Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Magyarországon mindenki modell?

2016. december 20. - Szarvas Norbert

komet-2-3.jpg

Kapcsolgatom a tv-t, nézem az online-t és megfogalmazódik bennem, hogy ebben az országban tényleg mindenki modell.El nem tudom képzelni, hogy ez az ország hogyan bír el ennyire agyonhype-olt embereket. Ha nem lenne elég nekünk a 16 ezer modell, akkor Sarka Hajdúné Önmegvalósító Kata Rogánné Gizikével és MagyarországraFánkot Vajnáné Timcsivel megszervezik közvetetten közpénzből (ezt le szabad írni, ha az a gondolatmenetem, hogy Andy papát az EXIM Bank finanszírozza, ami állami property és az EXIM Bank finanszírozta TV2 futtatja és támogatja ezeknek a csajoknak a celebritását?) a százezredik modell vagyokot.

És aztán milyen cuki, amikor a másfél éve modellkedő modellek már xfaktoros mentorosan veteránként saját mókuskákat fogadnak, akiket majd jól megtanítanak modellkedni? Mert ez már az X-faktorban sem nagyon jött be szerintem, hogy egy évtizedes múltra visszatekintő Geszti vagy a Csótány helyett beültetünk olyanokat, akiknek a seggén még mindig ott virít az X-faktor 2013 bélyegző...

Na mindegy... 

Szóval unalmas perceimben szoktam frusztrálni magam a magyar UPC-vel és kapcsolgatok jobbra, kapcsolgatok balra. Kifejezetten érdekelnek a beszélgetős-magamutogatós-ki ha én nem műsorok, mert a filmeket már láttam online... Rákapcs TV2-re és éppen egy csaj magyaráz, valami Kulcsár Edina..

Na vajon mit dolgozol aranyom? Már fogom a pofám előre, hogy le ne szakadjon... Nagyon hamar megvilágosodok: 

Számomra meglepő módon egy modell. Sőt! A világ második legszebb csaja az adott másodpercben, amikor szavaztak. Én kérek elnézést!

Egyszerűen nem tudnak hibázni a producerek! Aztán megy az önmegvalósításról szóló projekt, hogy Edina igazából 100 lábon él, szegény múltja miatt ő teljesen más értékrenddel éli az életét, mint a sok elkényeztetett fánkos picsa. Éppen elhiszed, amikor jön a schnitt és látod, hogy a pasiját olyan tökéletesen imádja a kamera, hogy amikor átmegy full kreténbe, még az is JOY címlap. És persze a kockásabbnál kockásabb hassal egy perfect lakásban tengetik átlagos napjaikat. A srác ránézésre keres havi 1 millió forintot pénzügyi tanácsadóként + amit nem vall be. 

És akkor a lényeg...

A műsor a műkedvelőknek megy és a tökéletes Edina (meg még ezer másik tv celeb) legkomolyabb mentális fegyvere, hogy megpróbálja neked bebeszélni az átlagos életét, a szegény-csúnya emberre jellemző értékrendjét. És általában ezek a csajok mind ugyanezt csinálják. Full sablon 2016-ban ez is... Mi is az értékrend tulajdonképpen? Az, hogy nem pukizol az étteremben? Vagy mire gondoltok ilyenkor?

Mert én nézem ezeket az önmegvalósító csajokat, akik akármilyen munkát végeznek (elhiszem, hogy rengeteget dolgoznak), 100%-ban a kinézetüknek köszönhetik. Ha egy odvas trollnak néznél ki, akkor nem kapnál ennyi felkérést, a fenébe is... Akkor pedig ne panaszkodjon már a sok munka miatt, mert ez választás kérdése. 

Megnézem a pasid és megmondom, hogy ki vagy

Fiúknál ez a "megnézem a cipőd" kódnéven fut. De ennél a tipikus csajrétegnél a pasit kell figyelni. Ha a pasi a Playboy címlapjáról pattant le, tele van zsozsóval és idegesítően jófej akar lenni, akkor tudhatod, hogy itt sem találták fel újra a viaszt. Sablon-sablon-sablon

A szerelem meg a francokat vak. Mutass már pls aktuál futó projektet a tv-ben, ahol a csajnak a pasija nem maga az álom.... Persze nincsen ezzel semmi gond, de akkor legalább ne akarjon már minden önmegvalósító nő bebeszélni magának és nekünk, hogy ő más..

Elmondom mitől leszel más:

- jól nézel ki és mégsem a külsődből élsz

- a pasijaidat nem a pénz-kinézet alapján szortírozod, hanem a belső értékekre hangolódsz rá (persze erre lehet mondani, hogy de mennyire fantasztikus az Edina pasijának a belseje is... én erre azt mondom, hogy van egy szint, ami felett már ezeket is figyeled, de szint alatt szóba nem állsz a pasival...)

- egyszer próbáld ki, hogy a pasidnak nincsen 10 millás autója és új építésű háza

Ez is mindegy...

És Edinára azt kell mondanom, hogy tényleg fantasztikus csaj. Jól néz ki és még beszélni is tud. A nyafogás mögött pedig az intelligencia pislákol. Ő a celeb "modell vagyok" cicák Ferrarija... És ebből baromi kevés van...

Az átlag csak azt hiszi magáról, hogy modell... Modell, mert minden nap elmegy kondizni 5-6 órát (gyerek mellett fantasztikus teljesítmény...), tolja  paleót és a legjobb ruhákhoz fér hozzá. Aztán valamelyik céges bulin összehozza a sors az önmegvalósító csajok társaságának elnökeivel és felmerül a gondolat, hogy akkor irány a modellverseny vagy testépítő verseny vagy cicileépítő verseny vagy a franc se tudja milyen verseny, ahol majd jól elmondják, hogy mennyire tökéletes vagy... 230 ezer+ ÁFA

Azok a csajok, akik pedig nem tudnak lejárni kondizni napi 5 órát, pasi címszóval egy pocakosabb poéngyáros jutott és Bécs helyett maximum a sarki kirakodóvásárra jutnak el Bécsi advent érzéssel, és 10 milkós merci helyett 50 millás mercivel kell járniuk (100-ad magukkal...) elhiszik ezt a sok szart és szenvednek nap, mint nap a "szarnak" titulált életük miatt.

Mintha valami hiányozna...

lustasag_1.png

A józan ész hiányzik! A Fánkos Timi vagy aBerki cicája NEM modell, egy tök átlagos csaj, akik beléd beszélik, hogy jól néznek ki... Aztán ha olvassák ezeket a sorokat, akkor hápognak, mint kacsa a nokedliben, mert mennyire nincsen így!!!! Nézzük meg, hogy mit tudnának kihozni magukból IGAZI munka mellett havi 140 ezer forintért a panelban... És ezt nem elkeseredettségből mondom, hanem mert ez a valóság...

Ez még rosszabb, mint a Facebook. Sokkal károsabb, mert még a végén elhiszed... Én teljesen kivagyok a modernkori kurváskodástól... Mert ezt nehéz másként definiálni.. Tangáig vetkőzöl, hogy pasik és nők tízezrei csorgassák a nyálukat és az egész attól válik legálissá, hogy Te Modell vagy... Ez nem baj csak ne tévesszük össze a szerepeket...

A modell még mindig azt jelenti, hogy a testéből él, és nem dughatja meg mindenki. De azért néha benéznék a színpad mögé a castingok idején... No komment.

Ezért gondolom, hogy ez az egész önmegvalósítós dolog egy hatalmas kamu. 

Hány embertől hallani, hogy elment 4-5 évig "dubajozni", hogy aztán megalapozza az életét. Ennél szofisztikláltabb, hogy elmegy valaki 4-5 évig "tv2-őzni vagy Celebeskedni", hogy aztán megalapozza az életét. 

De ez a show és pörögnie kell

 

 ►►►►

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket:

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr1612060237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2016.12.20. 20:48:23

Te Norbi, süt a sorok közül hogy nagyon idegesítenek téged ezek a dolgok, és még csak gyorsan impulzusírtál egy kicsinység, ez a jéghegy csúcsa lehet. Most egy rövid időre önjelölt vallási vezetői mivoltomban életmód-tanácsadó leszek vala.
Ne nézz bulvárt és reklámot. Az utóbbi miatt kb tíz éve nincs tévém (elméletileg van mert átvittem haveromhoz hogy tarthatom-e nála, azóta kétszer költözött, most kb 1500 km-re lakik, a tv-készülékem kb 45 km-re lehet tőlem ahogy e sorokat írom...), a film-reklám arány miatt döntöttem így, a pc-re lehet adblock-ot tenni, a tévénél macerás mindig lenémítani, ha meg kimentem rágyújtani akkor vagy ment még a reklám vagy már a film egy ideje mire visszatértem, sajátgépen meg ugye katint az ember a háromszögből két vonalat és time-freeze... A bulvárt is könnyebb tévé nélkül kerülni, bulvárcímre, névre nem katt és sok időt spóroltál ami alatt értelmes dolgokat is lehet olvasni vagy akármi mást csinálni. Az a hátrány hogy nem tudsz más emberekkel beszélgetni bulvár-témákról, nem hátrány. Akivel másról nem lehet (vagy túl kicsi arányban), azzal pont annyit is érdemes beszélgetni.
Bizony mondom néked, a bulvártól és a reklámoktól aktívan megszabadulva (ne csak "ne nézd" hanem tegyél is a lehetőség ellen hogy a tudatodba kerüljön) az életed nyugodtabb lesz. És kicsit olyan mintha egy idegen kultúrkörben lennél turista. Amint rájönnek hogy nem vagy "bennszülött", nem is próbálják erőltetni vagy elmagyarázni a bulvár-izéjüket amiről beszélgetnének. Főleg hogy ha megpróbálnának mégis bevonni a szubkultúrába, felteszed a találós kérdést: Mi a különbség a tudatlanság és a közömbösség között? Nem tudom és nem is érdekel. :)

