Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Nagyon gyanúsan viselkedik a kormány a brókerbotrányban

2015. március 25. - Szarvas Norbert

csalas_miatt_nyomoz_a_kecskemeti_rendorseg.jpgA brókerbotrány (Hungária, Quaestor, Buda-Cash) egy hatalmas lufi, amit valaki valamiért ki akart lyukasztani. Nehezen értelmezhető és elképzelhető, hogy a Fidesz által vezetett ország az elmúlt öt év unortodoxiájában nem tudta volna észrevenni a milliárdos csalásokat. Nem tudta vagy nem akarta? Minek van egyáltalán felügyelet, ha a szeme előtt lopnak el száz milliárdokat? Ebben a vonatkozásban a magyar jog is megbukott, hiszen amíg a rendőrség egyből lesitteli azt az éhezőt, aki lop a boltból, addig a 150 milliárdos nyílvánvaló csalást elkövető T. Csabát még csak ki sem akarják hallgatni. Igaz a mondás, hogy ha lopsz, akkor poljál nagyot. Ha kicsit lopsz, akkor lebuksz. Közben pedig a Fidesz a saját politikai haszonszerzésével van elfoglalva, miközben gyanús pénzügyi mozgásokat is végeztek.

Nagyon röviden a tények

Adott a brókerbotrány sok milliárdnyi kiborult csontvázzal. Látszólag a felügyelet és a rendőrség nem tanult a Buda-Cash ügyből és újra ugyanazokat a hibákat követik el, mint az első robbanáskor. Nem lépnek fel a tulajdonosok ellen, engedik a szabad mozgást, a dokumentumok megsemmisítését. Ráadásul az információ áramlás és az ügyfeltárás gyorsasága és közlése is komoly hiányosságokat mutat. Közben van a pénzpiac által finanszírozott  BEVA, ami kénytelen lesz beleállni a kártalanításba (ez a dolga). Ha már beleáll, akkor a politika elintézte neki (és ezáltal a fizető pénzpiacnak), hogy refinanszírozza a Quaestor érdekeltségi körének a befektetők (kötvényesek) által megfinanszírozott vagyonát. De erről később az elméletben.

A Quaestor öncsőd bejelentése egy hatalmas kacsa volt (ami önmagában elgondolkodtató és törvénytelen piacbefolyásolásnak számít), hiszen a cégközlönyben 10 nappal később jelent meg. Közben a Quaestor csoport ide vonatkozó tagjai szabadon rendelkezhettek a pénzük felett. Akár kifizetéseket is teljesíthettek. Ha már kifizetés, akkor érdekes módon az EXIM bank és a MEHIB véletlenül pont az öncsőd napján vett ki minden pénzt. Tagadják és profizmusra hivatkoznak. De erről később az elméletben.

Aztán érdekes, hogyan lehetett egy börtönviselt közmunkás embert (Orgován Bélát) kineveztetni Tarsoly helyett? Ha ez törvényes, akkor holnaptól kezdődik a vadnyugat.

És az elméletem

Hangsúlyozom, hogy az elméletemnek semmi köze nincsen a valósághoz, senkit nem akarok megbántani, megvádolni. Feltételezek és nem tényeket közlök! Nem szabad komolyan venni ezt az elméletet, kizárólag a műkedvelők számára osztom meg mi történhetett egy alternatív valóságban.

Szóval hallhattam fél füllel olyan belső információkat, miszerint kormány közeli Buda-Cash ügyfelek csodálatos módon a botrány előtt kivették a pénzüket, így őket nem érintette a buli. Közben ránézésre az  évezred eddigi legkomolyabb nyilvános rablása és pénzmosása történt. Ugyanis a DRB bankcsoport 70 milliárd forintját áttolták a BEVA alá tartozó Buda-Cash-hez, ahonnan a pénzt eltűntették. Majd a BEVA (pénzpiac finanszírozza) 6M értékhatárig kártérít, miközben az összes BC befektető pénzét visszatolták (eladva a fundamentumokat) a BC számlára, ahol kockázatközösséget alkotva arányosan írják jóvá a meglévő tőkét azok között, akiknek a pénze ténylegesen megvolt és azok között (DRB például), akiknek a pénze totálisan elveszett. Tehát a DRB a BC befektetők tényleges pénzének egy részét megkapja, majd a hiányzó összeget az újfent pénzpiac által finanszírozott OBA fogja téríteni.

Mivel mindenféle következmény nélkül bevált a buli, ezért lehetett tovább haladni, miközben az MNB szemfülességét erősítik azzal, hogy megszigorít olyan intézkedéseket, amik a jövőben sem fogják megakadályozni ezeket a csalásokat, csak a közvélemény számára hangzik majd jól. A brókerbotrány közben a Fidesz megpróbált minden felelősséget "emútnyócévezni", miközben Rogán Antal vádjaira szakszerű bizonyítások sora érkezett tényekkel, miszerint majdnem minden vádja hazugság. A lényeg ezen a ponton, hogy a kormány társadalmi "felhatalmazással" komolyabb befolyást szerezhet a pénzpiac fölött.

Aztán jön a Quaetor öncsődje, ami már várható esemény volt. Már az érdekes, hogy a Quaestor hogyan kaphatott engedélyt a PSZÁF-tól saját tőkéjének a 100x-os kötvénykibocsájtásához, amire nem volt fedezet? Majd ezt a tőkét aztán szétosztották a Quaqestor csoport tagjai között hitel formájában. Ez nem befektetés volt, hanem egy piramisjáték finanszírozása felügyeleti engedéllyel.

