Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Apa, megveszed nekem azt a játékot? Egy Apa őszinte vallomása

2016. május 30. - Szarvas Norbert

news_5446_apafiaegy.jpgHányszor hallani az utcán sétálva vagy a játékboltban, ahogy pelyhes állú kiskölkök próbálják maguk őszinte és naív módján meggyőzni Apát, hogy megvegye nekik ezt a hiper-szuper játékot, ami annyira, de annyira menő, hogy azt leírni nem lehet? Felnőttként én azt is látom, ahogy Apa hatalmasat nyel, szeme eresedik és elmélázik. Mire gondolhat? Egyértelmű, hogy a pelyhes állú érzelmi terroristának a csillagokat is lehoznánk, de egyre ritkábban van erre lehetőség. Hogyan magyaráznád el egy kisgyereknek, hogy miért nem tudod megvenni az aktuális álomjátékot? Mindezt úgy, hogy a gyerekkel ne éreztesd, hogy nincsen pénzetek!

1. Tegyük fel, hogy az óvoda a munkahelyed! Az óvonéni megkér téged, hogy szedd össze az udvaron az összes teherautót. Megígéri, hogy amit összeszedsz, az a tiéd lesz!

kepernyofoto_2016-05-30_18_19_29.png

2. Nagyon sok teherautód van! Mit szólnál hozzá, ha néhányat odaadnál azoknak, akiknek nincsen teherautójuk? Ha odaadod, akkor nekik is lesz és tudnak veled játszani!

Izgalmas videókért iratkozz fel ingyenesen:

 

kepernyofoto_2016-05-30_18_21_49.png

3. Hazaviheted ezt a rengeteg teheruatót, ami megmaradt! Ez mind a tiéd. Szeretnél még játékokat? Gondoltam! Minden új játékért egy kevés teherautót kell adnod cserébe!

kepernyofoto_2016-05-30_18_23_42.png

3.Lemenjünk a játszótérre? Jó lenne a homokozóban játszani a többiekkel teherautósdit? Akkor adnod kell a rengeteg teherautódból a buszvezető bácsinak, aki elvisz minket a játszótérre. Adni kell a rendőr bácsinak, aki vigyázz rád. Adni kell a boltos néninek, aki fagyit ad neked. Indulhatunk?

 

kepernyofoto_2016-05-30_18_26_16.png

4. Holnap megint megyünk óvodába! Viszont képzeld el, de sajnos az udvaron elfogytak a teherautók. Az óvonéni azt mondja, hogy akiknek adtál teherautót, azoknak már nincsen meg. Viszont te nagyon ügyes voltál, vigyáztál a játékaidra, ezért neked még mindig rengeteg van. Szeretnél adni a többieknek, hogy tudjatok játszani?

kepernyofoto_2016-05-30_18_28_27.png

5. Apa! Láttam egy nagyon jó játékot! Mennyi teherautót kell adnom érte?

kepernyofoto_2016-05-30_18_30_51.png

6. Ezt nem értem! Jó voltam. Vigyáztam a játékaimra. Segítettem mindenkinek. Elfogytak a játékaim?

Tudod fiam, Apa is mindenkinek odaad minden játékot, amiért dolgozik. De sosem elég. Hiába dolgozok többet, akkor több bácsinak és néninek kell adnom. A végén pedig amikor már mindenkinek segítettem, akkor már pont számodra nem jut elég játék. 

Akkor mit lehet tenni?

Legközelebb talán ügyesebbek leszünk...

:
:
Kérdésed van? szarvas.norbert@iflgroup.hu 

 

Ha tetszett,  akkor nyomj egy like-ot:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr428761118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2016.05.30. 21:33:27

"Hogyan magyaráznád el egy kisgyereknek, hogy miért nem tudod megvenni az aktuális álomjátékot? Mindezt úgy, hogy a gyerekkel ne éreztesd, hogy nincsen pénzetek!"
Leginkább úgy hogy nem az adórendszert próbálom elmagyarázni. Az meg hogy a pénzünk mennyisége véges, attól függően feldolgozható információ hogy mennyire tud számolni. illetve mennyire sejti hogy nagyobb számok is vannak mint ameddig tud.

Cs.Cs.Ismerős · https://www.facebook.com/merreis2/ 2016.05.31. 09:29:21

A több tényezős élet-model bemutatása, egy példával lehetetlen.
Minden nevelés alapja, a kölcsönös elfogadás. Az értelmi képesség pedig, figyelmen kívül hagyhatatlan.
EZ igaz, mind a két részről.
süti beállítások módosítása