Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

5 ok, amiért megéri elektromos cigire váltani

2017. június 21. - Szarvas Norbert

elektromos_cigi.jpg

"Egyszerűen képzeld el azt a helyzetet, amikor már nincsen csikk, nincsen rákkeltőnek titulált füst, nincs büdös cigis ruha, nincs sárguló fogak, stb. Helyette bagószag mentes ruha, füst helyett gőz és otthon is bármikor használhatnád az e-cigit, mert nincs semmi nyoma?  Aláírnád ezt a helyzetet? Éppen agyzsibbadásod van és szükséged van egy kis nyugalomra. Nem kell kirohannod az otthoni lakásból, nem kell keresgélned az öngyújtót. Semmit nem kell tenned, csak átadni magad az élvezetnek és a nyuginak! Kiemelnénk viszont, hogy az e-cigi nem egészséges, viszont hangsúlyozzuk, hogy egészségesebb, mint az analóg cigaretta. Egy nagszerű alternatívát ajánlunk a dohányzás helyett." mondja Bálint, Magyarország egyik legnagyobb e-liquid webshopjának a vezetője.

1. Sokkal olcsóbb. Tényleg.

Azért azis igen komoly érv számodra, hogy lényegesen kevesebbe kerül, mint a hagyományos analóg cigaretta.
Havonta mennyibe kerül a cigaretta? Egy doboz ára, már jócskán 1000 Ft felett van, így nem nehéz kiszámolnunk, hogy bőven 30 000 Ft feletti összegről beszélünk. Míg átlagosan azt mondhatjuk, hogy egy havi e-liquid mennyiség (itt függ attól, hogy milyen e-cigit használunk), de 10 000 Ft alatt található. Azért az egészségesebb e-cigi előnyére írhatjuk, hogy nagyjából több, mint 60%-al olcsóbb.

2. Te választod meg az eszközt

Három alapvető típust különböztethetünk meg:
1. Analóg cigaretta formájú készülékek (ezekkel nem foglalkozunk, okkal)
2. Szivar méretű, porlasztóval ellátott készülékek
3. Rengeteg beállítási lehetőséggel rendelkező, kisebb és nagyobb méretű, úgynevezett MOD készülékek.
A magyarázat roppant egyszerű. Az elektromos cigaretta és kapcsolódó termékek napjainkban az egyik leggyorsabban fejlődő iparág. Képzeljük csak el, hogy 5 év alatt mennyit fejlődtek a mobilok és még mindig nem látjuk a fejlődés végét, mert minden alkalommal képesek megújulni.  Egy első generációs (cigaretta formájú) készülék nem képes olyan élvezetet adni, mint akár egy mai modernebb harmadik generációs készülék. Ezáltal a felhasználói élmény is rendkívüli mértékben különbözik egy cigaretta formájú készülék és egy speciális elektromos cigaretta készüléket összehasonlítva.

3. Itt is megválaszthatod a nikotin erősséget

Tudtad, hogy a nikotin tartalom nem a hagyományos cigi privilégiuma? Az elektromos cigiben sokkal pontosabban tudod beállítani a nikotin mennyiséget. Tökéletes alkalom arra, hogy tudatos állítva a nikotint, elkezdjél leszokni. De arra is a legmegfelelőbb eszköz, hogy mindig annyit szívj, amennyire szükséged van. Az e-liquid, amit az e-cigibe töltesz lehet nikotin mentes (analóg cigiről ez amúgy elmondható?), gyenge, közepes és erős. Minden e-liquid adatlapon bővebb leírást is találsz a nikotin számításról.

4. Hosszabb ideig élvezheted a nyugalmat.

Azért valljuk be, hogy egy stresszesebb helyzet után az egy szál cigi nagyon karcsú. Van, amikor magától meggyullad a következő szál is és akkor már nincs mit tenni, kénytelen vagy elszívni. Ez sem anyagilag, sem egészségügyileg nem valami jó dolog. Az elektromos cigi ezzel ellentétbe sokkal hosszabb ideig tart ki. A titok, hogy hosszabban és lassabban tudsz slukkolni.

5. Egészségügyileg megnyugodhatsz!

Az NHS (a brit Egészségügyi Minisztérium szolgáltató ágazata, a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) honlapjáról köztudott, hogy pontos és hasznos egészségügyi információk lelőhelye. A közelmúltban elég félrevezető és ellentmondásos állításokat is publikáltak az e-cigikről, szerencsére azonban – reagálva a Közegészségügyi Hivatal jelentésére – felülvizsgálták a korábbi álláspontjukat.
A Public Health England (az angol Közegészségügyi Hivatal) bejelentette, hogy az elektromos cigaretta használata 95%-kal kevésbé ártalmas, mint az analóg dohányzás. A kutatási anyag forradalmi jelentőségűnek bizonyult és mostantól a dohányosok számára is ennek szellemében nyújtanak segítséget. Nem azt állítjuk, hogy az e-cigi egészséges, mert nem az. Egyszerűen arról van szó, hogy sokkal egészségesebb, mint a dohányzás.

 

►►►►

Gyerekmegtakarításról szeretnél többet megtudni? Klikk

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.  

 

Ez a cikk 2017. június 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr3912610933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brumm.a.tejbe 2017.06.21. 13:41:57

"Van, amikor magától meggyullad a következő szál is és akkor már nincs mit tenni, kénytelen vagy elszívni."
Ez nagyon igaz, de a többivel is egyetértek.
Ami nem szimpatikus, de a ciginél is igaz, hogy pl. a máv vonatain, buszmegállóban, kocsmában sem lehet használni, bár nem értem miért :/
Amit még hozzátennék, hogy az e-cigi füstje sokkal töményebb, és tovább tartó, nekem nagyon tetszik hogy még 2-3 másodpercig ha lassan engedem ki a 'füstöt' megmarad a levegőben (erről már nem kevés mém is született :P )

_Neville 2017.06.23. 16:57:56

Csak épp az a gond, hogy a cigarettázás élményéhez, rituáléjához nem csupán az tartozik hozzá, hogy valamilyen módon bejuttasd a kellő nikotint a szervezetedben, hanem az egész tevékenység. A rágyújtás, kifújás, füstölés, az elnyomás stb. Ezt nem pótolja az e-cigi, még illúziónak is igen halovány.

Untermensch4 2017.06.25. 17:35:38

" Az e-liquid, amit az e-cigibe töltesz lehet nikotin mentes (analóg cigiről ez amúgy elmondható?)"
Hááát.... a leghagyományosabb analóg cigi tképp nikotinmentes... és még "hosszabb ideig élvezheted a nyugalmat"... :)

Untermensch4 2017.06.25. 17:41:08

@brumm.a.tejbe: "Ami nem szimpatikus, de a ciginél is igaz, hogy pl. a máv vonatain, buszmegállóban, kocsmában sem lehet használni, bár nem értem miért :/"
Mert annyira kretének a mentelmi jogos bűnözőink hogy csak úgy tudták kigondolni a megadóztatását hogy a neve alapján akkor erre is a nemdohányzók védelméről szóló törvény vonatkozik. Mielőtt erre rájöttek, a "lehet hogy ez gyógyszer/gyógyszeradagoló" szöveg lebegtetésével keltették az érzést hogy büntetés lehet az árusítás vége.
És ezért inkább a jól idomított magyarisztáni kocsmatulaj is tiltja. máv, volán (avagy önkormányzat ha a buszmegállókra gondolunk) meg úgy táncol ahogy...
süti beállítások módosítása