Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Mégsem számolták fel a Népszabadságot? Riport a félanalfabéta tömegről

2016. október 10. - Szarvas Norbert

images_1.png

A pontok azaz az események összekötése egy rendkívül fontos képesség, amire a legtöbb ember egyszerűen képtelen. Túl lineárisan gondolkodnak ahhoz,hogy a saját életük problémáit háttérbe szorítva egy nagyobb összefüggést próbáljanak megtalálni a sorok között. 

A Népszabadságot eddig olvastad? A válasz egyszerűen igen/nem. 
Ha nincs Népszabadság, akkor tudsz mást olvasni? Igen/nem.

Önmagában tehát a Népszabadság megszűnése nem szabadna, hogy egy teljes demokráciát remegtessen meg, mégis azt teszi. Nagyon sokan attól félnek, hogy a szólás szabadság nem megsérült, hanem megszűnt ezzel a lépéssel Magyarországon és az események láncolatának nagyon fontos végkövetkeztetése lehet! 

Azok a bizonyos pontok:

  • A Fidesz urizálását nagyon sokan támadják évek óta
  • Egyre több bizonyíték gyűlik össze az oknyomozások során
  • az Fidesz elkezdte politikai befolyásoltság alá helyezni a magyar sajtót (M1-M2...több fontos tv csatorna, Origo, ...stb)
  • az ellenzéki sajtó közül csak nagyon kevésnek van kapacitása valódi oknyomozásokat folytatni- ezek közül egyik a Népszabadság
  • az oknyomozások bizonyítékokat tárnak fel a nyílvánosság előtt, ami rendkívül fontos az értékítéletben
  • a Népszabadság tálalta ki a nyilvánosság előtt, hogy Rogán a migráns népszavazás napján helikopterezett és számos bizonyítékkal állt elő azzal kapcsolatban, hogy HAZUDNAK
  • Rogán megfenyegette a Népszabadságot, hogy hazugság és nincsen bizonyíték
  • a Népszabadságnak volt bizonyítéka (kép)
  • Pár nap múlva a szocializmust megidéző módszerekkel bezárták a Népszabadságot 
  • a bezárás okai között emlegetik a veszteségességet, miközben a ceginfo.hu adatai szerint tavaly 132 millió forint üzemi nyereséget értek el

Nem akarom túlbonyolítani a pontokat, ezért elégedjünk meg a főbb irányvonalakkal. 

Mit üzen nekünk a Népszabadság felszámolása?

 

Azt üzeni, hogy ebben az országban semmi nem úgy működik, ahogyan működnie kellene. Az ország nem képes megütni azt a szintet, ami felett már jár nekünk a demokrácia és a szabadság. A magyarok jellemzően a szint alatt működnek, ahol az egyéni érdekek felülírják a közös jövőt, ahol az emberek 90%-a egyszerű tőmondatokban sem képes kommunikálni, ahol olyanoknak van joga szavazni, akik még a 2016-os általános iskola 8. osztályának a szintjét sem képesek megütni!

Mire fog szavazni? Hát nem tudom, majd megmondják nekünk

Az ország, amely saját magát rabszolgásította és miközben a külső elnyomókat kereste, addig az igazi ellenség belülről fejlődött. Mert hiba lenne Orbán Viktorra vagy a Fideszre rátolni a felelősséget. A mai félanalfabéta nemzet tagjai nem az elmúlt 6 évben voltak gyerekek, nem az elmúlt 6 évben hülyültek el teljesen! A kritikus szavazói tömeg (35+) félanalfabétaságának az okait évtizedekkel ezelőtt kell keresnünk. Félünk, hogy ma elhülyültek a gyerekek és rossz az oktatási rendszer?

Jelentem minden elvtársnak, hogy régóta rossz és már régen kinevelte Magyarország magának a félanalfabéta szavazóközönségét. Ez olyan, mintha egy gyerek kezébe adnál egy nagy piros gombot és abban reménykednél, hogy nem nyomja meg az atombombát. 

Orbánék nem butítanak, legalábbis nem a mostani szavazó közönséget, hanem fenntartják az elhülyülést. A politikai kommunikációjuk alkalmazkodott a társadalomhoz és nem a társadalom hülyült a Fidesz kommunikációjához. Ez egy nagyon fontos különbség, hogy megértsük, miért tartunk ott ahol.

Ebben a környezetben pedig a ballibsi ellenzékinek csúfolnak mindenkit, aki egy picit okosabb, egy picit műveltebb és egy picit ellenállóbb a demagógia ellen. Tehát mindazok, akik megpróbálnak gondolkodni az ellenség Soros bérenceivé válnak. Pedig a gondolkodók között vannak jobboldali értemiségek is, akiknek szintén vállalhatatlan a mai politikai és társadalmi közeg.

Merül fel a kérdés, hogy ezt a félanalfabéta demokráciát megéri fenntartani? Ugyanis politikailag érvényesülni évtizedek óta nem politikai célokkal lehet. Mindig az érvényesül, aki a legjobban bele tud simulni a félanalfabéta tömeg pillanatnyi közhangulatába!

Túl drága a megélhetés? Akkor rezsit csökkentünk és pofa be

Nem kezdem felsorolni az ellenpólusokat, mert ez az egy példa tökéletesen reprezentatív az ügy szempontjából. Közgazdászként azt mondanám, hogy országos szinten nem a kereslet határozza meg a kínálatot, hanem a kínálat a keresletet. A politika nem a választ szolgáltatja nekünk, hanem a kérdéseket teszi fel. Pedig ennek fordítva kellene lennie.

Ezen a ponton a felelősség sokkal mélyebben burjánzik, mint a zOrbán, a Gyurcsány, az "emútnyóccév" és így tovább. Ezek a "pontok" csak a választói szükséglet kielégítése végett jöttek létre. Se több, se kevesebb. 

És ez a félanalfabéta tömeg végigasszisztálja, ahogyan az aktuális hatalom eltörli a demokráciákra jellemző szabad szólásnak az intézményét. Valamiért ez nem izgatja annyira a tömeget, mivel "ma az én csapatom" a nyerő. Elfelejtik, hogy nincsenek csapatok és amikor az igaz magyarságról óbégatnak, akkor tulajdonképpen a Fidesz holdudvaráról beszélnek és nem a teljes magyarságról.

Teljes fogalom és képzavar mindenütt. Valószínűleg a lakosság jelentős része azt sem képes felfogni, hogy miért szűnik meg szép lassan a szabad szólás intézménye. Képtelenek agyilag túllépni a "hülye libsi újság úgy kell neked" dramaturgián. Képtelenek megérteni, hogy ellenzék nélkül megszűnik a népszabadság (és itt nem az újságra gondolok), hiszen az ellenzék a mindenkori demokrácia visszatartó ereje, normális esetben a hatalom felügyelete. 

Ez ma hatványozottan igaz, amikor politikai szempontból a hatalom felügyeleti szerveire a hatalom rátette a mancsát. Márcsak ezek a libsi orgánumok maradtak, amiknek feladata minimális szinten visszatartani a diktatúrát. Mert azt nem fogja fel a félanalfabéta szavazó, hogy a véleményét csak addig kérdezik meg, amíg létezik az ellenzék. Viszont az ellenzék feloszlatásához kell a félanalfabéta szavazata. De csak pontosan addig. Onnantól kezdve megszűnnek az oldalak és mindenkinek egy irányba kell pislognia.

Ez már nem fenyegetés.

Eljutottunk odáig, hogy már nem csak fenyegetnek, hanem cselekednek. Megmutatták, hogy még az egyik legnagyobb ellenzéki sajtóterméket is képesek kis túlzással egy három nap alatt eltüntetni különösebb probléma nélkül, ha túlmennek egy határon. Ez egy nyílt üzenet:

Itt a vége a sajtószabadságnak

Ha túl mélyre megyünk, akkor azonnal eltüntetnek. A félanalfabéta tömeg pedig még tapsikol is ehhez. Ez a sajtóterror nyitánya. Nem véletlen, hogy pont most történt meg mindez. Kétségem nincsen affelől, hogy nincsen vége a Népszabadságnak. Ez a végső figyelmeztetés volt. Most megalakulnak a tömegek, megint felfedik magukat a "belső ellenségek, soros bérencek", pár nap múlva pedig újra működik a Népszabadság. 

Mert itt nem az újság bezárásáról van szó, mert nem fog bezárni. Ez egy egyértemű üzenet arról, hogy mit lehet megtenni és mit nem. Ezt meg lehet tenni és vigyázzál, hogy legközelebb miről akarsz írni! 

Azt tudjuk, hogy a Rogánról nem szabad.

Én már azt is tudom, hogy az urizálást sem szabad firtatni! Nem szabad megkérdezni, hogy képviselői fizetésből hogyan lehet finanszírozni 2-3 millió utazásokat egy esküvőre...

És az ellenzék?

Az ellenzék jelen pillanatban azok az újságírók és egynéhány politikus, aki minimális szinten is képes gondolkodni. Mert politikai értelemben vett ellenzék nem létezik. 

Mert a politikai értelemben vett ellenzéket és ugyanezek a félanalfabéták alkotják. Valószínűleg ezek az emberek egy csomag rágót se lennének megvédeni, nemhogy a demokráciát. Mert csak egy félanalfabéta gondolkodna úgy, hogy ezen a ponton a legjobb amit tehet:

  • bezárja a pártját
  • örökre kivonul az országgyűlésről (mind a 4 DK-s...)

Ezzel semmit nem érnek el, csak erősítik a hatalom létjogosultságát. 

Legszívesebben az egészet lehúznám a WC-n, mert pont annyit ér.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr4111785881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.10. 13:21:24

"a szocializmust megidéző módszerekkel"

?

Kevercs 2016.10.10. 13:32:17

Van egy nagyon rossz hírem a szerzőnek. A kormányhatalmat is fél analfabéták alkotják. Képes volt a hülye kérdésre hárommillió -kétszázezer ember nem választ adni, pedig közben nagyon jól tudták ki a valódi ellensége az országnak. Ennek alapján az összes szavazásra jogosultat le lehet húzni egy mozdulattal
(De probléma azért nincsen. "Hajrá Magyarország", hajrá fél analfabéták. )

Mr. Pink 2016.10.10. 14:26:58

Most akkor mi a mondás főnök? Kurávra nem értem, ez megint tiszta zagyva. Nem-e te vagy inkább félanalfebéta?

pirimogyoró 2016.10.10. 15:21:48

Ha a kormány (nevezzük nevén: Orbán) a hatalmát a közjó szolgálatába állította volna, akkor valóban őszintén és tiszta szívből énekelhetnénk, hogy "Árpád hős magzatjai felvirágozának". Sajnos erre semmi esélyt nem látok. Csak annak jut bármi is, aki látványosan mellettük teszi le a voksot. Így csak azt vesszük észre, hogy egyre nagyobb mértékben szegényedünk el, lassan semmilyen orvosi ellátás nem lesz. Akinek nincs elegendő pénze magánorvosra, pusztulásra van ítélve. Ez nem a véletlen műve, ez egy tendencia.

Untermensch4 2016.10.10. 16:12:37

@bircaman maxval szerkesztő: Nyereséges céget veszteségességre hivatkozva bezárni hazugság. A "parlamenti ellenzék" mint "hazafias népfront"-2.0 elééggé módszer-párhuzam. A viktor alamizsnájából élő látszatellenzék kell a demokratikus látszathoz de az alamizsna-erőforrások szűkössége miatt egy új, feltörekvő ellenzéki pártnak nem lehet esélye.

gmihaly621 2016.10.10. 17:55:35

Csak Te vagy egyedül okos? Mert neked az ülepeden is fejed van? Ha igen, akkor miért nem használod ?

kvadrillio 2016.10.10. 19:23:02

Kr. e. 49. január 10. Caesar átlépi a Rubicont
www.rubicon.hu/magyar/oldalak/kr_e_49_januar_10_caesar_atlepi_a_rubicont/
A hadvezér tehát az Itáliát és Gallia Cisalpinát elválasztó Rubicon folyónál a szó összes értelmében válaszúthoz érkezett: ha engedelmeskedik, befolyását, ...

VALAKI ÁTLÉPTE A RUBIKONT ! REMÉLEM NEM ORBÁN ÉS A FIDESZ VOLT !

mics.1 2016.10.10. 19:30:26

Az egészbe az a legszomorúbb, hogy hibába Habony Árpád, Endi Vajna, Mészáros Lőrinc, trafikmutyi, casinobiznisz, közműállamosítás, média államosítás, felesleges stadionépítések az ország több mint a fele még mindig szentül hiszi, hogy a fidesz nagyon jól vezeti az országot. Nem veszik észre, hogy tulajdonképpen az ő pénzükből helikopterezik Rogán, yachtozgat Mészáros Lőric, járja a világot Endy Vajna a golddigger feleségével.

micsoda? 2016.10.10. 19:36:33

Mindez igaz. Amilyen a nép, olyan a vezetője. "A politikai kommunikációjuk alkalmazkodott a társadalomhoz és nem a társadalom hülyült a Fidesz kommunikációjához. "

Janossz 2016.10.10. 19:41:09

Grósz Károly megaszonta 88-ban(?), hogy nem lehet itt többpártrendszer, meg demokrácia, mert a nép nem érett meg rá.
Volt ám felzúdulás!! Mostanra megérett.
Boross Péter 94-ben(?) feldobta, hogy talán jobb lenne csak érettségivel szavazni...
Megint nem tetszett nagyon.
Most meg itt tartunk. Aki eljut az ostobák lelkéig, király lehet.

röf 2016.10.10. 19:51:04

Lári-fári...
A Népszabadság gárdája megdolgozott ezért a záróráért.
Kiharcolták.
Megkapták.

01234567 2016.10.10. 19:53:31

Ez szimpla marhaság. Ez a mostani társadalom vegytisztán az elmúlt 25 év terméke. Kezdve a rendszerváltás nevű hazugsággal. Majd a dolgozó emberek egzisztenciális ellehetetlenítésével. Mesterségesen magasan tartott munkanélküliség, alacsony bérek, amely szép lassan begyűrűzött a társadalom felsőbb rétegeibe is, ezáltal szinte fokozatosan gúzsba kötötte a társadalmat. Egy jól körülhatárolható szűk réteg kivételével. Ezután kezdődött a tudatos manipuláció úgy mint a tárgyilagos tájékoztató, ismeretterjesztő elérhető kultúra eltüntetése (helyette bulvár, történelem hamisítás, hazug megosztó eszmék..stb..) azaz a népbutítás. Minden alternatíva nélkül. Majd jött az elszegényedett, lebutított tömegek megosztása, a működő közösségi civil társadalom szétverése. És ez még mindig nem a kész mű. Jön a lebutított jobbágysor, a hihetetlen kiszolgáltatottság sokaknak, egy cél nélküli olcsó primitív életben, értelem és humanitás nélkül. Aztán majd a történelem ismétli önmagát. Remélem. Még egyszer: végigolvashatatlan rossz poszt.

Astalavista 2016.10.10. 19:56:22

@Untermensch4: adj nekem 5 milliárdot, én visszaadok belőle 140 millát. Itt megállunk, és szerinted te nyereségben vagy.

Az ilyen untermenschek jelentik a "picit okosabb, egy picit műveltebb és egy picit ellenállóbb a demagógia ellen" egyéneket? Pffff. Ilyen ellenzékkel szégyen, hogy csak kétharmada van (kb.) a fidesznek. :D

koala kóla 2016.10.10. 20:00:27

bezárja a tulaja az MSZMP pártlapot, rögtön félanalfabéta lesz mindenki aki nem gyújtja fel a parlamentet

priceless

morph on deer 2016.10.10. 20:08:44

@mics.1:
"Nem veszik észre, hogy tulajdonképpen az ő pénzükből helikopterezik Rogán, yachtozgat Mészáros Lőric, járja a világot Endy Vajna a golddigger feleségével."

Itten mostan hatalmas a tévedés, kérem!

Mert a Tóni ma megmondta, hogy a felesége 'megengedheti magának', mivel sikeres üzletasszony!

Mit, Tónikám, aranyom, mit?

Hát napok óta mást se hallunk, mint hogy a helikopter nem is vót, hameg vót, hát "ingyé vót..."!

Asszonyka tényleg baromi sikeres lehet, ha még egy ingyenes utazást is 'megengedhet magának', de tényleg..!

Viszi a családot is, mert semmi nem számít, telik rá!
Az "árát" nyilván megérte, hát nem?

FikkFakk 2016.10.10. 20:40:23

Ezt a nagyszeru "gazdasag" blogot miert nyomja az index? Ez egy zagyva politikai fosnak tunt eddig is, most foleg.

A kiszamolo blogot miert nem propagaljatok? Az hova lett?

Mielott valaki fidesztrollnak titulalna: volt tegnap az indexen egy jo cikk, hogy miert is serul a sajtoszabadsag itthon annak ellenere, hogy barmit lehet frocsogni a kormanyzat ellen: na az a cikk jo volt es valoban elgondolkodtat, hogy vannak itt problemak.

De ilyen gyoker blogokkal mint ez, minek egeti magat az index?

d4n13l 2016.10.10. 20:41:18

@Mr. Pink: azert, mert te nem erted, a hiba nem mas keszulekeben van. Amugy meg kurva nagy gaz, hogy nem erted.

