Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Ünnepi szabadságvesztés?

2015. március 15. - Szarvas Norbert

marc15_3.jpgAhogyan nagy családi magányomban ülök a szobában, eltűnödök nemzeti ünnepünk aktualitásán. Kárhoztatva vagyok a magyar szabadság kiharcolásának évfordulóján. Tényleg szabadok vagyunk? Tényleg mi határozzuk meg az életünk irányát? Le a kaszával (még ne vedd elő), mert most itt nem arra gondolok, amikor a kormány újfent bele akar pofázni az oktatásba, a gyerekeink jövőjébe. Sokkal kézzelfoghatóbb és morbidabb tételről jutott eszembe ez a cikk. Bizonyára téged is mélyen érint a vasárnapi boltbezárásos sztori. Nyílván még nem, mivel ma amúgy sem lenne semmi sem nyitva. Aztán olvasni mindenféle popularista díszmagyar kijelentéseket politikusainktól, amivel aktualizálják 48'-ban történt eseményeket, magukat pedig a hősök piedesztájára emelik. És elérkeztünk Rogán Antihoz, aki szerint "Egyenlőség, szabadság, testvériség"!

 

Én is aktualizálom a 12 pontot

Mit kiván a magyar nemzet.

Legyen béke, szabadság és egyetértés.

  1. Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését.
  2. Felelős ministeriumot Buda-Pesten.
  3. Évenkinti országgyülést Pesten.
  4. Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.
  5. Nemzeti őrsereg.
  6. Közös teherviselés.
  7. Urbéri viszonyok megszüntetése.
  8. Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján.
  9. Nemzeti Bank.
  10. A' katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a' külföldieket vigyék el tőlünk.
  11. A' politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak.
  12. Unio.

Egyenlőség, szabadság, testvériség!

Mit kiván a fidesz nemzet.

Legyen szabadságharc, állami kontroll és egyetértés.

1. a sajtó szabadon írhatja meg, amit mi akarunk
2. Az van. Nem is egy. Milliárdokért irány a vár!
3. Mindenki gyűlik mindenkivel.
4. Törvény előtti egyenlőséget. De vannak, akik egyenlőbbek.
5. Jobbik
6. Közösen viseljük az Oligarcha terheit
7. Kollégiumi haverok
8. Csak el kell jutni odáig. 
9. MNB, akinek nem tűnik fel az elfolyó milliárdok a brókercégekből
10. Irány az Iszlám Állam
11. Baltás Killer
12. UNO

Orbánság, Rogánság, Simicskaság!

Mi bajom van?

 

Bevallom, hogy nem az a díszmagyar vagyok, akinek kellene lennem. A nemzeti kokárdát sem hordom ezen a napon (máskor sem), mivel nem vagyok az a rajongó típus. Nem akarok senkit sem megsérteni, és elhiszem, hogy mások jobban értik. Azt gondolom, hogy az egész a nebulóban kezdődött, amikor a mellkasomra nyomták a kokárdát, csak mert. Ahogy felnőttem, kialakult bennem az a szemlélet, miszerint attól senkinek nem lesz jobb, mert ezt a tárgyat hordom, és beolvadok a mainstreambe. A nemzeti kokárdánknak nagyon komoly tartalma és jelentése van. A magyar szabadságot szimbolizálja és a függetlenséget. A legtöbb ember pedig fogalmatlan a témával kapcsolatban, nem is érti mit jelentett ez a szalag régen az országnak, régen az ifjaknak. Egyszerűen felveszi, mert így illik. Nem feledkeztem el erről a jeles napról. Viszont nem érzem jogosságát annak, hogy a szubkultúra miatt felvegyek valamit "politikai korrektségből", amiért mások meghaltak, harcoltak. Én a szabadságot mondhatni megkaptam életem legnagyobb hányadában. Az én generációm feladata nem a szabadság kiharcolása, hanem a megtartása kellene, hogy legyen. Vesztésre állunk és tapsolunk hozzá.