 

"az MNKH vezetői figyelték a pénzpiaci folyamatokat, látták azt, hogy bedőlt a Buda-Cash és a Hungaria Értékpapír, ezért úgy döntöttek, hogy a továbbiakban nem tartják a brókercégnél a pénzüket, és ennek megfelelően kivették a tőkét a Quaestortól." Hivatalos válasza az MNKH-nak

A Quaestor bejelenti az öncsődöt, amit aztán hivatalosan nem tesz meg. A cégközlönyben 10 nappal később jelenik meg. Közben a hatóság ezt szó nélkül nézi végig, miközben 150 milliárdnyi értékű kötvényt érint a dolog. A pánik elhatalmasodik, miközben a Quaestor az öncsőd bejelentésétől függetlenül abban a 10 napban szabadon végezheti pénzügyeit. A hatóság látszólag impotensként és érdektelenként viseltetik a folyamatok iránt. Tarsoly Csaba nagyvezért pedig senki nem keresi, kérdezi az okokról. Az öncsőd napján (utólag kiderül), hogy a MNKH és az EXIM macskaügyességgel veszi ki a botrány előtt a teljes vagyonát. Tehát ők megúszták! Megúszták, hiszen annyira jól elemzik a piaci folyamatokat, hogy percre pontosan meg tudják előre mondani, mikor kell kiszállni a buliból. Igaz a BC botrány óta eltelt már néhány hét. Én elhiszem ezt a magyarázatot, hiszen minden más magyarázat büntetőjogi kategória, ami felvet néhány kérdést. Persze oktalanság lenne összekötni a Magyar Nemzeti Kereskedőházat a Quaestor csoport törökországi és oroszországi kirendeltségeivel. Gondolom véletlen, hogy a Quaestor csoport az üzemeltetője az MNKH épületeinek, vagy éppen ugyanez a csoport monopóliumban végezte ezen országokban a vízum bizniszt. Vagy Tarsoly Csaba 2013 áprilisában Szijjártó Péterrel és Kiss Szilárddal együtt nyitotta meg a Moszkvai Magyar Kereskedőházat A kereskedőházat a Quaestor-csoport hozta létre együttműködésben a magyar állammal, majd beszállt az állami Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH).

Felteszem nincsen politikai kapcsolat. Felteszem nem történt bennfentes információn alapuló kereskedés. Felteszem senki nem tudta előre mi fog történni és nem menekítették ki a pénzt.

Aztán megint képbe hozta a politika a BEVA-t, aminek semmi köze nincsen egyébként a Quaestor kötvénykibocsájtásaihoz. Azt nem biztosította. Ellenben a politika elkezdte hangoztatni, hogy márpedig biztosítania kellene. Így utólag (miközben a Quaestor egy fillérrel sem szállt be a BEVA finanszírozásába!!!!!!) mégis BEVA fennhatóság alá pakolták az ügyet, így lesznek kártérítések. Megint kinek a pénzéből? Hát a pénzpiac refinanszírozásában. A hiányzó részt pedig az adófizetők fogják megfizetni. Akkor itt most megint egy brutális pénzmosás és lopás történt? De ehhez miért kell a BEVA? Hát azért, hogy gyengítsék a pénzrendszert (nyílván a BEVA plusz pénzt fog bekérni, emeli a tagok hozzájárulását) és befogják az emberek száját. Hiszen a szavazó állampolgár addig veszélyes, amíg úgy érzi, hogy meglopták. Ha azt látja, hogy a pénzét valaki kifizeti, akkor már életlenné válik. A következményekkel pedig nem foglalkozik.

Aztán kellett egy strómant találni (így hívják a balekot, aki viszi a balhét). Nem erőltették meg magukat, hiszen egy nyolc általánossal nem rendelkező, büntetett előéletű Kelet-Magyarországi balekot találtak, aki legutóbb a Fidesz közmunkaprogramjában vett részt (már tényleg nem akarok rosszmájú lenni egy titkos listáról, ahonnan lehet castingolni a közmunkások között a balek szerepre...)  Orgován Béla a balek neve, akit már a rendőrség is lehelyszínelt egyből. Miközben Tarsolyt már lassan egy hete nem sikerült kihallgatni. Talán arra vártak, hogy meglegyen a balek? És a rendőrség nem érzi pöppet gyanúsnak az egészet ebben az alternatív világban? Akkor most ezzel el van intézve Tarsoly érdemi felelőssége?

AZ én unortodox elméletem szerint a BC és a Quaestor egy forgatókönyv szerint zajlott. A szereplők ugyanazok voltak, ugyanúgy viselkedtek, ugyanazokkal a hibákkal, ugyanazokkal az allűrökkel. Nem lepődnék meg, ha a szálak egy érdekeltségi körben végződnének. Ebben a világban az volt végig az érzésem, hogy a felügyelet és a törvény nagyon ügyesen kerülgeti ki a lényeget, az igazi tetteseket és az eltűnt pénzeket.

Szerinted?

 

 

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr747303554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toportyán Zsóti 2015.03.25. 16:49:28

Nagyon buták ezek a narancs suttyók,continentállézerjani városa pénzét tőzsdézte el,a többiek úgy tünik az országot fogják eltőzsdézni.Nincs a bevarázsgombázott analfabéta tákmatyik között ép elme.

istvankah 2015.03.26. 07:34:34

Az még hagyján,hogy az adófizetők pénzéből,kártalanítják a kis befektetőket,de a lenyúlt pénz "tisztára"mosva kinek a zsebében lapul polt úrr?Kevesebbért is bukott már vezetés!A nemzeti kurmány élvezi a seggnyalói bizalmát!Elnézve a riszát,még élvezik is sokáig!