Szarvas Norbert 2016.12.20. 23:09:53

@Untermensch4: nem lehet úgy tenni, mintha nem létezne a bulvár...

ez olyan mintha csukott szemmel vezetnél vagy csak egyik irányba néznél- életveszélyes... ahhoz hogy megértsem a társadalmat, minél szélesebb rétegek érdeklődési körét kell vizsgálnom és megélnem

Untermensch4 2016.12.21. 07:54:08

@Szarvas Norbert: De, lehet. Egy ideje csinálom. Közvetve így is beszivárog vmennyi de kevés. Arra kb elég hogy ha vki erőltetné a bulvárról való beszélgetést akkor illusztrálni tudjam hogy mennyire keveset is tudok.
Pl az elmúlt évből a "legtöbb" ami bulvárból beszivárgott az az hogy Andy Vajna nője a fészbukon (amit nem kötelező nézni ám) írt valamit ékszerekről meg gyémántokról. Ezen sokan megsértődtek. Olyanok akik önként olvasták amit ő írt/csinált, és miután "megsértette őket", tovább olvassák... ez mazochizmus, időt pazarolni arra hogy legyen közös platform hőbörögni a semmin.
Pl talán az előző évben egy fazon herevasalása volt hűdefontos (már akinek). Amikor először mondta ezt vki, mondtam neki hogy "Nem tudom ki az az ember és nem is nagyon érdekel." Amikor olvastam a fazonról a cikkedet akkor jöttem rá hogy vszeg azért is hasalt el sikeresen ez a téma akkor embert aki mondta nekem a vasalást, az sem tudta hogy ki a fazon, azon kívül hogy bulvár-szereplő.
A társadalmat megérteni csak korlátozottan lehetséges. Mire kezdenéd átlátni hogy megértsd, már változott is. De egy egyszerűsített modellel tudok segíteni. Az emberek három dolgot akarnak: örökélet, ingyensör, teleportáció.
Az örök élet a haláltól való félelem, ezt kár is magyarázni. Az "ingyen sör" sok erőforrást jelent ami a hétköznapi élethez kell, "legalább" az elégségesnél többet, magának és szeretteinek. Az "elégségesnél több" és a "szerettei" már sok variációs lehetőség. A teleportáció meg a mohóság miatt van (tképp az "elégségesnél több"-nek a felülbecsléses megállapítása is a mohóság miatt van), nem szeretnének az emberek időt veszíteni a közlekedéssel.

A bulvár nélküli élet nem a csukott szemmel vezetés hanem az amikor nem nézed vezetés közben a kirakatokat és azokat a járókelőket akik nem olyan pozícióban vannak ami balesetmegelőzés szempontjából releváns.

nu pagagyí 2016.12.21. 15:32:23

A frissensült milliárdosok zárt közössége a saját kezébe vette a friss hús beszerzését is.

Babosi György · http://nyiregyhaza2019.blog.hu 2016.12.21. 15:57:56

Akit csak pénzért lehet megdugni, az kurva.

4tuna · http://veletlenek.blog.hu/ 2016.12.21. 18:31:39

Szinten sosem tevezek, es bulvarhirekbol is azok erdekelnek,akiket gyerekkent mar ismertem, es van egy eletmuvuk. Schwarzenegger pl, de Tom Cruise hulyesegein is jokat rohogok.
A magyar celebek nagyon messze allnak az ingerkuszobomtol, egyaltalan semmilyen hir nem erdekel feloluk. Es pont leszarom ha valaki csak errol tud beszelgetni akkor velem nem talal kozos temat...

Irigylem a poszt irojat, hogy vannak "unalmas orai". Nosulj meg, legyen gyereked, utana rajossz, hogy a szaras kozbeni 5 perc marad a privat eleted es unalom helyett orulsz ha kialhatod magad :)

Burgermeister 2016.12.21. 19:58:25

Pontosabban...modell alkat de még tenni kell érte...de ő modell
süti beállítások módosítása