"Teljesült 1848 márciusának üzenete, megvan a magyar szabadság, és szabad a haza"-Rogán

Elkeserít, ahogyan ezek az emberek (legyen fideszes, mszp-s, jobbikos vagy akárki) a legminimálisabb szinten sem képviselik a történelmünket, a múltunkat. Minden egyes tételt a saját javukra próbálnak fordítani. Nem akarok részt venni olyan "ünneplésben", ahol a Fidesz a márciusi ifjakhoz hasonlítja magát. A kollégiumot pedig a Pilvaxnak gondolja. Attól pedig nem lesz igazuk, mert kiemelnek két fontos (és az emberekbe a végletekig sulykolt) tételt (haza és szabadság), majd házasítják saját érdemeikkel.  Teszik mindezt úgy, hogy közben a fiatalok a nagy szabadságukban menekülnek külföldre. Teszik mindezt úgy, hogy a hatalmas szabadságunkban megmondják, hol és kinél vehetek cigit, mikor vásárolhatok  (boltbezárás), kinek és mennyivel tartozhatok (banki törvények). Közben a szabad hazában a szabadság a gazemberekre is érvényes, akik szabadon rabolják el az emberek félretett pénzét (lásd: brókerbotrány az MNB szeme előtt). 

Ha én egyre kevésbé érzem a szabadságom és a hazám, az nem túl nagy baj. Ha ugyanezt érzi 100.000 ember, akkor már alakul. Amikor ugyanezt érzi 2-3-4 millió ember, akkor már nem beszélhetünk rogáni magasságokban. Elég megnézni a legújabb Ipsos felméréseket, hogy a megkérdezettek 2/3-a ellenzi a vasárnapi szabadságvesztésünket. Innentől kezdve pedig Rogán és a többi úr szava nem lesz több, mint schmittelt üres nyerészkedési kísérlet.

Rogán Antal ma arról is beszélt, hogy nem szabad elhinnie a jövő fideszes politikus-generációjának, hogy létezhet jó baloldali kormány, mert ez a nemzeti függetlenség végét jelentené. 

Remélem azért belegondoltatok ezen szavak súlyába. Itt már biztosan szembeköp téged, engem és saját magát is a hatalmas szabadságunkban. A szabadság számomra azt jelenti, hogy mindenki azt gondol,amit akar, úgy és akkor, amikor akarja. A szabadságban nem létezhet egy kötelező irány (lásd: fideszi jobboldal). 48'-ban létezett egy kötelező irány. 56'-ban létezett egy kötelező irány. 89'-ben létezett egy kötelező irány. 10' óta létezik egy kötelező irány? Szabadon gondolhatjuk azt, amit mondtok?

Ha a jobboldal szisztematikusan elveti a lehetőségét annak, hogy vannak olyan pontok, amiket a "másik oldal" jobban érthet, jobban gondolhat, akkor mitől leszünk demokrácia? Mitől leszünk szabadok? 

Én ma arról beszélek, hogy nem szabad elhinnie a jövő emberének, hogy létezhet nemzeti függetlenség ott, ahol a hatalom bezárja a kapuit a máshogyan gondolkodók előtt. 

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr407271543

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tóbiás befőtt megpróbálta eltenni Orbán nagymamát 2015.03.15. 19:40:48

De a nagyi résen volt, és odacsapott a fakanállal a szemtelen befőtt kezére. Az MSZP ma nem ünnepelt. Szégyellték volna a várhatóan 200 fős ünneplő tömeget, amit mozgósítani tudtak volna, ezért nem tartottak március 15-én központi megemlékezést? Vagy ...

Trackback: Szigetvári Viktor a barikádokra vezetné a népet 2015.03.15. 19:38:16

"El kell söpörni Orbán rendszerét!" - mondta, és forradalmat hirdetett a nemzeti ünnepen. Nem viccelek, tényleg. Azt nem írja az Origo, hogy mivel alapozott a mérhető szavazóbázissal nem rendelkező mikropárt elnöke a harcos szónoklat előtt, de én úgy ...

Trackback: Szarvas Norbert: Ünnepi szabadságvesztés? 2015.03.15. 14:13:02

Mit kiván a fidesz nemzet. Legyen szabadságharc, állami kontroll és egyetértés.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Behajtó70 2015.03.15. 14:49:25

HÉT évig NAPKELTE a KÖZTÉVÉN reggel, délben, meg este! AZ A SAJTÓSZABDSÁG, MI?

Nevoeiro66 2015.03.15. 15:24:30

Ó, az más, Behajtó, az egészen más... :)

apanna 2015.03.15. 15:38:01

"1. a sajtó szabadon írhatja meg, amit mi akarunk"-Meg is írtad,mi a gond?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.15. 15:41:38

@Behajtó70: Emútnyócév röff. Ez mindenre a válasz, más sajnos nincs a nagy nemzeti tarsolyban.

