Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Vádat emelek az iskolarendszer ellen!

2016. október 14. - Szarvas Norbert

finland-us.jpg

Nem mondok semmit! Nézd meg minden áldott nap! Nézd meg és oszd meg. Oszd meg és nézd meg addig, amíg mindenki megérti az üzenetet! Mert nincs más lehetőség: Vádat emelek az iskolarendszer ellen!

 

►►►►

Ha szeretnéd a kiskapukat és a legjobb ötleteket a pénzügyekben, akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu

� Ajándék ingyenes családi vagyontervező

Letölthető itt: Klikk

� Ajándék lakástakarék választó 

Klikk

Itt találsz meg minket:

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr4511807137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

László 88 2016.10.15. 15:13:52

Tartalmas cikk, egy videó, meg néhány mondat. Nincs ihlet?

Szarvas Norbert 2016.10.15. 19:39:26

@László 88: ebben az esetben csak elvenni tudtam volna és nem hozzáadni a videó mondanivalójához, így az inteligens megoldást választottam

" ha nem tudsz hozzáadni, akkor legalább ne vegyél el"

Untermensch4 2016.10.15. 21:31:54

@Szarvas Norbert: Egy kis konstruktív kritikus/összehasonlító hozzáadás sztem még belefér. A "biorobotok" képzése kapcsán tudtommal az amerikai és a magyarisztáni oktatási/képzési rendszer között van egy lényeges különbség. A "manual", a munkafolyamatok/feladatok "leprogramozása" a biorobotoknak. Nekünk még megvan az az illúziónk hogy "a szaki tudja mer' kisujjában van a szakma", de már erősen őszül azoknak a zöme akikbe sikerült még teljes értékűen beletömködni a tudást (meg az esetleges kezdeti hiányosságokat a gyakorlatuk megszerzése során pótolták). Egy olyan helyzetnél amikor annak a biorobotnak kellene megszülnie a saját programját (a manual-t) a feladathoz aki önállóan nem tudja kibogozni a teendőket (és így vszeg nem látja át a dolgot annyira hogy folyamatmérnökösködjön és oktasson, főleg nem saját magát, münchausen rulez...), akkor a gépezet csikorogva megáll.

hhh. 2016.10.16. 15:51:09

k*rvára idegesítő egy videó. mi akar ez lenni? elcseszett rap szám? az iskola évezredek óta iskola, és általában olyan, hogy pártucat gyerek leül (vagy sétál, mint anno a görögöknél), valaki meg magyaráz. mit kell ezen modernizálni?
a kerék az kerek a mostani és a 150 évvel ezelőtti autón is.
ha ennyire hátráltató lenne az iskolarendszer, saját logikája szerint nem is jutottunk volna túl az említett lovaskocsin.
defehúztam magam. crap.

Untermensch4 2016.10.16. 18:44:39

1) "az iskola évezredek óta iskola"
2) "pártucat gyerek leül (vagy sétál"
3) "valaki meg magyaráz"

1) ez közmegegyezésesen egy épület amiben a 2) és 3) történik.
2) az optimális osztálylétszám kérdéses
3) hogyan és mit magyaráz

1) a papír-tankönyvek egy része helyett, azok áránál kevesebbért létezik elektronikus hozzáférési út információhoz; amikor ez még nem volt, ausztráliában már áthidalták a távoktatás "táv" részét rádió+könyv kombóval is.
2) az ideális egydiákos csoportlétszám (Nagy Sándor is ilyenben tanult, ha már görögök...) fölé érve az az idő amit a kevésbé jól haladó diáknak magyarázással tölt a tanár, többnyire holtidő azoknak akik már értik/megjegyezték azt a dolgot. A "bevált" ütem a gauss-görbe -közepi diákokhoz van hangolva, a lemaradók így jártak, a jobbak is a "űnyíró-elv" miatt.
3) a 90-es évek közepi felsőoktatási felhígulás kifutásaként már sok olyan tanár van a pályán aki khm lehetne jobb is. Mennyivel hatékonyabb is lenne ha adott tantárgynak akár több tanárával is kapcsolatba kerülhetne akármelyik diák, kiküszöbölendő az emberi tényezőből adódó hibalehetőségek egy részét...

150 éve még nem volt "autó" (ugyebár az "automobil"-t nevezzük így), Cugnot vontatóján meg még hagyományos fakerék volt, Benz járgányán (ami mai okos jogszabályaink alapján lassújármű vagy mopedautó lehetne magyarisztánban de kevés eséllyel a forgalomba kerülésre) meg inkább kerékpárkerék-jellegű.
Mellesleg az akkori iskolarendszerből kikerülő emberek majdnem a híres áttörés megtörténte előtt körberakatták Benz bácsi körül a várost "lónélküli kocsival behajtani tilos" táblákkal.
süti beállítások módosítása