Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Mit kéne tenni a tanároknak a hatalom ellen?

2016. március 16. - Szarvas Norbert

index_8.jpgTöbben kérdeztétek-kértétek a véleményemet a kockásinges forradalommal kapcsolatban. Pláne a tegnapi nap után, amikor szerintem "Ma megnyerték a kockás inges forradalmat. Még nem verték le, de megnyerték...". Már most látom, hogy semmi különleges, egetrengető bejelentés nem történt. A rendszer nem fog megalakulni, helyette tüneti kezelést kapnak, hogy mindenki elhallgattassanak. De mit lehetett volna tenni, amikor a Kossuth teret a különböző szerveződő tüntetések folyamatosan elfoglalva tartják tüntetés kódnéven? Hát pontosan ezt! Nem érted? Akkor elmagyarázom!

A Puklik mindig magukkal vannak elfoglalva. A tanárok is. A bölcsödei dolgozók is. Az egészségügyesek és a taxisok is. A buszsofőrök is. Minden szakterület érdekképviseleténél tipikusan addig tart a harci kedv, amíg a saját dolgaikat el nem intézik. Senki nem hajlandó tovább lépni, előre tekinteni és rendszerben gondolkodni. Pedig Magyarország és a magyar társadalom egy organikus rendszer, amin belül az elemek egymásból táplálkoznak, egymásra épülnek.

Most a gyerekek jövője a téma. De a gyerekek tényleg a középiskolában kezdenek el "szenvedni", amihez csatlakozott az általános és a felsőoktatási rész is? Miről szól az iskola?

GYERMEKNEVELÉSRŐL és gondozásról.

Mikor kezdődik a gyereknevelés? Már a bölcsödében is, ahol a gyakran alulértékelt bölcsödei gondozónők százszor szarabb körülmények között és alacsonyabb fizetésekkel kell szembenézniük. Ők is kimentek tüntetni, de messze nem volt olyan hangos, mint a kockás inges forradalom. Pedig tulajdonképpen ugyanazt mondták, mint a tanárok, diákok.

Ez így nem működhet tovább!

És ez igaz mindenre! Ha már belekapaszkodunk a gyerekekbe, mint ultimate érvelő eszköz, akkor gondolkodjunk tovább. Hova visszük a gyereket, ha lebetegszik? Nyílván a kórházba és az egészségügybe. Abba a rendszerbe, amelyik már régen összeomlott, csak még nem vettük észre. Folyamatos készlethiány, túldolgoztatott és alulfizetett dolgozók, nővérek, orvosok és omladozó kórházak. Ez nem túl szexy ls optimális a gyerek fejlődése tekintetében ugye?

Én azt vártam volna az országot megváltoztató bejelenténél, hogy valóban megváltoztatják az országot és bejelentik:

Itt ma mindenki kockás inges lett. A taxisok, a bölcsödei dolgozók, a tanárok, a diákok, a felnőttek, az egészségügyisek, a buszsofőrök és mindenki, akit a rendszer megnyomorít. Akik által az állampolgárokat nyomorítják meg. Itt egy érdek van: a változás és változtatás! Az irány pedig egységes, nem egyedi. A kockás ingesek forradalma pedig nem addig tart, amíg az oktatás megkapja, amit akar, hanem amíg az ország meg nem kapja, amit akar: jövőt, reményt és lehetőséget!

Az érdekcsoportoknak össze kellett volna végre állnia, ami látszólag a legnehezebb ebben az országban. Mintha azt éreznék, hogy mindenki nem kapja meg, amit akar. Viszont egyenként több esélyük van. Itt volt a lehetőség, hogy véghezvigyék a nemzeti kockásingesek forradalmát és nem éltek vele. Mert ez már régen nem a gyerekekről, a szülőkről és a tanárokról szól. Nem az oktatásunkról szól.

Itt az országról van szó és mindenki jövőjéről. Egy egészről és nem részekről. Nem az én meg a te problémádról, hanem a mi problémánkról!

És mi ez a probléma?