Sol Durka 2015.03.15. 16:18:38

Szabadsága csak a FideSS-nek van: szabadon lophatnak, csalhatnak, ugyanígy következmények nélkül hazudhatnak, titkosíthatják az aljasságaikat az orbáni diktatúrában, ahol mindenből kimossák őket a saját, jól fizetett embereik.

A népnek csak a csúti barázdabillegető demagóg frázisai maradnak, bár ő urasága elszólta magát, hogy keményen dolgozó emberek... Úgy értendő, hogy a magyar embereknek keményen meg kell dolgozniuk azért a kevésért, amit még meghagytak nekik az urak (vö: az úr szó eredeti jelentése: tolvaj) és úrinők.

MACISAJT 2015.03.15. 17:10:10

"Mit kiván a fidesz nemzet.
1. a sajtó szabadon írhatja meg, amit mi akarunk"

Nem vazze.
Inkább minden reggel Pártkelte, aczél , orosz, verebes,bánó muszterrel.
Este a Nyalás szabadsága, friderikusz eftárssal.
" Közszolgálati Humor"- selmeczi tibor eftárssal.
Éjszaka veiszer alindával.

De tudod mit ? Nézzük egyszerűbben.
Mondj nekem a dicsőséges 2002 júniusától 2010 májusáig a "közszolgálati" televízióban vagy rádióban EGY darab un. jobboldali műsort.
EGYET.

MACISAJT 2015.03.15. 17:12:29

@Vállalhatatlan fordulat: ("Emútnyócév röff. Ez mindenre a válasz, más sajnos nincs a nagy nemzeti tarsolyban. ")

Szerinted mi más lehetne? Amikor gyurcsány eftársat és bokros eftársat látjuk ma is a "civilek" élén masírozni, " az orbántakaroggyj a nemzeti ünnepen" c. akcióban....

MACISAJT 2015.03.15. 17:16:54

@Behajtó70:

No igen.
Emlékszünk a 2002-es D209-es tanácsra? " Ha a jobboldalnak tévé kell, hát vegyen magának".
(Jelzem , a jobboldal megfogadta a tanácsot: vett magának.)
A ballibák meg azt hitték hogy az idők végezetékig nem romolhat annyira a helyzetük, hogy minden nagy médiumban ne lehessenek benne ők és kádereik. Tévedtek.

Bezzeg mikor a Horn kormány alatt, Kósáné pátyolgatásával a TV2 részvények többségi tulajdonosa amerikai cégén keresztül bizonyos Edgar Bronfman lett(, az elnök-vezérigazgatója 7 évig pedig az MSZP-s Pintér Dezső , aki aztán 2004-ben belebukott mint Kulcsár ügyfele...akkor valahogy kevésbé érdeklődtek a háttér felől egyesek .
Mert hát az eftársak ahhoz vannak szokva, hogy egy ker tévésnek (is) majd a Fid4esz ellen kellene naponta uszítania:)
A Heti hetes -féle fajkasházizás az RTL Klubon nekik maga volt a tökély...
Ahogy 2002-2010 között is "közszolgálati" rádió és tévé, utóbbi a Pártkeltével, orosz józsival, verebessel, aczélendrével, bánó muszterrel, este juszt,friderikusz , rózsa péter, veiszer alinda de még humor is volt, selmeczi tibikével...
Csak egy valamit nem találtak nyolc évig a jobboldali adófizetők ezalatt a 8 éve alatt a közszolgálati tévén: egy darab un. "jobboldali" műsort.
Most meg óbégatnak, hogy egy vallási szektával osztozkodnak az ATV-n...
Tetszettek volna a lopott pénzt nem külföldre kisíbolni, hanem
tévécsatornákat venni, alapítani.

Tudományos libsizmus 2015.03.15. 17:21:34

Beszorultatok libsik, mint Ságvári a cukrászdába. Ezért visítoztok ész nélkül.

