Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

[6 pont] Hogyan érvelnek a bunkó emberek?

2016. november 28. - Szarvas Norbert

lakas-takarekpenztar.png

Egy szakmai csoportban újfent vitába keveredtem egy bunkó emberrel, amit ezúton is köszönök. Na nem az építő jellegű beszélgetést (ami nem volt), hanem azt hogy egy új cikk témához állt tökéletes modellt, amivel szerintem foglalkoznunk kell egy picit. Nézzük meg pontokba szedve, hogyan érvelnek a bunkók. 

Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal.

Képzeljetek el egy tipikus megkeseredett "ki-ha-én-nem"  embert, aki ráadásul képzett és olvasott ember. Az ilyet nagyon nehéz érvekkel meggyőzni, mert a végén mindig neki lesz igaza (legalábbis ezt hiszi). A cikk végére kérlek döntsd el, hogy szerinted bunkó vagy nem bunkó az ember kommunikációs technikája? 

A pontokat egy az egyben a beszélgetésből fogom kimorzsázni. A cikket itt olvashatod, amivel kapcsolatban folyt a vita: Klikk

1. A popcorn

Ilyenkor még érdemben nem szól hozzá a kialakult beszélgetéshez, vagy a témához. Ellenben felsőbbrendűségét érzékeltetve jelzi a többiek felé egy "popcorn vagy vicces emoji-val", hogy jelen vagy, figyel és számára az egész téma szinten aluli, nevetséges. Csak azért van itt, hogy majd jót nevessen.

 

2. A kifigurázás

Megvárva a megfelelő dramaturgiai pillanatot közbelép és megszakítja az addig kialakult beszélgetés-folyamot egy látszólag oda nem illő kifigurázással. Ilyenkor nem a téma felvetésére reagál, hanem egy apró körülményt nagyít fel, figuráz ki. Azt hiszi, hogy ezzel vicces, de egyben pusztítani akar. Mégpedig az értelmes beszélgetést és a témát akarja teljesen érdektelen mederbe terelni!

"Én tudok egy jó tréninget, ahol garantáltan megtanítanak a legüberclickbaitebb címek megírására! Ugyanitt hurkarecepteket tartalmazó e-book eladó, esetleg ereszcsatornára cserélhető!"

lustasag.png

3. Álszakamiság

Mivel nem sikerült elérni a kellő hatást, mert a beszélgetés folytatódik tovább, ezért kénytelen álszakmai síkra terelni saját kommetjeit. Az egész mondanivalónak a lényege, hogy szakmailag érti ami itt folyik és nem akar vele azonosulni. Konkrét érvek továbbra sem hangzanak el, konkrét megállapításokról sem esik szó.

"Egy ilyen tréningfikázó-clickbait címre kattintó átlagolvasó nyilván releváns érdeklődője bármilyen lakástakarékpénztárnak. Marketing lvl999. Ja, nem."

4. A kritikus kritizálása

Amikor már igazán belejött az illető, akkor gyorsan a semmiből előveszi a cikk íróját és személyét kezdi el kritizálni. A cikkről konkrétan továbbra sem ejt egyetlen szót sem, kifejezetten kerülni a témát, hiszen a mentális pusztítás szempontjából teljesen lényegtelen a téma. Inkább megtámadja a cikk íróját (vagy pedig a témafelhozót) és mindenféle indok nélkül megpróbálja elpusztítani.

"Kérek engedélyt ponttá zsugorodni, hogy ilyen szkeptikus vagyok, de ez a tréningfikázó cikk nem győzött meg arról, higy az országban működő kismillió LTP ügynök közül miért pont őt válasszam."

5. A szembesítés

Ez a személyes kedvencem. Minden hasonló beszélgetés során valaki szembesíti a bunkóskodót és rákérdezz arra, hogy egyébként a témáról mit gondol? Mivel az eddigi retorikának nem lényegi eleme a tartalom, ezért a válaszban sem ezen lesz a hangsúly...

"Van igazságtartalma, de összességében egy ostobán általánosító, egyéb frusztrációit ide kivetítő szerző írása. A véleményéhez természetesen joga van."

Igen, ezt jól olvastad. Az ilyen típusú ember ha beindul, akkor képtelen tisztán gondolkodni. A saját valóságtorzító mezőjében normális, ha az egész mondandójának a lényege a következő mondat:

a szerző frusztrált és hülye, de amúgy amit ír abban van igazság, de a szerző frusztrált és hülye!

Ez a személyeskedés csúcspontja, ahol végérvényesen kiderül, hogy az ember nem foglalkozik a témával, hiszen a másik személyének az ellehetetlenítése a legfontosabb tennivaló.

6. Popcorn

Amikor elfogytak az érvek és a másik fél logikusan felépített mondandóval próbál meg védekezni és válaszokat kapni, akkor fogja ez az embertípus és csendben marad. Mosolyogva a háttérbe húzódik és a továbbiakban nem hajlandó semmire sem reagálni. Mintha teljesítette volna szent küldetését. 

Azért írtam meg ezt a cikket, mert véleményem szerint egy igazi embertípusról van szó, ami létező jelenség az életünkben. Te felismerted, volt már hasonlóval részed beszélgetni, vitatkozni, szakmázni? Írd meg kommentbe szerintem, hogy mit tapasztaltál!

Én azt gondolom, hogy nagyon nehéz olyannal vitatkozni, aki mindent elkövet azért, hogy a lényegről ne essen szó, akinek a lényeg egy hátráltató körülmény a másik megsemmisítésében! Pedig vitatkozni jó, ha van célja és olyan felek között zajlik, akik érvekkel teszik mindezt és a céljuk a fejlődés, nem a másik elpusztítása...

 

 ►►►►

► Két hétig ingyenesen letölthető a lakás-takarékpénztár könyv, ami rengeteg fontos információt tartalmaz  Klikk

Ha kérdésed , akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr5312007486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2016.11.28. 22:00:50

Isten hozott Trollisztánban :)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.11.29. 01:15:45

Kissé értetlenül állok a felháborodásod láttán, mert:
1) Elég sok cikket írtál már, bizonyára nem most akadtál trollba először.
2) A hivatkozásod alatt nem olvastam a leírthoz hasonló adok-kapok vitát, az egy böffentést pedig szerintem kifejezetten jól kezelted. Ha valahol másutt folyt tovább, szívesen beleolvasnék, hogy érthetőbb legyen a dolog.
3) Egy korábbi cikkedből arra következtettem, hogy a munkád is hasonló közegben zajlik. Gondolom rutinszerűen szúrod ki ezt a fajtát. Miért pont most ütött szíven a dolog?

A cikkeddel általánosan egyetértek, bár másként tálalnám. Sajnos valóban kell olykor alkalmazni a nem lesüllyedés taktikáját. Téves értelmezés, hogy csak hülyékre vonatkozik. Azokra is kell alkalmazni, akik csupán megjátszák a hülyét. Bár ha ezt gondolom tovább, akkor meg oda lyukadok ki, hogy remek "érvelés" egy ellentmondásos állítással szemben, ha megkérjük a megfogalmazóját, hogy vezesse le, hogy pontosan hogyan jutott odáig, mert "nem értjük".

Nem könnyű téma a viták kérdése. Bár általában mindenki önálló egyéniségnek tartja magát (valaki a tömegből: én nem), valójában nagyon sok a tömegember tömegvéleménye, ami az első sorokból nagy biztonsággal felismerhető, mindettől függetlenül hiba kiindulni ebből a helyzetből, mert lehet, hogy valóban jók az érvek, csak hát a stílus...

A bunkóságra pedig nincs orvosság. Mivel az én munkám is olykor ebbe a közegbe visz, van kevés tapasztalatom. Általában egyáltalán nem olyan képzettek, mint láttatni szeretnék. Pont azért bunkók, mert a tudásuk csupán feltételezés a környezet részéről a végzettségük vagy pozíciójuk kapcsán. Azért bunkók, mert ez egy sokkal jobban vállalható negatívum, mint ha kiderül, hogy valójában legfeljebb a kuka kitolásához vannak kellőképp felkészülve. A valóban értelmes ember a valóban szinten aluli vitában nem szokott résztvenni még megfigyelőként sem. Azért értelmes. Vajon miért van az, hogy a netes bunkók valódi neve sosem található meg sem önállő cikk aláírásában, sem nicknévben? Na nem mintha ebből messzemenő és téves következtetést akarnék levonni, de nem tudnék ellenpéldát felhozni.

midnight coder 2016.11.29. 07:56:23

Azért ha a bunkóság ennyiben kimerülne a blogokon, fórumokon, akkor ez egy sokkal-sokkal jobb világ lenne.

Szarvas Norbert 2016.11.29. 08:12:40

@F.M.J.: ez egy facebook szakmai csoportban történt, ezért nem tudom a teljes beszélgetést berakni!

Azt tudni kell h ez az ember gyakorlatilag evek ota a hozzaszolasai 85%-ban ezt a metodust koveti, mikozben masok szakmazni szeretnenek es nagyon sokan azert passzivak a csoportban, mert van ez a viselkedes

Jakab.gipsz 2016.11.29. 08:15:43

Most már értem ahogyan Norbi kifejtette.

Mert észrevette, hogy körülötte szamarak ülnek, ezek szerint Norbi egy szamárfészek közepén csücsül.

Minden világos.

guy 2016.11.29. 09:07:35

Ez a téma nevetséges.
A cikkíró nyilván többezer trollkodást látott már, tudhatná, hogy sosem változik a helyzet.
Szociológiai tanulmányok szerint a trollkodás egy természetes folyamat.
De a cikkírónak biztosan nincs meg a megfelelő tudása, képzettsége.
Össszességében általánosító, de a véleményéhez természetesen joga van.

Remélem, megfelelően bunkó volt a fenti érvelés :-).

Nancsibacsi 2016.11.29. 09:09:32

Milyen szakmáról beszélünk? Hogyan győzzük meg az embereket arról, hogy nekünk adják a megtakarított pénzünket, különben éhen halunk? :-D

Toadwart66 2016.11.29. 09:36:35

A 40-50 éves ember elképzelése mire vonatkozik? Az valami bunkóskodási életkor?

Ratyi Manó 2016.11.29. 09:46:20

Szerintem te vagy bunkó

Ratyi Manó 2016.11.29. 09:47:13

@Toadwart66: persze, a posztoló szerint, aki kioktsató 20-as 30-as, és mindent jobban tud, de főleg az idősebb dögöljön már meg. Majd térjetek erre vissza 20 év múlva

szekertabor · provo.blog.hu 2016.11.29. 10:06:37

Sajnos a trollkodás az interaktív szabad felületek sajátossága, aki ezt nehezen viseli, az jobb, ha kevésbé nyílt felületeten (pl. nyomtatásban) kommunikál.
Az internet ebből a szempontból olyan, mint egy lépcsőházi hirdetőtábla, vagy még inkább, mint egy összefirkált fal. Mindenki ráírhatja a közlendőjét, de senki nem köteles felelősséget vállalni a leírtakért. Nicknevek és avatarok mögé lehet rejtőzni, ami nem feltétlenül baj, de lehetőséget teremt a következmények nélküli destruktív viselkedésre, amivel nem kevesen élnek is. Az életkorra vonatkozó utalásod vagy puszta hasonlat, vagy alá nem támasztott sejtés, de mindenképpen felesleges volt. Ettől függetlenül a jelenség, mármint a bunkó vitatechnika létezik.

A politikában ráadásul nyíltan és személyesen. Megannyiszor hallhatjuk, hogy "milyen alapon veszi a szájára XY a hókotrók érdekeit, amikor legutóbb pont az ő pártja érte el, hogy 2015-ben se essen elég hó". Vagy másképpen: "milyen alapon nyitja ki a száját XY, amikor ő az oka mindennek".

