Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Egy magyar, aki aranytömbet hamisított! A kár 1/3-ad Quaestor(nyi)

2015. augusztus 12. - Szarvas Norbert

arany1.jpgSzámomra az arany nem más, mint a modern civilizáció romantikus gesztusa, amivel megpróbál még egy tényszerű világ emlékébe kapaszkodni. Szokták mondani, hogy az arany azért jó üzlet, mert az aranytartalék adja a gazdaság fedezetét. Miről beszélünk? Az aranytartalékok értékén a világ már régen túlhaladt. Az első szöget egyébként akkor verték a sárga koporsóba, amikor elkezdték beárazni a szellemi tulajdont, a szellemi tőkét, a technológia értékét. A világnak már régóta nem az arany nyújt fedezetet, nem az aranyat akarják megszerezni. A világot már régóta a technológia, és a kézzel kevésbé fogható szellemi tőke uralja. Idő kérdése, hogy mikor szakadunk egy egy tárgy fetisizálásától, aminek szerepe a romantikus ábránd és a gazdasági fék között helyezkedik el...

 

Hamis aranytömböket adott biztosítékként a Kézizálog Zrt. tulajdonosa több magyar milliárdosnak és pénzintézetnek. Amennyiben ez igaz, az év elején csődbe ment zálogcég és annak egyszemélyes tulajdonosa, Bíró Péter által okozott veszteség akár 30 milliárd forint is lehet.-Origo

A bevezetőben inkább a világról írtam néhány gondolatot. Én személy szerint messziről kerülöm az arannyal kapcsolatos befektetéseket. Amire mindenki azt mondja, hogy tuti, én azoktól a dolgoktól félek mindig a legjobban. Most nincs értelme belemennem az arany árának tudatos manipulásába, korrekcióiba vagy az arany megváltozott gazdasági szerepébe.

Amikor elolvastam, hogy az Alba Takarékszövetkezett 600millió forintért vásárolt aranytömböt az emberünknél, míg több milliárdos komoly összeggel szállt be a buliba, akkor picit elképedtem. Elképedtem, mivel ezek szerint nem történt eredetiségvizsgálat. Az  a bank, amelyik akár 100 ezer forint kihelyezett kölcsön esetén a végbeledet megvizsgálja, nem ellenőriztette le az aranyrudakat 600 millióért????? Ez hogyan történhetett meg tulajdonképpen? Én relatíve kis ember vagyok a pénzpiacon,de mindenféle szervezeti (banki) nyomás nélkül is ellenőriztetnék, ha akár 1 millió forintot adnék kölcsön. Nekem ez picit bűzlik.

Felteszem, hogy a mai Magyarországon a milliárdosok nem véletlenül lettek milliárdosak. Minimum bennük van a "cápa" életérzés. Egy gazdasági "cápa" pedig hol adna pénzt bárkinek pofira? Ez a cápa tényleg nem ellenőrizné le a biztosítékként felajánlott tárgyat? Nekem ez picit bűzlik.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a trombitaréz súlya össze sem keverhető az aranyéval. Nyílván nem a milliárdos pakolta át a cuccot egyesével. De nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen volumenű ügy esetén egy ideális világban senkinek nem jutott volna eszébe a fedezet checkolása. Tudod úgy, mint a régi olasz filmekben, ahol a bármekkora mennyiségű kokót megnyalja a futár, és csak akkor fizet, ha jó az anyag... Persze nyílván nem kell nyalogatni az aranyat, de akkor is.

Biztosan olyan csalás történt, amire gondolunk? Tényleg nem volt benne senki sem a buliban?

És persze jogosan merül fel a kérdés, hogy a kormány ismerettségi köre mennyire érintett a buliban. Ezt egyébként a kártérítések mértékéből és ügyintézési sebességéből tökéletesen le fogjuk tudni szűrni.... Erről sokat mesélhetnének a Quaestoros és Buda-Cash-es kollégák is...