Tudományos libsizmus 2015.03.15. 17:22:55

Ha azt vesszük, hogy arról volt szó, hogy márc. 15-ig lemondatjátok Orbánt, hát, hogy is mondjam: kibaszott gyengék vagytok.

anyadmajma 2015.03.15. 17:24:57

@MACISAJT: na, ez a gáz, hogy egyszerűen nem értitek meg, hogy elegünk van a ballibákból meg a hazaáruló fideszgecikből is. Nem mentség, hogy a másik is ezt csinálta, csak mi jobban.
Szóval itt előbb-utóbb vagy nagy balhé lesz, vagy észak-koreai diktatúra, mert a Kádár-féle gulyáskommunizmus nem lesz visszahozva, mert megbukott.
Csak hát ha lőni kell kit lőjenek az emberek? a szomszédot, mert van annyi esze, hogy nem hiszi el ezeknek a hazaáruló geciknek hazug propagandáját?
Vagy a szomszédot, akinek tele van a töke az egész elmúlt 25 év következmények nélküli rablásával, az országnak a tönkretételével?
A szomszédot, aki annyira hülye, hogy elég neki szegénynek, hogy utálhat valakit, és akkor már nem is érdekli, hogy nincs és nem is lesz holnapja?

anyadmajma 2015.03.15. 17:27:11

@Tudományos libsizmus: mint ahogy a hazaáruló bolsevik geci főnököd, úgy ezek se hazudtak. Az is aszonta, hogy szarabbul élünk, mint 4 éve. Csak az évszámot nem mondta, hogy ez csak 2010 utánra vonatkozik.
Meglesz az a március 15 is:)

serpentin 2015.03.15. 17:30:25

"A nemzeti kokárdát sem hordom ezen a napon (máskor sem), mivel nem vagyok az a rajongó típus" ...

eléggé elferdült világnézeted van ...
nem rajongásból hordják!
de fölöslegesen írom, mivel te nyilván Che Guevara-s trikóban mászkálsz ... gondolom rajongásból

anyadmajma 2015.03.15. 17:31:48

@Tudományos libsizmus: kit érdekelsz, te senki hazaáruló bolsevik geci.
Idejössz anyázni, aztán ha meg valaki tudja, hogy ki vagy(egy hazaáruló bolsevik geci), már meg is sértődsz?
A liberalizmus a jobboldali polgárság eszméje, sajnos ez így alakult a történelem során.

Tudományos libsizmus 2015.03.15. 17:38:15

@anyadmajma:
A gyűlölködést kifelejtetted, nem le ez így jó.
Tévedsz. A liberalizmus a megbukott kommunisták pótcselekvése.

Ms Diane Choksondik 2015.03.15. 17:41:25

ez egy elég idióta összehasonlítás, persze biztos van akinek tetszik

anyadmajma 2015.03.15. 17:43:59

@Tudományos libsizmus: na, anyád büszke lehet rád, nálatok nincs liberalizmus, nálatok lehet ököllel ütni a nőt, ha nem ellett 3-4 purdét, lehet a hajánál fogva a fejét a korlátba verni. Szerintem anyád vagy mazochista, vagy minden nap ezerszer megbánja, hogy nem nyelt le inkább, te senkiházi hazaáruló geci.

Tudományos libsizmus 2015.03.15. 17:45:12

@anyadmajma:
Nem mondták még, hogy baj van az idegeiddel?

Tudományos libsizmus 2015.03.15. 17:53:42

A liberálisok jelentős része pszichopata.

khell 2015.03.15. 18:13:13

És ebben a borzasztó, elnyomó diktatúrában és oly nagyon elnyomott sajtóban csak ki tudtad büfögni ezt a sok marhaságot az ország leglátogatottabb oldalának főoldalára.
Teljesen elrugaszkodtatok már a valóságtól és nem látjátok, hogy újra és újra komplett idiótát csináltok magatokból nagy nyilvánosság előtt.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.15. 18:18:02

A ballib 12 pont alig 3 pontból áll

1. Legyen balliba gágogás.éjjel-nappal.
2. Aki nem ért egyet, az fasiszta.
3. Éljen Washington.

Egéridomár 2015.03.15. 18:32:20

@Tudományos libsizmus:
Menj inkább ünnepelni valahova. Mindenkinek jobb lenne :)

Traktoros lány 2015.03.15. 18:35:46

@anyadmajma: "ha nem ellett 3-4 purdét,"
Burkolt cigányozás? Ejnye!