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.11.29. 10:07:49

Aki ennyire szivere veszi a trollkodast, ahelyett, hogy jot rohogne rajta, az ne irjon cikket az internetre. Nem a posztolonak mondkm, inkabb ugy altalanossagban.

fél három (törölt) 2016.11.29. 10:13:16

Vicces poszt, de találó. Például Bardóczi Sándor tájépítész, aktivista, online zsurnaliszta, örökös építészfórum véleményvezér, Ligetvédő és Római parti sötétzöld mozgalmár stb. jól felismerhető a posztban leírt viselkedésminta alapján.

sírjatok 2016.11.29. 10:19:32

:popcorn:

csak röhögni jöttem, de később még be is szólok majd! :D

laposmacska 2016.11.29. 10:22:20

Én ezt az egész cikket nem értem. Valaki felhúzott, és úgy érezted, hogy ki kell írnod magadból. Régebben volt az Autózz! blog, ott volt aztán élet, csak más más szituációk tárgyalásával. Szóval ok, megértem, hogy felhúztak, és el kell mondanod valakinek. Mind járunk így, de ez pont így természetes is. Valószínűleg unalmasabb lenne az élet, ha mindenkinek ugyanaz lenne a véleménye, mint nekünk, és vagyunk annyira színesek, hogy ki-ki a saját stílusában adja elő a dolgait, ami a másik valahogy észlel és értelmez bunkóságnak vagy építő kritikának.

Viszont a cikk alapján többet vártam, jó lett volna kis pszichológiai háttér, konkrét esettel, mert így (nem bunkóságból mondom) kevés volt.

Ahogy Zé szokta mondani: "Kösz!"

sírjatok 2016.11.29. 10:25:13

@szekertabor: "ami nem feltétlenül baj"

feltétlenül nem baj. Ugyanis így az embereket nem fogják vissza a társadalmi elvárások, megfelelni kényszerülés, peer pressure. Amit itt látunk, az az emberek valós véleménye, amit nem befolyásol semmi. Ha csúnya véleménye van, azt is látjuk, sőt ha nagyon csúnya, vagy hülyeség véleménye van, azt is.

Persze az életben nem lesznek ilyen vegytiszta megnyilvánulások, mert nem akar senki sem ennyire élesen konfrontálódni senkivel, és ez így is helyes. De mégis tanulságos látni az emberek valós és kendőzetlen véleményét bizonyos témákban, amiket egy beszélgetés során jóval árnyaltabban vagy egyáltalán nem adnának elő.

Lucifer Morningstar 2016.11.29. 10:27:00

Úgy tűnik norbika belefutott valakibe, aki valós érvekkel elmagyarázta neki, hogy az aktuális kattintásvadász blogjában mi a faszság, erre most kiírta magából a sérelmet és mindenki troll aki nem ért egyet vele.

laposmacska 2016.11.29. 10:30:00

@Lucifer Morningstar: én mondjuk szofisztikáltabban fogalmaztam, de kb...

ehh 2016.11.29. 10:32:15

*grabs popcorn...

Szarvas Norbert 2016.11.29. 10:33:05

@Lucifer Morningstar: pontosan! Ez így történt! Bár az emberen kívül még 50 ember reagált, és mindenki velem értett egyet:)

Lucifer Morningstar 2016.11.29. 10:40:25

@Szarvas Norbert:

Félrevezető ha azt hiszed, hogy 50 hódoló véleménye a valóság. A háttérben maradó 20 ezer aki tojik rád az kimarad a képletedből.

Lucifer Morningstar 2016.11.29. 10:47:17

Elolvastam az ominózus cikket. Az tetszik benne, hogy ostorozol valamit.
Valamit, amit más módszerekkel de te is művelsz.
Attól, hogy nem kérsz érte pénzt, még ugyanaz a felállás, és ha azt nézzük, hogy az ingyenessége miatt sokan olvassák és elhiszik, kártékonyabb vagy mint az aki pénzt kér érte.

