Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Amikor az álszent magyar szentfazék migránsokat segít, miközben gyerekek éheznek

2015. augusztus 01. - Szarvas Norbert

20150731migrans-bevandorlo-menekult-keleti-migrans1.jpgKőkeményen belefogok állni a témába, ugyanis olyan mértékű értékítélet romlás történik, ami mellett már nem lehet szó nélkül elmenni. A nívó zuhan, egyesek értékítélete pedig a Mariana-árok legmélyebb fenekét súrolja alulról és orral... Olvasom a cikket, miszerint önkéntes szentfazekok saját zsebből példát mutatnak a suttyó magyaroknak és segítik a migránsok betelepülését az Únióba. "„Saját pénzünkből és szabad időnkben tesszük mindezt. Nem külföldről támogatott bábszervezet vagyunk, ahogy egyesek állítják, hanem az ország azon része, ami elfordul a gyűlöletkeltéstől” – mondta  a szervezet szóvivője, Zsohár Zsuzsanna". Akkor most mondjunk ki egy STOP-ot, és nem a migránsoknak...

Bármennyire reménykedtél abban, hogy a migránsokról fog szólni a cikk, hidd el sokkal jobb témába futottál bele.

A migráns egy külön sztori, ami kidomborítja korunk legkomolyabb társadalmi problémáit és az EU töketlenségét. Most ott vagyunk, hogy a csak Magyarországra érkező havi 20-30 ezer migránsos sztori vagy működni fog vagy nem. Vagy sikerül az integrációjuk vagy megnyomorítjuk saját társadalmunkat és készülhetünk az átalakulásra. Nem tisztem eldönteni, de azért nem árt ilyenekbe is belegondolni. Ez nem gyűlöletkeltés, csak szimplán tények. Minél hatalmasabb egy tömeg, annál nehezebb irányítani, kontrollálni és segíteni...

Nagyon örülök, amikor az emberek segítenek egymásnak. Hiszek az alapvető emberi jóságban, amit elenyésző számban szégyenítenek meg mély devianciában szenvedő emberi szennyek, akik magukat gengsztereknek és egyebeknek nevezik. Általában az ember segít a másiknak. Ha elesel az utcán, akkor biztosan lesz valaki, aki felsegít. Ha elhagyod a pénztárcád, akkor (felmérések szerint) 10-ből 9 ember megpróbálja visszajuttatni hozzád. Szóval állapodjunk meg ebben gyorsan.

De!

Én általában azon az állásponton vagyok, hogy mindenkinek segítek akár erőn felül, de nem veszélyeztetem a saját életemet, létbiztonságomat és családomat. Ha választanom kell, hogy a saját gyerekemnek adok enni vagy egy idegennek (és ez mondjuk vagy-vagy kérdés), akkor megfelezem az ételt vagy magamtól vonom el. Ez volt a szentbeszédem! Gyorsan hozzá is teszem, hogy előttem gyerek ne éhezzen, így egyértelmű a döntésem. De általában nem a gyerekemnek adok kevesebb kaját, és kezdek el felkutatni egy éhező másik gyereket. Emberi gyengeség a részemről, de legalább bevallom. 

Amikor azt hallom, hogy szentfazekok a nagy emberi jóság nevében saját pénzen kezdenek el migránsokra pénzt költeni, akkor elgondolkozom. Elgondolkozom, hiszen Magyarország egészségügyi értelemben egy nagy rakás szarkupac! 1 hete vittem el a párom kéztöréssel a Szent Jánosba éjszaka. Órákat vártunk, közben emberhez méltatlan körülmények között vártunk és figyeltük, ahogyan gyakorlatilag senki nem azt az ellátást kapja, amire befizettünk (adó...). Én pár hete elmentem a budaörsi minikórházba (rendelőbe) kifordult (talán részlegesen szallagszakadt) térddel. Az orvos kézrátétellel gyógyított, de vélhetően spórolás miatt annyira nem vette a fáradtságot, hogy elküldjön ultrahangra, amivel megtudná, hogy belül mi történt. És azt gondolom, hogy mi még a magyar egészségügy privilegizált pontjain voltunk, hiszen ennél százszor szarabb helyzetben vagyunk. Sürgősségik, ahol a gyereknek a reggelije egy filléres párizsinak csúfolt valami vajaskenyérrel. Rendelők, ahol a beteget nem veszik emberszámba. Szülőszobák, ahol a nővéreknek kell saját pénzből összegyűjteni a gyógyszerekre a rávalót, mert a narancs igazgatóúr költségcsökkentést hajt végre (leszarva a szükségleteket). Meséljek még?

