Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Miért kellett tönkretenni Bud Spencer képét?- Nyílt levél

2017. április 28. - Szarvas Norbert

bud_spencer_orok.jpg

Fura lehet ezeket a sorokat egy alapvetően gazdasági blogban olvasni, viszont nem tudok elmenni szó nélkül ezen gyalázat mellett. Mert én is Bud Spencer és Terrence Hill életművén szocializálódtam. Mert én is aban a korban voltam gyerek, amikor ez a két figura úgy tudott akciót forgatni, hogy ott nem folyt vér, nem szállingóztak a belek össze-vissza. Különböző zsánerü filmek, amikben szinte kivétel nélkül az időtlen humor volt a közös nevező.

És ma még mindig ugyanúgy nevetek a poénokon. Mai napig idézek tőlük a haverok elött. 

Tisztelem Carlo Pedersoli (Bud Spencer) munkásságát és életét. Fantasztikus művész és ember volt, aki mindig őszintén viszonyult a magyarokhoz is. Amikor elhunyt, akkor valakik úgy gondolták, hogy jó ötlet az arcképét megörökíteni egy grafiti falon. Nemhogy jó, hanem fantasztikus ötlet volt! A modern Magyarország egyik látványossága, ami őszinte, ami vitán felüli, ami izléses. Szükségünk volt erre, hogy örökre a köztudatba maradjon. Szükségünk volt erre, hogy ily módon is emlékezzünk. Ez jó dolog volt. 

De valakik, akiknek rothad a lelke, úgy érezték, hogy egy ilyen művészi alkotást, ezt a megemlékezést és tisztelgést is el kell pusztítani. Mert ez ugyanolyan műalkotás, mint bármelyik állami milliárdokért megrendelt szobor vagy festmény. Csak ezt önszorgalomból készítették valakik. És számomra ettől még többet ér...

Először jött a Lagzi Lajos

bud-600x360.jpg

Lagzi Lajosból kezd már nagyon elegem lenni. A milliomos zenész-vállalkozó, akinek gondja akadt a törvénnyel. Haladjunk tovább. Elismert szakember, aki beállt a sok tehetségtelen celebség mellé, hogy majomkodjon egyet az Édes Életben. Módszeresen elkezdte lerombolni a saját életművét. Bohóckodnak az urak. Mindegy, haladjunk tovább.

Egyik adásban aztán valami förtelmes undormány történt. Lajos úgy érezte, hogy márpedig neki is kell egy önarckép grafiti alapon, mint Bud Spencernek. Ezzel még nem is lett volna gond, hiszen úgy érzem, letett ennyit az asztalra. És különben is a falak szabad területek. Már, ami ténylegesen szabad, üres vagy összefirkált. 

Lajosunk és a stáb úgy érezte, hogy Bud Spencer emlékének az örzőfalának kell megfizetni az árát annak, hogy a következő napokban ingyen média hacket kövessenek el, és minden róluk szóljon. Lajos! A saját anyáddal is így bánnál? A celebség és a tiszavirág életű szóbeszéd miatt nem tisztelsz se embert, se istent? Minden áldozzunk be? Pusztítsunk? 

Te tényleg nem találtál baszki egész Magyarországon olyan oldalt, ahova odaragaszthattad volna a trombitádat? Neked muszáj volt mindenáron országos adásban bemutatnod a pofátlan tahóság magasiskoláját? Persze miért lepődnék meg, amikor a Te kalibered az, amelyik szarik bele a közösségi közlekedésbe, és ott parkol le, amikor és ahol akar. És erre még büszke is vagy? Aztán pedig pislogsz, mint kurva a templomban, hogy itt most mi történik? Min háborodtak fel az emberek? Tényleg nem érted vagy leszarod? 

Itt már nincsen jó válasz. Leszerepeltél. Szevasz!

Aztán valami tahó folytatta

16815024_ee8740de4ec911f5fd603764ff5aeb1d_wm.jpg

Valami kultúrparaszt úgy gondolta, hogy akkor ideje folytatni Lajos munkáját. Most nem tudom, hogy Lajosunkon bátorodott fel ennyire, vagy Lajos munkája gyújtotta ki a gyufát. Nem is érdekel. Most komolyan kérdezem, hogy mi volt ebben a matek? Ez valami teritoriális kannibalizmus volt? Pont Bud Spencer emlékképét kellett valami ocsmánysággal teletegelni, ami valószínűleg a művész-paraszton és még néhány beavatotton kívül senkit nem érdekel? 

Mert lehet megsértődni, de mi, átlagos emberek nem értjük ezt a firkát. Nekünk ugyanolyan az összes. Viszont Bud Spencer grafiti undergrand képének volt értelme. Mindenki számára értelmezhető és szerethető volt. Ezt sikerült tönkretenni, hogy a milliomodik semmitmondó firkát nézegethessük a jövőben. 

Köszönjük, hatalmas taps!

  ►►►►

Gyerekmegtakarításról szeretnél többet megtudni? Klikk

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.  

 

Ez a cikk 2017. április 28. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr1512464469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hamstermajszter 2017.04.28. 15:55:59

Szerintem a lajcsis kép nem a BS képre, hanem a mellé készült el, amivel semmi gond nincs. Az a fal közfal, bárki bármikor odafesthet bármit. Ezt a művész is tudta (ahogy írta is a nyilatkozatában), vállalva azt, hogy akár másnap lefesti valaki. Az a potré rekord időt töltött azon a falon. Nem véletlenül.
Az egyetlen szomorú az esetben a destruktív hozzáállás, mivel a piros csík és a mostani mázolás nem alkotó céllal készült. Tehát szerintem nem azért elítélendő, hogy le lett festve, hanem azért, amilyen céllal történt ez.
Fura, hogy a graffiti alapjában véve egy fiatalokat célzó, tőlük nekik műfaj és most, hogy készült egy idősebb korosztályt megcélzó alkotás, ugyan elkezdték élvezni a graffitit, viszont annak világát nyilván nem sikerült átérezni. Ezért is van kicsit túllihegve ez az egész.

Bérgyilkos Bohóc 2017.04.28. 20:55:57

Érthetetlen ez a hőbörgés Lajcsira. Azért mert páran otthon magukban eldöntötték, hogy szent és sérthetetlen emlékfal, attól még nem az. És Lajcsiék még csak nem is a portréra festettek rá, hanem méterekkel mellé.

nick papagiorgo 2017.04.28. 21:07:58

Szerintem ha valaki fest valami szépet, maradandót stb, akkor az maradjon is úgy, oda nem kell se Lajcsi, se más.
Ez olyan, mint ha a szomszéd vesz egy új autót, akkor mindjárt nekem is kell, csak nagyobb/drágább. A dolognak az lényege, hogy egymás mellett álljanak, és hát az enyém a nagyobb, szebb, jobb.

Az se lett volna jobb, ha egyszer csak megjelenik Lajcsi. Aztán gondolja pl. Dopeman, én se vagyok ám akárki, én is odafestetem magam. Aztán mittudomén, Hajdú Péter.Aztán VV Izé, Éjjel-nappal Lajos, Exekazédenben Tyütyü, satöbbi. Aztán boldog-boldogtalan, egész addig, amíg Budot le nem festik - ahogy az végül is történt is végül.

Ez az egész az emberi hiúságról és színvonaltalanságról szól. Igaza van a poszternek.

Jakab.gipsz 2017.04.28. 21:55:34

Imé a szekta-kultúra !

Ami az egyiknek bálvány, a másiknak szemét.

Ez a liberalizáció hatása és következménye, (gratula).

Csak így tovább a káosz és a nyitott társadalom felé, nagyon ügyes.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.28. 22:16:25

Kimaradt egy fontos közbülső állapot.

Nevezetesen hogy a Lagzi Lajcsi képét letakarították, lefestették.

Ez azért fontos mert ismerve Lagzi Lajcsit habitusát, sértődékenységét, szarok bele mentalitását, és gátlástalan lopásait, simán lehet hogy az ő csicskásai mentek szétbarmolni Bud Spencer képét ezokból.

Udo von Schmetterling 2017.04.28. 22:17:59

Vajon a kiváló műsor,remek szereplői,szerkesztői a Nemzet színészeit ábrázoló graffitire mit terveznek?
Agyhalott berki vasalt zsákját festik fel?

berne 2017.04.28. 22:34:13

Lajcsi nemhogy közös falra, de még közös utcára sem méltó az öreggel.
Pont azt a falat sikerült megtalálnia. Nem volt máshol hely?

Gyúrótermi BUNKÓ 2017.04.28. 22:51:20

Nyilvanvalo, hogy Soros egyik alcivil szervezete szarta el Bad Spenszer kepet.

s 2017.04.28. 22:54:46

Vannak képek, amikre nem mázolunk rá. Ilyen a Sixtus-kápolna mennyezetfreskója, Michelangelo remekműve. Ilyen Leonardo da Vinci: Az utolsó vacsora freskója.

És ilyen volt a Bud Spencer graffiti is.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.04.28. 23:14:35

Lajcsit rezsi biztosnak!
Ki tudna több
- gázt
- villanyt
- vizet ,megtakarítani nála???
Lajcsit én is szívesen falra kenném, de tartok a környezetszennyezési bírságtól!

cso zsi 2017.04.28. 23:22:23

@hamstermajszter: elsőként írtál, a fröcsögők el sem olvasták.

A Facebookról:

TakerOne Photorealistic Graffiti
A Bud Spencer portré kapcsán
10 ÓRÁJA · NYILVÁNOS

Kedves Mindenki!
Többen érdeklődtek az elmúlt körülbelül egy hét történéseivel kapcsolatos véleményemről, úgyhogy csapjunk is a hagymás babba:
Ami a kereskedelmi TV csatorna műsorpromóját (vagy mit), illetve G.L. portréját illeti, az a kép nem a Bud Spencer rajz hátterébe került, hanem mellé, csupán az volt a szerencsétlen döntés, hogy szintén fekete hátteret kapott, és így egybemosódott az én munkám hátterével. Azt gondolom, hogy ha más háttérszínnel készül el az a kép, akkor az a botrány egyáltalán nincs. S így, mivel technikailag nem érintette az én rajzomat, személy szerint egyéb hozzáfűznivalóm nincs.
A piros csíkkal kapcsolatban sajnos szintén nincs sok elmondanivaló. Nemcsak az én munkámba fújtak bele, hanem az egész falon végigment az illető. Nemcsak az én rajzomért kár, a többiért is, amelyekbe az alkotója több ezer forintot, időt és energiát ölt. Annyi bizonyos, hogy sokkal rosszabb lehet olyan emberként élni, aki ezen a színvonalon kell, hogy levezesse a feszültségét, mint nekünk, kiegyensúlyozott lelkivilágú embereknek eltűrni az ilyen gyerekes ténykedését.
Ami a csütörtök reggelre történő átfestést illeti: tény, hogy a filatorigáti fal nem emlékfal. 2006-tól kezdődően több, mint 25 alkalommal festettem egyébként arra a falra, és az alapos szemlélő megállapíthatja, hogy jelenleg nincs kint 25 rajzom a Filán. Ennek az az oka, hogy rendkívül korlátozott hely áll rendelkezésre, így az a normális eljárás, hogy cserélődnek a rajzok, tehát ha valaki festeni akar oda, akkor valaki más munkájára fest rá, ezzel pedig vállalja azt, hogy hónapokon, heteken, vagy akár napokon belül az ő munkájára is ráfestenek. Érdemes megjegyezni, hogy a portré talán rekord ideig volt érintetlen azon a falon, és azt gondolom, hogy ez Bud Spencer személyének szóló tisztelet jele volt.
Ugyanakkor azt is gondolom, hogy ebben az esetben egyik ember nézőpontja nem értékesebb a másikénál.
Személy szerint nekem nem az a problémám, hogy eltűnt a falról a portré, hiszen a fentiek szerint erre számítottam.
Viszont azzal, hogy valaki ilyen nem túl elegáns módon fejezte ki magát az ügyben, pontosan azt tette, mint ami ellen, ha jól sejtem, tüntetőleg kívánt fellépni: rákényszerítette a saját véleményét mindenki másra, méghozzá anélkül, hogy bármilyen további értéket adott volna a dologhoz. Aligha javít az ügyön a kínossá sikerült művészettörténeti utalás.
Azt hiszem, az a tanulsága a dolognak - már ha szándékunkban áll más (jellem)hibájából tanulni -, hogy amíg valami, ami más(ok)nak fontos, vagy mást jellemez, nem okoz kárt senkinek, addig fogjuk vissza a bennünk rejlő, szükségszerűen hibásan abszolútnak vélt igazságérzetet, és próbáljunk meg tisztelettel kezelni másokat, és tisztelettel kinyilvánítani a véleményünket.
Végül pedig: amellett, hogy számomra evidens, hogy festéssel fejezem ki magamat, azzal is tisztában voltam, hogy sokaknak sokat jelenthet az elkészült kép, habár olyan volumenű pozitív reakcióra, mint ami érkezett, abszolút nem számítottam.
Természetesen rendkívül örülök neki, hogy ennyi embernek örömet okoztam a portré elkészítésével, az ilyen visszajelzések a munkásságomnak olyan (gyakran váratlan) hozadékai, amelyek miatt - többek közt - érdemes újra és újra festékszórót ragadnom.
Ettől függetlenül szeretném megjegyezni, hogy én alapvetően két dolgot tettem: személyes indíttatásból megfestettem a képet, és feltöltöttem róla egy fotót a Facebook oldalamra. Ami utána és azóta történt, arra nekem ráhatásom már nem volt. Ezzel párhuzamosan nem tettem, nem tehettem senkinek semmilyen ígéretet arra vonatkozóan, hogy egyrészt mi fog történni a képpel a Filatorigáton, másrészt mi fog történni, ha azt átfestik egyszer.
DE!
Természetesen nem kerülte el a figyelmemet sem nekem, sem másoknak, hogy ez milyen fontos volt több tízezer embernek (ezen a ponton nehezen is kerülhette volna, ugyebár), úgyhogy most csak annyit mondanék, hogy minden ok megvan optimistának lenni, ha arról van szó, hogy lesz-e hosszú távon Bud Spencer portré Budapesten.

Zoli049 2017.04.28. 23:29:18

Pestiesen:
- nem volt azon a qrva 3000 m2 falon más hely Lajcsinak?
- a többit én meg simán kinézem a tv csatornából is...

Arcade Macho 2017.04.29. 00:13:06

lagzi lajcsi nem mediahekket csinalt hanem egy irto nagy taplosagot
mediahekk az lett volna, hogy raraknak egy molinot vagy egy ponyvat es azt festik le a vegen meg felfedik az igazsagot, hogy ok azert nem ilyenek

Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2017.04.29. 01:22:00

"undergrand"
Nem teljesen értek egyet a cikk írójával (csak részben), de e fenti szóval nálam lecsapta a biztosítékot. Tanulj meg írni, utána hőbörögj...

vénkujon 2017.04.29. 03:11:16

nem kéne ríni. ez egy ilyen műfaj. örökösen, "szabadon" változó felület. ez nem egy őrökkel körbevett múzeum. a budgrafiti betöltötte a szerepét. értékes emlékként él tovább bennünk.

ComLo 2017.04.29. 06:15:38

A grafiti egy ilyen műfaj, lehetett tudni hogy el fog tünni. DE!

Elsőre az ugrott be, hogy ez egy nagyszerű dolog lehet a grafitis közösségnek. Láthatják, ez egy olyan dolog, ami sok-sok emberben váltott ki pozitív érzést. Tessék kimenni és csinálni oda egy jobb BS portrét oda. És utána azt le lehet festeni egy még jobb BS képpel. Tényleg csináljanak belőle emlékfalat, amin cserélődnek a képek. Meg lehet mutatni, hogy ez egy folyamatosan változó, de értékeket megtartani igyekvő közösség. A végén, a művészek is kiélhetik hajlamaikat, a közösség is megkedveli őket, sok embernek okoznak kellemes percet. Klaszik win-win szituáció ...

Im just here for the comments 2017.04.29. 07:17:31

Kissé hiányosnak és részrehajlónak látom a szavazást. Hiányzik pl egy leszarom opció azoknak, akik leszarják, hova, ki és mit pingál, ill egy "nem vagyok felháborodva, mert tudom, hogy így működnek a graffitik, az egyik jön, a másik megy". Többen is leírták már, hogy ez műfaji sajátosság, attól, hogy egyeseknek ez most esik le, hát rossz lehet nektek. De legalább van egy újabb ok, ami miatt lehet panaszkodni és utálni a másikat.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.04.29. 07:26:15

@ComLo: Végre egy jó gondolat. Az íratlan graffitis szokásjog szerint is akkor szabad egy képet átfesteni, ha az ember jobbat, szebbet készít.

mel gibson 2017.04.29. 08:07:44

Szoktam arra autózni, sajnos akkor pont nem jártam ott amikor a koszos áramtolvajgalambosgeci elkezdte szétbaszni. De a másik még nagyobb csicska, azt a férget fel is kentem volna a falra kocsival és a pofáját mázoltam volna feketére a saját festékjével amíg ott nyöszörög a szétzúzott lábai miatt.

Ian Turel 2017.04.29. 08:36:54

@cso zsi: már vártam TakerOne reakcióját az ügyben.

Teljesen igaza van. Se nem Erőss Zsolt, se Steve Jobs, vagy David Bowie, és nem is Bud Spencer emlékfala.
Felesleges hiszti ez az egész.
Bár ha valami szebbet festettek volna rá, biztos nem lenne akkora a háborgás

ember100 2017.04.29. 08:49:22

Helló !

A graffiti készítőjének van igaza. A szokásjoguk szerint rá lehet kell festeni egy szebbet jobbat valamit.
DE ez itt a pusztításról szól ami elég nagy BUNKÓSÁG volt .
Szerintem Lagzi Lajcsinak ehhez semmi köze nem kedvelem de biztosan nem Ő kérte a graffitit magáról .

Joooe 2017.04.29. 08:51:46

Összegezném a konklúziót: valami vandál hülye tönkre vágta a Bud Spencer képet (ami pártállástól, talán világnézettől függetlenül felháborító primitívség), _ezért_is_ dögöljön meg a fidesz. Rohadt sokat kellett izzadni még összejött a kapcsolat, ott volt ugye Lajcsi aki (állítólag - elhiszem, nem láttam, nem érdekel) melléfestett, és ő TV2-s, a TV2 meg kormánybarát hangvételű, tehát mint az eredendő bűn képviselője, bármi ami rossz azért a TV2 is hibás. De ahol erős szándék ott lesz eredmény. A vandál és a Lajos közötti kapcsolatot is sikerült alaposan feltárni és alátámasztani: vagy rajta bátorodott fel, vagy miatta csinálta, más lehetőség nincs. Esetleg kifejtenéd azt is hogyan kapcsolódik ez a CEU ügyhöz? Ideológiai támaszra van szükségem mert így hogy pusztán csak szerettem a Bud Spencer filmeket és utálom a rongálást még kilógok a ballib seggből, nem sikerül besimulnom, és ráadásul úgy érzem mintha itt is büdös lenne...

agarik 2017.04.29. 09:20:15

Lajcsi miatt a fal már úgyis használhatatlan volt. Persze jobb lett volna egyszerűen feketével lefújni Lajcsit, de...

Ja, az utolsó képen melyik fakkot kéne nézni? Nem beazonosítható. Tanulj meg cikket szerkeszteni!

Zetor75 2017.04.29. 09:23:45

@s: Van az, amikor a Sixtus kápolna teteje ott van, és lehetne ráfesteni. Meg van a trágyadomb, ahová értéket nem festünk.Ha ezem a dombon a sok értéktelen dolog közt kiguberálod mégis a gyémántot, akkorazt nem hagyod ott.
Szerintem ez volt, vagy ezt kellett volna tenni ezzel a képpel is. Nem kellett volna otthagyni. Az a fal a "szemétdomb",ingyenfal, festhet rá bárki bármit,és még csak baja sem lesz emiatt. De ha jön egy Michaelangelo, és oda tesz egy madonnát, akkor arra a második nap Pistike ráfúj... Az ilyen képeket meg kéne menteni az utókornak, egy erre alkalmas "múzeumban". És ide tenném a néhai 2es megállóban látható Einsrein képet,a BM oldalára fújt TAGet, meg még pár másikat.

CoolBrady 2017.04.29. 09:33:56

@Im just here for the comments: aki leszarja, az a kis piros x-szel tud szavazni.

Pop40 2017.04.29. 10:16:30

Nagyjából egyetértek a poszttal. A fideszes pártszócsővé züllött tv2 valószínűleg az anyját is bemázolná fél százalék nézettségnövelésért, az egykor jobb napokat látott G Lajos meg sikeresen halad a legalja szint felé.

Akárki akármit mond, ez sima mezei bunkóság volt. Aki alkotni akart volna, kötve hiszem, hogy ne talált volna egy kibaszott darab felületet BS portéján kívül. Itt simán csak arról van szó, hogy 1-2 gátlástalan szar alak a BS iránti respektet kihasználva akart magának publicitást. Megkapták, merem remélni, hogy nem sok örömük lesz benne.

Kinca68 2017.04.29. 10:55:29

Induljunk ki abból, hogy igazából semmilyen kép-sértés nem történt. Ezt maga a kép alkotója említi, tehát az ezzel ellenkező állítások kivétel nélkül teljesen feleslegesek. Mivel a poszt túl hosszú, így nyilvánvalóan nem olvastátok (akinek nem inge...), ezért idézem egy részét: "..az a kép nem a Bud Spencer rajz hátterébe került, hanem mellé...".
Ami igazából történt, azt úgy hívják hogy a fagyi visszanyal. Azaz lelkes "újságírók" - akik nem tudósítanak, hanem véleményt formálnak, ezért aztán gyöngytyúk módra csapnak le minden olyan eseményre, amely megszellőztetésével kárt okoznak a kiszemelt célpontjuknak, nem törődve a járulékos veszteséggel - politikára alkalmasnak ítélték az esetet, és bár valójában semmi köze nincs a politikához, ráadásul hetekkel ezelőtt történt, megszellőztették.
Következmény: napokig folyó komment háború, melyben a vélemények fikarcnyit nem közeledtek egymáshoz, a TV2 köszöni, jól van, viszont eltűnt egy nagyon szépen kivitelezett kép, ami senkit nem sértett és vélhetően még sokáig ott is maradt volna.
Számtalanszor történik hasonló az Európai Parlamentben, amikor kicsinyes politikai céloktól vezérelve feljelenti egyik magyar a másik magyart, nem törődve a járulékos veszteséggel: Magyarország - közös hazánk - külföldi megítélésének romlásával.
A cél szentesíti az eszközt mi?

Pop40 2017.04.29. 11:08:23

@Kinca68:

"az a kép nem a Bud Spencer rajz hátterébe került, hanem mellé...".

Még szerencse, hogy nem közvetlenül a homlokára kezdték pingálni :D

Mit gondolsz, na vajon miért épp BS mellett 2 méterrel kezdtek szerencsétlenkedni? Nem volt elég hely odébb?

Vagy esetleg pont azért, mert ha egy noname firkálmánnyal izmoznak fél km-vel feljebb, arra a kutya nem figyelt volna oda?
Költői a kérdés, mert egyértelmű a válasz.

Nem véletlen, hogy társasági eseményeken is a celebekkel akar fotózkodni mindenki, akinek erre késztetése van, nem pedig a ruhatáros nénivel.

Today05 2017.04.29. 12:09:30

szerettem BS-t, tetszett a portré is, de szerintem brutálisan túl van lihegve a dolog. sajnos az emberek nem értik meg ezt, hogy a filatorigát művészetének pont ez adja az egyik értékét, hogy múlandó, nem az örökkévalóságnak készült. ezt kéne tisztázni a fejekben elsősorban. a lajcsis dolog picit el lett baltázva, de tényleg a BS kép mellé készült, tehát a fröcsögés másodjára is fölösleges. ha valaki akar egy örökéletű BS emlékfalat, akkor azt hozzák tető alá valami olyan helyen ahol nem napi standard eljárás, hogy felül fogják festeni.

cardiobascuralis 3 2017.04.29. 15:54:56

@s:
Ja, nyilván egy kategória volt a kettő.
Vagy az Angyal Miska meg a Vinci Lénárt is deklaráltan firkafalra festett, festékszóróval?
Tudsz még ilyen baromságokat?

cardiobascuralis 3 2017.04.29. 15:58:39

@cso zsi:
Ezt a csávót elnöknek.
Nagyon normálisan áll hozzá.

cardiobascuralis 3 2017.04.29. 16:01:11

@The Ghost Wolf:
És ki dönti el, hogy mi a szebb vagy jobb?

Mondjuk Picasso Guernicájával átfesthető lenne Leonardo Utolsó vacsorája?

cardiobascuralis 3 2017.04.29. 16:06:34

@agarik:
"Persze jobb lett volna egyszerűen feketével lefújni Lajcsit, de..."
Első lépésben pont ezt tették.

@CoolBrady:
Miért, te hogyan szavazol?
Kék x-szel?

Kinca68 2017.04.29. 16:10:39

@Pop40: Nem érted. Nem rajta volt. Szerinted nem volt eléggé nem rajta? Ez a gond? Fél kilométer már eléggé nem rajta lett volna? Te találgatsz, hogy miért oda - egy másik kép mellé festették - és kommentelőként ezt megteheted. De a "hírt" felkapó média nem tehette volna meg.
Senki nem látja, hogy hülyét csinálnak belőlünk? A fél ország azon vitatkozik, hogy B.S. meg G.L. művészetet csinál(t)-e vagy nem.
Valami meg sem történt - a gyengébbek kedvéért: valaki egy kép MELLÉ, nem rá festett egy másikat - és kerítettek belőle egy olyan fasza cikket, aminek az eredménye a festmény teljes eltűnése lett.

Pop40 2017.04.29. 17:15:16

@Kinca68:

Valóban nem értem, van az ostobasággal kevert tahóságnak és rosszindulatnak az a szintje, amit nem értek, de nem is akarok.

Tényleg nem volt rajta, hanem tőle 1 méterre, gondolom ezen az egy ponton kívül az egész tetves falon nem találtak 1 olyan pontot, ahova Lajos felfújathatta volna magát, ha már a tükörben nem elég, amit lát. BS arcát azért sikerült összekenniük.

Aztán ugye az magyar már csak olyan, hogy ha neki szabad, nekem is. Mint az erdőben a szemét: ha az első szemetelőnek nem törik el a karját, az első eldobott szemét mellett villámsebesen megjelenik a többi is, ahogy itt is megjelent.

A lényeg az, hogy még a graffitisek leghülyébbje is tiszteletben tudta tartani a portrét 1 évig. A hulladék tv2 meg a hulladék Galambos már nem bírta ki. Aztán persze utánuk már borítékolható volt, hogy jön a többi kretén.

cardiobascuralis 3 2017.04.29. 18:48:15

@Pop40:
BS arcát NEM ők kenték össze.
Amúgy meg olvasd el ezt: @cso zsi:
A kép alkotója is azt mondja, hogy teljesen rendben volt, hogy a képe mellé odafestették Lajcsit (akinek nem sok köze volt az egészhez).
Akkor meg miről beszélünk?
Vagy szerinted a kép alkotója sem tudja, hogy meddig tartott a saját képe?

Vagy csak agyatlanul szeretnél hányni egyet, ahogy most is teszed?

Pop40 2017.04.29. 22:09:13

@cardiobascuralis 3:

Ennyi az érvkészleted? Hogy a kép alkotója azt mondta?
Hát ez nem sok.

Nyilván azzal a tengernyi eszeddel nálad semmi összefüggés nincs aközött, hogy egyik pillanatban megjelenik a tv2 meg Lajos odafirkálni BS képe "szélére" (mert messzebb nyilván nem volt hely, hisz az egész kibaszott fal össz 2 méter, ugye) másnap meg már nem létezett a kép, mert persze ilyen előzmények után 1-2 hülye, aki eddig visszafogta magát, már úgy gondolta, hogy akkor neki is lehet.

cardiobascuralis 3 2017.04.30. 15:27:59

@Pop40:
Igen, szerintem a kép alkotójának a véleménye az egyetlen mérvadó.
És szerinte a graffiti lefesthető, Lagzi Lajcsit meg nem a képére, hanem a képe mellé festették.

Ennyi, csak a hozzád hasonló hülyék keltik a mesterséges hisztit.

Pop40 2017.04.30. 16:31:25

@cardiobascuralis 3:

Ja értem. Tehát szerinted valami úgy van, ezért mindenki más hülye.
Hát, ennyi ésszel nem csoda, hogy éhenhalt benned az agyrák.

Pop40 2017.05.03. 10:29:25

@cardiobascuralis 3:

Ezt már mondtad, hülyegyerek. Akkor se érdekelt, mert egy mű tönkretétele utólag nem attól függ, hogy az alkotó mit nyilatkozik róla, pláne nem attól, hogy egy magadfajta majom mit.
Nyilván az alkotó nem fogja lenyilatkozni, hogy "az én művem jobb volt, mint amit oda bárki ezután csinálni fog", mert hülyén nézne ki. De attól még így van. Ha nem lennél egy reardált idióta, és lenne 2 darab agysejted, te is felfognád.

De nincs, szóval meddő a vita.

Eddig ott volt egy fasza kép, amit csodált a világ, most ott van egy paca. De ezzel nincs gond, mert egy magadfajta retard hülye azt mondja. Ehe.

A továbbiakban pedig kopj le rólam, ha mások véleménye érdekel, majd elolvasom másoknál.
Te meg majd szólj, ha a gondolkodás csodája egyszer megesik veled, és képes leszel önálló véleményt alkotni is - bár kis esélyt látok rá.

s 2017.05.03. 12:08:42

@cardiobascuralis 3: "De máshol azért nem így van, tudom, nem hiszed el"
Nagyon görcsösen akarod bizonyítani, hogy nálatok nem így van. Ez már eleve gyanús.

"Amúgy, faszfejkém, olvasd el a kép alkotójának véleményét.
Véletlenül pont egyezik az enyémmel."
Engem az sem töltene el felhőtlen örömmel, ha Leonardo maga festi rá Az utolsó vacsora című képére lagzi lajcsit. Nyilván nem tett volna ilyesmit, de ha véletlenül mégis megesett volna, azt rendkívül nagy csalódásként élném meg. Ludovico Maria Sforza sem szerepel egyébként a képen, mert nem illik a jelenetbe. Ez nem Leonardo téma iránti bámulatos érzékének tulajdonítható. Akkoriban ez szinte természetes volt, mindenki így gondolta. Még a Milánói Hercegség régense, Milánó uralkodó hercege, a művészetek nagy pártolója, Leonardo da Vinci és más képzőművészek bőkezű mecénása is.

cardiobascuralis 3 2017.05.03. 13:47:05

@Pop40:
@s:
Faszfejkéim, megvan ez a bekezdés:
"Ami a kereskedelmi TV csatorna műsorpromóját (vagy mit), illetve G.L. portréját illeti, az a kép nem a Bud Spencer rajz hátterébe került, hanem mellé, csupán az volt a szerencsétlen döntés, hogy szintén fekete hátteret kapott, és így egybemosódott az én munkám hátterével. Azt gondolom, hogy ha más háttérszínnel készül el az a kép, akkor az a botrány egyáltalán nincs. S így, mivel technikailag nem érintette az én rajzomat, személy szerint egyéb hozzáfűznivalóm nincs."
?

És tudjátok is értelmezni?

Leírom úgy, hogy esetleg ti is megértsétek a nulla agyatokkal:
NEM festettek rá semmit, MELLÉ festették.
Az alkotó hadd tudja már, meddig tart az ő képe.

Kinca68 2017.05.03. 16:12:02

@cardiobascuralis 3: De őket akkor is zavarja, ha deklaráltan nincs semmi zavarkeltés. Az egyik szerint akkor is odáig tart a kép, ha maga a festő mondja, hogy nem, a másik pedig szövegértési problémákkal küszködik, a leonardós példájából tisztán látszik. Reménytelen, hagyd szerintem, joguk van rosszul érezniük magukat.

Pop40 2017.05.03. 19:41:55

@cardiobascuralis 3:

Leírtam már egyszer, de a magadfajta majomnak láthatóan sokszor kell:

Adva van egy böszme nagy fal, tököm tudja hány száz méter.

És adva van egy magadfajta retard hülye, aki nekiáll magyarázni, hogy Galambosék az egész kibaszott akárhányszáz méteres falon nem találtak más helyet, csak és kizárólag BS képétől fél méterre. Sehol máshol nem volt hely.

Hülye vagy, csak nem forogsz.

Pop40 2017.05.03. 19:49:01

@Kinca68:

Hát persze, hogy nincs semmi zavarkeltés. Eddig volt ott egy országhatárokon túl is híres kép, most meg van ott egy ronda paca. De igazad van, ezzel a világon semmi gond nincs, sőt, nagyon fasza, hogy pár majom BS hátán akart népszerűséget magának, és sikeresen tönkrevágtak egy híres és értékes alkotást. Most tényleg sokkal jobb.

Valóban, az ilyen szituációktól, meg a nehéz felfogású hülyéktől tényleg rosszul érzem magam. Szerencsére nem csak én.

