Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

A végén kiderül, hogy a Fidesz a legnagyobb ellenzője az Olimpiának! Valaki itt hazudik...

2017. február 18. - Szarvas Norbert

olimpia_2024.jpg

Ez történt eddig...

 

Magyarország minden politikai ereje megszavazta évekkel ezelőtt a budapesti olimpiára való pályázásnak a lehetőségét. A Fidesz, mint regnáló hatalom, egyértelműen az ország ügyének tekintette az Olimpiát és beállt mögé. Az ellenzék kihátrált a buliból és úgy érezték, hogy ideje a népszavazás intézményéhez fordulni. Ez egyszer már bejött a vasárnapi boltzár kérdésében. Számtalan antidemokratikus atrocitás mellett belekezdtek az aláírásgyűjtésbe. Közben kormánypárti politikusok sorra nyilatkozták, hogy két éve még túl korai, most már túl késő lenne a népszavazás (gondolom, akkor egyetlen esélyünk az lett volna, ha a megfelelő időpontban, 2016.01.05 13:23-kor népszavazunk- a szerk.). A kormánypárti politikusok egyre inkább elkezdtek hallgatni az Olimpiával kapcsolatban. A népszavazási aláírásgyűjtés lejárta elött becsatlakozott a mainstream vonatra többek között az MSZP is (ekkor már az MSZP tutira ment). Összegyűlt több, mint 250 ezer aláírás (ebből azért lesznek sztornók). A Fidesz összeült és mostmár minden kormánypárti politikus Tarlós budapesti főpolgármester nyakába kezdi tolni a szarcunamit. 

 

És mi lesz ezután?- vigyázat, mert szókimondó tartalom következik

 

Több, mint valószínű, hogy a kormánypárti politikai elit fogja magát és már megint telibe küldi az alternatív valóságot ennek a szánalomra méltó, önmagáért kiállni képtelen népnek a pofájába. És már megint elérkezünk oda, ahonnan indultunk. 

Hasonlóan a vasárnapi boltzáras történethez (miután már a világ is nevetett azokon a gyermeteg, ámbár változatosnak mondható trükkökön, amivel megpróbálták akadályozni a kezdeményezést- lásd a kopaszok...), tízezer százalék, hogy ez a kezdeményezés sem jut el a népszavazás állapotáig. Szép volt, jó volt, megpróbáltuk- gondolhatja a Fidesz és tacskó pártja.  

Ugyanis az átlagos magyar ember olyan szinte képtelen megkülönböztetni a hazugságot a pisztáciától, hogy az már zavarba ejtő. A magyar ember hihetetlenül bürokratikus egy eszme. Őt nem érdekli a hazugság, kivéve, ha a hazugsághoz kitöltünk egy 17HAZUGSÁG formanyomtatványt is, majd két tanúval hitelesítjük. Jelen esetben a nyomtatvány a népszavazás lenne, amin biztosan elhasalna az Olimpia. Valójában annyira azért mégsem hülye a nép (egy bizonyos része), hogy önként behajoljon a giotinba. 

Valószínűleg mostanra ért le mindenki pocijába az üzenet, hogy az Olimpia Budapesten azt jelenti, hogy 8 ezer milliárd adóforint. Ez azt jelenti, hogy még az unokákat is majd jól megszorítjuk. Ezt azért mégse. Na!

Szóval mit tehet az überalles habony kommunikációs nonprofit zrt. közpénzjelleg eltüntető divíziója? Tegyünk úgy, mintha nem történt volna semmi. Kezdjük el azt kommunikálni, hogy tulajdonképpen a Fidesz soha nem akarta ezt az Olimpiát. Ne foglalkozzunk azokkal a videófelvételekkel, amikben többek között Orbán Viktor is a nemzet ügyének nevezi az Olimpiai rendezést!

Még a végén kihozzák, hogy tulajdonképpen már megint a Fidesz és Orbán Viktor védte meg a nemzetet a soros ügynökök áldáz szervezkedéseitől, akik budapesten akartak Olimpiát, hogy meggyengítsék és kifosszák szegény magyar embereket. 

Még jó, hogy ennyire éber vezérünk van!

És miért szánalomra méltó, önmagáért kiállni képtelen nép a magyar? Mert ezt már megint beveszi a bagázs. Valószínűleg már ebben a percben elfelejtette a szavazók fele, hogy Budapesten Olimpiát akartak rendezni és ez a kormány bulija volt. 

Hiszen nem lehetett az Ő bulijuk, mivel az imént mondták a szemünkbe, hogy ők nem is akartak ilyesmit!

És ezzel a kör bezárult. 

Azért valahol tisztelem ezt a kommunikációs technikát, amihez megfelelő embereik is vannak. Szerintem nem mindenki lenne képes egyik nap A-t, másnap B-t mondani. Mindezt a legnagyobb átéléssel!

A duplagondol azt a képességet jelenti, hogy valaki egyidejűleg két, egymásnak ellentmondó nézet birtokában van, s mindkettőt elfogadja.- Orwell 1984

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr5212271242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzAdam 2017.02.18. 19:18:04

Hazudhatnak, de legalább érvényesült a népakarat valamennyire.

Magustanonc 2017.02.18. 21:15:42

@SzAdam: Milyen népakarat? Azt a népszavazás mutatná meg. :p

Satyala 2017.02.19. 11:12:06

@Magustanonc: Ami elől Orbánék bátran elszaladnak, miközben az kiabálják, hogy mi nem is akartunk olimpiát, csak a hülye tarlós... Nem merik felvállalni, hisz biztos bukás, és azt még a fidesz sem engedheti meg magának, hogy naponta szembe nézzen azzal, hogy lehazaárulózza az egész országot. Márpedig ha lesz népszavazás, akkor ezt nem is tagadhatják.

Satyala 2017.02.19. 11:17:09

@Satyala: Orbán a bátor elfutott,
Bátran elszaladt el ő!

A vész láttán ahogy tudott
Farkát behuzva elfutott
úgy messzire s ina szakadt
midőn nyulként bátran szaladt
előre csak lassan jutottt
mert közben töbször elcsuszott
a bátrak bátra hőőős Orbán!

Frank August 2017.02.19. 20:48:25

Az eddig olimpiai pályázatokra el költött pénz,már biztonságban van.A fidesz soha nem mondja el hol van.

Kjos 2017.02.20. 14:33:01

@Magustanonc: a nepakarat az most, hogy a nep nepszavazast szeretne a kerdesrol.
A tortenetnek egyebkent az a pikanteriaja, hog Budapest jol jarna az olimpiaval. A videk lenne az igazi vesztes.

Magustanonc 2017.02.20. 18:52:14

@Kjos: Nem vagyok benne biztos, hogy hosszútávon bárkinek is jó lenne, ha mostanában Magyarországon lenne az Olimpia.

Miért gondolod, hogy Budapestnek végső soron jó lenne ez?

Kjos 2017.02.20. 20:11:16

@Magustanonc: aztanulmanyoztam a mintegy 1400 oldalas tanulmanyt. Termeszetesen sok bizonytalan pont van benne, de egy biztos: a hetszaz akarhany milliardon (a kozvetlen olimpiai kiadasok) tul szukseges 3-4 ezer millird elitetemtesere a terv az, hogy:
1. Megkerjuk az Uniot, hogx a Magyarorszagnak szant (járó) tamogatasokat hamarabb fizessek ki,
2. . Megkerjuk az Uniot, hogx a Magyarorszagnak szant (járó) tamogatasokat az eredeti celoktol elteroen hasznalhassuk fel,
3. . Megkerjuk az Uniot, hogx a Magyarorszagnak szant (járó) tamogatasokat teruletileg atcsoportodithassuk.

Mit jelent ez?

Elore hozunk egy halom fejlesztest, s az osszes Magyarorszagnak jaro penzt Budapestre koltjuk.

Ma Budapest GDP-je az unios atlagbak nagyjabol 105-107 szazaleka(!), mig az irszag atlaga 45 szazalek korrul van.
Sot, a harom legszegenyebb regioban 38-42 szazalek kozott ez az ertek.
Persze ez csak rovid tavon elony, az egyenlotlen fejlodes belathatatlan kovetkezmenyekkel jaro feszultsegekhez vezethet.

kotyesz 2017.02.22. 21:56:31

@Kjos: Nem láttam terveket , de az országnak vannak olyan területei amelyek 30 éve semmiféle fejlesztésben sem részesültek!

Valamint legyen 10000-szer átkozott aki az államosítást téeszesítést a privatizációt az adóztatást és a pályázati rendszert kitalálta éa hatékonyan működteti, mert ez tette tönkre az országot és hamarosan az uniót is lenyomja a szocializmus aminek orbán az egyik prófétája.
süti beállítások módosítása