Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

12 dolog, amit a sikeres emberek elkerülnek!

2013. december 03. - Szarvas Norbert

Arnold-Schwarzenegger-Leather-Jacket-Pre-Vendome-PANERAI-5218-203A.jpgFacebookon, LinkedIn-en és mindenhol máshol folyamatosan kapjuk az impulzust arról, hogy legyünk erősek, kitartóak, optimisták, megállíthatatlanok. De soha senki nem részletezi, hogy ez az erő születési joga egyeseknek vagy pedig előteremthető? Ha előteremthető, akkor hogyan? A Forbes ( The 13 Things They Aviod) összegyűjtött 12 pontot a hogyanról! Olvasd figyelmesen és kívánom, tudd hasznosítani!

A mentálisan erős emberek…

1. Soha nem sajnáltatják magukat

A top menedzsereket, sztár vállalkozókat soha nem látod, hogy sajnáltatnák magukat. Ők azok, akik megtanulták, hogy felelősséget vállaljanak tetteikért és az eredményeikért, és tudják, hogy gyakran az élet sem igazságos. Képesek kilábalni a nehéz helyzetekből, és hálásak a tanulságokért.

Ha kiderül, hogy valami nem sikerült elsőre, legfeljebb ilyeneket hallasz a szájukból:“Nem gond, megoldjuk!” … “Na, majd legközelebb sikerül!”

2. Nem félnek a változástól

A mentálisan erős emberek elfogadják a változásokat, és szívesen állnak a kihívások elé. A legnagyobb “félelemük”-et nem a változás jelenti, hanem az egyhangúság, és hogy elbizakodottakká válnak. A változások azonban éltetik őket, mert mindig képesek maguknak bebizonyítani, hogy még mindig ők a legjobbak.

3. Nem panaszkodnak a körülményekre

A sikeres, mentálisan erős emberek nem panaszkodnak a rossz közlekedésre, elveszett poggyászra, vagy a többi emberre, mert felismerik, hogy ezekre a tényezőkre általában nincs ráhatásuk. A rossz helyzeteket felismerik, ahogyan azt is, hogy a megoldást mindig a saját válaszuk és a hozzáállásuk jelenti, és persze kihasználnak minden lehetőséget a megoldásra.

5. Nem aggódnak más emberek véleménye miatt

… sőt, őket sem hallod, hogy másokról rossz véleményt mondanának. A mentálisan erős ember arra törekszik, hogy kedves, udvarias, határozott, és tisztességes legyen, örömet okozzon másoknak, de ha kell, nem fél kiállni magáért.

Így lesznek ők végül azok, akik stresszes helyzetben is képesek megmutatni másoknak a helyes utat.

6. Nem félnek kockázatot vállalni

A mentálisan erős ember hajlandó kockázatokat mérlegelni, és vállalni: ez persze teljesen mást jelent, mint hanyatt-homlok fejest ugrani valamibe, vagy éppen ostoba kockázatokat vállalni.

De a mentális erő segít abban, hogy az egyén képes legyen alaposan mérlegelni a kockázatokat és előnyöket, teljes mértékben értékelni a lehetséges hátulütőket, és még a legrosszabb forgatókönyvet is végiggondolni, mielőtt intézkedést hozna.

7. Nem ragadnak le a múltban

A mentális erő nem a semmiből jön, hanem a múltban megtanultakból, a megtapasztalásokból, kihívásokból származik, de a mentálisan erős ember képes legyőzni a korábbi csalódások hátráltató emlékképeit, és nem ragad le a fantáziálásban. Ez az, ami a legtöbb energiát adja a mindennapokban és megteremti az optimális jelent és jövőt!

8.  Nem követik el ugyanazokat a hibákat újra és újra

Ugye ismered az őrület definícióját?

“Az őrület definíciója, ha ugyanazt a dolgot újra és újra megtesszük, de mindig eltérő eredményt várunk.” /Albert Einstein/

Ez az, amikor ugyanazon tetteket hajtjuk végre újra és újra, miközben reméljük, hogy ezúttal más és jobb eredmény fog születni, mint amit korábban tapasztaltunk. A mentálisan erős ember teljes felelősséget vállal múltbeli viselkedéséért és hajlandó tanulni a hibákból.

A kutatások azt mutatják , hogy a pontos önreflexió és önismeret az egyik legnagyobb erőssége a látványosan sikeres vezetőknek és vállalkozóknak.

9. Nem veszik zokon mások sikerét

Az igazán erős jellemmel rendelkező személyek valódi örömet és izgalmat éreznek mások sikerei miatt is. Nem féltékenykednek vagy sértődnek meg, amikor mások nagyobb sikert érnek el ugyanakkora teljesítmény mellett. Nem csüggednek el, hanem kétszer akkor erővel küzdenek a siker érdekében, mint mások.

10. Nem adják fel egy kudarc után

Minden kudarc egy újabb esélyt ad arra, hogy  a jövőbeni változtatás javulást hozzon.

Még a legnagyobb vállalkozók is hajlandók elismerni, hogy a korai erőfeszítéseik sok kudarcot hoztak számukra. A mentálisan erős emberek hajlandóak arra, hogy újra és újra elinduljanak a siker felé vezető úton, mindaddig, amíg a kudarcok során megtapasztalt dolgokat le nem győzik, és közelebb nem kerülnek a végső céljukhoz.

