Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Bróker Marcsika ügye azt üzeni, hogy lopjatok nyugodtan!

2017. június 23. - Szarvas Norbert

broker_marcsi.jpg

Bróker Marcsi károsultjai bukják a pénzüket

Tudod, rohadtul elegem van abból, hogy ebben az országban mindig és minden esetben a bünözőket, a csalókat, a tolvajokat védi meg a törvény, aminek az egész apparátusát egyébként a mi pénzünkből etetik! Hogy a fészkes fenében lehetséges az, hogy a magyar hatóságok folyamatosan bebizonyítják alkalmatlanságukat (NAV, Buda-Cash, Quaestor...stb) olyan ügyekben, ahol demagóg módon emberek, családok egész életében összegürizett pénze veszti el megtakarítás jellegét?

Itt van ez a Bróker Marcsi. Azt most hagyjuk, hogy mennyire érdemli meg amit kapott az az ember, akit egy Bróker Marcsi karakter szalvétára kézzel írt szerződéssel soha nem látott kamatokkal hiteget. Ettől függetlenül léteznek úgynevezett törvények (elméletben). A törvénynek pedig az igazságot kellene... na mindegy hagyjuk, mert felhúzom magam.

Szóval  az ügyészség elutasította a károsultak kérvényét azzal az indokkal, hogy a szerződések határozott időre szóltak, a legelsőt pedig tíz éve kötötték. Szóval akkor itt egy új vállalkozási lehetőség! Adott az ügyészség, amelyik a jog felszentelt ügynöke és kizárólag jogi precedensekkel házalnak.

Ha pedig pénz kell neked, akkor nyugodtan gondolkodj 8-10 éves prospect-ekben. Kössél még ma pár palimadárral valami szerződést. Megkárosítani őket amúgy ráér majd a 7 év 11 hónap és 29 nap múlva is. A lényeg, hogy az ügyed elévül, hiszen az első perctől ketyeg a jogvekker. Az senkit nem érdekel, hogy voltak olyanok, akik pár hónapja is beszálltak további pénzekkel.

„Mi határidőn belül panaszt fogunk benyújtani, mivel álláspontunk szerint ez csak bátorítja a hasonló csalási tevékenységet, mert igaz, hogy te folyamatosan átvertél mindenkit, de a csalás első időpontja alapján megszüntetjük vele szemben elévülés miatt az eljárást” – mondta a károsultak ügyvédje. Azt reméli, a nyomozást folytatni fogják.

Szerinted ennek mi az üzenete?

 

►►►►

Gyerekmegtakarításról szeretnél többet megtudni? Klikk

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.  

 

Ez a cikk 2017. június 23. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr8412616263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cpeti123456 2017.06.23. 18:24:33

baszom ezt a rendszert.,..

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.23. 18:38:45

Ilyen a kapitalizmus: az alap a törvényesített lopás.

Brix 2017.06.23. 18:38:51

A zemberek felelősségére is rà kellene mutatni, mert a legnagyobbat azok hibàztak, akik elhitték a beígért , irreàlis hozamokat...Az emberi kapzsisàg, butasàg hatàrtalan, ezért mindig lesznek az ilyen jellegű " befektetésekre" jelentkezők. A brókercégek ügye màs tészta, ott a felügyeleti szervek hibàztak , vagyis a kormàny , amely engedte...

legális 2017.06.23. 18:46:51

Volt olyan miniszterelnokunk, akit az elevules mentett meg
Sajnos, utena a helyen maradt, es nezhettuk a hazug 2006-os kampant, oszodot, rendorattakot, stb
Akkor is kellett volna szolni, hogy etikus dolog elevult buncselekmennyel kormanyozni(felre)
Egyebkent sajnalom az atvert embereket

ötköb 2017.06.23. 20:46:30

Miért kell pár fillér remélt többlet hozamért neve nincs senkikre bízni egy kisebb vagy nagyobb vagyont ??
Amúgy meg ha elítélik a hölgyet, akkor a a régi Ptk. 360.§(4) bekezdés vagy az új Ptk. 6:533(1) bekezdés alapján a kárigény nem évül el, amíg a bűncselekmény büntethetősége, ami több mint 5 év., Az meg az adott cseleméményre megállapított büntetési tétel felső határával azonos.. Az már máskérdés, hogy honnan hajtják be.
A fenti szösszenet elég kusza számomra nem érthető, de ez az én problémám.

