehet, hogy mint nagy hírű sportcsalád tagjaként kicsit túlvállalták magukat, és esetleg....

ostvan2 2016.08.12. 08:06:55

Totális hozzá nem értőként feltételezem, hogy a magyar sportvezetés pontos információkkal rendelkezik az épp aktuális doppingellenőrzés módjáról-hatékonyságáról és ennek alapján döntöttek a visszalépésekről (jobb egy menekülés, mint a lebukás és eltiltás).

Béla Hoffmann 2016.08.12. 08:16:17

@Sobbis: Milyen komcsi dologról beszélsz??? Nem akkor úszott Szabó Joe, Hargitai, Egerszegi, Wladár, Szabó Tünde??

Leslie Fisher 2016.08.12. 08:16:27

A cikk egy fos. Pont olyan amit éppen kitermelek a slozin. Híg barna büdös. Tény a sportvezetes balfaszsága jópár sportágban de a cikk mindenről szól csak az lényeg nem jön át.

Tisztességes Természettudomány 2016.08.12. 08:19:50

A libsikomcsijobberek nézik csak a sportközvetítést. Meg a Knézyk nézik. Hehe.
Az IGAZ magyar figyelmét őseink kultúrája felé fordítja, és megkérdezi magától:
- Árpád Vezérünk pancsikázott-e medencében?
- Szent István királyunk bohóckodott-e vívótőrrel?
- Hunyadi János vajon ugrált-e, mint egy majom?

Ha a kérdésekre három nem a válasz, akkor szégyelljük el magunkat, és egy kis nyereg alatt puhított hús társaságában térjünk vissza igazi nemzeti értékeinkhez!

Béla Hoffmann 2016.08.12. 08:24:51

@hagyma: Szécsinek nem voltak női versenyzői!!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.12. 08:48:50

@enpera: Ja, hogy örülni, az már valami, az már valami munka? Neked.
Ő dolgozott azért, hogy neked legyen hol ugatnod.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.12. 08:51:00

@enpera: Ne verd magad annyira hogy ötödikek vagyunk, amikor lement két hagyományosan erős magyar sportág. Sajna a judosoktól is vártam volna érmet, de az már nem lesz. Ha Bor Barna érmes lenne az csoda számba menne.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.12. 08:53:00

@apro_marosan_petergabor: @Behajtó70: Faszkalapkák! Az öt aranyéremből négy olyan, amit a szövetségekkel szemberfordult versenyző és edzője hoztak össze.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.12. 08:55:25

@enpera: Jó az aláírásod, de nem hiszem hogy libsi vagy.
Egyelőre te fanyalox a poszton, te idióta!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.08.12. 08:55:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: a lőtéri kutyát nem érdekli hogy te mit vártál, barom. Talán te vagy maga gyurcsány? Vagy szanyikapitány? Eltakarodhatnál már az országból, valami arab államba, ott fanyalogj ha mersz, kisköcsög

Barbaarb 2016.08.12. 09:26:40

Azt is elárulhatnád, hogy ha Knézy szándékosan nem ejti ki a szerintetek a hatalomnak nem tetszők nevét, azzal mit ér el? Akár Knézy, akár a halatom? Miért jó az a hatalomnak, ha nem mondja ki Holoda nevét? Mi előnyük fog származni belőle? Nincs emögött politika (ilyen értelemben), ti próbáljátok belekeverni, ahogy a fociEB idején is.
Arról nem beszélve, hogy épp a Fidesz kormányok támogatták mindig jobban a sportot, amit néha még az olimpiai aranyak száma is visszatükröz (Peking-London).

ursus artos 2016.08.12. 09:47:44

@Barbaarb: "Miért jó az a hatalomnak, ha nem mondja ki Holoda nevét? "
Hát kábé : ja.
+1

konrada 2016.08.12. 10:15:07

@Barbaarb:
Jaj, nem érted te ezt! Azért teszi, hogy szerencsétlen ellenzéki gazdaságis blogíró is ezen csámcsogjon az egész bal-lib oldalla együtt és így elfelejtkezzenek azok azon valós programok bemutatásától, mellyel talán megerősödhetnének.

De Knézynek megmagyarázta a Habony, hogy tegyen így, mert a másik oldalon akkora hülyék vannak, hogy azt hiszik, ezzel előnyt szerezhetnek maguknak, miközben csak szegénységi bizonyítványt állítanak ki magukról.
Ki van ez találva!

;))))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.12. 10:33:15

@enpera: Itt van kisköcsög!

"Norbikám, te mit tettél hozzá a sikerekhez? Ekkora ország az 5. at éremtáblázaton, nem elég? Fizetett rettegő e vagy? "

Ő legalább megpróbálja elemezni, miért roppant több sportolónk a siker küszöbén.
Te meg csak a mocskos pofád járatod.

fátum 2016.08.12. 10:41:23

Szalairól le lehet szállni! Ő rúgta az 1. gólt az EB-n Ausztria ellen!!!
A többivel egyetértek.

konrada 2016.08.12. 10:48:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
...pedig az ok egyszerű. A többi is nyerni akar, így amelyik nem nyer, az roppan. ezzel több mint 200 ország 6,5 milliárdos lakosságávál együtt küzd.
Nem nyerhet mindenki, pedig sokkal többről, sokkal többen hiszik azt, hogy nyerhetnek...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.08.12. 11:56:31

Hosszú Katinka

Katka magát vízbe veti,
Gyorsabb, mint egy tavi jeti,
Pörög keze, lüktet lába,
S összes ellenfele kába.

Iron Lady’s very-very
Strong – a mezőnyt péppé veri,
S mindeközben kissé avítt
Világrekordokat javít.

Nekem leesik az állam,
S közben bőg az Amcsi Állam,
Úszóikra ráver Hosszú,
Jön is blőd doppingvád bosszú.

Ő Rióban közben rakat
Csúcsot dönt s nyer aranyakat.
Vízben száguld oda-vissza,
Ő az úszás Chuck Norrissza!

„Hát persze, én meg a mindenbírás Hosszú Katinkája vagyok, mi?! Ne gondold gyógyköltőcske, hogy a Föld túloldalán biztonságban vagy tőlem, mert én le tudom rúgni a fejedet a puszta távollétemmel is! Szerencséd, hogy a mai edzésemen épp a kegyelmet gyakorolom!” /Chuck Norris/

„Doppingvádak?! Közröhej! Ha mi doppingolunk, akkor Michael Phelps egy két szintetikus lábon járó radioaktív veszélyes hulladéktároló!” /Shane Tusup, edző és férj/

„Kikérem magamnak a rágalmakat! Én nem a tiltott ajzószerektől világítok a sötétben, hanem mert mutáns vagyok! Már eleve így születtem a marsi csészealjunk orvosi szobájában! Akkoriban még i2dfx-mrzwy-13/ggg-nek hívtak, csak később amerikaiosítottam a nevemet a menedzserem kérésére.” /Michael Phelps, gyanúsan sokszoros olimpiai bajnok úszó/

„Többször is ellenőriztük Hosszú Katinkát, de sem a vérében, sem a vizeletében nem találtunk mást, mint Sugovica vízben főtt bajai halászlevet sok tésztával, ami ajzószer ugyan, de nem tiltott.” /Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője/

„Én ugyan nem tudok úszni, de a rajtkövön állva a medence fölé tartott botommal kettéválasztom a vizet és száraz lábbal átrohanok a túlpartra. Sajnos eddig egyetlen világcsúcsomat sem hitelesítette a szőrösszívű nemzetközi szövetség. Nem tudom miért! Csak nem találtak a megengedettnél több mannát a vizeletemben?!” /II. Mózes, próféta/

„Hosszúnak könnyű, mert csak beugrik a medencébe és már el is éri a túlsó falat! Én bezzeg kitempózhatom a belemet is, míg átérek!” /Rövid Gizi, Hosszú Katinka méltán elfeledett vetélytársa/

„Hiába döfködöm a sajtó felé küldött műmosolygás közben a hátam mögött ennek a kozmopolita nőszemélynek a viaszbábuját, nem tudok ártani neki! Lehet, hogy a mutyiban közbeszerzett viasz, vagy az okosba’ organizált kötőtű az oka?! Mindegy, nem mondok le!” /Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke/

„Hosszú Katinkát onnan lehet megismerni, hogy mindig ő van elöl. Még szerencse, hogy Katka nem a menekült csapatban úszik, mert akkor úgy kellene közvetítenem a világrekord döntését, hogy meg sem említhetném, hogy jelen van!” /ifj. Knézy Jenő, sportriporter/

„Mi ez a vulgárkertészeti gyomrohadvány?! Mi ez a trambulinról az irodalom medencéjébe fröccsenő belerondítás?! Nem lennék meglepve, ha Frady Endre versírás után levett vizeletében éhen halt agyevő skarabeus molekulákat találnának! Anyám most azt kérdezi, hogy az a Hosszú Katinkával állandóan együtt úszó sárga csík ugye nem azt mutatja, hogy éppen belepisil a medencébe? NEEEEM!!!” /Puzsér Róbert, feszült kritikus/

„Amikor győzök, mindig gyorsan megszárítom a hajam, majd visszaszaladok a medencéhez megnézni, hogy beért-e már a sárga csík is? Amúgy azon gondolkodom, hogy elindulok a nyíltvízi 10 kilométeres számban is. Az elején elsprintelek a mezőnytől és később, ha valaki esetleg utolér, akkor a lábtempómmal visszarúgom a mezőnybe. Mint Chuck Norris.” /Hosszú Katinka, többszörös olimpiai bajnok úszónő/

„A sport megtanít tisztességgel győzni és méltósággal veszíteni. Van, akinek az egyiket, másoknak a másikat kell többet gyakorolni. Hosszú Katinka és Frady Endre leckekönyvében viszont egyáltalán nem szerepelt a kudarctűrés tantárgy, mert azt nem lehetett egyszerre hallgatni az olimpiai arany, világcsúcs, örökélet című tanegységekkel. Az egyszerű halandó csak ámul, és átadja magát a győzelmi mámornak. Aki nem hiszi, őrizgesse a mintákat tíz évig.” /F. Péter, a költő humán végzettségű mérnökkollégája/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2016/08/hosszu-katinka.html

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.12. 12:30:14

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem az ő parancsára, és már jóval korábban. Egyébként vicces hogy ezt épp ő kéri számon, aki eddig csak leprázta a magyar élsportot, még a létjogosultságát is megkérdőjelezte, és soha a büdös életben nem gratulált semmilyen sikerhez, hanem idegroham kerülgette, amikor egy magyar siker után felhúzták a magyar zászlót és elhangzott a himnusz.
Ha Katinka pár hónapja nem fogalmazza meg kritikáit a jelenlegi úszóvezetéssel szemben, akkor most az ő eredményeit is éppúgy fitymálná bagatellizálná, mert hisz az élsport már eleve egy "fölösleges nacionalista izé"..

qwertzu 2016.08.12. 12:46:43

A hibák és a bakik mindig is az élő közvetítések velejárói volta, egy tök esélytelen úszó (nem Holoda) nevét kihagyni meg kb. a lényegtelen kategória. Az n. kurva unalmas műbalhé a Quimby után és a következő előtt.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.12. 12:47:39

@Könnyen elkaptuk, uram!: Bárki úszhatna amerikai színekben. Ezt bármelyik élsportolónál fel lehetne hozni a világban, különösen hogy életük egy bizonyos szakaszában sokuk az amerikai egyetemi élsportben eltöltött pár évet. Persze azért azt hozzátenném, hogy egy aranyért ott jóval kevesebb pénz jár és ott nem dédelgetik úgy az olimpikonokat még jó pár évvel a sikereik után is, mint nálunk, már csak azért sem mert rengeteg olimpiai bajnokuk van. Szóval nem olyan biztos hogy annyira jó ötlet lett volna.
Én pedig Gyárfásékat sose védtem. Ő egy tipikus posztkommunista csökevény, aki mindig is kiváló kapcsolatokat ápolt a hazai ballib, és poszt mszmp elittel a 90-es években, és a kétezres évek első felében, médiáival oroszlánrészt vállalva győzelmeikben. Valamiért minden úszószövetségbeli választást képes volt megnyerni . Nagy maher , sajnos ez vitathatatlan, de a napjai meg vannak számlálva..
Katinka tavaszi fellépésében az imázsfilmmel volt problémám-ahogy már írtam..

"akkor sértve érzed magad, hogy vannak úszók, akik nem tettek meg mindent a hazáért"

Már ne haragudj, de ez tömény demagógia. Ezer és egy oka lehet annak, hogy valakinek nem jön össze egy tervezett siker. (Pl. Katinka is elbaltázta a londoni szereplését, saját bevallása szerint is..) És még egyébként sem vagyunk az úszószámok végén..
Ez a mondatod tipikusan egy laikus ostobasága..

qwertzu 2016.08.12. 12:50:19

Az úszóknál viszont tényleg bűzlik valami, ez a sok visszalépés csere-bere elkúrás, na ott tutira nem kerek valami.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.12. 12:53:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te ócska kis poéntolvaj..:) Még erre se futja szerény szellemi képességeidből, hogy saját sértegetéseket gyárts?Szánalmas..:) Tehát visszamész az ált. suliba Kati nénihez, átveszitek a négy alapműveletet, (különös tekintettel az osztásra), meg a grafikonok értelmezését (nagyon fontos!), és akkor majd -esetleg-szóba állok veled te valagagyú..
( Ha pénzbe kerül elküldöd priviben a számlaszámodat, és küldök egy kis pénzt, mert támogatom a hülyék szellemi fejlődését..)

konrada 2016.08.12. 13:28:29

@qwertzu:
Valami biztosan, ez tény.
Mert vagy elhisszük, hogy a magyar olyan übermens, amely nagy számban képes magából kitermelni világbajnok úszókat, vagy .... inkább nem hiszünk semmiben, és örülünk a sikereknek.