11110000 2017.05.04. 03:53:49

@Pop40:
Seggfejkém, ha már az alkotó szerint sem a kép része volt, ahova festettek, akkor nem mindegy neked, hogy 20 centire volt mellette, vagy 20 méterre?
Te vagy a megmondóember, hogy kinek mit szabad?

Hahaha, valójában csak egy agyatlan kis segg vagy, aki erőlködik, és mindjárt beszarik.

Még egyszer, csak neked, ostoba seggfejke (kiemelés tőlem, a hozzád hasonló agyatlan seggeknek):

"mivel technikailag NEM érintette az én rajzomat, személy szerint egyéb hozzáfűznivalóm nincs."

Írjam lassabban, hogy felfogd?
A "nem érintette" szókapcsolatból melyik szót nem ismered?

Nálad nehezebb felfogású hülye a világon nincs, te szerencsétlen segg.
Szóval kurvára rosszul érezheted magad saját magadtól, ráadásul egy életen át össze vagy vele zárva.
Nagyon szar lehet neked.

Azt mondjuk megértem, ha szerencsének érzed, hogy nemcsak te vagy ennyire nehéz felfogású idióta, hanem tényleg vannak még itt haverjaid.

Pop40 2017.05.04. 13:46:14

@11110000: Mi van, kismajom, hoztál új nicket, hátha azon értelmet nyernek a baromságaid?
:D. Hozz még 4 új nicket, és akkor annak fogsz tűnni, ami vagy: egy valódi hatökörnek.

Látom, beakadt a lemez, elmondtad ugyanazt a hülyeséget, amit eddig 23-szor.

Megpróbálom pontokba szedni, amire valamiért sose válaszolsz, kettőig talán egy magadfajta fogyatékos istenbarma is el tud számolni.

1, Szerinted mi a lófaszért festett a tv2-es csürhe épp BS képétől fél méterre egy 200-300-sokszáz méter hosszú falon?

2, Szerinted lehet valami összefüggés aközött, hogy hirtelen az összes majom BS képénél akart festegetni? Hogy 1 éven át a leghülyébb graffitis is kibírta, h hagyja nyugton a képet, de most, h Lajoséktól vérszemet kaptak, úgy voltak vele, ha nekik lehet, nekem is?

Pop40 2017.05.04. 13:50:24

@11110000:

Ja, és egy harmadik kérdés:

3, Eddig egy híres, és minőségi portré volt ott, most meg egy paca.
Ez ennyire örvendetes fejlemény a magadfajta degenerált faszfejeknek?

No, ERRE a három kérdésre válaszolj, az alkotó huszadjára beidézett írása nem érdekel, még akkor se, ha a szellemi képességeidből én sem nézek ki többet, csak azt, hogy százszor bemásolod más véleményét.

11110000 2017.05.04. 17:35:50

@Pop40:
1. Ott volt hely. Nem tök mindegy, hogy a képtől hány centire fest, ha nem a képre fest?

3. A képet lefesteni szerintem sem volt szép dolog. De ez egy graffitifal, amit ide festenek, az nem az örökkévalóságnak készül, hanem a pillanatnak.

Láthatóan továbbra is agyatlan segg vagy, aki képtelen kiszabadulni a mókuskerekéből. Hát akkor hajtsd még vagy ezer kört, rajta. Láthatóan csak szidni akarsz valakit, és kurvára nem zavar, hogy még a kép alkotója szerint sincs igazad.

Gyúrjál agyra, ráférne az egyetlen agysejtedre.

Pop40 2017.05.06. 15:51:04

@11110000:

1, Aha. Ott volt hely. Sehol máshol nem volt hely a 200 méteres falon, csak és kizárólag a BS portrétól fél méterre. Mert máshol mindenhol sokkal értékesebb tartalom volt a falon, 300 méteren át. Nyilván Picasso-, Monet-, és Cézanne-művek követték egymást, hogy a BS-portré volt a legértéktelenebb köztük.

Helyből vagy ennyire segghülye, vagy nekifutásból?

Nem csodálom, hogy a 2-esre nem sikerült válaszolnod, abból lejön, h alapban mekkora baromságokat beszélsz.

3, Nem az örökkévalóságnak készül? Ehhez képest még a leghülyébb graffitisek is kibírták majdnem 1 évig, hogy összefirkálják. Egész addig, míg a tv2-es csürhe zöld utat nem adott nekik, hisz "ha nekik szabad, nekem is".

Persze amíg mindig akad 1-2 ilyen magadfajta majom, aki a legnagyobb pusztításnak is csorgó nyállal tapsikol, addig nyilván nincs vesztenivalójuk.
Lényeg, hogy a minőségi és világhíres portré helyett most ott egy paca, engem meg arról győzköd egy elmegyógyintézeti szökevény már jó 1 hete, hogy most aztán mennyire fasza történet lett ez így.
süti beállítások módosítása