Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Imádom, amikor Rogán nyilatkozik...

2015. január 19. - Szarvas Norbert

7549031_1bd5c571da1c57ff481e0fe07a419399_wm.jpg...mert az mindig olyan hiteles forrás, korrekt tájékoztatás, és lojális az országhoz. Az Index-nek nyilatkozott az 5ker-t érintő ingatlanmutyikkal kapcsolatban. Hihetetlen, hogy 2014-15-ben valakinek van pofája venni a bátorságot és utána járni a dolgoknak hivatalos úton ( Juhász Péter elkezdte végignézni a belváros vagyongazdálkodási dokumentumait). Természetesen a tények nem tények, hanem egyértelmű ellenzéki félrehallások. Rogán pedig egyértelműen korunk egyik legprofibb politikusa, egyszemélyes kommunikációs nagyhatalma, aki képes egy őt ért támadásból támadásba lendülni és az ellenzéket szapulni. Azért nem biztos, hogy túl nagy szakértelem kell ahhoz, hogy lássuk a valóságot...

Nézzük az index interjút pár részletét magyarosítva a saját szubjektív kihallásaimmal!

"Pár hét alatt, mióta Juhász Péter elkezdte végignézni a belváros vagyongazdálkodási dokumentumait, nagyot fordult a világ: szerdán a tüntetők börtönt követeltek önre. Hogyan éli meg ezt?"

Ez a politikai támadások egy egészen új fajtája, amikor konkrét dokumentumokkal és bizonyítékokkal vagdalkoznak. Nincs mit tenni, majd a Juhász jól megüti a bokáját. Meg mindenki más, aki betámad minket ezzel. Pénzünk van, tehát nem számít, hogy 5 pert indítunk vagy 24-et. Úgyis nyerni fogunk.

"A Juhász Péter által összehívott tüntetés előtt ön kiadott egy rövid nyilatkozatot a belvárosi helyzetről, amiben azt állította, hogy az ingatlangazdálkodás jogszerűen folyt. Az ellenzéki képviselő szerint milliárdos kár érte az önkormányzatot az éveken át követett eladási gyakorlat miatt. Érte kár a kerületet?"

Dehogy érte, sőt a kerület vagyona növekedett az ingatlaneladásokkal. Azt már nektek nem igazán kell tudni, hogy az ingatlanok egy teljesen más könyvelési tételként jelentek meg egy régebben rögzített (mai nappal valószínűtlen) értéken. Ezeket az ingatlanokat készpénzre váltani nyomott áron is egyértelműen vagyonnövekedést okoz.

"A sajtóban lakás- és a nem lakáscélú ingatlanok kedvezményes értékesítése miatt azonban 4-10 milliárdos bevételkiesésről jelentek meg becslések."

Sem a Gyurcsány-, sem a Bajnai-kormány közigazgatási hivatalai nem emeltek törvényességi kifogást, amikor 2000 és 2007 között a bérlők 5,6 milliárd forint kedvezményben részesültek ingatlanvásárláskor. Ennek kifejezetten utána néztem a választók érdekében! Tulajdonképpen a most kialakult vádakért a szocik a felelősek.

"Azt is kiszámolta, hogy az ön polgármestersége alatt pontosan mennyi volt ugyanez a kedvezmény?"

Hát sajnos magamba már nem sikerült néznem, de biztos vagyok benne, hogy kevesebb, mint a szociknál.

"Az önkormányzat elad egy ingatlant a hatályos jogszabályoknak megfelelően, de röviddel utána ugyanezt az ingatlant a vételár háromszorosáért kezdik árulni. Ez ön szerint nem problémás?"

1 eset bukott ki, de azonnal eltávolítottuk a Madár Palit. Amúgy pedig az emberek érdeke, mondhatni álma valósult meg a belváros fejlődésével kapcsolatban. A szémunkra értéktelen, magas rezsivel rendelkező ingatlanokat (az én kikötésemre pincével együtt: ha már kövér az a lúd alapon) eladtuk olyanoknak, akik sokat költöttek fejlesztésre. Annak már nem sikerült olyan pontosan utána néznem, hogy mennyi az a sok, mint a szocis idők túlzott ingatlankedvezményeinek. De lényeg az, hogy összefogtunk és nem csak az emberek pénzéből újítottuk fel az utcákat, de nekünk köszönhetőek az új éttermek is.A polgármesterségem alatt minden tökéletesen történt. Tulajdonképpen az ingatlanokat nem olcsón, hanem egyenesen drágán adtuk el, köszönhetően az üzletbe vont értéktelen pincék ármachinációjának. Ismételném magam, soha nem látott fejlődés ment végbe.