  1. oktatás
  2. egészségügy
  3. adózás
  4. közszféra
  5. törvények
  6. politika
  7. közpénzek
  8. szociális háló
  9. pénzrendszer
  10. közlekedés
  11. béke
  12. kommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr158487280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cantharism · http://ellenpropaganda.com 2016.03.16. 16:55:29

Mióta szól az iskola meg a bölcsöde a gyermeknevelésről? Az egyetlen, amit az iskolában megtanítanak, az, hogy hogyan legyél engedelmes rabszolga, aki még hugyozni sem hugyozhat engedély nélkül. Miért is az állam feladata a gyermeknevelés?

Doberdo 2016.03.16. 18:07:46

Várjuk ki a végét ! Szemmel látható, hogy a kormányzat nem veszi komolyan a tüntetésen elhangzottakat. Ebbe még beletörhet a diktátor kardja. Minél nagyobb mellénnyel járnak a vezető fideszesek annál hamarabb oldódhat meg a helyzet. Lehet, nem húzzák ki 2018-ig.

toportyánzsóti 2016.03.16. 18:28:38

Orvost kéne hívniuk a csutihoz,mert Graz után Döbling a végállomás,kicsit nem figyel és a kert mögötti kisvasúttal mehet.

Sir Galahad 2016.03.16. 18:48:06

Az érdekcsoportok azért nem tudnak összeállni, mert mindenki tisztában van azzal, hogy az erőforrások végesek, és mivel a követelések teljesítése nagyrészt pénzbe kerül (nem csak a béremelés, de pl. az óraszám-csökkentés vagy a kórházi körülmények javítása is), nagyjából csak egymás rovására tudnak részeredményeket kicsikarni. Nem véletlen, hogy az oktatás, meg az egészségügy és még sorolhatnám, tulajdonképpen az egész ország 20 éve is le volt pusztulva, és ezt nem lehet Orbán nyakába varrni. Ez egy szegény ország - sajnos.

Trackers 2016.03.16. 19:03:20

Mi ez a marhaság ?

A tanárok legalább eljutottak odág, hogy megfogalmazták a problémáikat.

Igaz 12 szervezet 50 félét, és megoldási javaslatot ezek tizedére se adtak.

De legalább megfogalmazták.

----

Ha te általában akarsz változást, ami a tüntetések célja, de külön-külön területekre változásra megfogalmazott koncepció terv nélkül, akkor te puccsot akarsz !

Nem bírsz várni 2018-ig ?
Vagy inkább csak attól félsz hogy a Fidesznek nem lesz 2018-ban se kihívója ?

Nem inkább azért kéne tenni, hogy 2018-ig legyen egy hiteles párt, aki egyként utasítja el a Fideszt, és MSZP-t, vagy Jobbikot, Orbánt és Gyurcsányt ?

Mert ha ilyen nincs, akkor mit csinálsz a puccsoddal ?
A hajadra kened ?

Hattáb 2016.03.16. 19:24:33

mondjuk első lépésként visszaadhatnák az 50%-os béremelésüket.

nick papagiorgo 2016.03.16. 19:40:31

A tanároknak (és minden elégedtelenkedőnek amúgy) el kellene dönteniük, hogy mit akarnak: jobb feltételeket kicsikarni a jelenlegi kormánytól, vagy elűzni azt a francba.
Mert akit el akarunk kergetni, azzal nem akarunk tárgyalni, ez értelemszerű, gondolom. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy Pukli és társai is valami új ellenzéki mozgalmat szerveznek inkább, és nem a tanárok vagy a gyerekek problémáira koncentrálnak. Mert ha azt tennék, nem ilyen gyerekes dolgokkal jönnének, hogy kérjenek bocsánatot, meg "ezzle ne mvagyok hajlandó tárgyalni".
Kíváncsi vagyok, ha Orbán azt mondja, hogy "jó, bocsánatot kérek", akkor mit tettek volna? Akkor is tüntettek volna? Vagy akkor kerestek volna újabb indokot, amit vagy teljesítenek, vagy megint tüntetnek?
Egy vicc ez az egész.

