Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

A TESCO saját fegyverével veri meg a kormányt!

2015. január 13. - Szarvas Norbert

index_1.jpgOlvastam egy blogbejegyzést arról, milyen zseniális trükkökkel adja el nekünk a hülyeséget a Fidesz. Általában elég a hazafias érzést erősíteni a választókban, elidegeníteni magunkat a külföldi megszállóktól, és máris elhiszik nekünk, hogy Magyarország akár egy dekával is jobban teljesít (a minél is?) vagy a magyar nyugdíjakat a kormány azzal mentette meg (az inflációtól), hogy elköltötte. Végülis megmentette a nyugdíjakat az inflációtól, hiszen a semminek nem tud romlani a jelenértéke. Aztán véletlenül szembe jött velem Magyarország elmúlt éveinek legzseniálisabb válaszcsapása, az ország egyetlen tömegpusztító fegyvere, a marketing nagybetűs könyv M betűje, egy oktatási anyag, amit kötelezővé kéne tenni. Egy kép, egy reklám, ami a saját fegyverét visszaforgatva fogja bucizni Orbánékat oda és vissza...

 

tesco.jpg

 

 

Szerintem a kép magáért beszél. Ami a legeszesebb az egészben, hogy a nemzeti érzéseinket konkrét számokkal támasztja alá, ami mellett valójában eltörpülnek a jelen zord dolgai, mint például annak a 13 Tesco-nak a bezárása, 500 ember elbocsájtása, ami alapvetően a kormány bulija, de mégis könnyen a Tesco ellen lehetne fordítani. Ugye az a bizonyos szemét multi, aki nem bírja el a vasszigort a magyar emberek érdekében, és menekül, mint egy patkány.

Itt egy nagyon komoly frontvonal nyílt meg hónapokkal ezelőtt, ami a kormány nagyon magabiztosan ment bele. Sokan támogatták a KDNP-s zsenialitást a vasárnapi boltbezárással kapcsolatban. Ezt sikerült tetézni az online kiszállítás vasárnapi tilalmával. Korábbi cikkemben feltettem nektek a kérdést, hogy mennyire jó ötlet a vasárnapi boltbezárás. 6782 ember válaszolt, 76%-uk szerint egyáltalán nem jó ötlet. Mondhatni alkotmányos 2/3 alakult ki a csatatéren, mégis jogot formáltak maguknak akár kommentben azok az emberek, akik kisebbségben voltak, hogy ráerőszakolják véleményüket a többiekre és korlátozzák az életünket. A Fidesz valamiért úgy érzi, hogy országos szinten is többségben vannak az igenlők, mint az ellenzők.

Ez pont kapóra jött a multi ellenes programjukban, hogy megpróbálják végleg kiűzi a szellemet a palackból. Mondhatni csak egy Dzsin fér meg az Elm utcában. Ebben az említett cikkben a kommentelők egy része kifejezetten tagadta azt a félelmemet, hogy munkaerő elbocsájtásokat fog magaután vonni ez az elmebeteg ötlet, hiszen 6 munkanapra nyílván kevesebb munka jut, mint 7 munkanapra. Tagadták, meglett a törtvény minden előkészítés nélkül (mondhatni papírforma) és elkezdődtek a leépítések. Nyílván nincsenek kétségeim, hogy Fidesz kommunikációs részről ez annyit fog jelenteni, hogy a multi nem hajlandó részt venni a közös teherviselésben és mondvacsinált okokkal rúg ki embert egy szabad és korlátlan Munka Törvénykönyve.. alapján (amit pont a Fidesz hozott létre).

Azért érdemes összefüggésében nézni a dolgokat és kicsit megemlékezni a Tesco zsenialitásáról. Ugyanis nem kizárólag azért zár be 13 boltot a Tesco, mert a kormány olyan amilyen. Ennek van egy komolyabb oka is. Ez pedig a Tesco angliai térvesztése és likviditási problémái. Elemzők szerint az angliai pozíciójának megerősítése érdekében le kell építenie a keleti részeket, annak tőkéjét pedig visszaforgatni az anyaországba. Egyértelmű, hogy 13 ekkora bolt bezárásáról nem 1 hónap alatt döntenek, viszont tökéletesen időzítettek és másik oldalról fel fogják tudni használni a kormány ellenes harcukhoz. Ijesztő a hasonlóság a Tesco és a Fidesz taktikája között. Mondhatni profi, de nem erkölcsös.

Szóval a front megnyílt, ahol erkölcsi alapja még mindig a Tesco szintű multiknak van az egyértelműen haszonszerzés céljából szabad üzletmenetet korlátozó kormánnyal szemben. Az erkölcsi alap itt micsoda? Hát egyértelműen az, hogy a szegény, elnyomott magyar embereket mennyiségben jobban foglalkoztatja a Tesco féle multi, mint a magyar CBA. Mondhatni 1 CBA dolgozóra jut 100 multis dolgozó. Másrészről a kormány az átlagos ember életét akarja szabotálni, be akar keretek közé szorítani valami mondvacsinált indokkal, ami enged speciel pont nem érdekel. Valós statisztikai adatok alapján (76%) az embereket sem érdekli ez az indok. Akkor mégis egy képviseleti demokráciában miként történhet meg, hogy a hatalom ennyire nem a képviseltek valódi akaratát akarja egy ennyire sarkos kérdésben megvalósítani? Ugyanis nem nemzetgazdasági kérdés az, hogy tömeges elbocsájtásokat és a vasárnapi adóbevétel megszűntetését akarja elérni a kormány. Jelen állapotában ha végbemegy a szent akarat, akkor komoly baj lesz. Bár nem lenne meglepő, ha a nagy multik elüldözése után megjelennének a magyar tulajdonú multik, akik ugyanazt a működést produkálják, mint elődjeik, csak a pénz most más zsebében landol.

 

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr137065529

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Öt kereszténygyalázó címlap a Charlie Hebdo-tól, amivel nem dicsekszik a média 2015.01.14. 14:34:05

Mielőtt elkezdenénk összekeverni a szólás szabadságát a nettó, alpári, öncélú mocskolódással, érdemes megnézni a lentebbi gúnyrajzokat. Csak hogy értse az ember, mi bajuk a radikális iszlamistáknak a prófétájukon gúnyolódó firkászokkal. (Szenthároms...

Trackback: Így lehet bárkiből gyilkost csinálni, ha te irányítod a médiát és a rendőrséget 2015.01.14. 14:31:43

Észrevetted, hogy az arab testvérpárt NEM gyanúsítottként, hanem végig gyilkosként, sőt mészárosként emlegette a bulvármédia, holott a gyilkosok arcát nem látta senki, a kocsiban "felejtett" útlevél meg vagy létezett, vagy nem? Hol van itt az ártatlan...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reszelő Aladár 2015.01.14. 15:23:15

A multicégekkel a legnagyobb probléma, hogy nem szeretnek adózni. Senki sem szeret, csak ők megtehetik, hogy külön megállapodásokkal és trükkökkel, kiskapukkal jóval kevesebbet fizessenek. Ne feledjük, hogy nyugaton azért itt megspórolt és kivitt pénz is hozzájárul a jóléthez.
Külön szomorú, hogy az alapbérek alacsonyak, és csak úgy lehetett többet hazavinni, ha az ember éjszaka vagy hétvégén is dolgozott. A legszebb hungarikum, hogy itthon a szakszervezet nem a munkaadó hanem a kormány ellen szokott tüntenit. Amúgy a Tesco munkavállalóknak van szakszervezete? Vannak sztrájkok a magasabb fizetések és jobb körülményekért? Igen, a minisztérium előtt. Túl azon, hogy az dolgozó normál terhelése a 150%, ami most a vasárnao zárással visszament volna 120%-ra. Ez tűrhetetlen.
Vegyük tudomásul, hogy a jogainkat nekünk kell kivívni.
Aki dolgozott már külföldön/külföldiekkel az tudja miről beszélek. Németországban a WC lehúzását sem lehet kötelezővé tenni a szakszervezet engedélye nélkül...
Maradnak? Csodás. Ezt hívják kitettségnek. Annyit fektettek már be, hogy neéz lenne csomagolni. Nem sajnálom, csak tessenek fair módon eljárni.
Amúgy ott van még a 60-90-120 napos fizetési határidő, amiről a magyar beszállító tudna mesélni. A ma szállíott paprikát pár napon belül eladja, mégis csak nyáron fizet. Addig meg forgatja a pénzt. De persze ez sem visszaélés erőfölénnyel...

Józsi01 2015.01.14. 15:38:18

Milyen jól jött a Tuskónak, hogy a kormány keménykedik. Így legalább elterelhetik a fogyelmet, hogy a Tesco központ adatokat hamisított. A részvények zuhannak és amúgy is el akarták adni az egész Közép-Európai szegmenst. :-)))

Szóval ez nekik nagyon jól jött.

2015.01.14. 15:46:58

@Bernard 01: "A TESCO nem azért zárja be néhány egységét mert a kormány elrendelte a vasárnapi zárva tartást, hanem a cvég általánois multinacionális válsága miatt."
TESCO-s felsővezető vagy, és ennyire rálátsz a dolgokra, vagy csak papagájként ismétled fideszes mantrákat?

Ha valami látnok vagy, akkor meg szólhatnál pár szót arról, hogy hol vannak a fidesz beígért egyéni nyugdíjszámlák. Ha sehol, akkor a fidesz hazudott. Ha abban hazudott, akkor most is hazudik. Te meg hazugok hazugságait kántálod. Idióta vagy.

élhetetlen 2015.01.14. 15:49:50

@$$$=$$$: Biztosan nem kérdezted meg a vasárnap dolgozó diákokat, akiknek ez egy kényelmesebb zsebpénzkereset, mint a hólapátolás, ami több okból sincs, mert nincs hó, de ha lenne, ott vannak a közmunkások. Talán vasárnap kellett volna megkérdezned a vasárnap dolgozókat.

sanyix 2015.01.14. 15:54:05

@élhetetlen: nyilván a CBA-ban kérdezte meg a dolgozókat, ahol előtte megmondták nekik hogy bárki ilyet kérdez azt kell mondani hogy örülnek, és mindig azt kell mondani hogy tetszik amit a kormány mond, különben kirúgják őket.

2015.01.14. 15:54:10

@Secunder: Az ugye megvan, hogy még most el kell takarítani a veszteséges áruházakat, hogy 2017-ben ne vonják be az egész cégtől az engedélyt?

eßemfaßom meg áll 2015.01.14. 15:56:22

@Simlicske: "Mióta Varga ezt mondta"

Nyilván ehhez ezt vargának kellett mondania, mert egyébként 70es IQ felett, ismerve a teszkó állapotát, ez nem egyértelmű mindenkinek

http://vs.hu/gazdasag/osszes/oriasi-bajban-a-tesco-mar-a-magyar-kivonulast-javasoljak-a-szakertok-1024#!s2

vs.hu/gazdasag/osszes/43-boltot-bezar-a-tesco-angliaban-0108

fn.hir24.hu/gazdasag/2015/01/13/a-tesco-csehorszagban-is-uzleteket-zar-be/

utajovobe.eu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/5069-eladjak-a-tesco-fonokeinek-a-luxusgepet