Ketzifintshy 2016.11.29. 11:18:21

A cikkíró kissé belelépett a saját négyes és ötös pontjába, de a legfőbb probléma az általánosítási kísérlet, aminek még egy szavazással is teret tágít: bunkó-e az az ember? Nem szép dolog. Talán ebben az esetben bunkón viselkedett, de illene leválasztani az eseményt a személyről. A hibás érveléstechnika, a relativizálás, a nonszensz, ez érzelmi vetület és a sértettség szinte minden párbeszédben jelen van. Kivételes eset lehet talán egy tudományos magazin hasábjain átívelő eszmecsere két tudós között, de még ott is előfordulhat hiba. Ez a cikk szintén egy érzelmi támaszt kereső panaszos coming out elsődlegesen, semmint egy tudományos érveléstechnikai támasz. :) Amúgy nekem is a faszom kivan a hibásan érvelők népes táborától. Majdnem olyan érzelmi súlyt tesznek rám, mintha a szemembe hazudnának. Ilyenformán osztozom a cikkíró keserűségében. :D

Circus 2016.11.29. 11:25:05

Az a vicces, hogy a linkelt poszttal szinte betű szerint egyetértek, ezt a mostani meg szinte egyáltalán nem "jön át" - illetve, ha az volt a célod, hogy a frusztrációt kiírd magadból, akkor igen :)

Azzal, hogy az egészet ráhúzod egy korosztályra, magad sem leszel kevésbé olyan, mint amilyennek őket minősíted, ráadásul például a 20-30-as mindentudó megmondóember managerkorosztályról is lehet markáns véleményt nyilvánítani, hasonló stílusban.

Ha a trollok különböző típusait igazán szeretnéd tanulmányozni, ajánlom figyelmedbe a 444 bármelyik cikkének kommentárjait, ott gyönyörű példányokat lehet megfigyelni. Ez ahhoz képest nudli, bár lehet, hogy nem is troll, csak más a véleménye, és ennek hangot is ad. Ez persze nem kell, hogy neked tetsszen, de ez a műfaj már csak ilyen.

Egyébként a troll sok esetben vitát generál, a vita nyomonkövetése sok embert érdekelhet, növekszik a kattintásszám... az neked jó, nem? Akkor ne üsd, etesd :)

szepi79 2016.11.29. 11:26:44

amiket leírtál, annak nagy része nem bunkóság, hanem trollkodás. ne keverjük.

halaloszto 2016.11.29. 11:48:38

eléggé korrekt és összeszedett jellemzés. lehetne még jobban kidolgozni, több példával, de a lényeget nagyon jól megfogja. használni fogom hivatkozásként amikor valamelyik tünet felmerül.

Szarvas Norbert 2016.11.29. 12:06:21

@Ratyi Manó: "szerintem te vagy bunkó"- és most jobb? jobban érzed magad? Remélem tudtam segíteni:)

Void Bunkoid 2016.11.29. 13:23:14

Mi a tököm az a popcorn?

szepi79 2016.11.29. 13:25:31

@halaloszto: esete válogatja, de önmagában nem.

halaloszto 2016.11.29. 13:26:59

@szepi79: hmm. szerintem meg igen, de lehet nem ugyanaz kettőnknél a troll vagy a bunkó definíciója. tudnál modani egy esetet amikor nem?

szepi79 2016.11.29. 13:41:42

@halaloszto: hogyne mondanék. gyakran fizetek bankkártyával, és ilyenkor sokszor hallom az unott pénztárostól azt, hogy "PIN kódot és zöld gombot kérek". ekkor én beütöm a PINt (meg is nyomom az OK-t, még mielőtt), és a pénztárcámból előveszek egy kabátra varrható zöld gombot, és átadom. idáig 2x 20db-os csomag gombot ajándékoztam így el, és összesen 1db alkalom volt, amikor nem kezdett a másik fél röhögni. (viszont több helyen hónapokkal később is megismertek, hogy "ja, maga a zöldgombos!")

szerintem ez trollkodás, de nem bunkóság.

de ha a cikknél maradunk, a 2es pont, a 'kifigurázás' sem bunkóság feltétlenül. attól függ mit/kit, és hogyan.

halaloszto 2016.11.29. 13:52:41

@szepi79: köszi, értem. tényleg fel lehet fogni trollkodásnak a gombos poént, én sosem hívtam volna annak, pedig tkp. tényleg az.