Tudományos libsizmus 2015.03.15. 18:39:40

@Traktoros lány:
Mániákusan cigányozik a csávó. Nem hiába liberális demokrata:)

Tudományos Iibsizmus 2015.03.15. 18:44:23

@Tudományos libsizmus: " A liberalizmus a megbukott kommunisták pótcselekvése. "
Mondom én a volt KISZ titkár.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.15. 18:45:54

A pszichiáterem szerint mind pszichopata aki mániákusan ismétel dolgokat. Rohadt libsik!

Tudományos Iibsizmus 2015.03.15. 18:46:41

Majd nézzétek a tapolcai választásnál este a tévét, hogy estek pofára libsik!

Kim lr Szen 2015.03.15. 18:52:54

@maxval bircaman szerkesztő: Tényleg! Mi van Putyinnal? Ha megbukik az öreg KGB.-s, te miből fogod kihúzni Bulgáriában az elévülést?

különvélemény2 2015.03.15. 19:20:44

"Ha a jobboldal szisztematikusan elveti a lehetőségét annak, hogy vannak olyan pontok, amiket a "másik oldal" jobban érthet, jobban gondolhat, akkor mitől leszünk demokrácia? "

A Jobbikot és az LMP-t, na meg néha Kovács Lászlót kivéve az összes ellenzéki párt mindent jobban tud, mint a kormány, minden szar amit a kormány csinál, mindennek nekimennek, minden félét összehazudoznak külföldön, stb.

Én is megkérdezem, mitől lennének ők A demokraták?

Szarvas Norbert 2015.03.15. 19:38:06

@különvélemény2nincs jelenleg alternatíva.

viszont az országot mi építjük és nem a fidesz vagy az mszp vagy akit akarsz...

attól mert egy sem demokratikus, attól még nem szabad a dmeokráciát elengednünk...ha a társadalom ezt akarja akkor ki kell követelni házon belül is..

tisztapista 2015.03.15. 19:46:03

Hagyjuk a sírást. Minden pont teljesült már. A Nemzeti Együttműködés Rendszere elhozta a békét és a jólétet. A 12. ponttal volt egy kis gáz, de sikerült a románok EU csatlakozásával létrehozni az Uniót Erdéllyel. (Persze, ez az elmúltnyolcév alatt 2007-ben történt, de a NER is Gyurcsány kottájából játszik.)

zobod 2015.03.15. 19:56:14

Ennél jobbakat szoktál írni. Ha Rogán a jövő fideszes apparatcsikjainak tart eligazítást, akkor azt nyilván nem neked szánja amit mond, nem te vagy a megcélzott hallgatóság. Nem akarnak baloldallal koalíciózni, ez volt a lényeg, ez viszont nem tudom miért lenne akkora meglepetés, hogy a poszt felét építsed rá. Van ma Magyarországon három politikai pólus, a fidesz, a jobbik, illetve az mszp és változó számú/összetételű csatlósai. Ez a három brigád amennyire az ember látja/hallja már helyhatóságok szintjén sem nagyon tud együttműködni, olyan mélységben lettek átpolitizálva még az alsóbb szinteken is a viszonyok. Ebben nem csak a fidesz ludas, az ellenfél ellenségnek tekintése mindre jellemző.

különvélemény2 2015.03.15. 20:09:14

@Szarvas Norbert:
Csakhogy amiket felsorolsz, azoknak semmi köze a demokráciához.

"Teszik mindezt úgy, hogy közben a fiatalok a nagy szabadságukban menekülnek külföldre."
Az összes volt szoci országból menekülnek, semmi kirívó nincs a magyar számokban.

"megmondják, hol és kinél vehetek cigit"
Ebben egyetértünk, ez nem túl demokratikus.

"mikor vásárolhatok "
Ez az országok egy részében így van, a másikban nincs, nem befolyásolja a demokráciát.

"kinek és mennyivel tartozhatok"
A banki/pénzügyi deregulációnak köszönhető a 2008-as válság is, Obamát többek között azért is szidják mert túl lassan (szinte sehogy) halad az általa 5 éve beígért reguláció.

"akik szabadon rabolják el az emberek félretett pénzét"
Bűnözők demokráciában is vannak, és attól nem lesz kevésbé demokrácia, mert sem az előző, sem a mostani vezetés nem vette észre. Ott az Enron botrány, ott is későn vették észre a csalást, és több mint 5 év múlva születtek az első ítéletek.

kvadrillio 2015.03.15. 20:11:19

akko most éneköljük el az INTER----NACIONÁLÉT !
Föl, föl, ti rabjai a földnek,
Föl, föl, te éhes proletár!
A győzelem napjai jönnek,
Rabságodnak vége már.
A múltat végképp eltörölni,
Rabszolga-had, indulj velünk!
A Föld fog sarkából kidőlni,
Semmik vagyunk, s minden leszünk!

