Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Ezt a tanárok nagyon elnézték...Orbánék már akkor rendszert bontottak, amikor...

2016. március 15. - Szarvas Norbert

20160315pukli-istvan-tanitanek.jpgSzerintem életemben nem vártam annyira március 15.-ét, mint most. Pukli István "vezette" kockás inges forradalom csúcsrajáratását vártam. Várakozásaimat csak feltüzelte a bejelentés, miszerint valami olyat jelentenek be a tanárok, ami megváltoztat majd mindent. A bejelentés után hiába vártuk a forradalmi füstfelhőt. Helyette pöfékelt valami és kínomban elnevettem magam: "Gyerekek! Orbánék már akkor rendszert bontottak, amikor ti még a kanyarban nem voltatok. Ma megnyerték a kockás inges forradalmat. Még nem verték le, de megnyerték..."

A magyar társadalom könnyen menedzselhető, megvezethető és marketingelhető. Elég egy tökös kampányt vagy bejelentést tennünk valamelyik nemzeti ünnepünk (amiből van kétezer) színpadján, ami tartalmazza a hívószavakat és a nép máris mellénk áll, máris autókat borogat. Ilyen hívószavak az "elnyomás ellen", "gyerekeink jövőjéért", "harcolunk és küzdünk", "vér és verejték az igazságért". Na pont ez nem történt meg, pedig nehezen hiszem el, hogy egyetlen történelemtanár sem volt Pukli Istvánék közelében, aki emélkeztetett volna, hogyan zajlanak a fülke forradalmak.

Pedig én velük vagyok még mindig. 

De ez egy mocskos játék mocsok résztvevőkkel. A tanárok meg úriemberek akarnak lenni. Itt bukták el!

Pukli István szerint ha nem kapnak választ Orbán Viktortól és Áder Jánostól, akkor harmincadikán kimennek az iskola épülete elé egy órára. "Jöjjenek ők is az iskola elé, álljon le az élet Magyarországon egy órára" - mondta az igazgató, aki szerint ami harmincadikán egy óra, az lehet, hogy egy héttel később kettő, majd három, és így tovább.-origo

4787031.jpg

 

A szándék nemes, a cél követendő, a jelenlegi állapot megváltoztatandó. De a módszer, ahogyan ezt megpróbálják elérni már megkérdőjelezhető. Annak a hatalomnak, amelyik migráns ügyben, korrupció kérdésében, eltűnt euró milliárdok esetében Brüsszel képébe röhög, szerintem nem lesznek álmatlan éjszakái amiatt, mert a tanárok, diákok, takarítók és a szülők kiállnak az épület elé egy órára. Valószínűleg még szakadni is fog, hadd fogják a hasukat a röhögéstől odafent. A rendszer kap egy lukas órát! És akkor mi van? 

A rendszer kap kettő lukas órát! És akkor mi van? A rendszer kap egy hét lukas órát! És akkor mi van?

Ez volt a bejelentés? Engem azért dühít, mert itt bukták el az egész bulit. Ugyanis a végeletkig nem lehet lukas órázni, ugyanis az elmaradt tanítást vagy be kell pótolni szabadnapon vagy pedig nem. Mindkét esetben kik szívnak majd? Azok a diákok akiknek a jelenlegi felvételi rendszerben kellene megfelelő tudást szerezni ahhoz, hogy jobb iskolába mehessenek tovább tanulni. Ezeknek az újratermelődő diákoknak nincsen egy potya évük, amikor kockás forradalmasdit kell játszani a jövő Magyarországa miatt és ezért nem tudnak menetrendszerint fejlődni és haladni a tanulmányaikban. Ők már most a legnagyobb vesztesek, akik legkésőbb az érettségin fognak hatalmasat bukni, ami vesztett felvételi pontszámokban mérhető. 

Ezt pedig a hatalom pontosan tudja. 

Ez a legnagyobb fegyveretek? Bitch please! Akkor a forradalom elbukott. Az egyre dühösebb szülők egy ponton túl kihátrálnak a tanárok mögül, ugyanis ezen a ponton túl a saját gyerek tanulmányi előmentele sokkal fontosabb lesz, mint a kockás inges forradalom vagy az ország jövője. Ennél kevesebbért is eladták már az országot. Tetszik emlékezni a 13. havi nyugdíjra? No komment...

Az 1 órának ma még nincsen ára. 

Itt ütközik ki, hogy a tanárok nem harcosok, nem forradalmárok. Intelektuel akarnak hozzáállni a kérdéshez egy olyan országban, ahol a lakosság 99%-a még mindig nem vette észre, hogy a rezsicsökkentés miatt összességében többet fizet a megélhetésére (a szolgáltató a vállalati szektorra terhelte a rezsicsökkentés miatt kieső részt. A vállalati szektor ezt beépíti az áraiba. Na és a vállalati szektor termékeit/szolgáltatásait ki veszi meg? Na ki?). Az átlag magyar embert nem lehet észérvekkel meggyőzni. Nem lehet ártatlan naivitással forradalmat kirobbanatni.

Ez egy mocskos játék, mocskos játékosokkal.

Két lehetőségük van a Pukliéknak:

1. vagy abbahagyják ezt és kussban beállnak a sorba

2 vagy átmennek rambo üzemmódba és mocskos játékba kezdenek.

De még a második verzió esetén sincsen sok esélyük olyanok ellen, akik egész életükben mocskos játékot űztek. Sőt a mai rendszerben ők alkották meg a mocskos játék fogalmát. Bár a magyaroknak is sikerült angliát hazai pályán 6:3-ra verni! Pedig az angolok találták ki a focit... A kockás ingeseknél ott vannak a Grosicsok, Kocsisok és Puskások?

Egy nagyon jó tanácsot szeretnék adni nekik, mert szurkolok:

A magyar társadalom nem képes a jövőbe látni. Az átlag ember számára két-három év már beláthatatlan időtáv. Ezért ketyeg a nyugdíj bomba, ezért ketyeg a politikai bomba és ezért ketyeg az oktatási illetve egészségügyi bomba. Ha a magyar nem verte szét még a parlamentet az egészségügy miatt, amikor saját magát vagy a szerettét nem képesek megfelelő körülmények között ellátni (miközben stadionra van pénz(ünk)), akkor pont hidegen hagyja a jelenlegi hívószó:

"a jövő magyar társadalma elbutul. Emiatt az ország összeomlik."

Értem a célt és veletek vagyok. De ide más kell. Ide egyszerű (lehetőleg két-három szavas) hívószavak kellenek, ami a mai napot akarja megváltoztatni. Mert a magyar a mai napot látja...

 

 

kepernyofoto_2016-02-02_1_33_01.png Ha kérdésed van, akkor írj emailt:

szarvas.norbert@iflgroup.hu

 

kepernyofoto_2016-02-02_1_33_08.png

Ha segítségre van szükséged, akkor jelentkezz:

www.iflgroup.hu

 

facebook_icon_256.png Ha követnél minket Facebookon, akkor nyomj egy:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr788480296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobby Newmark 2016.03.16. 17:44:18

@Ballib cenzúrázók réme 4: Ja, csak akkor még volt választási lehetőség, most meg nincs. Egyébként meg pont kurvára leszarom mi volt Gyurcsány alatt, az oktatás 20 éve lejtmenetben van. SZDSZ is, MSZP is taposott rajta, de a torkát a Fidesz vágja át MOST.
Az SZDSZ is, az MSZP is megkapta érte a büntetését, most a Fideszen a sor.

Killary Fucking Clingon 2016.03.16. 17:45:25

@Bobby Newmark: igen, érdekes időket élünk. nem csak hazai de nemzetközi szinten is. pl ki a fasz mondta Merkelnek és az idióta haverjainak hogy eldöntheti hogy Európa, en block, milyen legyen a jövőben. Mert én nem láttam semmilyen papírt vagy felhatalmazást arról hogy megváltoztathatja az etnikai vallási vagy demográfiai összetételt. Érdekes idők ezek.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.03.16. 18:08:48

Pukliék be vannak szarva Orbántól. A megalkuvó szakszervezetis alakokról (Gallóné és tsai) már nem is beszélve.Többnapos, vagy a határozatlan idejű sztrájknak van immáron értelme, nem a sokadik utáni sokadik k(n+1) erőtlen figyelmeztetéseknek.

2016.03.16. 18:14:52

@Shabby Bear: "ki a fasz mondta Merkelnek és az idióta haverjainak hogy eldöntheti hogy Európa, en block, milyen legyen a jövőben"

Látom, elkezted a terelést, Orbán-komcsi. Ki a fasz mondta a sötét vezérednek, és az összes seggnyaló szolgájának, hogy Magyarország, en block, milyen legyen a jövőben? Miért nem láttam arról felhatalmazást, hogy megváltoztathatja a választási törvényt, a körzeteket és az Alkotmányt? Hol van a felhatalmazás, hogy a bandája ellophat mindent az országban?
Amúgy meg mi csatlakoztunk népszavazás által az EU-hoz, nem pedig kényszerből, magyarul: ha CSATLAKOZTUNK, azzal VÁLLALTUK, hogy ránk is ÉRVÉNYESEK az EU-alapelvek (nem csak a pártod által ellopott pénz). Ha nem tetszik, húzz Putyin elvtárshoz. Addig is pedig Merkel szarja a spanyol viaszkot, a vezéred pedig kezet csókol neki (ha nem tetszik, akkor te is megcsókolhatod a hátsó felemet). Szóval, tarsd meg magadnak a fideszes propaganda szöveged, Orbán-bolsi.

fércnél maradandóbb 2016.03.16. 18:43:18

@elemes:
"szerintem az kéne, hogy mostantól 8 éven át évi 20% béremelés minden tanárnak."

Ez egy óriási ötlet!

De ne álljunk meg itt, hanem legyen 30% és ne csak a tanároknak, hanem mindenkinek Magyarországon. Ezenkívül ingyen repülőjegy a MALÉV járatokra nyugdíjasoknak, ingyen gyógyszer mindenkinek, ingyenebéd és ingyencirkusz

Ja hogy ez már ismerős valakitől? Nem baj, a szoccant választó hamar felejt

fércnél maradandóbb 2016.03.16. 18:49:57

@kopasz barmok országa:
"ha CSATLAKOZTUNK, azzal VÁLLALTUK, hogy ránk is ÉRVÉNYESEK az EU-alapelvek "

Aha, milliónyi arab meg néger ránk engedése az EU alapelv?

Én még valami bécsi cukrászdára emlékszem, kíváncsi lenné hány magyarnak sikerült olyat nyitni? El lehet menni egy girosz-étterembe mosogatni, ez való a hozzád hasonlóknak

fércnél maradandóbb 2016.03.16. 19:01:33

@Voznyák Pista2:
"Még megérem, hogy a jobbik koalícióba lép az MSZP-vel."

Az MSZP-ben sokan antiszemita beállítottságúak, míg a Jobbik mostanában teljesen átértelmezte a fajvédelem fogalmát. Nemsoká már be se engednek sábeszdekli nélkül

wolves84lb 2016.03.16. 19:09:38

@Csaba Szikora: Mindig lesznek olyanok, akiknek jó az épp aktuális rendszer - erről szól az egész fidesz-politika. Csak van az a pillanat, amikor fel kell mérni, hogy a többségnek bizony nem jó az, ami neked igen. És lesz az a pillanat, amikor a többség majd dönt (végre).

Amúgy áruld el nekem, miért is jár a nyugdíjasoknak a 13.havi nyugdíj? De most komolyan, rakjál már mögé valami észérvet...ők 13 hónapot dolgoztak egy évben, vagy mi? Semmi alapja nem volt soha, csak szavazatszerzésre szolgált. Mint látható, nálad is célt ért. Elvettek egy olyat, amihez jogod sem volt, de hőbörögsz miatta. (normális 12 havi nyugdíjat kell adni, nem egy kamu 13.-at, sztem).
Én a helyedben az iskolákat és a vasutat nem hoznám fel, jelenleg mindkettő vörös posztó bármilyen nem-fideszes számára. NEM a szocik alatt kellett még a krétát és a wc-papírt is a szülőknek biztosítani, NEM a szocik alatt jött fel a szar az iskola wc-jében, ....és még sorolhatnám.
Nem Gyurcsány (Vagy Megyó, vagy Horn) csináltatott saját stadiont és kisvasutat. Semmivel nincs több vasút-járat, mint volt, ami maradt, az is csak rosszabb minőségben. Nem vasút, hanem metro, de nem a szocik alatt vált életveszélyessé a kék metro...

És nem, nem vagyok mszp-s...hivhatsz simán libsinek - noha nem vagyok az a szónak abban az értelmében, ahogy ti szoktátok használni. Mondjuk a ti kétbites világotokban nem is tudnám elhelyezni magam, bevallom...

wolves84lb 2016.03.16. 19:16:56

@Hajdú Peter: ugyan tudom, hogy csak egy ócska troll vagy, de most épp van rád is időm, meg erőm...

Szóval, ha te azt egyetlen percig is elhiszed, hogy ezt a csúti majmot 6 éve nem tudja megbuktatni az Egyesült Államok, meg az EU sem, sőt, Soros sem (aki pedig simán kirobbant egy ArabTavaszt, mint tudjuk tőletek), akkor tényleg ostobább vagy, mint egy molylepke. Akarták, de nem tudták, mert.......? És itt kérlek, fejezd be a mondatot...mert én nem tudok semmit odaírni, sajnos nem elég élénk a fantáziám. Mondd el kérlek, mit talált ki takonyárpi nektek.

De pontosan tudom, miféle válasz jön majd erre...ha jön...:)

2016.03.16. 19:24:53

@fércnél maradandóbb: "Aha, milliónyi arab meg néger ránk engedése az EU alapelv?"

Ez nem ennek a cikknek a témája, ne legyél most rögtön ekkora EU-védő. A "ránk" akkor lesz rád és bandádra érvényes, ha nem csak az unió pénzét fogadjátok (lopjátok) el, hanem az elveit is. Olyan vagy, mint bármelyik Orbán-csicska: képmutató és kétszínű, tolvajokat pártoló és hazug.

wolves84lb 2016.03.16. 19:25:15

@Ballib cenzúrázók réme 4:
"Kevés szarházibb létezik a földön az ilyentől."

Mondta ezt batyu...:))))

Azért nem vagytok olyan kevesen, ott vagy te, a főni, a főni kancsal jobb keze, a kupak-betyár, hóbagoly, gyagyástóni, lézerdzsonni, kötéllaca, káderjános, smittplagibá, a pocakosadócsalórambó, a foltoshajúpléjboj, stb...vagytok egy páran, csak ennyit mondok.

wolves84lb 2016.03.16. 19:29:25

@Szumi: nahát, a questoros 150 milliárd, az mnb-s 250 milliárd, a trafikos 500 milliárd, stb...azok nem verték ki a biztosítékot...de ez igen. Hát gratulálok neked is, tanítanivaló a szervilizmusod.

wolves84lb 2016.03.16. 19:39:56

@Ballib cenzúrázók réme 4: egyre inkább elhiszem, hogy te tényleg egy orbánista vagy...nem kapsz ezért pénzt, szívből csinálod. a te fajtád az az öregnéni/bácsi típus, akik "szeretünk, viktor" táblákkal meneteltek bárhová, ahová a pocakos vezér megy. és csókolgatjátok a kezét.

wolves84lb 2016.03.16. 19:43:12

@Ballib cenzúrázók réme 4: de te magad raktad be azt is, hogy volt bírósági per, és nem mondták ki fletó bűnösségét. rugdosd csak az öngólokat :)

Arról nem beszélve, hogy az elmúlt öt évnyi mészároslőrinc után te inkább kussolj. És lőrincbarát csak a jéghegy tetves csúcsa.

ppppalika 2016.03.16. 20:38:04

@imres: Édesapám - elhunytáig - 2 hónap alatt sok osztályon megfordult. Láttam milyen az egészségügy most. Az első 10 nap kivételével a többi osztály lényegében csak betegmegőrzőként funkcionált. Ha a beteg nem evett maga és a hozzátartozói nem etették, akkor nem táplálkozott és kész. Ha maga nem vette be a gyógyszert vagy nem adták be a hozzátartozók, akkor nem jutott be a szervezetbe. Tudatában voltunk az elkerülhetetlen végkifejletnek, de úgy gondolom, hogy az említettek az elvárható minimumot jelentik. Bementünk, beadtuk a gyógyszert, etettük. Mert megtehettük. De hányan nem tehetik meg?

Ez a mostani az egészségügyben a minősíthetetlen szint.

Az oktatás simán párhuzamba állítható a fentivel. Csak itt nem hal bele senki. A szülők egy része elfogadja, hogy az adott angoltanár nem elég jó. Magántanárhoz járatja a gyereket. A szülők egy része elfogadja, hogy matematikából nem elég az óra a begyakoroltatáshoz és "átlagos képességű" gyereke mellé magántanárt fogad. Mert megtehetik. De hányan nem tehetik meg?

elemes 2016.03.16. 20:43:52

@fércnél maradandóbb:

Talán olvasd el a Csányi Vilmos idézetet is.

elemes 2016.03.16. 20:45:26

@ppppalika:

"Ez a mostani az egészségügyben a minősíthetetlen szint."

Kis pénz kis foci.
3 millióan fizetnek járulékot, ellátást meg tízmillió akar. Erre fussa.

elemes 2016.03.16. 20:49:33

@kopasz barmok országa:

Azért a dolgok nem fekete-fehérek.
Merkel szerintem ma a legnagyobb európai politikus. De ezt a menekült dolgot benézte. Érdemes szakemberek véleményét olvasni a kérdésben - Striker Sándor kultúrantropológus, Csányi Vilmos humánetológus. Civilben liberális gondolkodók (nem szdsz-es értelemben, hanem tényleg)

Bobby Newmark 2016.03.16. 22:06:43

@elemes: Hjah, és annak is a háromnegyedét feltétlen el kell lopni, mert különben honnan lenne kibaszott kurvanagy hacienda a kutyának, meg lézerblokkoló a verdára?

fércnél maradandóbb 2016.03.16. 23:01:32

@elemes:
Más országokkal példálódzni addig jó, amíg észrevétlenek maradnak a különbségek. Pedig vannak olyanok hosszú sorban Finnország és Magyarország között

Untermensch4 2016.03.17. 00:11:07

@Ballib cenzúrázók réme 4: "a gyerekeinket keverik bele a politikába"
Jó kis demagóg szöveg de túltoltad. A gyerekek már onnantól benne vannak hogy először beteszik a lábukat bölcsi/ovi/suliba. Az állami keretek között zajló oktatás eleve egy olyan dologgal kezdődik amit úgy hívnak: oktatáspolitika. Ez lehet jó vagy rossz, árnyalatok stb. Adott esetben a jó oktatáspolitikához rossz kivitelezés is társulhat. Itt most a rossz oktatáspolitika zajlik rosszul kivitelezetten. Nem tartom valószínűnek hogy azok az Övegesprofesszor-szerű arcok a parlament előtt most kivételesen országosan be lettek gyógyszerezve. Ha nem rendszerszintű lenne a probléma akkor némi apróval simán be lehetne fogni a tanárok száját (legalábbis elég sokét). Az oktatási rendszer problémája viszont akkora hogy ez a "megoldás" nem működik.

áéjlasdfj 2016.03.17. 02:54:18

@HaCS:
Mondjuk azért, mert már a sokadik alkalom volt, hogy olyat akartak intézmények élére állítani, aki 0 szavazatot kapott, és semmilyen vezetői tapasztalata nincs, szemben azzal, aki addig is az intézményt vezette, és megkapta a teljes tanári kar meg az összes szülői munkaközösség szavazatát.
Mondjuk azért, mert elegük lett az Orbán-féle mindenki átgázoló úthenger-mentalitásból.
Az egészségügyiseknek is a tanárok mellé kellene állni, mert ott is ez van.

És remélhetőleg melléjük állnak a közlekedési dolgozók is, esetleg még a rendvédelmiek, egyéb fegyveres erők tagjai, tűzoltók meg a volt bányászok, akiknek a kedvezményes nyugdíját Orbánék vették át.

Szívesen tennék egy sétát Orbán magasban táncoló lábai alatt a nagykörúti villanyoszlopok közt a lengedező szellőben.

áéjlasdfj 2016.03.17. 03:05:38

@Shabby Bear:
Látod seggfej, neked is iskolába kellett volna járni, akkor most nem lennél ennyire hülye.

áéjlasdfj 2016.03.17. 03:14:13

@kopasz barmok országa:
Hát konkrétan menekültügyben Orbánnak igaza van.
Nem életlenül látja ezt már be egy ideje egész Európa is, azok is, akik eleinte megbélyegezték Orbánt.

Itt van az országban már 800 ezer indiai menekült, nevezzük őket cig.ányoknak.
Valamint az Orbán-kormánynak köszönhetően még 3 millió nyomorszinten tengődő magyar.

Előbb ezekkel kellene kezdeni valamit, és mivel a gázkamra nem humánus megoldás az eltüntetésükre, valami emberibbet kéne kitalálni. Oktatás, munka, fizetés, lakás, ilyesmi. Igaz, ez nem annyira gyors, de hátha így is eltűnnének.

áéjlasdfj 2016.03.17. 03:15:14

Óbazmeg, a cig.ány szót nem lehet leírni?
Ki ez az agybeteg blogger, aki ezt beállította?

áéjlasdfj 2016.03.17. 03:19:49

@fércnél maradandóbb:
Meg kellett volna tanulnod úgy olvasni iskolában, hogy meg is értsd, amit olvasol.
Sajnos, neked nem sikerült.

elemes 2016.03.17. 07:53:48

@fércnél maradandóbb:

vannak, vannak.

De a kiindulópont, amit Csányi mondott, országfüggetlenül tragikus.

Ma azok mennek tanárnak, akik a fizetésüknek megfelelő mértékben tudnak hozzájárulni a GDP-hez, mert nem veszik fel őket olyan munkahelyre, ahol ötször annyit kereshetnének.

És ezekre az emberekre bízzuk a gyerekeink tanítását. Ami (gyakorló szülőként és alkalmi tanárként mondom) a legnagyobb kihívást jelentő hivatások egyike.

Naná, hogy tüntetnek: az sokkal könnyebb, mint tanítani.

elemes 2016.03.17. 07:59:59

@áéjlasdfj:

A "c.g.ny" szó kapcsán viszont az agybeteg bloggernek van igaza. Csapatmunka hatékonyságát kisérletekben vizsgálták. Ahol előírás volt az udvarias kommunkáció és a poliitkailag korrekt ("PC") beszéd, lényegesen jobb volt az együttműködés és (meglepő módon) a kreativitás, mint a kontrollcsoportokban.

Szóval az amerikaiak hajlamosak bármint túltolni, de ez a "PC" dolog kivételesen jó ötletnek tűnik. Ez a szó pedig azért tabu a "PC" nyelvben, mert (a szociológusok, szociális munkások, illetve a népcsoport saját magára vonatkozó mondatai kivételével) a köznyelvben hangsúlyosan lealacsonyító értelemben használatos. Ezért (lásd fenti kisérlet) célszerű kerülni.

elemes 2016.03.17. 08:09:52

@Bobby Newmark:

Ezt (így önmagában) nem több, mint egy unalmas refrén, amit szoci kormányok idején a jobbos falka ugat, fideszkormányok idején meg a balos falka ugat.

Disclaimer: lehet, hogy te nem falka vagy és nem refrénként ugatod, hanem józan gondolkodó és megfontoltan, tényekre alapozva álllítod -- csak egy mondat alapján nem lehet megkülönböztetni a falkától.

Untermensch4 2016.03.17. 08:54:43

@elemes: a PC-dolog akkor tűnik jónak ha kiegészítője és eszköze a hatékonyság-alapú hozzáállásnak. Öncélú erőltetése is nyilván fokozza a csapatmunkát és kreativitást, csak éppen a kijátszására irányulóan. Látszólag nagyon sikeres lesz ugyanakkor mert írásban nem adódik vissza a hanglejtésnek mindaz a finomsága amivel a legkedvesebb szavakat használva is lehet sértegetni...
Mellesleg eredetileg nem a genetikai hanem a kulturális megközelítésnek volt hagyománya a témában. A négyzetre emelt rasszizmus újdonat import mint a gyorséttermek.

ppppalika 2016.03.17. 08:54:46

@elemes: "3 millióan fizetnek járulékot, ellátást meg tízmillió akar. Erre fussa. "

Erről a 3 millióról egyeztess a miniszterelnökkel...

Bobby Newmark 2016.03.17. 10:06:47

@elemes: Nem, ezt minden épeszű ember ugatja, aki sugárban okádik a korrupt magyar politikától, csak a barnaorrú pártkatonák jobbos kormány esetén baloldalinak nevezik őket, balos kormánynál meg jobbosnak.

Közben meg az van, hogy Gyurcsányt is fellógatnám a gecibe, meg Orbánt is. Csak ugye most ballib vagyok éppen, a megalkuvó takonygerincű geciputtonyok szerint.

elemes 2016.03.17. 10:31:36

@Bobby Newmark:

A "mi vagyunk a jók, ők a rosszak" attitűd által kínált érzelmi nyereségről nagyon nehéz lemondani -- nem hiszem, hogy van kedvem most hosszas beszélgetésre erről. Szép napot.

elemes 2016.03.17. 10:37:26

@Untermensch4:

"a PC-dolog akkor tűnik jónak ha kiegészítője és eszköze a hatékonyság-alapú hozzáállásnak."

Lehet, csak valahol el kell kezdeni. Multi cégeknél mindenesetre kezdik átvenni (azoknak egy "14%-kal hatékonyabb" szlogennel mindent el lehet adni). A hatásmechanizmus talán valami olyasmi, hogy a nyers beszólás való félelem visszatartja az ötletelést....

No mindegy, nem én vagyok a blog gazdája, nem is tudom, hogy neki mi járt a fejében, csak eszembe jutott. Nem mind arany, ami fénylik. Vagyis fordítva. Vagy nem tudom.

elemes 2016.03.17. 10:40:24

@ppppalika:

Az egyeztetés nem változtatja meg a tényeket, Magyarországon kurva sok ember próbál bejelentett állás és tényleges járulékfizetés nélkül a közjavakból részesedni.

Nálunk az a közvélekedés, hogy adót meg járulékot fizetni balekság. Ezen a hozzálláson nehéz változtatni -- én a drákói szigor híve vagyok, pár évtized alatt hozzászokna a nép. Addig valahogy el kell viselnünk ezt a színvonalat.

elemes 2016.03.17. 10:43:30

@ppppalika:

de mondhatjuk másképp is: az átlag magyar nem kér és nem ad nyugtát (hogy felezzék az áfát), elintéz és kijár, kenőpénzt fizet és fogad el, gyorsan hajt ha nincs traffipax, hazalopja a másolópapírt és minden problémáért másokat hibáztat (ahelyett, hogy tenne valamit a megoldásért) -- és még azt sem veszi észre, hogy a közjavak (egészségügy, oktatás, hivatali ügyintézés) színvonala pont ennek a hozzállásnak a követkemzénye.

Bobby Newmark 2016.03.17. 12:51:28

@elemes: Ja, bocs, ha úgy gondolom, hogy épeszű ember nem nézi jó szemmel a korrupciót, AKÁRKI IS CSINÁLJA. Sajnálom, hogy nem vagyok elégé fejlett ideológiailag ahhoz, hogy lássam, hogy a mi korrupciónk jó korrupció, az ellenségé meg persze csúnyarossz.

Egyébként meg úgy értettem, hogy az "ők" a politikusok, mind, válogatás nélkül, a "mi" meg mindenki más.

Bobby Newmark 2016.03.17. 12:55:59

@elemes: Ja, mert mondjuk nem lehet profittal vállalkozni ha mindent szabályosan csinálsz. És ez persze nem a kibaszottul elkúrt adó- és járulékrendszer hibája, hanem nyilván az embereké, akik nem veszteséggel szeretnének vállalkozni...
Hogy aztán ha megtetszik egy politikusnak a biznisz, akkor ráuszítsa a NAVot meg az egyéb megfélemlítő hivatalokat, csődbe vigye a vállalkozást, aztán megvegye fillérekért.

Bobby Newmark 2016.03.17. 12:57:46

@elemes: Érdekes, hogy viszont aki végül feladja, elköltözik az országból, és egy másik ország szabályai szerint kezd el élni, az valahogy megy neki. Meglepő módon a magyar mutyimentalitás az ország határain belül marad. Szerinted vajon miért?

elemes 2016.03.17. 13:36:52

@Bobby Newmark:

"nem lehet profittal vállalkozni ha mindent szabályosan csinálsz"

Az átlagmagyar, aki nem kér és nem ad nyugtát, elintéz és kijár, kenőpénzt fizet és fogad el, gyorsan hajt ha nincs traffipax, hazalopja a másolópapírt és minden problémáért másokat hibáztat, az emberi természet sajátosságainak köszönhetően pont ugyanilyen politikusokra fog szavazni, jobbra vagy balra. És az átlagmagyar mindemellett még végtelenül álszent is, mert saját magának megbocsátja ezeket a mindennapi stikliket, a politikusokat meg hangosan szidja érte.

elemes 2016.03.17. 13:47:15

@Bobby Newmark:

"és egy másik ország szabályai szerint kezd el élni, az valahogy megy neki."

Nem bontottad ki az igazság minden szeletét :-)

Aki itthon boldogul, de világot akar látni, az külföldön is boldogul.
Aki nyavajog, és ezért külföldre megy: tízből nyolc csalódottan hazajön amikor elfogy a félretett pénze. Csak ezzel nem szeretnek dicsekedni.

"Meglepő módon a magyar mutyimentalitás az ország határain belül marad. Szerinted vajon miért?"

Kádári örökség. Európa mutyitérképe:

konfliktuskutato.hu/images/stories/cikk_kepek/ITDP4-CSGY-PG-elnemmulofeudalizmus_html_1terkep.jpg

(A számok az aktív-cselekvő magatartást mutatók százalékos arányát mutatják a felnőtt lakosságban. Az aktív-cselekvő személyiség, ha a problémával találkozik, azt nézi, hogy lehet megoldani -- a passzív-szenvedő pedig azt, hogy ki a felelős.)

Bobby Newmark 2016.03.17. 14:27:13

@elemes: Tekintve hogy nincsen olyan politikus, akinek ne az lenne az egyetlen célja, hogy szanaszét lopja az országot, így ezt nehéz a választók nyakába tolni.

Lengyeleknek volt tökük meghozni egy olyan törvényt, hogy meghúzott határ előtt politikai szerepet vállalt személy soha többet a politika közelébe ne szagolhasson.
Itt is ez kéne, mondjuk egy 2018-as dátummal.

Bobby Newmark 2016.03.17. 14:38:04

@elemes: Ja, kár, hogy ez nem igaz. Aki kimegy mosogatni, az boldogan elmosogat ott évekig, míg aztán a honvágy haza nem hozza néhány millió forinttal gazdagabban.

Nekem haverom idénymunkákat vállalt Írországban mezőgazdaságban, meg Angliában árut töltött fel a Tesco raktárában, és hasonló eléggé alja munkákat végzett. Évi egy millát (forintban) félrerakott.
Úgyhogy hagyjuk ezt az elfogyó félretett pénz dolgot, ennél szarabb munkákat nem lehet végezni, és még abból is úgy meg lehet élni, hogy még félre is tesz az ember.
Azért jönnek vissza, mert nem AKARJÁK tovább végezni az alja munkát, nem azért, mert kényszer lenne pénzhiány miatt.
Mint például ennek a haveromnak a bátyja, aki kiment hozzá, szállást is kapott, csak kurvára nem volt kedve dolgozni, és egy éven belül haza is ment.

A linkségen nem változtat a határátlépés, az tény.
Csak mondjuk fura, hogy ott kint se gyorshajtás, se számlanemkérés, se egyéb a felsoroltak közül nem jellemző.
Fura a faszt, ez mutatja mekkora fostömlő a magyar rendszer.

elemes 2016.03.17. 14:52:47

@Bobby Newmark:

De, ezt csak a választók nyakába lehet tolni. Amíg te hajlandó vagy olyan politikusra szavazni, aki lop, csak azért, mert meggyőződ magad, hogy "kevesebbet" lop: addig tolvaj politikusok lesznek az ország élén.

Svédországban, ha egy politikusra a lopás gyanújának árnyéka vetül, például a kft-je nevére építette fel a nyaralóját (értsd: egy 30 m2-es pirosra festett fa bungallót 600 km-re északra stockholmtól), a pártja azonnal lapátra teszi, mert TUDJÁK, hogy másképpen a következő választáson kiesnek a parlamentből. A svéd ember befizeti az adót, nem hajt gyorsan, az A4 papírt a boltban vásárolja meg, és NEM SZAVAZ becstelen politikusra. Nincs olyan, hogy "ez kevesebbet lop."

A kicsiben tolvaj, kicsiben csaló, kicsiben korrupt választópolgár megszavazza a nagyban tolvaj, nagyban csaló, nagyban korrupt politikust (lásd fülkeforradalom). A kicsiben becsületes választópolgár NEM.

Vagyis a (tévesen Széchenyinek tulajdonított) mondást a demokrácia váltja valóra: minden országnak olyan kormánya van, amilyent megérdeme. Pont olyan. Aki a politikusokat hibáztatja, felmentést ad magának a becsületesség alól, és van pofája olyan önigazolásokat leírni, mint Bobby Newark (nem te, hanem egy nickrokonod), hogy "másképp nem lehet boldogulni."

Bobby Newmark 2016.03.17. 15:03:15

@elemes: Nem LEHET másra szavazni, baszódj már meg! Egyszerűen olyan ember nem indul választáson, aki ne egy aljadék szarrágó geci lenne.
És duplán is baszódj meg, én egy ideje olyanokra szavazok, aki (még) nem lopott, mert soha nem volt kormányon. El is veszik a szavazatom a gecibe.

Mikor láttál te becsületes politikust? Akire érdemes lenne szavazni, és lenne belőle annyi, hogy megtöltse a parlamentet? Ja, és nem egy segghülye náci fasz, mint a Jobbik?

Svédországgal meg lehet példálózni, de elárulok egy dolgot, amivel úgy látszik kurvára nem vagy tisztában: a törvényeket a politikusok hozzák, és kibaszottul soha a büdös kurva életben nem fognak olyat hozni, ami alapján őket meg lehetne fogni.

elemes 2016.03.17. 15:05:30

@Bobby Newmark:

"Aki kimegy mosogatni, az boldogan elmosogat ott évekig, míg aztán a honvágy haza nem hozza néhány millió forinttal gazdagabban."

Ezek igen ritka esetek. Aki hajlandó harmadmagával lakni 6 m2-es ablaktalan szobában (Stockholmban láttam ilyen, hat ilyen szobára jut egy WC és egy zuhanyozó, havi 4 ezer koronát kell fizetni érte), és nem dilizik bele a nulla szociális interakcióba (mert egy buli a haverokkal egyheti fizetés), ica-ban vásárol és maga főz, és csak évente kétszer utazik haza, az félre tud tenni havonta 3-4 ezer koronát. Csak túl sok a "ha."

elemes 2016.03.17. 15:13:48

@Bobby Newmark:

"Nem LEHET másra szavazni"

Dehogynem lehet. Lásd pl. kétfarkú kutya párt. Csak amíg a magyar lakosság 90%-a azt mondja, amit te, hogy megelégszel a (szerinted) kevésbé tolvaj párttal, addig marad ez a rendszer.

"a törvényeket a politikusok hozzák, és kibaszottul soha a büdös kurva életben nem fognak olyat hozni, ami alapján őket meg lehetne fogni."

...tehát ne szavazz ezekre a politikusokra. Ha a választók ötödszörre is beszopják a "le kell váltani a ****-t" kampányt (mint 94-ben, 98-ban, 2002-ben és 2010-ben beszopták), és hajlandóak ezért egy tolvajra szavazni, akkor pont az lesz, mint eddig.

Egyéblént nincsenek illúzióim, mivel te tolvaj vagy, hajlandó leszel tolvajra szavazni és közben óbégatni, hogy lopnak. Én meg mindeközben tanítom a következő generációt, akik között már kevesebben lesznek hajlandóak ilyen kompromisszumot kötni.

elemes 2016.03.17. 15:16:11

@Bobby Newmark:

"Mikor láttál te becsületes politikust? Akire érdemes lenne szavazni, és lenne belőle annyi, hogy megtöltse a parlamentet?"

Mondjuk a svéd parlament.

"Ja, és nem egy segghülye náci fasz, mint a Jobbik?"

A jobbik nem csak náci fasz, hanem mégcsak nem is becsületesek.
A nácik soha, sehol nem voltak becsületesek, ahogy a kommunisták se.

Bobby Newmark 2016.03.17. 15:38:58

@elemes: Én csak ilyeneket ismerek, meg olyat, aki soha a büdös életben nem akar hazajönni itt élni.

Meg a mérnök ismerősök az egyetemről, akik viszont nem szerencsét próbálni mentek ki, hanem fixen tuti állásra.

Balt 2016.03.17. 15:40:44

Legalább 25 éve sztrájkolnak, csak senki nem vette észre. Legalábbis 2010-ig. :)))

Bobby Newmark 2016.03.17. 15:42:05

@elemes: A KKP pontosan az az elveszett szavazat, amit említettem. Lehet, hogy most már komolyan gondolják, de ahogy az indult, bevallottan poénnak szánva, az kizárja azt, hogy bárki is komolyan vegye. Az nem egy párt, hanem egy elnyújtott vicc, amin nevetni már nem nagyon lehet.

Elmész a kurva anyádba, ismét a feltételezgetéseiddel. Most untam meg.

Bobby Newmark 2016.03.17. 15:43:39

@elemes: És akkor mi a megoldás, hódíttasuk meg magunkat a svédekkel? Hogyan veszed rá őket, hogy megtámadjanak?

Nyilván, de ők kampányolnak a leghangosabban azzal, hogy ők még nem loptak soha kormányon. Csak ezért említettem meg.

elemes 2016.03.17. 15:58:34

@Bobby Newmark:

"A KKP pontosan az az elveszett szavazat, amit említettem. Lehet, hogy most már komolyan gondolják, de ahogy az indult, bevallottan poénnak szánva"

Az "elveszett szavazat" a "le kell váltani" fals logikáját tükrözi és így maradnak nyeregben a különféle színekben pompázó tolvaj politikusok. Izlandon normálisabbak az emberek, ott választást nyert az ottani "viccpárt."

elemes 2016.03.17. 15:59:25

@Bobby Newmark:

"És akkor mi a megoldás, hódíttasuk meg magunkat a svédekkel?"

Tanítani a fiatalokat. Egyesével. Húsz év és többségbe kerülnek a gerincesek.

Balt 2016.03.17. 16:03:15

@elemes: "Viszont ez a 130 ezer pedagógus közvetlenül eléri a közoktatásban tanuló majdnem tízszer ennyi gyereket, akiknek (testvéreket is beleszámolva) van kb 2 millió, szavazati joggal rendelkező szüleje."

Na már most: nézzük a csúnya demográfiát. Kétségtelen, hogy a csökkenő gyerekszám mellé kevesebb pedagógus dukál. Ennél jobb szűrőfeltétel szerintem nem is kell az EMMI-nek...

Bobby Newmark 2016.03.17. 17:36:38

@elemes: Nemtom, feltűnt-e, de pontosan ezt akarja a Fidesz megakadályozni éppen.

Bobby Newmark 2016.03.17. 17:41:25

@elemes: Izlandon HÁROMSZÁZEZREN laknak. Az másfél Debrecen, vagy Miskolc+Szeged. Plusz nagyjából mindenki mindenkinek a rokona. Úgy azért kurvára nem nehéz bármin változtatni.

Meg körülbelül negyedszer írom le, hogy igen, NEKEM IS elveszik a szavazatom, mert éppen küszöb feletti kispártra szoktam szavazni, úgyhogy tényleg most már a kurva anyádat hibáztasd, kérlek, ne engem.

István Tamasi 2016.03.17. 17:52:28

@prolee: Az iskola bezárása NEM a tanárok ötlete, hanem a KLIK és az államtitkárság ötlete és utasítása. Neked nem a tanárok mondják, hogy coki, hanem a központosított állami oktatásügy kitalálója.

áéjlasdfj 2016.03.17. 18:57:10

@elemes:
Ez a PC-skedés a legnagyobb faszság, ami létezik.

áéjlasdfj 2016.03.17. 19:02:19

@elemes:
Elfelejtetted hozzátenni, hogy a svéd embert a munkájáért megfizetik.
Mellesleg a svéd ember is gyorsan hajt, ha nem Svédországban van. Stb., stb.

áéjlasdfj 2016.03.17. 19:08:31

@elemes:
A Kétfarkú Kutyára egészen eddig nem lehetett szavazni, mert még nem voltak bejegyezve az utolsó szavazáson.

@Bobby Newmark:
Az MKKP-ra nem tudtál szavazni, se elveszetten, se máshogy, mert eddig nem indulhattak parlamenti választáson.
(Önkormányzati választáson igen, kopogtatócédula-gyűjtésig jutottak.)

@Balt:
Valójában sokkal több tanár kellene és kisebb létszámú osztályok, mert a nagy létszámú osztályokban tanítottak olyan hülyék maradnak, mint te.

Balt 2016.03.17. 19:18:08

@áéjlasdfj: Haha, b+, engem magántanár tanított. Ok, legyen több tanár, meg bértömeg-gazdálodás. :p

elemes 2016.03.17. 19:57:14

@Bobby Newmark:

"Nemtom, feltűnt-e, de pontosan ezt akarja a Fidesz megakadályozni éppen."

ez valami félreértés.
miért akarnák megakadályozni?

elemes 2016.03.17. 20:00:05

@áéjlasdfj:

eddig nem lehetett kutyapártra szavazni, de aki most is azért szavaz a tolvaj balosokra, hogy "leváltsa" a tolvaj jobbosokat, annak nincs mentsége: tolvaj maga is.

@Bobby Newmark:

ha akartál, szavazhattál volna a lemápra.
rájuk szavaztál?

elemes 2016.03.17. 20:06:50

@áéjlasdfj:

Bizony, Amerikában is sokan tartják hülyeségnek a PC-t, ezért csináltak a valamelyik egyetemen kontrollált kisérletet arra, hogy van-e valami előnye. és az derült ki, hogy van, mégpedig nem is kicsi, fokozza a kreativitást.

***

Egy ezzel párhuzamosan végzett, de független felmérésből az is kiderült, hogy az intelligens emberek udvariasabbak (és fordítva). De ez csak érdekesség.

elemes 2016.03.17. 20:08:02

@áéjlasdfj:

1. Nem felejtettem el hozzátenni, sőt.
2. A MUNKÁJÁÉRT a magyar embert is megfizetik. A panaszkodásért, mások hibáztatásáért nem. Na ez az, amit a svéd nem csinál, a magyar meg igen.

áéjlasdfj 2016.03.18. 01:56:41

@Balt:
Lehet.
Mégis hülye maradtál. Akkor te vagy a kivétel.

áéjlasdfj 2016.03.18. 02:08:52

@elemes:
Lófaszt, koma.
Azért szavaz rájuk, mert a legrosszabbnál egy valamivel jobb lehetőséget keres.
Ne irkálj irdatlan baromságokat.

A PC-skedésnek semmi köze az udvariassághoz.
Lehetsz valakivel udvarias úgy, hogy cig.ánynak nevezed, mivel ez a neve a magyar nyelvben a népcsoportnak. Meg lehet tahó vele úgy, hogy romának hívod, ami a PC-skedő neve ugyanennek a népcsoportnak, és csak idő kérdése, hogy mikor válik ugyanúgy pejoratívvá, mint az eredeti megnevezés - erről ugyanis nem a 4-5-6 egymás mögé rendezett betű/hang tehet, hanem maga az adott népcsoport, akit ez a hang- vagy betűsor jelöl. A viselkedésével.

Szóval emiatt faszság.
Jó példa rá Amerika, ahol a nigger (kiejtve 1 g-vel: niger, = fekete, latinul, a 2. g csak a kiejtés jelölése, hogy az i-ből ne váljon áj, merthogy az írott angolnak a magyar tévhitekkel szemben VAN szabályos kiejtésrendszere, csak meglehetősen bonyolult, időnként a sokadik utána álló betű szabja meg, hogy egy másik betűt hogyan kell ejteni) nem volt jó, jött a black, nem volt jó, jött az afro-american, nem volt jó, most épp az African American az elfogadott, még egy ideig, de már az is kezd lejáratódni. Hát ezért faszság a PC-skedés.

De, elfeljtetted hozzátenni.
A magyar embert a munkájáért NEM fizetik meg.
A magyar melós nem dolgozik kevesebbet, mint a svéd, mégis sokkal kevesebbet keres. A saját munkámról tudom, hogy ott pl. kb. 5-ször annyit. És elég jól mérhető munkateljesítményről van szó, sőt, a svédnek adott esetben jóval könnyebb dolga van, mint nekem, magyarnak, azaz jóval kevesebb erőfeszítéssel keres 5-ször annyit.
Szóval hagyjuk a hazudozást, ha lehet kérni.

Balt 2016.03.18. 07:02:59

Nem hinném, hogy ismerjüj egymást, ilyen szoci opatákkal kerülöm a kapcsolatot. Ehhez tartsd magad a továbbiakban, faszkalap.

elemes 2016.03.18. 10:04:36

@áéjlasdfj:

"Azért szavaz rájuk, mert a legrosszabbnál egy valamivel jobb lehetőséget keres."

Pont ugyanezt mondták a mai fidesz szavazók is :-)
És egy átlag svéd szavazó soha nem mond ilyent.
Nincs olyan, hogy valaki "kevesebbet" lop.
Aki lop, az mindig annyit lop, amennyire lehetősége van.

Ha te a kisebb tolvajra szavazol, csak annyit mondhatunk, hogy aki számodra szimpatikus, annak elnézed, ha lop -- akárcsak a fidesz mostani szavazói. És azért nézed el, mert kicsiben te magad is elintézel és kijársz, kenőpénzt fizetsz és fogadsz el, nem kérsz és nem adsz számlát, és te magad is lopsz. Hiába átkozódol meg kurvanyázol nekem, lebuktál.

elemes 2016.03.18. 10:19:24

@áéjlasdfj:

"A magyar embert a munkájáért NEM fizetik meg.
A magyar melós nem dolgozik kevesebbet, mint a svéd,"

Nem kevesebbet dolgozik, csak másképpen.
Mondok egy iskolapéldát a különbségre.

Brémában a mercédesz gyárban kétpercenként legördül egy autó a szalagról. Kurt a szalag 74-es pozíciójában dolgozik, az ajtót szereli fel a kasznira, naponta kb hatszázszor. Ma délelőtt 11-kor (talán a cipőfűzője miatt) megbotlott, az ajtó hozzáért a "B" oszlophoz, megkarcolta. Kurt hátrakiabál, Herr Günther, van itt egy karcolás. Herr Günther intézkedik, az autóra rákerül egy sárga tacepao, harminc méterrel arrébb kiáll a szalagról.

Mekméten a mercédesz gyárban kétpercenként legördül egy autó a szalagról. Béla a szalag 69-es pozíciójában dolgozik, a hátsó csomagtartót szereli fel a kasznira, naponta kb hatszázszor. Ma délután 2-kor (talán a cipőfűzője miatt) megbotlott, az csomagtér ajtó hozzáért a "C" oszlophoz, megkarcolta. Béla körülnéz. Lajos, a műszakvezető épp a papírjába merül, szerel tovább, mint ha mise történt volna. Kb harminc munkafázissal később, amikor László végignézi a kasznit, észreveszi a karcolást és az autót hosszas szentségelés után kiveszik a szalagról.

És ez csak csak egyetlen momentum. A magyar melós, ha téved: próbálja elsumákolni vagy másra kenni, A német, svéd, brit melós. szól, mert tudja, hogy a sumákolással nagyobb kár éri a céget. A közgazdászok számítgatásai szerint a fejlett gazdaságokban a GDP 80%-át a nyugati, kooperációra törekvő és felelősségvállaló és megoldás-orientált munkakultúra adja, és csak 20%-át a "termelő tőke." A posztkomcsi országok számára nagyon komoly terhet jelent, hogy együttműködés helyett az individualizmus, a problémák megoldása helyett a büntetés elkerülése az átlagember célja.

Ezen túl persze az eltérő béreknek van egy csomó közgazadsági oka is, mint ahogy annak is, hogy a kiegyenlítődés miért lassú, és hogy miért önbecsapás kereskedelmi árfolyamon átszámolni a svéd vagy német béreket forintra, de ha ezt magyarázni kell, akkor nem érdemes.

Bobby Newmark 2016.03.18. 10:28:04

@áéjlasdfj: Nem mondtam, hogy rájuk szavaztam. Csak azt, hogy sok értelme nem lenne.

Bobby Newmark 2016.03.18. 10:30:27

@elemes: Ezzel a tönkrekúrt oktatási rendszerrel, alulfinanszírozott iskolákkal, tanárok nyugdíjba zavarásával, bekorlátozott tankönyvválasztékkal, hittan/erkölcstan órákon sulykolt faszságokkal, túlterhelt tanárokkal és gyerekekkel szerinted milyen minőségű tudással fognak kikerülni az iskolákból?

Bobby Newmark 2016.03.18. 10:31:28

@elemes: Rájuk. Megérte, volt értelme? Nem nagyon. És rájuk is csak kínomban szavaztam, mert a sötétzöld hülyeségeikkel mondjuk eléggé kivan a tököm.

Bobby Newmark 2016.03.18. 10:46:03

@elemes: "A közgazdászok számítgatásai szerint a fejlett gazdaságokban a GDP 80%-át a nyugati, kooperációra törekvő és felelősségvállaló és megoldás-orientált munkakultúra adja, és csak 20%-át a "termelő tőke." "

Ezért ne hidd el egy közgazdásznak azt se, amit kérdez. Ez egészen biztosan hazugság/hülyeség, azok az országok most a világban gazdaságilag a legerősebbek, amik a világháborúk előtt lerabolták a gyarmataikat, majd a világháborúkból és később a hidegháborúból győztesen kerültek ki.
Ezek után ne akard megmagyarázni, hogy nem a tőkeerősség miatt vannak abban a pozícióban, ahol.

Pontosan ez látszik a fent leírt példáidon, egy tőkeerős ország hazai gyára megengedheti magának a hibát, egy kihelyezett "gyarmati" gyárnak meg kuss van, nem hibázhat, és büntesse csak meg azt a szar munkást, aki kárt okozott az anyacégnek, miközben ugyanazt a munkát végzi ötödannyiért, mint az otthoni gyári melós.

