Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Rogán már megint nem a magyarokkal foglalkozik a Buda-Cash botrányban

2015. február 26. - Szarvas Norbert

20150216rogan-antal-parlament-20140216.jpgValahogyan úgy tudom elképzelni a helyzetet, hogy Tóniról levették a szájkosarat, rácsaptak a seggére és ráeresztették az első oda tévedő riporterre.  Megint sikerült a politikai kommunikáció magasiskoláját hozni és egy hatalmasat szocizni. A birka béget, Tóni üget én meg pislogok. Egyértelmű, hogy a Fidesz semmilyen szinten nem hibás a Buda-Cash brókerház botrányával kapcsolatban, sőt kifejezetten ők a szőke herceg fehér lovon ebben a sztoriban...

Rogán: Szocialista brókerbotrány a Buda-Cash-ügy

Legutóbb a Buda-Cash-t 2010-ben ellenőrizte a felügyelet, még a kormány megalakulása előtt (természetesen). Rogán teljes felháborodásában vonja kérdőre a szocikat, hogy miért nem vették észre a problémát. A kérdés persze teljesen jogos. Mint ahogyan azt a felháborodását is lehet jogosnak ítélni, miszerint a Bajnai kormány munkásságának köszönhetően növelték a kötelező ellenőrzési időt 4-ről 5 évre. Rogán minden érvelése tökéletesen érthető lenne. Lenne, ha nem lenne ezzel egy nagyon hatalmas probléma.

Természetesen nem  a szocikat akarom felmenteni, de nem bírom megérteni, hogy az ellenzék tulajdonképpen (akkoriban az ülésekről kivonulgató Fidesz) mi a bütykös lófaxnak foglal helyett a parlamentben, a közigazgatásban, ha az általuk kifogásolt (és nem utólag okoskodott) dolgokat képtelenek normálisan ellenőrizni, felügyelni, esetleg a hibák ellen tenni?

De tegyük fel, hogy szegény hősies Fidesz semmit nem tehetett ez ellen. Viszont Rogán egyértelműen a pofánkba tolta ma a véleményét, miszerint már akkor sem értettek ezzel az ellenőrzési gyakorlattal egyet. Milyen többség kell ennek a kormánynak, ha 2/3-os önálló törvénykezési joggal felszerelkezve sem képesek egy ilyen fitymaszűkületnyi rést a pénzügyi szektorban lekezelni? Ki tehető felelőssé azért, hogy a Fidesznek az elmúlt 5 évben kizárólagos és önálló jogkörrel felszerelkezve nem lépett az ügyben semmit?

A jegybank volt az a szervezet, amely az első alkalommal felszínre hozta a Buda-Cashnél történt visszaéléseket – ezt mondta Windisch László, a jegybank alelnöke.

Windisch Lászlónak sikerült egy olyan okosat betolni az éterbe, ami egyszerre hat rám nyugtatóan és idegfelhúzósan! Nem az lenne a meglepő, ha nem a felügyeleti funkciókat és feladatokat ellátó jegybank észlelné először a rést a pajzson? Talán Mari néninek kéne ezt észrevenni? Esetleg a Blikknek kellene a sztorit normális esetben a felszínre hozni? Ma Magyarország, ha egy szerv azt csinálja, ami a dolga, akkor már jár a hatalmas pacsi?

Én nem tolom ezt a politikai szlenget, de mégis érzem az antidimenziónális transzplantációt a jobb agyféltekémben, amit a Rogánék megpróbálnak véghez vinni. Hol jut eszébe az a szerencsétlen kisnyugdíjas, aki addig nem ehet, amíg a vizsgálat tart? Vagy az a család, aki minden vagyonát rábízta a bankjára (a 4 érintett közül) vagy a Buda-Cash-re? Kit érdekelnek ezek a dolgok, ha közben még egy bőrt le lehet húzni az emberekről, és a kárukon felkapaszkodva lehet újra szembesíteni a népet, hogy a Fidesz a legokosabb, legelőrelátóbb és legkirályabb?

Az pedig senkit ne zavarjon, hogy a mostani botrányban jelen pillanatban a legnagyobb kárt nem a bank vagy a brókerház okozta, hanem maga a felügyelet, amelyik zárolt minden számlát. Az a felügyelet, amelyik nem engedi az embereket a saját folyószámlájukhoz nyúlni legalább élhető mértékben (ugyanis 60 ezer forint pont semmire nem elég). Ezek az emberek miből fizetik az ételüket vagy a rezsijüket? Mert hiába lesz engedékeny a NAV, ha közben a többi szolgáltató pont magasról lekakilja a helyzetet... Jelen pillanatban az emberek védelmében az embereket akadályozzák a megélhetésükben és alap szabadságukban. Miért nem ezzel foglalkozik a nép egyik megbízottja, Rogán Antal?