Kijelölt Önkéntes 2015.03.26. 08:52:52

@istvankah:
Pl. Sz. P. (a személyiségi jogát tiszteletben tartva!) jövedelmével jól gazdálkodva, a konyhapénzt helyesen beosztva és a kedvező befektetési lehetőségeket választva/kihasználva (!) építtetett nagy házat, továbbá magas életszínvonalat is biztosított magának.

a nagy hohoohooo 2015.03.26. 10:26:17

Orbán szerint a közpénz fontosabb, mint a "keményen dolgozó emberek" megtakarítása. A fél FideSS megkaphatta a fülest a Quaestor-bukás előtt.Előbbiek természetesen nem tudták, hogy veszélyben van a pénzük, nyugodtan aludtak, mert még mindig azt hitték a kis buták, hogy Európa közepén, stabil pénzügyi rendszerrel együtt, jogállami viszonyok között élnek, az állam megfelelő (ellenőrzési és más) mechanizmusok révén biztosítja, hogy legális keretek között elhelyezett befektetéseik megfelelő védettséget élvezzenek.Jó, ez nagy csalódás, főleg azoknak, akik most futhatnak a pénzük után.
De itt most másról van szó, egy újabb korszakhatáron lépett át a nemzetmegvezető.
Bénázás? Ez valami egészen más. Még mindig következmények nélkül.
Namost ez a kijelentés, hogy ő maga utasította Szijjártót két dolgot jelent:
Egy:Olyan kézivezérlés van, mint az átkosban, vagy bármelyik diktatúrában, ezt nem is tagadhatja.
Kettő:A zsebnéró agya most már teljesen elborult, hogy a pénzügyi zseni és a gondoskodó apa szerepét veszi magára, mint A Kárpátok Géniusza is tette.
Csak azt nem értem, ha ilyen kurvára ért a pénzügyekhez, akkor hogy hagyta megvezetni magát a bukott baloldaltól, amikor 20.000.000 Ft devizahitelt vett fel?
Most ez két komoly megfontolt kijelentés után egy cinikus költői kérdés,hogy ne legyen olyan száraz a komment ,hátha olvassa egy hívő...
Kezdik a saját farkukat kergetni. A rossz húzásokat még rosszabbakkal próbálják elfedni. Van egy mondás a parasztgyerek és az apja pukizásával kapcsolatban, ez az analógia jut eszembe .....
Megvédi a közpénzt, mintha a sajátja lenne,napersze van is belőle jócskán a családi FideSSmaffiaKözgép2Co.-nak, s talán még elismerést is vár a huszáros, titkos pénzmentő akció miatt. Nyilvánvaló, hogy e sok milliárd kivonása végső lökést adott az érintett pénzintézetek összeomlásához, ami talán magától is bekövetkezett volna, dehogy ez a lépés nem hárította el, hanem inkább gyorsította a baj bekövetkeztét, az biztos.
Orbán ismét bebizonyította, hogy nem 15 millió magyar, nem is 10 millió magyar, még csak nem is a néhány milliósra csappant FideSS szekta minisztereÁlnöke, de nem ám. Orbán magának Orbán Viktor maffiájának a "miniszterelnöke". Vak, aki ezt nem látja.
De hogy még ki is áll elénk, büszkén veri a mellét, hogy ő döntött, ő hozott össze az érintettekkel találkozót, s ő intézkedett az azonnali pénzkivonásról - ez tényleg mindennek a teteje. Mindez csaknem hatéves kormányzás után, mintha a banki csőd valamiféle természeti katasztrófa lenne, aminek következményeit ő a gáton állva, saját testével fogná fel, megvédve az összes alattvalót. Hálálkodjunk tehát.Van még lejjebb is ?Ahogy alakul: lesz még lejjebb is .
Orbán számoljon el a történtekkel - ne a lelkiismeretével,becsületével mert azt sose látjuk, hogy volna, hanem mindazokkal, akik nyugodtan aludtak az elmúlt hetekben, miközben "miniszterelnökük" már mentette ki a pénzét(?) a csődben lévő pénzintézetekből.
Azért "örvendetes", hogy Orbán Viktor for prime minister nyilatkozata előtt Szász Károly, a nagy PSZÁF vezető még időben magas kitüntetésben részesült azért, mert "elfelejtette" a pénzügyi intézményeket ellenőrizni, felügyelni
Aki idáig nem vette észre, az tegnap megtudta: Magyarország egy maffia-állam.

Le Orme 2 2015.03.26. 14:06:21

Teljesen mindegy, hogyan viselkedik a kormány. Az ilyen beteg, aljas abortuszmaradékok, mint a posztszerző, úgyis negatívumként értékeli. Ehhez persze tapsol néhány kretén.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.03.26. 14:06:38

Nem kell logikát keresni a dologban. Szimpla rablás, és eszük ennyi van, hát így tudják csinálni.......az egész ügy Orgován Béla szint......ha jogállam volnánk, az egész bagázs menne a levesbe és néhányuk a börtönbe.
Természetesen mindent amit leírtam itt a képzelet szüleménye és semmi köze a valósághoz.

Szarvas Norbert 2015.03.26. 14:14:27

@Le Orme 2:

szerinted hogyan viselkedik a kormany?

te amugy elvesztetted ebben a buliban a penzed vagy szimplan fideszes vagy?

szeretnek beszelni egyszerre egy fideszes karosulttal es egy fideszes nem karosulttal... nagyon erdekelne a lelki allapotuk es a fidesz intezkedeseihez valo hozzaallasa

nu pagagyí 2015.03.26. 14:37:12

Újabb lépés az államfüggő középosztály kialakítására. Lassan már csak olyan vagyonos ember van az országban, aki vagy érdemeiért kapott az államtól bármikor visszavonható vagyont, vagy a maffiakormány különböző mesterkedéssel elvette a pénzét, de jó magaviseletére tekintettel kegyesen visszakapta.

csak egy néző 2015.03.26. 14:38:26

A szocik szép csendben sunyin belefingottak, belehugyoztak a "keményen dolgozó" kisemberekkel teli medencébe, de ez a "gyökér geci " szemét banda már nemcsak belehugyozik a "keményen dolgozó" kisemberekkel teli medencébe (országba), hanem kéjes örömmel szarik is rájuk nyíltan a trambulinról és még büszkék is magukra, mert megtehetik.
Csak halkan jegyzem meg, ha az a mocsok Gyúúúcsányi csak a tizedét követte volna el, ma a romeltakarító és az (újjá) építőipar lenne a legmenőbb ágazat.

a.disquscdn.com/get?ur...

