Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

A Fidesznek most a bevándorlók az ellenség! Ez már régen szánalmas...

2015. június 02. - Szarvas Norbert

8586531_8906b23ec68b8e8873771027118a2115_wm.jpg... és azt gondolja a pértvezetés, hogy az elmúlt időszakban "elkövetett" jobbikosodás következtében sikerül a jobbközép felé puhányodó Vonáéktól szavazókat beépíteni Orbanisztánba? Miért hiszi bárki azt, hogy a politika és az (bal-jobb-egyéb) eszme egy létező, felelősségtudattal rendelkező, a társadalmat formálni akaró dolog? Hát nem böki ki a szemed újfent a valóság? A politika nem más, mint egy jól megtervezett és becsomagolt marketing hadművelet. Minden párt egy üzleti vállalkozás, ami a saját akcióival potenciális ügyfeleket (választókat) akar megnyerni a "nagy cél (profit és hatalom) érdekében. Hogy akkor miért létezik a profi társadalomtudományban annyi szemlélet és oldal? Alapvetően különbözően gondolkozunk a dolgokról és ez pont kapóra jön az értékesítés során. Vagy te hallottál olyan sikeres cégről, ami nem akart a piacából kitűnni, különleges lenni és valami hiperszuper eszmével megzabáltatni téged? Mi történik most? A Jobbik, mint a legjobban combosodó megapárt rendkívüli fickósságával és egyszerűségével szerezte meg a szimpatizánsait. Ment is a cigányozás, zsidózás. Pont az, amit az amúgy elszegényedő középréteg, az amúgy is válságsúlytotta alsóbb rétegek hallani akartok. Aztán tudod mi történt?

Vona Gáborék hirtelen és sunyiba átváltottak buzizó-cigányozó-zsidózó agresszorból egyfajta család és emberbarát rózsaszín mázba panírozott fiatalos csoportosulássá. Miért? Mert rájöttek azzal, hogy elérték a zsidózás maximumát. A vállalkozást pedig továbbfejleszteni a társadalmi és eszmei finomhangolással lehet. A Fidesz pedig pont ennek a pályának az ellenkezőjét írja le. Fiatalos, családbarát propaganda hadműveletüket mostanában lecserélték a Jobbikra és a szélsőjobbra jellemző agresszív, kirekesztő eszmei rendszerre. Hogy miért? Mert a vállalkozást tovább kell fejleszteni. Ha engem kérdezel, akkor sokkal olcsóbb zsidózással és bevándorlásozással dühöt csiholni a nacionalista érzetű, többnyire szegény emberek között, akik ezután maguktól beállnak a csapatba, mint az értelmiséget megvásárolni adókedvezményekkel, megbízásokkal, stb...

Szóval megkaptuk a nemzeti konzultációt, ami nettó bevándorló-ellenes agymosás a suttyóbb fajtából. Ma már készül a plakát, amivel a kormány Magyarország címere mögé bebújva (és lepisálva) alpári tegező stílusban (nulla tisztelet) elmagyarázza az amúgy magyarul nem tudó menekültnek, hogy merre hány méter. Tehát a magyar munkáját ebben az országban NEM VEHETED EL! By nemzeti konzultáció a bevándorlásról és a terrorizmusról.

Szóval ez a műsor semmi másra nem jó, mint gyorsba beolvasztani a giccsmémmé vált cukimuki Jobbik által éppen elvesztett szavazókat. Az ijesztő a dologban, hogy a Fidesznek ezek a szavazók megérnek annyit, hogy az EU már a kizárásról beszél (Juncker- "Kizárjuk Magyarországot, ha beveztik a halálbűntetést") , a menekültek meg baromira nem értik ezeket a plakátokat, mivel nem beszéli a nyelvet. 

Azért arra kíváncsi lennék, hogy Orbánék ezt hogyan is képzelték? Mi van azokkal a bevándorlókkal, akik speciel tizen-huszon éven itt élnek, ide adóznak, itt teremtenek értéket? Akkor most át kell adni a helyüket? El tudom képzelni, hogy a tescoban Zibowski M. diákmunkás lengyel felmenőkkel éppen pakolná fel a polcra polcszervízesként a dobozt, de éppen a közelébe ér egy magyar kollega. Zibowski azonnal eldobja a munkát, hátrébb áll és engedi, hogy a kollega felpakolja a dolgot. Mivel a kormány kérése-parancsa nem terjed ki a  fizetésre (bevándorló! a magyar fizetését el ne vedd!), így felteszem a műszak végén Zibowski azért felveheti a zsetonját, azért mert alanyi jogon átadta a munkafolyamatot a magyar kollegának...