 

Erről jutott eszembe egy vicc, amit ma "találtam" ki:

"Nyugtával dícsérd a napot- NAV"

::::

Sokan jeleztétek, hogy írjam ki a posztok végére, mert számukra is segítséget jelentett:

A nyugdíj sokakat érint, sokaknak fontos. Ha ezzel kapcsolatban kérdésed van, vagy segítséget szeretnél kérni a döntésedben, akkor írj bátran: szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy klikk

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr617701304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.08.12. 15:49:01

"A. Lopni csak sokat érdemes. Abból jut az esetleges véletlen leleplező szájának betömésére, jó ügyvédek megfizetésre, bírósági időhúzás elérésére az elévülésig stb.
8. Ne hivalkodj, ne költekezz! Ingatlanvagyont ne gyűjts, vagy dugd el! Jobb az anonim vagy külföldi bankszámla.
9. Először, gyűjtsd össze a tőkét, amit el tudsz lopni. Ígérj extra hasznot, húsz-negyven százalékos kamatot. Sok pénzéhes önként adja oda pénzét, aztán jelezz csődöt és fuss!
tulajdon rablás!" Aztán jön a nagyobb, aki a rablót rabolja! Díjazom!

2015.08.13. 06:37:02

Ez egy ilyen ország lett . Itt akkor leszel biztonságban ha vagy politikus vagy, vagy barát netán több tíz vagy száz milliárdot lopsz, csalsz, hazudsz. Akkor nem fognak lecsukni, sőt még sajnálni is fognak.
Mert itt nem hogy igazság, de még jogrendszer sincs. Ha tolvaj vagy akkor sokat lopj, ha csaló vagy akkor sokat csalj, ha rabló vagy akkor sokat rabolj, mert van miből megfizetni a barátokat és az ügyvédeket.

Ám ha csak egy pár tyúkot, vagy 2 kenyeret, tejet lopsz, akkor mutogatnak. De ha milliárdokat rabolsz mint a politikusok és barátaik, akkor a világ legbecsültesebb embere vagy ! Mert barátod valamelyik patkány politikus. És akinek a politikus a barátja az nem lehet sem bűnös, sem pedig tolvaj.
És ha valamelyik politikus barátod is benne van a bizniszben, akkor légy nyugodt, az állam az adófizetők pénzéből megfizeti azt amit elloptál. És jut neked is a nyereségből. Mert megérdemled !!

Csaba Szikora 2015.08.13. 07:44:48

Majd követeljük a kormánytól a kártalanítást.Elvégre ha valami szar van azt Orbán okozza..

csak egy néző 2015.08.13. 09:06:16

@Csaba Szikora:
Hogy is hívják MOST az ország Istenkirályát?

csak egy néző 2015.08.13. 09:10:21

Beszarás ez az ország.
DDD
"Ugyan a Paprika Latino Studios Kft., vagyis az Édes élet gyártója már írásban igazolta, hogy egy kamu aranytömböt „vásárolt” Klapkától a volt ­Fradi-vezér a műsorban, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ennyivel nem éri be. További bizonyítékokat követelnek, ezért a minap a NAV két munkatársa jelent meg a Vámház körút 9-es szám alatti üzletben, hogy ­lefényképezzék az aranyszínűre festett, filléres hungarocelldarabkát, illetve magukkal vigyék a gyártó cég igazolását."

www.blikk.hu/data/cikk/2/29/95/95/cikk_2299595/8_o_-klapka4jpg.jpg

Szaracén 2015.08.13. 09:11:47

"És persze jogosan merül fel a kérdés, hogy a kormány ismerettségi köre mennyire érintett a buliban. Ezt egyébként a kártérítések mértékéből és ügyintézési sebességéből tökéletesen le fogjuk tudni szűrni..."
Meg abból, hogy megjelennek-e közlemények a szocialista bróker banditákról, meg arról, hogyan semmizte ki a keményen dolgozó kisembereket az "elmúltnyócév" bankárkormánya.

