Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Hogyan spóroljunk 136 000 forintot az iPhone 8-on?

2017. szeptember 26. - Szarvas Norbert

iphone_8www_iflgroup_hu-2.png

"Meg fogom venni az iPhone 8-at, mert sokkal szebb, mint a 7, és üvegborítása van! Ráadásul igazi apple homer vagyok, tehát kötelező elem, ha már nem akarok 400 000 forintot kiadni az X-ért..."- tipikus gondolatsor, ami miatt könnyen anyagi kárt okozhatunk saját magunknak! Nézzük meg, hogy tudunk egy okos választással akár 136 000 forintot megspórolni magunknak úgy, hogy mégis megszerezzük az Apple csúcstermékét?

Az Apple nem fejlesztett

Első lépésként gondoljuk át, hogy valóban szükségünk van e az iPhone 8 telefonra, ami jelen pillanatban (az X érkezéséig) a csúcskategóriát jelenti az Apple-nél? Nekem minden eszközöm Apple, közel egy évtizede vagyok felhasználó, ezért talán hiteles lesz a felhasználói véleményem!

Már az iPhone 6 is tökéletes paraméterekkel rendelkezett. Persze évről évre érkeznek a jobbnál jobb chipek, de az igazat megvallva senkit nem érdekel userként, hogy mennyivel gyorsabb idén az új motor, mivel eddig is bőven villámgyors volt. Az Apple telefonokat sosem az idő vasfoga lassítja le, hanem az Apple szoftveresen árt a régebbi készülékeknek azáltal, hogy nem optimalizál. Nyílván ezzel akar kényszeríteni a folyamatos eszközcserére.

Az iPhone 8 tulajdonképpen egy iPhone 7S, semmivel sem jobb vagy okosabb. Lehet érvelni a teljesítménynövekedéssel, de hidd el nekem, hogy az iPhone 7 és brutál gyors, brutál okos, brutálisan tud mindent, amire egy mezei usernek szüksége van. Ilyenkor szokták mondani, hogy de jobb lett a kamerája! Kérdés, hogy tényleg annyival jobb lett, hogy megéri az árkülönbözetet?

Van, aki az üveg hátlaptól van elolvadva, ami egy hatalmas bullshit. Nem több, szimpla parasztvakításnál! Az üveghátlap a vezeték nélküli töltéshez kellett (mert ugye ilyet is tud). Apró szépséghiba, hogy az Apple vezeték nélküli töltőfrizbije majd csak jövőre érkezik, addig lehet keresni az alternatív megoldásokat, amiknél még komolyabb energiavesztés és lassabb feltöltési idő mellett tudunk érvényesülni! Ráadásul ha van eszed, akkor az üveghátlapot egyszer kicsomagoláskor látod, és egyszer becsomagoláskor. A köztes időben tokba helyezed a készüléket, mivel te sem akarhatod, hogy összekarcold és ezáltal csökkenjen az értéke...

A tökéletes választás az iPhone 7

A valódi innováció, az X árban túl messze van sokak számára. Rendkívül elrugaszkodott történet szerintem 400 000-ért venni egy telefont, amit két év múlva úgyis lecserélünk. A 8 túlárazott, miközben a 7-nek extrém módon csökkent az ára és a való életben tulajdonképpen akár 136 000 forinttal olcsóbban is megszerezhetünk egy iPhone 7 Plus-t , mint a hasonló kategóriájú 8-at.

A különbséget több fontos tényező adja:

1, a 7 és a 8 közötti árkülönbség ugyanazokkal a paraméterekkel

2, a 7-et egy megbízható és lényegesen olcsóbb gsm-ből szerzed meg (pl.: bolt)

3, ha 128 gb háttértárra van szükséged, akkor megveszed 32 gb-set és előfizetsz havi 299 forintért 50gb tárhelyű icloud-ra

Mutatom infografikával a különbséget:

kepernyofoto_2017-09-26_13_01_10.png

 

►►►►

Gyerekmegtakarításról szeretnél többet megtudni? Klikk

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.   

Ez a cikk 2017. szeptember.26. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr3912897726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2017.09.26. 15:43:15

"Már az Apple 6 is tökéletes paraméterekkel rendelkezett."
Gondolom, hogy az iPhone 6 akart lenni. :)

Serrin 2017.09.26. 17:12:49

@Szarvas Norbert: Amúgy teljesen igazad van.

Roadster68 2017.09.27. 07:30:31

Hopp, a hármas pontban van egy kis csúsztatás mert a 32gb+50gb az még messze nem 128gb. A kettő között majdnem van még egy iclodnyi ha már az a mértékegység. Tehát a matek havi+600 ft ami 2 évre 14400 Ft.

Roadster68 2017.09.27. 07:33:42

... és úgy már csak 15600 a diffi és hát nagyon nem ugyanaz amikorelő kell keresni egy képet a "villamoson".

Szarvas Norbert 2017.09.27. 08:28:13

@Roadster68: persze, de úgy voltam vele, hogy életszerűen nagyon kevés embernek van szüksége 80gb-nél több tárhelyre, de jogos

Roadster68 2017.09.28. 08:25:57

Na, de 256GB-s Iphonet is árulnak ami szerintem is teljesen felesleges, de megveszik. Valószínűleg 99%-ban presztizs okok motilválnak, mert 256GB-t legfeljebb videokkal lehet megtölteni, mással nem nagyon.
Pont ezért lesz nagyon kapós az Iphone X is. Az a vicc hogy pont a legszegényebbek szokták ezeket megvenni. Én a drága mobilokat csak úgy hívom: "a szegény ember ékszere". Ezeknek az embereknek -akik általában huszonéveseknek- ez a legnagyobb vagyontárgyuk és ezen keresztül mutatják meg a többi szerencsétlennek, hogy mekkora "királyok". Ezeknek az embereknek általában több mint egy havi keresetüket viszi el egy ilyen mobil.
süti beállítások módosítása