És ezeknek az agyhalott patrióta díszmajmoknak (egy állatkerti beszélgetésen, és természetesen nem a parlamentben a parlamenti képviselőknek!) nem jutott eszébe menet közben, hogy a Fidesznek és KDNP-nek számos certifikált tagja amúgy bevándorló? Budaörsiként első nekifutásra mondanám Sokolowsy Márk KDNP önkormányzati képviselőt, aki gondolhatod, hogy nem magyar felmenőkkel rendelkezik. Nem lepődnék meg, ha már holnap a 444 leközölné a listát a vezírpárt bevándorló érdekeltségeiről.  Szóval Sokolowskynak azonnali hatállyal fel kellene állnia a pozícióból, mert más tehetséges (ámde netto magyar) embertől vette el a melót? Normálisak ezek?

Ha meg munka, akkor azért ne felejtsük már el, hogy nem sok menekültet képes a munkaerőpiac foglalkoztatni magyar nyelvtudás nélkül... Azt gondolom, hogy döntse el a munkaerőpiac, hogy kit akar alkalmazni és kit nem. Rádadásul a Fidesz ezek szerint nem tudta értelmezni azt a 4 EU alaptörvényt és jogot, ami az egésznek az értelme. Van benne valami olyasmi, mint szabad munkaerő áramlás... Persze mondhatja a Fidesz troll, hogy ezek a menekültek nem éppen EU kompetensek és minőségűek. Erre mondom, hogyha nem azok, akkor a kutya nem is alkalmazza őket. Semmi szükség erre a demagóg és felesleges buzdításra.

Hogy mi a dühítő ebben?

Az, hogy itt van egy elmebeteg és öncélú banda, ami gyakorlatilag azt meg akarja lassan határozni, hogy mikor brunyálhatok és hol. Beküldik az éterbe a legújabb nacionailsta agymenésüket, ami újfent öncélú. Európát viszont nem érdekli, hogy az IFL blog határozottan elutasítja ezt a fajta viselkedést és megnyílvánulást. Ők annyit fognak látni, hogy ő is magyar, mi is magyar és te is magyar. A magyar pedig kirekesztő, hazug és veszélyes. Kikérem magamnak, hogy ilyen emberek félrement és öncélú eszméivel azonosítsanak engem, de nem fogom kikapni senkitől. Helyette, ha megyek Kölnbe vagy bárhova máshova, akkor szégyenkeznem kell és titkolnom származásom. De ez a kisebb probléma. A nagyobb baj az, hogy a hatalom éppen azt próbálja beléd magyarázni, hogy már megint létezik egy olyan csoportosulás, ami a felelős minden rosszért, miközben a Fidesz már azt is megállapította magáról, hogy 2009 óta a közbeszerzéseiken semmilyen visszaélés nem történt. 

Mit szólna Orbán, ha ezeket a szánalmas EU, bevándorló és minden ellenes nemzeti konzultációs plakátnak nevezett botrányt Németország és a többiek elkezdenék másolni? Mi lenne, ha Kölnben megjelennének a német nemzeti konzultációk, amikben arról írnak, hogy "Ha magyart látsz, akkor fordulj el, mert a magyar ellopja a lelked"? 

Gyerekek, gyerekek. Valaki szóljon már Orbánnak, hogy Hofi már régen megmondta:

" Orbán és Isten között egy különbség van. Isten nem akar Orbán lenni"

És ha már beszélgettek vele, akkor addig csikizzétek (mert ha azt mondom, hogy a buksi simogatni, az már uszítás lenne), amíg fel nem fogja, hogy Magyarország nem az ő saját tulajdonú vállalkozása. Igaz, hogy a magyar nép nevezte ki (de messze nem az egész), viszont ugyanez a nép egyöntetűen szavazott az EU mellett is. Felmérések szerint a magyar nép még mindig az EU mellett szavazna nagyobb lélekszámban, mint a Fideszre. Az EU-nak pedig vannak eszméi, törvényei, amihez akkor is alkalmazkodni kell, ha Orbán Viktornak és még 500 kollégiumi havernak nem tetszik. Ha azt akarta volna a magyar nép, hogy gyűlöljünk mindenkit, tiltsunk ki mindenkit és folyamatosan harcoljunk, akkor maradtunk volna ott ahol vagyunk. Nem értem, mit nem lehet ezen felfogni. És miért az én pénzemen kell a pofámba tolni és megmondani, hogy ma éppen ki az ellenségem?

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr727513212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.02. 21:45:26

Van ehhez valami hiteles forrás? Már a sokadik cikk, poszt a témában, de nem akarom elhinni, hogy fideszék ilyen nyíltan nácira váltottak...

Szarvas Norbert 2015.06.02. 22:07:18

@pythonozok: Leghitelesebb forras sztem a mindenkinek kkikuldott nemzeti konzultacio

A plakat temat az indexen olvastam en is mint foras

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.02. 22:21:41

@Szarvas Norbert: jó, az is egy aljas dolog, de ez a plakát színtiszta náci szöveg. Tényleg meg merik tenni?
Ha igen, vajon lesz-e tökös ember az EU parlamentben, hogy az összes fideszest úgy rúgják ki onnan, hogy az orrukkal törlik fel a brüsszeli utcát?

Szarvas Norbert 2015.06.03. 08:46:59

@pythonozok:

Ma reggel neztem egy hasonlo kepet a ketfarku kutyapart oldalan.. Lehet h ez a plakat nem valodi hanem "poen" amit felkapott a sajto es mindenki atvett a masiktol

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.03. 09:12:21

@Szarvas Norbert: nagyon remélem, hogy tényleg az. Bár az, hogy fideszék mindeddig nem tiltakoztak... még akkor is gáz, ha ez tényleg csak egy hülye vicc.

Indriq 2015.06.03. 11:38:52

ugyan off topic, de azért jellemzni a fidesz mentalitását:
index.hu/belfold/2015/06/03/pozsgay_imre_nem_voltam_kommunista_80-ban_sem/

qrva nagy szégyen. de tökéletesen jellemzi a fideszt és a mentalitását, köpönyegforgatás mesterfokon, és hazudás amíg csak lehet.

Mérnork 2015.06.03. 11:42:12

Azé valami link se ártana erről a plakát tervről, mer így csak egy elbaszott fotóbolttal gyártott kamunak tűnik az egész. Amire persze minden orbánfóbiás rárabol, mint tyúk a meleg takonyra..

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.03. 11:44:59

@Mérnork: orkócska, ugye látod, mennyire hülyét csinálsz magadból még a fajtársaid előtt is? :D

Erő e-meló 2015.06.03. 11:57:42

Na jó, hülye a Zorbán, idáig világos. De a néger bevándorló mitől szép? Kinek jó hogy a számolatlanul özönlő, ki tudja honnan szalajott mindenféle söpredék elárasszon bennünket?

Mérnork 2015.06.03. 12:00:29

@pythonozok: Kígyócska, most jól bebizonyítottad, hogy nem kamu..

Erő e-meló 2015.06.03. 12:01:20

Egyébként is hiányolom az írásból a "csúti törpe suttyó Orsós cigány" kitételt

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.03. 12:07:08

@Mérnork: mit te húgyagyú narancssegget nyaló idióta? :D

Larry Silverstein 2015.06.03. 12:18:53

2018Ban majd megint megtapasztaljatok, hogy a bevándorló védelem vót a suttyosag

Muhhaha

Untermensch4 2015.06.03. 12:33:30

Izé... menekült, vendégmunkás, bevándorló. A halmazok sztem nem fedik át egymást annyira mint ahogyan a különféle észosztások alapján tűnik.
Mondjuk már most van olyan szinten a bürokrácia hogy mire tényleg sikerül bevándorlóvá küzdenie magát valakinek, meglesz a beilleszkedéshez szükséges depressziója és megkeseredettsége.
A nagy feladvány pedig. Magyar állampolgárságú orosz feleség, nigériai férj (aki valami perverzió okán több eu-álamot megjárva végül ide szeretne beilleszkedni) és a feleség első házasságából való két magyar állampolgár gyermek esetén mi lenne a teendő? Száműzzünk két magyar gyereket a jelenlegi demográfiai helyzetben csak azért hogy megszabaduljunk két bevándorlótól?

♔batyu♔ 2015.06.03. 12:45:22

Nagyon helyes, legalább nyugodt szívvel szavazok rájuk 2018-ban is.

♔batyu♔ 2015.06.03. 12:46:46

@maxval bircaman szerkesztő: Már nem is emlékeznek arra, amikor 23 millió román ellen tiltakoztak. A sok ostobája.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.03. 12:47:52

@♔batyu♔: a kettő közt van némi különbség. Belőled nem nézem ki, hogy tudatosan ferdítenéd, te valóban ennyire ostoba vagy, hogy nem látod.
A birkád viszont tökéletesen tisztában van vele, ő csak szimplán aljas. :D

Larry Silverstein 2015.06.03. 12:49:29

Egyfajta bevándorló kvótára van igényem: minden cigány húzzon Afrikába!

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.03. 12:54:16

@Larry Silverstein: látod, még ehhez is ostoba vagy. De ez úgy általában jellemző erre a nyilas söpredékre. A cigányok indiai származásúak.
Afrikába neked kéne költöznöd, bár a félmajmok szintjét sem éri el az "intelligenciád". :D

Larry Silverstein 2015.06.03. 13:00:14

@pythonozok: én ostoba vk, ti meg nem kerültök kormányra ezzel a dumával!

Megegyeztünk, mindenki népi!

Nyiiihahaha

Trackers 2015.06.03. 13:03:31

"A politika nem más, mint egy jól megtervezett és becsomagolt marketing hadművelet."

Ez egy igaz mondat volt a posztban.
Viszont ezen érdemes elmerengeni.
A kereslet-kínálat adta lehetőségeken nevezetesen.

Megjegyzem egész EU-ban éppen bevándorlás ellenes hangulat uralkodik, ez nem itthoni sajátosság.
És nem az EU-n belül vándorló bevondorlók ellenében, hanem az azon túlról érkezők tekintetében.

Megjegyzem teljesen éppeszű a felvetés, hogy kezdenünk kell valamit a problémával, hisz havi több ezer bevándorló érkezik már most. Mi lenne ha a ballibek akaratának megfelelően szélesre tárnánk a kapuinkat ?

