Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Produktivitás kimaxolva! Tudtad, hogy Elon Musk heti 1000 órát dolgozik?

2017. június 29. - Szarvas Norbert

hatekonysag_titka.jpg

Valamelyik nap olvastam egy cikket arról, hogy a milliárdos DIY (do it yourself) emberkék mivel többek, mit csinálnak másképpen annak érdekében, hogy az orrunk alá lehessen dörgölni: Sz@rt sem érünk. Persze, hogy a hatékonyságról van itt leginkább szó. Persze a panelproli énem máris lázong, hogy mindenkinek 24 órája van egy nap, illetve próbálna meg ez a teslás Elon Musk 24 óra alatt a gyerekkel tartalmi időt tölteni, céget vezetni, relaxálni, egészségesen étkezni és otthon kitakarítani. Megnéztem a titkukat és lefordítom a te nyelvedre:

Dolgozz egy héten minimum 1000 órát

Kizárólag az olyan sikertelen emberek, mint te jön olyan kifogásokkal, hogy a 1000 óra az lehetetlen, hiszen ahhoz még hétvégén is kellene dolgozni, 7 napból 7-et, naponta. 33 órát naponta, ami lehetetlen, hiszen mindenkinek 24 óra a keret alvással együtt. Nem kell a vaker! Most megcsinálod vagy nem csinálod meg?

Nézd meg Steve-t vagy Elon-t! Ők is megcsinálják. Ha igazán akarod, akkor gyakorlatilag egy időben el tudsz végezni legalább 5 feladatot egyszerre! Nézzünk egy példát: 

El kell menned kakálni! Az sosem csak kaka, mert az kifejezetten haszontalan időnek, időveszteségnek számít. Vigyél magaddal tabletet, ahol nyomás közben megválaszolod az emailjeidet. De közben legyen a füleden headset, hogy el tudd intézni a telefonos ügyeidet. A wc ajtót pedig hagyd nyitva, veled szembe ültesd le a gyereket, akivel legózol. Így kell hatékonynak lenni.

A gyerek majd kialakítja saját gyermekkori élményeit

A sok proli gyáva módon mindig a gyereknevelés mögé menekül. De ez mind csak kifogás! A sikeres emberek rájöttek arra, hogy az ember a mélyvízbe lökve tanul meg úszni. Ha megfullad, akkor majd a könyvelő leírja a veszteséget. Tulajdonképpen kizárólag a legerősebbek maradnak életben és ez így jó!

A gyerekeknek szüksége van gyermekkori élményekre, amik meghatározzák a saját életüket? Ilyen élmény lehet például, amikor Apával-Anyával közös időt töltenek el együtt? Bullshit! Neked dolgoznod kell azért, hogy a gyerek becsületesen legyen felnevelve! Ki hallott már olyat, hogy egy gyerek normális körülmények között töltötte a gyermekkorát, amikor a család számláján csak dollár milliók voltak?

Te foglalkozz a saját feladatoddal, a gyereket dugd fel töltőre és majd kialakítja a saját élményeit. Te sem maradsz le semmiről, hiszen folyamatosan megkapod a memo-kat ezekről az eseményekről. A photoshop is működik, tehát lesz közös kép, ami aztán mehet a Facebook-ra, ahol posztolgathatod magadról, hogy milyen fantasztikus és gondokodó szülő vagy! Mindenki téged fog irigyelni!

Étkezzél egészségesen, foglalkozz a testeddel

Ép testben tudod mi van... Ezt a sikeres emberek találták fel. Rájöttek arra, hogy a tökéletesen kisportolt test egy szentély, amibe a legminőségibb bio cucc való. A friss és egészséges a test, akkor üde a szellem. Nő a produktivitás. Ezért nem zabálhatsz olcsó  és gyors kajákat. Azt sem teheted meg, hogy futtában eszel, mert éppen munkából hazaérve rohannod kell a gyerekért a fociedzésre.

Ülsz!

És eszel... Nyugodt körülmények között!

Egy egészséges étkezés az minimum 45 percig tart. Ezt naponta háromszor kell megismételni, plusz. a napi 2x30 perc kávé szünet. Önálló felnőtt emberként hogyan kerül az étel az asztalodra? Hát pofonegyszerű! Étterembe kell enned, hogy növeld a produktivitást! Megspórolod a bevásárlás és főzés idejét! Persze arról nem beszélünk (csitt), hogy ezekre az eseményekre oda és vissza kell utazni. Az utazási idő nem számít, ne foglalkozzunk vele!

Minden nap kötelező minimum 1-2 órát sportolnod az edzőteremben. Ezt nem hagyhatod ki semmilyen esetben sem! A sikeres emberek így csinálják! Ez az ő stílusuk!

