Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Valaki nyakig benne van a Quaestor botrányban! És ez a valaki nem az "emútnyócév"

2015. április 15. - Szarvas Norbert

201-000_0149039bd11df940b8cdd579821454fbe37bf656-nol.jpgSokan sokféleképpen írták meg a tényeket, véleményeket a Quaestor üggyel kapcsolatban. Az biztos, hogy egy pilota játékról volt szó, ami látszólag úgy tudott éveken keresztül prosperálni, és embereket behülyíteni, hogy közben sem a Fidesz, sem a hatóság nem (akarta) észrevenni azt. Valahol jó érzéssel tölthet el mindenkit, hogy mindenható kormányunk minden elkövet a hatályos törvényeken szabályokon felül is (Quaestor törvény) hogy a károsultak visszakapják a pénzüket. Persze mára egyértelművé vált szerintem mindenkinek, hogy nem mindegy hol váltál károsultá. Ugyanis ennek is vannak fokozatai. Ha mezei brókerbotrány szakos vagy, akkor a BEVA csak 6 millióig kárpótol. Amennyiben Q pilotajátékos magasabb kötvényhozamokért BEVA tagság nélkül, akkor pedig a gyorsba megalkotott Q- törvénynek köszönhetően a BEVA 30 millióig fog téríteni. De tényleg ennyire jó fej a kormányunk, vagy szar van a biliben?

Imádok "emútnyócévezni". Imádom, ahogyan Rogán kacsaszáját elhagyja ez a parasztvakító féligazság. Imádom, ahogyan mindennek a magyarázata ez a politikai JollyJoker. Bár tény, hogy 5 évvel ezelőtt volt nyolc év... Én inkább a ciklikusságát emelném ki a magyar népnek. Csak nekem tűnik fe, hogy volt legutóbb az "emútnyócév" , amiben két választási ciklus volt megnyerve a maga Öszödi beszédével? Most a Fidesz a második ciklusát tölti, és nekik most megy végbe az "Öszödi beszéd". Közben a Jobbik ugyanúgy elkezdte a teret hajlítani, ahogyan a Fidesz tette fő ellenzékként. Már most boritékolom, hogy a szerencsekerék a következő ciklusban a Jobbikot hozza ki két cikluson keresztül győztesként. És tényleg jobb lesz neked? Vagy csak a nagyok jól felosztották a térfelet?

Szóval a mostani karhatalom nagyon rácuppant a Q botrányra. A komplett állami aparátust mozgosították, hogy a türelmi idő lejárta után (első három hét...) már tegnapra meglegyen a kárpótlás és a bilincs csattanása is. De mire ez a nagy siettség? Az bizonyítható tény, hogy a Q vezér Tarsolynak nagyon is jó kapcsolata volt a Fidesszel az elmúlt években. Ez mondhatni adóforintokban is kiszámolható. Kedvenc Szijjártó Péterünk is gyakran fotózkodott a mostanában tolvajnak kinevezett parlamenti besurranó (parlamenti belépőkártya forever) életművésszel. 

Egyes elméletek szerint a nagy siettség azért fontos, mivel minél tovább habzik a károsultak szája a Q előtt, annál nagyobb az esélye annak, hogy egyszer valamelyik habzó szájú kisiparos felteszi a kérdést, hogy a Fidesznek tulajdonképpen mi köze van a Q-hoz. Aztán a kérdések kérdéseket fognak eredményezni. Ez pedig sok csontvázat és baromi kellemetlen következő 2,5 évet jelentene az úriemberek számára. 

Azt már Rogán is felmérte, hogy itt nem lehet csak úgy "emútnyócévezni" hiszen egyre több gondolkodó vagy gondolkodásra kényszerített ember van az országban, akik belátják ennek a jelentéktelenségét. Ráadásul a Simicska média is egy nagyon szemét hulladék, hiszen folyamatosan közölnek tényfeltáró riportokat, állnak elő bizonyítékokkal. Ez ellen már kevés a szöveg. Itt lépni kell. Azt pedig minden politikus megtanulta a politikus OKJ-n is, hogy a károsult tömeget és az empatikus társadalmat nem érdekli a gazdasági igazságosság. Ők csak azt akarják látni, hogy valaki kártérít. Tovább már senki nem akar gondolkodni. 

A recept innentől kezdve zseniális:

Miután pont kivezetik a banki különadót (és azt hinné a bank, hogy végre vége a szivatásnak), alkotja meg a törvényhozás a lex Q törvényt, aminek értelmében fel kell állítani egy erre szakosodott egyesületet, amit persze a pénzrendszer fog finanszírozni azzal az ígérvénnyel, hogy majd a Q vagyonból ki lesznek fizetve. Elárulom, hogy dehogy lesznek kifizetve. A Q vagyon fele annyit nem ér, mint amennyinek be van állítva. De persze az MNB máris vetődik a csontra és hajlandó hitelezni ezeknek a pénzintézeteknek, amiből majd finanszírozhatják a Q károsultakat. Annak a Q-nak a károsultjait, ami egyébként sosem volt BEVA vagy OBA tag, nem szállt be a közös teherviselésbe. Mindezt a Fidesznek köszönhetően nem 6, hanem egyenes 30 millió forintig. Csak most, csak nektek.

Na innentől kezdve befoghatja a száját mindenki! A pénzrendszer így is köcsög, úgy is köcsög lesz. Az Államnak nem kell fizetnie, holott ők hibáztak a legnagyobbat (felügyelet power). A károsultak pedig 6M helyett minden pénzt megkapnak. Lenyugszik a kaszás tömeg és minden megy tovább. Tetszik ez a forgatókönyv? A jó hírem, hogy ennek készenléti állapota már 90%...

Egy hatalmas csont

Az biztos, hogy az "emútnyócév" egy létező címerré fog válni az idők során. Ez egy vándorcím, amit minden 8. évben kiérdemli az aktuális bukott. A következő "emútnyócéves" a Fidesz lesz. De ennek tulajdonképpen semmi következménye nincs, hiszen senki senkit nem kér számon. Hogyan is kérhetne, mikor a zárt ajtók között mindenki mindenkinek a "Rokonok"?

Közben lehozta a mai nappal a sajtó, hogy meglepő az Orbán kormány meglepettsége a Q ügyben, hiszen a KEHI már 2011-ben vizsgálódott a Quaestor ETO PARK-beruházásával kapcsolatban! Több nyomozás állítólag azóta is folyamatban van (by rendőrség), de valamiért senki semmilyen nyomozati okiratot nem talál meg! 

Csak, hogy a történetre a mázat is felpakoljuk:

A Kehi feljelentést tett ismeretlen (én speciel ismerem) tettesek ellen a Q. győri ETO PARK-beruházásval kapcsolatban. A dátum ne tévesszen meg, mert ez most történt!!!!! És valóban az imént írtam egy 2011-es dátumot! Szóval olyan feljelentést tett a Kehi (nyílván nem politikai nyomásra), amit már 2011-ben is megtettek már az MFB által!!!!!!!!!

Hoppácska van! "Emútnégyév" van!

Itt a cikk

Szóval nem írom végig a sztorit, mert nem vagyok papagáj. A lényeg az, hogy az MFB 2010-ben hivatalba lépett vezetése mélyen magába nézett (Q finanszírozás), megtette a szükséges lépéseket, ami végigment a Kehi-n, két miniszteren, több minisztréiumon, rendőrségen, és mégsem talált senki semmit érdemlegeset, ami elég egy botrányhoz. Közben eltűntek nyomozati papírok, Tarsolyt senki nem kérdezte ki az "emútnégyévben". Ráadásul már akkor láthatóak volt a pilotajátéknak a jelei, hiszen előfordult, hogy a Q nem fizette ki időben az allvállakozóit, miközben az MFB már régen utalt. Nem nehéz kitalálni, hogy az MFB hitel egy része az akkori kötvényesek kifizetésére átirányult, hogy ne boruljon a bili. Az "emútnyócévben" a fideszi elit közben körbeszopkodta Tarsolyékat. Mindenki boldog, miközben mindenki tudott mindenről. 

Lázárt meg is kérdezte a szaksajtó erről, hogy ha tudták, akkor miért kapott azóta további közpénzeket és hiteleket a kormánytól a Q? A válasz zseniális: "Nem dolgunk a hitel bedöntése"

Elhiszem, hogy sokan még most sem értik a dolgot.  Tudom, hogy sok Fidesz szimpatizáns nem akarja elhinni a karhatalom érintettségét. De tegye már fel magában mindenki a kérdést:

1. Hogy nem derült ki legkésőbb a 2011-ben kezdődő nyomozás során a probléma?

2. Ennek az információnak a tudatában az Állam érdeeltségei miért a Q-n keresztül vettek állampapírokat jutalékért cserébe?