Szóval visszatérve a kereslet-kínálat, és a politikai marketing témakörre.
Jelenleg legnépszerűbb párt a Fidesz, második a Jobbik és harmadik az összes ballib együtt.

Én nem lennék a helyetekben abban ennyire rohadt biztos, hogy nektek van igazatok, és nem azoknak, akik komolyan veszik a tönegesen érkező bevándorlók okozta jövőbeli fenyegetéseket.
Munkahelyek, közbiztonság, társadalmi feszültségek tekintetében pl.

De persze lehet magabiztosan ülni a gebén fordítva, de nagyot lehet onnan esni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.03. 13:13:26

"a menekültek meg baromira nem értik ezeket a plakátokat, mivel nem beszéli a nyelvet"

Ha minden jól megy, nem is kell érteniük, mert nem lesz alkalmuk elolvasni.

"El tudom képzelni, hogy a tescoban Zibowski M. diákmunkás lengyel felmenőkkel"

Fogod, hogy egy lengyel állampolgár NEM bevándorló? Neki joga van bárhol az EU területén munkát vállani, bár csak egy szefós lengyel jön épp Magyarországra dolgozni.

@Erő e-meló:

"Kinek jó hogy a számolatlanul özönlő, ki tudja honnan szalajott mindenféle söpredék elárasszon bennünket?"

Senkinek. De ha a ballibsi azt reméli, hogy ezzel tudja megbuktatni Orbánt, akkor akár az egész országot hajlandó tönkretenni e "nemes" célért: pusztuljon Orbán, még ha az egész ország is vele pusztul.

Scagnetti 2015.06.03. 13:38:36

Ellenség meg mindig kell, ezt megtanulták dicső elődeiktől. Rákosi és Kádár pajtás jó tanítók voltak. Kár, hogy az egész magyar politikusbrancs az ő iskolájukban tanult, és mindössze annyi a változatosság, hogy éppen szociális demagógiával és/vagy úszítással hülyítik a választóikat.

Annak a veszélye, hogy egy bevándorló elveszi a munkahelyed, eddig sem volt túl magas. Ha meg valakitől egy iskolázatlan, a nyelvet sem beszélő valaki el tudja venni a munkahelyét, akkor talán először magában kellene keresni a hibát, és tanulnia, fejlődnie kellene. Na persze az önkritika szitokszó ebben az országban.

Trackers 2015.06.03. 13:52:48

@Scagnetti:

Eddig nem volt havonta 1000 bevándorló, hanem csak évi párszáz.
Most pedig van.
Azért most beszélnek róla, és nem 10 éve.

10 év múlva már olyan késő lesz, mint 2015-ben, Medgyessy idejében felvett CHF kölcsönnek.

A munkanélküliek pedig legnagyobbrészt képzetlenek. Cirka 95%-ban. Nem öröm, de ez van. És éppen tőlük vennék el, nyilvánvalóan azt a kevés munkalehetőséget.

Persze lehet jól fizető diplomás székből okosakat mondani (tanuljanak, oszt jó lesz nekik), de ettől nem javul a helyzet.

Netuddki. 2015.06.03. 13:52:56

@Szarvas Norbert: "Hogy mi a dühítő ebben?"

Az, hogy felelősségre vonás nélkül folytathatnak közpénzen fideszkampányt. Narancssárga betűkkel "NEMZETI KONZULTÁCIÓ"? Fizesse ki az árát az orbán, kamatokkal és postaköltséggel együtt! Pénze meg tuti van rá, a disznószaroslőrinc strómanja évente milliárdokat vesz fel osztalékként. Tuti az orbánnak is csorgat valamennyit, vagy %-ért dolgozik neki.
Ja, várjunk csak! Az is csak közpénz. :(

Netuddki. 2015.06.03. 13:54:46

@Trackers: Muhaha! És igen B+! Idejön a tetves tolvaj fideszese megmagyarázni...

Scagnetti 2015.06.03. 14:03:41

@Trackers: Nem mi vagyunk a célállomás a menekültek számára. Így munkaerő szempontjából lényegtelenek. Ez az egész egy gumicsont, hogy a fideszeseknek legyen megint valaki, akit szidhatnak. Addig sem kérdeznek kellemetlen dolgokat Viktoréktól.

Trackers 2015.06.03. 14:13:40

@Scagnetti:
Ide fogják visszatoloncolni őket jelen állás szerint, az EU törvényekkel összhangban.
Ahogyan edidg is visszatoloncolták romániába, olaszokhoz, ... a bevándorlókat.

Bár lehet homokba dugni a fejed, és ez még minidg jobb, mint a haverod, aki agy nélküli ballib módjára csak személyeskedésig jut, érvek nélkül.

♔batyu♔ 2015.06.03. 14:19:14

@Scagnetti: Aki itt lép be, azt ide toloncolják vissza. Dolgozni nem tud, hiszen hová vennék fel. Te eteted.