a kettest én gyakran tapasztalom, és azokban a helyzetekben nagyon destruktív. folyik egy tartalmas beszélgetés, mondjuk mert az egyik félnek segítségre van szüksége, gondja van. és megjelenik valaki, aki nem tud segíteni, nem ért hozzá, de baromira unatkozik, meg kicsit szociálisan hiányt is szenved, és valami részletkérdéshez hozzászól poénosan, vagy eszébe jut róla egy szinte kicsit sem kapcsolódó de nagyon vicces történet. és lesz társa, aki arra reagál. az eredeti kérdező eredeti problémája meg megy a lecsóba. lett esti programja a magányos unatkozónak, azon az áron, hogy nem jutott előbbre a házifeladatával/munkájával/kutatásával/hobbijával a másik.

szepi79 2016.11.29. 14:00:01

@halaloszto: én ezt akkor szoktam használni, ha nem a 'tartalmas beszélgetés' zajlik, hanem szájkarate, vagy egy teljesen semleges posztban elindul a politizálás, stb.

Its_me 2016.11.29. 14:57:48

@Firestarter.18: Szerintem senkit nem lehet azert elitelni es elkuldeni, mert bantja a bunkosag. a trollkodas. Sokkal fontosabb lenne, ha a kozossegekben lenne annyi ero, hogy kiutaljak maguk kozul a trollokat.

Andy73 2016.11.29. 15:07:59

Én másképp pontoznék. Az első pont, hogy lebunkózza vagy lehülyézi a vitapartnerét. A többi csak ezután jön.

Rózsaszín póni 2016.11.29. 15:18:56

Bocs de szerintem ez egy faszság, nem tudhatod kinek mi az indítéka olyat írni, így a feltételezéseid pusztán valószínűségek, nem lehet általánosítani, és főleg nem ettől lesz valaki bunkó.

msolt 2016.11.29. 15:39:19

azt hittem valami mélyen szántás lesz, de ez a 6 dolog amitől idegesítő egy férfi és mit ne vislej télen...

vNHM 2016.11.29. 17:46:53

Van igazságtartalma, de összességében egy ostobán általánosító, egyéb frusztrációit ide kivetítő szerző írása. A véleményéhez természetesen joga van.

kvadrillio 2016.11.29. 18:23:50

@halaloszto: és bezony az is előfordul, hogy a trollnak nevezett el akar mondani valami általa sokkal fontosabbnak tartott dolgot, de pont oda nem teheti be, ahová passzolna, mert pont onnan ki van tiltva....ugye :))))) . Hogy miért is van ez így, az megérne egy hosszabb misét........:O) és ez főleg az indexre kitett blogokra jellemző !!!!! :O)

kvadrillio 2016.11.29. 18:31:58

engem pl. nem enged be a kettősmérci, a mandiner...a határ....valami.., a b1..... meg még egy-két...akárki.....:))) valamikor beengedett, aztán beírtam valami nemteccőt és így jártam velükk. MÉG JÓ, HOGY VASTAGON LESZAROM MINDEGYIKET A LELKIBÉKÉMÉRT ! :) VANNAK NAGYON FONTOS DOLGOK ÉS VANNAK KEVÉSBÉ AZOK. HA VALAKI ÚGY ÍR BLOGOT, HOGY KISZELEKTÁLJA KI ÍRHAT BEL, AZ SZTEM CSAK EGY BAROM EMBERKE, MERT EZEK A BLOGOK TARTALMILAG SEMMILYEN PROBLÉMÁT NEM OLDANAK MEG VÉGSŐSORON, ESETLEG CSAK VANNAK AKIK KIHALÁSSZÁK BELŐLE AZ OLYAN TÉMÁKAT,AMIT VALAHOVÁ TOVÁBB TUDNAK VINNI. DE ...MÁR OLYAN IS VOLT, HOGY VISZONTOLVASTAM A SAJÁT HSZ-EMET VALAKI "TOLLÁBÓL" :o))))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2016.11.29. 18:35:12