A gyerekedet beviszed az állami kórházba és imádkozol, hogy legalább ott ne kapjon el semmit. Reménykedsz, hogy az étkeztetés előtt érkezz, hogy normális és ehető ételt tudj neki adni. Hiába fizetsz minden szarért (pl.: a szarnál eggyel jobb gipszért), még úgy sem kapsz egy normális szolgáltatást. Az egész egészségügy egy alibi dolog, aminek a nevében milliárdokat vesznek el a társadalomtól, majd csoportosítanak át stadionokba és egyéb hasztalan helyekre, zsebekbe. Mindenki unja a reménytelenséget. Látni az orvoson, hogy alig várja a kötelező rendelés végét, hogy mehessen végre magánrendelni és pénzt keresni. Látni a nővéren, hogy szarik a pofádba. Látni az épületen, hogy mindjárt rád fog dőlni. Ha veszel egy 1980-as beli képet és egy tegnapit ugyanarról a kórházi szobáról vagy rendelőről, akkor 80%-ban ugyanazok lesznek az emberek, a gépek, a felszerelés, a csempe, a padló (nem merném lefogadni, hogy az ágytál nem ugyanaz e).

Lehet akármit mondani, de egészségügyet úgy lehet fejleszteni, ha a politikus és képviselő nem kap alanyi jogon magánkórházat, hanem a legáltalánosabb rendelőben kötelező megjelenni probléma esetén. Nem meglepő módon, de csak ekkor tudna igazán fejlődni az egészségügy...

És akkor jönnek ezek az álszent magyar szentfazekok, akik a kis pénzükkel idegen országok embereit segítik, miközben a saját hazánkban a saját "elvtársainknak" és gyerekeinkenk sem tudunk megfelelően segíteni és megfelelő segítséget nyújtani. több tízezer, százezer gyerek él mélyszegénységben, akiknek szükségük lenne, akár napi eggyel több szelet kenyérre vagy meleg ruhára. Erre jön a magyar álszent és ezt az ételt/ruhát inkább odaadja egy közegidegen embernek, aki reményei szerint csak átutazóban van. 

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a migráns gyerekeket hagyjuk szarban. Ezzel azt akarom mondani, hogy előbb mindenkinek a saját háza táján kellene söprögetni, és mielőtt nagyon messzire tekintenénk a mélyszegénység és nyomor miatt, illene a legközelebbi kórházba elvonulni és pofán baszna a valóság. 

Ezek után hogyan tud tükörbe nézni bárki, aki egy migráns culának ad ételt, ruhát, de a saját kórházában levő gyerekeink körülményeihez tapsol?

Lehet mindenkinek segíteni? Elárulom, hogy nem fogsz tudni mindenkinek segíteni! Akkor pedig erősnek kell lenni és  dönteni. Na persze a magyar hírös vendégszeretet az pont nem erről szól. Inkább szól arról, hogy magunktól mindent elvonunk, de a vendég ne érezze rosszul magát. 

Én Zsohár Zsuzsanna a migránsok segítése szervezet szóvivőjétől kérdezném, hogy legutóbb mikor szánt időt és saját pénzt arra, hogy egy magyar kórház felnőtt vagy gyerekosztályát segítse bármilyen szinten? Ha szánt is, akkor úgy érzi, hogy minden rendben van és lehet az erőforrásokat átirányítani a migránsok helyzetére?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr977671436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyünyüge 2015.08.01. 15:44:48

Én meg ezen írás írójától kérdezném, hogy legutóbb mikor szánt időt és saját pénzt arra, hogy egy magyar kórház felnőtt vagy gyerekosztályát segítse bármilyen szinten? Ha szánt is, akkor úgy érzi, hogy minden rendben van, akkor miből gondolja, hogy neki kellene megszabnia, hogy ki milyen ügyet segítsen adózott jövedelméből?
Meg azt is megkérdezném, hogy amikor még nem akarta a migránsok segítőket ekézni, akkor is foglalkozott-e - legalább egy írás szintjén az egészségügy aggasztó állapotával?
És ha igen, kitől várta annak javítását?

illedelmes illegális illiberális demokrata 2015.08.01. 15:56:01

Jó a poszt!
És különben is... Dabason még mindig nincs STADION ! !

Sepydus 2015.08.01. 16:12:19

"A nívó zuhan, egyesek értékítélete pedig a Mariana-árok legmélyebb fenekét súrolja alulról és orral... " - Jó példa rá ez a cikk.
Hogy lehet összehozni a tényleg szar egészségügyet azzal, hogy vannak emberek, akik másik emberen segítenek? Mert nincs közegidegen ember csak ember! Az a kőbányai nyugdíjas, vagy belvárosi diák, aki kivisz egy-egy élelmiszercsomagot, csak BKV -jegyet vesz egy menekült családnak, az megteszi, amit tud - de rajta számon kérni a magyar egészségügy állapotát, vagy a tőle több száz kilométerre lévő zsákfaluban élők mélyszegénységét, nettó ostobaság. Ezeket csak kormányzati szinten, kormányzati eszközökkel lehet megoldani.
"Ezek után hogyan tud tükörbe nézni bárki, aki egy migráns culának ad ételt, ruhát, de a saját kórházában levő gyerekeink körülményeihez tapsol?" - Ez pedig vegytiszta demagógia. Honnan veszed, hogy aki egy migránsnak segít, az tapsol a kórházi körülményekhez?!
"Én Zsohár Zsuzsanna a migránsok segítése szervezet szóvivőjétől kérdezném, hogy legutóbb mikor szánt időt és saját pénzt arra, hogy egy magyar kórház felnőtt vagy gyerekosztályát segítse bármilyen szinten?" - Ki vagy Te, hogy számon kéred bárkin, hogy kiknek segít? Zsohárnak nincsenek eszközei az egészségügy rendbetételére. Egy kórháznak az nem tétel, hogy valaki visz egy kiló szeletelt kenyeret, vagy agy buszjegy árát - a migránsoknak segítség.
De szabad a pálya - menj, és segíts azoknak, akik szerinted arra érdemesek, és ne azokat gyalázd, akik másokon segítenek!

Uni1002 2015.08.01. 16:37:48

A blogger miért nem azokat irigyli, akiknek a xxx kórházban ingyenes, kiemelt ellátás jár, a havi milliós fizetése mellé? Akik soha nem fogják megtapasztalni az állami ellátás nyomorát, azoktól nem sajnálja, csak a háborús övezetből menekültektől azt a pohár vizet?

búvár kondér 2015.08.01. 17:30:09

B+ Szarvas Norbert Te egy Orbán csicska vagy! Mond mennyit fizet a Habony művek Orbán politikáját támogató írásaidért?

Ennyire balfasz s megvett bloggert mint Te ritkán látni a blogokon. ...legalább egy kicsit álcáznád magad!!!!
Ez már a Marina árok nálad vagy esetleg ásol is még lejjebb:

Szarvas Norbert 2015.08.01. 17:35:39

@nyünyüge:

lehetőségeimhez mérten minden év végén egy összeget utalok gyerekosztálynak , legutóbb lélegeztető gépekre gyűjtöttek...
De azt elhiheted, hogyha van felesleges pénzem, akkor azt előbb a saját gyerekinkre költöm (lásd: gyerekkórház), mint bevándorló felnőttekre...

@Uni1002: speciel pont benne van a cikkben, hogy basszák meg ezek az ingyenélők, akik milliós fizetés mellett még exkluzív ellátásban részesülnek., helyette mindegyiket küldeném az államiba- egyből javulna az ellátás

Szarvas Norbert 2015.08.01. 17:38:20

@Uni1002: "sajnálni azt a pohár vizet"- az a pohár víz jelen pillanatban már 29 milliárd forintos állami keretet jelent... ahogyan nő a migránsok száma úgy fog nőni ez a szám is.... mennyi a komplett egészségügy adóssága? 50 milliárd?
de a cikk mégegyszer ismétlem nem a migránsokról szól, hanem azokról az emberekről, akik most bezzeg segíteni akarnak, de különben szarnak azok fejére, akik ebben az országban magyarként vannak szar helyzetben bármilyen szinten...

persze látványosabb a migránsnak segíteni , mint felkapott téma, mint mondjuk a kőbányai nyugdíjasnak venni egy kiló kenyeret...

Szarvas Norbert 2015.08.01. 17:40:09

@búvár kondér: elbaszott Orbán csicska lennék, ha ebbe a cikkbe beleírnám, hogy stadion helyett egészségügyet kérek... jah hogy beleírtam... picsába ki leszek rúgva a szektából:D

pirimogyoró 2015.08.01. 19:28:18

Kedves Szarvas Norbert!

Te azt szeretnéd, hogy akik migránsokat segítenek, ne tegyék, mert a te értékrended szerint más dolgok előbbre valók?
Én is örömmel üdvözölném az új, betegközpontú egészségügyet, ahol az orvosok és ápolók kipihentek, jól keresnek és elégedettek. De ez nem az önkéntesek feladata.
A saját adózott jövedelméből mindenki azt csinál, amit akar.
Tiszteletet érdemel mindenki, aki segít az elesetteknek, bőrszíntől, vallástól, nemi identitástól, politikai nézettől függetlenül.
Megteszik azt, amit ez az állam nem akar. A mi keresztényi államunk. Az irgalmas...

Szarvas Norbert 2015.08.01. 19:48:10

@pirimogyoró:

nem az en ertekrendem szmit

csak feltettem a kerdest hogy mi a fontosabb

eddig az rajzolodik ki szamomra a kommentekbol h a hazai egeszsegugyet az allamtol varjuk mert azbi dolguk de a migransoknak mi is segithetunk

erdekes elv

Zoltan Hazafi 2015.08.01. 20:40:42

Volt 25 évünk az Eü rendbe tételére. Megtörtént? Nem. Akkor nem is lehetett az olyan fontos... Nem értem, mért ugrott most olyan gyorsan a TOP 10-be. Éppen most, amikor lassan az általunk rendezendő Olimpia, vagy az építendő Paks II is fontosabb lesz nála. És mindezekhez képest a menekülteknek vitt szenya és konzerv igazán piszlicsáré pár milliárd Forintot képvisel. A Quaestor-botrány 200 Milliárdjához képest is baba pénz - utóbbiról alig esik szó. Pedig ennyi tényleg kisegítené az Egészségügyet... :-) Elforexezték a narancsos fiúk ami szarvas hiba volt. A pénzt elnyelte a svájci Frankkal kibélelt Mariana-árok, január 15-e körül.

Zoltan Hazafi 2015.08.01. 20:49:47

Nem régen iráni származású bevándorló migránsokat ünnepeltünk perzsa nyelvű bélyegeken... most meg? eshop.posta.hu/storefront/belyeg/belyeg/magyar-irani-kozos-belyegkibocsatas/prod2010230050211.html

pirimogyoró 2015.08.01. 21:01:00

@Szarvas Norbert: Az egészségügy az állam feladata, akkor is, ha ez itt éppen kibújik alóla, mert a fontos embereinek nem kell, nekik VIP ellátás jár, az utolsó lényig a pereputtyban. De ha nem járna ingyen, aminek mi a tizedét (mit tizedét, ezredét) sem kaphatjuk meg, akkor is a havi 2 milkás, és afeletti jövedelmükből simán kifizethetnék a magánrendelést.
Az éhező, elgyötört átutazóknak pedig meggátolnák a magánadományt is. De nagyon undorító ez.

Szarvas Norbert 2015.08.01. 21:06:33

@pirimogyoró:

»Számunkra a tét ma már Európa, az európai polgár életmódja, az európai értékek és az európai nemzetek megmaradása vagy eltűnése, még pontosabban felismerhetetlenségig történő megváltozása.« Nem gondolom, hogy sokan vitatnák ezt, bár személyesen azt gondolom, hogy erre az életmódra a kormányzatok és nem a bevándorlók tömegei jelentik a legnagyobb veszélyt.” (abaxter)

program készítő 2015.08.02. 00:00:59

Nem minden az aminek látszik.A gondolat jel alapítvány emberei a médián keresztül népszerűsíti embereit. ATV valóságshow.

2015.08.02. 04:38:41

Egész(ség) ügyi felmérés eredményei

Az ágyszám csökkentő bizottság megállapítása szerint, a rendszerváltásnak van a legtöbb betege! A szülészet munka nélkül. A belgyógyász nyomorfekéllyel ápolja betegeit. A törvényhozásban a szív (elég)telenség aggasztó méreteket ölt. Ugyanakkor a vörös vérszívók kóros elszaporodása figyelhető meg, ami a szervezetet tovább gyengíti. A terepeauták tanácstalanok a kezelést illetően! Folyton vért kölcsönöznek, de a beteg saját vérét elszívják eladják! A sebész tehetetlenül nézi a sok sebből vérző országot! A fülész nem érti az elharapózó süketséget a jajkiáltások iránt! Az idegorvos idegbajt kap a sok bolondtól, aki őt akarja orvosolni. Az elmeorvos eszelősen keres egy ép elmét, hogy viszonyítási alapja legyen a bolondság eldöntéséhez. De nem talál olyan bolondot, aki hajlandó lenne magáról egy elmeorvosi vizsgálatot nyilvánosságra hozni. Az urológus a kiválasztást nem tudja feljavítani. A pangó vizelet a hólyagok feszülését okozza, s ez újabb feszültséghez vezet. A vérben felszaporodó vizelet az agy működését rontja (húgyagyúság), ami a katasztrófa bekövetkeztét előrevetíti. A boncmesterek a halálos kór okát boncolgatják. S a gyilkos vitákban erkölcsi hullák termelődnek, akik aztán temetetlenül tovább ülnek az ülésteremben.
Cseppben a tenger, egészségügyünkben az egész ügyünk. 1992.

Untermensch4 2015.08.02. 08:53:33

@Szarvas Norbert: A rangsorolás kissé hamis dilemma, az egészségügy nagy pénzkilapátoló forrás de a rendszerszintű hibái nem javulnak meg (ahogyan a máv-nak sem) akkor se ha a határon minden illegális belépőt lelövünk. Európához meg tényleg hozzá tartozik a keresztényi humanista könyörületes izé amit önzetlenség néven is ismerünk. És a saját adózott jövedelméből tényleg bárki bárkit segíthet amíg nem konkrét törvénysértést pénzel.

Sebestyén Mária 2015.08.02. 09:10:19

Az igaz emberség valóban azt diktálja, hogy segítsünk a rászorulókon. Itthon is van kiken segíteni, talán még kevesebbe is kerülne, mint a "menekülteken". Teréz anya mondta:" Aki mindig csak messzire néz, és soha a lába elé, az szakadékba zuhan."
Ezen el kellene gondolkodni!!!

dr. jenőke (jenőke) 2015.08.02. 09:24:41

@Szarvas Norbert:
Ezt írod:

''''az rajzolodik ki szamomra a kommentekbol h a hazai egeszsegugyet az allamtol varjuk...''''

Most ez mi?
Mégis, mire gondoltál eddig?
Szerinted miért fizetünk adót, járulékot?
Vagy ezt is a Baptista Szeretetszolgálattól várjuk?
Nagyon elvagy tájékozódva!

Juli Szasz 2015.08.02. 09:53:33

Egyet értek a ckk írójával!

Kamarás Zsófia 2015.08.02. 10:20:55

Mi köze a menekülőkkel szembeni, egyéni segítőkészségnek a magyar, egyre szélesebb körű szegénységhez, vagy a lejtmenetben fokozatosan szétrohadó magyar egészségügyhöz? Ha segítek bármely rászorulónak, az nem azt jelenti, hogy egy másiknak nem fogok, vagy nem akarok!
A segítségemmel nem járulok hozzá (okozója sem vagyok!) a szégyenletes magyar közállapotoknak! Harcolok ellenük.
A kettő szembeállítása, összemosása, csúnya fajta demagógia.

nyünyüge 2015.08.02. 11:19:06

@Kamarás Zsófia: Sajnos ez így van kitalálva. Könnyebb messziről utáltatni a bevándorlót, ha csak annyit tud róluk a jónép, amennyit a kormány akar. Ha közelről csak azok találkoznak velük, akiknek az életét jelenleg konkrétan nehezítik. A többiek meg higgyék csak azt, hogy "ezek" nem olyan emberek, mint akármelyikünk.

Dezső Németh 2015.08.02. 11:38:10

Szarvas Norbert
Belefogok állni Helyesen:BELE FOGOK ÁLLNI; A szóösszetétel: BELEÁLLNI, JÖVŐ időben; a BELE és az ÁLLNI tartozik össze, a FOGOK meg hipp-hopp közbeékelődött…Általános iskola negyedik osztályában tanultunk ilyen furfangos dolgokat…
szentfazekok helyesen SZENTFAZEKAK;
Únióba. Helyesen : UNIÓBA…
Te, öcsisajt, ILYEN helyesírással nem erőltetném én azt a publikációt…
Tovább már nem is olvastam…

lilly.alien 2015.08.02. 13:06:33

A poszt azokról a szentfazekakról szól, akik életükben nem hajoltak le olyanokhoz, akik segítségre szorultak, de most homlok egyenest rohannak a migránsokhoz segíteni. A szövegértés ezek szerint még mindig nem megy...

Az egészségügyhöz: addig szépen és jól elvan a tb, és az ellátás, amíg azt igénybe szeretnéd venni. 26 év alatt egy hangyányit sem tett senki azért, hogy ne jussunk el erre a szintre.

@Dezső Németh: A "beleállni" valami idióta pesti szleng lehet?

Dezső Németh 2015.08.02. 14:05:04

Husikám, én csak azt írtam volt, hogy a blog szerzője szellemi szintje szerint max. egy általános iskolás, harmadik osztályosénak felel meg. Ő ugyanis azt írta, hogy BELEFOGOK ÁLLNI… A BELEFOG az annyit jelent: NEKIKEZD… Csak ez a szellemi torzszülött azt szerette volna írni, hogy BELE FOGOK ÁLLNI, aholis a BELE és az ÁLLNI az igekötő és az ige, a FOGOK pedig a jövő idő jelzése… Szóval, nem az idióta pesti szleng a „beleáll”, hanem az idióta Szarvas Norbert, aki nem ismeri az igekötős igéket. Nálad pedig szimplán szövegértési probléma van… Én legalábbis fenti variációban tanultam. Igaz, közel 60 éve… Ez a nyelvtan meg csak úgy elszáguld a vén hülyék mellett !....

maim 2015.08.02. 14:52:08

Teljes mértékben egyetértek a cikk írójaval.

anonymand 2015.08.02. 15:03:19

@Szarvas Norbert:

Kedves Norbert!