♔batyu♔ 2015.06.03. 14:19:50

@Trackers: Azt nyugodtan zavard el a kurva anyjába, szereti:)))

Csillagszemű Juhász 2015.06.03. 14:22:06

Kutya nem akar idejönni. A rengeteg koszovói is Ausztria felé tartott, de próbáljuk úgy előadni, hogy elárasztanak minket. Ha a menekültek tudnának repülni, egy sem szállna le nálunk. :) Batyu bazmeg, te anno sem féltél a 23 millió romántól, most miért szarod össze magad párszáz menekülttől?

Erő e-meló 2015.06.03. 14:45:54

@Trackers:
Itt már nem havi 1000 jövevényről van szó, hanem sokkal többről. Múlt hétvégén 750-et fogtak el a déli határnál, feltehető hogy ennél jóval többnek sikerült átjutni. Tehát ez már heti szinten több ezres nagyságrendet jelent

Erre a szituációra nem lehet mást mondani, mint hogy elég volt, nem mehet így tovább

Csillagszemű Juhász 2015.06.03. 14:51:24

@Erő e-meló: Abban igazad van, hogy a menekült kérdés nagy probléma minden fejlett országban. Viszont nem hinném, hogy ez a megoldás rá. Főleg annak tükrében, hogy Orban nem tégefd akar megvédeni, csak politikai hasznot akar húzni az egész sztoriból.

-JzK- 2015.06.03. 14:55:34

Lehet Orbán és sleppjét nem szeretni, de azt senki se akarhatja, hogy Magyarországot elárasszák az arabok meg a négerek. Nyugaton undorító világ van, bármerre nézel, egy ilyet látsz, azok a népek ki fognak halni.
kitartas.net/2012/07/01/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-a-nyugati-kultura-alkonya

Scagnetti 2015.06.03. 14:56:02

@Trackers: Ha a homokba dugnám a fejem, akkor elhinném Viktorék minden baromságát.

Tapasztalataim alapján a személyeskedés nem függ a pártpreferenciától. Láttam bőven mocskolódni balost és jobbost is. Sőt, mára már szinte csak ilyeneket látni.

Trackers 2015.06.03. 14:57:08

@Csillagszemű Juhász:
Az biztos hogy politikai hasznot is akar húzni.

De vajh mit akarhatnak a ballibek ?
A fogadjunk be havi párezer menekültet, mert jó fejek vagyunk kampánynak van más hozadéka politikain kívül ?

Társadalmilag, közbiztonságilag, és munkahelyügyileg nyilvánvalóan katasztrófa jön, ha semmit nem teszünk.

Traktoros lány 2015.06.03. 14:58:38

@Trackers: "Nem mi vagyunk a célállomás a menekültek számára. "
Pont ezt akartam írni! Ide fogják visszatoloncolni őket mert az EU nyugati része qrvára nem kér belőlük. Innen meg minek mennének haza?

nu pagagyí 2015.06.03. 15:29:24

Nincs már mit elvenni, hacsak nem a közmunkára gondol a kormány.

nu pagagyí 2015.06.03. 15:35:04

@Trackers: Egy normális ember nem érzelmi alapon közelít ilyen dolgokhoz. Akik használhatók a menekültek közül és vélelmezhetően tiszteletben fogják tartani a magyar törvényeket, miért ne dolgozzanak és adózzanak nálunk. Ja, ahhoz nem állami tervgazdaság kellene, amiben mindenből - munkából is - hiány van? Egy normális piacgazdaságban, ahol nem mindent az állam akar megoldani, mindenkinek jut munka, aki dolgozni akar.

Csillagszemű Juhász 2015.06.03. 15:39:05

Lesz itt munka a menekulteknek. A fiatalok tipliznek az orszagbol.

Erő e-meló 2015.06.03. 15:39:09

@nu pagagyí:
Az lenne az igazi botrány, ha a néger elvenné a közmunkát a cigánytól

Esetleg csinálhatnánk a jövevények kedvéért cukornádültetvényeket. Oda aztán télleg a néger való

Erő e-meló 2015.06.03. 15:41:47

@nu pagagyí:
". Akik használhatók a menekültek közül és vélelmezhetően tiszteletben fogják tartani a magyar törvényeket, "

Ott kezdődik, hogy az illegális határátlépéssel már megszegték a magyar törvényeket. Ezek után mire számítanál?

♔batyu♔ 2015.06.03. 15:43:06

Index: "Börtönbüntetésre ítéltek négy menekültet"

Még véletlenül sem megélhetési bevándorló.:))))))))))))

Csillagszemű Juhász 2015.06.03. 15:49:05

@♔batyu♔: Húúú, NÉGYET??? Biztos nagyot romlik a statisztika, mert közöttünk nincs bűnöző. Jó, a hagyómiki még az.

Larry Silverstein 2015.06.03. 15:51:55

@nu pagagyí: @Trackers: onnan ahol a balliberális tart, nagyothalló mon hiàny van munkából akkor mit szóljon szegíny EU?

nu pagagyí 2015.06.03. 15:51:55

@Erő e-meló: Egy menekült jellemzően csak illegálisan tud átlépni a határon.