S inkább nem halljuk meg, hogy sokkal nagyobb merítésű országok sokkal nagyobb hátterű szövetségeinek sportolói sorban buknak meg azért, mert olyan szereket használtak, mellyel versenyképesek lehetnek pl. a magyarokkal, és most odáig jutottak az ellenőrzések, hogy ezeket ki is lehet mutatni...

...s aki most lemaradt, vagy visszalép, csakis a zorbán miatt teszi, mert mi magyarok ennyivel jobbak, tisztábbak, becsületesebbek vagyunk.;))

Pesti Lokista 2016.08.12. 13:31:55

Nem írom hogy Dr. Dániel Péter szintjére süllyedtél baszki norbi, mert mindig is ott voltál. De e mellett, még egy kurvára irigy kis pöcs is vagy, az biztos, akinek semmi sem jó. Ki a picsa dolgozik a pereputtyodból az Indexnél, valami rokonod, hogy mindig kiraknak a címoldalra?

VT Man 2016.08.12. 14:08:10

Hogy a francba kerul ez a blog folyamatosan az Index fooldalara!?!?

Szarvas Norbert 2016.08.12. 14:09:50

@Pesti Lokista: te amúgy képes vagy szöveget értelmezni, vagy túl sokat kérek?:)

a cikkben senki nem irigykedik. csak megvilágítok egy komoly problémát, ami túlmutat a "hány aranyunk" van komplexuson. Az aranyaknak nagyon örülök, de amit az aranyak eltakarnak az olyan IQ fightereknél, mint te, na azzal van probléma

Szarvas Norbert 2016.08.12. 14:10:27

@VT Man: későn keltél:) pedig már nagyon vártalak tegnap. Szabi volt?

VT Man 2016.08.12. 14:11:56

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"A fideszfanok elátkozzák"

Honnan veszed, hogy a "fideszfanok" elatkozzak Hosszu Katinkat?

Plane, hogy Gyarfas erosen baloldali (Napkelte - MSZP) kotodesu, pont hogy minden fideszfan eredendoen Gyarfas ellenes.

gyurmicsek 2016.08.12. 14:12:26

@apro_marosan_petergabor: Szerintem háttal ülsz ezért látod, hogy előre megyünk :)

VT Man 2016.08.12. 14:12:54

@Szarvas Norbert:
Jobb lenne, ha a kerdesre valaszolnal. Ami, ugy latom, hogy nem csak nekem tunt fel.

Csak azt ne mondd, hogy a kiemelkedo minoseg miatt kerulsz mindig az index cimlapra.

Szarvas Norbert 2016.08.12. 14:16:55

@VT Man:

nézzél meg három statisztikát ezen az oldaolon

1. hányan lájkolták a cikket: 1000+
2. Hány ember szerint politikai parancs: 5800
3. Hány ember szerint van baj a magyar úszósporttal, amiről én is írok? 6100

Az egyértelmű többségnek tettszik amit írok, jónak tartja a gondolatot. A hiba a statisztika szerint nem bennem van

Balt 2016.08.12. 14:22:51

Mivammá'? Apák és fiúkozol? Vagy azt csak Pető meg körmös Bauerék családjában illetlenség?

apro_marosan_petergabor 2016.08.12. 14:26:57

@Szarvas Norbert:
Ne álltasd magad.
A szadesz is mindig azt hitte, igaza van, csak közben 20%-ról lement 0,5%-ra.
Hass, alkoss, gyarapíts, s a haza fényre derül!
Na most, ez a cikk a felsorolt 3-ból, egyikbe sem tartozik bele...

Balt 2016.08.12. 14:37:48

@Sia: Big, big like!

@A megvalósult amerikai ólom..: Azt mondjuk nem látom, hol szólt be Orbánnak, de ne nagyon lepődjünk meg, ha netalán felmerül Gyárfás neve is a legközelebbi "kormányváltós" castingon. :))

Balt 2016.08.12. 14:50:26

@grafoguru: Hahaha, ne röhögtess bazze, attól hozol "nagyot", aki a saját temetésére szovjet himnuszt rendelt?