Rwindx 2015.03.26. 14:39:14

Azért pár pontban erőteljesen "hozzáigazítottad" a valóságot az elméletedhez.

csak egy néző 2015.03.26. 14:45:51

@Szarvas Norbert:
Én még nem találkoztam olyan fideszes trollal, aki ne adj Isten rosszul járt volna bármilyen fidióta buliban. Ezek vazze mindig tudják, hogy az összes külföldi szemét bank, csak a kisembereket akarja kirabolni a brókerekkel Sorossal és a ballibsikkel együtt. Csak a hülye ballibsi prolik vettek fel svájci frank hitelt. Ezeknek még csak véletlenül sem volt ott soha pénzük, ahol valami bukta volt. Ezek mind pénzügyi váteszek.

Bobby Newmark 2015.03.26. 14:50:47

@Rwindx: Még egy eléggé harmatgyenge mosdatási kísérlet.

Te tényleg ezért a teljesítményedért kapsz pénzt? Ha nekem lennél a propagandadroidom, már páros lábbal basztalak volna ki.

kentauri 2015.03.26. 15:11:55

@Le Orme 2: Nekem mint kreténnek meséld már el, hogy szerinted mi a helyzet.....és azt is, hogy hol a sok nem kretén ilyenkor amikor ennyire alaptalanul gyanúsítják a Petit.....
De ugye az lehet közös nevező, hogy vagy

kentauri 2015.03.26. 15:12:39

nagyon hülyék, vagy loptak?

Szelid sunmalac 2015.03.26. 15:16:51

@Le Orme 2: Elekzdtem irni neked egy kommentet, de aztan inkabbkitoroltem, hiszen ugysem ertened meg. Ezert inkabb a te szinteden kommunikalok veled: Rohadj meg te gane!

Rwindx 2015.03.26. 15:17:37

@Bobby Newmark: Sorry, de nem ismerem a pártpropaganda protokolt, mesélj bátran, meghallgatlak.

Nem az olvasás illetve a szövegértés az erősséged:
"Szóval hallhattam fél füllel olyan belső információkat, miszerint kormány közeli Buda-Cash ügyfelek csodálatos módon a botrány előtt kivették a pénzüket, így őket nem érintette a buli."
- Ez mi? Ha nem tesz bejelentést, akkor az bűnsegédlet.

"Ugyanis a DRB bankcsoport 70 milliárd forintját áttolták a BEVA alá tartozó Buda-Cash-hez, ahonnan a pénzt eltűntették. Majd a BEVA (pénzpiac finanszírozza) 6M értékhatárig kártérít"
-Van erről valami infó? Ugyanis ez csődbüntett, hősünk megint bűnsegéd lesz. Egyébként a DRB ügyfelei az OBA-hoz tartoznak, nem a BEVA-hoz. Azért egy állítólagos gazdasági oldalon ezzel illik tisztában lenni.

"Aztán jön a Quaetor öncsődje, ami már várható esemény volt. Már az érdekes, hogy a Quaestor hogyan kaphatott engedélyt a PSZÁF-tól saját tőkéjének a 100x-os kötvénykibocsájtásához, amire nem volt fedezet?"
-Egyáltalán nem mai információ, hogy nem kapott engedélyt, ezért emlegetik illegális kötvénykibocsátásként..

"Aztán kellett egy strómant találni (így hívják a balekot, aki viszi a balhét). Nem erőltették meg magukat, hiszen egy nyolc általánossal nem rendelkező, büntetett előéletű Kelet-Magyarországi balekot"
-Ne zavarja, hogy Orgován pest megyei (Tápíóság még oda tartozik), de azóta már Tarsoly bejelentette hogy visszatér az igazgatóságba. Másrészről nem hiszem hogy sokat számítana az hogy a bűncselekmény elkövetése után ki lett az igazgató, az számít hogy ki volt az, a bűncselekmény elkövetése idején.

And so on...

Szóval mesélj, hogyan kellene nyomni a propagandát? Legalább a poszter megfogadhatja a tanácsaidat, egy vélhetően rutinos rókától.

sw_engineer 2015.03.26. 15:21:35

Nagy kegyesen felezik a bankadót, hogy legyen a bankoknak a lopott pénzt valahonnan visszapótolni a BEVA-ba.

ac07 2015.03.26. 15:36:10

Az ugye megvan, hogy eleve nem is rakhatták volna oda az állami lóvét? Utoljára ezzel a kulcsár botrányban szembesültek, akkor lett erre vonatkozó szabályozás.
Postabank felesleges 150 milliárdos feltőkésítésére emlékeztek, akkor sem tudták megmagyarázni, hogy miért kell pont 3x annyi lóvét betolni, mint amennyi hiányzott.

