Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Imádom az Apple-t, de ez hatalmas csalódás! Nagyon mérges vagyok

2017. szeptember 13. - Szarvas Norbert

www_iflgroup_hu-2.png

Megtörtént a szokásos szivárogtatással egybekötött light "one more thing" típusú gyenge Steve Jobs prezi másolat, azaz az Apple 2017 őszi nagy felkonfja. Szögezzük le, hogy az életemet Apple termékek nélkül már tényleg nem tudom elképzelni. Nem kezdek bele az Apple homerkedésbe, de maradjunk annyiba, hogy van rálátásom userként a dolgokra. 

Nagyon vártam az iPhone X-et

Vártam, hogy milyen történelmi lépést teszünk meg a jubileumi telefonnal, aztán a prezi végére a vérnyomásom felment, mivel kaptunk egy félkész telefont tele megalkuvással. Jobs most biztosan forog a sírjában, ha nézte a termékbemutatót!

Mi az, hogy az Apple feltalálta a teljes képernyőt, amibe belelóg egy babakád kinézetű undormány? 

Ez az a pont, amikor tisztán látszik, hogy az Apple lemaradt az Apple-el szemben. Valami nagyon faszát akartak összehozni, aminek technikai paramétereit képtelenek voltak időben bejezni. Ne lepődjetek meg, ha két éven belül az Apple újra feltalálja a teljes kijelzőt és megérkezik a Galaxy S8 féle full kijelző...

Soha nem volt ennyire gyors

Van olyan user, akit ez még lázba hoz? Elárulom, hogy még az iPhone 5 is csak azért nem "soha nem volt ennyire gyors a felhasználásban", mivel szoftveresen lassítja a régebbi konfigurációkat (nem optimalizálja) az Apple. Már régóta nem a "vassal" van a probléma, hanem a folyamatos vásárlásra ösztökéléssel. Felőlem akár jöhetnek a Quantum RAM-ok is (létezik ilyen egyáltalán?), de akkor sem lesz a felhasználás gyorsabb, mivel már most is kurva gyors az Apple rendszer.

A kinézet újratervezve

Tök jó, hogy mostmár tényleg úgy néz ki az Apple csúcsmodell, mint egy Samsung vagy Huawei. Sok felhasználó már így is nehezen nyelte le, hogy az Apple a 7-et újracsomagolta a 6 kinézetével, tehát arra nem vették a fáradtságot, hogy minimálisan változtassanak. Mobilkotonba (aka tok) becsomagolva nem mondod meg, hogy a teló 6-os vagy 7-es. Az már részletkérdés, hogy milyen anyagból van, amit a mobilkoton miatt a legtöbben úgyis eldugnak és kétszer fognak zusammen érzékelni: egyszer, amikor kicsomagolják és a legvégén, amikor becsomagolják a telefont...

Tökéletes kamera

Újabb parasztvakítás. Te tényleg kihasználod a maximális felbontás és gyártod a képenként 10-20 mb-es képeket? Ilyen léptékkel nincsen az az icloud tárhely, SSD a pro-ban, vagy hely a telóban, ami képes lenne kiszolgálni egy átlagos ember által termelt képmennyiséget maximális felbontásban. Azon kívül, hogy elmondhatjuk, ezt is tudjuk, mindenkinek marad a normal beállítás, ami már a 6-nál is überalles volt.

Vezeték nélküli töltés

Most ne élvezzünk már el attól, hogy egy frizbire pakolhatjuk a felszerelést, ami egyébként 1000x több helyett foglal az asztalunkon, mint a ligthning kábel. Márpedig jellemzően egy íróasztal vagy autó legnagyobb problémája a helyhiány szokott lenni. Persze izgalmas freature, de per pillanat haszontalan. Ez a technológia egyébként az előkészítője a vezeték és kontakt nélküli töltésnek, ami már valóban izgalmas lesz.

Nagyobb háttértár és áremelkedés

Ebben az árkategóriában már senkit nem érdekel a pénz. A legújabb Apple termékek sosem a szegények sportja volt. Most őszintén... Ha van 320-350 000 forintod az iPhone 8 plusra, akkor tényleg gondolkodóba ejt a plusz 30 000 forint az X miatt? Nem ez a döntő. Viszont vérlázító, hogy ezért cserébe nettó hülyének nézik az embert. Az Apple évről évre felárazási okot talál arra, hogy halad a korral és az amúgy nevetséges méretű tárhelyeket hangyafasznyival megnöveli. Nekem nem tetszik ez a mentalitás...

FaceID

Nem a forradalom miatt került ki a touchID (ujjlenyomatolvasó) a telefonból, hanem mert kapkodtak és nem volt idő megoldani ezt a problémát. Ez egy diszfunkcionális parasztvakítás, amit küldenék azonnal vissza a gyártónak. Nem a NASA valamelyik titkos laborjában vagyunk, a valóságban, ahol előfordul, hogy mondjuk nem akarod a telefont a pofádba emelgetni, hanem gyorsan touchID-val feloldanád akár ránézés nélkül az eszköt és intézkednél. Én ezt visszalépésnek érzem.

Csalódás

Kifizetném a árát, de egyszerűen nincsen miért. Ez a telefon nem jobb a mostani iPhone 7-nél, akárhogyan forgatom.  Én többet várok az Apple-től, mint amit produkáltak, mert ez nem újítás, hanem a konkurencia utolérése valamilyen szinten. Ettől függetlenül az Apple szoftveresen kiemelkedő és talán a mostani bejelentések legerősebb pontja is a szoftverfrissítések voltak, amikben tényleg vannak előremutató fejlesztések!


►►►►

Gyerekmegtakarításról szeretnél többet megtudni? Klikk

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.   

Ez a cikk 2017. szeptember.13. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr5412826062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mighty 2017.09.13. 14:49:55

Nem csalódtam, hozta a semmit, amit vártam :)
süti beállítások módosítása