2016.03.16. 19:41:36

@Hattáb: Te csak irigy vagy rájuk olyasmiért, amit már rég meg kellett volna kapniuk. Ráadásul ha a saját munkahelyeden kapnál olyan béremelést, amilyet a tanárok, úgy tűznél el a világ másik végébe, ahogy a gyalogkakukk szokott a prérifarkas elől. (Tudod, az az 50% évek alatt lesz 50%, és mire 50% lesz, szart se fog érni, ráadásul cserébe 2x annyit kell dolgozni és 10x annyit adminisztrálni, mint előtte.)

@Sir Galahad: " Ez egy szegény ország - sajnos."
Lószart. Csak baromságra költik a közpénzt. Mármint azt, ami a lopások után megmarad belőle.

ulpius66 2016.03.16. 20:36:21

Szerintem a Hiller Pityu jöjjön vissza közoktatási miniszternek, és máris megoldódna minden porbléma....

ljubityel 2016.03.16. 21:08:58

2018-ig a Parlament és a Kormány tud változtatni bármin. Ergo, velük kell tárgyalni, ha tetszik, ha nem! Nem a nyúl viszi a puskát. Sem a szakszervezetek, sem bármilyen tanári haveri kör, sem Pumukli úr nem szabhatnak semmilyen személyi feltételt. Ha Orbán jónak látja, meneszti majd Balogot vagy Palkovicsot. Gondolkodjunk már reálisan! Balog egy dilettáns mameluk, Palkovics legalább konyít egy cseppet az oktatáshoz.

ljubityel 2016.03.16. 21:14:45

@ljubityel: ez a Parlament és ez a Kormány

téridő2 2016.03.16. 21:52:39

Elegendő lesz az iskolai zárakat megrongálni. A katbantartók csak Klikk engedélyekkel javíthatnak. Beszerzésük eltarthat akár napokig is a számos iskolaszámos zárjára. Még csak sztrájknak sem kell lenni. Po.t az állam akadályozza a munkavégzést.

téridő2 2016.03.16. 21:53:57

@téridő2: bocsi, milyen rosszul gepelek tabletrol...

Jolka40 2016.03.16. 22:34:34

Az egészségügy kicsit más, mint az oktatás. Az orvosok, ápolók szar fizetését mi balek betegek egészítgetjük ki, ezért csendesebbek ők. Meg is kapnák egy-kettőre a hatalomtól, hogy mit pofáznak, hálapénzekkel a zsebükben.

Nem leszünk gyarmat ! 2016.03.16. 22:48:09

Pukliéknak mindenekelőtt bocsánatot kellene Orbán Viktortól, amiért értelmetlenül uszitottak ellene, aztán hamut szórni a fejükre és szégyenkezve elbujdokolniuk :)

fércnél maradandóbb 2016.03.16. 22:49:20

"Most a gyerekek jövője a téma. "

Egy francot

A 25 meg a 12 pontos követelésekből egy sincs ami direkt a gyerek érdekét szolgálná. A legtöbb a tanárok érdekeiről szól, és van néhány olyan pont, ami szakmai vagy szakpolitikai vita tárgya lehet (hány éves korig legyen iskolakötelezettség, mennyire jó irány a szakiskolai vonal), erről kerekasztal mellett lehetne vitázni, nem pedig az utcán handabandázni

A maradék meg bullshit, az "állítsa vissza a kormány az előző szoclib rendszert az oktatásban" legfeljebb politikai manifesztumként értelmezhető. A csúcs meg a "kérjen bocsánatot a kormány amiért megválasztották", ezen télleg csak nevetni lehet

Az egész nagy katyvasz csak arra jó, hogy csináljon egy válsághangulatot, amikor igazi válság nincs az oktatásban (vagy úgy is mondhatnánk hogy semmivel se válságosabb a helyzet mint pl. 10 éve volt)