Minden sikeres ember korán kell

Te biztosan nem voltál jó matekból, hiszen akkor rájöhettél volna, hogyha minden nap reggel 4 órakor kelsz, miközben a proli csak 7-kor, akkor naponta máris 3 órát nyertél. Ez egy héten 21 óra, egy hónapban 84, azaz egy átlagos alkalmazott fél havi munkaideje! Ezt nem hagyhatod figyelmen kívül!

Persze most azt gondolhatnád, hogy kamuzok, hiszen ugyanezek a milliárdos emberek majd' minden este rendezvényeken, gálaesteken vesznek részt minimum 10-11 óráig (este). Akkor pedig nem aludnának többet átlagosan, mint 5-6 óra. Ha kellőképpen mániákus vagy és helyesen étkezel, akkor neked is simán menni fog.

Minden nap olvass 4 órát

Elon Musk minden nap 4 órát olvas, hogy fejlessze az elméjét, a látásmódját. Amikor nem olvas, akkor pedig konferenciákra, továbbképzésekre jár! Tényleg sosem szabad abbahagyni a tanulást, a leghatékonyabb pedig, ha a napi "tanulási időd" egy egyetemista tanrendjével versenyez. 

Mindezt munka mellett! Ne sajnáld el magadtól ezt az időt, hiszen csak így tudod magadat a víz felszínén tartani! Olvass vezetés közben, olvass gyereknevelés közben, olvass ebéd közben, olvass alvás közben! Olvass mindig, amikor teheted!

 

Ez a cikk egy ferde és cinikus tükörkép, aminek célja nem a megbántás, hanem a felébresztés. Állandóan olvasni a sikeres emberek elnagyolt történeteit, de valahol a lelkünk mélyén érezzük, hogy kamu az egész. Nem ismerjük a teljes igazságot. Ha mindent betartanánk, amit tanácsolnak, akkor egy napunk 40-50 órából állna alvás nélkül...

 

►►►►

Gyerekmegtakarításról szeretnél többet megtudni? Klikk

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.  

 

Ez a cikk 2017. június 29. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr9712627829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Guest1654543 2017.06.30. 05:44:59

Mindenki hallott ilyesmiket.
Neten volt valahol egy nem sikeres de nagyon annak látszani akaró istenbarma, állítás: "Én minden nap elolvasok egy könyvet !"
Rögtön az jutott eszembe, hogy mit kezd a hosszabb könyvekkel ? (Mert bármilyen gyorsan olvas, mindig lesz olyan könyv amit egy nap alatt nem fejez be, tehát ezeket vagy kerüli, vagy csak azután olvassa, miután aznap már befejezett egy rövidebb könyvet, tehát a hosszabb könyvekkel nagyon lassan halad, mert megfelelően rövid könyvekere pocsékolja az időt).

Másik kedvenc: "Ebben 40 év gyakorlatom van" - és a csávó még nem volt 50.

Én azt vettem észre hogy míg az ilyen fickók látszólag meghazudtolják a természet törvényeit, az igazán sikeres emberek történeteit lehet érteni.

a távoli rokon 2017.06.30. 08:51:50

Letördelném a kezét, resetelném az agyát annak, aki multitaskinggal dolgozik. Rendszeresen az ilyen felfogású, felületes és átlagos képességű csírák után kell elvarrnom a szálakat, akik azt hiszik hogy kurva hatékonyak ha egyszerre, megosztott figyelemmel több feladatot képesek elvégezni:) Felejtő.
Tapasztalataim szerint általában egyszerre egy, átlagosan bonyolult tevékenységet lehet alaposan, minőségi módon elvégezni. ha megoszlik a figyelem a végeredmény többnyire látszólag hatékony de éppen elégséges minőségű, vagy pocsék fércmunka.:)

ComLo 2017.06.30. 09:14:13

@a távoli rokon: Dolgoztam egy helyen, ahol a management úgy osztotta el a programozói erőforrást a projektek között hogy ez az ember 60%-ban ezen, 30%-ban ezen, 7%-ban ezen, 3%-ban ezen a projekten dolgozik (nem kamu ezek a számok így elhangzottak!). Nem is lett sosem kész határidőre semmi...

blah blah 2017.07.05. 21:01:20

Elon Musk legnagyobb feladata, hogy saját image-ét építse, magát a valaha élt leginnovatívabb koponyának feltüntetve.

Kedvencem : Stanford Egyetemre felvételizett, ám szinte azonnal, két nap múlva ott is hagyta. Állítása szerint azért, „hogy fontosabb problémákkal foglalkozzon, amik befolyásolják az emberiség jövőjét”.

Kedves Musk! Oldottál meg eddig ezek közül a problémák közül akár csak egyet is?!
süti beállítások módosítása