Larry Silverstein 2015.06.03. 15:53:22

@nu pagagyí: mi ez a baromság? Ez olyan mint a megélhetési bünözés

nu pagagyí 2015.06.03. 15:54:21

@Larry Silverstein: Alig van akcentusod, mégsem sikerült értelmet kisilabizálnom a mondandódból.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.06.03. 15:56:57

@Mérnork: Ha megjelennek a plakátok az utcán, akkor bevallod, hogy hülye vagy és bocsánatot kérsz? Nem? Na ennyi vagy.

nu pagagyí 2015.06.03. 15:59:59

@Larry Silverstein: Nem valószínű, hogy az Iszlám Államban működnek a külföldi konzulátusok, így aki onnan elmenekül és túléli a menekülést, csak illegálisan tud más országokba eljutni.

Traktoros lány 2015.06.03. 16:00:45

@nu pagagyí: " Egy normális piacgazdaságban, ahol nem mindent az állam akar megoldani, mindenkinek jut munka, aki dolgozni akar."
Nem emlékszem, hogy 1988-óta lett volna ilyen...

Larry Silverstein 2015.06.03. 16:01:43

@nu pagagyí: aki illegálisan lep be alap hogy nem is álmodhat menekült státuszáról

A faszom nem kene?

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.03. 16:04:28

@Larry Silverstein: de. Formalinban. Higy biztos legyen, hogy nem szaporodsz.

nu pagagyí 2015.06.03. 16:06:22

@-JzK-: Ők nem fognak kihalni, csak átalakul az összetétel. Mi viszont nagy valószínűséggel kihalunk, ahogy a nyugatra tartó magyar menekültek áradatát és az itthoni népességfogyást elnézem. Lassan már csak a nyugdíjasok maradnak, azoktól nem lehet elvenni a munkát és már nem is szaporodnak.

nu pagagyí 2015.06.03. 16:10:06

@Traktoros lány: Volt normális piacgazdaság? Na látod! Egyébként volt olyan, hogy a hivatalos munkanélküliek nagy része is dolgozott feketén, de az sem volt normálisnak mondható. Ma már ilyen sincs, aki közmunkás az tényleg munkanélküli, akit dolgozóként veszünk számba, bár semmiféle hasznot nem hajt.

Traktoros lány 2015.06.03. 16:22:38

@nu pagagyí: " bár semmiféle hasznot nem hajt."
Ezzel vitatkoznék. A közmunkás, még ha csak szemetet szed is, sokkal több hasznot hajt, mint az otthon a seggét vakaró segélyes...

Larry Silverstein 2015.06.03. 16:27:55

@nu pagagyí: nem is álmodhat menekült státuszáról aki illegális. Odamegy a határra, és feladja magát, ez a szitu. Utána a Tasz jogásza intézi a menekültstátust amíg a figura a koncentrációs táborban dekkol.

Larry Silverstein 2015.06.03. 16:29:26

@nu pagagyí: annyira volt normális piacgazdaság h a kutya nem szavazott rá 2014ben se.

Trackers 2015.06.03. 16:32:38

@nu pagagyí:
"Egy normális piacgazdaságban, ahol nem mindent az állam akar megoldani, mindenkinek jut munka, aki dolgozni akar."

Ezt az iszonyú nagy baromságot te sem hiheted el.
Ahogyan senki nem hiszi, egész Európában.

Hogy a faszba jutna minden hónapban több ezer képzetlen bevándorlónak egy olyan országban munka, ahol eleve nincs közmunkán kívül rendes munka ?

leírnád ballib testvéreid programját, mert eddig olyat nem olvastam a bevándorlókkal kapcsolatban, csak a konstruktív fikázást, a kiutasítással kapcsolatban!

Mit tegyünk havi több ezer bevándorlóval most a jelenben szerinted ?

Larry Silverstein 2015.06.03. 16:33:30

@nu pagagyí: mi a fejéről hazudozik, minden évben több a bevándorló mint a kivándorló.

Gugli migration Hungary CIA Factbook

Larry Silverstein 2015.06.03. 16:35:51

@Trackers: az EU átlag munkanélküliség 10%, nálunk 7,7.

A libsik alatt 2010ben volt 12%

Tudományos libsizmus 2015.06.03. 16:36:30

Megvan a huszonhárommillióromázóknak az új gumicsont?

Tudományos libsizmus 2015.06.03. 16:40:10

Örülök, hogy imádják a libsik a feka bevándorlókat. 2018-ban sem fog rájuk szavazni senki.

sas70 2015.06.03. 17:02:05

@Larry Silverstein: Ja adjuk hozzá a közmunkásokat, a külföldön dolgozókat, az ellátást nem kapókat, a kényszer önfoglalkoztatókat és akkor nézd meg mennyi a munkanélküli. Trükkök százai, mint Gyurcsánynál!

sas70 2015.06.03. 17:02:36

Valami ellenség mindig kell, különben kiderül, hogy kopasz a picsájuk!

sas70 2015.06.03. 17:04:09

@maxval bircaman szerkesztő: Mármint amit Orbán bedobott gumicsontnak, hogy megpróbálják elfedni a disznóságaikat.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.03. 17:15:19

@Traktoros lány: igen, például elveszi a munkahelyet a normális munkahelyre vágyók elől és robotol gyakorlatilag rabszolgaként.
Mikor takarodik már el a tetű fajtád közmunkára, hogy ne csak a pofátok legyen ekkora?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.03. 20:09:11

@Scagnetti:

"Annak a veszélye, hogy egy bevándorló elveszi a munkahelyed, eddig sem volt túl magas."