Talán csak véletlen, hogy két héttel azután, hogy Somogyi Zoltánék bedobták az előrehozott választás ötletét, ami állítólag mindenkinek jó lenne, hirtelen felbukkantak az elégedetlen tömegek a Parlament előtt, köztük a frissen megkapott Kossuth díjat hónuk alatt szorongató amatőrfilmesekkel

Nekem egy MIlla 2.0 lázadás koreográfiája körvonalazódik, aminek a protestdalát egy olyan költőcsávó írta, akit épp előtte dobott meg a kormányzat másfél milliós ösztöndíjjal, amiből neki az jött le hogy "nemteccik a rencer". Siralmas hogy most a tanárok adják az utcai csődületet ehhez a színjátékhoz, mert a pedagógus szakma lezüllését jelzi

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.16. 23:55:16

@ulpius66: te inkább írd a jelentéseket, hogy meglegyen a kvóta, és pintér sanyika elégedett legyen.

@ljubityel: hogy lehet nagy betűvel írni a kormányt? Vagy a parlamentet?

Untermensch4 2016.03.17. 00:28:48

@fércnél maradandóbb: "kérjen bocsánatot a kormány amiért megválasztották"
Az idézőjelek arra utalnak hogy az elhangzott beszédből idéztél. Mivel nem ez hangzott el, ez részedről tévedés vagy hazugság.
Ha semmivel sem válságosabb a helyzet az oktatásban mint tíz éve akkor nem is okozna problémát az akkori keretrendszer visszaállítása nem? Ez nagy csúsztatás volt a részedről. Az nem az állapot állandósága hogy "tíz éve is évről évre nőtt az adminisztrációs kötelezettség és most is évről évre nő", ez olyasmi ami egyszer eléri a végső korlátját azzal hogy ha 24/168 órában adminisztrálnia kell a tanárnak akkor vége a dalnak. Az utolsó sikeres excel-diadalívet még ki lehet nyomtatni a klikknél de tanítás már nincs és a tanárok is halottak alváshiány miatt... na mostanság már annyira szorít az idő hogy a politikusok kerekasztalos időhúzására már nem jut.
A terheléscsökkentés nem a gyerek érdekét szolgálja? Te hány órát dolgozol hetente? Miért nem többet ugyanannyi pénzért? A gazdaságnak jót tennél vele.

fércnél maradandóbb 2016.03.17. 01:32:59

@Untermensch4:
Ha már ennyire benne vagy, világosítsad meg lécci az elmémet, konkrétan miért akarnak bocsánatot kéretni konkrétan pl. a köztársasági elnökkel? Mert ez nem éppen magától értetődő

Hogy növekedtek az adminisztrációs terhek? Az élet minden területén növekedtek, és a jövőben is növekedni fognak, vannak erről bőven tapasztalataim külföldön, nem kell ebből magyar pártpolitikai ügyet kreálni. Naná majd pont Orbán fog bocsánatot kérni mert 10 féle papírt kell kitölteni Németországban egy igényléshez. És ez még csak nem is szakmai dolog, hanem a mindennapi megélhetés része

A szakmairól meg annyit, hogyha ezeknek a nyikhajoknak feleannyi adminisztrációs terhe volna mint az én szakmámban akkor rohannának az ENSz főtitkárhoz meg a Biztonsági tanácshoz hogy kérjen tőlük azonnal bocsánatot. Mint a sértődött kisgyerek amikor előadja a szüleinek a durcist

5perc 2016.03.17. 03:12:48

@fércnél maradandóbb:
"Hogy növekedtek az adminisztrációs terhek? "
Pl a tesóm fél éven keresztül írta a "portfólióját" minden éjjel, hogy visszakapja a besorolását. Megcsinálta, visszaszerezte, csak éppen ezzel nem lett okosabb, vagy szebb, de még csak ki sem fizették neki a tök felesleges túlórát.
Aztán heti bontásban kell nyilvántartaniuk az óraszámaikat úgy, hogy az pontosan x-re jöjjön ki, se többre, se kevesebbre. A túlórákat, helyettesítéseket, hétvégi versenyeket természetesen nem írhatják bele, mert így lehet rá statisztikát gyártani, hogy a tanárok lusták dolgozni, meg a túlórát amúgy sem fizethetik ki, meg van tiltva.
A bocsánatkérés várás persze vicces, de már az a gesztus is sokat jelentene, hogy eg ykicsit leszáll a magas lóról.

andrásúr 2016.03.17. 04:34:41

Én bocsánatot kérek a tanároktól a kormány nevében és elnézésüket kérem azért is, hogy lényegesen megemelték a fizetésüket és próbálják megmenteni a csődtől az oktatási intézményeket !
Itt nem a tanárok és az oktatás problémájáról van szó, hanem arról, hogy az ellenzék hogyan próbáljon meg olyan helyzetet, káoszt teremteni, amelynek következtében a következő választáson eredményes lehet ! Ők is tudják, hogy a kommunista, balliberális, liberális oldalnak ez lesz az utolsó esélye a győzelemre, ezért semmitől sem riadnak vissza és ha nem nyernek, akkor véglegesen eltűnnek a politika porondjáról !
Kedves Norbert ! A 12 pontodat további pontokkal kellene kiegészíteni úgy mint ipar, kereskedelem, szolgáltatások stb. !
Egyébként egy kormány munkáját úgy kellene értékelni, hogy megnézzük az előzményeket, hogy honnan indult és mit ért el !
Ilyen aspektusból nézve csak elismerésemet tudom kifejezni a kormány munkájáért és köszönet érte !

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.17. 05:36:56

"MIT KÉNE TENNI A TANÁROKNAK A HATALOM ELLEN?"

Több pénzt kérni Sorostól, hogy erősebben tudjanak halálgágogni.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.17. 05:39:40

"Itt ma mindenki kockás inges lett. A taxisok, a bölcsödei dolgozók, a tanárok, a diákok, a felnőttek, az egészségügyisek, a buszsofőrök és mindenki, akit a rendszer megnyomorít. Akik által az állampolgárokat nyomorítják meg. Itt egy érdek van: a változás és változtatás! Az irány pedig egységes, nem egyedi."

Ez igaz, de mi az ok? A kormány? Nem. Hanem az, hogy kevés a pénz. S miért az? Mert a nyugat kiporszívózza azt. Na, ez ellen kellene küzdenie.

felirat 2016.03.17. 05:48:14

@BircaHang Média: Marhaság. Ha a nyugat annyira porszívózik, akkor az elvágásukkal jobb lenne itthon. Pedig nem.

felirat 2016.03.17. 05:48:47

@BircaHang Média: A Sorosnál nem tud a magyar állam többet adni?

Tudományos Iibsizmus 2016.03.17. 05:49:21

@BircaHang Média: Birka! Te még trollnak is túl hülye vagy. Ezt a dumát már a párt gyűléseken is kiröhögtük a 80-as években. Te hol élsz? A sztálini propaganda korában?

böIcsbagoly 2016.03.17. 05:51:30

@andrásúr: "Egyébként egy kormány munkáját úgy kellene értékelni, hogy megnézzük az előzményeket, hogy honnan indult és mit ért el !"

Jaja!
Adósság
2010 május 19300 milliárd
2016 február 25000 milliárd

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.17. 05:53:17

@Tudományos Iibsizmus:

Hiába neveted ki az igazságot, attól még az nem változik.

czjanos 2016.03.17. 06:14:21

@fércnél maradandóbb: Például azért, mert azokat a törvényeket, amik ellen most fellépnek, az aktuális köztársasági elnök szentesítette.

felirat 2016.03.17. 06:18:04

@BircaHang Média: Ez így van, csakhogy te rosszul tudod mi az igazság.

megtorolom 2016.03.17. 07:33:10

Ne nyissátok meg VÍRUSOS!!!!!!!

Netuddki. 2016.03.17. 08:08:21

@andrásúr: Ostoba fideszes balfasz! A mr.20% gazdád is megmondta, hogy soha nem látott fizetésemelés történt az oktatásban. A lényeg pedig a "soha nem látott"-on van, mert az érintettek soha nem látták. Hogy mi történt? Közben ezt is elloptátok tolvajok.

Netuddki. 2016.03.17. 08:12:02

@nick papagiorgo: Ja, én sem értem mit akarnak a vargamisitől meg a lézerjanitól? Az összes fideszes nagykutya sáros, egy tolvaj bűnöző, akiknek a börtönben lenne a helyük nem tárgyalni velük. Eh!

Untermensch4 2016.03.17. 08:42:53

@fércnél maradandóbb: A köztársasági elnök mint államfő az akinek az aláírása nélkül nincs törvény-életbelépés. Szokták mondani a nagy arcú politikusok hogy "vállalom a politikai felelősséget" (persze, jól hangzik, minden egyébre ott a mentelmi jog). A közt.elnök pedig aláírta a vonatkozó jogszabályokat.
A német példát ne erőltesd, túl sokaknak van rálátásuk már arra hogy a németek bonyolult és működő rendszert visznek amivel nem összemérhető a magyarosch-balkáni túlbonyolított de kaotikus.
Az pl egy adminisztrációs érdekesség hogy gyártatja a klik a mindenféle excel-táblázatokat a tanárokkal aztán egy két héttel korábban beküldött heti átlagos diákfingás-szám táblázatot nem megkeresnek a saját gépükön hanem minden iskolától a megyében bekérik újra.
Az adminisztrációval kapcsolatos csúsztatásod és a válasz elsumákolása miatt úgy vélem az "idézeted" nem tévedés volt hanem szándékos hazugság.

fércnél maradandóbb 2016.03.17. 08:50:04

@5perc:
Ennyi adminisztrációs terhet sokan irigyelnének a tanároktól, mert nekik sokkal több van

Én is dolgoztam úgy hogy minden órát jelenteni kellett, pontosan leadminisztrálva hogy melyik megbízó milyen feladatára fordtottam és ennek milyen költségei voltak. És még 100 másik fajta papírt kitölteni hozzá, ezenkívül hetente többször jelenteni a lehető legrészletesebben szóban és írásban

Ja hogy el ne felejtsem ez nem a Klik volt, hanem egy amerikai központú cég, aminek Londonban volt az európai központja, úgyhogy természetesen mindezt angolul

Úgyhogy felejtsék már el ezt az úrizálást a tanárok, hogy nekik senki sem a főnökük, mindent a fenekük alá tesznek és az inas még bocsánatot is kér a zavarásért

fércnél maradandóbb 2016.03.17. 09:06:15

@czjanos:
A közt. elnök a hazai jogrendben a törvények aláírásával egy formális aktust végez. Gyakorlatilag nincs más eszköze mint hogy visszaküldi, mire fel újra beterjesztik és akkor alá kell írnia. Ostobaság szakpolitika irányát rajta számonkérni, és pökhendien kihívó viselkedés bocsánatkérésre felszólítani ezért. Ilyet a c-tól meg a lumpentől látni, amikor lopáson érik

Untermensch4 2016.03.17. 09:08:47

@fércnél maradandóbb: Nem biztos hogy a facebook-stílusú, szarás-szelfizős adminisztrációs nyomonkövetés a nyerő. A "milyen költségei voltak" már indokolhat némi napi szintű odafigyelést de ezt a tanárok esetében le lehet egyszerűsíteni úgy hogy az igazgató és két hű segédje (ig.helyettes és gazd.igazgató<helyyettes>) figyelik a tanárokat hogy ne lopják szét az iskolát és ne egész nap fénymásoljanak.
A szépen felgyorsult gazdasági élettel szemben az oktatásnak még mindig több éves kifutása van. Ha percenként friss adatokat gyűjtesz be az összes tanártól akkor is ugyanúgy 4-6 év egy periódus amíg "végigtanít" egy évfolyamot.
"Ja hogy el ne felejtsem ez nem a Klik volt"
Bizony, lehet hogy ezért nem azt kellett nézned a jelentéstétel előtt hogy elmaradt számlabefizetés miatt melyik telefont is használhatod ami nincs kikapcsolva. Az a cég arányaiban hogy állt a kifizetetlen számlákkal (volt olyan hogy egy hónap késéssel kaptál fizetést mer' bocs vmi hiba van a vhol?)
Az úrizálós-inasos csúsztatásod igazi minőségi darab, fogadd elismerésem.