"Kiderült egy gyanús ügy, de az önkormányzat ahelyett, hogy kivizsgálta volna vagy a rendőrséghez fordult volna, kölcsönös megegyezéssel – hogy ne legyen belőle jogvita – elengedte a jegyzőt?"

Az a jelentés, amit nyilvánosságra hoztam, megállapította, hogy semmiféle jogszerűtlenség nem történt. Bizalomvesztés történt, mert a delikvens nem szólt a tutiról. Az informáltságom pedig fontosabb mint a jó erkölcs vagy a törvény érvényesítése.

"És a többi ügy hogyan áll? Nem sok konkrétum derült ki, de állítólag az elmúlt években egy vállalkozó is tett feljelentést csúszópénzek miatt, és önkormányzati lakások miatt is indult eljárás."

Már megint ezek a szocik hazudnak.

"Változott a szabályozás, hogy ne fordulhasson elő megint az, hogy a képviselő-testület úgy dönt, nincs az összes releváns információ birtokában?"

Na álljunk már meg. 2000-2007 között a szocik által 5.591 milliárd kedvezményt vettek ígénybe. Tessék már őket basztatni.

"Nem válaszolt a kérdésre. Mióta bizalomvesztés miatt megváltak a jegyzőtől, változott-e a valami, hogy az eset ne ismétlődhessen meg?"

Hogyne válaszoltam volna, csak maga nem figyel. Nem arra válaszoltam, amit kérdez, hanem arra, amit szeretnék, hogy kérdezzen.

"Juhász Péter egyik érve az akkori időszakkal kapcsolatban, hogy az önkormányzatnak nem volt ingatlangazdálkodási terve."

Ez hülyeség! Látszik, hogy a Juhász soha nem Monopolyzott!

"Maga az eladás megfelelt a körültekintő gazdálkodáshoz fűződő közérdeknek? Nehéz megérteni, hogy egy önkormányzati bérleményt nem a bérlő, hanem egy új szereplő vesz meg kedvezményesen, mert a szabályozásban van egy ilyen kiskapu."

Milyen kiskapu? Itt egy évtizedes zsiványságról beszélünk, amin nyugszik a komplett magyar jogrendszer.

"A kerület a bérlő helyett a bérleményhez kötötte a kedvezményt."

Nem, a Ptk. értelmében a bérlő átruházhatja az elővásárlási jogát és az ezzel együtt járó kedvezményét egy másik gazdasági társaságra. Ez itt nem a Burger King, ahol a Supershop kártyát csak a kiérdemelt tulajdonosa érvényesítheti. Mi komolyan vesszük a szabadságot, és a kedvezmény mindenkinek odaadható pacekra.

"Probléma vagy nem, ha az önkormányzat valamiért, amiért a piacon ezret kaphatna, 300-at kap?"

Ezt visszautsítom! (Mit????) Mi támogatjuk a kezdő milliárdos vállalkozókat. Ezek a jóemberek megveszik a lelakott ingatlant és fel kell újítaniuk. Ez nem olyan, mint a mezei ingatlanvásárlás, amikor veszel egy lelakott ingatlant és fel kell újítanod. Tehát a milliárdos jóembereknek kell segíteni az önkormányzat pénzén, hogy elindulhasson a kezdő vállalkozás. Másrészről pedig eléggé dilettáns várakozás Öntől, hogy az Önkormányzat megpróbálja az értékes ingatlanját piaci áron értékesíteni.

"Nagyon szépen hangzik, ahogy magyarázza, hogy miért éri meg olcsón adni az ingatlant. De mintha mégis az tűnne inkább logikusnak, hogy az önkormányzat a jogszabályok adta lehetőségeken belül igyekezzen maximalizálni a bevételét."

Ezzel maga azt mondja, hogy zárjuk vissza Matócsyt a ketrecbe, dobjuk ki az unortodoxiát és bízzuk magunkat a piacra? A lakástörvényt kellene kidobni, aminek komoly következményei lennének.

"Vagyis a lakástörvény miatt lehetett olyan olcsón bérleményhez jutni a Belvárosban?"

Egyértelmű, hogy az emberek érdeke ez a törvény. Sokan sérülnének, ha megszűnne. Átalakításról meg ne beszéljünk, mert nem lehet valakit csak a vagyona miatt kizárni. Ugyanolyan kedvezmény illeti a milliárdos havert, mint a Marika nénit havi 47-ből.

"Tehát azzal kapcsolatban, ahogy Habony Árpád vagy Szentgyörgyvölgyi Péter a Szerb utcában, az önkormányzat által 350 millió forintért „karbantartott” bérházban szerzett lakást, se politikai, se erkölcsi felelősség vagy aggály nem merül fel, az tökéletesen rendben van?"

Válasznak képzeljen ide valamit. Önre bízom. Csak legyen benne a szegény ember, a műemlék, az évekig itt éltek és a kétezer család szavak.

"Szegény Habony Árpád a Szerb utcai műemlék házban élt, és nem vehette meg a lakást?"

Maga már megint hülye. Hát miért ne lakhatna ott a Habony meg a Szentgyörgyvölgyi? Statisztikai képtelenség, de nem fideszes képtelenség! Unortodox valószínűségszámítás az új tantervben.

"Arra reagálok, amit mond."

Ki az a Habony?

"Ő maga sosem cáfolta, hogy ott lakna."

Én most a szavakkal játszom. Nem mondtam, hogy nem ismerem a Habony-t, csak megkérdeztem, hogy kicsoda. Azt sem mondtam, hogy nem lakik ott az Árpi, csak azt mondom, hogy a hivatalos pozíció nélküli állami tanácsadónak még egy hivatalos lakása sincsen. Ő csak ott van. (Habony a magyar ház fantomja, mindenhol hivatalos papír nélkül lebeg be az éterbe. "a szerző"megj.)

"Tehát az ismeretség semmilyen szerepet nem játszott."

Egyáltalán nem. Két ajánlat érkezett. A két ajánlat beadója ismerős volt, de köztük a jobb nyert.

"Milyen a kapcsolata Habony Árpáddal?"

Ki az a Habony?

"Hogyan írná le? Baráti? Szakmai? Munkakapcsolat? Az RTL Híradó a napokban mutatott egy felvételt, amin például látszott, hogy Habony jóban van az ön feleségével."

Jaaaaaaaa! Az Ápriiiiii!

Mit tud arról, hogy miből él Habony Árpád?

Árpi ilyen részmunkaidős. Részben ebből, részben abból él.

"Ő sajnos nem válaszol ezekre a kérdésekre."

Annál több esze Nav, mármint van.

"Ön szerint Habony nem közszereplő?"

Ha a slim fit szabályokat nézzük, akkor nem. Ha csak simán nézzük, akkor Ön is közszereplő.

Igazából az interjú még tartott, de nálam itt égett ki a biztosíték. Komoly bizadalmam van abban, hogy ilyen emberekre van szüksége az országnak. Igazi példaképek, akiket sajnos törvénytelen lenne követni, utánozni.

Az interjúnak természetesen semmi köze a valósághoz. csak a valódi indexes kérdésekre írt a szerző egy beteg és cinikus alternatív választ az eredeti válaszok metakommunikációját figyelembe véve. Hát nem tudom...

 

 

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr617088377

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2015.01.19. 16:56:31

10 gyakori helyzetről olvashat lentebb. Elítéli mind a tízet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hogy jogtalan előnyhö...

Trackback: Kinyíratnád az alkalmazottaidat 5 milliárd forintért? 2015.01.19. 16:54:34

5 milliárdot kaszált 1 nap alatt alkalmazottai halálán a Charlie Hebdo. Előre megtervezett üzleti húzás volt a fél szerkesztőség lemészároltatása, ami után a lap következő heti bevétele a szokásos 43 millió forintnyi euróról közel 5 milliárdnyi euróra ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imres 2015.01.19. 16:12:32

Nézd, Bélám!
A szokásos játékot adjátok elő. Semmi konkrétum, csak feltételezés.
Ami konkrétum, arról pedig kiderül, hogy egy bevett gyakorlat, amit már az előző polgármester idején is műveltek.
A Juhász elvtárs meg ahelyett, hogy a rágalmazás után elővenné a bizonyítékokat, elszalad.
:)
Bélám!
Amit iderittyentettél, az még propagandának is gyenge.
Gondolkozz! Már ha tudsz.
:)

sas70 2015.01.19. 17:01:17

@imres: 130-150 ezer forintos négyzetméter áron én is vennék belvárosi üzlethelyiséget, bármennyit. Csak nézz már szét egy ingatlan közvetítő oldalon, hogy mit és mennyiért kínálnak! Egy panelt nem kapsz ilyen áron Békásmegyeren, vagy max. azt kapsz.

toportyánzsóti 2015.01.19. 17:41:58

@imres: Juhász nem az elvtársad elmeherceg elvtársaid a narancsmaffiában találod.

toportyánzsóti 2015.01.19. 17:44:02

Blikkmakinak is letelt,ha volna sütnivalója észrevenné de hát nincs neki meg hát nagy a pasaparki rezsi.

karpackie 2015.01.19. 18:21:59

@imres: Egy : nem szaladt el.
kettő: gondolkodni neked sem ártana , persze ha van mivel:)))
három: a szokásos játékot Rogán szaki adja elő, maszatolás, csúsztatás , rizsa, stb.............

vénkujon 2015.01.19. 18:25:46

jó ez. a fasza, és igazságos nav beszedi a lóvét a sok győkértő'. mindezen folyamatokat felügyeli a klasszis otp, meg a többi faszrázó bankárgeci. őket azér' szúrós szemmel vizsgájja az ügyésség, nehogy buták és tehetetlenek, meg ögyetlenek legyenek. aztán ezt a sok lóvét odaadják viktornak, aki fasza stadionokat épít, meg még faszább foddballistákat képeztet ki. miután kiképezték őket szól az összes cimbinek (az ügyész úrnak, meg sándornak, meg a faszom tudja még kinek). mennek bazmeg a stadionba...nézik a jó szar meccseket. jó fancsali pofával felállnak, mer jó szarok a foddballisták. hazamennek. gyűtik tovább a lóvét. (odaadják andynek. mehetnek moziba utána. fancsali pofa...stb.) szóval fasza.:D

vénkujon 2015.01.19. 18:27:04

ó bazdmeg. tónit kihagytam...bár asszem őt nem viszik ezek meccsre:(

Larry Silverstein 2015.01.19. 18:58:58

Nem ismerem Rogánt, biztos sáros, de Juhász egész életében hazudott.

sanyix 2015.01.19. 19:29:26

@Larry Silverstein: viszont a tények és a számok nem hazudnak...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.19. 20:04:35

Mindig is mondtam, hogy ugyanúgy lopnak.
Bár itt az derült ki, hogy az MSZP és a Gyurcsanyisták, jobb árfolyamon (régebben) is több száz millával többet loptak.

Ami összehasonlíthatatlan az a gazdaság kezelése, állapota.
Az MSZP-től szarabb az egész EU-ban nincs.
Megduplázták az államadósságot, és munkanélküliséget, és közben eladtak mindent közművektől, gyárakon keresztül.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.19. 20:05:58

@toportyánzsóti:

Szeva MSZP csicska.. Ezt a mondatot elemzted már ?
"Na álljunk már meg. 2000-2007 között a szocik által 5.591 milliárd kedvezményt vettek ígénybe. Tessék már őket basztatni."

nick papagiorgo 2015.01.19. 20:51:20

Kezdek rájönni; azért mókás az "ifl gazdaság"- ot olvasni, mert a tényeket mindig elferdítve, a saját igazát alátámasztandó adja elő. Tehát van egy interjú, de azért nem a tényeket közli, hanem azt, hogy mit válaszolt volna ő, ha ő lenne az általa gyűlölt Rogán.
De ezt így minek, kérdem én?
Tehát az úr (hölgy)? a legkevésbé sem vicces, az igazság talajától már jó régen elrugaszkodott, max. azt tudjuk feltételezni, hogy a politikai megrendelői kívánságait teljesíti, mint egyfajta baloldali Dévényitibibá.Ebből is van sok, de az illető még ezt a jövedelmező (mert máskülönben minek csinálná) tevékenységet is teljesen amatőr módon űzi, még a Sasjózsi kabarékat is alulmúlja. (Ha ön az, Sas úr, akkor kérem hívjon, lenne itt még pár betöltendő szerep, a lényeg hogy számlát tudjon adni, tudja mire gondolok).

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.19. 21:01:55

@nick papagiorgo:
Egyszerűbb és erkölcsösebb lenne persze az MSZP csicskáknak ha nyíltan felvállalnák az elkúrókat, és heroikus küzdelmüket a visszatérésükért bevállalnák, de akkor az indexes blogszerkesztőnek égne az arcáról a bőr, aki címlapra teszi őket.

Így sokkal egyszerűbb dolga van, mert ténytár, iflgazdaság, médipanda, varanus, hafr meg a tökös tudja milyen néven lehet az MSZP sajtóosztályát címlapra pakolni rendszeresen.

nick papagiorgo 2015.01.19. 21:11:16

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ebben van a pénz. Én megértem szegényt, Magyarország szegényedik folyamatosan elfele (legalábbis ezt hallani, ugye), meg még a baloldal is egyre szerényebben tejlesít a választásokon, tehát nincs túl sok pénz a kasszában az ilyeneket fizetni, egyre keményebben kell megdolgozni a betevőért. Nem úgy, mint a régi szép időkben.
De legalább lenne vicces és/vagy mondana igazat. Dehát nem megy. Még ez se megy. A pártközpontban meg csodálkozik Tojás Tóbiás, hogy az emberek miért nem szavaznak rájuk. Hát ezért Tóbi, mert egy normális kormánykritikát se tudtok megfogalmazni, úgy, hogy az az emerekhez eljusson, és vagy elgondolkodjanak, vagy legalább felröhögjenek rajta. Kidobott pénz, én mondom..

Pop40 2015.01.19. 21:14:54

Sokkal jobb volt ez az interjú, mint az eredeti :-)

Úgyis ürül Hagyó cellája, Rogán rögtön be is tud költözni, abszolút kedvező négyzetméteráron. :-))

szilvia.sz. 2015.01.19. 21:20:58

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: @nick papagiorgo:
kedves kommentelők!

elmondhatom magamról, hogy a kezdetektől fogva követem a blogot, s mellette a sokak által írt kommenteket.

nah eddig bírtam.....

először is: ha valaki nem ért egyet a jelenlegi kormány közszereplőinek nyilatkozatával és mondanivalójukkal, az nem azt jelenti hogy ellenzéki lenne

személy szerint én folyamatosan azt tapasztaltam:
- a blog írója attól függetlenül, hogy sok mindenben nem ért egyet a jelenlegi kormány cselekedeteivel, nem más pártokat részesít előnyben, hanem saját tapasztalatait, és gondolatmenetét osztja meg az olvasóival (ha nem értitek ezt a mondatot, akkor most hagyjuk abba, mert semmi értelme... ) :)
- egy nyilatkozat kifigurázása sarkosítással igenis vicces , amennyiben az ember, aki olvassa képes felismerni és értelmezni az iróniát (iróniát ha nem értitek megtaláljátok a wikipédiában ) :)

én személy szerint úgy gondolom, teljesen lényegtelen, hogy ki ül fölöttünk, senkinek sem lesz jobb tőle!!!!

elsőre csak ennyit, mivel teljesen biztos vagyok benne, sokaknak ez a pár sor értelmezése is a nehezére fog esni.

Pop40 2015.01.19. 21:23:28

@nick papagiorgo: "Kezdek rájönni; azért mókás az "ifl gazdaság"- ot olvasni, mert a tényeket mindig elferdítve, a saját igazát alátámasztandó adja elő."