gyászhuszár 2017.06.23. 21:09:50

Legális: a jelenre koncentralj es ne terelj lecci. Olyan miniszterelnök is volt akinek idejen elveszett a 2/3 haza

illaim 2017.06.23. 21:13:23

@legális: Miért hazudsz te fidesses köcsög?

efi 2017.06.23. 21:48:52

Eleve mi az, hogy elévül? Ilyen jogi fogalomnak egyáltalán nem kéne léteznie. Soha semmi ne évüljön el, had cidrizzen a delikvens 50 év múlva is.

legális 2017.06.23. 21:49:49

@illaim: milyen stilusban valaszoljak neked?
Nem hazudtam, nem vagyok kocsog.
Lehet te nem vagy eleg okos, vagy oreg, a gyurcsany fittelinajara hozott iteletre nem muszaj emlekezned, most utanaolvashatsz, talan meg nem keso
Egyebkent a csaladoddal, barataiddal beszelhetsz,igy, velem nem

legális 2017.06.23. 21:55:57

@gyászhuszár: aktualisan irtam, hogy sajnalom azatvert embereket
A visszatekintest meg azert, mert ha akkor a fittelina nem evul el, orszagos szinten nagyotnyertunk volna

legális 2017.06.23. 21:56:47

@gyászhuszár: aktualisan irtam, hogy sajnalom azatvert embereket
A visszatekintest meg azert, mert ha akkor a fittelina nem evul el, orszagos szinten nagyot nyertunk volna

én csak hallgatok 2017.06.23. 22:56:01

A piramis játékokban a beszervezőkön kívül nagy felelőssége van a kirakat embereknek, akik a többi embert "rábeszélik" a befektetésre. Lehet, hogy őket is átverik, de a többi ember bizalmável élnek vissza. Ne gondolja senki, hogy az emberk a Bróker Marcsika széphangú szavára fektettek be, bár jogilag így igaz, de a kirakat emberek tudására, felkészültségében, alaposságában hittek, ezért léptek be. Sajnos ezek az emberek jogilag nem felelősek, de az ilyen esetekben az a legrosszabb, hogy az emberek közötti bizalmi viszonyokat roncsolja szét, ami társadalmi szinten okoz mély sebeket.
Nagyon jó lenne, ha a rábeszélő kirakat emberekről is megemlékezhetnénk az ügy háttérének alaposabb megismerése miatt. Gyanítom, hogy a Bróker Marcsika által begyűjtött pénzek ezeknél az embereknél, illetve a fene tudja még hol landolhattak.

kiskutyauto 2017.06.24. 00:06:19

Ad egy, amit ez a Marcsika csinált NEM LOPÁS, inkább csalás... ad kettő, ő csak egy stróman volt, és valakik a háttérből (szinte biztos hogy a fizeSS maffia) irányították, szedték be a pénzt és Marcsika kapott belőle valamennyit... egy aktiv stróman és Marcsika, semmi több... Egy ilyen tett miért ne évülhetne el 6-8 év alatt? AMI NEM ÉVÜL EL, AZ A HAZAÁRULÁS AZ ORSZÁG KIRABLÁSA, AMIT A MÖGÖTTE ÁLLÓ ELIT MAFFIA CSINÁLT ÉS CSINÁL!!!! Amit a fizeSS maffia csinált és csinál!!! Marcsikából bűnbakot csinálni persze könnyű, és a háttérben levő eminenciás, azaz szarbán és bandája meg röhög a markába... Tehát kurvára ne hisztizzünk azért mert Marcsika számára elévül, sőt örüljünk inkább, hogy őt védi a törvény... mert ennyi idő után már inkább áldozat és sértett ő is (főleg hogy ugyebár cserben hagyták a megbízói) Ad három, egy különösen nagy értékű költségvetést károsító bűncselekmény VALÓS elkövetője (tehát aki bezsebelte a nagy szajrét, aki ebben az ügyben nyilván hogy nem Marcsika) )számára nincs ilyen gyors elévülés, főleg ha politikai vonatkozás van, hatalommal visszaélés, azaz HAZAÁRULÁS, soha el nem évülő nemzetellenes bűncselekmény... továbbá ha NYOMOZÁS ZAJLIK, akkor az elévülés a nyomozás lezárásától érvényes!!! Bármilyen igazságszolgáltatási aktus ami az ügyében történik, megszakítja az elévülést! Ha nagyban lop csal valaki, hatalommal visszaélve, illetve élvezve hatalommal visszaélést, az nem évül el ilyen hamar... Marcsika, nem lopott és nem csalt, hanem strómanként legfeljebb bűnsegédje volt az ilyen aljas tetteknek... Szóval ne Marcsikát akarjuk már akasztani, legyen már ennyi esze a sok virnyákolónak, HANEM AZOK FEJÉT KEL KÖVETELNI AKIK MÖGÖTTE ÁLLTAK..!!!! Ezek a szürke eminenciások nem az elévülést élvezik, HANEM ABSZOLÚT ÉS TELJESEN MEGÚSSZÁK, KI SEM DERÜL A NEVÜK... sötétben maradnak, felderítetlen marad a kilétük... az nem baj igaz? Csak Marcsika féle stróman, aki a bábjuk, rohadjon élete végéig a kóterban? Fel kéne már ébredni emberek az agyhalálból.... és elkezdeni gondolkodni...

NYC917 2017.06.24. 00:35:38

Az elévülés szabályaival tisztában kellene lenni kedves cikkíró.

Főszabály szerint az elévülési idő a büntetési tétel felső határához igazodik, de legalább öt év. (A régi Btk. szerint ez három év volt!)

Az elévülést olyan hatósági cselekmények szakítják félbe amik az eljárás előbbre vitelét célozzák. A bírói gyakorlat szerint ilyen a nyomozás elrendelése, a gyanúsított idézése, kihallgatása, vagy tanúk kihallgatása. Ilyennek minősül a vádemelés, de a tárgyalás kitűzése csak akkor, ha egyúttal idézések kibocsátására is sor kerül. Természetesen ilyen az ítélethozatal is, valamint az elfogatóparancs kibocsátása.

plokmi 2017.06.24. 03:46:20

A bíróságokon nem igazság, hanem ítélet születik. A kettő nem ugyanaz.

2017.06.24. 03:46:37

@efi: persze persze.. gyerekkorodban nekimész csepellel a trabantnak, azt 50 év múlva beperelnek, hogy pistike látta, hogy gézuka mesélte, hogy karcsika is ott volt, igaz már mind halottak, de úgy látták ők 3-an is, hogy te bizony letörted a trabi tükrét a bicajjal, és ezért kérik az elmúlt 50 év kamatos kamatának kamatát is.. na ugye mekkora baromság?
Itt az a vicc, hogy egy aktív tranzakció van, ami elméletben "fut", hisz még pár hónapja is ment a bolt, az meg hogy a francba évülhetett el?!?!

nu pagagyí 2017.06.24. 05:33:19

Tanulság: be kell venni a buliba a helyi Fidesz képviselői.

SaturnV 2017.06.24. 10:02:06

@efi: Ja,csak volt SS irodisták tette nem évül el soha...

Spermahajder 2017.06.24. 16:32:52

@kiskutyauto: Száz százalék, hogy így történt. Ugyan ki gondolhatja józan állapotban és tíz éves kor felett, hogy ez a nő egyedül eszelte ki és működtette a gépezetet?
@nu pagagyí: Benne voltak, arra mérget vehetünk.

Azt vajon miért nem firtatják az illetékes hatóságok, hová lettek ezek a hatalmas pénzek (itt Tarsoly Csabára is gondolok meg a 200 milliárdra)?
A derék Tarsoly polgártárs sem vihette volna a boltot a megfelelő, magas polcokon üldögélő tettestársak nélkül.

Jakab.gipsz 2017.06.24. 17:44:18

Ezekre a lopó csaló bácsikra és nénikre kell találni egy szabálysértést is, ugyanis a szabálysértés nem évül el.