élhetetlen 2015.01.14. 15:58:19

@beszélő majom: Hogyne, amennyiben te vagy A Magyar Vásárló. (És igen, emlékszem, neked saját hentesed, és kifinomult stílusod van, szerinted).

zizi77 2015.01.14. 15:59:42

@sankó panza: azt hiszem nem kell mondanom, hogy ezeket a dolgokat nem a cba találta fel. Szó nem volt róla, hogy isteníteném őket, csak kicsit egyoldalúnak érzem a "gonosz cba tönkreteszi a szegény tescot" gondolatmenetet. Javaslom elolvasásra a Tesco titkok című könyvet.

randomuser1 2015.01.14. 16:02:20

nem vok nyelvtannáci, kifejezetten deskriptív nyelvész vok, de az elbocsáLYtást akkor se pontosjével írják ha páran képesek így ejteni:)

eßemfaßom meg áll 2015.01.14. 16:14:31

http://vs.hu/gazdasag/osszes/oriasi-bajban-a-tesco-mar-a-magyar-kivonulast-javasoljak-a-szakertok-1024#!s2

2014. október 24.

Annyira rosszul megy a brit szupermarketnek, hogy egyes elemzések szerint ki kellene vonulnia Kelet-Európából is, ha nem akarja elveszteni a piaci versenyt otthon, Angliában. Amerikában ott sem voltak, mégis megbuktak, Európában pedig az Aldi, a Lidl és a Marks & Spencer szorongatja, ráadásul a cégnél éppen a pénzügyi vezető nem tudott számolni. Az október 23-ai jelentés még rosszabb lett, mint várták, most már a cég elnöke is lemondott.
Annyira rosszul teljesít a Tesco a hazai piacán, Angliában, hogy az volna a legjobb döntés, ha egyszerűen megválnának néhány külföldi érdekeltségtől, és az erőiket inkább a brit piaci pozícióik megtartására fordítanák. Legalábbis ezt javasolta legutóbbi jelentésében a Morgan Stanley, sőt, tovább is ment: 40 százaléknyi esélyt adott annak, hogy a hipermarketlánc ezt végül kénytelen lesz meglépni.

A céget nem csak az egyre ádázabb piaci háború szorongatja, sok jel mutat arra is, hogy nem jól tervezték meg a terjeszkedésüket a világ több pontján. És az sem tett jót nekik, hogy egy könyvelési hiba miatt az előző félévben mintegy százmilliárd forinttal rosszabb eredményt értek el globálisan, mint ahogy arra számítottak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.14. 16:15:02

@eßemfaßom meg áll: De ha bezárnak 8 veszteséges üzletet itt Magyarországon, az nyilván megoldja a gondot. Ehhh... mi a picsának vitázzak...

Amúgy meg védekezzen csak a fidesz, tetszik.

élhetetlen 2015.01.14. 16:19:48

Csak egy megjegyzés. A kiutálandó Tesco, mert jöjjenek a kisboltok, olyan „szar” szolgáltatást nyújt, pl a házhoz szállítással, hogy hétfőn már nem találtam szabad kapacitást se keddre, se szerdára. Mindez biztosan azért van, mert a tömegek nem igénylik ezt a szolgáltatást, vasárnap meg pláne nem, mert akkor otthon vannak, és kényelmesen át tudják venni az árut. Ja. Batyu meg szabadságon van, nem mondja el, hogy függetlenül attól, hogy mit látok, amit kihoznak, az lejárt szavatosságú, és rossz minőségű. Nehéz az élet. Azt sem tudom megérteni, a Tescot miért zavarja a 60 szoros termékdíj ellenőrzési adó, miért zavarja a kényszer zárva tartás, hisz a hűtői a zárva tartás alatt is működhetnek, fizetheti a rezsit. Mit akarnak még?

élhetetlen 2015.01.14. 16:25:27

@eßemfaßom meg áll: Igen, és ezen a helyzeten csak javít a 60 szoros termékbiztosítási díj, az éjszakai és vasárnapi bezárás. Így gondolod?

Morrancs 2015.01.14. 16:31:54

Ha a TESCO az angliai problémái miatt kényszerülne boltbezárásokra, akkor neme gy országban zárnának be 13 üzletet, hanem több országban egyet-kettőt. Ez a 13 üzlet a kormány lelkén szárad.

randomuser1 2015.01.14. 16:34:19

@élhetetlen: az a gond a teszkóval, hogy nincsnek velünk egy fejlődési szinten, mi épp munkaalapú társadalmat építünk, abba nem nagyon illik bele az ilyen fejlett, gépesített, optimalizált rendszer, mert nagyon kevés humán erőforrásra van szüksége egy ugyanakkora forgalmat lebonyolító decentralizált hálózattal szemben.

ProsTata 2015.01.14. 16:34:31

@eßemfaßom meg áll:
Bocs, de éppen ma olvastam, hogy a Tesco-n belül a magyar leányvállalat a négy legjobb között van. Ha ez így van, akkor legkevésbé ezt akarnák felszámolni. Az hogy a leányok önállóan gazdálkodó jogi személyek, az nem tudom értelmezhető-e számodra? Egyszerűsítve a tulajdonosa aki küzd anyagi problémákkal. De csődben még messze nincs, bár akár oda is eljuthat. Valószínűbb, hogy a jól működő leányvállalatokat ebben az esetben is megvásárolnák egészben, vagy azokat végelszámolva áruházanként. Példa a Bricostore és a Cora.
Az, hogy racionalizálni kell a működést, a nyereség érdekében az mindenkinek aki már vállalkozott valaha, semmi újat nem mond. Legyen az pék, vagy nagytőkés. Ha a tulaj utasította az erőteljesebb nyereségtermelésre (takarékosabb működésre) a magyar leányt, akkor akár az is lehet, hogy elbocsátanak embereket, vagy akár visszavesznek a terjeszkedési tervekből.
DE!
Azt állítani, hogy mindehhez nem tesz hozzá semmit, sőt erre közömbös a kormány által kivetett sokmilliárdos extrasarc, az olyan fokú elvakultság, vagy hazugság, amivel épeszű ember nem tud mit kezdeni, csak legyint. Kezdve Varga Mihállyal...

Lordmotor 2015.01.14. 16:39:09

@babo81: még szerencse, hogy a TESCO dolgozóknak nem kell túlórázniuk, a fizetésük is a többszöröse mint a CBA ban robotolóknak, és olyan a világon nem volt még, hogy a TESCO termékeire minőségi kifogás érkezett volna... Szeretem az ilyen elmebajnokokat :)

Lordmotor 2015.01.14. 16:41:39

@Morrancs: képzeld, máshol is zár be üzleteket (csak Angliában 49 et!). Persze ezt a libsi fórumok nem közlik, te meg nyilván nem olvasol mást.

eßemfaßom meg áll 2015.01.14. 16:45:27

@Simlicske: Miért, szerinted Mo-on tovább kellene üzemeltetniük a veszteséges üzleteiket a kedvedért?

élhetetlen 2015.01.14. 16:47:55

@Emmanuel Goldstein: Sajnos, igazad lehet. Lehet, hogy nekem jó, hogy vannak, de tényleg szembemennek a kormány politikájával. Ha most elengedem a fantáziámat, elképzelem a szakiskolákban kiképzett biciklis futárokat (hogy vissza tudják szerelni a bicikliláncot, ha leesik), amint a kisboltokból viszik ki a max 10 kg árut, és lesz foglalkoztatottság, hát igen, ezaz! Hogy ez nem jutott eszembe! (De az is lehet, hogy közmunkásokat képeznek ki erre a tevékenységra, és lesz egy millió új munkahely).

eßemfaßom meg áll 2015.01.14. 16:48:46

@ProsTata: Ok, akkor a teszko.hu-nak semmi köze a tesco.co.uk-hez a részvényesek nem is tudnak róla, hogy a tesco nem csak NB-ban lézetik. vagy mit akarsz ebből kihozni?

Tudom, az átlag index kommentelő okosabb mint a morgesztenli

eßemfaßom meg áll 2015.01.14. 16:51:43

@Morrancs: "Ha a TESCO az angliai problémái miatt kényszerülne boltbezárásokra, akkor neme gy országban zárnának be 13 üzletet, hanem több országban egyet-kettőt. Ez a 13 üzlet a kormány lelkén szárad. "

A tesco nem 1 országban zár be 13 üzletet, hanem több országban többet, pl otthon kapásból 43-at. Gondolom azért mert nem szeretik Nagy Britanniát míg Magyarországot szeretik.

eßemfaßom meg áll 2015.01.14. 16:53:49

@élhetetlen: nem javít de nem emiatt veszteségesek a bezárásra ítélt üzletek, hanem azért mert az elborult terjeszkedési mánia miatt olyan helyre szarták le őket ahol nem éri meg.

randomuser1 2015.01.14. 16:55:15

@élhetetlen: cask próbálok valami értelmet belelátni ezekbe a döntésekbe, de az is lehet, rossz nyomon járunk, ez valami titkos anarchista csoport aki merő szórakozásból, a pusztítás kedvéért pusztít minden iparágban:)

élhetetlen 2015.01.14. 17:03:36

@eßemfaßom meg áll: „olyan helyre szarták le őket ahol nem éri meg”. De ez a cég magánügye kellene, hogy legyen, ez nem indokolja a szankciókat. Az életbe lépő szankciók viszont diszkriminatívak. Vagy szerinted nem?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.01.14. 17:09:59

"Ugyanis nem kizárólag azért zár be 13 boltot a Tesco, mert a kormány olyan amilyen." Vagy inkább nem azért zárta be, hisz máshol is bezárt üzeleteket, Angliában pl. 43-at. Egyébként ha tényleg a kormány hibája lenne, akkor miért nincs hír más multi üzletek bezárásáról ?
Az egész cikkből egyébként süt a wishful thinking. "A front megnyílt" Röhög a vakbelem. Fél év múlva a kutya nem fog már foglalkozni az egésszel..

eßemfaßom meg áll 2015.01.14. 17:14:00

@élhetetlen: Nem is azért zárják be mert majd 2 év mulva érvénybe lép valami hanem azért mert ma is veszteséges és a veszteségeset bezárják mostanában a teszkóék itt is ott is amott is.

annyiban ügyesen csinálják, hogy sikerül egy lepke intelligenciájával rendelkezőkkel elhitetni, hogy orbán az oka és egyébként nem azért vannak kishazánkban, mert szeretik a soksok pénzt hanem azért mert szeretik az országot.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.01.14. 17:16:25

@ProsTata: Rosszul tudod. millió és egy módja van annak, hogy cégcsoporton belül hogyan lehet kivinni egy leányból a nyereséget, esetleg hogy lehet oda könyvelni bizonyos költségeket.
A kormány üzenete egyszerű: "Ha nem mutatsz ki nyereséget, és nem fizetsz tisztességes nyereségadót, akkor más módon fogsz fizetni."

élhetetlen 2015.01.14. 17:18:42

@Emmanuel Goldstein: Sajnos, az értelem megvan ezekben a döntésekben. Igen, rossz nyomon jársz, nem olyan titkos az a csoport, és nem szórakozásból, hanem nagyon önös érdekből pusztít. Kedvellek. (nem kellett volna visszamennem a racionális mondatokra).
A másik válasz, biztosan valami titkos csoport akarja ránk kényszeríteni az egyébként jól szolgáltató Tescot, csak mi még nem láttuk be, hogy ez rossz nekünk, hát kell, aki megvédjen bennünket ellenünk.

sanyix 2015.01.14. 17:19:20

@A megvalósult amerikai ólom..: "akkor miért nincs hír más multi üzletek bezárásáról ?"

Van hír, csak erről ilyenkor mindig megfeledkeztek. A SPAR-nál pl elbocsájtások vannak ugye, és úgy néz ki lesz más is: hvg.hu/kkv/20150114_Tobb_Sparuzlet_is_lehuzhatja_a_redonyt

sanyix 2015.01.14. 17:31:10

@A megvalósult amerikai ólom..: javítom neked a kormány üzenetét:

"Ha nem mutatsz ki nyereséget, és nem fizetsz tisztességes nyereségadót, akkor más módon fogsz fizetni. Kivéve ha a neved CBA mert akkor nyugodtan offshoreozhatsz"

ZSírfeka 2015.01.14. 17:31:27

Szép napot.
Azért van egy szint, ami alá nem megy egy jóérzésű ember.
Nem tudom, milyen juttatásuk van a fidesztrolloknak, de hogy nem lennék képes ezt a gyomorforgató munkát csinálni, az biztos. Inkább éhesen nézzek a tükörbe, mint hogy ezért a gusztustalanságért pénzt vegyek fel.
Köszönöm.

élhetetlen 2015.01.14. 17:34:15

@eßemfaßom meg áll:
„hogy sikerül egy lepke intelligenciájával rendelkezőkkel elhitetni, hogy orbán az oka és egyébként nem azért vannak kishazánkban, mert szeretik a soksok pénzt hanem azért mert szeretik az országot.” Te tényleg hülye vagy. Engem kurvára nem érdekel, hogy szeretnek-e vagy sem, engem az érdekel, hogy jó minőségben szolgáltatnak. Olyan jó minőségben, hogy hétfőn már nem tudtam keddre, vagy szerdára rendelni, mert tele vannak. Mert minden ember hülye, aki velük szállítatna? Itt megint beruházniuk kellene, több busz, nagyobb személyzet, ezt segíti a 60 szoros termékellenőrzési díj, vagy a zárvatartás miatti kiesés? Annak, hogy a költségeik sokkal nagyobbak lesznek, annak igen, az Orbán az oka, ezt azért beláthatnád a szerinted nem lepke intelligenciáddal.

♔batyu♔ 2015.01.14. 17:43:22

Ja, elmegy a teszkó, lehet bogyókat gyűjtögetni. Okos ballibsik:)))))))))))

3 héten belül lehet hogy ötször jobb van helyette.

eßemfaßom meg áll 2015.01.14. 18:03:27

@élhetetlen: nem értem, most akkor be fogják nálatok zárni azt a teszkót amiben hetekre el van adva minden?

a nemzet fogatlan provokátora 2015.01.14. 18:04:18

Emberek, a Tesco nem a Zorbán miatt van bajban, hanem a Lidl, meg az Aldi maitt..

sanyix 2015.01.14. 18:11:20

@♔batyu♔: nem biztos ha kiutáljátok a jobbakat, és csak a szar CBA marad :)

a nemzet fogatlan provokátora 2015.01.14. 18:11:35

@ZSírfeka: Ó te szegény ! Ilyen rosszul fizet a CIA ? ;)))))

a nemzet fogatlan provokátora 2015.01.14. 18:12:59

@sanyix: A Lidl miért nem zár be üzleteket? Tudod, piaci verseny..

élhetetlen 2015.01.14. 18:19:47

@eßemfaßom meg áll: Most szellemes voltál? A kiszállító kapacitásuk merült ki. Vagy nem érted azt, hogy igény van rá, már most bővíteni kéne, amin nem segít a sarc? Ha vasárnap nem szállíthatnak, még zsúfotabb lesz a hétköznapi. Van még pár ilyen szellemes kérdésed?

ZSírfeka 2015.01.14. 18:25:15

@a nemzet fogatlan provokátora: :))))
Sajnos pénz nélkül csípi a szemem az agyatlanság, mint még jó pár milliónyi embernek ebben az országban. Ám, ha tudsz címet, ahol lehetne jelentkeznem... Nem, nem ov-nak nyalni, hanem ellenkezőleg. Amiatt nem kellene szemlesütve fésülködnöm reggelente. ;) :)

élhetetlen 2015.01.14. 18:29:18

@♔batyu♔: Már hiányoltalak. Ezt találtam írni „Batyu meg szabadságon van, nem mondja el, hogy függetlenül attól, hogy mit látok, amit kihoznak, az lejárt szavatosságú, és rossz minőségű, Nehéz az élet.” Tehát jöhet, a Tesco kapcsán.

a nemzet fogatlan provokátora 2015.01.14. 18:33:35

@ZSírfeka: Tehát Goodfriendnek szívesen nyalnál pénzért? Irány az USA nagykövetség !:)))

KANADA 2015.01.14. 18:37:04

@turulpina: Te egy agyhalott szar vagy!