@röf: miert olyan nehez megertened, hogy itt rohadtul nem a Nepszabadsagrol van szo?.. Ellenkezo esetben, ha mondjuk anno a szocik a Magyar Nemzetet nyirtak volna ki, akkor ugyanennek kellene lennie a reakcionak. Azt kellene megerteni, hogy amennyiben nincs ellenzek, nincs ellenzeki sajto, akkor a hatalom nem ismer korlatokat, etvagya kielegithetetlen es csak ido kerdese, hogy mikor talalnak meg teged vagy az erdekeltsegeidet es akkor mar keso lesz sipakolni.

Kizsigerelik a hazadat, te meg tapsolsz nekik. Hihetetlen, bmeg, hihetetlen.

Untermensch4 2016.10.10. 20:47:23

@Scott Tenorman Must Die: 2014-ben veszteségesen vették, a tavalyi adózás utáni eredmény kb 138M HUF volt. Azt úgy szokták mondani hogy nyereséges.

Untermensch4 2016.10.10. 20:51:33

@morph on deer: "Mert a Tóni ma megmondta, hogy a felesége 'megengedheti magának', mivel sikeres üzletasszony!"
Ha úgy indokolná hogy "üzleti út" mert pont azon az esküvőn találkozott eberekkel, tárgyalni... mondjuk mezei halandónak ezt nem feltétlenül hiszi el a NAV de akár lehetne is. A férjére meg a gyerekre eső költséghányadot viszont le kéne ilyen-olyan módon adózni.

monddazigazatmar 2016.10.10. 20:54:09

Úgy beszéltek erről a helokopterezésről mintha legalább is azon kapták volna rajta Tónit, hogy csecsemők vérét issza.
Mekkora oknyomozás az, hogy megállapították, hogy a kiscsalád felült egy helcsire? És? Nem teheti meg? Tilos?
Az autóval jöttem dumát pedig megmagyarázták volna egy félreértéssel. "ja autóval jöttem a leszállópályától"

Ez egy nagy vihar a biliben. Egy ekkora oknyomozás miatt nem zárat be senki semmilyen lapot, főleg nem 2-3 nap alatt.

Untermensch4 2016.10.10. 21:05:03

@Astalavista: A népszabadság mellékes, a fő konc a 13 megyei lap. Propagandafelület olyanok elérésére akik mérsékelten vagy egyáltalán nem használnak internetet.
A nyereséget az adott "cég" éves működési költségeit tekintve szokás nézni, a befektetés megtérülése és a nyereség viszonya más.
"picit okosabb, egy picit műveltebb és egy picit ellenállóbb a demagógia ellen"
Az "okos" nem tudom hogyan mérhető, nem igazán vannak jó sztenderdizált iq-tesztek. Ha meg többféle iq-t is mérnénk, a különféle részterületekből hogyan raknánk össze ki mennyire "okos"?
Műveltségem ugyan viszonylag szerteágazó(nak tűnik a hallgatóság számára), ám felszínes. Ebben már könnyebb valós eredményt adó mérést végezni, sztem nem igazán haladnám meg az átlagot, a "picit" az akár mérési hiba vagy a teszt óhatatlan szórása is lehet.
"picit ellenállóbb a demagógia ellen" (ha a politika meg a moderálási szabályok nem akadályoznák ezt, sztem már benyelvtannácizta volna vki hogy ez jobban hangzana "picit ellenállóbb a demagógiával szemben"-ként - bocs, Norbi :) ); eléggé nagy erőfeszítéseket teszek az ügyben, reklámok kerülése és forráskritika alkalmazásával való próbálkozás, ilyesmi.
Ellenzéknek viszont tényleg "ultimate" vagyok :) Legalábbis abból gondolom hogy az összes magyar politikust (azaz: az ÖSSZESET) szeretném látni brüsszel és moszkva között a lámpaoszlopokon. De ebben a kontextusban parlamenti harmadokról beszélni kissé paradox.
És a lámpaoszlopos verzió a cenzúrázott, egyes változatokról még írnom is minősített esetű bűncselekmény előkészülete lenne (ez így még belefér a véleménnyilvánítás szabadságába).