Gratulálok! Erre mind egyedül jöttél rá? Nem lehetett könnyű. :-)

Már csak az nem érthető, milyen elképzelésekkel nyitsz meg egy paródiablogot.
Gondoltad, a szerző majd bemásolja ide az eredeti Rogán-interjút?
:-DD

szilvia.sz. 2015.01.19. 21:27:05

@Pop40:
"Gondoltad, a szerző majd bemásolja ide az eredeti Rogán-interjút?"

szerintem az is eléggé paródikus lenne :D

nick papagiorgo 2015.01.19. 21:30:05

Egyébként kedves Szarvas Norbert, felsorolnék pár ügyet Tocsik-ügy, Kulcsár-ügy, Hagyó Miklós és a nokiásdobozok,Hunvald, ha a Fidesz tájékáról akar válogatni, akkor Joszip Tot, Kaya Ibrahim, aztán menjünk teljesen általános irányba, itt van a MAL, akik szerint a vörösiszap teljesen ártalmatlan ésatöbbi. Közös ismetetőjük, hogy a felelőst nem sikerült megtalálni, és/vagy csámcsogtak rajta kb. két hétig, aztán elsikkadt.
Most komolyan úgy gondolja, hogy ebből az ügyből lesz valami?

Pop40 2015.01.19. 21:33:50

@szilvia.sz.: "először is: ha valaki nem ért egyet a jelenlegi kormány közszereplőinek nyilatkozatával és mondanivalójukkal, az nem azt jelenti hogy ellenzéki lenne"

Te ugye nagyon új vagy erre? :-))

De, a fidesztáliboknál bizony azt jelenti. Képzeld el úgy a jelenséget, mint a kettes számrendszer, vagy a gépeken az on-off gomb.
Ők is így működnek, valami vagy 0, vagy 1, vagy on, vagy off.
És a lényeg: ha valami nem 0, akkor szükségképpen csak 1 lehet. :-)
Az elején fura, de majd megszokod, fogd fel úgy, mintha előszednél egy régi, poros C-64-et :-)

"én személy szerint úgy gondolom, teljesen lényegtelen, hogy ki ül fölöttünk, senkinek sem lesz jobb tőle!!!!"

Erős a gyanúm, hogy rosszul gondolod :P

nick papagiorgo 2015.01.19. 21:37:54

@Pop40: ja, hogy ez paródia? Azt hittem, a szerzó szimplán hülye, mint amikor azt állította, hogy összeomlott a frank :)

iflgazdasag.blog.hu/2015/01/15/osszeomlott_a_svajci_frank_nagy_bajban_a_devizahitelesek

elnézést, hogy nekem nem volt humorom

Pop40 2015.01.19. 21:47:17

@nick papagiorgo: Igen, ez paródia. A szerző elcseszte, mert nem írta ezt ki nagy neon betűkkel. A kis naív, biztos aszitte', hogy aki végigolvas egy ekkora posztot, az azért előbb-utóbb rájön :-D

A svájci frankos kérdést, bevallom, nem értem, hogy jön ide. Ez egy poszt, az meg egy másik poszt.
Vagy te úgy voltál vele, hogy ha valaki egyszer parodizál valamit, akkor már soha életében nem írhat semmi mást? :-))

Pop40 2015.01.19. 21:49:17

@szilvia.sz.: szerintem azzal elég volt egyszer szennyezni az Indexet :DDD

nick papagiorgo 2015.01.19. 21:54:50

@szilvia.sz.: no, először is, ha valaki nem ért egyet a jelenlegi kormánypárt nyilatkozataival, akkor azért azt nem lehet állítani, hogy kormánypártii. Tehát azért feltételezzük munkahipotézisként, hogy ellenzéki - remélem, nem nagy baj. Van még az, hogy se nem kormánypárti, se nem ellenzéki, ez a legtrosszabb fajta, mert tökmindegy neki, ki van hatalmon, ő egyformán utálja mindet (minden szar típus).