Krumpli Bogart 2015.08.13. 09:22:51

Nylvánvaló, hogy a korábban már elsikkasztott milliókat fedték le hamis arany fedezettel.
Ekkora tételben, ennyi szereplős ügylettel nem lehetett volna ilyen ócska trükkel csalni olyan sértettek kárára, akik hivatásszerűen foglalkoznak vagyonkezeléssel.
Minden "megtévesztett" embert le kell csukni.

Remélem Törpapa nem akarja majd szokása szerint az adómból betömögetni a lyukakat....

Krumpli Bogart 2015.08.13. 09:26:23

@csak egy néző: A NAV tényleg a hülyék gyülekezete. Hol a floppergépre csapnak le, hol a díszletre, csak a milliárdos fidesznyik adócsalók nem érdeklik őket....

2015.08.13. 09:35:36

Ha tolvaj tolvajt etet, Isten nevet!

Igazmondó47 2015.08.13. 10:11:26

Előbb, vagy utóbb minden nagymenőről kiderül, hogy valami nem gömbölyű nála. De hova kellene sorolni azt, aki 990 FT-ért bocsát ki részvényeket, ami ma már csak 775-öt ér, de nem ér annyit, mert nap közben a részvény jóval alacsonyabb áron kelt el, de 17 óra (zárás) előtt hirtelen vesz "valaki" jóval az ár felett pár darabot és így a záró ár (pl. ma) 775 FT. De próbálj meg ma 775-ön 100 db. részvényt eladni! A kutya nem venné meg. Ez ugye nem olyan, mint a hamis aranytömb?

nu pagagyí 2015.08.13. 10:31:11

Én nem kenődnék el a trombitarézbe fektető milliárdosok helyében. Pénzük végső soron jó helyre ment, a jelentős népszerűséget élvező pápai focika fenntartására.

csak egy néző 2015.08.13. 11:42:42

@Krumpli Bogart:
És hogy habzott a szájuk, amikor Goodfriend beterelte őket elegánsan a faszerdőbe tátott szájjal, amikor ráadásul a saját párt újságuk kiszivárogtatta, hogy ezt a tomácsot kérő piaci kofát kitiltották az USA-ból. Sajnos, hogy ki volt a másik öt csókos, az talán sosem derül ki, pedig azt hiszem nagyobbat szólna, mint ennek a kofának a bulija.

Arcade Macho 2015.08.13. 12:17:24

en.wikipedia.org/wiki/List_of_elements

19.2 g / cm3

gyakorlatilag ha wolframot vagy urant adnak el helyette akkor ez a "merjuk le a dimenziokat meg a sulyat" nem mukodne, amugy meg igen!!!

"Kumpli Bogart 2015.08.13. 09:22:51
Nylvánvaló, hogy a korábban már elsikkasztott milliókat fedték le hamis arany fedezettel."
ott repul Tibi bacsi piros labdaja a jo valaszert!!!

átlátó 2015.08.13. 12:18:32

Kedvem lenne röhögni ezeken a nagymenőkön, viszont jól letérképezi az ország "elittyét".
Amúgy valahol Tatabánya környékén történt emlékeim szerint, ahol egy szintén nagy gondolkodó köveket festett le aranyszínnel és adta le a rézből készült tömbként színesfém kereskedőnél. Az is agyas volt, mert átvette.
Ez az elit teljesen tárgyalóképes rétegként képviseli az országot, amerre csak a faszuk áll.

Krumpli Bogart 2015.08.13. 12:43:45

@átlátó: Sajnos, a szar úszik a víz tetején....
Ilyenek a szakembereink, meg a pénzügyi felügyeletünk...az agyonfizetett komplett közigazgatásunk, kormányunk, az ország "elittye" a szar, ami úszik a víz tetején....

És az EU "elittye" se sokkal különb...

csak egy néző 2015.08.13. 12:50:27

@Krumpli Bogart:
Az unortodox hungarikum "szakember"

youtu.be/X1H-xUrdSS8

Beszarás.

Krumpli Bogart 2015.08.13. 12:53:10

@Arcade Macho: :))))
Van annyi pénz, amiért teljesen hülyét csinálok magamból. :))))
Lassan kiderül, hogy a komplett pénzügyi szolgáltató rendszerünk kamu és lufi.
Ki az a hülye, aki ezek után egyetlen magyarországi pénzügyi szolgáltatóval szóba áll?

