Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Ez az a ország, ahol Szijjártó maradhat!

2015. március 28. - Szarvas Norbert

szijjarto.jpgNincsenek illúzióim Orbán Viktor feddhetetlenségével és a Fidesz dübörgő politikai térnyerésével kapcsolatban. Nem létezik az a termonukleáris tömegpusztító fegyver, terraformáló eszköz, ami ezt a gárdát képes lenne saját akaratán kívül elpakolni a mézesbödön mellől! Az ország egy francos mézesbödön, amit már nem kiskanállal habzsolnak, hanem lapáttal és talicskával. És annak ellenére hagyja ezt a társadalom, hogy a valódi két-harmad pontosan ugyanúgy szimpatizál a Fidesszel, mint én. De akkor mi történt? Hát egyszerűen a saját demokratikus jogállamunkat tollják fel a nemesebbik felünkbe és azzal döngetnek meg minket, félemlítenek meg. A kérdés a brókerbotrány kapcsán már csak az, hogy elég lesz e...

a kormánytól bebörtönözni Tarsolyt, BC cotton club singerst és néhány balekot, vagy kénytelenek lesznek a kormányzatig elérő egyértelmű szálak miatt megbuktatni egy kollégiumi havert is? Nyílván nem. Nyílván semmi ilyesmi nem fog történni. Ez itt a balkán, egy lightos Panama, Oroszország szébirai csücskében. Ha holnap bejelentené Orbán, hogy bennfenntes információkkal rendelkezett, akkor se jutna el a népe agyáig, hogy ez mit jelent. 

Már bocsánat, de valamelyik nap már be is jelentette a Fidesz, hogyigazából március 4.-én tudtak mindent, Orbán pedig bennfenntes információk birtokában döntött. Aztán persze rájöttek, hogy mit nyilatkoztak és elkezdték az okj jedi tanfolyamon szerzett maszatolást. És mennyire jól csinálják!!!

A probléma megint rendszerszintű és nem csak erről a szaros 200 milliárdról szól, meg pár tízezer magyar állampolgárról. Adott a kormány, amelyik saját magát ellenőrizve önhatalmúlag rendelkezik minden és mindenki felett. Törvényeket kijátszva nyíltan pakolják az állami vagyont a haverok brókercégeibe (lásd: Quaestor), majd a pakli borulása során látványosan gyenge igazságüggyel operálnak. Amikor már mindenki érzi, hogy itt nem stimmel minden, hiszen a szálak bizonyíthatóan elértek a legfelsőbb szintekig, akkor megállapítjá saját magukról, hogy minden rendben! De láttál már olyat, aki megalomániásként önkéntesen vonult börtönbe? Én se!

Hiányzik egy valóban független és nílvános felügyeleti szerv. A független láunk azt jelenti, hogy a bizottságot megpakolod Fideszessel, MSZP-sel, Jobbikossal, LMP-sel és ráadásként még néhány piaci szakértővel. Talán ekkor lenne valami, de csak akkor ha minden mozzanat nyílvánosan történne! Talán...

Aztán itt van régi barátunk, Szijjártó "Ewing" Péter, aki Hofi kedvenc célpontja lenne, és már a faszságaiból három karriert építene fel megint. Adott az "emútnyócév" legfontosabb arca Viktor mellett, aki a politikai elit tápláléklánci csúcsa. Ez a srác képes bevallani, hogy szerinte a szülei tartják el, vásárolnak neki házakat.Közben a vagyona évről évről többel nő, mint amennyi a netto hivatalos és bevallot jövedelme. Már ez így zseniális. 

De!

Szijjártó országos haverja a Quaestor csibész Tarsolynak. Sőt! Szijjártó vezeti a külügyet, ami több szálon is a Quaestor csoport tagjává vált az elmúlt években közvetve és közvetlenül (Exim Bank, Kereskedőház, Oroszország, Törökország, épületfenntartások, befektetések...stb.). Kiderül, hogy Szijjártó vezette külügy érdekeltségei beszálltak állami milliárdokkal a Quaestor piramisba, majd gyaníthatóan bennfenntes információk alapján (lásd: Tarsoly bevallottan segítséget kért Szijjártótól, erre a külügy kivesz minden pénzt három perccel az öncsőd bejelentése előtt. Nyílván nem a régi időkről beszélgettek...). A hab a tortán, amikor a Gordon Gecco-t megszégyenítő befektetési tehetséggel megáldott Szijjártóról kiderül, hogy a saját vagyonát bankban tartja (és ott hogy gyarapodik ennyivel????????? A KH-nak nincsen olyan alapja, ami ilyen mértékben nőne stabilban évről évre, mint amit bevall Péter...), és messziről elkerülte a haver Quaestor-ját, ahova szimplán csak az adófizetők pénzét pakolta...

Hmhmhm

"Legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint Szijjártó Péternek bő 80 milliós megtakarítása volt, 40 millió értékpapírokban, 25 millió biztosítási eszközalapokban és 16 millió takarékbetétekben.  Szijjártó már jó ideje többet tudott félretenni, mint amennyit keresett, évi nettó 10 milliós fizetéssel 2012-ben 12 millióval, 2013-ban 15 millióval növelte megtakarításait."index.hu

Index kép:

kepernyofoto_2015-03-28_10_02_41.png

 

Van az a comment blog, lassan megalakítom a nokomment blogot, mivel már tényleg semmi nem történeht, amibe itt bárki belebukhat... De ha Te Kis ember Béla 3 forintot csalsz az adóbevallásodon, akkor a NAV elkap.. Ebben az országban mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek.

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr997311790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 19:11:02

Orbán mindennap megbukik. hülye libsik! Tapolcán taknyolni fogtok!!!!

micsoda? 2015.03.28. 20:24:45

"A független láunk azt jelenti, hogy a bizottságot megpakolod Fideszessel, MSZP-sel, Jobbikossal, LMP-sel és ráadásként még néhány piaci szakértővel. Talán ekkor lenne valami....."

Szerintem semmi, hiszen az 2014- es választáson sem volt képes legalább az ellenzék, közös összefogásra.
Engem nem Szíjjártó Péter vagyona idegesít /rajta kívül még bőven lenne más, akinek vagyon gyarapodása, megkérdőjelezhető/
Inkább azt nehéz elfogadni, hogy általa ítélhetik meg a magyar embereket. Azt el kell ismerni, hogy jó szövege van, jól tud beszélni, véleményem szerint, azzal nincs probléma. De, gondolom a fogadó állam felkészül belőle, és az a, nem mindegy.

Meridian74 2015.03.28. 20:47:21

amúgy szíjjártónak meg ymár a levél a ZUSA-ból, hoyg ki vagyon tiltva? Persze nem mint diplomata, csak mint magánszemély... (mondjuk ez is már emkkora faszság? Ha valakit kitiltunk, csináljuk rendesen: ide kisbarátom sehogyan nem jössz be, ha mi azt úgy akarjuk)

Arcade Macho 2015.03.28. 21:24:06

elmondom mi tortent...
1., Orban a devizehitelesek vedelmeben a CHF elleneben SPEKULALT, nyomas ala helyezte az addig megingathatatlannak tuno fix arfolyamot
2., a svejci jegybank nem birta tovabb a kikepzest es elengedte az arfolyamot
3., par vadbarom geci masszivan bukott
4., kozte volt egy fityiszes vezeto is aki hatalmasat zakozott, oszt mivel a BC nem koser ceg volt, azaz surmantottak a forexezessel, igy a kiskancso nem kapta meg a velt vagy jogos penzet
5., a BCt ez a fideszes kiskancso bebuktatta
6., megingott a bizalom minden brokercegben, meg a fideszes keszpenzkifizeto hely kvesztorkanal is
7., bebukott az is

ergo Orban beszopatta sajat magat a CHF hitelesek vedelmeben :)

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 21:34:15

@Arcade Macho: Te rohadt libsi! Ti privatizáltátok a bankrendszert! Bezzeg nem volt semmi gond, amikor a takarék bélyegeket gyűjtöttük! Azt egyből, gond nélkül beváltották! Kádár alatt nem volt ilyen pénzügyi zsonglőrködés!

Rohadt libsik!!! Mindennek ti vagytok az okai!!! És Orbán még nem is bukott meg ezen a héten!!!!

Arcade Macho 2015.03.28. 21:42:08

@Tudományos Iibsizmus: mi a baj balfaszkam? gond hogy azt allitom hogy Orban spekulalt?
csicska vagy-e hogy ezt cafold?

Tudományos Iibsizmus 2015.03.28. 21:56:08

@Arcade Macho: Taknyolni fogtok Tapolcán libsik!!!

2015.03.28. 23:13:18

@Tudományos Iibsizmus: Jó látni az agyvérzésed, Orbán-takony.

tobias2 2015.03.29. 05:17:26

"A független láunk azt jelenti" Na jó, de kinek jelentett, és milyen álnéven ez a független láu???

A lófa szára 2015.03.29. 06:41:30

"Ez az a ország..."
Kicsit beszélni magyar.
Gyalázat!

brumeszkosz 2015.03.29. 08:11:18

Ezt az országot hülyék lakják mert eltűrik,hogy egy elmebeteg cigány geci azt csinálja a néppel amit akar, és még nyalják is a seggét!!!!!

nu pagagyí 2015.03.29. 08:50:17

Annyit megjegyeznék, úgy tűnik, a Buda-Cash-nek van elég vagyona a befektetők kifizetésére, a Quaestor viszont egy mintaszerű piramisjáték volt, amelyből a kedvezményezettek már rég kiszopták és eltüntették a pénzt. Az átvert kisbefektetők szopogathatják majd a csontvázat.

wolves84lb 2015.03.29. 09:37:00

@Tudományos Iibsizmus: a kurva anyádat...amelyik ideszart közénk, te patkány...

réparetekmogyoró 2015.03.29. 09:55:00

@Tudományos Iibsizmus: Lehet hogy nem nyer az ellenzék Tapolcán,de ennek mi köze ahhoz hogy ezek a narancsmajmok kirabolják az országot?

citrix 2015.03.29. 11:39:24

@Tudományos Iibsizmus: Jó látni hogy Orbán 2/3-os sleppje ilyen mérhetetlenül értelmes emberekből áll. 2015, Orbánisztáni Banánköztársaság.

BRAAJEN 2015.04.02. 11:09:09

tapolcai fideSS retek
már ideje lenne pakolni...
tudományosan!
:)

Tudományos Iibsizmus 2015.04.03. 15:23:41

@BRAAJEN: H@citrix: @réparetekmogyoró: @wolves84lb: @nu pagagyí: @brumeszkosz: @A lófa szára: @Arcade Macho: @Meridian74: @Jules Verne:

Na ballibák! Április 12.-én este nézzétek a tévét hogy estek pofára, most hogy a miniszterelnök úr is beleveti magát a küzdelembe!
süti beállítások módosítása