Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

A szomszéd néni pénzügyi tanácsai

2016. december 29. - Szarvas Norbert

tobbgeneracios_vagyon_masolat_2.jpg

Annyit tekintgetünk nyugatra, aztán keletre, hogy közben elfeledkezünk a körülöttünk élő emberek bölcsességeiről! Valamiért nem akarjuk másolni azt, aki hétköznapjaink része, nem akarjuk elhinni, hogy van amit jobban tudhat nálunk! De mit mondana szerinted a szomszéd néni, ha pénzügyi tanácsot kérnénk tőle? 

 

1. Csak addig nyújtózkodj, ameddig a takaród elér!

Sosem szabad többet költened, mint amennyit meg tudtál saját magad termelni. Ne akarj nagyobb lábon élni, mint amekkora a cipőd mérete, hiszen egyszercsak elfogy a szerencséd. Hidd el, hogy nincsen szükséged a legújabb LED tv-re vagy Tommy Hilfiger pólóra csak azért, mert a másiknak is az van. Az igazi értékeket nem lehet megvásárolni.

 

2. Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok

Használd az elérhető lehetőségeidet ahelyett, hogy arra számítasz, hogy holnap esetleg még jobb lesz. Törekedni kell a jobbra, de mindig két lábbal a földön kell maradni. Sokkal messzebb juthatsz, ha a lehetőségeidhez igazítod a céljaidat, mint a céljaidhoz a lehetőségeidet. 

 

3. A becsület ma már nem divat, de még mindig népszerű.

Nem szabad engedni a csábításnak. Éljél és üzleteljél mindig becsületesen és ne mások kárán akarj gyarapodni. Inkább legyél szegényebb, de becsületes, mint gazdagabb, de becstelen.

 

4Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik.

Nem szabad állandóan kockáztati, mert egyszercsak elfogy a szerencséd. A pénz viszont nem szerencse kérdése, hanem kemény és kitartó munkáé. Ahelyett, hogy a szerencsédben bízol, tanulj, tanulj és tanulj, hogy tudd, mikor mit kell tenned.

 

5. A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.

Ne mutasd magad többnek, mint aki vagy. Ki nem állhatom azokat az embereket, akik nagyon drága ruhákban szaladgálnak, miközben otthon szűkölködnek. Sose kifele éljél, hanem befele, mert csak így érheted el a lelki gazdagságod!

 

6. Ajándék lónak ne nézd a fogát!

Nem szabad túl anyagiasnak lenni! Nem lehet mindenből hasznot húzni, mert akkor örök életedre boldogtalan leszel. Meg kell tanulni mindennek örülni, amit az élet ad nekünk!

 

7. Egy bolond százat csinál

Sose fuss a tömeg után. Attól egyetlen befektetés sem lesz tuti, mert mindenki körülötted beleugrott! 

 

8. Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát

Sosem a kamatokkal kell foglalkozni, mert azok annyira alacsonyak, hogy észre sem veszed. Az igazi vagyonod mindig a saját pénzed lesz, amit megkeresel. Még sosem láttam olyan embert, aki a kamatokból gazdagodott meg. Viszont olyat sokat láttam, aki a kamatokból gazdagon élt. 

 

Az biztos, hogy a szomszéd néni is tud egy-két jó trükköt és valahogyan túlélt komolyabb pénzügyi válságokat, mint amit mi elképzelni tudunk. Gondold át, hogy te mit tudnál ebből kamatoztatni...

 

 

 ►►►►

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr6712081147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.12.31. 16:27:35

1értelmű h pénzügyi szpontbol az első a legjobb!!!

metal · http://electric.blog.hu 2016.12.31. 16:33:21

Szilveszteri poénnak jó volt!

sZulamith 2016.12.31. 17:46:00

Bizony nagyon igaz bölcs gondolatok. Kár, hogy olyan ritkán hallani bármelyiket is. Talán ha többször jelenne meg szavakban is, kevésbé néznék hülyének a "szomszéd nénit". Jellemzően, kis hazánkban fürdővizzel a gyereket is kiöntjük.

jolaca 2016.12.31. 19:58:02

A 7-es: Egy bolond 2/3-ot csinál...

prognosys 2017.01.03. 09:56:37

A szomszéd néni legeslegelső bölcsessége: vezess házi könyvelést! Mindig legyél képben, hogy mire mennyit költesz és ehhez képest hogy alakul a bevételed! Csak így tudod kimaxolni a megtakarításaidat, miközben a költség optimalizálás / időbeni szétterítés révén csökkented a kiadásaidat!
süti beállítások módosítása