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr857222741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2015.02.26. 19:45:58

Úgy látszik jelentős ballibsi pénzek lehetnek ott, mert nagy a hiszti az indexen.

Orbánnak mégis mi köze hozzá? Ha elkezdett volna ott keménykedni, rátámadt volna a ballibsi média, hogy unortodox, diktátor és még antiszemita is.

deneskata 2015.02.26. 19:55:08

Kedves batyu, te egy érzéketlen pártkatona vagy. Képtelen vagy felfogni, hogy emberek - pártállástól függetlenül- nem tudnak számlákat fizetni, élelmiszert venni. nagyjából semmit, ami a mindennapokhoz kell. Nem mindegy neked, milyen pártot tartják ezek szimpatikusnak?
Olyanfajta idióta lehetsz, akit lehet idomítani, mint Pavlov kutyáját: nézd Blöki, ballibsi! Harap!
Na, akkor most ül, marad!

2015.02.26. 19:57:34

Most akkor el kéne dönteni, hogy mi van?

a) A szemét kormány vegzálja és szívatja a pénzintézeteket, ez már Észak-korea!
b) A szemét kormány mi az, hogy csak a következő esedékes vizsgálaton vette észre a problémát, miért nem ellenőrzött hamarabb!

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.02.26. 19:58:25

Belinkelhetted volna a Rogán nyilatkozatát, geccó!

Gyorgy Nagy 2015.02.26. 20:04:18

Bunkó PARASZT gyerek Toni. Az összelopott pénzről beszèlges (a belvárosi üzletek eladásábol, a felujitásikbol amit a vàlalkozoktol kaptàl hisz màr a Hod utcai pisszon is téma hogy Rogán volt az ötker legkorruptabb patkány ) ezekröl mesèlges és jolenne ga befognàd a pofàdat volt KISZ titkár és huzzàl haza a fatornyos faludba te tehetsègtelen PONDRÓ !

Bafana 2015.02.26. 20:06:29

Rengeteg a kitakarítandó csontváz. Asszem a Jobbiknak lesz dolga. Simon leakaszt egy bécsi bankszámlát, a fideszes pénzváltó ki tudja, honnan jutott ennyi hamis zsetonhoz, most meg ez.
A kétpártrendszer megbukott.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.02.26. 20:07:30

A HVG ezt írja Rogán nyilatkozatásól:

"Szerinte Bajnai Gordon volt kormányfő "megbízott a Buda-Cash embereiben", hiszen a miniszterelnöksége idején Antali Károly, a Buda-Cash felügyelőbizottságának elnöke kormánybiztosként felügyelte a MÁV átalakítását.

Szintén Bajnai Gordon kinevezettjeként került a Buda-Cashtől a MÁV élére Andrási Miklós, aki egyébként Fidesz-alapítótag volt, de a párt megszakított vele minden politikai kapcsolatot, miután nyilvánvalóvá vált, hogy "Bajnai embere" – mondta Rogán Antal, aki azt is érdekesnek nevezte, hogy hosszú ideig lehetett a Buda-Cash vezérigazgatója az a Gyarmati János, aki korábban a Globex-ügy gyanúsítottja volt.

Rogán Antal arról is beszélt, hogy 2009-ben a parlament a Nemzetközi Valutaalapra (IMF) hivatkozva olyan törvénymódosítást fogadott el, amely alapján csak ötévente kell helyszíni ellenőrzést tartani a befektetési piac szereplőinél és a takarékszövetkezeteknél.

A mostanit megelőzően szerinte legutóbb 2010 májusában, még az új kormány megalakulása előtt végzett átfogó helyszíni ellenőrzést a Buda-Cashnél az akkori pénzügyi felügyelet, és semmilyen érdemi megállapítást nem tett, mindössze egy hárommillió forintos büntetést rótt ki. Jól tudták tehát akkor a Buda-Cashnél, hogy öt évig nem kell újabb átfogó vizsgálatra számítaniuk – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Miért nem fedezték fel 2010 májusában a csalássorozatot, amikor még tízmilliárdokat lehetett volna megmenteni az ügyfelek pénzéből? - tette fel a kérdést Rogán Antal, aki szerint a mostani nemzeti banki vizsgálat az első napon feltárta a csalássorozatot.

Szerinte az is kérdés, hogy 2010-ben miért éppen májusban, az új kabinet megalakulása előtt tartották olyan fontosnak a gyors vizsgálatot a Buda-Cashnél. Mit tudott Bajnai Gordon kormánybiztosa, Antali Károly? - kérdezte."

hvg.hu/gazdasag/20150226_Rogan_szocialista_brokerbotranynak_tartja

2015.02.26. 20:09:33

Nincs valaki, aki megtanítana írni? Mert ez így komolytalan.

♔bаtyu♔ 2015.02.26. 20:31:38

@deneskata: Na ja. Békásról rohantak az uccsó kis pénzüket befektetni. Szerintem olyanfajta idióta te lehetsz.

Arcade Macho 2015.02.26. 20:57:05

2010 kornyeken, Vetyusek meg felmarkoltak a fizukat es az idiota Navracsicsot kuldtek be hogy o legyen ott a teljes idiota bagazs helyett

amugy meg nem a penzugyi felugyelet rantotta le a leplet hanem a svajci jegybank :)))

Arcade Macho 2015.02.26. 20:59:36

@A demokrácia leszakadó függönye: ezt a faszt amekkora te vagy

ha elsikkasztanak 4 evig barmilyen penzt azert a megelozo kormany a hibas? semmi esetre sem a felugyelet vagy barki akinek az lenne a dolga hogy figyelje?
tok egyszeru a vilagkeped de komolyan, vagy csak fizetnek erte hogy ekkora himvesszo legy?

♔bаtyu♔ 2015.02.26. 21:14:06

@deneskata: "Képtelen vagy felfogni, hogy emberek - pártállástól függetlenül- nem tudnak számlákat fizetni, élelmiszert venni. nagyjából semmit, ami a mindennapokhoz kell.

Csak mutatom, hogy te milyen idióta vagy.

"Kinyitottak csütörtökön a DRB-bankcsoporthoz tartozó bankfiókok, de a jegybank ügyfelenként 60 ezer forintban maximálta a felvehető összeget."

♔bаtyu♔ 2015.02.26. 21:15:47

@Arcade Macho: Most ettől függetlenül a felügyelet valószínűleg egy kalap szart sem ér és nem tegnap óta. Lsd. devizahitel, vagy éppen az, hogy a bankok úgy baszták át saját ügyfeleiket ahogy akarták.

anyadmajma 2015.02.26. 21:20:20

@♔bаtyu♔: és mint tudjuk, a hazaárulók szerint meg 47ezerből is meg lehet élni.
Szerintem meg simán szétlopta a fidesz az elmúlt 5 évben a buda-cahst, de sajnos simicska közeli embereken keresztül. Azt meg most, hogy igazat mondott, hogy gecik vagytok, nem szeretitek.
Ez van.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.26. 23:02:01

@♔bаtyu♔: Úgy látszik, hogy a fidesz nagyon politikai tőkét akar kovácsolni a dologból, mert a tetves narancs trollok már ugranak is a témára. Egyébként a 2/3-del nem lehetett volna változtatni a felügyeleti / ellenőrzési szabályokon? A lopkovica érdekében nem nagyon volt törvényi akadály (közbeszerzések átírása, paks 2...).

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.26. 23:03:39

@A demokrácia leszakadó függönye: Szerintem is-is. De gondolom direkt nem veszed észre, hogy a két dolog simán mehet párhuzamosan, csak ferdítesz.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.26. 23:06:33

@anyadmajma: Ez könnyen lehet. Bámulatos, hogy fideszéknél hogy megy a lopás.

Mai cikk:

index.hu/belfold/2015/02/26/szolnok_fc_stadler_nyerges_zsolt_szponzoracio_orban_simicska/

Mi ez, ha nem a nyilvánvaló korrupció beismerése. De a nagy kiszorítósdiban már ez sem érdekli őket. Megérdemelték, hogy veszprémben még egy süttyő is megverte őket, remélem, még sok ilyen lesz.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.02.26. 23:17:47

@♔bаtyu♔:
".. jelentős ballibsi pénzek lehetnek ott,.."
Ja. Például:
- Siklós város teljes dohánya
- Sorbert részvény pakettjai...
Elhozhatnád már az agyad az orbán mosodűkból!

Tudományos libsizmus 2015.02.26. 23:22:02

@anyadmajma:
Ja, persze. Meg a Kövér apja ítélte halálra Wittnert. Ságvári meg életében nem volt kommunista. Te ilyenkor kimenőn vagy?

Tudományos libsizmus 2015.02.26. 23:31:15

Akkor most el kéne azt is dönteni, hogy a picsába tudott "akkoriban az ülésekről kivonulgató Fidesz" minden pozitív kezdeményezést megakadályozni 8 esztendőn keresztül?

Ha egy libsi blogger ennyire szánalmasan mossa a libsibolsikat, mint ez a poszt, akkor az bizony azt jelenti, hogy ismét tanúi vagyunk egy égig érő libsibolsi csalásnak, ahogy azt már megszokhattuk tőlük.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.26. 23:33:22

@Tudományos libsizmus: Miért? Legalább annyira hihetően hangzik, minthogy Bajnai felelős libatenyésztők haláláért... :-)

Tudományos libsizmus 2015.02.26. 23:36:34

@Vállalhatatlan fordulat:
"Nem értettünk hozzá." Maga Bajnai mondotta volt, amidőn bedőlt a cég. Vagy jobban mondva Bajnaiék bedöntötték, ahogy bedöntötték az összes többi cégüket is, de ez már biztos sok neked így egyszerre.

poor 2015.02.26. 23:37:09

@Tudományos libsizmus: Te is barom libsiző vagy! Orbán seggét nyalod erösen! A fidesz LOP, CSAL , HAZUDIK!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.26. 23:37:46

@Tudományos libsizmus: Neked az, ha valaki leírja, hogy a fidesz frakció ellenzékben vonulgatott ahelyett, hogy a munkáját végezte volna "libsibolsimozsdatás"? Eléggé rá vagy te feszülve erre a "libsibolsi témára". Ugye te vagy batyu is? Szerintem pihenned kéne, mert beleőrülsz a fantomüldözésbe.

poor 2015.02.26. 23:39:39

@Tudományos libsizmus: Tudod barom segnyaló Ti az országor döntitek be! De ti továbbra is Bajnai a hibást játszátok! Normálisak vagytok?????

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.26. 23:40:17

@Tudományos libsizmus: "Ne személyeskedj a kurva anyád te narancs-geci", mondanám, ha bunkó lennék, de szerencsére nem vagyok. Nem sok egyszerre, csak nem veszem túl komolyan a narancsnemzeti legendáriumot. És ha mondott ilyet, azzal libatenyásztőt ölt? Nem túl sarkos ez így?

Tudományos libsizmus 2015.02.26. 23:41:19

@Vállalhatatlan fordulat:
Értem. Azért csalt 100 milliárdot az X. és Y. cég, mert a Fidesz akkoriban kivonulgatott az ülésekről. Minden értek, kösz, hogy szóltál:)

poor 2015.02.26. 23:43:23

@Tudományos libsizmus: Ti semmihez nem értetek csak a lopáshoz, sajnos egyre roszabb a helyzetünk, mert már nem bírunk annyit keresni, amit el ne lopnátok! Te meg csak libsibolzizá barom fidesgews segnyaló

poor 2015.02.26. 23:48:33

@Tudományos libsizmus: Hol a fidesz 5 éve! Mit csináltatok a lopáson kivűl? Talán dolgozni kellene! A botrány meg az első fidesz kormánytól kezdve kezdödött mert 15éve tert! Biztos fidesz pénzek vannak bent! Talán Ti loptátok onnét is el!

Tudományos libsizmus 2015.02.26. 23:53:36

Arra játszhattak, hogy 2014-ben megint liberális-kommunista kormány alakul és lehet folytatni a mega-csalást. Rákúrtak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.26. 23:56:12

@Tudományos libsizmus: Ne a fideszből indulj ki. Az mszp is kellően enyveskezű banda volt, de a fidesz lopásorientált törvénygyárához képest csak elsőbálozók. És nem, azzal, hogy "enyveskezű bandának" nevezem, nem mozsdatom őket. :-)

poor 2015.02.26. 23:57:25

@Tudományos libsizmus: Hol volt orbán miért nem intézkedett! Orbán a hibás egyértelműen!

Mr. Közbiztonság Szilárd 2015.02.27. 00:18:10

@beszélő majom:
Seggfejkém, azóta eltelt 5 év.
Ebben az 5 évben az az Orbán volt kományon, akinek a seggében derékig bent van a fejed.

Tudományos libsizmus 2015.02.27. 00:20:29

Nem tűnt még fel senkinek, ha valahol lopnak, ott előbb-utóbb a Bajnai név is felbukkan? Na jó, biztos a véletlen műve.

Pali papa és a negyven rab ló 2015.02.27. 00:24:03

2013.Október elsejétől a jegybank látja el a pénz-, tőke- és biztosítási piac felügyeletét, továbbá a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet (PSZÁF) eddigi fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti funkcióit.

Az Országgyűlés szeptember 16-án elfogadta a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvényt, amely összevonja a jegybankot és a PSZÁF-ot, az utóbbi megszüntetésével.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter indoklása szerint az integráció alapvető feltétele annak, hogy biztosított legyen a pénzügyi rendszer stabilitását veszélyeztető rendszerkockázati tényezők nyomon követése és ellenőrzése. A PSZÁF feladatainak MNB-be integrálásával szélesebb eszköztár áll a jegybank rendelkezésére az egyedi vagy rendszerszintű pénzügyi válsághelyzetek megelőzése, továbbá a már bekövetkezett válsághelyzetek gyors és eredményes megoldása érdekében – hangsúlyozta korábban Varga Mihály.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.02.27. 00:35:33

Ez a Rogán valaszínüleg ugyanabból a szellemi fogyatékosok iskolájából jött el röhögteni minket, mint ezek a birka batyuék, akik ha nem mondhatnák ki azt a szót, hogy liberális, akkor egész nap nem tudnának megszólalni, csak tátognának hüle tekintettel mint a hal.