Ebből sehogy nem jössz ki jól. Tegyük fel, hogy igazad van, nem tudja elvenni, Ez esetben a magyar adó- és járulékfizetők fogják eltartani - ez jobb szerinted?

20-31 év múlva, sőt már hamarabb is egy dolgozó embernek két nyugdíjast kell eltartania - OK, tudom, ez nem eltartás, hiszen a nyugdíjas egész életében járulékot fizetett, de hát így működik a rendszer.

Baromira fog hiányozni az addigra megduplűzódó cigány lakosság mellett a bevándorlókat is eltartani.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.03. 20:11:32

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Mindaddig, amíg ez a kampány segít megelőzni az ország elfoglalását, a magyarság kisebbságbe szorítását idegen kultúrájú népek által, engem ez nem zavar, sőt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.03. 20:14:16

@nu pagagyí:

"Egy normális piacgazdaságban, ahol nem mindent az állam akar megoldani, mindenkinek jut munka, aki dolgozni akar."

Aha, Tudnál akár csak egyetlen ilyen "normális piacgazdaságot" említeni?

Ja, nem tudsz. :D Akkor meg mire föl osztod az észt, libsikém?

Untermensch4 2015.06.03. 21:57:36

@Erő e-meló: "Ott kezdődik, hogy az illegális határátlépéssel már megszegték a magyar törvényeket. Ezek után mire számítanál?"
Mivel büntetéscentrikus hatóságaink vannak akik mindenkit eleve bűnözőként kezelnek, az illegális határátlépés nem akkora hendikep. Egy (illegális határát)lépéssel közelebb kerültek a beilleszkedéshez. :)

Untermensch4 2015.06.03. 22:05:34

@nu pagagyí: Normális piacgazdaságban sincs teljes foglalkoztatottság tehát vannak munkanélküliek akiket "meg kell védeni". Ha a normális piacgazdaságban arra törekszenek (a jogi keretek megalkotói) hogy lehetőleg teljes foglalkoztatottság legyen és így időnként törvényszerűen munkaerő-hiány lép fel, arra pedig a vendégmunkások a "gyógyszer" akiket a betegség elmúltával haza lehet küldeni. A "jó" (azaz érdekeinknek megfelelő) hozzáállás sztem ez: a bevándorlókat alaposan megválogatjuk; a menekülteknek segítünk hogy hazamehessenek; ha vendégmunkás kell majd szólunk de ha később nem kellenek akkor jó utat nekik haza.
Gyanús hogy azért maszatolják egybe a három kategóriát hogy ne bukjon ki az a probléma hogy nem nagyon költünk hadseregre ami az eszköz lenne egyebek között arra hogy a menekültek rajthelyén kiiktassuk azokat akik miatt menekülgetnek (pl ISIS és hasonló gulyák).

Untermensch4 2015.06.03. 22:09:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: 20-30 év nekem gyanús hogy több mint duplázás...
Mondjuk egyáltalán nem etikus de olaj és egyéb áldás hiányában rabszolgatartó berendezkedés is lehetne a jövőnk, így egy idő után nem is akarnának ide menekülni. Csak a diplomáciai bonyodalmai ennek a verziónak megoldhatatlanok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.03. 22:34:27

@Untermensch4:

Igazad lehet, mert a szaporaságnak csak az egyik tényezője az, hány gyereke születik egy nőnek. A másik, legtöbbször figyelmen kívül hagyott tényező az, hány éves korában szül először a nő. Azok a népcsoportok, amelyek fiatalabb korban szülnek, azáltal is gyorsabban szaporodnak, hogy az új generáció gyorsabban születik meg.

Vagyis ha mondjuk az X népcsoport átlagosan 30, az Y népcsoport átlagosan 20 éves korában szül, és mindkettőnek fejenként 2 utóda születik átlagosan (vagyis egy párnak 4, és tegyük fel, hogy minden férfi és nő heteró és fertilis), akkor az X népcsoport 30, az Y népcsoport már 20 év alatt megduplázta az utódai számát. 60 év elteltével az X népcsoportnak kettő, az Y népcsoportnak 3 új generációja született. A legfiatalabb generáció létszáma az X népcsoportnál megnégyszereződött, az Y népcsoportnál pedig megnyolcszorozódott.

A vicces ebben az, hogy mindez pontosan azonos termékenység mellett történik. :) Ha ezen felül még az X (legyen ez a magyar) népcsoport termékenysége alacsonyabb is, akkor belátható a hamarosan érkező katasztrófa.