Szarvas Norbert 2015.03.26. 15:37:14

@Rwindx:

Akkor nem értetted meg a lényeget: a bankokat az OBA kártalanítja, viszont a bank pénzét, amit a BC-nél helyezett el, az már BEVA egyébként, de nem ez a lényeges, hanem az h a BC ügyfeleit a BEVA 6M-ig a banki részt OBA 30-ig.... a többit nem írom le újra

A bejelntéshez annyit, hogy ORbán Viktor már megtette a bejelentést, hogy halotta fél füllel, hogy borul minden ezért személyesen adott parancsot hogy titokban mindent vegyenek ki... az nem bűnsegédlet?

és a kötvénykibocsájtás legális részét, hogyan kaphatta meg a Quaestor, illetve hogyan működhetett évekig a PSZÁF előtt, miközben mindenki tudta, hogy ez egy piramisjáték?

Sajnálom ha az Orgovános ügyből ennyi jön le neked és azzal minden megvan magyarázva, hogy Tarsoly visszajön... Pöppet nem furcsállod? De akkor segítek... az alatt a pár nap alatt, amíg Orgován volt a vezír,, voltak bizonyos átrendeződések a csoporton belül, ami súrolják a korrektség és törvényesség határait... ha kibukik a dolog, akkor Tarsolya felelősséget rátolja a balekra, hiszen nem a Tarsoly volt ez alatt a pár nap alatt a "döntséhozó" (a faszt nem!)

HaCS 2015.03.26. 15:48:53

@Le Orme 2:

Nem érdekel, hogyan csinálja a pénzügyi felügyelet/rendőrség/ügyészség, de ha ebben az esetben nem lesz legalább száz év magány szétosztva a (valódi) felelősök között, akkor 2018-ban tényleg jöhet a Jobbik rendet tenni!

Rwindx 2015.03.26. 15:55:09

@Szarvas Norbert:
" bankokat az OBA kártalanítja, viszont a bank pénzét, amit a BC-nél helyezett el, az már BEVA egyébként, de nem ez a lényeges, hanem az h a BC ügyfeleit a BEVA 6M-ig a banki részt OBA 30-ig."

-Ez nagyjából így van, de ez kb annyi információ mint az hogy most épp kisütött a nap. 70mrd-hez a 6M az semmi, ergo nincs kártalanítás. (egyébként nem a bankokat, hanem a bank ügyfeleit káértalanítja az OBA). Azaz vagy hibás, vagy értelmetlen volt a mondat.

"A bejelntéshez annyit, hogy ORbán Viktor már megtette a bejelentést"
Mikor beszélt Orbán a DRB pénzéről? Szerintem soha. Orbán azt mondta hogy a BC ügy után nem lehet megbízni a brókercégekben. Ezért vonatta ki a pénzeket.

"és a kötvénykibocsájtás legális részét, hogyan kaphatta meg a Quaestor, illetve hogyan működhetett évekig a PSZÁF előtt, miközben mindenki tudta, hogy ez egy piramisjáték?"
Ha mindenki tudta akkor hogy a fenébe gyűjthetett harmincezer ügyfelet a 25 éve alatt? Ez kb a megmondó kapitány színvonala, utólag könnyű okosnak lenni. "Mindenki tudta", persze.

Neked biztosan nem sok jött le abból amit írtam rá. Amit Orgovánnal és más részekkel kapcsolatban írtam azt csak azért hogy rámutassak a pontosság legkisebb igénye sem merült fel benned a poszt megírásánál (az első kommentem is erről szólt, csak az okoska miatt mentem részletekbe).
Viszont azt is leírtam, a bűncselekmény elkövetése Tarsoly ideje alatt történt, így nem lehet áttolni a felelősséget, nem sok értelme volt az igazgatócserének.

"voltak bizonyos átrendeződések a csoporton belül, ami súrolják a korrektség és törvényesség határait..."
A korrektség határát a posztod is súrolja, de ez nem jogi kategória. Ahogy én is kifejtettem miért, te is kifejtheted milyen mozgásokra utalsz. Kiváncsi vagyok.

Netuddki. 2015.03.26. 16:08:39

"Szerinted?"

Frissítsük csak fel egy kicsit az emlékeket!
- A buta-krash bedől.
- A fidesz és az eltolcsi mnb-je a vargával az élen rögtön a maszopra tolja a felelősséget állítólag miért nem ellenőrizték őket.
- Az átlagemberben meg az merül fel talán nem értettek hozzá.
- Közben azért volt 1-2 érdekes dolog amikor 2010-ben a fidesz a forintgyengülésre játszott.

Most mi is az ábra?
Kiderül annyira azért mégiscsak értettek a dologhoz, hogy gyorsan kivegyék a pénzt. A közpénzt vazzeg amivel ott tőzsdéztek!

Serintem!
Vastagon benne voltak. Érezték, hogy borul a bili aztán gyorsan kivették a pénzt, amitől szépen be is csődölt az egész szarkupac.
A nagy kérdés hány megélhetési politikusbűnöző nyert az egészen? Hánynak lesz még luxusvillája, gyereknek budai háikója a közeljövőben? De szar ha a zembernek rengeteg ebül szerzett pénze van aztán nem villoghat vele...

Netuddki. 2015.03.26. 16:11:07

@Rwindx: Ja, és a legnagyobb kérdés, ha nem az évtized kérdése:
Az orbán honnan tudta, hogy egy csomó pénz van a brókercégeknél? Honnan tudta, hogy utasítani kell?