Persze ellentétben ezekkel a hasznos hülye fidióta net trollokkal, Tóni nem panelproliként éli az életét, hanem jól menő Iinagatlan panama Kft-je van.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.02.27. 00:36:28

@Tudományos libsizmus:

Te meg a batyu nem csak a neten jártok együtt, hanem az életben is?
Nagy szerelem?

Tudományos libsizmus 2015.02.27. 00:42:03

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
Húzzál már haza bazdmeg. Mondták már mások is. Elhiszem neked, hogy kényelmesebb a Dohány utcából idehányni, mint járőrözni a Golan fennsíkon. Na de akkor is, érted.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.02.27. 00:44:44

És a lényeg ott van, hogy ennek a gyűszűnyi eszű Tóninak aztán fel lehetne tenni a kérdést, hogy mi nehézsége volt a kétharmadnak, hogy a saját maguknak a sok milliárd forint hasznot hozó végtörlesztési meg egykulcsos törvények hajrá megszvazásában ezt a kis szar felügyeleti törvényt is úgy módoitsák, ahogy amiatt ma rinyálnak ezek a Veszprémben kiütött lúzerek?

Szegény kétharmad, még arra is gyenge volt, hogy egy törvényben az 5 évet 2 évre módosítsa. Persze ha Paksról van szó, akkor a titkosítást rögtön fel tudják emelni 15-ről 30 évre.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.02.27. 00:48:55

@Tudományos libsizmus:

Mi van, már aktus után vagy, hogy visszakúsztál? Egyébként hogy hogy tudsz netezni, újra van áram Vlagyivosztokban? Vagy batyu életttársad tekeri közben a dinamós szobabbringát?
Na ti Putyin faszszopók, ti meg jó helyen ott a ruszki hazátokbban, ki se mozduljatok onnan!

Tudományos libsizmus 2015.02.27. 00:56:07

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
Visszahúz a szíved, mi? Jó, nem Vlagyivosztok. Tarnopol. Ott volt még gombügynök a nagyfater, mi?

De hová tűnt Columbo felesége? 2015.02.27. 02:00:07

@Tudományos libsizmus:

"Nem tűnt még fel senkinek, ha valahol lopnak, ott előbb-utóbb a Bajnai név is felbukkan? Na jó, biztos a véletlen műve."

Mindig elvarázsol, amikor valamelyik oldal szekértolóinak tündi-bündi kis szösszeneteivel találkozom.

Óvatosan kérdezem: mit írt fel a prof, szeded rendesen?

Ha valaki lop és emiatt feljelentik, akkor ott vizsgálat indul.
Ha mindez megalapozott, akkor az ügyészség vádemelési javaslatot tesz (olykor a megalapozottság nem szükségszerű, helyét felváltja a karaktergyilkosság szükségességének célt szentesítő mibenléte).
A bíróság hatályos jogszabályok alapján ítélkezik.
Ha ez a valaki bűnös, akkor az ügyben elítélik, börtönbe kerül (esetleg próbaidős felfüggesztettet kap).

Bajnai szabadlábon van, nincs elítélve.

Ha Bajnai bizonyíthatóan lopott volna, akkor szerinted a fénysebesség mekkora töredéke alatt találta volna magát börtönben zajos cintányércsapkodás kíséretében?

Gyűrött Papír 2015.02.27. 02:02:09

@♔bаtyu♔: Jó látni, hogy van olyan akinek a bit is túl sok választást ad. Libsi? Ennyi?

felcsutisuttyo 2015.02.27. 06:28:41

Ez a vizenyős tekintetű törtető szar Arogán ne szocizzon, hanem a saját korrupcios lakását és vagyonnyilatkozatát rendezze hihetővé..vagy menjen a börtönbe

Toportyán Zsóti 2015.02.27. 06:48:53

@♔bаtyu♔: Nagyon buta vagy ballibsiző illibsi,ideje cetli cserét kérni a századvéges gazdáidtól.

Toportyán Zsóti 2015.02.27. 06:51:19

Mekkora barom az aki ezt a tolvaj idióta blikkmakit nem takarította még el a narancsmaffia élcsapatából,hány veszprémi saller kell még a bucijának?!

Toportyán Zsóti 2015.02.27. 06:55:42

@Tudományos libsizmuBocsánatot kérek Bajnai Gordontól, amiért valótlanul állítottam, hogy a Hajdú-Bét Wallis általi megvásárlásakor a Wallis vezetője volt, a cég felszámolását ő vezényelte le, a Hajdú-Bét vagyonát kiszervezte, ezzel félezer embert tönkretett és a Hajdú-Bét károsultjainak pénze Bajnai Gordon kampányát fogja szolgálni.