ZSírfeka 2015.01.14. 18:37:50

Magyarországért szívesen. A fideszért nem. Valahogy nem szeretem a frusztrált kisstílű hatalommániás pszichikailag félrekezelteket hatalomban látni. ;) :)))

randomuser1 2015.01.14. 18:55:01

@élhetetlen: jó, az is lehetséges válasz, hogy a kapitalista eredeti tőkefelhalmozási korsszakát látjuk majd háromszáz év késéssel, unortodoksz módszerekkel :)

sanyix 2015.01.14. 19:00:01

@a nemzet fogatlan provokátora: a lidl-re az adóemelés tudtommal nem vonatkozik, mivel a CBA-nak is odavágna... még. De biztos dolgoznak azon a fiúk hogy hogy rakják törvénybe/rendeletbe a "kivéve CBA" részt úgy hogy így szó szerint ne legyen benne, így ne lehessen a diszkriminációt egy könnyen bizonyítani.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.01.14. 19:07:06

Megvédjük a magyarokat a multis TESCO-tól!
Mind a 3.000.000 - magyarországi - vásárlótól (nincs is ennyi FIDESZ szavazó! Akkor kik ezek?), a 20.000 magyarországi dolgozótól!
Basszus! Stratégiai Partnerünk!

A CBA-s vásárlók vajh hányan vannak?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.14. 19:12:56

@eßemfaßom meg áll: Nem, szerintem nem kéne a veszteséges üzleteiket tovább üzemeltetni a kedvemért. Ehhhh... Bazdmeg haggyálmár a hülyeségeiddel!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.14. 19:14:02

@eßemfaßom meg áll: Bazmeg te tényleg hülye vagy. Küldjed inkább a batyut!

koala kóla 2015.01.14. 19:30:12

Nagyon lefosom a jófej teszkót.

csak egy néző 2015.01.14. 19:45:51

Megszólaltak a CÖFikés idióták is.

"A CÖF szerint a civilek azt javasolják a Tesco szakmai vezetésének, hogy sikeres működésük érdekében kérjenek szakmai útmutatást a konkurens külföldi és magyar élelmiszer-kereskedelmi láncoktól."

"Támogatóink javasolják a magyar üzletláncoknak, hogy bocsássanak ki magyar állampolgároknak szóló részvényeket, ezzel befektetési tőkét szerezve, majd új üzletek nyitásával pótolják a Tesco bezárt üzleteit. A részvénytulajdonos magyar állampolgárok bizonyosan a magyar üzletláncok vásárlói lesznek"

Pénzükkel, amit otthagynak a CBA nevű kócerájban hozzásegítik Baldauf elvtársat, hogy minden családtagjának legyen ilyen autója a nevének kezdőbetűivel a rendszámán. A legalapabb verziója is körülbelül 900 ezer dollárba (körülbelül 226 millió forint) kerül.

www.hir24.hu/Root/Share...

Magyarország jobban teljesít, hajrá fidesz!

élhetetlen 2015.01.14. 20:37:31

@koala kóla: Nem értem pontosan, sőt egyáltalán. Mit hazudoztam?

Darth_Vader 2015.01.14. 21:05:08

Védjed, és járjál is sokat abba a proli mágnes üzletbe sokat, te tetű.

Darth_Vader 2015.01.14. 21:05:52

@csak egy néző:

Megszólaltál te is, darab szar.

BiG74 Bodri 2015.01.14. 21:15:45

Ki nem szarja le a Tescot? Egy multi aki a piacról élve mindent bevet, hogy ő legyen a nyerő. Egyáltalán nem érdekel, hogy marad-e vagy sem. Egy normális gazdaságban nem érdekel.
Számomra a baj az, hogy a piacon a versenyt nem úgy szabályozzák, hogy a kisebbek is gyökeret tudjanak ereszteni tisztességes munkával, és létre tudjanak hozni egy választható alternatívát. Nem, mert az alternatívák, nem a vevőket célozzák, hanem a fidesznyik aparát pénzzel való ellátását.
Én ritkán járok a Tescoba, nem tetszik, de a CBA -ba egyáltalán nem járok, mert az szar minden téren. Van bolt, melyet azért hanyagolok, mert bár az áraik jók, a vevőkkel szarul bánik (penny). Van bolt amelyki árban és kiszolgálásban jeles (lidl), de nem találok olyan termékeket (magyar) amiket keresek. De van egyfajta egymással versengő sokszínűség, melyet a jelenlegi kurmány eléggé átgondolatlanul (mint mindent) próbál egy láthatóan erkölcstelen cél miatt átalakítani (nekem ne mondják, hogy a kisboltokat akarják támogatni).
A vasárnapi, meg esti nyitva tartásról: döntsön a bolt illetve a vevő.
Speciel nem csak a bolti dolgozók kénytelenek vasárnap is dolgozni, sőt azt kell hogy mondjam a vasárnap dolgozók nagy többsége nem bolti alkalmazott. Tehát kérem a kedves kurmányt, hogy állítsa le az ipari vállalatokat, tűzoltóságot, rendőrséget is vasárnaponként. A kedves betegek pedig minden vasánap fáradjanak át a kórházakból a legközelebbi templomba, (mondjuk lehet ott nagyobb lesz a gyógyulók aránya is) az orvosokkal és egyéb személyzettel egyetemben. Stb.stb.

csak egy néző 2015.01.14. 21:21:10

@Darth_Vader:
Mi van baromarcú, csak nem cöfikés köcsög vagy?
Vagy csak simán egy köcsög, fidióta, mert cáfolni nem sikerült

eßemfaßom meg áll 2015.01.14. 22:29:51

@Simlicske: ez egy részletekbemenő tényeken alapuló adatokkal szépen alátámasztott hozzászólás volt.

Untermensch4 2015.01.14. 22:30:41

@sankó panza: a fogyivédelem felhívása helyett azt a telefonálással megtakarított pénzt félreteszem lőszerre...

eßemfaßom meg áll 2015.01.14. 22:38:14

@élhetetlen: akkor majd vesznek fel uj kiszállítót. ha megéri nekik. de ez hogy jön a veszteséges boltok bezárásához azonkívül, hogy sehogy?

élhetetlen 2015.01.14. 23:32:26

@eßemfaßom meg áll: Úgy tűnik, itt az összefüggéseket és össze nem függéseket csak te látod át. Én csak annyit jegyeztem meg, hogy „igény van rá, már most bővíteni kéne, amin nem segít a sarc”. Azt már csak feltételezem, hogy a sarc (60 szorsos adó, éjszakai és vasárnapi bevételkiesés) nélkül több maradna fejlesztésre, és akár a veszeteséges boltjaikat is eltartották volna, de logika csak egy van, a tiéd. Értem.

a nemzet fogatlan provokátora 2015.01.15. 01:40:02

@sanyix: Rosszul tudod, rá is vonatkozik. Egyébként Csehországban két óriás hipermarketet zár be a Tesco. Gondolom azért is a Zorbán a hibás..

G. Wolf 2015.01.15. 02:37:04

bojkott cba!

ha nem lennének nyuszómuszók a magyarok már rég lángokban állna pár fidesz iroda és cba... de hát még egy rendes bojkottra se tellik, nem hogy valami komoly akcióra...

koala kóla 2015.01.15. 05:34:22

@a nemzet fogatlan provokátora: angliában 43 bótot. A teszkó évek óta közismerten szarban van, + elcsalták a központi könyvelést egy rakás bírósági ügyük van.

Nzoltan 2015.01.15. 05:59:02

Nem értem ezt a Tesco problémát. Nem a harmadik világháború zajlik. A piac nem szűnik meg, csak átalakul.

Nzoltan 2015.01.15. 06:03:30

@sanyix: A Spar és az Auchan is igazodni fog a szabályokhoz. Mar bejelentették, hogy kisüzleteket nyitnak. Olyan a Tesco-nak is van. Csak kevés.

Nzoltan 2015.01.15. 06:08:14

Egyébként röhely ez az egész hiszti. Szabályok mindenütt vannak. Ezeknek az üzleteknek nagy része Ausztriában meg sem épülhetett volna. De még Németországban sem.

Az meg egy más kérdes, hogy az ellenzéknek csak ez jut mint muníció. Annyi eszük nincs, hogy a valós problémákkal foglalkozzanak. Soha semmiben nincs konszenzus, mindenbn csak az ellenkezőjét mondják, mint a kormánypárt. Ha racionális, ha nem.

bkkzol 2015.01.15. 06:08:48

nagy csusztatas ez a fidesz miatt zar be boltokat a tesco. szerintem annyira messzirenem er el kormanyunk keze, hogy angliai, cseh es lengyel tescokat zarasson be. vagy megis?! tudtommal az usa-ban is probalkoztak, de sirva menekultek.

Nzoltan 2015.01.15. 06:10:20

@G. Wolf: Marhaság. Azėrt mert néhány aktív kommentelő pörgeti magát a napi politikán, a többség le se szarja azt. Tulajdonképpen valahol igazuk van.

nu pagagyí 2015.01.15. 07:39:19

Azt látni kell, hogy nem Tesco probléma ez sem. A maffiaállam következetes munkálkodásának eredménye, hogy megfossza az embereket a választás lehetőségétől. Egy tankönyv, egy bolt, egy templom, egy újság, egy trafik, egy nyertes. Mindent áthat a harácsolás vágya. A pénzedet csak a maffiánál költheted el.

Rudi Kató 2015.01.15. 07:44:23

Azért zárnak be hazai pályán azaz angliában több mint 40 boltjukat és a Cseheknél is tízen valahány boltot mert nálunk 2017-től kell majd bezárniuk a boltokat! Ennyire hülyének nézik az embereket, vagy ilyen sok pénzt fizetnek az ilyen undorító, hazug cikkekért?

Friss Levegő 2015.01.15. 09:06:33

A magyar Tesco azért zárja be ezt a 13 boltot, mert 2015-ben az élelmiszerlánc felügyeleti díj a Tesco esetében a nettó árbevétel 0,1%-áról 6%-ra emelkedett. Ez a Tesco esetében 0,5 milliárd Ft-ról 35 milliárd Ft-ra való növekedést jelent. Ez a 13 bolt évek óta veszteségesen üzemel, minek fizessen hát a vállalat az árbevétel után még több adót addig is, mikor 2017-ben úgyis be kellett volna zárni ezeket a boltokat.

Mérnork 2015.01.15. 09:31:27

@ZSírfeka:
"Valahogy nem szeretem a frusztrált kisstílű hatalommániás pszichikailag félrekezelteket hatalomban látni. ;) :)))"
Basszus, nincs könnyű dolgod, mer akiből választan lehetne a finesz ellen az mind ilyen. ;-)))

$pi$ 2015.01.15. 10:00:48

@Friss Levegő: "Ez a 13 bolt évek óta veszteségesen üzemel, minek fizessen hát a vállalat az árbevétel után még több adót addig is, mikor 2017-ben úgyis be kellett volna zárni ezeket a boltokat. "

Ez butaság, senki sem üzemeltet áruházakat veszteségesen évekig.

Az ok egyszerű: Te is írtad, miért fizessen?

A Tesco kreatív könyveléssel kihozta, hogy magyarországon 600 milliárd forint forgalom után nem ért el nyereséget egymás után több évben sem. Azt hiszem ez nyilvánvalóan nem igaz, nem hihetjük el, amikor a tesco azt mondja egy boltjára, hogy "veszteséges".

$pi$ 2015.01.15. 10:05:21

@nu pagagyí: "A maffiaállam következetes munkálkodásának eredménye"

Érdekes, hogy ezt mondod. Az MSZP kormány évekig rábólintott arra, hogy a tesco és a többi áruházlánc nem fizetett társasági adót, mert ügyesen kivitték a nyereséget adóparadicsomokba. Vigyorogva azt mondták, hogy "azt hittük lesz 50 milliárd nyeresgünk, de aztán úgy döntöttünk, hogy leírjuk amortizációra" meg "azt hittük lesz 80 milliárd nyereségünk, de aztán kiderült, hogy az xy országbeli anyacégnek éppen ennyit kell fizetni logóhasználatért".