Kemény vagy, mint a vídia.
Úgy beleálltál, hogy csak nosza!
Időnként demagóg módon, ahogyan ugyi a "libsibolsik" szokták volt, de valóban keményen
Lehet, hogy időhiányban szenvedsz, ezért nem tudtál kitérni néhány apróságra, pedig köllött volna.
Gondolok itt olyanra, hogy az állam feladata a probléma kezelése. Még akkor is, ha jelentősen, ugrásszerűen megnövekedett migrációról van szó. Még akkor is, ha ezért több pénzt köll kérni az EU-tól. Mert adtak eddig is, és adnának többet.
Is.
És akkor nem ideiglenes kerítések építésére gondolok, hanem arra, hogy ideiglenes táborokat már régen meg köllött volna építeni (akár a plakátkampányra kiszórt milliárdból.
Hogy ha nem is tisztességes, de legalább annak látszó módon foglalkoznának a határon belül kerültekkel, nem pedig a Nemzeti Konzultációra fordították volna erejüket.
Megfeszülten.
Hogy feszüljenek meg! (ez csak írói munkásságom része)
Hogy demagóg módon teszöl összevetést, lelked rajta.
Azért érdekelne, hogy ha már szóba került az egészségügy (lehetne a felsőoktatást is említeni, a szociális helyzetről meg nyugodtan kussoljunk), hogy fölmerült-é benned az elmúlt öt évben stadionokra átcsoportosított összegek nagysága?
Hogy miféle prioritás alapján előrébb való a foci, mint az egészségügy, vagy mint a felsőoktatás?
Hogy háborúnkat a szegénység ellen (ez nem szerepel a prioritási sorban?) javarészt az EU finanszírozza?
"Harmincmilliárdos szociális program indul EU-pénzből"
www.portfolio.hu/unios_forrasok/palyazatok/harmincmilliardos_szocialis_program_indul_eu-penzbol.201604.html
Az az EU akitől nem fogadunk be egyetlen embert sem, bár ezernél is kisebb számról lenne szó (quota megtagadása)?
Ezer módon, akár többé-kevésbé demagóg módon lehet összevetéseket tenni.
De mielőtt ekéznéd mások jóindulatú cselekedetei, tükörbe köll nézni, és feltenni a kérdést, hogy ha én ilyen sanyarú sorsra jutnék, mi az a minimum amit elvárnék.
Egy pohár víz, egy falat kenyér, fedél a fejem fölé.
Mindet nem lehet...
Ez igaz.
Minimumot kéne.
Ha már olyan qrvául keresztények vagyunk, meg értékrendünk van, amihez még pénzt is adnak.
A poszt elolvasása után erősen gondolkodtam, hogy annyit írok: nyugodtan köpj föl jó magasra...
Oszt meggondoltam magam, és inkább nem említem.

Szarvas Norbert 2015.08.02. 16:16:50

@anonymand:

meglepődtem, hogy íróként nem tudsz szöveget értően olvasni.

a stadion párhuzam konkrétan benne van a cikkben...

Untermensch4 2015.08.02. 16:51:54

@lilly.alien: amíg azt igénybe NEM szeretnéd venni...
a homlok egyenest használatát sem érzem túl gyakorlottnak :)
@Dezső Németh: A "szentfazekok" tényleg durva volt. Annyira hogy bennem az is felmerült, az író nem anyanyelvi (vagy pedig ideiglenesen határainkon túl állomásozó országrészben felnőtt) nyelvhasználó.
@Szarvas Norbert: A "demagóg összehasonlítás" azért ül. Az "írói munkásság" oka pedig nem irodalmi hanem jogi. A "szentfazekok" tényleg durva volt. A két betű nagyon távol van a billentyűzeten. Be kéne mondanod hogy milyen tájszólás miatt művelsz ilyeneket mert alapjáraton ez nagyon a hitelesség rovására tud menni.

anonymand 2015.08.02. 16:53:57

@Szarvas Norbert:

em!
Ennyire romlik a hosszú távú memóriám.
Sebaj!
Tekintsd úgy, hogy stadionok ügyében nem tettem hányást a szemedre.
Kösz!

anonymand 2015.08.02. 16:55:40

@anonymand:

Viszont a gyorsaságom nem kopott!
Az "em!" az tulajdonképpen "Meglepődtem!" akart lenni, csak oly qrva sebesen gépeltem...

lilly.alien 2015.08.02. 17:12:17

@Dezső Németh: @Untermensch4: Ha nyelvtannaci akartam volt lenni akkor tanarnak keszulok. De latom felesleges is lett volna mert van ebben az orszagban eleg onjelolt futobolond. Esetleg valami erdemi hozzaszolas a poszt ->>tartalmat<<- illetoen?