Zsigó Róbert,
a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség képviselőjes:

Toportyán Zsóti 2015.02.27. 06:58:54

@Tudományos libsizmus: Fajtád szégyene vagy illibsi g e c i.Bocsánatot kérek Bajnai Gordontól, amiért valótlanul állítottam, hogy a Hajdú-Bét Wallis általi megvásárlásakor a Wallis vezetője volt, a cég felszámolását ő vezényelte le, a Hajdú-Bét vagyonát kiszervezte, ezzel félezer embert tönkretett és a Hajdú-Bét károsultjainak pénze Bajnai Gordon kampányát fogja szolgálni.

Zsigó Róbert,
a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség képviselője

nu pagagyí 2015.02.27. 07:19:52

Nekem úgy tűnik, hogy a Fidesz-kormányzás öt éve alatt háborítatlanul garázdálkodhatott a Buda-Cash. Most is csak egy önfeljelentés miatt bukott le (állítólag). Mivel 5 éve ellenőrizték a tevékenységüket és nem találtak semmit, elképzelhető, hogy a csalássorozat ez után indult, de okosabbak lennénk, ha a pénzét sirató Rogán helyett egy szakember nyilatkozna az ügyben, de gyanítom, erről az esetről is ugyanannyi biztos tényt fogunk megtudni, mint a Kulcsár-féle ügyről. Tények helyett be kell érnünk bunkó politikusok hisztériájával és hazudozásaival.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.02.27. 07:30:39

Van igazság a cikkben de nem korrekt.

Ugyanis a szocik hoztak olyan törvényt, hogy a Buda Cash és a Buda Cash Kulcsárai többet és hosszabb ideig lophassanak.
És loptak is,

A Fidesz felelőssége, hogy ez nem tünt fel nekik.

De ne keverjük már össze a rabló, a rabló segítői, és a rendőr felelősségét az ügyben, ha nem akarunk egyszeri MSZP és Gyurcsány csicskák szintjére lealacsonyodni.

vénkujon 2015.02.27. 08:19:15

@♔bаtyu♔: és most sokkollak batyu.:D 2015-bő' kivonok tizenötöt. az eredmény :2000. tehát tisztán láccik, hogy a fidesz tehet az egészről, mer akkor ők voltak hatalmon. nem szeretnék most fidis lenni, mert bebizonyosodott a csalás.:D

Éhes ló 2015.02.27. 09:04:23

@beszélő majom: világos beszéd, szemben a posterrel.
Klasszikus libás mutyi, de a tényektól gondosan független bíróság megállapítja majd, hogy nem történt semmi, mint a drága hunvaldórnál tette volt.
Ez van.

sas70 2015.02.27. 09:40:57

Azért csak jelzem, hogy az ekkora méretű pénzintézetek, pénzügyi vállalkozások, minden hónapban jelentéseket küldenek a felügyeletnek, aztán évente összesített jelentést is. Aztán részletes beszámolót az éves működésről. Az öt év csak az átfogó, teljes vizsgálatra vonatkozik és az nincs leírva, megtiltva, hogy gyakrabban is legyen ilyen. 5-évente kötelező, de bármikor ellenőrizhet a felügyelet, akár szúrópróba szerűen is.
Rogán megint mondott valamit, ami a maximális hozzáértéséről tanúskodik és megpróbálja másra kenni a szart. És közben mit csinált a NAV? Ők nem vizsgáltak semmit 10-15 éven keresztül? Nekik nem tűnt fel semmi? Nem volt egy fillér adóhiány, késedelmes befizetés, hibás igazolás a befektetési számlákról vagy bármilyen ügyletről?

wolves84lb 2015.02.27. 09:47:19

@♔bаtyu♔: te fasszopó fideszmajom...mutasd már meg, hol szerepel a tetves GECI orbán neve a posztban, és utána takarodj a cigány kurva anyádba.

Te, találkozzunk már egyszer személyesen valahol...kívánbcsi vagyok a fejedre...hogy milyen ember vagy az életben. Te GECI.

igazi hős 2015.02.27. 09:48:29

@Tudományos libsizmus: Ha már lopásról van szó, segíts visszaemlékezni, a '91-es székházügyben melyik újkori miniszterelnök volt érintett. Talán ennyit a bajnaizásodról.

2015.02.27. 10:00:38

Kürtös Tóni ! Öregem, ezért hogy ilyen ökörségeket beszélj, kár volt
felkelni.
Vajon hány fideszes zseni van ebben a lopásban ?

De igazad van, a kifli tehet róla ,mert drága, a sajtosstangli tehet róla, mert Selmeci megette !