Untermensch4 2016.03.17. 09:16:59

@fércnél maradandóbb: Pökhendi az is hogy nem veszed figyelembe az egyik lehetőséget, a közt.elnök le is mondhat ha máshogy nem tudja elkerülni hogy "kényszerítsék" az aláírásra. Ugyanis ha másodszor az orra alá tolják hogy "megszavazták, írd alá!" ő meg előveszi a lemondását és azt írja alá akkor bizony hoppá van. Szóba sem került hogy van vmi kifogása a most kritizált darabokkal, akkor pedig osztoznia kell a felelősségen is.
A zárómondatos hangulatkeltésed jó de időnként inkább hagyd ki, ha nem kimondottan minőségi csúsztatást sikerül a hozzászólás végére illesztened az nem tesz jót neki.

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.17. 09:41:25

@Trackers:

Ez teljesen egyértelmű, és szerintem mindenki látja a Pukli által kitűzött vélt.

Pukli csak követel nem egyezkedik.
Ez azok sajátja akik puccsot akarnak véghezvinni.
Csakhát Pukli ehez gyökér, és hiába várják a ballibek a sültgalambot, amit Pukli az ölükbe ejt, ez így nem fog menni.

A mandineres csávónak van igaza. Még csak nem is hat Pukli az újdonság erejével. Juhász Petya klónja, gyengített kiadásban, aki ugyanúgy összefekszik a ballibekkel, valamiféle alibi civil szervezet képében, mint a Milla.

Csendestobbseg111 2016.03.17. 09:50:35

Kedves Norbert!
Részben igazad van, abban hogy lehetett volna erősebb az üzenet, de a megmozdulás szervezői nem jogosultak arra, hogy egy emberként kijelentsék képviselik az egész országot. Ezt a FIDESZ-től szoktuk meg és az ő modszereiket átvenni nagyon nem volna jó.
Szerintem amit csináltak az jó és az irány is jó. Ne felejtsük el, itt most az átlagemberek kezdik felemelni a hangjukat és az átlagember nem forradalmár.
Íme egy lehetséges megoldás az összefogásra:
csendes-tobbseg.blog.hu

bkkzol 2016.03.17. 10:03:12

Szegeny Pukli egy kis szerencsetlen felnotas, csak remelni lehet , hogy csak buta es nem rosszindulatu.
Adjunk mindenkinek haromszoros fizetest, csokkentsuk az adokat es ingyen kocka inget meg sort, bort, virslit mindenkinek!

Mérnork 2016.03.17. 10:12:22

@bkkzol:
Nem tudtad, a puki gyerek a balfaszok új reménysége. Csípőből lökött magából annyi demagóg baromságot, hogy még a feri is megnyalhatta a 10 ujját, ha hallgatta. ;-))))

Untermensch4 2016.03.17. 10:18:21

@Mérnork: Feri hallgatta. Ott sétált el előttem jobb kéz felől, ütéstávolságon belül... de nem dőltem be a provokációnak. :)
Ha az átlagember a demagógiára vevő akkor kár is lenne értelmes érveléssel próbálkozni, ha viktorunk azzal a demagógiával próbálkozik hogy "a tanárok nem csinálnak semmit és sok pénzt kapnak" akkor fel kell venni a ritmust.

bkkzol 2016.03.17. 11:17:48

@Mérnork: Ha a Pukli a nagy remenyseg akkor ez magaert beszel!

konrada 2016.03.17. 11:31:49

@böIcsbagoly:
Jajaja!
Oktatásban az nettó átlagkereset:
2009: 122 ezer Ft
2015: 169 ezer Ft

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.17. 11:46:54

@konrada: + mégtöbb adó. Ezt mindig lehagyjátok.

konrada 2016.03.17. 11:49:47

@fidesz maszop dk egykutya:
Pont ezért hagytam le a bruttót!;))

fércnél maradandóbb 2016.03.17. 18:20:41

@Untermensch4:
Adj hálát Istennek hogy ezzel a mentalitással nem a versenyszférában kell érvényesülnöd. Ott hiába magyarázod az egyébként működésképtelen ötleteidet, végig se hallgatnak és már repülsz

Majd a gazdasági igazgató ellenőrzi a dolgokat ... baszki nála nagyobb szarka a világon nincs. Nem mindegyik, de nagy részük ellenőrzés nélkül szétlopja a sulit, az önkorm. ellenőrzés meg annyit ér amennyire nincs az önkormányzatban korrupció. Vagyis nem sokat

Untermensch4 2016.03.17. 23:50:27

@fércnél maradandóbb: Úgy egyébként a versenyszférában érvényesülök... de eddig még egy ötletem miatt sem repültem, bár egyik se lett átütő siker. Azért kösz a fenyegetést, bár nem esik jól hogy rákényszerülsz.
A klikk miben tudja korrupció szempontjából felülmúlni a gazd.ig-t vagy az önkormit? Rögtön megyei szinten mutyiznak mint a digitális táblák esetében? Az az eddigi működésből már látszik hogy a centralizált rendszerben rejlő nagyobb hatékonyságot nem tudják felmutatni, most akkor örüljünk annak hogy látszani nem látszik a korrupció de csak néha válik konkrétan működésképtelenné egy-egy intézmény?
Így hosszasabb gondolkodás után mire jutottál a hibás idézet ügyében?

Reactor 2021.03.22. 21:23:46

Világos, miért csak tüneti kezelést kaptak - ha kicsit erősebben tüntettek volna, a zsernyákokkal verette volna szét őket a karhatalom. Azaz semmit nem ért volna az egész, csak a mártírok számát szaporította volna.
Az egyetlen megoldás itt az lenne, hogy minden tanár egyöntetűleg szépen feláll a székéből, és otthagyja a melóját. És addig nem tér vissza, amíg meg nem kapják, amit akarnak.

@Trackers: Igen, puccsot akart. Problem?
A puccsnak pedig nem az a végcélja, hogy a Fidesz helyett egy másik zsebrabló kerüljön a hatalomra. Az is egy megoldás, hogy senki.

@BircaHang Média: Igen, persze, a Nyugat porszívózza ki. A nyugat rakja zsebre a nemzeti vagyont, ró ki megfizethetetlen adókat, és menekíti offshore-cégekbe amit összerabolt.
A nyugat nélkül valahol Szomália szintjén lennénk, ostoba fidesznyik birkavezér, neted se lenne hogy a baromságaidat írogathasd, de semmi gond, fújjad csak tovább a trombitádat, kicsi marslakó!
Ostoba szovjetimádó retard.

@bkkzol: Nem kell háromszoros fizetés, csökkentett adó, de még juttatások se. De akkor ne is várjuk el, hogy itt valaha is nyugati szintű jólét lesz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 21:27:02

@Reactor:

A nyugat kiszívja az ország életerejét. Milliárdokat síbol ki.

Reactor 2021.03.22. 22:12:53

@MAXVAL birсaman közíró: Ezzel szemben a Fideszed csupaszív jószándék földre szállt angyalkákból áll. Szentté mikor fogják avatni őket?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 22:13:54

@Reactor:

Nem, egyszerűem csak Orbán jó ember jó helyen, ennyi egész.

Reactor 2021.03.23. 00:51:16

@MAXVAL birсaman közíró: Az hát, jó ember, csodálatos, példamutató vezető, feddhetetlen jellemmel, és mindenki nagyon-nagyon szereti őt.
Kicsit ugyan árnyalja az összképet, hogy már a klotyóra se mer elmenni szarni a gorillái nélkül, de segond...
süti beállítások módosítása