Szóval az nem volt "maffiaállam", de amikor a fidesz megpróbálja mindenféle eszközökkel elérni, hogy ezek a mammutcégek is fizessenek a nyereségük után adót, akkor az már "maffia". Vicces, nem?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.01.15. 10:19:03

@nu pagagyí: Ugyanez volt a szöveg a telekommunikációs cégek különadójánál, aztán-csodák csodájára-maradt mindhárom mobilszolgáltató.
Most se hallani Lidl, Aldi vagy Spar üzletek bezárásáról..

J.László 2015.01.15. 10:21:55

Vajon a cseh üzletbezárásokról is Orbán tehet?

J.László 2015.01.15. 10:30:44

@♔batyu♔:
Ja. Vasárnap meg senki nem fog többé kajálni:)

Friss Levegő 2015.01.15. 10:33:58

@$pi$: Az élelmiszerlánc felügyeleti díjat nem a nyereség, hanem a nettó árbevétel után kell fizetni. Tehát ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy milyen kreatív könyvelést alkalmaz a Tesco a nyereség elsikálására. Amit a vásárlók (áfa nélkül) a kasszákban hagynak, annak a 6%-át kell kifizetni élelmiszerlánc felügyeleti díj címén.
És attól, hogy összességében a Tesco mint cég nyereséges, miért ne lehetne a 220 áruháza között 13 olyan, ami veszteséges?

ZSírfeka 2015.01.15. 10:40:05

@Mérnork:
Bizony, nem szeretnék egy Mesterházyt látni kormányfőnek. Egy szóval nem mondtam, hogy az ellenzék nem bír e tulajdonságokkal. Ám hogy kevesebbet lopnának, abban biztos vagyok.
"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik", mondta volt Churchill. Nézd meg ezt a kormányt...
Egy remek példa a Ferihegyi reptér átnevezése. Miután a nyelvészek, szakemberek kijelentették, hogy semmi sem indokolja az átnevezést, kirúgták ezeket az embereket, s átnevezték a repteret. Kb. ennyit is érnek, ennél pitiátnerebb, kisstílűbb dolgot ilyen szinten nem sokat látni. Normális ember meghúzza a vállát, nem lesz akkor átnevezve, kész, huszadrangú dolog. Soha nem lesznek államférfiak, pedig a lehetőség rá a kezükben volt.

eßemfaßom meg áll 2015.01.15. 11:28:08

@ZSírfeka: "Ám hogy kevesebbet lopnának, abban biztos vagyok. "

A hit helye a templom. Miért hiszed, hogy egy kihezett mszp klientura kevesebbet lopna mint amikor még nem volt kiéhezve?

eßemfaßom meg áll 2015.01.15. 11:31:02

@Friss Levegő: Pont ez lényege a bevétel utáni adónak, hogy ne lehessen eltrükközni ügyes könyveléssel veszteségesre a céget. Ha meg valóban veszteséges akkor nem csinálja tovább mert nincs olyan valós kereskedő aki a veszteségből megél.

eßemfaßom meg áll 2015.01.15. 11:33:16

@élhetetlen: legjobb lenne ha semmi adót nem fizetnének és még gazdag állami támogatást is kapnának és akkor annyi pénz jutna fejlesztésre, hogy minden neked kiszállított kenyér mellé járhatna egy szöke nagymellűvel megcsináltatott BJ is grátisz

És ehelyett a rohadék fidesz adót fizettet. A szemetek.

ZSírfeka 2015.01.15. 11:40:17

@eßemfaßom meg áll:
Miért hiszem? Elég az emútnyócévet az emútnégyévvel összehasonlítani. Fele annyi idő alatt vagy 5x annyit loptak, ha kellett, törvényt alkotva, hogy legalizáljak a lopást.
Azonkívül, a valós életben vállalkozom. A saját bőrömön tapasztalom, hogy míg a baloldal volt hatalmon, a lopott pénzből csurrant-cseppent mindenhova, a kisemberek szintjére is. Míg a jelenleg hatalmon levők a sokkal több lopott pénzt kizárólag a holdudvarnak osztják szét. ( Tegyél le 2 milliárdot a századvégnek néhány kamu papírért, s csalhatsz áfát 20 milliárdért, ugye.)
Amúgy pedig, jól mondod. Ezért nem is hiszem, hanem tudom, hogy ezeknél a frusztrált harácsolóknál csak kevesebbet lopna bárki is, aki hatalomra kerülne.

eßemfaßom meg áll 2015.01.15. 11:47:16

@ZSírfeka: "Fele annyi idő alatt vagy 5x annyit loptak"

ezt nyilván tudod konkrét adatokkal igazolni, nem csak egy elképzelés az indexcimlapos cikkek alapján.

ZSírfeka 2015.01.15. 12:03:59

@eßemfaßom meg áll:
Ezt nyilván látom, tapasztalom, mert nem a fotelban ülök, s nem statisztikákat böngészek, hogy bizonygassam, mennyivel lett rosszabb az élet. Lehet, hogy csak 4x annyit loptak fele idő alatt. De visszaemlékezve, a Tocsik ügy 800 milliója piti kis besurranás az általam említett "2 milliárdot kiveszünk, a hiányzó 20 milliárdnyi áfa meg nem érdekes, az úgyis közpénz" című, egy a sok közül való lenyúláshoz képest.
Kb. ennyi. De ha ugyanannyit is loptak volna, mint a baloldal, akkor is fele annyi idő alatt tették. