Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Boldog Mucika napot minden Nőnek! Mi a baj ezzel?

2017. március 08. - Szarvas Norbert

mucika_nap.jpg

Kedves (azt mondják) csodálatra méltó Hölgyemény!

Kérlek áruld el nekem, hogy miért akarod mindenáron beárazni a szerelmedet, miért akarsz egy árcímkét ragasztatni imádott párod által a füledbe, mint amikor a marhákat viszik a farmervásárra? Minél nagyobb az ajándék, minél szebb a rózsabokor, annál jobban érzed magadat szeretve? 

Nem érzed, hogy tulajdonképpen szembemész mindazzal, amit képviselni szeretnél? Mert ki akarná magát pénzért eladni? Ki akarna pénzért boldogságot vásárolni? Mert azt biztosan tudom, hogy Te NEM akarsz ilyesmit! Ehhez képest minden évben van egy Valentin nap, egy évforduló, egy heti forduló, egy napi forduló, egy "már 5 perce nem vesztünk össze" forduló, egy névnap, egy karácsony, egy hanuka, egy Nőnap és még ki tudja, hogy micsoda arra, hogy megemlékezzünk rólad. 

És hogyan emlékezhet meg a FÉRFI rólad és a jeles napodról, amiből minden évben csak egy van (igaz az adott egy napból van évente vagy 40 darab), minthogy fogja magát és belemártogatja magát az amerikai mézesmázos rózsaszín szirupba és rutinszerűen bemegy a boltba venni egy "legalább egy virágot" féle szuper és felülmúlhatatlan ajándékot. 

És Te tényleg attól érzed magad Nőnek és szeretve, ha a férfit (akinek szeme elött egy esetleges öri-hari félelme lebeg Damoklesz kardjaként a feje felett....) belekényszeríted ilyen méltatlan helyzetbe? Mert ez az életben nem úgy működik, mint ahogyan Justin Timberlake vagy Mr. Grey míveli az amerikai bullshit filmekben. A való életben egy férfinak ez általában egy kellemetlen és méltatlan helyzet, hiszen

egyrészt kötelező ezeken a napokon szeretni, miközben tudjuk, hogy vannak nehezebb napok is.

Másrészt kötelező vásárolni a "nőnapi 20-30%-os felárral" valamit, holott mi tényleg csak akkor szeretünk vásárolni, ha saját gondolattól vezérelve lephetjük meg a párunkat. És őszintén egymás között megvallva, nincsen sok meglepetés ezekben a mesterséges mondvacsinált napokban, amikor mindenki tudja, hogy mire megy ki a játék... 

És a szeretett NŐ mosolya sem mindig teljesen őszinte. Nagyjából sejti, hogy mire számíthat és érkeznek a "jujj de jó, mennyire meglepődtem idén 40-ik alkalommal, 5 éves együttlétünk alatt már a 200. alkalommal!". Annyira mű, annyira mondvacsináltak ezek a napok. 

A Férfi elött pedig három lehetőség van! Nem vesz semmit, vesz egy jelképes túlárazott csokit/virágot vagy valami drága dolgot. A drága dologgal az a baj, hogy attól nem fog téged jobban szeretni, csak beárazzátok a saját magánéleteteket és talán palástoljátok a meglévő problémákat. De ezzel a képmutatással garantálom, hogy nem fogjátok megoldani a dolgokat. Semmi nem lesz jobb!

És mi a jó a virágban, ha már itt tartunk? Jártam ma a várost és mindenhol virágcsokorral közlekedő Mucikákba botlottam. Úgy éreztem magam, mintha egy temetőben rohangálnék, ahol mindenki vidáman sétálgat kezében a sírból kiásott csontdarabkával!

Hidd el nekem, hogy a virág élve szép a természetben! Abban semmi szépség nincsen, hogy két talicska pénzért a hős férfi fakó lován lebagtat a legközelebbi virágárushoz, ahol már haldokló "egykor élettel teli" növékenyeket vásárol, amit aztán örömmel fogadsz. Majd beraksz egy vázába, két percig örömködsz benne, aztán legközelebb akkor veszed a kezedbe, amikor már elrohadt. Addig pedig az elmúlás és rothadás mámorában fürdőzől otthon, minden pillanatban,amikor rápillantasz szerencsétlen növényekre. 

Azt hiszed, hogy ez a szerelmetek jelképe. Ez barbárság! Ez pusztítás! Ez megalománia! Jah, hogy Te csak 1 szál virágot kaptál? Szerinted ezzel máris felmentetted magad? Ha minden nő Magyarországon idán kapott egy szál virágot, akkor elpusztul a napokban több millió szál növény. És azt már tudjuk, hogy minél több a szál, annál nagyobb a szeretet. 

Mikor hagyunk fel ezzel az önpusztítással? Miért nem lehet azt kérni, hogy menjetek el kirándulni a természetbe és ott gyönyörködni a táj illetve a virágok, növények szépségében?

Ezt csak mellékesen jegyeztem meg!

Visszatérve az eredeti problémához! 

1910-ben határozták el, hogy nemzetközi nőnapot tartanak annak emlékére, hogy 1857. március 8-án New Yorkban a textilipari munkásnők a béregyenlőségért és munkaidő csökkentéséért sztrájkoltak. A dátum akkor vált véglegessé, amikor 1917-ben Oroszországban ugyanezen a napon tüntettek a nők kenyérért és a békéért. Az ünnep igazi születése korábbra, a századfordulóra tehető, és szorosan összekapcsolódott a nők különböző jogainak követelésével.

Néhány évtized elteltével, amikor már egyre több országban vívták ki a nők a választójogot, és a mozgalom elérte legfőbb célkitűzését, hanyatlani kezdett. A 60-as évek nőmozgalmai során viszont új értelmet kapott a nőnap: a nők már az egyenjogúságukért küzdöttek. 1977-ben az ENSZ is elismerte, és felvette a világnapjai közé.

Magyarországon először 1914-ben ünnepelték a nőnapot. 1949-től az állami propaganda állította a saját szolgálatába, a rendszerváltás után viszont az ünneplése visszaszorult. Érdekes momentum azonban, hogy Oroszországban a mai napig munkaszüneti nap március 8.

Csak szeretném jelezni, hogy a Nőnap nem a szeretetről szól és nem a Valentin nap második felvonása, mint ahogyan mégis sokan megélik. A nőnap egy igen komoly történelmi eseménysorozatnak a megemlékezésére szolgál. Nem gondolom, hogy itt helye lenne a rózsaszín mézesmáznak, mikor Nők harcoltak a jogaikért és az életükért! Persze a kapitalizmus hamar felismerte ebben az üzleti lehetőséget és gyorsan megtalálta magának az "így illik" procedúrát. Aztán ma már tényleg mindenki reflexből ajándékoz, mert így illik! Hogy miért? Mert mindig így volt és mindig így lesz!

És miért volt mindig így? Mert mi már belenőttünk (és a szüleink is) egy szabadabb és egyenjogúbb világba, ahol nem feltétlenül kellett abban az értelemben harcolni az egyenjogúságért, mint ahogyan tették azt a múlt század közepéig. 

És legyünk őszinték! Ma már igazi egyenlőség van és ezt a fajta " női elnyomottak károsultságot" inkább belenevelik a modern nyugati világ női, mintsem átélnék azt igazi valójukban. Persze vannak súrlódások, de itt már régen másról van szó. De tök felesleges erről beszélni, hiszen Én még életemben nem hallottam volna, hogy az ilyenkor kötelező csoki-virág-ajándék és puszi-puszi kombón kívül bárki egy szót szólt volna arról, hogy mire is emlékezünk meg.

Ma már ez alanyi jogon jár a nőknek, és a nők napja a létükre emlékezik meg és nem arra a történelmi eseményre, mint amiért egyáltalán életre hívták. 

És akkor visszatérünk az eredeti felvetésemre, hogy beárazzuk a saját szeretetünket, szerelmünket. Minél jobb az ajándék, annál nagyobb a szeretet. Pedig azt gondolom, hogy a szeretet és az egymás iránti tisztelet vagy jelen van a mindennapokban, vagy megette a fene (és ezen egy ajándék sem segíthet).

De Ti tudjátok!

 

 ►►►►

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr1812322713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szubrina 2017.03.08. 16:21:50

"És Te tényleg attól érzed magad Nőnek és szeretve"
Nem, nem attól érezzük magunkat szeretve, ha az egyetlen valóban nekünk szánt napon SE emlékezel meg rólunk egy KIBASZOTT SZÁL VIRÁGGAL (60 Ft, de nem az ár a GESZTUS számítana).

Ne értékeld, hogy mosunk, főzünk, kielégítünk minden alkalommal (veled szemben, aki erre vajmi kevés alkalommal vagy képes, mert pornón szocializálódtál). Ne értékeld, hogy meleg étellel várunk otthon.

Tesszük mindezt azon a munkán felül, amit te is elvégzel ráadásul mi kevesebb pénzért, mert, hogy hogy nem ez még mindig így van...ki a faszt érdekel, mert ez neked JÁR és semmit sem kell tenned cserébe, mert te vagy a teremtés koronája.

Mekkora teher (anyagi és fizikai) és fáradtság az utadba akadó kolléganőknek azt mondani: "Boldog nőnapot!" Pedig hidd el ez jól esne...

Szarvas Norbert 2017.03.08. 16:40:14

@Szubrina: erre csak annyit szeretnék mondani, hogy szép demagóg elképzelés a "mosok főzök takarítok", de nálunk például munkamegosztás van és Én mosogatok, fele-fele arányban főzök, és takarítok is:) a teregetést ne felejtsük ki! És mindemellett mindent én szerelek, ha kell valami:)

Jah és többet dolgozol sokkal:)

Na ilyenkor mi a helyzet?

Szubrina 2017.03.08. 16:49:30

@Szarvas Norbert: Ilyenkor az a helyzet, hogy ez egy egyedi elszigetelt eset, gondolom a környezetedben is csak ilyen lelkes férfiakat látsz ( te egy másik dimenzióban élsz), akik munkaidő után masszírozzák a kis asszonykájuk lábát és kiszolgálják mindenfélével. Az asszony nyilván kevesebbet is keres, arányaiban is, mint te...de tudod mit ne köszöntsd fel, de a szülinapján, a névnapján se és Karácsonykor se, legyen minden nap szürke hétköznap, Isten ments, hogy bármi is kizökkentsen belőle, így anyagilag milyen sokat meg tudsz spórolni és az idődet is, nem kell a várost rónod vagy a netet bújnod egy Karácsonyi ajándékért...Valentin-nap baromság, hisz te MINDEN NAP imádod a kedvesedet, minden nap elhalmozod, ja nem...leiratkoztam sajnos...

Szarvas Norbert 2017.03.08. 16:54:10

@Szubrina: félreértesz. attól nem lesz szürke hétköznap, mert nem akkor "csinálok" valamit, amikor kötelező és elő van írva. Sokkal hitelesebbnek érzem, ha akkor vannak "izgalmas és rendkívüli" napok, amikor nem számít rá a másik és valóban szívből jön

Amúgy Én sem maszírozom munka után az asszony lábát (utálok maszírozni):) ahány ház, annyi szokás szerintem.

Én nem imádom minden nap a kedvesemet, és ezt ebben a posztban is leírtam, hogy vannak kevésbé happy napok. Az élet már csak ilyen. Fenn és lenn. De próbálom a cselekedeimet is ehhez igazítani és megmaradni őszinte embernek, aki nem csinál semmit "akarata" ellenére.

Szubrina 2017.03.08. 17:11:15

@Szarvas Norbert: Sajnos pedig az emberek többsége olyan, hogy elfelejti értékelni azt a fáradozást és igyekezet, amit a másik elkövet érte. Tudom, hogy mindig bennetek van ez a nők elleni izé, valamiféle pinairigységből eredhet, de ismerd már be, h a nő többet tesz otthon, mint a férfi, egyszerűen alkalmasabbak is vagyunk rá, ahogy a gyermeknevelésre, ennek még fizikai magyarázata is van hiszen az agyunk is különbözően működik.
Én gyűlölöm is ezt a világot, amibe belekényszerítik a nőket, ami bizony, bizony a családok kárára is megy, az agyonhajszolt nő, aki a meló után elkezdi otthon a második műszakot. Ez nem egyenjogúság, ez embertelenség és sajnos sokaknak nem jut eszébe ez maguktól, h értékeljék, ezért érdemes nem boszorkány üldözni az ilyen alkalmakat, hanem igen is kihasználni. Demagógiának, közhelynek nevezni a tényeket nagyon ügyes kis csúsztatás.
Te magadból indulsz ki a saját kis elszigetelt példádból és olyan férfiakban erősíted meg a gondolataidat, akik amúgy is leszarják otthon az asszonyt.
Ehhez végképp csak Gratulálni tudok!

Szarvas Norbert 2017.03.08. 17:16:00

@Szubrina: hát a környezetem is tele van ilyen emberekkel, sőt az ügyfeleim révén idegen családok életébe is betekintést nyerek és nagyjából már így működnek a dolgok annak ellenére, hogy a sztereotip gyár mást akar belénk magyarázni. A világ változott. Az emberek változtak. A férfiak elháziasodtak. A nők pedig vadabbak bizonyos társadalmi értelemben.

Talán nem véletlen ez a hasonlat:

Amíg régen lányok voltak, addig ma már nők, miközben a férfiakból fiúk lettek....

Untermensch4 2017.03.08. 17:17:40

@Szubrina: " te egy másik dimenzióban élsz"
Ez egy igazi univerzális érv. A dehumanizálás enyhébb formája, gratulálok. Egyébként tudod hogy a vágott virágok kitermelése, boltokba majd később szemétként el -szállítása során mennyi üzemanyagot pöfögnek bele a levegőbe ami oly fontos neked?

Untermensch4 2017.03.08. 17:20:16

@Szarvas Norbert: Egész jól sikerült írás. A mélyben rejlő egyik összetevőt a "kegyes hazugság" intézményében vélem látni. Állítólag az emberek szeretik az igazmondást és az őszinteséget de vannak érdekes kivételek amikor az igazság "rossz", a hazugság "jó".

Untermensch4 2017.03.08. 17:24:01

@Szubrina: "Sajnos pedig az emberek többsége olyan, hogy elfelejti értékelni azt a fáradozást és igyekezet, amit a másik elkövet érte. Tudom, hogy mindig bennetek van ez a nők elleni izé, valamiféle pinairigységből eredhet..."
Sajnos pedig az emberek többsége olyan hogy boldog párkapcsolatot hazudik a környezetének és magának, ahelyett hogy őszinte lenne a másikkal, még ha ez fel is vetheti a "tényleges egyenjogúság vagy szakítás" válaszutat. Tudom hogy bennetek van ez a férfiak elleni izé, valamiféle péniszirigységből eredhet...

Szubrina 2017.03.08. 17:25:57

@Szarvas Norbert: Rossz irányba változtak a férfiak és ezt az összes nőismerősöm elmondhatja, nincs becsületük, tekintélyük, ellenben továbbra sem segítenek a nőknek. Ezért van annyi válás nem azért, mert olyan csodálatosak lettek a férfiak, hogy már nem is kérnek belőlük a nők.
Komolyan mondom beszarok ettől az igazi álomszerű valóságérzékelésedtől ez már nem is más mint bájosan bugyuta.

Szubrina 2017.03.08. 17:29:08

@Untermensch4: Rendben akkor egy talpmasszázzsal örvendeztesd meg az asszonyt, az nem növeli a biológiai lábnyomotokat, sőt:)...ja azt sem, elvből nem, meg különben is kommunista ünnep. Meg mitől több egy nő, mint egy férfi végül is csak végigborotválkozza értetek az életét nyaktól a talpáig és havonta 5-7 napig görcsöl és vérzik...ezek elhanyagolható dolgok, hiszen GENDERizmus van, a nők nem is nők csak emberek...jajistenem, jajistenem, de nem jön be ez a beteg világ

Untermensch4 2017.03.08. 17:33:34

@Szubrina: Nem lehet hogy azért (is) van annyi válás mert bár a társadalmi nyomás belekényszeríti a házassági papírba az embereket ("mer' ez az élet rendje"), de attól még a monogám élethosszig tartó párkapcsolat egy szado-mazochista egyház intézménye amit azóta túlhaladott politikai-hatalomtechnikai okokból anno lemásolt az elvileg szekuláris állam, és minél nagyobb az egyenjogúság/egyenrangúság (nem állítom hogy eléggé megközelítettük már a 100%-ot...) annál jobban ledobják magukról a béklyót az emberek ha nem kapják meg gyerekkoruktól a vallási-totalitárius nevelést/idomítást?

Szubrina 2017.03.08. 17:35:03

@Untermensch4: Nálam pont rossz ajtón kopogtatsz, nálam jobban senki nem ítéli el a látszatkapcsolatokat, az őszinteség híve vagyok, de mivel becsületes, őszinte hűséges férfival még soha, ellenben becstelen, hazuggal jó sokszor találkoztam inkább egyedül élem mindennapjaimat.

Szubrina 2017.03.08. 17:41:38

@Untermensch4: Úgy gondolom, h a házasság egy faszság, sosem álmodtam róla, h királylány ruhában csattogok az oltár felé...sztem csak abban az esetben érdemes, ha valaki komolyan is gondolja és bizony, ha gyermeket nevel, akkor kutya kötelessége kitartani a család szentségében. Sztem a monogámiával nincsen baj, inkább azzal, h az emberek elfelejtik magukban újra és újra megerősíteni, mennyire szeretik a másikat, mert lusták és mert a beteg neoliberalizmus azt sugallja Carpe Diem és mekkora hülyeség a monogámia. Már a halálos betegségek sem rettentik el az embereket attól, h össze-vissza félrebasszanak természetesen csak gumi nélkül (zokniban lábat mosni), kiváltképp a férfiakat. Félrelépésre a legjobb ürügy, otthon nem kapja már meg amit akar...ja mert asszony két műszakban (melóhelyen és otthon) lestrapált és ráadásul a férfiak szexuális kultúrája a béka segge alatt leledzik, sk. tapasztalat, tehát miért is tegye szét a lábát a nő, ha csak a másiknak okoz ez örömet? Nem csak az általam korábban említett érvek, de ez is vastagon benne van abban, h egyre több nő választja a szingli életmódot és köt örök hűséget a vibrátorával.

Untermensch4 2017.03.08. 17:44:26

@Szubrina: "végül is csak végigborotválkozza értetek az életét nyaktól a talpáig és havonta 5-7 napig görcsöl és vérzik"
Én még soha nem gyakoroltam a legenyhébb nyomást sem nőre hogy borotválkozzon, ellenben fordítva már többször tapasztaltam ezt. A menstruációról miatt meg pont annyi felelősség terheli sztem a férfiakat mint a nőket a ffiak tesztoszteron miatti fokozott kockázatvállalási hajlamáért ami miatt hajlamosabbak hamarabb meghalni.
Amikor azt írtad: " hiszen az agyunk is különbözően működik", ugye következik ebből hogy másik nézőpontból meg a mi agyunk is különbözően működik. Most akkor erre varjunk gombot... az lenne a jogegyenlőség és a nálunk agyonhallgatott meritokrácia lényege hogy mindenki képességei szerint cselekszik. Annyiban egyetértek a "beteg világ" kitételeddel hogy ezt a statisztikailag jellemző nemek közti mentalitáskülönbséget sokan úgy leegyszerűsítve élik meg (élik ki) hogy a ffi először üt aztán gondolkodik, a nő meg manipulál.
Ha ismernél meglepődnél hogy a talpmasszázson kívül simogatásban is milyen ügyesek az ujjaim... ;)

Untermensch4 2017.03.08. 17:46:46

@Szubrina: " az őszinteség híve vagyok, de mivel becsületes, őszinte hűséges férfival még soha, ellenben becstelen, hazuggal jó sokszor találkoztam inkább egyedül élem mindennapjaimat"
Hmm... ugyanez fordítva... mik a terveid holnap kora délután?

Kjos 2017.03.08. 17:46:50

Nem a nöm napja van ma, nem a kurvak, ribancok napja ez, hanem Nőnap.
Nő az ember kedvese, de ez csak egy csoport az iras alapvetoen hibas.
Nőként van alkalmam koszonteni leanyaimat, akik vegtelenul halasak ezert. A pusziert, a vagott viragert, a csokiert, azert, mert nokent nezek rajuk, nokent (leendo nokent) kezelem oket.
Nő az ember edesanyja is, vagy a nenikeje.
S ha mar kiuresedett vilagot akarsz latni (ami azert nem igaz), lasd meg azt is, hogy ez egy alkalo arra, hogy kicsit lassulj, megallj, s kumutasc a hetkoznapok rohanai miatt esetleg hanyagolt tiszteletedet a Nő irant.
Mert megirtad am, hogy tobbet dolgozol, mint a parod, s ezzel ki is bujtattad a szoget a zsakbol.
Eletpalyat tekintve soha nem fogsz tudni tobbet dolgozni egy nonel. Soha nem er a munkad annyit, mint egy no kiveteles lehetosegebol eredo "munkaja", a szules, gyermekneveles (ne hidd, hogy megfelezheto), munkabol valo faradt erkezeseid soran tanusitott turelme, tamogatasa.

Polgari nevelest kaptam, ahol mindig volt virag az asztalon. Szep az ott is. Egy tulipan, rozsa, stb. egyebkent is csak par napig virit, teves beallitas az, hogy meggyilkolom, ha leszedem.
A viragot mindig is a kornyezete disziteseert, illatositasaert termelte az ember. Kimegyek a kertbe, s viszek be a vazaba par szalat. Vagy megveszem.
Szep ez igy.

S nem tudom; milyen kutatas alapjan allitod, hogy dragabbnal dragabb ajandekokkal lepik meg a ferfiak a noket, s hogy ez valoban altalanos-e.
Te mit mondasz ma a kedvesednek? Hogy kotottel ket fundamentat, meg harom csok-ot; gyulik a penz a szamlan?

A szepet kell keresni, s ha igy teszel, konnyebben megtalalalod.

Szubrinat is szeretettel koszontom.

Szubrina 2017.03.08. 18:09:20

@Untermensch4: "Én még soha nem gyakoroltam a legenyhébb nyomást sem nőre hogy borotválkozzon, ellenben fordítva már többször tapasztaltam ezt"
Ja, mert valahogy ezt nem kell külön kérni elég a társadalom hatalmas vállainkra nehezedő nyomása, egy nő ilyen legyen, egy nő olyan legyen és ha nem olyan jó, h nem kövezik meg, de minimum összesúgnak a háta mögött, h "nézd milyen csúnya, igénytelen, akármi".

A manipulációról nem tudok nyilatkozni, mindig a legőszintébb naivitással vettem részt párkapcsolataimban, soha semmiféle hátsó szándék taktika, nyomás...ami a szívemen, az a számon (ennek is megvan a böjtje...mert nem ehhez vannak szokva a férfiak)

Az ismeretségünk, ahhoz nem lenne elég, hogy "élvezhessem" simogató ujjaidat, mármint tudom, h neked (nektek elég ennyi) de én nőből vagyok...valami érzelemnek nevezett izé se ártana (na nem a gyűlölet) ehhez.

Mivel az autó témában annyira nem értettünk egyet, hiába volt korábban a MÁVban egyetértés (ha jól emlékszem) számomra ez nem elegendő, mert ha valakivel alapvető dolgokban nem értünk egyet, akkor az alkalmazkodás lehetetlen lesz (ezért is a sok válás, mert hirdetik, h toleráld a másikat, pár évig megy is, de aztán, szóval rosszul választanak társat, rossz szempontok alapján) Én ezt a hibát nem követem el vagy egymásba illő puzzle darabok leszünk vagy nem leszünk egymáséi...

egyébként tudom, h csak poénnak szántad, de ha mégsem akkor sem, kösz!

Szubrina 2017.03.08. 18:14:41

@Kjos: Köszönöm és jól esett a kommented úgy egészében, mibe kerülne ez az elismerés, pár szóba? Nem anyagi kérdés, olyan kevésért hálásak tudnak lenni a nők...Nagyon szép az a virág a kertben is, de aki nem rendelkezik kerttel, mint pl. én, az sose lásson tulipánt otthon...még akkor se, ha olyan gyönyörű és illatos, h az ember ahányszor ránéz jobb kedvre derül.

Untermensch4 2017.03.08. 18:29:08

@Szubrina: Nyilván a net kissé szűk információs csatorna ahhoz hogy tényleg megismerje egymást két ember. Abban sem vagyok biztos hogy a közlekedés problémája kapcsán valóban kibékíthetetlen elvi ellentétben leledzünk. Sőt, magában az ellentétben sem vagyok biztos, ennél a témánál is okozhat zavart a szűk információs csatorna használata (főleg hogy tudom magamról, írásban rosszabbul adom elő a gondolataimat mint hangzó beszélgetésben).
Csak kisebb részben volt poén, amennyire humoros személyiség szoktam lenni, azzal együtt ez mondhatni teljesen komoly... "vagy egymásba illő puzzle darabok leszünk vagy nem leszünk egymáséi" Igen, szerepek és alakoskodás nélkül. Az a gyanúm hogy mindkettőnk dühe a világból "kapott", ha "egyformán nem illünk bele" az nekem érdekes egybeesés.

Szubrina 2017.03.08. 18:53:32

@Untermensch4: Én leginkább éppen ezen a "szerinted szűk" kommunikációs csatornán és éppen írásban szeretek ismerkedni, mert ilyenkor igazán lehet a másik ember lelkére és gondolataira koncentrálni, anélkül, h a kuszán álló haja vagy egy aktuális pattanás az orrán, elvonná erről a figyelmemet. (Persze én magamból indulok ki, h nyilván nem hazudik az a másik se saját és az én jól meggondolt érdekében. Na itt már voltak "kisebb" pofáraesések, de a karma majd őt bassza jobban pofán, remélem. )

Attól függetlenül, hogy minden erőfeszítésem ellenére vannak helyesírási és elütési, néha oda nem figyelésből kialakuló stilisztikai hibáim én még is úgy gondolom, írásban tudom a legjobban megmutatni kiről, miről mit gondolok...

A dühöm abszolút a világ miatt van, amiatt amilyenek benne az emberek, de ha pozitívan nézem, akkor lehet nem tudnám értékelni az értékes rendes embereket, ha nem oly kevesen lennének, faszfej társaikkal ellentétben. Egyébként mindig feszültségforrás vagyok, habár sokszor megkapom, különböző fórumokon a tusé szöveget, h "baszatlan vagy" én orgazmusok sora után is ugyan olyan morcos tudok lenni...

Na szóval, nem is olyan rég találtam erre a blogra, de ma Nőnap alkalmából ünnepélyesen leiratkoztam, mert annyira rosszul esett ez az írás. Miért kell ideológiát gyártania valakinek a figyelmetlenséghez, lustasághoz? Írja azt szarok a nőkre oszt jó van...

A társkeresősdit is lezárom, mert kurvára Off.
Szépeket!

Untermensch4 2017.03.08. 19:57:09

@Szubrina: Nem is Off, pont kapcsolódik a poszt témájához... :)
Az hogy mindig "feszültségforrás vagy és megkapod a tusé szöveget", pont alátámasztani látszik hogy ez a kommunikációs csatorna túl szűk. Ha blogot írnál, ott már a hozzászólásnyinál jóval nagyobb terjedelem segíthetné a jobb megértést (a faszfejek esetében nem, de ők úgyis reménytelenek). Ha nincs személyes jelenlét és kapcsolat akkor nem csak a kusza haj vagy egy pattanás nem látszik, azt sem látni és hallani hogy mennyire őszintén "mondja" az ember amit mond (illetve, ír). Aki hazudni, manipulálni akar, jobban meg tudja fontolni és válogatni a szavait. Élőben a gyorsabb interakció miatt hamarabb kibújik a szög a zsákból.
Ne iratkozz le egy poszt miatt, lesz itt még sokkal jobb meg rosszabb is (bocs Norbi...).

Ballentines 2017.03.08. 20:28:38

@Szubrina: Ezzel a hozzáállással ne csodálkozz, ha örökre egyedül maradsz! Te mikor adtál férfinapra bárkinek is valamit? Gondolom, nem is hallottál még férfinapról. Pedig az egyenlőség valhol itt kezdődne.
Aki ilyen önző, hogy csak kapni akar mindent, adni semmit, az meg is érdemli a magányt. KÖLCSÖNÖSSÉG.

Szubrina 2017.03.08. 20:33:48

@Ballentines: Értem, tehát az olinkluzív+szexuális ellátás az =SEMMI. Na ezért vagyok egyedül. Az egyenlőség meg ott kezdődik, h menstruáljál 28 naponta 7 napot, görcsökkel, vérzéssel, ha meg van, akkor még akár egyenlőek is lehetünk, amíg erre nem vagy képes van mit kompenzálnod a nők felé és ez csak egy a sok közül.

Kjos 2017.03.08. 20:37:51

@Ballentines: elolvashatnad ujra Szubrinat. Ugy tunik, nem nagyon ertetted, hogyan is velekedik. (Csak szuk ez a csatorna :).)

Szubrina 2017.03.08. 20:40:49

@Kjos: mint a szülőcsatorna;)

Kjos 2017.03.08. 20:49:39

@Szubrina: negy gyerekem van, de nem tudom. Pont ezert a tisztelet :).

Szubrina 2017.03.08. 20:53:38

@Kjos: Miért nem lehet megérteni, hogy mi nők szívesen megszakadunk a melóban és otthon HA ÉRTÉKELIK és MEGKÖSZÖNIK (akár azzal, ha kicsit utána olvasnak a neten, hogy hogyan lehet egy nőnek orgazmust okozni, akár a jóni masszázs elsajátításával ezek a dolgok nem pénz kérdések). Miért olyan nehéz ez a többieknek, de még ennek megértése is?

Kjos 2017.03.08. 21:07:01

@Szubrina: Norbi igazsagainak altalaban nincs alapja. Te se abbol indulj ki, hogy a ferfiak nemcertik meg a noket. Em azt gondolom, akik nem ertik meg, azok nem ertik meg. Akik igen, azok igen.
Mellesleg az elmult 2000 (vagy negy vagy hat vagy nyolc....) ev ugy telt el, hogyy volt a FERFI, es volt valahol a nő. A nő mint eszkoz, oldalborda, kielegules estkoze, konyha rendben tartoja, stb. Ez a genjeinkben is ott van, az elmult 50 ev keves volt ahhoz, hogy megerthessuk, hogyan is szeretne elni a szabadsagot, egyenjogusagot kapott (hmm), kivivott nő. Egyszeruen ez egy uj helyzet még.
S a draga virag/ajandek dolog sem ordogtol valo: a FERFI osztonosen imponalni akar a nonek, erejet ma nem izomkotegben, hanem hatalomban, penztarca vastagsagban jelzi (sajnos odaig meg kevesen jutottak, hogy szellemi gazdagsaggal imponaljanak).

Szubrina 2017.03.08. 21:13:40

és érzelmi gazdagsággal...
Az Ákos botrány kapcsán tudatosult bennem, hogy mennyire nincs szabad döntési jogunk...akik felháborodtak azon, amit Ákos mondott észre sem vették, hogy pont annak nincs választása, aki inkább otthon tartaná melegen a tűzhelyt és gondoskodna a szeretetteljesen a családjáról, kielégült férjéről, boldog, kiegyensúlyozott (nem bölcsiben, oviban szocializálódott) gyermekeiről. Hanem mi van ehelyett nesze neked, marad minden a te nyakadban, de még dogózzá is nesze szavazójog, te akartad (én ugyan nem) most már érezd magad egyenlőnek, ha meg nem, akkor kibaszott femináci leszbuikus kékharisnya vagy.

Kjos 2017.03.08. 21:18:52

@Szubrina: igen, igazad van, es erzelmi gazdagsaggal.
De tovabbra is altalanositasz.

Szubrina 2017.03.08. 21:22:05

@Kjos: Tudod, amikor csípnek a szúnyogok nem nézem melyik csíp, csapom, amelyiket érem.:)

Kjos 2017.03.08. 21:27:13

@Szubrina: ideje elroppennem akkor...

Mille38 2017.03.09. 05:11:28

Azok, akik egy adott helyzet előnyeit élvezik, mindig azt gondolják, természeti törvény, hogy ez nekik jár. Te is így éled a férfiúi felsőbbrendűségedet.
A tegnap este a férjemtől kapott profiterol pedig kifejezetten finom volt.

Szubrina 2017.03.09. 08:32:09

@Mille38: Itt is Profi terror van.

Mille38 2017.03.09. 12:16:59

@Szubrina: 28 év alatt azért már megneveltem ;)

Szubrina 2017.03.09. 15:08:45

@Mille38: Mennyire libidó gyilkos, hogy be kell őket idomítani...

Mille38 2017.03.09. 16:52:02

@Szubrina: Egy normális házasságban ez kölcsönös. Lehet úgy is fogalmazni, hogy addig súrlódunk egymással, míg mindketten elsimulunk.
süti beállítások módosítása