És egyébként meg menj a picsába a hazugságaiddal, ha egy melós kimegy szalag mellől külföldre UGYANAZT a munkát végezni, még úgy is kb ötször annyit keres kint, hogy nem kapja meg a bennszülött melós bérét. Mint mondtam, haverom Tescoban dolgozott raktárban, gyakorlatilag minimálbérért. Ami ~1000 font, 400ezer HUF. Aztán kurvára ugyanúgy cuccokat pakol egy polcra, mint itthon egy árufeltöltő, aki mennyit is keres? 80ezret talán?

Továbbá azért is külön lófasz a seggedbe, hogy elvárod, hogy az éppen éhbérért ugyanolyan minőségű munkát végezzen egy itthoni/kelet európai rabszolga, mint egy hozzánk képest extrém luxusban élő, havonta egy vagyont zsebrevágó nyugati melós. Hogy a faszomba gondolod, hogy legyen munkamorál annyi pénzért, amiből éppen csak éhen dögleni nem fogsz, de azt is csak akkor, ha a legolcsóbb szart zabálod amit a boltban kapni?

Bobby Newmark 2016.03.18. 10:47:58

@elemes: Ja, és még egy lófasz ezért a kibaszott gusztustalan általánosításért.

elemes 2016.03.18. 10:48:47

@Bobby Newmark:

A tanítás minőségére a "rendszernek" rövid távon (10-15 év) nincsen hatása. Azt a tanár minősége, illetve az iskolában uralkodó szervezeti kultúra határozza meg. A "rendszer" hibáztatása (klik vagy bolonyai) csak politikai lózung (én is bőszen szidtam a kliket, hogy miért nem képes kifizetni a gázszámlát -- aztán megnéztem, hány iskolában volt kényszerszünet a számlatartozások miatt a KLIK előtti utolsó évben).

A tanári kar minőségét pedig úgy lehetnek javítani, ahogy írtam: legalább nyolc éven át évi 20% bérelemlés. Ez villámgyorsan átrendezné az egyetemi felvételi preferenciákat. Kevesebb stadion lesz, csúszik az M69-es autópálya gávavencsellő és székkutas közötti szakasza, pályázzunk inkább a 2042-es téli olimpiára, stb de az következő generációk MINŐSÉGI oktatása élvezzen elsőbbséget.

elemes 2016.03.18. 10:53:45

@Bobby Newmark:

Tudod, a fórumhuszár és a profi között az a különbség, hogy a profi megmondja, hogyan jutott az eredményre, milyen peremfeltételeket vett figyelembe és az eredménynek mekkora a bizonytalansága. Ezért én a profinak hiszek, nem annak a fórumhuszárnak, aki megsértődött, mert letolvajoztam.

Igen, ez egy megalapozott általánosítást. TUDOM, hogy aki önmaga rigorózusan becsületes, az nem fog tolvaj pártra szavazni, se fideszre, se szocikra, se nácikra.

Mert a becsületesség nem osztható, nem felezhető, nincsenek kicsit kevésbé becsületes és inkább becsületes politikusok. És mint írtam, engem nem zavar a kurvanyázás, ezt csak megerősítésnek tekintem: nincs bátorságod a szembenézéshez :-(

elemes 2016.03.18. 10:56:56

@Bobby Newmark:

"Pontosan ez látszik a fent leírt példáidon"

A példát láthatóan félreértetted. Bélával szemben is ugyanaz az elvárás (és bánásmód) mint Kurttal szemben. a beidegződések mások. Kurt azonnal szól -- Béla próbál sumákolni. A német tulajdonos évtizedes tapasztalatából tudja, hogy a kasznit megkarcoló melós büntetése a minőséget nem javítja, viszont rontja.

elemes 2016.03.18. 10:59:06

@Bobby Newmark:

Na, akkor már legalább ketten vagyunk lemáp (törzs)szavazók :-)
Ha a kutyapárt nem kapja össze magát, 18-ban is lemápra szavazok.

elemes 2016.03.18. 11:05:07

@Bobby Newmark:

"haverom Tescoban dolgozott raktárban, gyakorlatilag minimálbérért. Ami ~1000 font, 400ezer HUF. Aztán kurvára ugyanúgy cuccokat pakol egy polcra, mint itthon egy árufeltöltő, aki mennyit is keres? 80ezret talán?"

Ennek az eltérő költségszerkezet az oka, amiben meg nem lehet gyorsan felzárkózni: egy nemzetgazdaság szerkezete tele van eltérő időállandóju folyamatokkal, és rosszul csillapított (ciklusokra hajlamos) visszacsatolásokkal, és a gazdasági szereplők többnyire gyengén informálva hoznak döntéseket.

Példa: az átlag brit vevő havonta kétszer annyit költ a tescoban, mint az átlag magyar vevő. Ebből kijön az árufeltöltő (banki árfolyamon) négyszeres fizetése, amiből (ha egyébként ott él angliában) nem sokkal jobb életszínvonalon él, mint az óbudai tescoban dolgozó kollégája.

Bobby Newmark 2016.03.18. 11:08:08

@elemes: 12 év alatt végez egy gyerek az általános és középiskolával. Nyilván nincs hatása a komplett, teljes iskoláztatása arra, hogy az milyen rendszerben történt, persze. Eljutottunk odáig, hogy komplett, orbitális faszságokat akarsz megmagyarázni.

És igen, a tanári kar minőségét valóban így lehetne javítani. Kár, hogy erre sem esély, sem akarat nincs a politika irányából, éppen most próbálják azzal lejáratni a tanárokat, hogy "heh, ezek is csak több pénzt akarnak" (ami egyébként meg kurvára nem igaz).

Bobby Newmark 2016.03.18. 11:12:07

@elemes: Egyrészt pont leszarom, hogy letolvajoztál, kurvára nem érdekel a véleményed, főleg, hogy ekkora baromságokat pofázol. Az baszott fel agyilag, hogy miután négyszer elmeséltem, mi a kibaszott helyzet, még mindig nem fogtad fel, csak nyomattad a hülyeségeidet.

Továbbá forrás nélkül a 20-80%od éppen az a fórumhuszár kategória, amit most köpködsz, főleg, hogy szemmel láthatólag semmi köze a valósághoz. Egyébként pont leszarom, mit hiszel el, a világ nem aszerint működik, hogy mit hiszel róla.

Leírtam, kire szavaztam, ezek után pont leszarom, hogy mit gondolsz. Megint csak azt bizonyítod, hogy a kis csökött agyadban lévő elképzelésekben nem zavarnak meg holmi ellentmondó tények.

Bobby Newmark 2016.03.18. 11:15:43

@elemes: Teljesen feleslegesen sulykolsz egy fasz példát egy fiktív elképzelésedről. Leírhatod még ötvenszer is, nem lesz meggyőzőbb, mert faszság. A tények azt mutatják, hogy a kivándorolt munkaerő megfelelő munkát végez, még úgy is, hogy kevesebb bért kap kint is Béla, mint Kurt. Másik fele, hogy Béla egyébként elvégzi azt a munkát is, ami Kurtnak már büdös.

elemes 2016.03.18. 11:37:55

@Bobby Newmark:

"12 év alatt végez egy gyerek az általános és középiskolával. Nyilván nincs hatása a komplett, teljes iskoláztatása arra, hogy az milyen rendszerben történt"

Így van.
A gyerek számára a "rendszer" láthatatlan.
A tanár látható, aki előtte van az osztályban.
Ha a tanár jó, mindegy, milyen a rendszer.
Ha a tanár szar, mindegy, milyen a rendszer.

Példa: attól, hogy 1990-től demokráciának neveztük át a rendszert, az emberek ugyanazok maradtak -- nem jött el hirtelen a kánaán.

elemes 2016.03.18. 11:39:12

@Bobby Newmark:

"A tények azt mutatják, hogy a kivándorolt munkaerő megfelelő munkát végez"

Mintavételezési hiba: az ellenpéldák nem dicsekszenek, hanem csendben hazasomfordálnak. Az albán koldus Stockholmban is csak koldus marad.

elemes 2016.03.18. 11:40:11

@Bobby Newmark:

"Kár, hogy erre sem esély, sem akarat nincs a politika irányából" - szerintem is kár, de azért vannak változások, csak lassúak, mi meg türelmetlenek vagyunk.

elemes 2016.03.18. 11:41:02

@Bobby Newmark:

"forrás nélkül a 20-80%od éppen az a fórumhuszár kategória"

itt a forrás

siteresources.worldbank.org/INTEEI/214578-1110886258964/20748034/All.pdf

elemes 2016.03.18. 11:43:22

@Bobby Newmark:

"Béla egyébként elvégzi azt a munkát is, ami Kurtnak már büdös. "

A mercédesz gépsor mellett ezt nem várják el tőle.
Csak azt, hogy kiszolgálja a gépsort, úgy, mint a brémai kollégája.

elemes 2016.03.18. 12:57:41

@Bobby Newmark:

én elhiszem, hogy téged mindez hidegen hagy, de akkor hogy kerül az asztalra a sok fasz, lófasz, kurva, felbasz, elbasz, elkúrás stb?

Bobby Newmark 2016.03.18. 13:32:59

@elemes: Trollszűrő. Átmentél rajta, gratulálok.

A legtöbb seggfej kihasználja a tálcán nyújtott lehetőséget, hogy a stílusra hivatkozva elmeneküljön.

elemes 2016.03.18. 13:50:47

@Bobby Newmark:

a világbank által készített könyv elolvasására egyébként Striker Sándor kifakadása inspirált, a lényeget (számok nélkül) néhány bekezdésben összefoglalta:

http://www.striker.hu/content/teljes-bukásom

(és most bocsássuk meg neki, hogy Pogátsa Zoltánt is említi, nem PZ van a középpontban.)

"...a mexikóiak nem csak a pénzért mennek az USÁ-ba, hanem mert ott van iskola meg bíróság meg biztonság és ilyesmik. Amiket én kultúrának hívok. [...]
Hát ez az a kovász, amitől egy embercsoport közösséggé válik, hagyományokkal és egyéniségekkel, [...] egyéni szükségleteit az ember csak kultúrába szerveződve, közösen tudja biztosítani."

áéjlasdfj 2016.03.18. 14:10:14

@elemes:
Faszságokat írsz.
A Mercinél mindenhol ugyanaz a munkavégzési technológia.
Azért hozták ide a gyárat, mert itt a munkásnak ugyanazért a munkáért ötödannyit kell fizetni.
Ha úgy dolgozna, ahogy írod, akkor kirúgnák. Pont.

Én meg a saját szakmámban ugyanazokkal a szoftverekkel (amelyket ugyanyannyi euróért tudok megvenni ugyanazoktól a cégektől) ugyanazokat a melókat csinálom, mint a svéd kolléga, mégis ötödét keresem. Pedig a teljesítményem is ugyanolyan, mert nagyon konkrét mérőszámokkal mérhető (és ezen mérőszámok alapján kapom a fizetést én is meg ő is, csak én 1 egységre kapok x összeget, ő meg 5x összeget).

Szóval nem kéne baromságokat összehordanod, mert eddig csak azt sikerült.
É a hazudozást is abbahagyhatnád már.

Ami a szavazást illeti:
Igen, a Fideszre szavazóknak igazuk volt 2010-ben. Nem tudhatták, hogy ez lesz belőle (illetve aki élt már 1998-2002 között, az azért tudhatta). Aki 2014-ben szavazott rájuk, az már egy agyatlan barom.

elemes 2016.03.18. 16:00:11

@áéjlasdfj:

Pedig pontosan ez a helyzet.

A legtöbb melós képtelen elhinni, hogy ha elront valamit, és rögtön szól, azért elsősorban nem letolást kap, hanem felírják egy számítógépbe és a statisztikák alapján változtatják a képzési tervet, a normaidőt, a világítást, húsz centivel arrébb teszik az alkatrészes ládát stb.

Ha hanyagul dolgozik, akkor persze kirúgják, de akkor a főnökének a statiszitkájába kerül bele egy megjegyzés: hogyan kell menedzselni a dolgozót, hogy ne legyen hanyag, meg a HR osztályra: milyen módon kell szűrni a jelentkezőket, hogy a hanyagokat már tanfolyamra se küldjék. Ez egy német gondolkodásmód -- Brémában ez mindennapos.

A melós korábbi munkahelyein a magyar gondolkodásmódot szoktat meg: ha kárt csinált, az legalább prémiummegvonás, esetleg fegyelmi, részkártérítésként levonják a fizetéséből. Ebben szocializálódott, már az iskolában is a büntetés volt a középpontban.

elemes 2016.03.18. 16:02:05

@áéjlasdfj:

"Aki 2014-ben szavazott rájuk, az már egy agyatlan barom."

Meg az is, aki 2006-ban a szocikra szavazott.

Ma Baker 2016.03.18. 16:44:40

Fel nem foghatom, hogy képesek egy ilyen eleve erodált arcot a hiszti élére rakni!
mandiner.hu/cikk/20160227_tv2_zuschlag_regota_ismeri_a_tiltakozo_iskolaigazgatot

Untermensch4 2016.03.19. 14:26:43

@elemes: A "melós-paradoxon" része sztem az is hogy egy bizonyos vezetői szinttől lefelé már akármelyik idetelepült cégnél magyarok vannak. Így Bélánk az általa felfelé belátható létrafokokon is több-kevesebb magyar mentalitású illetőt lát, hát feltételezi hogy ugyanúgy be tud ő is illeszkedni a rendszerbe (egy másik német cégnél az irodai részleg bazinagy fénymásolójának privát használata "elfogadható" pedig egy ilyen nehezen elrejthető dolgot vkinek "el kell adni" a német érdeklődők felé. Megmagyarázta a közvetlen főnökük hogy miért is van minden rendben). Ezzel ellentétben nem ellenőrizetlen hanem saját tapasztalat: alkatrészgyártó cégnél félig viccből mondtam a minőségügyi igazgatónak hogy az xyz terméknél az egyik minőségi hiba egy csúnya repedés. Amit azután vesznek észre esztétikailag hogy a terméket túlterheléssel tesztelő gépből kijön és bírja a terhelést, viszont ahol beszerelik majd ott a csúnya (a beszerelése után már senki által nem látható) repedés miatt kiselejtezik "Kurték". Mi lenne ha a laboros kislány által vizsgálgatott mintákkal egyetlen ecsetvonással "Béla" frankón eltüntetné az optikai csalódást, ha mégsem lesz a holmi olyan tartós akkor majd cserélve lészen garanciálisan, ha nem is válik be a dolog, összességében jobb lenne a hatékonyság. Persze tudtam hogy mi az aljas része az elképzelésnek ami miatt beszerelés után más károkat okozhat a dolog, ezért is tartottam viccesnek hogy milyen jól meg tudom magyarázni a hülye ötletet... és meglepődtem mert nem ez (a más károk) volt a válasz hanem látható vívódás a lelkében szunnyadó trükköző magyarral és egy nehezen kinyögött: " Az... nem... lenne etikus... "
De ez csak a probléma egyik fele, a másik amire sztem Bobby is próbál rátérni az az hogy jön a "német" kissé szkeptikusan hogy tényleg ennyi bérért el lehet itt érni hogy kész legyen a munka? Aztán látja hogy kész van annyiért amennyiért megéri de közben vmi fura kulturális sajátosság miatt a magyarok keresztül-kasul nyírják egymást mintha jólesne nekik hogy megkeserítik egymás életét. A magyar alfőnöke meg mindig megnyugtatja hogy ezekkel így kell bánni, prémiummegvonás-kirúgás, mindenkinek a helyére vár száz másik Béla, van bőven olcsó munkaerő. A gond az hogy ebbe a helyi vezetésbe egy mégoly progresszív magányos hős sem tud beépülni és megváltoztatni a mentalitást mert kiszelektálják a többiek. Egy idő után pedig a "német" mivel nincs türelme és motivációja megérteni ezt a fura kultúrát, inkább "elmagyarosodik" kicsit és elnéz olyan dolgokat amik biztos nem buknak ki sem belső sem vevői auditkor. "Béla" meg előbb-utóbb megy ki inkább németországba dolgozni ahol nem magyar kulturális többségő közegben produkálja a szintén Bobby által említett "ugyanolyan jól dolgozik több (ottani életmódra nézett reálértékű) pénzért" című mutatványt. Persze ha olyan helyre kerül ahol túl sok a magyar akkor ugyanúgy élvezheti az itthon megszokott, öncélúan ellenséges viselkedést és lehet hogy ezért is jön haza.

elemes 2016.03.19. 23:13:21

@Untermensch4:

Igen, a "magyar" (hibáztató, felelősség-nem-vállaló, rövidtávú) gondolkodásmódot (felnőtt korban) már nagyon nehéz változtatni. Nem lehetetlen: de nagyon nehéz.

Amit Bobby mond, hogy a "magyar" gondolkodásmódú ember nyugaton képes jól dolgozni... hát vannak, akik képesek, de csak a közvetlen kényszernek engedve. A német, svéd, dán, osztrák ember beleszületik, belenő abba az értékrendbe és gondolkodásmódba, hogy a társadalom hatékony működése a személyes jólét feltétele. A magyarok többsége meg abban nő fel, hogy ha nem fenyeget a büntetés, akkor szabad a vásár.
süti beállítások módosítása