Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

K@@va zseniális stratégiák kezdő vállalkozók számára

2017. június 04. - Szarvas Norbert

zsenialis_strategiak.jpg

Gondolj bele, hogy van egy zseniális vállalkozói ötleted, egy igazi startupper vagy! Akkor mihez kezdesz, hogy senki ne lopja el az ötletedet és megóvd a kiscsibédet az illetéktelen kezektől? Hányszor hallottuk már, hogy valaki kitalálta magának a "sarki fánkost", és ellopták tőle az ötletet? Védekezzünk ellene!

Gyorsan lépj be egy Facebook startupper csoportba!

Az egész ötleted nem ér semmit, ha nem találod meg gyorsan a magadfajtát! Hiszen mostmár igazi startupper vagy, egy zseni! És mindez csak egy ötletedbe került! Első lépésként tedd fel az általánosított kérdését a saját ötletednek a csoportban, hogy aztán majd jól besöpörd a dícséreteket! Ha ez megvolt, akkor érdemes aktív közösségi tagként belevágni mások ötletének a fikázásába, hogy ezáltal is az ereidben áramoljon a startupper érzés!

És mi történik, ha lehúzták az ötleteted? Akkor biztosan működésképtelen az egész, hiszen ezekben a csoportokban jellemzően dollármilliomos vállalkozásokat felépítő startupperek ütik reggel 8 és este 11 között a közösségi vonalat, hogy önkéntes ötletbírálóként segítsék a jövő generációit. Majd kitalálsz másik startup ötletet, de addig is maradj ennek a közösségnek a tagja és szerezz azzal hírnevet, hogy te tudod óránként a legtöbb amatőrt keresztre feszíteni és lebeszélni az ötletéről!

Csak tökéletes termékkel lépj a piacra!

Gondolj bele, hogy mennyi időt spórolhatsz, ha egyből a tökéletes termékkel lépsz be a piacra! Ezzel kiváltod a jövőben esedékes frissítéseket, javításokat! Máris a konkurencia elé érkezel az első percől kezdve! Mert amíg ők már 5-10 éve mást sem csinálnak csak javítgatják, fejlesztgetik a terméküket, addig neked ilyennel már nem kell foglalkoznod!

Az idővel pedig ne törődj! Ha attól félsz, hogy mire elkészül a tökéletes termék, addigra megváltozik a világ és a trend (+technológia), akkor ne tedd! Ha ilyesmi bekövetkezne, akkor sincsen gond! Egyszerűen a retro vonalba pozícionálod újra magadat és a tökéletes termékedet és máris dől a lé! Elrettentő példának nézd meg az Apple-t, a Microsoft-ot vagy a Facebook-ot! Tiszta gáz, hogy folyamatosan foltozgatják ócska terméküket és közben ezek a cégek messze nem érnek annyit, mint amennyit érhetnének! Gáz! Senki nem szólt nekik, hogy majd akkor érkezzenek a piacra, ha már készen vannak? Te ennél okosabb vagy!

Hallgass mindig a jószándékú tanácsokra!

Fontos, hogy menet közben is folyamatosan teszteld a piacodat! Érdemes megkérdezni erről anyukádat, a testvéredet, a haverokat és letesztelni, hogy nekik mennyire jön be a legújabb kvantum órajelet alkalmazó biomolekuláris alapokon nyugvó péklapát! Lehet, hogy per pill nem ők a célpiacod, de mmég lehetnek! Aztán ne lepődj meg, amikor a pénztárosként dolgozó anyuka megszólal: "mi ez a játék már megint, drága kisfiam?"

Nagyon fontos lesz a vállalkozásod szempontjából, hogy minden tanácsra odafigyelsz (legyen az a laikus környezetedből vagy az ismeretlen Facebook közegből érkezőkre). Hiszen mindenki egyértelműen ismeri a siker kulcsát és csak poénból dolgoznak átlagos bérért alkalmazottként. Ne hagyd magad átadni a látszatnak, ami csal! Garantáltan ismerik a siker recepjét! És ugyanez az analógia tökéletesen ráillik a Facebook közösségekre, ahol ismeretlenül is mindenkit egyetlen célként fűt a te sikered és előremeneteled!

Még ne készítsd el a honlapodat!

Még az hiányozna, hogy bárki véletlenül rátalálna a félkész termékedre a saját honlapodon és elkezdene koordinálhatatlan ordas Facebook közösség szerveződni magától. A sorrendet mindig tartani kell! Előbb a tökéletes termék, aztán majd a marketing és pr. Ne ess olyan hibákba, mint a Tesla, amelyik még kis sem fejlesztette az "olcsó autóját", de két-három évre előre felvett előrendeléseket 1000 dollár/darab értékben!

A Public Beta mindig a meghunyászkodók fegyvere lesz, akik képtelenek önmaguktól értéket teremteni. Nem szabad, hogy a Beta verzió kidomborítsa az esetleges hibákat és felbecsülhetetlen tapasztalatokkal ajándékozzon meg téged! Ide nem tapasztalatok kellenek, hanem gondolatok! Főleg saját, startupper gondolatok! 

Fulltime startupper majd ha már fagy!

Ne dőlj be azoknak, akik otthagyták a biztos munkahelyüket az ötletük miatt és napi 24 órában tolták a sztorit! A te öteted, a te startupod annyira jó, hogy munkaután napi 2-3 órában is kiforrja saját magát és sikerre van ítélve! Ezt nem tudod akarva sem elkerülni! Fulltime startupper vagy vállalkozó csak az lesz, akinek dolgoznia kell az ötletén! Mivel a te ötleted k@@vára zseniális, ezért számodra bűn lenne nem lehajolni azért a pár gombóc fagyiért, amit megkapsz a mostani munkahelyeden is!

Nyiss irodát csúszdával!

Ma már a sikeres startup feltétele egy olyan saját iroda, ahol átlátszó üvegek választják el az egybeteret, műfű van lepakolva, az asztalok között segway-el lehet körözni és még egy csúszda is befért a maximális chill érdekében. Ne törődj azzal, hogy még nincsenek vevőid, nincsen közösséged, nincsen alkalmazottad, nincsen bevételed és nincsen terméked! A legfontosabbat (menő iroda) még ezek előtt be kell szerezni azonnal! Majd visszahozza a költségeket!

Tuti befektetés és legalább kiszabadulsz a home office-ból, ami számodra megfizethetetlen! Költséghatékonység szempontjából érdemes kis iroda helyett előrelátóan máris 2-300 nm-es cool irodát kibérelni és berendezni azt legalább 50 embernek! Majd feltöltitek és ettől olyan nagynak látszol majd az ügyfelek szemében, hogy tuti duplát vesznek mindenből!

 

 

 

 ►►►►

Gyerekmegtakarításról szeretnél többet megtudni? Klikk

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.  

 

Ez a cikk 2017. június 4. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr2112562825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása