Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Mi lenne, ha a Buda-Cash felelősre mutogatnának?

2015. március 02. - Szarvas Norbert

284221.jpgAz MNB már megint nem bírta ki a magas labdát, és beleszólt abba, amibe nem szabadna. Belefolyt intézményi kiváltságait és hitelességét (mit?) felhasználva az ellenségkép gyártásba a Buda-Cash ügy kapcsán. Olvasom az origon a cikket, aminek az a címe, hogy az ellenzék és a jegybank/Fidesz egymásra mutogat. Szerintem üljünk le egy pillanatra, igyunk meg egy kávét, és beszéljük meg.

Baromi rövid leszek, mivel nem látom értelmét sokezer karakter felesleges elpazarlásának ezzel kapcsolatban. Viszont csöndben sem maradhatok, mivel tudom, hogy az igazság és észszerűség egyszer utat fog végre találni magának.

Mi történne akkor, ha nem egymásra mutogatnának, hanem a felelősökre?

Teljesen mindegy jelen pillanatban szerencsétlen befektetőknek, hogy egy narancs vagy egy piros használta az ánuszát elég keményen. Ő csak felelőst akar és a pénzét. Pénzt és felelőst. Nem pedig az intézkedő hatalom politikai térnyerését akarja erősíteni/gyengíteni. Ennek mi a vége? Majd aki jobban a másikra mutat, annak lesz igaza? Képviseleti demokráciában mi az ellenzék szerepe, ha soha senki nem felelős és mindig a másik a hibás? Látjuk, hogy nem működött a kivonuló ellenzékkel felszerelt kormány, de a 2/3-os kiskirályság sem képes látszólag megállítani a bibit.

Amúgy azt gondolom, hogy az MNB-nek komolyabb intézménynek kellene lennie, minthogy állást foglal a politikai játszótéren. Pláne egy ilyen esetben, amikor egyértelmű, hogy szarul csinálják a Buda-Cash ügyet. Pláne akkor, ha felfogjuk, hogy az elmúlt 5 2/3-os narancs évben pont ők nem tettek ez ellen semmit, pedig minden eszköz a rendelkezésükre állt. És különben is kit érdekel?

Mert engem baromira nem érdekel, hogy melyik párt droid tehet a dologról, amikor jelen pillanatban azt sem tudni, hogy ki a fő ellenség. Ugyanis a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. Most vagy én vagyok a hülye, vagy tényleg dőlöngél az ügy. Azért annyira nem ismeretlen az a tulajdonosi kör, akik le tudták bonyoolítani az esetleges vádakat. Vagy a végén kihozza a rendőrség, hogy a mosómedve tolt el 100 milliárdos tételt? Az a mosómedve, amelyiket lehetetlen megtalálni, mert már eltűnt?

A Fidesz is hibás, az MSZP is hibás, a Felügyelet is hibás, a 444 is hibás, te is hibás vagy és én is hibás vagyok. Aztán jó napot! Így a büdös életben nem lesz meg a pénz.

Ha érdemben szeretnél kommunikálni, következő lépéseket megbeszélni, akkor írj bátran, lehet semmit nem fogok tudni segítek. De lehet, hogy igen.

szarvas.norbert@iflgroup.hu

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr637232973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

program készítő 2015.03.02. 18:20:06

Semelyik párt sem hibás,a hiba a rendszerben van.
A bankoknak nem lenne szabad kockáztatni a betétesek pénzét,erre ott van az államkötvény(államilag garantált)
Az önkormányzatoknak szintén nem szabadna olyan bankban tartani a pénzt,ami kockázati befektetésre játszik.
Kis google kereséssel akármelyik önkormányzat,civil utánanézhet pl. a Budacrashnak is,tözsdefórum,ha egy kisbefektetőnek sem ajánlják pár éve
az irreális járulékok,szakmai képzés nélküli brókerek,akkor mit akar egy Bank benne?
Talán a grafikonok ,játékok meggyőzhetnek bármely kétkedőt
forum.tozsde.hu/brokercegek/645-buda-cash-brokerhaz.html
www.befektetesikisokos.hu/befektetes-rovat/bankbetetnel-magasabb-hozam-megatrend-kockazat-nelkul-budacash
www.bankweb.hu/a-hazai-broker-cegek-teljesitmenye/
vagyonitanacsado.hu/2013/05/28/hova-tegyuk-a-penzunket-ha-a-bankokban-mar-csak-elertektelenedik/

Netuddki. 2015.03.03. 10:37:39

Bezony. Lecsuktak már valakit? Egyáltalán le fognak?

Sokszor nem a megfelelő kérdést teszik fel. Mint ebben az Indexes riportban is:
index.hu/video/2015/03/02/parlament_korkerdes_paks2_titkositas/

Nemcsak az a kérdés MIÉRT akarják 30(!) évre titkosítani a paksi mutyit. A legfontosabb kérdés, hogy KI ELŐL akarják titkolni???
A balfasz, fideszes, IQ hiányos képviselők meg már egy másik téma. Nem csodálkoznák ha megint önvédelemből kitiltanák a riportereket a parlamentből. Pedig valahol ez lenne az újságírás célja, mert az érdekli a zemberekt, hogy a megélhetési politikusbűnözők mit dolgoznak a pénzükön és nem a fidesz által megélhetésinek kikiáltott, Magyarország számára érdektelen EU-ba emigrálók. Persze ez megint egy olyan gumicsont volt amivel a putyinról akarták elterelni a figyelmet. Eh! Balfasz fideszesek, fideszes balfaszok!

staropramen 2015.03.03. 10:43:36

Ugye nem gondolja senki,hogy orbán rendőrsége ügyészsége és nemzeti bankja a következő 600 évben talál egy csirkefogót akire ráillik a vezetőszát????

sas70 2015.03.03. 10:49:34

Ez az egész ügy nekem nagyon büdös. Mert vagy a felügyelet, MNB, NAV, stb. elképesztő szakmai balfaszsága kell egy ilyen dologhoz, vagy valamilyen külső ráhatás ezekre a szervezetekre, hogy mit vizsgáljanak és mit ne. Ugyan akkor van egy másik aspektus is. Mégpedig az, hogy a sorozatos átszervezések, törvénymódosítások, szervezeti, ellenőrzési változások, teljesen lebénítják azokat a szervezeteket akiknek a feladata, a hatékony ellenőrzés lenne. Sok bába közt elvész a gyerek esete is lehet ez az ügy. Hogy ténylegesen mi történt az meg lehet sohasem derül ki, mert, megint a szar kenegetése folyik és megint beleszól a politika olyanba, amihez semmi köze nincs, elvileg.

Netuddki. 2015.03.03. 11:05:56

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Ja és igen! Hiába mutogat másra a fidesz. Azzal, hogy még nem csuktak le senkit az bizonyítja vastagon benne volt a fidesz is. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a NEM közpénzeket költő norvég alapnál seperc allatt rabosították a vezetőjét.
Az ingatlanmutyis rogánról és haverjairól meg simán el lehet képzelni, hogy nem maradtak ki a budacash pénzlenyúlásból se. Szerintem "ezek" mindenhol ott vannak ahol mások pénzét lenyúlják. Posztkommunista maffiaállam...

Netuddki. 2015.03.03. 11:10:08

@sas70: Elég naiv a felvetésed. Szerintem meg a kecske és a káposzta esete illik erre a botrányra is. A fijjugg meg már számtalanszor bizonyították, hogy ha erkölcsről van szó akkor azt se tudják mi fán terem.
Mégis van valaki aki elhiszi 5 év után "hirtelen" megvilágosodtak. Lehet ez se más mint az előremenekülés. Szerintem meg a simicskával való "bicskázás" mögött kell az indokokat keresgélni. Sok helyről kapott a fidesz és a fideszes (muhaha!) "elit" pénzeket a zelmúlt 8 szűk esztendőben...

bölcsbagoly 2015.03.03. 11:18:15

KIk változtatták az éves ellenőrzést öt évesre?
Kik ellenőriztek közvetlenül a várható a kormányváltás előtt?

sas70 2015.03.03. 11:22:37

@bölcsbagoly: Öt évente kötelező átfogó ellenőrzést tartani, de célellenőrzéseket bármikor lehet. Nézz utána kicsit, mielőtt a kiadott mantrát fújod!

sas70 2015.03.03. 11:25:28

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Elméleteket lehet gyártani, pletykákat is lehet hallani de, hogy ténylegesen mi történt, arról fogalmunk sincs és lehet, hogy sose lesz. Akár a Simicska vonalat is el tudom képzelni, hogy bevittek egy ütést, de azért ezek elég összeesküvés elméletes dolgok egyelőre.

dr kíváncsivagyok 2015.03.03. 11:33:06

Kíváncsi vagyok , mikor indulnak meg a tomegek a Fidesz székhaz felé...némi jogot , tisztesseget , hozzáértést , igazságot és elszámoltatást kovetelve...

Netuddki. 2015.03.03. 11:38:26

@bölcsbagoly: Bla, bla, bla. Ez a hivatalos fidesz propaganda. Nyakig benne van a fidesz is kisfácán, mint minden mutyiban. Inkább azt kéne bizonygatnotok, hogy feddhetetlenek vagytok!

A félreértések elkerülése végett:
fideszes: - A maszoposok tolvajok.
maszopos: - A fideszesek tolvajok.
minden, normális, becsületes magyar: - Mindkettő tolvaj és a börtönben lenne a felelősöknek a helyük.

csak egy néző 2015.03.03. 11:40:47

@bölcsbagoly:
"A felügyelet ötévenkénti esedékes vizsgálataként azonban 2010-ben már az Orbán-kormány által kinevezett Szász Károly írta alá azt a dokumentumot, amely számos szabálytalanságra hívta fel a Buda-Cash figyelmét, de utóbb, legalábbis öt éven át nem történt semmi. Mint a VS.hu megírta, 2010-ben egyebek között arra figyelmeztették a brókerházat, hogy a továbbiakban az ügyfelek megbízásait egységesen és időrendben nyomon követhetően rögzítsék. Ennek megtörténtét igazolnia kellett a Buda-Cashnek, és annak nincs nyoma, hogy a Szász Károly által irányított felügyelet ezzel elégedetlen lett volna."

bölcsbagoly 2015.03.03. 11:45:48

@csak egy néző: aha, az orbán krméány másujvab alakul , az ellenőrzést meg előtte megejteték bajnaiék. GH Hogy Szász mit írt alá az egy dolog, hogy kivezette az ellenőrzést az meg egy más!

high up! 2015.03.03. 11:53:34

@bölcsbagoly: "KIk változtatták az éves ellenőrzést öt évesre? "

Állatka, kik ülnek 2010 óta kétharmadban a parlamentben? Oszt miért is kevés ez a kétharmad már 5 éve, egy darab törvényi passzust megváltoztatni?

Csak tán nem azért, mert fontosabb volt a tolvajbanda fidesznek inkább a saját maguk gyarapodását szolgáló törvényket gyártani? A te javadat szolgáló törvényekre meg szarni?

FOLYTASSUK!

bölcsbagoly 2015.03.03. 11:54:51

@high up!: eddig az volt a bajotok , hogy túl sok törvényt hoztak...

ac07 2015.03.03. 12:06:42

@program készítő: azért alapvetően nem azzal van baj, ha valaki egy kockázatos brókercég által kínált kockázatos befektetésen bukik, hanem azzal, hogy ez a cég közvetve vagy közvetlenül, tulajdonos jónéhány, mamár banknak hívott takarékszövetkezetben. Ezekben a kis regionális bankokban biza nem forgatni akarták a pénzüket a betétesek, önkormányzatok, vállalkozások, hanem itt volt nekik már akár 20-30 éve.

Tudományos libsizmus 2015.03.03. 12:22:49

Ez a Buda cash egy libsi prodzsekt volt. Úgy hisztiznek a libsik, eléggé kilóg a lőláb.

csak egy néző 2015.03.03. 12:24:33

@bölcsbagoly:
Gratulálok a logikádhoz, tényleg így jár el egy felelős vezető, amikor tudta már régen, hogy kisebb nagyobb büntetést már kiszabtak a Buda-Cash-re, az ellenzék vajon miért kussolt 2010 előtt? Nehogy azt mond, hogy senki sem tudott semmit, mert csak kiröhögteted magad.
Csak megkérdezlek ostoba madár, ha a céged ellen lezajlik egy vizsgálat és te átveszed a céget és ezzel te leszel a felelős, akkor simán aláírod a jegyzőkönyvet?

Arcade Macho 2015.03.03. 12:30:15

"Teljesen mindegy jelen pillanatban szerencsétlen befektetőknek"

eloszor is itt mar pontositast kell eszkozolnom!!!

3 fajta kisember van a sztoriban:
1., aki bankkent hasznalta (ezek akar az onkormanyzatok is lehetnek)
2., aki odament, berakta a penzet es a broker tanacsara vagy csak sajat kutfobol nekiallt reszvenyt venni / shortolni, allampapirt venni, kotvenyt esetleg
3., idiota f.szparaszt aki elhitte hogy a 15%+++ az egy komoly megfontol befektetest sugall es a primitiv allatja aktivan reszt vett a piramisjatek felepiteseben

a 3. pontban szereplo OSSZES idiotatol el kell venni a piramisjatek soran szerzett azaz BUNCSELEKMENYbol szarmazo penzt!!!!
vegyek csak el, de ne tessek taknyolni itt hogy ok befektetok lettek volna, hiszen idiota piramisjatekosok voltak csak

Arcade Macho 2015.03.03. 12:32:41

"A Fidesz is hibás, az MSZP is hibás, a Felügyelet is hibás, a 444 is hibás, te is hibás vagy és én is hibás vagyok. Aztán jó napot! Így a büdös életben nem lesz meg a pénz."

a piramisjatek levezenyloi voltak a hibasak elsosorban
masodsorban akik reszt vettek ebben
harmadreszt meg az allami felugyeletek
a politika meg ugyanugy hordta oda a penzt mint anno a VIP szamlara

Arcade Macho 2015.03.03. 12:41:52

@Tudományos libsizmus: "Ez a Buda cash egy libsi prodzsekt volt. "

mintha az en egyik hozzaszolasomat kiszedtek volna amikor a nyilt szini zsidzast meg nem, de furcsaaaa

2015.03.03. 13:25:26

@bölcsbagoly: Kik világították át nemrég az összes takszövöt és adtak engedélyt pont a most megbukottaknak, hogy bankká válhassanak? Vagy, ha akkor már kiderült a hiány, milyen bizonyítékok eltüntetése tartott ennyi ideig? Esetleg a hirtelen megszaporodó fideszes luxusvilláknak is köze lehet hozzá? Vagy egy volt gázszerelő hirtelen meggazdagodásának?
Tudod, 100mrd nem tűnik el nyom nélkül és igazi vagyongyarapodás csak a most hatalmon levőknél látszik.

Na ezen gondolkozzál egy darabig, mielőtt újra elkezded az idióta politikusok marhaságait mantrázni.

sanyix 2015.03.03. 13:26:18

@Tudományos libsizmus: ja kilóg a lóláb, mert láthatóan összbolsi projekt volt, lásd az elvtársaid is hagyták hogy csinálják, mert nyilván benne vannak. Nem ez az első eset, az ingatlanmutyiknál is nagy az egyetértés az MSZMP utódpártok (fidesz, maszop) között :)

Tudományos libsizmus 2015.03.03. 13:48:29

@sanyix:
Bocsika, de az MSZMP utódpártja az SZDSZ. De hiszen tudod azt te is, hiszen rájuk szavaztál világ életedben. Szaladj fiam Ságvárit védeni, ne itt fecséreld a drága idődet libsibolsi.

sanyix 2015.03.03. 14:33:30

@Tudományos libsizmus: Tudom hogy fáj neked az igazság, de az MSZMP jogutódja az mszp, de ahova a legtöbb MSZMP-s elvtárs átszivárgott az pedig a te imádott fideszed. Ha már itt tartunk, ugye fodor gabriella is a vezéred haverja volt, sőt a pártod alapító tagja :)

Mellé, én soha sem szavaztam a szadeszre, mindig utáltam őket, ahogy az mszmp-seket is ;)
De nem hibáztatlak, már sokszor bemutattad hogy Roth Manó (talán úgy jobban ismered hogy "rákosi mátyás") elvtársad jól belétek verte az "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség" axiómát.
süti beállítások módosítása