Balt 2016.08.12. 15:07:36

@konrada: +1 :))

Arról nem is beszélve, hogy a T. olajlobbista exállamtitkár apuka (apákésfiúk, ajvé!) pont az Orbán-kormányból bukott ki, bár valszeg azt hiszik, így dupla pontértéke van egy politikusokat általánosan gyűlölő társadalomban. :)) Született lúzerek.

Gacsajpesta 2016.08.12. 15:34:00

Takony Lady és a szociopata férje szétvert mindent amit csak lehetett. megkeserítették a felkészülést, hogy rohadjanak meg ott, ahol vannak!

Behajtó70 2016.08.12. 16:22:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: önös érdkből hátráltatva ezzel a többiek felkészülését! Te kis majom! A tények nem zavarnak, ugye!

Behajtó70 2016.08.12. 16:24:43

@Szarvas Norbert: azt hittem viccelsz, illetve megrendelésre nyomod a baromságot, de most látom, hogy te tényleg ilyen ostoba vagy. Szánalmas!

has 2016.08.12. 16:25:53

@Könnyen elkaptuk, uram!: Gondolom, csak tv nézős sportoló voltál, ha éltél volna az élsport közelében máshogy beszélnél.

Andy73 2016.08.12. 17:24:41

Továbbra is a legjobban szereplünk az összes európai ország közül, úgyhogy ideje lenne már levenni ezt az arcátlanul felháborító baromságot az indexről.
Lehet, hogy azért van még mindig fenn, mert az olimpia miatt sokan elolvassák, és sokan kommentelnek felháborodásukban.
Ma éjjel újabb éremesélyek vannak úszásban is, ami ellen leginkább ágál a blogger.
Egyébként csak úszásból annyi aranyat szereztünk már az első néhány napon, mint Pekingben az összes sportágban az egész olimpián.
Az, hogy nem minden sportoló hozza az egyéni legjobbját, vagy nem mindenkinek sikerül a kitűzött cél, teljesen természetes minden sporteseményen. Nem mindenki lehet olimpiai bajnok. A legtöbb ország örülne, ha csak a töredékét érné el annak, amit a magyarok.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2016.08.12. 17:25:46

@Kón Bandit: Így van, szereztünk 5 aranyat és még fogunk is, más nemzet boldog lenne, ha ennek akár csak a töredékét sikerülne elérnie. Mindig vannak sportolók, akik valamiért nem tudják megvalósítani a terveiket, míg mások igen. Katka négy éve sem volt rosszabb úszó, mint most, de változtatott és most elérte élete legnagyobb sikerét. Dani is volt már gödörben, ahonnan sikeresen kijött, most is sikerülni fog neki. A pekingi olimpián jóval a várakozások alatt teljesítettek a magyar sportolók, de Londonban megint visszatértek a méltó helyükre és most is jól teljesítenek. Akinek pedig most nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, annak legközelebb összejön a sikeres szereplés. Biztos van mit javítani a szövetségben, de nem kell mindjárt tragédiát látni. Pekingben egy aranyat sem szereztünk úszásban, most hármat is és még nincs vége. A sport már csak ilyen, egyszer az egyik sportolónak jön ki a lépés, máskor a másiknak.

grafoguru 2016.08.12. 17:35:44

@Balt:

"Hahaha, ne röhögtess bazze, attól hozol "nagyot", aki a saját temetésére szovjet himnuszt rendelt?"

Nana, meg ne tudja a Vezír elvtárs, hogy ezt írtad! Azért, mert idejekorán ráérzett a keleti nyitás fontosságára?
(Csak megjegyzem, hogy ha ismerted volna Cipőt, akkor a helyére tudnád tenni ezt is, de hát tájékozódni ÉS csak utána írni az valszeg nem a te műfajod. Akkor persze azt is tudnád, hogy az udvari bohócnál fényévekkel nagyobb tehetség és szám volt.)
De visszatérve: mi bajod is van a keleti nyitással? Lebuktál, libsibolsiSorosbértencNewYorkTelAvivtengelypártolósötétbenbújkáló baller,

grafoguru 2016.08.12. 17:43:55

@Andy73:

"Ma éjjel újabb éremesélyek vannak úszásban is"

Az egy kicsit sem zavarja Önt, hogy Hosszú Katinka hozza az aranyakat, aki nincs benne a rendszerben? Pont erről szól a cikk. Még véletlenül se a magyarok cikizéséről.
Csak hát persze értelmezni kellene a picit összetettebb mondatokat is, ami Önnek uram láthatólag problémás.
Nem baj, ha a "Gyurcsány takarodj!"-ot érti, az éppen elég annak a korrupt, urambátyám, feudális hűbéruralmi rendnek a fenntartásához, ami kedves a Kedves Vezetőnek. Jobb is, ha Ön ott leragad a tudásban és tájékozottságban. Ezt várja Öntől a Vezetőség, Ön pedig szépen teljesíti is ezt.