Husz_János_Puszita 2015.08.02. 18:09:15

Bocs de ez a poszt akkora demagógia, mint egy ház. Hadd döntse már el mindenki, kinek adja a saját pénzét. Magánadományokból nem lehet ez a rogyadozó rendszert kipofozni, halottnak a csók.

Gregersen Nils 2015.08.02. 18:41:43

ez a hülyeség mindig előjön, a rossz hír az, hogy a migránsoknak azok segítenek akik az itthoni rászorulóknak is, az ilyesmit íróknak meg tökmindegy, mert ők se itthonit, se menekültet nem segítenek.

a.Nati · http://szeifertnatalia.wordpress.com 2015.08.02. 18:48:17

A szerző és a cikkel egyetértők figyelmébe ajánlom: a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-dilemma Érdemes továbblapozni és megismerkedni a többi gyakori érvelési hibával is, így elkerülhetitek azt is, hogy benneteket "írjanak le".

Dezső Németh 2015.08.02. 20:38:47

@lilly.alien: A poszt tartalmát illető hozzászólásom az volt, hogy felesleges annak irodalmi munkásságát firtatni, aki ily magyarsággal ír. Oda is írtam: Tovább nem is olvastam... Husika... Egy önjelölt futóbolond...

Dorinda41 2015.08.02. 21:22:55

Miből gondolod kedves posztoló, hogy aki most a menekülteket segíti az most jótékonykodik életében először? Akik kint vannak terepen és segítenek a menekülteknek azok előtte és mellette is segítenek másokat évek, évtizedek óta. Ezek az emberek azok, akik ismerik a környezetükben élő szegény embereket és segítenek nekik. Én például a magam 4 saját és 4 nevelt gyereke mellett egy 6 gyerekes egy szülős családot segítek rendszeresen étellel, ruhával, iskolaszerekkel. Ettől még van időm és energiám hajnalban kimenni a pályaudvarra és munka előtt átkísérni menekülteket egyik vasútállomásról a másikra. Az egészségügy gondjait nem tudom megoldani. De. Amikor a balesetet szenvedett lányom a kórházban volt hetekig, a sebészeten magatehetetlenül fekvő szobatársait szintén elláttam. Etettem őket, sétáltattam őket műtét után, mivel 60 körüli betegre 2 nővér volt és nem bírták. Érdekes senki sem tett nekem szemrehányást, hogy csak a szobában lévőkkel foglalkoztam és nem láttam el még másik 30 beteget, végül is a posztod szerint minimum ezt kellett volna tennem. Nézz magadba, te napi szinten mész kórházi gyerekosztályokra segíteni? Ételt viszel oda naponta? Van olyan sok gyerekes, vagy kisnyugdíjas gyámolítottad, akiknek naponta, hetente vagy csak havonta segítesz? Ha a válaszod nem, akkor a véleményed csupán egy demagóg iromány. Ha a válaszod igen, akkor vagy hazudsz, vagy nem te írtad ezt a posztot.

Untermensch4 2015.08.02. 22:12:23

@lilly.alien: "Esetleg valami erdemi hozzaszolas a poszt ->>tartalmat<<- illetoen?"

Untermensch4 2015.08.02. 08:53:33
@Szarvas Norbert: A rangsorolás kissé hamis dilemma, az egészségügy nagy pénzkilapátoló forrás de a rendszerszintű hibái nem javulnak meg (ahogyan a máv-nak sem) akkor se ha a határon minden illegális belépőt lelövünk. Európához meg tényleg hozzá tartozik a keresztényi humanista könyörületes izé amit önzetlenség néven is ismerünk. És a saját adózott jövedelméből tényleg bárki bárkit segíthet amíg nem konkrét törvénysértést pénzel. "
Nos hát ez lett volna az "érdemi".

"Az egészségügyhöz: addig szépen és jól elvan a tb, és az ellátás, amíg azt igénybe szeretnéd venni."
Ezt viszont szövegértés szempontjából nehezíti hogy kihagytad azt a "nem"-et. Elegánsnak szánt hárításod a nyelvtannácis szöveggel azért nem működik mert te kritizáltad vkinek a szövegértését. De ha sokáig gyakorlod a terelést, egyszer még akár egészen jól is mehet. :)

gumiloud 2015.08.03. 06:32:17

A kommentelők nagy része szégyellje magát! Egységében él egy nemzet,s amit egy ember tesz egyetlen magyarért,csepp a tengerben,de ha 10 ezren követik, az már tömeg! "Mi egy kiló kenyér a kórháznak?" - egy kórháznak semmi, de 5 éhező gyereknek egy lakoma.

Sepydus 2015.08.03. 10:59:11

@Szarvas Norbert: "h a hazai egeszsegugyet az allamtol varjuk mert azbi dolguk de a migransoknak mi is segithetunk

erdekes elv " - Szerintem inkább a Te felfogásod az érdekes.
Az egészségügyet azért várjuk az államtól, mert az állam nem kevés pénzt vesz el tőlünk - állítólag! - ennek a feladatnak az ellátására. Ráadásul az egy állam által működtetett, hatalmas rendszer, amit egy-egy emberi gesztus nem tud megváltoztatni. A menekült viszont egy ember, akin egy-egy apró gesztus is sokat segíthet.

annmbp 2015.08.03. 11:38:41

Az írás alján ott egy paypal donate gomb. Szánalmas.

ekat 2015.08.03. 20:20:50

Hogy én hogy imádom az ilyen embereket, akiknek a segítőkészsége abban merül ki, hogy másnak akarják előírni, hogy a saját pénzükből kinek adjanak..... ÖN csak kritizálni tud, segítenei ugyan senkinek nem segít. Hipokrita.

Schwebis 2015.08.04. 21:22:10

Nem egyszerű - egyáltalán nem - ennyire...Szerintem meg azt is meg kell említeni,h a migránsok vajon honnan,hová,miért menekülnek...Továbbá h pl. Afrikát mely államok, mióta zsigerlik - Afganisztánban kik kavarták a szart,és h Közel Kelet, Irak,Irán,ill. az Arab térség vajon miféle befolyás alatt van...Szal aránylag nem csak pár évtizedre kéne vissza tekinteni .És a "világirányító hatalmak" most szarnak rá - vagy is inkább most szembesülnek a tetteikkel...Vagy hihető az,h ne tudnák,mitől van ez a világméreteket öltő menekült áradat?! Amerika meg most is jól jár - az óceánon azért elég nehéz átvergődni menekültként...Pedig a fő szarkeverő az Usa ... Tehát nekünk nem hiszem h az volna a helyén való,h - ahogy mondani szoktuk , "jó magyar szokás szerint" - olyan dolgokon vitázzunk,h pár millió forint ide vagy oda juttatása humánusabb...Ilyen összeg cs nekünk,proliknak tétel...Pénz - van dögivel.cs már a kezelőknél eltűnik (Most hazai viszonylatra gondolok...Egészségügy...?! Minek?!Sose fogynánk el...) - tehát felesleges vitázni,tök meddő!!!De a nálunk gazdagnak hitt vastagok is a faszba sincsenek a néhány multihoz viszonyítva,akik azt tesznek a világgal,amit csak akarnak...Most a migráns invázió a téma -(lehet h nem akarták) de ha nem akarnák h történjen - történne?!?

les miserables 2015.08.21. 05:40:31

@Sepydus: Iszonyat gond hogy a magyar emberek 90% buta, tudatlan és a legrosszabb hogy felejt !Pedig csak el kell olvasni a Koránt .Ebben az alap a hitetlenek elleni gyűlölet ,harc ellenük és soha meg nem bocsájtás szerepel.Tehát a muszlim elfogadja a segítséget de a végén halállal ,kényszerítéssel,adózással kényszeríti az igaz hitre azokat akik eddig hírét nem hallották ennek a szörnyeteg vallásnak hírét.Mivel Hollandiában élek és Angliában is sokat voltam ott már iszonyat polgárháború közeli az élet !Itt már rég nem segítenek nekik ,Hollandia nem engedi a kupacban lakást és a segélyt is megvonja ,küldi külföldre őket ( Belgium ,Németország )Ott még pátyolgatják őket egy darabig.

les miserables 2015.08.21. 05:43:42

@ekat: KOLLABORÁNS .Azokat hívják így akik az ellenségnek tudatosan vagy tudatlanul segítenek !Háborúk végén golyót és kötelet kaptak akik segítik az ellent !Menj Szaúd Arábiába és mond keresztény vagy .Segítenek rajtad több füled lesz egy percen belül mint fogad !
süti beállítások módosítása