@kvadrillio: amúúúúúgy pedig csak azok használják valakire, hogy troll, akik sokszáz nicken osztják a jobboldali-------baloldali kommentjeiket szinte egyszerre a különféle blogokban ! :O))))) ŐK A LEGNAGYOBB AGITÁTOROK........SOXOR CSAPATOKBAN, TEAMEKBEN MŰKÖDVE.

kvadrillio 2016.11.29. 18:36:16

@kvadrillio: amúúúúúgy pedig csak azok használják valakire, hogy troll, akik sokszáz nicken osztják a jobboldali-------baloldali kommentjeiket szinte egyszerre a különféle blogokban ! :O))))) ŐK A LEGNAGYOBB AGITÁTOROK........SOXOR CSAPATOKBAN, TEAMEKBEN MŰKÖDVE.

NA, EZ IS LASSAN JELENIK MEG, MERT NEM TECCIK...UGYEHHH.:o)))

matroz.f.j. 2016.11.29. 18:46:58

Szerintem meg az első számú trollok akik nem képesek ékezeteket használni!
Lehet, hogy a híd alatt élnek és azért.
Én is angol billentyűzetet használok érdekes módon azért eltalálom a betűket.
Ja kedves író, hogy oda is legyen hozzászólás, (bár ez is a trollok témában volt)
Én mint késő 30-as már érezzem magam beáltalánosítva a nyavalygásba, vagy csak pár év múlva számít?

Untermensch4 2016.11.29. 19:39:15

@szepi79: Egyetértek. Sztem is létezik bunkóságtól mentes trollkodás.

Jó Estét 2016.11.29. 20:15:58

Szerintem meg mindenki hulye csak en vagyok helikopter. Es ekezeteket sem hasznalok. Mondjuk meg nem vagyok negyvenes. (Grabs popcorn)

zuhanorepulesss 2016.11.29. 20:20:24

Fel kell arra keszulni, ha irsz valamit, nem mindenki fog Veled egyeterteni. Lehet h mem troll, csak nem tudja kifejezni, amit akar. S a sajat eszkozeivel dolgozik. Mint en az ekezetmentesseggel ;)

Márk_Márk 2016.11.29. 20:27:24

A popcornnak van magyar neve, baromka.
Pattogatott kukoricának hívják.

Egyébként mi akart lenni ez az értelmetlen fos, ami végül is lett belőle?

halaloszto 2016.11.29. 21:36:22

@kvadrillio: Most akkor én egy troll vagyok? Asszem azért vagyok kitiltva a commentcomról mert egyszer beszőltam a Magyarósinak, de nem biztos.

Suszter András 2016.11.29. 22:20:07

Nekem ez a cikk vihar egy pohár vízben, de ez még nem lenne baj, viszont amikor a végére értem és kommentek előtt jött ez a csodás sor, na akkor megvilágosodtam:
Két hétig ingyenesen letölthető a lakás-takarékpénztár könyv, ami rengeteg fontos információt tartalmaz Klikk
Bizti, ami bizti elolvastam a következő blogodat is, na ott is ez a mondat volt :-(
Nem bunkóságból kérdezem és nem bántani akarlak, de ugye nem azért írsz blogot, hogy valamivel körbe írj egy hirdetést ?

Szarvas Norbert 2016.11.29. 22:27:29

@Suszter András: neked azert irom a blogot, hogy olvass! A tobbi masoknak szol!

Freddy a Krüger 2016.11.30. 00:00:48

@Lucifer Morningstar: ugyan már. Hová gondolsz. Ne légy bunkó, és ne trollkodj.

2016.11.30. 00:27:23

@Void Bunkoid: Annak jelzése, hogy az illető elsősorban csak trollkodási céllal van jelen. Tudd, mint a moziban, megveszed a pattikukit és a kólát, aztán csak úgy mozizol meg röhögsz, elvagy meg ilyesmik :D

Mno, most aki így indít egy beszélgetésben, hogy 'grabs popcorn', azt mi a tökömnek kell később komolyan venni, ésdepláne bármilyen témában szakmázni vele? Ezt már a posztolótól kérdem.
Egyébként, ha trollokat akartál, index-címlap lett, megkaptad. Itt van neked csomó felhasználható esettanulmány :DDD
süti beállítások módosítása