Szarvas Norbert 2016.08.12. 18:05:22

@Andy73:

tényleg ennyire nem érted? pont arról szól a cikk, hogy az érmeket tegyük félre, mert az érmek mögött vannak komoly problémák...

Ennél egyszerűbben nem tudom leírni, de megpróbálom:

az emútnyócévben a Gyurcsány takarodj és libsi libapásztor sleppje annyira szétcseszte az úszósportot, hogy azt Orbán Viktor sem tudja megmenteni és hamarosan teljesen összeomlik, mint a magyar bokszsport, amit szintén az emútnyócévben a Gyurcsány takarodj és libsi libapásztor sleppje tett tönkre

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2016.08.12. 18:28:22

@Szarvas Norbert: Nincs olyan világverseny, ahol mindenkinek kijön a lépés. Mindig van, aki kudarcként éli meg a történteket, de a sport attól szép, hogy ki lehet jönni a gödörből és újra a legjobbnak lenni, mint most Katinka, vagy Dani a pekingi olimpia után. De ami egyeseknek kudarc, az másnak siker - lehet, hogy néhány sportolónk nem jutott tovább, de akkor is kijutottak az olimpiára, a világ legjobbjai között vannak, a kritizálók megpróbálhatják ugyanazt elérni és csak utána osztani az észt. Úgy tűnik, nemcsak a tízmillió fociszakértő országa vagyunk. Az éremtáblázat előkelő helyén vagyunk, a legsikeresebb európai nemzetként, nem tudom, miért lenne ez kudarc.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.12. 19:02:55

@grafoguru: A pekingi, szánalmas eredménynek tekinthető 3 arany idején tetszett reklamálni? Vagy akkor épp az a lemez volt felrakva, hogy minek is erre az élsport nevű "nacionalista izére költeni"? Vagy az, hogy "attól nem lesz kevesebb éhező gyerek, hogy valaki világcsúcsot úszik 200-on"..
Tudja ön egyébként, hogy Szlovákia Csehország vagy Szerbia hány aranynál tart eddig ezen az olimpián?

Andy73 2016.08.12. 19:35:17

@Szarvas Norbert: Te meg tényleg ennyire nem érted? Ha az eredményekről (vagy vélt eredménytelenségről) akarsz írni, akkor ne akard félre tenni az érmeket, merthogy az eredményeket abban mérik.
Komolyan gondolod, hogy ha csak azokkal a sportolókkal foglalkozol, akiknek nem jön ki a lépés, akkor reális képet kapsz bármiről?
Az idei Európa bajnokságon mi szerepeltünk a legjobban, és olimpián is sokkal jobban, mint korábban.
Tehát az úszósportunk éppenséggel fejlődik.
Annak, hogy az Európa-bajnokaink közül az olimpián nem mindenki szerepel olyan jól, az az oka, hogy az olimpián sokkal nagyobb a verseny, ott az egész világ.
Ha nem érted, sajnálom.
Ha nem is akarod felfogni, akkor meg inkább ne foglalkozz a sporttal.

ember100 2016.08.12. 20:08:50

@Andy73:
Helló !

De okos vagy :)

De hogy Cseh Laci ÖNMAGÁHOZ képest is sokkal rosszabb időt úszott mi köze a többi úszónak van az olimpiának .

DE Verrasztóék el sem indultak

De hogy rosszul nevezték a Magyar váltókat

EZEKET mivel magyarázod ????

Balt 2016.08.12. 20:57:32

@grafoguru: Be vagy rúgva? Aki a betiltott szovjet himnuszt húzatja a saját temetésén, az nem normális, hanem egy igazi, tőről metszett őskomcsi. Putyintól meg mindenkitől függetlenül.

Balt 2016.08.12. 21:04:57

@Szarvas Norbert: Hát ez beteges. Megint akkora lyukra futtok, mint a Kaszpi-mélyföld. Ez marad nektek a frusztrációban megint, meg a <1/3. :))

hvg.hu/w/20120813_olimpia

anyadmajma 2016.08.12. 21:24:43

@Andy73: te szerencsétlen hülye. Egyetlen ember hozta az éremtábla több, mint 50%-át.
És ez nem más, mint Hosszú Katinka, akit a fidesz elzavart, mert nem volt hajlandó a párt érdekében befogni a száját.
Gratula Katinkának és a férjének kétszer is!
Először is az eddigi 3 aranyéremért.
Másodszor, mert ki mertek állni magukért!

Cuhavidéki 2016.08.12. 22:43:12

@A megvalósult amerikai ólom..:
Hmmm.. ennyivel fontosabb a magyar kormánynak egy olimpiai arany mint az amerikainak. Minthogy Magyarországon jóval nagyobb a politikai hozadéka a sportsikereknek.
És ennek a politikai beágyazódásnak a természetes velejárója, hogy Katinka a saját jövedelmi pozicióit maximalizálhatja, miközben Krisztián kb. kivert kutyának kell tartania magát (ld. Tóth Krisztián nyilatkozatát.)
(Lásd még: Christen Brüggen: Die Ehren in den Zeiten der Demokratie. Úgy tűnik, az athéni demokráciában a sporteredmények politikai értékelésénél jobban figyelembe vették, hogy a sportsikerben az egyéni képességek mellett a véletlen szerencsének is óriási szerepe van.)

excopp 2016.08.13. 05:29:47

"Mi történik... Rióban?"

Versenyzőink küzdenek
2 ezüst, 2 bronz
nicsak, Cseh Laci Phelps mellett áll a dobogón...

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.08.13. 07:39:06

Na mi van libsik, tele a szátok gyurcsány faszával? Most nem rinyáltok, ocsmány férgek?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.08.13. 07:40:06

@anyadmajma: nem zavart el senkit a fidesz, ezt max az mszp pártközpontban mondták neked az eligazitáson

Szarvas Norbert 2016.08.13. 09:38:46

@excopp:

Nem az ermekkel van a gond, hanem ami a hatterben folyik... Ennyire nehez felfogni... Pnt errol irtam, hogy amig van erem, addig tok fasza minden...meg ahogy Moricka megalmodta

grafoguru 2016.08.13. 11:33:02

@Balt:

"Be vagy rúgva? Aki a betiltott szovjet himnuszt húzatja a saját temetésén, az nem normális, hanem egy igazi, tőről metszett őskomcsi. Putyintól meg mindenkitől függetlenül."

Nem tudom hány éves vagy, de szerintem életedben nem láttál őskomcsit.
Mert ha láttál volna, akkor pontosan tudnád, hogy a Vezíred az.

grafoguru 2016.08.13. 11:35:52

@A megvalósult amerikai ólom..:

"A pekingi, szánalmas eredménynek tekinthető 3 arany idején tetszett reklamálni?"

Ki reklamált? Neked elmentek ottnonról. Vagy jó az anyag. Vagy szövegértelmezésből 1-es. Gyanítom, az utolsó opció a helytálló.
Semmi baj, legalább jól érzed magad. Én ennek örülök. Neked legalább jó.

Balt 2016.08.13. 13:43:05

@grafoguru: Én még vizsgáztam "világnézetünk alapjai"-ból, te pöcs. :))

Balt 2016.08.13. 13:48:33

@anyadmajma: Wtf? Hova zavarta és ki? Az addig rendben (a faszt van rendben máskülönben, csak a nálatok bevett értékrend szerint), hogy már nagyon várjátok a külföldi intervenciót és egy élsportólóban is forradalmárt láttok, de megsúgom: sportolók közt lámpással kell keresni az előző kurzus híveit, csak az olyan selejteknek jön be, akik megbuktak Athénban a doppinggal.

Andy73 2016.08.13. 14:02:35

@Szarvas Norbert: Remélem, hogy Cseh Laci tegnapi ezüstérme után már kezded kapiskálni, hogy miről szól az olimpia.
És azt is remélem, hogy sürgősen nyilvánosan bocsánatot kérsz tőle is, és mindenki mástól, akit megsértettél. Akár tudatlanságból, akár merő rosszindulatból.
Én egyébként az utóbbira tippelek, ezért nem is bízom benne, hogy belátod a hibádat.

Szarvas Norbert 2016.08.13. 23:15:52

@Andy73: remenytelen vagy, felesleges tovabb beszelni.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.08.14. 08:19:11

Aki pártok alapján határozza meg a sportolókat, beteg, kösse fel magát.

grafoguru 2016.08.14. 10:03:48

@Balt:

"Én még vizsgáztam "világnézetünk alapjai"-ból, te pöcs. :))"

Szerintem 5-öst kaptál, és tetszik, hogy végre újra kamatoztathatod a tudásodat.

A sértegetés nem esik jól, de ha te jobban érzed magad tőle, akkor csak tessék.
Érvelés helyett mindig jól jön a tefajtádnak.

grafoguru 2016.08.14. 10:12:53

@Balt:
"Én még vizsgáztam "világnézetünk alapjai"-ból, te pöcs. :))"

Amúgy a világnézetünk alapjai középiskolai tantárgy volt, maximum akkor vizsgázhattál belőle, ha ezt választottad érettségi tantárgynak.
Ha így van, sokat mond, ha nincs így, akkor nem mondtál igazat.
Semmi baj, jól hangzott.

Balt 2016.08.14. 11:37:09

@grafoguru: Amilyen az adjon isten, tudod, bár ezt valóban nem a világnézet keretében tanították. És akkor most visszaérhetünk arra kretén kedvencedre, aki a szovjet himnuszt húzatja a saját temetésén, eldöntve, hogy ki a kommunista.

grafoguru 2016.08.14. 19:13:58

@Balt:

"És akkor most visszaérhetünk arra kretén kedvencedre, aki a szovjet himnuszt húzatja a saját temetésén, eldöntve, hogy ki a kommunista. "

Jó térjünk.
Szóval szerintem nem az a kommunista, aki bármilyen himnuszt huzat, Leírom neked a kommunizmus néhány jellemzőjét, a teljesség igénye nélkül, és nem a filozófiai magasságokat, hanem a megvalósult dolgokat.
Döntsd el te, hogy kire jellemző. Szerintem nem lesz nehéz.

Szóval maga a kummunizmus egy párt diktatúrája, amit a dolgozókra (nálunk a zemberekre) hivatkozva gyakorolnak.
Jellemzője:
- az állam szerepének túldimenzionálása, a túlzott, és piaci szempontból indokolatlan államosítások, valamint a magántalajdon sérthetetlenségének felrúgása,
- a populizmus, ami a a tudatlanok tudatlanságát használja fel mindig egy elenyésző kisebbség saját (magán) céljai érvényesítésére. (Általában hatalom, politikai befolyás, ezzel pedig hatalmas (köz)vagyanok megszerzésére),
- a demokrácia látszanának fenntartása, közben pedig a demokrácia intézménrendszerének felbontása; az erőszakszervezetek (rendőrség, katonaság, ügyészség bíróság, adó- és vámigazgatás) megszállása, politikai irányítása,
- régen: a kritikus vélemények elnémítása; korunkban: a kritikus vélemények felismerhetetlenségig és megtalálhatatlanságig történő felhigítása - a média uralmának megszerzését követő - tömeges fél-igaz vagy teljesen hamis, a valós tényeket elferdítő illetve a kellemetlen dolgokat teljesen elhallgató információ-áradattal,
- a nem a szakmai érdemek, hanem a politikai lojalitás alapján történő kiválasztás, aminek egyenes következménye a gazdasági teljesítmény, a nagy társadalmi rendszerek (egészségügy, oktatás, szociális ágazat) elsilányodása, eközben a "minden egyre jobb" sulykolása,
- az oktatás szabadságának korlátozása, a pártállam számára nem kedvező nézetek negligálása, a lehető legjobban központosított tananyag erőltetése, az egyetemi szintű oktatás elsorvastása,
- a terhek többségi közös viselése, a javak kisebbségi, szűk, kedvezményezett csoportnak történő elosztása,
- a személyi kultusz, az egyszemélyi vezető kézivezérléses egyeduralma,
- a választás lehetőségének megadása mellett a törvényeknek a hatalmon lévő elit hatalmának megőrzését szolgáló alakítása,
- stb.
Speciálisan magyar, de korszakalkotó találmány a visszamenőleges jogalkotás, és a személyre szabott törvénykezés.

Mindennek az ellenkezője egyébként a szabadelvű felfogás - ezt pedig sikerült szitokszóvá zülleszteni.

excopp 2016.08.15. 10:11:17

@Szarvas Norbert:

- az a baj, hogy mára már te is elfelejtetted, hogy miről is szólt az eredeti felvezetésed
- Helsiniki (1952) esetében mi folyt a háttérben?
- Montreal (1976) kudarc volt?
- akkor mi volt Peking (2008)?
- és mennyi ország versenyzett mennyi sportágban 1952-ben és mennyi most Rióban?
- és miért ne lehetne szurkolni minden sportolónknak, Zsivóczky-Farkas Györgyinek (8.), Bácsi Péternek (5.) és bocs a többiektől, akiket nem tudok felsorolni
- és nem kéne egy lapon említeni Cseh László 7. helyét meg Liliána butácska nyilatkozatát, majd felnő is a feladathoz
- egyszer már valahol leírtam és tartom: tisztességes ember nem szurkol a hazája ellen
süti beállítások módosítása