Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

A Habony-média azt hittem egy vicc!

2015. november 24. - Szarvas Norbert

kepernyofoto_2015-11-24_9_37_17.pngFejvakargatós jóreggelt kívánok mindenkineki. Érthetetlenül állok a helyzet előtt, és szerintem ti is hamarosan a fejeteket fogjátok vakargatni. Tegnap éjszaka barangolgatok a neten és valahol megpillantom a 888.hu hivatkozást, mint a Habony-birodalom halálcsillaga. Én azt hittem, hogy ez valami poén akar lenni, és egyébként szó sincs ilyen sajtóorgánumról. Duplacsavarintos poén volt a történetben, ugyanis beütve a címet elnavigálódtam erre az oldalra, ami megpróbálja magát komolyan venni. Látszólag egy korrekt hírportál nak tűnik nekem. Bárcsak ne olvastam volna bele, bárcsak...

A misszió az eredeti másolás?

Szokták mondani, hogy Magyarország egy kis piac minden értelemben. Itt a szereplőkre hatványozottan igaz a másolódás és az "egy bolond százat csinál" elv. Kialakultak már a másolódási párok, mint például RTL klub-TV2 vagy az Index-Origo. Pár éve üde színfoltja volt a magyar hírközlésnek az a fellélegezés, amit a 444 jelentett, hiszen korábban nem feltétlenül látott hír és véleményportállal volt dolgunk egyedi szerkesztéssel. Azóta mondjuk a 444 is elkapatta magát és elindultak a "korlátolt, de legalább köcsög" ember útján. Viszont legalább saját tartalommal dolgoznak és nem vesznek át mindent másoktól. Ebből a perspektívából nem érezném irritálónak egy anti 444 oldalnak a létrejöttét. Véleményem szerint ez a 888. Az más kérdés, hogy már az elején megfogalmazott céljukkal hatalmasat hazudik az oldal. Ők azt mondják, hogy újítani akarnak, nem másolni. Ehhez képest valami zseniális agytröszt kitalálta, hogy szorozzák meg a 444-et, mert akkor az valami húdeszuper lesz. Majd ideológiailag jól megbibliázták az egészet egy kis számmisztikával. Innentől kezdve számomra az oldal legkomolyabb hibája, hogy túl komolyan próbálja magát venni, mikor egy paródia hírportált csináltak maguknak. Aztán beleolvastam a vélemény cikkekbe, amik megerősítettek ebben a paródia érzetemben. 

Nem attól paródia, mert sok mindenben nem értünk egyet. Attól paródia, ahogyan a komoly körítés ellenére a "vicc" kategória és színvonalú véleményeket lehozzák, amik talán egy blogon elférnek, de egy magát komolyan vevő hírportálon nem. Akkor most a 888-at paródia portálnak vagy egy izgalmas giga-blognak tekintsük? 

Amúgy pedig megfogtok kövezni, de szükség van az ellen (esetünkben kormánypárti) médiára (de nem arra, hogy minden média állami legyen) , mivel egyértelmű, hogy a 888 hírközlési tematikája egyértelműen alárendelődik a kormány ideológiájának, érvekkel próbálja azt igazolni. Azért szükségesek ezek a dolgok, mert mondjuk az indexet és 444-t kiegészítve a 888-al egy sokkal árnyaltabb képet kaphatunk a világról (és legalább el lehet hagyni a köztévét, mint paródia híradót) , amivel rákényszerítjük magunkat a perspektivikus gondolkodásra.

Egy bejegyzés, ami Magyarországon tömegpusztító fegyver lehetne

Itt az idézet oldal: klikk

Olvassátok el! Tényleg, mert szerintem 20 év múlva médiatörténeti pillanatnak fogják tekinteni. Én egy picit szétszedem és a saját véleményemet beleveszem, ami kiverte a biztosítékot (folytatódik a kamu kampány):

60 nap alatt háromnegyed millió ember olvasott minket.

Ezzel a közléssel önmagában amúgy nincsen baj, csak picit megmosolyogtam. Ezek szerint én egymagam érek annyit egy pénz nélkül, hobbiból megírt bloggal, mint a Habony média milliárdokból és sok tucat ember munkájából fenntartott anti 444? Volt olyan 60 napom, amikor a két-három naponta 1 cikk helyett majdnem minden nap tudtam egyet írni és képes voltam majd' fél milliós olvasottságot produkálni. Szóval lehet, hogy Habony-nak belém kéne töltögetnie a milliókat?

Naponta átlagban 25 ezren, az utóbbi napokban közel 60 ezren kerestetétek nálunk a legfontosabb híreket és az azokat magyarázó, értelmező véleményeket.

Azért kezdenek bemelegedni az elvtársak. Gazdasági oldalról megközelítve WTF???? van. Háromnegyed millió ember paraszt fordítása: 750.000. 750.000 osztva 60 nappal= 12.500/ nap átlag. Nem tudom hogyan lehet kétszer akkora olvasottság egy sorral később, de talán nem is érdekel. Nagy számok, amik jól hangzanak a kis emberek számára. Tényleg csak egy jó számológépet kívánhatok a kollégának, mert a napi 12.500-as olvasottság sem annyira rossz. Erről Sixx tudna mesélni az indextől, aki a comment: aloldalra beír egy szövegeg: böff és már produkált 40.000-es olvasottságot. De ez nem baj, mert nyílván feltörekvő oldalról van szó, biztos vagyok benne, hogy hamarasoan elérik a napi 100-200 ezres olvasottságot is.

Ti is tudjátok, mi is tudjuk, jó helyre jöttetek.

Szerintem 2015-16-ban ez a gerilla marketing legalja. A suttyóság és gyermeki naivitás ütközőpontja, amikor úgy érzi a szerző, hogy van már ennyire jóban az olvasóval és ezt a képébe is tolhatja. Ma már sokkal árnyaltabban kéne megszólítani az olvasót, mert ettől a kijelentéstől nem nedvesedik be senkinek sem a bugyija. Ismerve a narancs kontextust, innentől a várakozásaim egyértelműen az agymosás direktbe voltak. Sajnos nem csalódtam. Innen már csak két lépésre vagyunk a : Ti is tudjátok, mi is tudjuk, hogy a legjobb emberre szavaztok.

Akiket ugyanis eddig olvastatok, azokon átlépett a történelem.

Folytatódik a buli! Máris perspektívába helyezte magát a 888, mint a történelem helyi helytartója. Nagyon bátor egy olyan hírportáltól, amelyiknek az olvasottsága saját bevallásuk szerint is maximum egy erősebb blog szintjén mozog. De milyen alapon teszik ezt? Hát semmit nem tanultak a történelemből? A mai társadalmi rendszerünk alapja pontosan a többrétűség. Ha elfogadjuk, hogy a liberális magyar sajtó kisajátította magának a történelmet, és ezt rossznak gondoljuk, akkor a 888 miért próbálja ugyanezt megtenni? Ha ők teszik, akkor már önigazoltan elfogadható lesz? Már megírtam a bevezetőben a véleményemet, hogy minden oldal hangjára szükségünk van. Nem kell történelmi szintre emelni a történetet, hiába hangzik populárisan és hiába adható el ez az ideológia a kevésbé iskolázott emberek körében, akiknek a történelem egyet jelenz Zeusszal, Césárral és mostmár a 888-al. 

::

Amik ezután következnek szövegek az már annyira ciki, hogy le sem merem írni. Olyan fricska az egész, mintha egy rózsadombi zsebgengszter kezdő rapper úgy próbálna betőrni Dopeman mellé, hogy belefut egy hatalmas ökölbe. Hihetetlenül alacsony színvonalon veszi számba a konkurenciát. Mint egy kisgyerek, aki a felnőtt bulin követeli a cukorkát.

Hát kedves 888! Nyugodjatok meg, mert már mindenki figyel rátok és olvasunk titeket:) Elhittem nektek:

888.hu=erő (bár legközelebb  a sok-sok nyalókába kerülő hírportálotokban figyeljetek már arra, hogy az "ERŐ" szó férjen már ki egy sorba:) Ez baromi ciki az újságírásban. Még nekem is ciki, akire senki nem figyel, akinek senki nem fizet, aki mellett nincsen ott egy Habony)

Összetűzöm

Én nem szeretem, ha már egyből a pofámba hazudnak és egy ordas kamura húzzák fel a sztorit. Itt másolásról van szó, de ettől még lehet jó tartalmat gyártani. Valószínűleg idővel levetkőzik a gyermeki hibákat, addig meg mosolygunk. Másrészről őszintén szurkolok, mert szükség van egy anti 444-re is! Az én világszemléletemben mindennek több értelmezése és oldala van. Minden oldalnak hallattnia kell a hangját (azonos feltételekkel) ,  hiszen az átlagos embereknek csak így lesz esélyük felfogni, hogy mi történik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr978104392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2015.11.24. 12:23:06

Jól ismerjük a mondást: ha elég sokszor sulykolunk egy hazugságot akkor hihetzővé válik, ugye 888?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.24. 12:26:01

Nem tudom, mi a szánalmasabb. A 888.hu a maga debilitásával, vagy az, hogy neked ez újdonság volt.

Netuddki. 2015.11.24. 12:30:33

"Szóval lehet, hogy Habony-nak belém kéne töltögetnie a milliókat?"

Ez valami ajánlat akart lenni?
Mindenesetre már ingyen reklámozod őket. Hoppácska! Valóban ingyen?

Szarvas Norbert 2015.11.24. 12:31:59

@bértrollbosszantó_kovi1970: ezen én is gondolkoztam, hogyan tudok róluk írni anélkül hogy nem reklámoznám őket!

Valami ötlet?

Netuddki. 2015.11.24. 12:42:59

@Szarvas Norbert: Úgy, hogy nem írsz róluk. Komolyan soha nem jutott volna az eszembe megnézni, azt se tudtam van ilyen oldal, egészen idáig boldogságban éltem, erre jössz egy ilyen bejegyzéssel. Eh! ;)

Szelid sunmalac 2015.11.24. 13:06:26

@bértrollbosszantó_kovi1970: Ha valaki reklamoz BARMIT ami Fideszes, akkor az te vagy.

bobijub 2015.11.24. 13:16:54

akik eddig sem a pénztárcájukban nézték meg, hogy mennyi a pénzük, hanem a nagyvezírista médiákok valamelyikében, azok ezután sem a pénztárcájukban fogják megnézni, mennyi a pénzük. lekerült a közelmúltban néhány média a pártszemináriumokon fogyasztásra kijelöltek közül, de lassan olyan jönnek létre az újak, mint a cukicicavideólájkok

bobijub 2015.11.24. 13:18:32

@bobijub: olyan jönnek létre == olyan tempóban jönnek létre

Szelid sunmalac 2015.11.24. 13:22:26

@bobijub: Nincs ebben semmi meglepo. Az emberek penzenek tobb, mint felevel amugy is az allam rendelkezik.

Untermensch4 2015.11.24. 22:43:48

@Szarvas Norbert: Ha már reklámozod őket, tedd viccesen hogy a humor több legyen (hozzáadott érték) mint a reklám. Főleg ha nevetségesnek találtad, tedd nevetséges(ebb)é. Pl a névválasztásuk drasztikus nyitás a jobbik szavazótábora felőli "agyelszívás" felé. A "88" egy neonácis szimbólum, ily módon a "888" egy másfélszeresen neonáci hírportál látszatát igyekszik kelteni. Máris jobban ütnek az egyébként elcsépelt (ám igaz, ezért is hallgatnak cáfolat helyett az ilyen beszólások után) göbbelszes utalások.
süti beállítások módosítása