Továbbá a vicc, illetve humor fogalmát is másként értékeljük. Nekem pl. vicces a Varga Ferenc féle "itt-ott felejtett mikrofon", de nem vicces pl. Tóth Edu. Valakinek meg minden vicces. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy én pl. a jó vicceken nevetek (tökmindegy, kormánypárti, vagy ellenzéki), más meg azon, ami úgy kezdődik, hogy "Orbán bement az IMF-hez", tökmindegy hogy folytatódik. De általában engem vádolnak elfogultsággal :)

nick papagiorgo 2015.01.19. 22:03:31

@Pop40: oké, akkor szerinted mi a különbség a paródia, meg a szimpla fikázás között? Kitesszük a végén a szmájlit?

A másik, hogy Te állítottad, hogy ez egy paródiaBLOG. Hát, lehet, hogy ez a hozzászólás paródiának volt szánva, de ha végigolvastad volna az előzőeket (elnézést, hogy belinkeltem), abban semmi vicces nincs (ebben sincs mondjuk, de végülis mindegy fogjuk fel viccnek). Egész pontosan a szerző egész ijesztő közgazdasági tudásról tesz tanúbízonyságot. Mint ahogy ebben a hozzászólásában is felteszi azt a lemezt, amit korábban írtam az el nem ítélt illetőkről (olvass vissza), ezt már párszor megfogalmazták másokkal korábban is. Magamfajta szegényember azt gondolja, valami újat hozzátesz, de hát túl sokat vártam végülis :)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.19. 22:33:02

@szilvia.sz.:
Segítek neked a dolgok megvilágításában.

Elhiszem neked, hogy nem szereted az MSZP-t. Cserébe hidd el nekem én sem szeretem a Fideszt.

Azt is látom, hogy amennyire te gyűlölöd a Fideszt én legalább annyira gyűlölöm, az MSZP, DK, ... formációkat.

Nem vagy MSZP-s persze.. Nyilván a blogíró se az. Ahogy én sem Fideszes.

Ha majd kitaláltok egy olyan formációt, amiben az MSZP és Gyurcsány nem szerepel, akkor majd lehet esélyetek is lesz változtatni.
De amíg az ő malmukra hajtjátok a vizet, addig ne csodálkozz, ha szívtok.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.19. 22:36:32

@nick papagiorgo:

Külön érdekesség, hogy a posztíró átsuhant afelett a tény felett, miszerint az MSZP jóval többet kaszált az ingatlanbizniszen.

Mitöbb.
Szemrebbenés nélkül tudomásul veszik, hogy Juhász Péter összefekszik azokkal, akik többet loptak még a Fidesztől is.
Persze Juhász Petike se veszi elő az MSZP kormány eladott V. kerületi ingatlanokat.
Nem hülye ő se, hogy kenyéradó gazdái kezébe harapjon.
A furcsa csak az, hogy senki nem kérdezte meg tőle miért hanyagolja az MSZP-s ingatlanvásárlásokat, és miért fekszik össze velük ?

sanyix 2015.01.20. 01:31:33

@Pop40: nem csak a fidesztáliboknál figyelhető meg az 1 bites gondolkodás, hanem maszoppereknél, és a szadeszosoknál is, de főleg a dk-soknál vagyis a gyurcsányistáknál.
Engem is lefidesznyikezett már úgy gyurcsányista, úgy hogy 5 hozzászólással előbb ócsároltam a fideszt. De a gyurcsányista benyögte hogy "bezzeg a gyurcsány", és én arra is válaszoltam válaszoltam hogy a gyurcsánynak is a kurva anyját, átbillent a bit. Nagyon jól működnek mert még puffer túlcsordulás ellen is védettek, nem okoz nekik gondot ha mind2-t oldalt leszólom :D

Szúrófény 2015.01.20. 06:41:38

Tudnivalók: „hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve! Ókor Óta tudott!
„Ha hitvány gazemberek kerülnek magas polcra, amennyivel méltatlanabbak erre, ugyanannyival gondatlanabbak és felelőtlenebbek lesznek, s eltelnek esztelen hetykeséggel és vakmerőséggel” (Demokritosz — 41/48) I. e. valamennyi!
Szent Ágostonnak az a sokszor idézett mondása, hogy igazságosság nélkül az állam is csak egy rablóbanda,
„Fejedelmeid megátalkodottak és lopóknak társai, mind szereti az ajándékot, és vesztegetést hajhász” (Ézsaiás próféta 23. – privatizáció)

Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak, melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot…Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter (Ma annyira szégyentelenek, vagy tudatlanok, mesterségük címerként hordják!) Sólyom elvtárs tiltja meg a privatizáció, ügyészségi felülvizsgálatát!