Untermensch4 2016.10.10. 21:09:37

@monddazigazatmar: Nem az oknyomozás miatt. A saját sértett egója miatt. Bénán hazudott és ez hamar kiderült. Ezen könnyen tud nagyon megsértődni vki aki általában saját sérthetetlenségének tudatában él.
Meg maga a bezárásos felhajtás lehet figyelemelterelés/gumicsont is. Az esetleg még létező oknyomozó/elhivatott újságírók (és sokan mások, pl mi) figyelmének egy részét leköti, kisebb eséllyel veszi észre vki azt ami érdekes lehet mostanában.

mics.1 2016.10.10. 21:13:28

@monddazigazatmar: Nem az a fő gond, hogy helikopterrel ment, hanem hogy azt hazudta, hogy az egész hazugság, hogy aki le meri írni azt bepereli. Csak hát ugye utána a népszabi megmutatta neki a képeket

444.hu/2016/10/04/az-osszes-allitas-hazugsag-ha-le-meri-irni-azonnal-szitava-pereljuk

Netuddki. 2016.10.10. 21:13:43

@monddazigazatmar: Ó te mocskos, tolvaj fidesztroll! Már 1000-szer elmondták hazudott az antilopod bazmeg. Ez a probléma. De a magadfajta tolvaj bűnözőket nem zavarják ilyen apróságok, a fideszbe is az a Jani aki nagyobbat tud hazudni és jobban átbaszni a másikat. Ezek vagytok tik bazmeg...

Scott Tenorman Must Die 2016.10.10. 21:34:55

@Untermensch4: aham. nézd át jobban, egy egyszeri, nagyösszegű bevétel miatt.

monddazigazatmar 2016.10.10. 21:43:00

@Untermensch4: Miért kéne egy sikeres üzletasszonynak csak és kizárólag üzleti utakra mennie? Szerinted a sikeres üzletembereknek nincs saját vagyonuk, amiből arra és akkor költenek amire akarnak?

Most komolyan, tényleg az a nagy tényfeltárás, hogy rogán helikopterrel utazott? Hát ez kész. Kit érdekel? Mindenki utazhat helikopterrel, ha akar, és van rá pénze.

monddazigazatmar 2016.10.10. 21:45:02

@Tibi !: Hazudott? Tyű mekkora dolog már, hogy megkérdezték, hogy mivel jött, és azt mondta, hogy kocsival. A reptérről. Ettől azért nagyobb dolgokat is hazudoztak már erre-arra aztán semmi következmény nem lett.
Egyébként te tényleg nem érted, hogy mit írok, szóval szerintem inkább ne válaszolj

monddazigazatmar 2016.10.10. 21:49:37

@mics.1: Egy ilyen után simán azt szokták mondani, hogy félreértette. Vagy hogy gyógyszert szedett.
Mondom, ez egy pici bukta, kb. két nap alatt elfelejtette volna mindenki. Egy ilyen miatt nem zárnak be ujságot. Főleg nem a tulajdonos.

werecke 2016.10.10. 22:05:56

@mics.1: Veresjani nem a mi pénzünkből piros magánrepülőgépezett ? A söjtöri mandulás angolnát nem a mi pénzünkből tömték kicsi arcukba? Ugyan már...

mics.1 2016.10.10. 22:13:10

@monddazigazatmar: Hát persze meg rogán sosem találkozott Portik Tamással, az V. kerületben nem jutottak a piaci ár töredékéért ingatlanokhoz, nem ment át durva metamorfózison a vagyonnyilatkozata, és persze Vizoviczkiról sem hallott soha.

nick papagiorgo 2016.10.10. 22:14:20

Azt hittem, ez közgazdasági, pénzügyi, miegyéb kérdésekkel foglalkozó blog.

A Népszabadságot a tulajdonosa (MSZP) eladta. Ez tény. Az új tulaja meg megszüntette. Ez kb amit tudunk, a többi max. feltételezés.
Én se megyek vissza az általam eladott házba, hogy a szép rúzsaszín csempét miért cserélték le zöldre.
Meg egyébként mint kellene tenni most, állami pénzt pumpálni a Népszabadságba, hogy ne szűnjön meg (a sajtószabadság)?

Egyébként szolidan jelzem, hogy a baloldalnak sokkal több orgánuma van (pl. index, 444, hvg, még mindig) mint amekkora az úgymond népszerűsége. Tehát a "nincs hol megszólalni" kezdetű lemezt le lehetne venni a lemezjátszóról.

glinolid 2016.10.10. 22:16:20

@Untermensch4: Aham;
Szokásos vállalkozói eredmény
2008: -397,922 millió (gyurcsány éra)
2009:-1.177,856 millió (bajnai éra)
2010: -694,974 millió
2011: -916,535 millió
2012:-593,709 millió
2013:-1.425,178 millió
2014: -480,343 millió;
2015: -401,689 millió + valaki beletolt 551 milliót (rendkívüli bevétel)
Gondolom az osztrák tulajdonosok fizettek be, hogy az eladás előtt jobban nézzen ki menyecske. Hát így jött ki a tavalyi nyereség.