11. Nem félnek az egyedülléttől

A mentálisan erős emberek élvezik, sőt kincsnek tartják azt az időt, amit egyedül tölthetnek el. A nyugalmat, a csendet arra használják fel, hogy feltöltődjenek, és még produktívabbakká váljanak. Ez nem azt jelenti, hogy nem boldogok másokkal, viszont szívesen vannak egyedül is.

12. Nem várnak azonnali eredményt

Legyen szó akár egy edzés tervről, táplálkozási módszerről, vagy induló vállalkozásról, mentálisan erős emberek hosszú távra rendezkednek be. Ők jól tudják, hogy az azonnali eredmények ritkán jönnek. Ők azok, akik az eredményeket a siker felé vezető úton apránként mérik, és meg is ünnepelik minden mérföldkőnél. Megértik, hogy a valódi változás időbe telik.

4. Nem siklanak el az apró részletek felett 

Feltűnt neked, hogy a listában a 3-as után az 5-ös pont jött, és kimaradt a 4-es? Fontos tanulság: a mentálisan erős emberek számára az az apró részletek is fontossággal bírnak, mert a siker titkát sokszor pont egy apró hiányosság felismerése mutatja meg. 



A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr945673011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fudosin 2013.12.03. 13:30:45

Ha már apró részletek:
"A Forbes ( The 13 Things They Aviod) összegyűjtött 12 pontot a hogyanról!"
Vagyis egy pont elveszett a fordítás közben.
Forrás persze nincs megjelölve, itt az eredeti cikk:
www.forbes.com/sites/cherylsnappconner/2013/11/18/mentally-strong-people-the-13-things-they-avoid/
Ezt megnézve azért látszik, hogy nem pontos fordításról van szó...

Szarvas Norbert 2013.12.03. 13:52:25

@fudosin:

köszönöm az éstrevételt! pótlom!

freesleep 2013.12.03. 17:11:34

az ilyen ember egyszerűen csak pszichopata...

Mr. Waszabi 2013.12.04. 07:34:14

Hiánypótló írás, a lényeg benne van.
Több ilyen fordítás is elkelne ennek a népnek, mert kevesen olvasnak Forbest:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.04. 12:57:09

@Mr. Waszabi: mitől hiánypótló? rengeteg könyv van itthon is ami ezzel foglalkozik.

csillair · http://www.5rol6ra.hu 2013.12.09. 17:20:52

Negatív a megfogalmazása, de a téma kiváló! A sikeres emberek ugyanis soha nem a félelem oldaláról közelítik meg a dolgokat, hanem a bizalom oldaláról. Tehát ez a sok "nem sajnáltatják magukat" és "nem félnek", stb helyett ők pozitív hozzáállással állnak dolgokhoz. Én ezt a címet adtam volna ennek a nagyon klassz célból íródott ébresztő cikknek: 12 dolog, ami a mentálisan erős embereket erősen tartja, és ilyeneket írtam volna bele: 1. Felnőtt emberek, tudják, hogy ők a felelősek mindenért, ami történik velük! 2. 2. Szívesen vállalják a változást, mint kihívást! 3. Megoldás orientáltak és optimisták! .5. Dícsérnek bírálat és kiritika helyett. 6. MERNEK KOCKÁZATOT VÁLLALNI! 7. A JELENBEN ÉLNEK! 8. Amit egyszer megtanult , mindig alkalmazza, még hozzá tudatosan. 9. Örülnek mások sikeréért! 10. A sikerhez vezető út kudarcokkal van kikövezve, ez vele jár. A kudarcokat mérföldkőnek,állomásoknak tartják a siker útján. 11. Az egyedül töltött idő számukra KINCS! 12. Kitartóak! Tudják, hogy a valódi változás időbe telik. és a kimaradt 4.: Körültekintőek, mindenre odafigyelnek, precízek., aki nem szócskát és és negatív megfogalmazást használ, az nem mentálisan erős ember, és akkor nagyon finoman fogalmaztam. A mentálisan erős ember rendkívül ügyel a szókincsére, mert már tudja, ezen áll vagy bukik. Ugyanis kimondott szavainkkal teremtjük a sorsunkat. Minden jót kívánok. És még egyszer mondom, az ötlet és a felismerés kiváló!

csillair · http://www.5rol6ra.hu 2013.12.09. 17:23:40

Hogy mitől hiányt pótló? Kérdezi itt előttem valaki. Attól, hogy nem elég pozitívan gondolkodni, nem elég varázs megerősítő mondatokat mormogni, hanem igenis, a hozzáállásunkra úgy kell vigyázni, mint a legnagyobb értékre a világon. Az írás nagyon jól összefoglalja, hogy viselkedik és mikre vigyáz ez sikeres Ember. Nagyon hálás vagyok érte, mer remekül fogom tudni hasznosítani az önismeret tanításában. Köszönet érte. ♥

raa 2014.04.14. 18:44:58

Ha valóban "őszinte hang" lenne az oldalad a gazdaságban, akkor linkelted volna a magyar cikket, ahonnan ezt átvettedd egy az egyben...
A 4-es pont az eredetiben bent sincs, mert azt én tettem hozzá pluszban a saját oldalamon.
Nem a linkről van szó, mert van elég, de ha "őszinte hangként" hirdeted magadat, akkor tessék eszerint is viselkedni.
Üdv,
Attila
Motivator.ma
süti beállítások módosítása