Én már évek óta megkapom az sms-t, hogy megjött a fizum és 10 perc múlva kiveszem a bankból. Az az enyém, ami nálam van.

kvadrillio 2015.08.13. 12:55:29

MAGYARORSZÁGON VIRÁGZIK A TROMBITARÉZ-ALKÍMIA !!! :o)
SZTEM LEGYEN MAGYARORSZÁG KABALAFIGURÁJA A RÉZTROMBITA !
"Az aranykereskedelmi szakma előtt nem volt ismeretlen a trombitarézből készült "aranyrúd". A döbbenetes és primitív csalás azonban úgy tűnik csak a Kézizálog, illetve "testvércége" a Lombard egyes ügyfeleit érinti, akik gondatlanságukkal is hozzájárultak sok száz millió forintos bukásukhoz."

HOPPÁ !...HOPPÁ !!!...BEVETT SZOPÁS A RÉZTROMBITA-ALKÍMIA ! EBBEN IS NAGYOK VAGYUNK ! :DDDDD

Exploiter 2015.08.13. 13:00:40

@Krumpli Bogart:

A globális pénzügyi rendszer is kamu és lufi. Csak a saját súlya működteti, meg a hit, hogy működik. Nem csoda, hogy kisebb országnyi vagyonok tudnak semmivé válni percek alatt: előtte se volt ott semmi, csak most hirtelen mindenkinek világos lett.
A jól menő modern gazdasági szakemberek valahol középen helyezkednek el a vásári lufiárus bohóc, az asztrotv-s atlantiszi tisztánlátó-táltos-sámán és egy pszichopata porszívóügynök között.

Az más kérdés, hogy itthon még az átlag nívót se sikerül elérni, ez szerintem leginkább a túlbonyolított, de lényeggel nem foglalkozó szabályozásnak köszönhető.

kvadrillio 2015.08.13. 13:02:40

Réztrombitát vegyenek,
Mily bűbájosan antik,
Réztrombitát vegyenek,
Ez mostanság romantik!
Ezzel tört borsot az öregapám
A újgazdag orra alá,
Réztrombitát vegyenek,
Már a készletem nem tart soká! :)))

kvadrillio 2015.08.13. 13:12:05

@kvadrillio: na...mostakkor ÉNEKELJÜK EGYÜTT OKOS BALOG MINI...SZTERREL:
Fülembe hallom még az üstdobot,
A számban érzem még a vermuthot,
Fejemben érzem még az éjszakát,
Az éjszakának minden mámorát.
És aki muzsikált, szívembe beletalált…

Az a jamaicai trombitás,
Egy jó fej, nem vitás.
Hogy fér egy trombitásba ennyi láz,

Úgy nem fúj senki más.

Úgy hívják: aranyszájú trombitás,
A foga úgy vakít, akár a hó…
Zenéje egzotikus csábítás,
Egyszerre andalít és lázító.

Előkelő, akár egy brit naszád,
De ő a lángolás,
MAGYARORSZÁGON is NAGY ritkaság
Egy ilyen pompás trombitás! :o)

kvadrillio 2015.08.13. 13:14:37

@kvadrillio: ..AMÚÚÚGY....ARRA NAGYON KÍÍÍÍVÁNCSI LENNÉK, KIK IS VOLTAK BENNE A BULIBAN ???????

kvadrillio 2015.08.13. 13:26:21

Kártyacsalók csapolták meg a Budapest Bank ügyfeleit
2015. 8. 13. 09:28|Utolsó módosítás: 2015. 8. 13. 09:59|Pénzügy » Pénzügyi Szolgáltatók
Mik ezek?