e-beszamolo.im.gov.hu/oldal/kereses_megjelenites?b=o6SYSFfBC09%2bt8hMnFmHng%3d%3d&so=1&o=AVuoPAWsDuTp6FtfsYgXeA%3d%3d

Figyelemfelhívás
Felhívjuk a figyelmet a kiegészítő melléklet 3.5-ös pontjára, amely bemutatja, hogy a
felhalmozott veszteség következtében a Társaság saját tőkéje egymást követő két üzleti évben
alacsonyabb, mint a jegyzett tőke kétharmada.
A tulajdonosok kötelesek a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 3:189.§-ának 2.
bekezdésében előírtaknak értelmében intézkedéseket tenni a tőkehelyzet rendezése érdekében.
Továbbá a 3:133. § értelmében, ha egymást követő két üzleti évben a Társaság saját tőkéje nem
éri el az adott társasági formára kötelezően előírt jegyzett tőkét, és a részvényesek a második év
beszámolójának elfogadásától számított három hónapon belül a szükséges saját tőke
biztosításáról nem gondoskodnak, e határidő lejártát követő hatvan napon belül a gazdasági
társaság köteles elhatározni átalakulását. Átalakulás helyett a gazdasági társaság a jogutód nélküli
megszűnést vagy az egyesülést is választhatja. Véleményünket nem korlátozzuk ennek a
kérdésnek a vonatkozásában.

fércnél maradandóbb 2016.10.10. 22:19:03

Eltapsoltak 5 csilliárdot, aztán jó nagyot sértődnek hogy a tulaj elzárta a pénzcsapokat. Mondjuk azzal se hazudtolják meg a fajtájukat, hogy a lapot hajlandók ezek után 1 ájróért saját maguknak privatizálni. Nyilván azt az 1 ájrót is hitelből gondolták

Aki pedig nem nekik borítékolja az igazságot, az félanalfabéta fidesznyik

fércnél maradandóbb 2016.10.10. 22:25:25

@monddazigazatmar:
Ennek a pár OPNI szökevénynek a kedvéért tényleg kár beletolni milliárdokat mindenféle dedósoknak való médiába. Akkor már olcsóbb volna újra megnyitni az OPNI-t

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.10.10. 22:27:11

@FikkFakk: A kiszámoló blogon egy rakás sületlenség volt, mivel nem értett a pénzügyekhez a blogger.

monddazigazatmar 2016.10.10. 22:57:47

@mics.1: Na, most tegyük fel, mind igaz amit a sittes maffiózó állít. Ezek a dolgok már kint vannak fél éve. Amit lehetett, azt megírák erről az ügyről, meg Rogánról.
Ezután nyilván kettétört a karrierje azon, hogy helikopter vagy nem helikopter..
Ugye nem mondod komolyan?
Még egyszer: megírják, hogy korrupt, hogy gengszter, hogy szüzek vérében fürdik, hogy ellopta a Margit-hidat, aztán azt már nem bírja el, hogy hogyan ment az esküvőre?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.10.10. 23:46:12

@FikkFakk: Még mindig nem tudsz megfizetni egy olyan majmot aki tud ékezetet használni, mikor diktálsz neki?

mics.1 2016.10.10. 23:55:21

@monddazigazatmar: Nagyon jól látod, azzal hogy nincs egy épkézláb ellenzék oda jutottunk, hogy bármit megtehetnek. Semmiért nem kell felelősséget vállalni. Nem, nem fog kettétörni a politikai karrierje mert az országban van kb 3 millió birka akikkel bármit meg lehet etetni. Itt nincsenek következmények. Nézd meg hogy végződött a nagy ELSZÁMOLTATÁS, Gyurcsány még mindig a parlamentbe téblábol, konkrétan szerintem senkit nem vontak felelősségre. Matolcsy alapítványok? Ellopunk egy kis közpénzt, annak megszűnik a közpénz jellege aztán titkosítjuk az iratokat 40 évre. Paks2 titkosítjuk 30 évre. Nem lesz itt semmi csak stadionok meg pusztulás:( Még pont egy olimpia rendezés hiányzik ide az olyan jó biznisz szokott lenni.

mics.1 2016.10.11. 00:00:06

@werecke: félre ne érts nem az MSZP-t védem. Nem az a célunk, hogy valahova fejlődjünk? Arra hogy most lopnak ne legyen már elfogadható válasz az, hogy "Miért ők is loptak", mert ebben így semmi előlrelépés nincsen.

grafjeno 2016.10.11. 04:37:39

....gondolatok..főként a társadalom idösebb rétege szinte soha nem fogja megszokni az itt kialakult kapitalizmus RABLÓ formáját..szinte dél amerika..aki hülye dögőljőn meg...a tudás hatalom,jól mondta lenin koma,meg a rokonság,ősszeköttetés....a coclizmus a hatalom erejével némileg visszafogta az emberi kapzsiságot, irigységet de ez elmúlt....egyenlöre....A baloldalinek nevezettek is beálltak a töke láncos kutyáinak. szarvashibáik, egy milliárdost tettek,fövezérré,hová tüntették a dolgozó és a munkás magyar szavakat ..munkavállaló. .szegény HOFI ha élhetne.....EGYÉBKÉNT NEM KELL JAJGATNI MERT AKI DOLGOZNI AKAR MOST MÁR ELŐTTE A VILÁG...talán,,

viragildi 2016.10.11. 06:33:10

...és megint semmi. Ha kihúzom a nyafogást, az ismételgetéseket és a túlzásokat, marad az orbánmonnyonleeee...és más semmi. Emiatt nincs ellenzék sem. Emiatt marad a dagonya...

Kevercs 2016.10.11. 06:36:54

A Népszabadság példája igazolja, hogy nem a Tónika helikopterezése a probléma, hanem az, hogy kiderült.

s.g.l. 2016.10.11. 08:05:34

Nem azért, de nem látom 3 napja sehol, hogy a Napkeltét is be tudta szántani a fidesz és ami röhej, azt ellenzékből!!!
A világ szégyene ez a debil tesze-tosza seggfej ellenzék. Ha hatalmon is hülyék voltak akkor mit várjunk megcsonkítva ellenzékben?
Pedig 1-2 normális karakteres ember aki kiemelkedne vezetőnek is csodát tehetne, de nem, csak debil harcol tesze-toszával.

s.g.l. 2016.10.11. 08:10:02

@s.g.l.: Jut eszembe a fidesz a média birodalmát 2002 után ellenzékben, szoci-koala érában építette ki. Akkori hatalom karba tett kézzel nézte, bezzeg a fidesz ahol tudja aki nincs velük azt írtja, mert Ocsmány Vigyor megtanulta aki nincs mellette azt ki kell végezni!

Kevercs 2016.10.11. 12:05:28

@s.g.l.: A 8. 05-re : A "debil tesze-tosza seggfej" ellenzéknek tényleg nem jutott eszébe, hogy a minisztériumokba delegálja az Eu közpénzosztást előre kijelölve, hogy ki lehet a közpénz nyertese. Ez már az Eu nevű gittegyletnek is feltűnt.

Untermensch4 2016.10.11. 16:32:18

@Scott Tenorman Must Die: @glinolid: Tekintve hogy a papír-újságok kora leáldozik, a magyar ppiacon meg párt/kormány-hirdetések nélkül lap nem élhet meg, a dolog nem meglepő.
Az észrevételem arra vonatkozott hogy ha az előző évben nyereséges volt akkor az előző évben nem volt veszteséges. A kreatív könyvelési trükkök alkalmaását ugye nem zártam ki.
"és a részvényesek a második év
beszámolójának elfogadásától számított három hónapon belül a szükséges saját tőke
biztosításáról nem gondoskodnak, e határidő lejártát követő hatvan napon belül a gazdasági
társaság köteles elhatározni átalakulását. Átalakulás helyett a gazdasági társaság a jogutód nélküli
megszűnést vagy az egyesülést is választhatja."
Pont úgy járt volna le a határidő hogy az utolsó előtti napig nagyon optimisták voltak, utolsó nap meg lehúzták a rolót..?

Untermensch4 2016.10.11. 16:37:45

@monddazigazatmar: Ha a saját (adózott) vagyonából költ rá akkor semmi gond. Csak ugye van az a szál hogy a feleség üzleti partnere adta kölcsön szívességből a helikoptert.... Ebben az esetben a könyvelésen több mint 25 perc lesz a plusz meló, tekintve túlbonyolított szabályozásunkat.
Meg a "nem volt semmilyen helikopter" egy fura, indokolatlan hazugság ha minden teljesen törvényesen ki van fizetve.

Versenycsiga 2016.10.18. 04:53:15

Norbikám, a sajtószabadság és demokrácia közvetlen bizonyítéka, hogy a színvonaltalan blogod (ami most gazdasági vagy politikai? Döntsd már el...) még létezik és következmények nélkül nyomhatod a baromságaid.
Szívesen levezetem, hol futsz lukra a Népszabadsággal.
süti beállítások módosítása