Pop40 2015.01.20. 07:16:29

@nick papagiorgo: "oké, akkor szerinted mi a különbség a paródia, meg a szimpla fikázás között? Kitesszük a végén a szmájlit?"

Ez a kérdés kb olyan volt, mintha egy kabaré felvétele előtt megkérdeznéd, hogy "na de mikor kell röhögni?"

A kérdésedre nincs válasz, épp úgy, mint ahogy arra sincs válasz, mi a poén - kinek mi.
Ezt neked nem fogja senki elmagyarázni. Poén, és paródia az, amit viccesnek találsz. Fikázás az, amit nem.
Az ezt a posztot olvasók legtöbbje valszeg értette az iróniát, ha te nem, akkor lehet, hogy ez neked szimpla fikázás, ebben az esetben javasolnám, hogy más, az ízlésednek megfelelőbb írásokat olvasgass.

"Te állítottad, hogy ez egy paródiaBLOG."

Igen, ezt rosszul fogalmaztam. Elsőre azt hittem, olyan, mint a varánusz. Bár ezzel az erővel arra sem lehet ráhúzni, hogy paródiablog, mert ott is olvastam már komoly írást annak ellenére, hogy a szövegek 90%-a paródia.

Én egyes posztokat olvasok el, ha épp ráérek, tehát azt ne várd, hogy egy blog minden egyes írását véleményezni tudjam.

De lényeg a lényeg: ha tetszik, olvasod, ha nem, nem :-)

Pop40 2015.01.20. 07:23:35

@sanyix: Én ebben nem fogok objektív véleményt nyilvánítani, mert - bár mindkét oldalt károsnak tartom - de közel sem egyenlő mértékben károsnak. A fidesznél véleményem szerint az utóbbi 50 évben senki nem ártott többet az országnak, míg a maszop ettől messze elmaradt, bár igencsak dilettáns banda az is. Bajnaiékról pedig kifejezetten jó a véleményem (mármint a kormányzati időszakáról, nem arról a bafaszkodásról, amit mostanában csinált.)

Vakhitű fundamentalisták persze mindenhol vannak :-)

Én egy szakértői kormányt látnék szívesen, Mellár, Chikán, Ángyán, Oszkó, s hasonlók részvételével, de ilyen valszeg sose lesz, mert ebben az országban nem a "ki tud jobban kormányozni" versenyben szavaznak a szavazók, hanem a "ki tud nagyobbat hazudni, amit aztán úgyse tart be" játékot játsszák.

poor 2015.01.20. 08:22:09

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
FIDESZ CSICSKA!!!!! Majd akkor pofázz ha Rogánt is vezetőszáron vezetgetik és az M1 naponta közvetiti: Különben a pofád befogod mert a többségnek sokkal roszabb lett. Mit igértetek csicska? Minden hazugság amit mondtok az idegbeteg hazug vezéreddel együtt!!!! A fidesz LOP, CSAL, HAZUDI!!! És még van pofája a segnyalón ak dumálni TAKARODJ!!!

program készítő 2015.01.20. 08:56:35

Lassan ott tartunk minden politikus bűnöző-tisztelet a kivételnek,de a kivételt nem ismerem személyesen.Akinek utánanéztem a választási jelöltek között azoknak bőven van vaj a fejükön.

toportyánzsóti 2015.01.20. 19:18:23

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Gyenge elme vagy,fajtádnak mindenki veres aki nem a csuti pocakmutyi seggét takarítja lelkesen,szánalmas ahogy az ellenzék szavazatait szaporítjátok gyűlöletdroigkák.Böszmécske ahogy elnézem neked a lieblinged csak jól akarod titkolni.
süti beállítások módosítása