A Budapest Bank több ügyfelét is megkárosították ismeretlenek, akik külföldi bankterminálokon keresztül jutottak hozzá több százezer forintos összegekhez – értesült tegnap a Napi Gazdaság a pénzintézet több károsultjától is. Egyelőre nem tudni, hány sértettje lehet a csalásnak, azonban az tény, hogy a tolvajoknak több magyar is áldozatául esett.
A cikk a hirdetés után folytatódik
A károsultak egyike a lapnak név nélkül nyilatkozva elmondta, kedd este nyolc óra körül arra lett figyelmes, hogy néhány perc alatt egymás után 5-6 SMS-t kapott a pénzintézet automata üzenőrendszerétől. A nagyjából félpercenként érkező üzenetek arról tájékoztatták, hogy 50-60 ezer forintot vettek fel MasterCard bankkártyájával Indonéziában, Bali szigetén. Az eddig ismeretlen csaló összesen háromszázezer forintot tudott megszerezni a számlájáról. Azért csak ennyit, mert ez volt az az összeg, amelyet a károsult a pénzfelvétel felső határaként rögzített a pénzintézettel kötött számlaszerződésben. Ennek hiányában valószínűleg a számlán lévő összes pénzt elvitték volna.

A károsult azonnal megpróbálta letiltani kártyáját a Budapest Banknál, azonban körülbelül 3 órán keresztül kellett próbálkoznia a telefonos ügyfélszolgálaton, mire végre sikerrel járt. A társaság telefonos ügyintézője szerint azért nem lehetett őket elérni, mert rengetegen hívták őket hasonló visszaélések bejelentése miatt. A károsultnak végül sikerült letiltania a kártyáját. Mint kiderült, szerencséjére, ugyanis szerdán hajnalban ismét – ezúttal egy dominikai bankautomatán keresztül – megpróbáltak pénzt felvenni a számlájáról - írja a Napi Gazdaság.
A Budapest Bank jegyzőkönyvet vett fel az ügyben, és közölte: csak akkor tudja vizsgálni a csalás körülményeit és megfizetni a károkat, ha a sértett feljelentést tesz a rendőrségen. Ezt a lapnak nyilatkozó károsult meg is tette..............

MÁÁÁÁÁÁS...

PÉNZÜGY / TŐZSDE
Milliókat fizethetnek a magyarok a londoni tőzsde manipulálásáért
2015. 8. 13. 12:03|Utolsó módosítás: 2015. 8. 13. 12:33|Pénzügy » Tőzsde
Több millió font megfizetésére kötelezett a brit bíróság három magyart a londoni tőzsde manipulálásáért.
Mik ezek?

A londoni felsőbíróság szerdai ítéletében összesen 7,6 millió font bírság és a kereskedésből származó befagyasztott profit megfizetését rendelte el a pénzügyi felügyeletnek - írta a The Times című lap csütörtökön.

A háromtagú magyar csoport a vád szerint kifinomult komputerprogramokat használva manipulálta az árakat a londoni tőzsdén: illegális kereskedői technikák egész sorát alkalmazták az árak mozgatásához attól függően, hogy eladni vagy venni akartak részvényeket. A bíróság a három magyar kereskedő mellett a Da Vinci Invest nevű svájci alapkezelőt is bűnösnek mondta ki.
A cikk a hirdetés után folytatódik

...kreatívak a magyarok ..NA !!!

A KAPITALIZMUS TÉLLEG CSALÁSRA ÉPÜL !!!!! :o)

Krumpli Bogart 2015.08.13. 13:38:12

@kvadrillio: Nem értem, hogy a BB ilyen esetben miért nem tiltja le az összes kártyát? Vagy miért nem tesz egy egységes intézkedést?

Krumpli Bogart 2015.08.13. 13:40:14

@kvadrillio: A kapitalizmus arra épül, hogy "az első milliót ne kérdezzétek".
Utána már könnyű, mert a kutya is a dombra szarik.

Rwindx 2015.08.13. 13:41:17

Pár dolog:
A bevezetővel nem értek egyet. A bankjegy eredetileg nem több mint egy kötvény arra vonatkozólag, hogy a jegybank tartozik neked.