Ez a harc lesz a végső,
Csak összefogni hát,
És nemzetközivé lesz
Holnapra a világ.

Védelmező nincsen felettünk,
se isten nem véd, sem király:
A közjó alkotói lettünk –
hát vesszen el, ki ellenáll!
Pusztuljon ez a rablóbanda,
a rabságból elég nekünk.
A lángot szítsuk, rajta, rajta!
A vas meleg, hát ráverünk.

Ez a harc lesz a végső,
csak összefogni hát!
és nemzetközivé lesz
holnapra a világ!

A gazdagoknak kedve-kénye
erőnkből szívja ki a vért,
csaló az államok törvénye,
mert minden bajt szegényre mért.
Kínlódás most a munka bére,
de már ebből elég, elég!
Szerszámot hát az úri kézbe
s ide a jognak a felét!

Ez a harc lesz a végső,
csak összefogni hát!
és nemzetközivé lesz
holnapra a világ!

Mi milliók, mi munka népe,
mi alkotunk a földtekén,
mienk lesz még pompája, fénye
s a munka nem lehet szegény.
A tőke még a húsunk marja,
de már a gyáva had remeg –
kelőben már a munka napja
s ragyogni fog a föld felett.

Ez a harc lesz a végső
csak összefogni hát!
és nemzetközivé lesz
holnapra a világ!

kvadrillio 2015.03.15. 20:11:53

Ez a harc most a végső,
Csak összefogni hát,
És nemzetközivé nő! –
Miénk lesz a világ.

Föl! Kárhozottjai a földnek!
Föl! Föl! Ti éhség rabjai!
Az éjnek végórái jönnek,
Az ész szavát már hallani,
Föl! Föl! A szégyent éveinkben
Töröljük le, rabok hada!
Legyünk a semmiből mi – minden:
Világunk új talapzata.

Ott fönn nem hallják meg szavunkat,
Nem óv sem isten sem vezér;
Munkások, mentsük hát magunkat!
S a közjó majd életre kél!
Hogy pórul járjon mind a tolvaj,
Hogy rács ne zúzza szellemed,
Szítsuk a tüzet…tettel – szóval,
Üssük a vasat, míg meleg!

Az állam sújt, a törvény színlel,
Az adó sebzi a szegényt;
Kötelmet a gazdag nem ismer,
A "jog" szó nem kelt már reményt.
A gyámkodásnak legyen vége!
Az egyenlőség mást kíván:
Ha jognak van kötelessége,
Ne legyen ez se jog hiján.

"Vasútkirályok", "bányabárók",
- Ocsmányok, istenítve is! -
A munkást ti fosztogattátok!
Ezt műveltétek, mást nem is!
S mit alkotott, csak ez a banda
Halmozza föl és élvezi!
Rendeljük el, hogy visszakapja!
A nép jussát követeli.

Füsttel itattak a királyok,
Béke közénk s nekik – golyót!
Ha zászló alá hívnak – sztrájkot!
Dobd el a puskát, bontsd a sort!
S makacskodnak e kannibálok?
Hogy minket hőssé gyúrjanak?
Tábornokok, majd megtudjátok:
Golyóink rátok hullanak.

Vagyunk a dolgozók nagy pártja:
Munkások, parasztok vagyunk!
A föld embert illet, hiába,
A naplopókon túladunk!
Húsunkon sokan élősködnek!
Ám, ha a hollók és ölyük
Egy szép reggelre elköltöznek,
Ragyog a nap majd – nélkülük.

Ez a harc most a végső,
Csak összefogni hát,
És nemzetközivé nő! –
Miénk lesz a világ.

2015.03.15. 20:12:22

@különvélemény2: Hülyeségeket beszélsz, de jogod van hozzá.

kvadrillio 2015.03.15. 20:13:37

Keményen hazudozó gazemberek

Új szlogent talált magának az országot lerabló fideszes maffiabrigád. A Habony-művek legújabb politikai terméke a „keményen dolgozó kisemberek”-szöveg lett. Évértékelő mesedélutánján maga a Vezér vetette népe elé a friss gumicsontot, azóta pedig a segédhernyók rágják, csócsálják és köpik a szánkba az új mantrát.