Erő e-meló 2015.06.04. 00:36:45

@nu pagagyí:
Tegyük akkor mär helyre: illegálisan átjött a hatäron valaki, aki azt állítja magáról, hogy menekült. Miután persze jól tudja, hogy ezzel a lódítással a nirvána küszöbére jutott, anélkül, hogy bármit kockáztatna vele. Tegyük még hozzá, vannak országok, ahol nem veszik komolyan az igazmondást. A legtöbb migráns ilyen helyről jön

Kötelező hülyének tettetnünk magunkat, és felülni egy ázsiai kecskepásztotor dumájának?

Erő e-meló 2015.06.04. 00:49:31

@nu pagagyí:
Az illegális határátlépés lehet egy elfogadható kényszerűség, de csak az első biztonságos ország határán keresztül. Akik hozzánk jönnek Bangladesből vagy Afganisztánbó, átléptek vagy 10 határt is, mire a magyar határra jutottak. Szerbia biztonságos országnak számít, aki tovább migrál Magyrország felé az nem tarthatna igényt nálunk menekültstátuszra

Larry Silverstein 2015.06.04. 08:59:44

@sas70: felőlem, ez mind van minden EU orszagban

Untermensch4 2015.06.04. 21:04:33

@Erő e-meló: "Szerbia biztonságos országnak számít, aki tovább migrál Magyrország felé az nem tarthatna igényt nálunk menekültstátuszra "
Na ezzel a gondolatmenettel egyet tudok érteni. Másrészt eu-ba tartó országok vszeg jobban rávehetőek hogy ilyen humanitárius erőfeszítésekkel is bizonyítsák az európai értékek iránti elkötelezettségüket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.04. 21:08:05

@Untermensch4:

Ebben igazad van, csak ott van a bibi, hogy ha ezek az országok EU-taggá válnak, akkor az általuk - esetleg kényszerűen, a megfelelés szándékával - befogadott bevándorlók végül mégis az EU-ban végzik, vagyis ott, ahová eredetileg igyekeztek. Pl. mihelyt Szerbia EU-taggá válik, ezek a bevándorlók - a szerb állampolgárságot megszerezvén - jogosan települnek le bármely EU-tagállamban.

Untermensch4 2015.06.05. 12:35:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezt átmeneti megoldásnak gondoltam ami "már holnaptól" bevethető. A végleges olyasmi lenne hogy egy nem teljesen etikus "szűrésre" használjuk a "védőzóna" táborait. Ha a menekültek ugye nem csatangolhatnak el mindenfelé akkor jut idő játszani az oktatással. Akkor pedig már mérhető hogy kik az okosabbak közülük, idővel az is hogy ki mennyire betegeskedik, mennyire jó a beilleszkedési képességük és a türelmük. Ez a jutalmazás-jellegű oldala a dolognak. Másfelől a "nem eu-kompatibilisek"-et apránként jó hatásfokkal be tudja darálni a jogszolgáltatás a táborozás ideje alatt.
Ez ugyan nem teljesen etikus de a "mindenkinek jó" megoldásokhoz képest sokkal olcsóbb. Az asszimiláció sikeréhez az kell hogy a domináns környezet olyan legyen amibe asszimilálni szeretnénk. Ha a "megfelelő" oktatási környezetben élő menekültek közül apránként kiválogatjuk a jól asszimilálhatóakat és olyan helyre illesztjük őket az eu-n belül ahol nem fognak klikkesedni/gettósodni akkor működhet.
Másrészt "egy tollvonás" hogy az állampolgárság megszerzése több idő legyen, pl San Marino esetében ez ha jól emlékszem 80 év a beköltözéstől. Ha illegális belépőknek eleve 50-60-80 évig a tartózkodási és nagyon korlátozott munkavállalási engedély az "üvegplafon" (figyelem, megint közelítem a rabszolgatartást a "korlátozott munkavállalási engedéllyel hiszen nem eu-polgárokként a szabad áramlástól el vannak választva) és az illegális belépők itt született gyerekeire is ez vonatkozik akkor azért összességében be lehetne állítani egy optimális jogszabályrendszert.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.05. 16:11:45

Újabb félrevezető írás jeléent meg a magyar sajtóban:

www.portfolio.hu/gazdasag/haho_a_bevandorlok_nem_elveszik_hanem_hozzak_a_munkahelyeket.215132.html

A cikkben hivatkozott tanulmány persze az USA-ban készült, ahová a bevándorlók nem a segélyek miatt mennek (hiszen azt úgysem kapnak), hanem elsősorban (illegális) munkavállalás céljából. Tehát a tanulmány következtetései abszolút nem alkalmazhatók az európai viszonyokra.

Azért persze lehet hülyíteni a népet. :(

Untermensch4 2015.06.05. 21:01:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Lehet hogy nálunk meg a menekülttáborok őrzésére közmunkásokat fognak alkalmazni és így propagandailag "hozzák" a munkát... :)
süti beállítások módosítása