Visceroid 2017.06.24. 17:51:43

@MaxVal BircaMan HJCD: Ööö, tudod, ha most MSZP kormány lenne hatalmon, habzó szájjal bizonygatnád, hogy ők tehetnek az egészről. De a Fidesz idején a kapitalizmus a hibás. Nincs ezzel a logikával valami probléma?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.24. 18:16:19

@Visceroid:

Ugyanazt mondom minden kormány alatt. A te fajtád fizetett ballib kommentelőnek nevezett 2010 előtt, mivel nem voltam hajlandó mindenben a kormány ellen lenni.

Vén motoros 2017.06.24. 20:38:23

Jó lenne, ha egy épeszű, legalább a lábujjain, ha máshol nem, számolni tudó ember is írna posztot a témáról. Teljesen világos, hogy Bróker Marcsi a pénz legalább +/4 részét nem lopta el, hanem kifizette "kamat" gyanánt a buliban résztvevőknek. Ugyanis itt egy sima pilótajátékról van szó. Gazdasági-pénzügyi cselekvés (befektetés) nincs a Bróker Marcsi által összegyűjtött tőke mögött Egyszerűen az ÚJ TŐKÉBŐL fizette a RÉGI BETÉTESEK kamatát, mint egy klasszikus pilótajátéknál. Amikor a "befektetőK" legtöbbje megkérdezi, HOL A PÉNZ, a legjobb válasz erre: HÁT NÁLATOK! Hol lenne... Aki pl. 10 évig benntartotta a tőkéjét Marcsikánál, az - a mások tőkéjéből - akkora kamatjövedelmet sepert be, amely meghaladta az eredeti tőkebefektetését is. Neki nem pénz jár kártérítésként, hanem inkább fogház., mert 10 éven át a fekete kamatok után nem fizetett kamatadót. Akik sokat buktak, azok az utolsó 1-2-3 év befektetői.. .Őket viszont a viktimológia c. tantárgy tanításánál személtető eszközkánt kéne bemutatni. Persze, Bróker Marcsika úgy élt, mint egy milliárdos, legalábbis a folyó a napi kiadásait illetően. De csak annyit tudott elszórni, amennyit "aranyifjúként" élve egy dzsentri anno el tudott pazarolni. A többi pénz nagy valószínűséggel visszaosztásra került a legrégebbi i befektetők kamataira. Aki a Marcsikán a loptt pénzt keresi, az a gondolkodásmódja miatt maga is áldozata lesz majd egy következő, jövőbeli Bróker Marcsikának. Ámen.

VT Man 2017.06.24. 21:09:32

Kulcsárral is ez ment sajnos.

Leordítász király 2017.06.24. 22:05:40

A Horn-Kuncze maffiától kezdve ez megy, vagy még régebben.
Én komolyan csak azt nem értem, hogy hogy a nyavajába van még mindig ennyi PÉNZES marharépa az országban..? Mert hogy irdatlan mennyiségű szerencsétlen marha van, az tény. De az ilyen hülyéknek, akiket meg lehet etetni a szalvétapapírra írt mesés hozamú szerződéssel, honnan van Marcsikát meg Quaestort és társait táplálni tudó, befektetni való pénzük, mikor az agyi kapacitásuk alapján csak közmunkásnak meg utcaseprőnek mehetnének el...? Gyanítom, hogy azért nagy számban a biciklitolvaj Lala meg a "szekszmunkás" Dzsenifer böcsületesen megkeresett pízecskéjét kaszálta el az ügyészség.

efi 2017.06.25. 12:56:49

@okostojas007:
Ne ferdíts!
Ha valami bizonyítható, akkor ne mentesüljön valaki csak azért a büntetés alól, mert eltelt X év, erről van szó.

2017.06.26. 22:04:28

@efi: mit nevezel bizonyíthatónak? mennyire hiteles egy tanu 50 évre visszamenőleg? Kell az elévülés, mert különben a bíróságok 40 évvel ezelőtti rágólopásokat tárgyalnának még minidg. Vannak dolgok amik sohase évülnek el. Itt se az a gond, hogy van elévülés, hanem az, hogy honnan számolják.

Reactor 2021.02.28. 04:54:11

Welcome to vadkapitalizmus!
Hát gyerekek, nekünk kellett nagyon ez a rendszerváltás, nem igaz? Most aztán megkaptuk. De meg ám.
süti beállítások módosítása