A fideszes papagájkommandó a teleshopos recept szerint üzemel: orrvérzésig szajkózzák az ügyeletes propagandát, amíg meg nem ragad az emberek fejében a sulykolt üzenet. A dumák valóságtartalma természetesen nulla: maga a főgenyó G. Fodor Gábor dicsekedett el vele, hogy a fideszes szövegek valójában marketinges blöffök, melyeket úgy adnak el a gyanútlan népnek, mint a mosóport a tévében. Közben meg teli szájjal röhögnek saját szerencsétlen rajongóikon, akik komolyan veszik az aktuális hablatyot és vérre menő harcot vívnak érte a rokonokkal-ismerősökkel.

Gátlástalanul és nyíltan debilnek néznek minket és meg is érdemeljük, amíg egyetlen sunyi mondatukat is elhisszük, ahelyett hogy elküldenénk a vérbe az egész kompániát. Legutóbbi interjújában Rogán tízszer bírta megismételni a „keményen dolgozó kisemberek”-mantrát Baló Györgynél - és nem szakadt rá egy jupiterlámpa az RTL stúdiójában.

Érzik, hogy minden nappal közelebb van a bukásuk. Tudják, hogy átverték és kifosztották a sokat emlegetett „magyar embereket”. Tudják, hogy minden átkozott döntésükkel a fideszes arisztokráciát gazdagították és a „kisembereket” nyomorították meg. Tudják, hogy ép bőrrel nem úszhatják meg a közvagyon szétrablását, de már képtelenek az önkorrekcióra. Már nem futja tőlük másra, mint újabb blöffökre, újabb szlogenekre és újabb ellenségekre.

Kommunikációs trükkökkel terelnék el a figyelmet az égig érő lopásokról és nem látják, hogy egy körömnyi méretű sebtapaszt ragasztgatnak az ezer sebből vérző Fidesz-szörny csúf testére.

Fiúk! Kár a gőzért! Előre szólunk: nem fog menni.

Nem tudtok már újat mutatni, kiismertük minden ócska trükkötöket. Szavaitok üresen zörgő mákgubók az őszi szélben. Nincs olyan eszmény, amit ne árultatok volna el az elmúlt 25 évben. Polgár, nemzet, kisember - minden szó, amit a szátokra vesztek, trágyává válik.

Nem érdekelnek már a kamu szövegeitek. Bármilyen lelkesen fogják magyarázni a törökgáborok, mekkora zseniális stratégák vagytok.

Hiába udvaroltok a bérből és fizetésből élőknek, nem feledjük az ellopott kikötőket, földeket, trafikokat, kaszinókat, meg a kisgyerek nevére íratott luxusvillákat.

Hiába nyomjátok közpénzből a propagandát, hiába listáztok, hiába telefonáltok, hiába tiltjátok be a ’stadion’ meg a ’szegény’ szavakat, hiába uszítotok a koszovói kisgyerekek ellen. Elviselhetetlen, cinikus gazemberek vagytok. Tisztességes ember gyomra felfordul tőletek.

De a zsarnokság napjai meg vannak számlálva: ha elhisszük, hogy lesz még igazságtétel ebben a bús országban, akkor nem várhat rátok más, mint egy hűvös magáncella, teljes vagyonelkobzással.

És akkor majd mindegyikőtöknek pontosan annyija lesz, amennyit ér…
Válasz ·
·

2015.03.15. 20:15:11

A fidesz nemzetnek jó az, ahogy most van. Az ország nem számít. Kádár népe mindig újratermeli magát.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.03.15. 20:20:15

Az ember azt hinné, hogy ez egy gazdasági blog.
De ez is csak egy MSZP csicska alkotása, mint a többi index címlap.

Azt nem értem csak, hogy a mocskos Gyurcsanyista söpredék, miért nem a Gyurcsány bulijára megy tapsolni ?

Miért kell elbaszni más emberek ünnepi megemlékezését ?

Miért nem bírnak méltósággal viselkedni és tisztelettel adózni más emberek, másként gondolkodó emberek, ünneplésén ?

Menjetek Gyurcsányhoz majmok balhézni...
Mi nem megyünk oda.