A többi résszel egyetértek, de nekem sem kerek ez az egész. De akkor mondok egy jobbat, mi van ha ezek a "cápák" nem hülyék, fizikailag nem vették át az "aranyat", hanem immateriális vétel történt "nyomott áron" és mondjuk kötöttek rá biztosítást.

Persze mindez csak feltételezés.

Krumpli Bogart 2015.08.13. 13:46:19

@kvadrillio: Én is.....
Tisztelt adóhatóság, nemtom befizetni az adómat, mert becsaptak, de az aranyomat szívesen odaadom. :)))))

dthoreau (törölt) 2015.08.13. 13:46:22

Minden bizonnyal az új unortodox, pénzpolitikai hungarikum a trombitaréz-standard bevezetése lett volna, csak hát ugye idő előtt kibukott a dolog

s 2015.08.13. 13:46:31

A távcsöves mesterlövész puska a megoldás. Nem nagyon lehet elbújni előle. Ha a pénz végül nem is kerül elő, azért a további elkövetések számát alacsonyan tarja a precedens - emlékeztek, hogy járt a tarsolycsabi, bírópeti, stb . . .

s 2015.08.13. 13:52:04

@csak egy néző: Én elhívnám őket Miamiba üdülni. Aki lemondja, az gyanús.

s 2015.08.13. 13:59:02

@csak egy néző: Azt hiszem, beszartam. Meg kellene néznem, de úgysem látnék semmit, mert sírva röhögök. Lehet, hogy még szarok is . . .

s 2015.08.13. 14:01:23

@Krumpli Bogart: "Ki az a hülye, aki ezek után egyetlen magyarországi pénzügyi szolgáltatóval szóba áll?"

Például én. Ott himbálom a sörétes puskát a kezemben és megkérdezem, hogy hol a pénz, baszki. Aztán pofán lövöm őket úgy, hogy eltűnik a fejük.

s 2015.08.13. 14:07:10

@Krumpli Bogart: Mert akiét nem másolták le, az sem tudná használni.

a katona fehérben 2015.08.13. 15:09:08

"1/3-ad", az kiolvasva egyharmadad. Micimackó is aranyrudakat vásárolt?

wallenberg8805 2015.08.13. 15:46:12

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

“Egy magyar, aki aranytömbet hamisított!”

Állj! Magyar vagy z5idó? Mennyi a nagyszülei keresztleveleinek az össz darabszáma?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

wallenberg8805 2015.08.13. 15:56:58

@csak egy néző:

Nem lepődnénk meg, ha kiderülne hogy ez az aranyhamisító egy z5idó.

s 2015.08.13. 16:00:50

@wallenberg8805: C!gány, mint orbán, a hazug gec! lótolvaj.

csak egy néző 2015.08.13. 16:03:15

@wallenberg8805:
Én viszont meglepődnék, hogy te ember vagy és nem egy féreg.

2015.08.14. 19:43:50

Akkor most ugye megint felmennek a lakásárak ?
Már lassan 2 házat vehetek a fővárosi kecskeólon .

Reactor 2021.03.24. 00:11:00

"Az aranytartalékok értékén a világ már régen túlhaladt." - Ez akkora emeletes baromság, hogy kilóg a monitorból. Tapasztalt, nagy tudású gazdasági elemzésekben jártas ember ilyet még pénzért se írna le. De a félművelt kocagazdász se. Ilyet a teljesen idióták állítanak.
Az aranytartalék mái napig megvan, növekszik, és az értéke is nő vele együtt, köszöni szépen. Mindeközben egyik hitelválság követi a másikat, és a mindenféle bitcoinos, ethereumos kriptobaromságokról egyre-másra derül ki, hogy ügyesen szervezett piramisjátékok.
Most komolyan, azért kellene itt nekünk temetni az aranyat, mert valami kókler hamisított aranytömbökkel próbálkozott (és csúnyán ráfizetett)? Hány pénzhamisítási, hitelcsalási, kuponcsalási stb. eset van naponta széles e világon? Több ezer? Százezer? Millió? Az arannyal ügyeskedők száma ezekhez képest elenyésző.
süti beállítások módosítása