Alick 2015.02.27. 10:05:17

A bankoknak nemcsak az adóztatásával hanem alaposabb ellenőrzésükkel is kellett volna foglalkozni.

high up! 2015.02.27. 11:26:04

@sas70:

Természetesen a Buda-Crashnek midne évben kötelező auditált mérleget csinálnia.Tehát a nagy kérdés az, hogy melyik cég auditálta ezt a bandát.

Rogán Blikk Tóni meg megint hozta azt a formáját, hogy életében csak 2 foglalkozása volt:
KISZ titkár és fidesz titkár. Na most mit vársz el egy ilyen üresfeütől?

FOLYTASSUK!

high up! 2015.02.27. 11:32:59

Na persze Rogán Tóni foglalkozásai:

Magyar Vizsla Tóni
Szerverbetörő Tóni
Államadósságtáblatartó Tóni
Blikk Tóni
Bérkommandó Tóni
Pékelszámoltató Tóni
Lakásnégyzetméterkalkulátor Tóni
Ingatlanpanama Tóni

egy ilyen CV-vel maximum csak a Fővárosi Nagycirkuszban lehetne állást kapni. Vagy a Csillag börtönben.

Na mindjárt jönnek Tóni fidelitaszos kisidiótái, hogy a kezükkel takarkák el a posztot a világ elől.

FOLYTASSUK!

a nagy hohoohooo 2015.02.27. 11:48:12

"Szintén Bajnai Gordon kinevezettjeként került a Buda-Cashtől a MÁV élére Andrási Miklós, aki egyébként Fidesz-alapítótag volt, de a párt megszakított vele minden politikai kapcsolatot, miután nyilvánvalóvá vált, hogy "Bajnai embere"

Aha, 20 évig nem vettétek észre egy Fidesz alapítóról, hogy Bajnai emberei, sőt, rátették még 2009-ben is a Fidesz EP-listájára! :D
Pedig akkor is a Buda-Cashnél volt igazgató.
Az nem volt előírva, hogy 5 éven belül nem szabad ellenőrizni, csak az , hogy 5 évenként kötelező.
Ha azt állapították meg, hogy 2010-ben kamu volt az ellenőrzés, miért nem ismételték meg?
Az inkriminált bankok mikor alakultak meg? Ki végezte az átalakulás ellenőrzését, engedélyezését?
Jegybank leplez le évtizedes csalást? Kicsit olyan leszámolás feelingje van. Bankárok, brókerek egymás közt.Nos, Lázárnak még több munkája akadt.Jaj, bocs, nem, hiszen ez nem civil szervezet...
Nincs itt semmi látnivaló, kérem haladjanak tovább..Hol kezdődött?Kevesen voltak, akik a pénzügyi szakmában meglepődtek azon, hogy a Buda-Cash brókerház háza táján visszásságokra talált a jegybank,érthetetlen, miért nem tűnt ez fel korábban a PSZÁF-nek. A nagy szolgáltatókat ötévente kötelező átfogó vizsgálat alá vonni, korábban azonban nem akadtak fenn. A felügyelet mostani gárdája igyekezett magát fényezni azzal, hogy az új kiválasztási szempontok és vizsgálati módszerek fantasztikusak, ám a lényeg, a felügyelet éveken keresztül nem végezte megfelelően a munkáját, hiszen a súlyos visszaélések fel kellett volna hogy tűnjenek. Ezt erősíti, hogy szakmai berkekben nem is nagyon voltak megdöbbenve a mostani fejleményeken, legfeljebb az okozott némi meglepetést, hogy miért épp most robbant ki a botrány.Azok a szolgáltatók, amelyek tíz százalék feletti kötvényhozamokat ajánlanak folyamatosan, egyszerűen gyanúsak...kéne a PSZÁF-nek ,hogy legyenek .Ezt csak úgy lehet kigazdálkodni, hogy újabb és újabb kibocsátásokat hajt végre a szolgáltató, ami már pilótajátéknak is tekinthető.
Ez, az okos fő gazember teljesen hülyének nézi az embereket. A 2/3-jukkal mindent átalakítottak, bebetonozták magukat a hatalomba, de öt év kevés volt, hogy a saját gyarapodásukat is szolgáló illegális csatornákat felszámolják. Most jön ezzel az eszement dumával.
A szocik, az amerikaiak, a zsidók és a Gyurcsány. Eddig bejött. Csak jól kell keverni..

2015.02.27. 12:17:41

Mit is mondott a szeretett vezér a hű talpasainak és alattvalóinak ? Azért kell hogy a bankok magyar tulajdonba kerüljenek, hogy ne vigyék, ne talicskázzák ki külföldre a hasznot .
Igaza volt a kedves vezetőnek, nem kell azt kivinni, mert van ott aki ellopja helyben . Hát nem érdekes ? Magyar bankból csak magyar lopjon, a többi nem számit, mert a sok birka majd kifizeti .
Lehet a szocikat szidni, mert ők sem voltak különbek. De legalább nem rabolták le annyira az országot mint Orbán és bandája.

sas70 2015.02.27. 13:29:15

@high up!: Nem csak évente kötelező mérleget csinálnia, hanem minden hónapban kötelező jelentések vannak, amiket a felügyeletnek, most az MNB-nek meg kell küldeniük.
Ez az egész azért nagyon zavaros, mert vagy 3-4 szervezetnek van rálátása a cég működésére és egyiknek sem tűnt fel semmi!? Ez vagy nagyon zseniális csalás volt, vagy kurvára leszarta mindenki, hogy, hogy működnek és mit csinálnak.

sas70 2015.02.27. 13:33:38

@high up!: Ilyen pedigrével én a csillagra szavazok, a cirkuszban rendes bohócok vannak!

szigetfórum 2015.02.27. 14:25:50

Nézzük mit mond a másik oldal! Úgy érzem azt a véleményt is meg kellene néznválasz rogánnak
Tóbiás József elnök-frakcióvezető pénteki budapesti sajtótájékoztatóján visszautasította azt, hogy a kormány és a kormánypártok "másokra kívánják hárítani a felelősséget". Mint mondta, az ügyben szereplő bankcsoport 2010 előtt nem is létezett, "a takarékszövetkezetek államosítása" után jött létre, amikor a kormány és menekülő utat adott néhánynak, és a jegybanknak minden eszköze megvolt azok átvizsgálására. Emlékeztetett arra is, hogy korábban összevonták az MNB-t és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét.
Tóbiás József vitatta azt a mostani kormánypárti állítását, hogy 2009-ben az akkori kormánypártok úgy döntöttek, az ilyen típusú bankokat ötévente kell kötelezően átvilágítani. Hozzátette: pont, hogy csökkentették az időtartamot 3 évre.
Azt is firtatta, hová tűnt a 100 milliárd forint. Mint mondta, látni akarják a bankká válás dokumentumait, az elmúlt évek Buda-Cash-nél végzett vizsgálatainak eredményét, ezért kezdeményezték Matolcsy György és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter költségvetési bizottsági meghallgatását a jövő hétre. A pártelnök elmondta, ehhez Kövér László házelnök hozzájárulása is kell.i :

a nagy hohoohooo 2015.02.27. 15:12:39

Erről a Bróker dologról...
A Rogán féle hárítás, automatikus.
A megmaradt elvakult, manipulált, közösség és Eu-egyenlőség ellenes polgárainak (sajnos) ennyi kell és megy tovább az élet...náluk.
Kimondják, elmúlt nyolc év, gyurcsány stb, szocialisták, és hordják tovább a kokárdát karácsonykor is..Igaz a betétesek meglopása közel 15 éve mehetett...
Ebben a Brókerbotrányban valószínűleg sokan(mindenki) benne van és a felelősök a felsőbb vezetésnél, ellenőrzési hatóságoknál és a felügyeleti szerveknél is lesznek, vannak.
Minden FideSSes lakjon jól....ismerős ugye..

A rohamtempóban apadó FideSS tábornak ez most egy újabb vágás...
Ezt ha ők generálták volna, akkor komolyabb sajtó és hírverés lenne, nem pedig egy korrupcióban és csalásban dúskáló frakcióvezető vette volna magához az ügyet...mint mindig.
Ez sokkal komolyabb ügy annál.

Milyen lehet az első 7 brókercég????
Az ő kapcsolatuk milyen is a felügyelettel...???
Hahó???
Most komolyan, ha így mehet ez akkor, egy központosított, felügyelt és fékek és ellensúlyok nélküli államigazgatástól mire számíthatunk?
Eltűnt a féléves tartalékunk, két hónap alatt? Kérdés mire? Válasz sehol..
Mire költi a Matolcsy a 300 milliárdot?
Milyen üzletek köttetnek a nevünkben, egy olyan kormány által amely már a szavazók 25% -nak a támogatását sem élvezi...?!
Minden vezetőbb beosztású politikust egy NORMÁLIS elszámoltatás után a börtönben látnánk másnap újra...

Szerény véleményem az, hogy a rendszert le kell állítani(Kikapcs) a veszteségek minimalizálásának érdekében....nincs értelme tovább gondolkodni azon, mi is az az alternatíva amely ebben a helyzetben megoldást hozna...
Rendszerváltás 2.0
Barátkozzunk a gondolattal...

Uff én szóltam 2015.03.04. 10:37:53

Blogtulajként el kellene döntened, hogy szakmáról akarsz írni, vagy aktuálpoltizálsz. A kettő üti egymást.
süti beállítások módosítása