Netuddki. 2015.03.26. 16:13:57

@Szelid sunmalac: @kentauri: Haggyátok ezt a balfasz fidesztrollt! Még csak most vette fel a kubatov, még bizonyítania kell:

"Le Orme 2 0 bejegyzést írt és 326 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2014.04.15. óta tag."

zdanee 2015.03.26. 16:41:59

@Le Orme 2: Lényegtelen, a te pénzedből (is) fogják finanszírozni a "kártalanítást" (betömni a lopás okozta lyukat). Akkor is, ha a Fideszre szavaztál, meg akkor is, ha nincs értékpapír befektetésed. Imádott Viktorod épp ezt nyilatkoztatta ki örömhírként. Remélem, elégedett vagy.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2015.03.26. 17:09:30

"A brókerbotrány (Hungária, Quaestor, Buda-Cash) egy hatalmas lufi, amit valaki valamiért ki akart lyukasztani."
Az a valaki Simicska Lajos, a valamiért pedig Tapolca.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.26. 17:24:51

@Le Orme 2: Te beszélsz aki csak azért születtél meg, mert apád lerejszolta a gumicsizmáját aztán picsán rúgta anyádat?

különvélemény2 2015.03.26. 17:48:46

Valaki tudja, hogy a kormány PONTOSAN miből vette ki a pénzét?
Mert csak a kötvények buktak be.

Szelid sunmalac 2015.03.26. 18:34:17

Rajottem honnan ismere ezt az Rwindx gyereket. Ez nem uj nick, volt mar neki. Egyszer meg a Vincenten alaztak porig, mert ott is egy suttyo faszkalap volt, aki vedte a Kocsis Mate baromsagat, amikor a Bajnai kemprogramjanak velte hinni a cooki-kat.
orulunkvincent.blog.hu/2013/03/21/a_sutis_gyilkosok?fullcommentlist=1#c19346715

Szelid sunmalac 2015.03.26. 18:36:11

@különvélemény2: Draga kulonvelemeny. A kormanynak nincs penze. A kormany nem tehet es nem vehet ki semmit sehonnan. Ami meg nem az ove, vagy ami nincs neki, abbol foleg nem.
Vallalati kotvenyekre gondolsz? Bovlikra? Amivel az allam megfinanszirozta a piramisjatekot?

kvadrillio 2015.03.26. 19:45:03

Kulcsár-ügy - Kulcsár Attila nyolc évet, Forró Tamás felfüggesztett szabadságvesztést kapott
2008.08.28. MTI

Nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte első fokon sikkasztás miatt Kulcsár Attilát a Fővárosi Bíróság csütörtökön.

Öt év börtönt és 177 millió forint vagyonelkobzást kapott bűnsegédként elkövetett sikkasztás és pénzmosás miatt Kerék Csaba, a Britton Kft. egykori vezetője, továbbá sikkasztás miatt három év börtönt és 150 millió forint vagyonelkobzást kapott Bitvai Miklós, az Állami Autópálya-kezelő volt vezérigazgatója, Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettese pedig három év börtönt és 58 millió forintos vagyonelkobzást kapott szintén sikkasztás miatt.

Schönthal Henrik üzletembert pénzmosás és sikkasztás miatt négy év börtönnel és 626 millió forint vagyonelkobzással sújtotta első fokon a Fővárosi Bíróság, amely ugyanakkor felmentette a bűnsegédként elkövetett sikkasztás vádja alól Rejtő E. Tibort, a K & H Bank egykori elnök-vezérigazgatóját.

Forró Tamás újságírót sikkasztás miatt másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre és 30 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte a bíróság.

A Kulcsár-ügy elsőfokú ítéletében a 24 vádlott közül heten kaptak letöltendő szabadságvesztést - Kulcsár Attila, Kerék Csaba, El Abed Hassan pénzváltó, Bitvai Miklós, Garamszegi Gábor, Bende Péter és Schönthal Henrik - összesen 26 év nyolc hónapot. Vagyonelkobzással nyolc embert sújtottak, összesen mintegy 1,7 milliárd forint értékben.

Tucatnyian kaptak felfüggesztett szabadságvesztést, néhányan pénzbüntetést, illetve próbára bocsátást, két vádlottat, Rejtő E. Tibort és Dunai Györgyöt pedig felmentette a bíróság a vádak alól.

A szóbeli indoklás első felében a bíró arról beszélt: a vádbeli időszakban Budapesten elterjedt, hogy Kulcsár a megszokott hozam többszörösét ígéri.

Kulcsárnak milliárdos nagyságrendben volt szüksége pénzre, hogy "működjön a rendszer", s a hiányokat visszapótolja.

Kulcsárnak kétszeresen kellett helyt állnia, az elsikkasztott pénzt és az ígért magas hozamokat is ki kellett termelnie, ezért elemi érdeke volt, hogy minél nagyobb tőkére tegyen szert.

A bíró a korábbi tárgyalásokon meghallgatott szakértők véleménye alapján Kulcsár Attiláról megjegyezte: "megtanulta ő ezt a szakmát".

Az elsőfokú bíróság nem számolta ki a bűncselekményekkel okozott kár pontos összegét, és a K & H Bank polgári jogi igényét is másik eljárásra utasította, mert ez meghaladta volna a büntetőper kereteit, és erre nem is volt szükség a bűncselekmények elbírálásához.

Kerék Csabával kapcsolatban a bíró megjegyezte, ő biztosította a pénzügyi műveletekhez szükséges szakmaiságot, míg Kulcsár volt a "pénzgyűjtő".

A bíróság elutasította Kerék Csabának azt a védekezését, hogy ő nem foglalkozott a pénz eredetével.

Azt pedig, hogy a pénzügyi műveletekkel egy ponton túl "minden rendben volt", a bíró úgy kommentálta: éppen az a pénzmosás lényege, hogy a bűnös eredetű pénz mozgása pénz egy idő után szabályossá válik.

Rejtő E. Tibor és Kulcsár Attila kapcsolatát a bíró szerint is lehet furcsának minősíteni, de az nem nyert bizonyítást, hogy a bankvezér bűncselekményt követett volna el. Kulcsár Attila rá nem tett terhelő vallomást.

Az elsőfokú ítélet több órája tartó szóbeli indoklásában délig a 24 vádlottnak mintegy a feléről beszélt a bíró, az indoklást követően kerül majd sor a fellebbezésekre. Amennyiben első fokon nem emelkedik jogerőre a Kulcsár-ügyben az ítélet, várhatóan a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik majd másodfokon.

Kulcsár Attilát az elsőfokú ítélet kihirdetését követően újra előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Bíróság, tekintettel arra, hogy a nem jogerősen kiszabott nyolcéves szabadságvesztés miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Kulcsár Attilát évekkel ezelőtt, a nyomozás során egyszer már letartóztatták, de még a nyomozás alatt szabadlábra is helyezték, összefüggésben beismerő, feltáró jellegű vallomásával.

Az előzetes letartóztatásról szóló határozat nem jogerős, mert Kulcsár védője fellebbezett ellene, de azonnal végrehajtható.

Kulcsár Attila bilincsben távozott a tárgyalóteremből.

Az ügyész Kulcsár mellett további öt, első fokon végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt vádlott letartóztatására tett indítványt az ítélethirdetés után, ám Kerék Csaba, Bitvai Miklós, Garamszegi Gábor, Schönthal Henrik és Bende Péter esetében a bíróság lakhelyelhagyási tilalom mellett döntött. Ugyanakkor Rejtő E. Tibornál és El Abed Hassannál megszüntette a lakhelyelhagyási tilalmat.

EHHH...EHHH...BOLDOG BÉKEAIDŐK !!! :o))))) MÁR AKKOR IS UGYEHHH.....

kvadrillio 2015.03.26. 19:47:29

@kvadrillio: ...CSALTAK-LOPTAK EZERREL...UGYEHHH......ez lemaratt a szóóórásból.....:O)

kvadrillio 2015.03.26. 19:48:22

télleg ???! KULCSÁR ATTILAÁNAK HÁNYSZOROSÁRA DUZZADTAK A MILLIÁRDJAI AZÓTA ???! :o)

kvadrillio 2015.03.26. 19:57:38

Bayer ZsoltIzrael cenzúráz
Álláspont. Az egész ügy szürreális. Olyan, mint egy Ionescu-darab.

Bayer Zsolt – 2015.03.25. 00:44

És ha bárhol máshol történne, és mások lennének a főszereplői, óriási botrány kerekedne a dologból, valamint hetekig tartó gúnyáradat öntené el az elkövetőt. „Rághatná szégyenében ökleit.” De esetünkben Magyarország és Izrael a szembenálló fél, úgyhogy mély csend és félrenézés. A mindenre kész és bátor magyar ellenzéki sajtó és politika kussol.
Hogy miről van szó?

REMÉLEM VALAMÉÉÉK ALAPÍTVÁNY JÓL BEPERELI EZT AZ IZRÁHELI FAZONT...HATÁSKÖRI TÚLLÉPÉSÉRT ÉS KIUTASÍTTYÁK AZ ORSZÁGUNKBÓL ŐT !!!!! :o)
mer 1 diplomaci, NEUGASSON BELE ADOTT ORSZÁG ÉLETÉBE, ZENEI TEVÉKENYSÉGÉBE....SEHHH !!!!!

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2015.03.26. 19:58:11

Én barom megint elkezdtem olvasni. Már a második bekezdés érthetetlen, értelmetlen. Tanulj már meg írni bazmeg!

kvadrillio 2015.03.26. 20:01:48

„Magyarország demokrácia”

Ezt mondja M. André Goodfriend. Meg azt is, hogy az Egyesült Államok „nem tud és nem is akar ráhatással lenni arra, hogy miként működjön a magyar kormány és annak demokratikusan megválasztott vezetője

NU..., HA GUTTTFRENC ELMENT A PICSÁBA, AKKOR MÓR BÁCSIKA IS GO HOME !!!!! PIC SÁBAHHH.....

kvadrillio 2015.03.26. 20:05:21

BOGIKA MEG CSAK ÉNEKELJEN...ÉNEKELJEN...HÁBORÚKRÓL.., IZRAELRŐL, GYILKOSSÁGOKRÓL, TÖMEGMÉSZÁRLÁSOKRÓL , GYERMEKGYILKOLÁSZÁSOKRÓL, ÉS PALESZTIN KONCENTRÁCIÓS TÁBOROKRÓL....

kvadrillio 2015.03.26. 20:09:28

Quaestor-csőd: Egy diplomata rejtélyes halála, Szijjártó bukása

Hír24
brókerbotrány
2015. március 25. 07:55

232
238

Egy állítólagos öngyilkosságról ír a Népszabadság, amely szerint elérkezett az idő, hogy lemondjon a miniszter.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. 3,8 milliárd forintnyi államkötvényt tartott a Quaestornál. A pénzt a brókercég összeomlásának napján, az utolsó előtti pillanatban, március 9-én vettek ki – írja a Népszabadság, amely szerint a tárca eljárása nem volt feltétlenül törvénytelen, ám az időzítés bennfentes kereskedésre utalhat. A lap úgy tudja, hogy sok, a közigazgatás vezető szintjein lévő embernek volt számlája a brókercégnél, ezért nagy a pánik.

A lap emlékeztet arra, hogy egy nappal a Quaestor öncsődje után halt meg Szilágyi András, aki egy tavaly decemberi MTI-jelentés szerint a külügyi tárca beruházási főosztályvezetője volt. A Népszabadság a Bem téri folyosókon terjedő pletykákra hivatkozva nem zárja ki, hogy öngyilkos lett, bár elismeri, ez csak találgatás, hiszen Szilágyit jelölték a quitói nagyköveti posztra, amely élete nagy álma volt. (Mint korábban megírtuk, a Questor-károsultak korábban két öngyilkosságról tuddtak.)