3. Miért hagyta a népért és a dolgozó kisemberekért küzdő kormányunk, hogy az évek folyamán még több embert csapjanak be és lopjanak meg?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr197369688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

program készítő 2015.04.15. 16:20:38

Biztos,hogy a befektetés nem volt fiktív?,most már azt is érdemes lenne megnézni.

mikimackó 2015.04.15. 16:54:50

ne akarj mindenre kiterjedő választ, a magyarázat sokkal egyszerűbb, gyurcsány! na......., csak azért !

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.04.15. 16:55:25

Gyurcsány a hibás. Meg az elmúlt nyolcév. A brókerkormány... izé.. az most van... a bankárkormány a hibás!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.04.15. 16:56:57

Van még1 fontos kérdés. Hol a batyu, birca, Blogger Gizda? Brókereknél volt a fizujuk, hogy még nincsenek itt?

anyadmajma 2015.04.15. 17:02:43

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Á, csak eligazítás van nekik,
Az, hogy jó kurva módjára pénzt kapnak, hogy ide járnak szopni, csak bónusz nekik, ezek ingyen is csinálnák, olyan síkhülyék.

Doberdo 2015.04.15. 17:06:40

A Q károsultakat azért kártalanítják erősebben, hogy senki ne haragudjon Orbánra és Tarsolyára (pénztárca bácsira ). Csakhogy, ha
más károsultak nem kapnak ennyit, akkor meg ők fognak nagyon haragudni ! ( Az egészből látszik, hogy ismét helyzethez van kötve a jogalkotás, vagyis nincs normativitás, mint egy normálisabb országban.
Meddig lehet még ezt csinálni Európa közepén ?

Szarvas Norbert 2015.04.15. 17:09:13

@Doberdo: ez Banama a Balkán szélén...

nyünyüge 2015.04.15. 17:44:33

@Szarvas Norbert: talán a "banán" járhatott a fejedben :)

sanyix 2015.04.15. 18:04:02

nem értitek még mindig. A kivétel csak erősíti a szabályt -> gyurcsány a hibás!!!!!44444

lavór 2015.04.15. 18:09:22

Már a sokadik blog arról, hogy "valaki benne van"... De ki? Valami konkrétum végre? Egy monogram legalább... A GYF szerintem sem áll meg önmagában. A zemútötév, ugye...

Szarvas Norbert 2015.04.15. 19:02:30

@lavór: maradjunk annyiban h ebben a komolett vezeri kar van aminek a feje Ov... mindenrol tudott

Szelid sunmalac 2015.04.15. 19:04:37

Kezd rohadtul elegem lenni a Gyurcsanybol meg a machinacioibol! A libsikrol mar nem is beszelek! Mocskos szadesz miert nem deriti ki vegre mi van a brokercegeknel?

lavór 2015.04.15. 19:09:44

@Szelid sunmalac:

Váltsd le őket... Ja, már 5 éve nem ők vezetik ezt a kuplerájt. :)

Netuddki. 2015.04.15. 19:10:52

Csak úgy eszembe jutott ezzel a kutyafuttában történő kármentéssel kapcsolatban, hogy ez elég jó alkalom a lopott pénzek tisztára mosására. Múltkor még vicceltem is azzal, hogy én is nyomtatok egy zsák kvesztoros fiktív kötvényt, oszt fizessék ki szépen...

Argus 2015.04.15. 19:18:20

Megvizsgálandó továbbá, hogy hány Fideszes vezetőnek ragadt benn a pénze, és ennek okán emelkedett a kártérítési összeg minden áron