Ti pedig a többségi magyar választópolgárok akaratát, döntését tartsátok tiszteletben!
És próbáljatok választáson győzni, ne pedig a kicsinyes beteg frusztrált csökevény életetek okán balhézni mások ünnepén.

medium size devil 2015.03.15. 20:23:53

@maxval bircaman szerkesztő:

A tied meg csak 1-bol:

1. Vesszen a Nyugat eljen Moszkva

Ennyit tudsz birkabaszo.

Ellenzéki összeFOSÁS 2015.03.15. 20:35:24

Elsosorban azt kivanjuk, hogy osszes, CIA altal fizetett mocskos mszp-s libernyak geci, takarodjon az orszagunkbol telavivba, ahol annyira elni szeretnenek.

Szarvas Norbert 2015.03.15. 20:52:26

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

gazdasági és közéleti blog

annyira tipikus reakció, ha valaki nem ért egyet a Fidesszel az emútnyócév mszp csicska... határozottan NEM

Miért kell elbaszni más ember megemlékezését? Ezt én is szeretném megkérdezni Orbántól, Rogántól és a nyilatkozataiktól... MIÉRT???
Mert hogy én hülyeségeket írok, az egy dolog, de hogy a hatalom első emberei Petőfihez hasonlítják amgukat és kifordítják a 48'-as eszméket... na az a szemétség...

Többség? ezt tényleg be merted ide írni?????

Hadd meséljek neked a többségről!

A többség nem a Fideszre szavazott, viszont a szavazók többsége igen. Ez nem egyezik meg az ország többségével!

A többség a vasárnapi boltbezárást elutasítja és bírálja! mégsem a többség szava a döntő... hogy van ez?

2015.03.15. 21:04:22

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Még nem volt elég mára, geciputtony? Takarodj a tolvaj nemzetáruló bandádba tüntetni, ne itt szopjál bennünket. Nem vagy olyan jó, anyád sem volt az.

ursus artos 2015.03.15. 21:17:59

@Szarvas Norbert: "Miért kell elbaszni más ember megemlékezését?"
Amikor Orbán meg Brüsszelben volt, az volt a bajotok, hogy miért nincs itthon. Ha itthon van nem tudtok "méltósággal ünnepelni". Ha meg tudnátok, akkor meg direkte balhéztok...
Egyébként meg, azt csináltok, amit akartok...

igaz_ember 2015.03.15. 21:20:47

Komolyan mondom egy értelmes beszéd nem született a mai ünnep kapcsán. Álcivil tüntetés, bunyók. Népszavazás kezdeményezés. Előrehozott választás kezdeményezés. És ez a miért beszél egy politikus magára vonatkoztatva a múlt történelmi eseményeiről? Állj...ez mindig is volt és lesz, nyugaton is ez van. Minden párt a hősök utódjainak tartja magát...ezen mi a meglepő? DK+álcivilek diktátor döntő 48-as forradalmároknak, a másik oldal, meg az ősök munkáját folytatja. Ez szerintem 1:1 . Mindenki válasza ki mi a szimpatikus neki. Majd elmegy választani és eldönti, de addig próbáljunk meg egymást nem alázva nyugodtan élni és dolgozni. Ez nem határozhatja meg a mindennapokat. Mert ha igen...akkor a hiba nem a politikusok készülékében van. Na béke.

medium size devil 2015.03.15. 21:32:59

@maxval bircaman szerkesztő:

Ki az a "mi"?
Errol majd krisztust gyozd meg de elore szolok nehez menet lesz

Toportyán Zsóti 2015.03.16. 08:32:15

Riadóztatva lett ahogy elnézem a narancs söpredék,hiába erőlködnek ma már,megvan a vezír 6-os kartonja kiderült hogy nem volt ellenálló hanem együttműködő kollaboráns g e c i.

Toportyán Zsóti 2015.03.16. 08:34:24

@maxval bircaman szerkesztő: Látom a negatív siker is siker,nem volt elég a fajtádnak elriasztani milló jobber bircát muszáj még többet.

Toportyán Zsóti 2015.03.16. 08:36:27

@Ellenzéki összeFOSÁS: Zsidrák elnököt akar a fajtád?Az usákoknak is összejött a csoki elnök addig verték a négereket.

Toportyán Zsóti 2015.03.16. 08:39:11

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Kisebbségben vagytok egyre inkább putincidázó rezsibohócok,most hogy 1 milka bircát elriasztottatok már az életetek a tét,vagyon ugrott hiába loptok .
süti beállítások módosítása