A Népszabadság szerint Tarsoly Csaba „vállalkozásai évek óta rendszeres támogatást kaptak Szijjártó Pétertől”. A lap forrásai szerint egy éve – még államtitkárként – ő verte keresztül azt is, hogy a moszkvai magyar vízumközpont üzemeltetésével az ilyen ügyekben teljesen tapasztalatlan Quaestort bízzák meg. A szocialista Mesterházy Attila nyílt levélben kérte, hogy a külügy hozza nyilvánosságra azokat a döntés-előkészítő elemzéseket, amelyek szorgalmazták a Quaestornál lévő befektetések kivonását. A minisztérium válaszában azt közölte, hogy sem a tárcának, sem háttérintézményeinek nem volt semmilyen törvénytelen információja a Quaestor pénzügyi helyzetéről.

A lap egyébként – már véleményként – ír arról, hogy elérkezett a pillanat, amikor Szijjártó Péternek mennie kell, el kell búcsúznia miniszteri bársonyszékétől.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium "és háttérintézményei a Quaestor anyagi helyzetével kapcsolatban semmilyen törvénytelen információval nem rendelkeztek" – tudatta lapunkkal a szaktárca. Közleményük szerint közismert, hogy a Quaestor csődjét az okozta, hogy az engedélyezettnél nagyobb mennyiségben bocsájtott ki kötvényeket, és, amikor a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír csődje után az ügyfelek bizalma megingott a brókercégekkel kapcsolatban, és az ügyfelek jelentős része elkezdte kivenni a pénzét, a Quaestor egy idő után nem tudta biztosítani a kötvények ellenértékét. "Az MNKH ezekhez az emberekhez, cégekhez hasonlóan vette ki a tőkéjét a Quaestortól. Az MNKH gondosan járt el akkor, amikor figyelve a piaci folyamatokat, és azt, hogy mi történik a brókercégeknél, kivette a közpénzt a Quaestortól."

..NAHÉT....NAHÉÉÉT !...HOGY MIKNEMVANNAK !!!!!

anyadmajma 2015.03.26. 20:15:21

@Le Orme 2: MI van, te hazaáruló bolsevik geci, új fedőnevet adott neked a párt?

zobod 2015.03.26. 20:47:56

@különvélemény2: a quaestornak (a befektetési alapkezelő zrt-nek) volt vagyonkezelési szolgáltatása is, intézmények és magánszemélyek részére is.

kvadrillio 2015.03.26. 20:50:41

Brutális veszteség a Raiffeisennél

Hír24
raiffeisenbank
2015. március 26. 14:28

9
10

A Raiffeisen Bank 114,7 milliárd forint adózás utáni veszteséget ért el tavaly, 2013-ban 31,2 milliárd forint volt a bank hasonlóan számított vesztesége.

Heinz Wiedner, a bank vezérigazgatója Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a bank Magyarországon marad, és ő arról sem hallott, hogy " a magyar kormány tárgyalt volna a magyarországi leánybank megvételéről" - írta az MTI.

A pénzintézet tavalyi teljesítményére a rendkívüli tételek (a bankadó és az elszámolás) jelentősen hatottak, ugyanakkor a működési bevételek is 14 százalékkal, 74,2 milliárd forintra csökkentek.

A nettó kamatbevételek 18 százalékos csökkenését főleg a csökkenő kamatoknak tulajdonította a vezérigazgató, hozzátéve: a fair bankokról szóló törvény bevezetésére való felkészülés is csökkentette a kamateredményt.
...mivaaaa ??? már ez is sántít ?????

kvadrillio 2015.03.26. 21:02:14

Kocsmai balhéi voltak a Quaestor kamu-vezérigazgatójának

Hír24
brókerbotrányquaestororgován béla
2015. március 26. 07:07

11
11

Nem egy alkalommal vett részt kocsmai verekedésben Orgován Béla, aki alig egy-két napig volt a Quaestor vezérigazgatója. Verekedett, késelt a falusi kocsmában.

A Blikk írja: Orgován Béla a tápióbicskei Csőrös kocsmába járt bandázni. 2002 nyarán itt támadt rá baseballütővel egy helyi vállalkozó, G. Ferenc, és ütni-verni kezdte. "Iszonyú nagy verést kapott, alaposan helybenhagyták. G. Ferencben emberére akadt. Az sem volt kis darab, ráadásul a nagybátyja valami rendőri vezető volt" – mondta a lapnak az ivó egyik törzsvendége. "A bunyó kezdett elfajulni, ám ekkor ért oda egy a Köztársasági Őrezrednél dolgozó rendőr, U. Károly, aki – hogy megfékezze G.-t – figyelmeztető lövést adott le a levegőbe. A vállalkozó – aki egy államtitkár veje – bepattant a kocsiba, és gázt adott. Közben elsodorta a rendőrt, akinek véletlenül elsült a fegyvere, és eltalálta őt" - írja a bulvárlap.

Egy másik alkalommal - két évvel később - egy ismerőse nem köszönt Orgován Bélának a kocsmában, aki ezért megszúrta. Az ittas Orgován a kést ismerőse hónaljába döfte. Ezért a tettéért kapott 4 év 3 hónap börtönt.

jahhh %! MEGFELELŐ EMBERT....A MEGFELELŐ HELYRE ...UGYIHHH ! :o)

Bobby Newmark 2015.03.26. 22:27:03

@kvadrillio: Nem mennél a büdös picsába a más blogposztok/hírek kopipésztelésével kérlek?
süti beállítások módosítása