Furusina 2015.04.15. 19:53:42

Álláspontom szerint egyértelmű, hogy ha 2011- ben vizsgálat, és nyomozás indult, ami hónapokon belül elhalt, az csak azért lehetett mert Tarsolyék ' megkínálták' az Orbán bandát is a lehetőséggel. Az olajszőkítés köztörvényes bűncselekményében is benne volt minden oldal politikai elitje. A jelenlegi 'bróker botrányoknál' a politikai korrupciós, hűtlen kezelési, sikkasztási szisztéma nem teljesen ismert, de fidesznyikek között bennfentes tippként végigfutó lehetőség szerint, valószínűleg közpénzt forgattak saját részre, illetve közpénz volt a kockázati fedezete a magántőkének. El is köpte Szíjjártó ügyvédje, hogy képviseltje jól fektetett be. Az Orbán banda megszüntette a kormányülésekről készülő jegyzőkönyveket. Amit az M4 ügyben csináltak köztörvényes bűncselekmény. Ezektől, csak az várható, hogy a Orbánok és Lázárok, Kósák, Rogánok, Szíjjártók stb. fektetnek be az emberek rovására piramisjátékokba. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

csepke 2015.04.15. 20:00:36

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: pontosan ez jutott nekem is eszembe! a politika fejte ezt a céget, és most a közösből eltüntetik a hiányt. zseniális.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.04.15. 20:25:19

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Hol lennének... illetve hol lenne (valszeg egy ember van a nickek mögött)? Nyilván habony még gondolkozik, hogy mit kéne böfögni.

schlumbergerna 2015.04.15. 21:45:50

Tudjuk, kik az ismeretlen tettesek. Már csak az ELMÜ-t kell megkérdezni, hány lámpavas van a fővárosban.

illedelmes illegális illiberális demokrata 2015.04.16. 04:24:05

Óvatosan ezzel az elmúlt nyolcéves Gyurcsánnyal!
Orbánt már összeugrasztotta Simicskával.
Orbán rájött, üzent is Simicskának, hogy nix ugribugri.
Kibékülnek és újra egybe kellenek.
De kinek?

nu pagagyí 2015.04.16. 06:23:14

A poszt értékét nagyban rontja, hogy időközben kiderült (a rendőrség és ügyészség cáfolatából), hogy nem volt feljelentés 2011-ben. Nyilván ezt a hazugságot egy másikra kell cserélni, mert tényleg nehezen magyarázható, hogy a feljelentett cégnek a feljelentő felügyeleti szerve (MNB) a piramisjáték folytatásához újabb kötvények kibocsátását engedélyezte.

Untermensch4 2015.04.16. 09:16:17

@Szarvas Norbert: "Az Államnak nem kell fizetnie, holott ők hibáztak a legnagyobbat"
Ha az állam fizetne azt is a mi pénzünkből tenné. Annyi a zseniális csavar hogy a bankrendszeren keresztül veszik ki a zsebünkből nem pedig a nemzetiávéhá.val. Amit nem szabad elfelejtenünk hogy a "politikai felelősség" mellé előbb vagy utóbb személyes, büntetőjogi felelősséget is kell érvényesíteni. Minden politikusnál.

whale 2015.04.16. 09:42:20

Szerintem akkor dőlt el az ultragyors "lex spongyát rá", amikor G. Viktor egy indifferens sajtótájékoztatón elszólta magát, hogy SZEMÉLYESEN Ő adott parancsot a Q bedöntésére, azzal, hogy vegyenek ki belőle 3-4 MILLIÁRDOT AZONNAL.
Innentől már védhetetlen volt a történet és ezt pontosan tudták, ezért volt az expressz gyorsaságú teljes kártalanítás...

Netuddki. 2015.04.16. 12:00:30

@csepke: "pontosan ez jutott nekem is eszembe! a politika fejte ezt a céget, és most a közösből eltüntetik a hiányt. zseniális."

Ugyanúgy ahogy a fideszes önkormányzatok adósságát is. Nem zseniális, kriminális...

Netuddki. 2015.04.16. 12:03:18

Így meg az ebül szerzett lóvét mosták tisztára:
index.hu/gazdasag/2015/04/16/quaestor_szeged_szalloda/

700-125=575
575 milkát "valaki" "zsebrevágott".

Szputya 2015.04.16. 12:24:42

@schlumbergerna: Szerintem az a BDK jobban tudja... :)

GQ 2015.04.16. 12:37:00

@Doberdo: a különbség, hogy másik károsultaknál másik cégek ellen indíthatnak nyomozást, mert valszeg nincsenek benne. aztán majd bírósági döntés után lesz valami, valamennyit majd visszakapnak.

Doberdo 2015.04.17. 06:04:39

@GQ: Ami figyelemreméltó, hogy a Q ügyben nem jó a Fidesznek, hogy kattant az a bizonyos bilincs...
süti beállítások módosítása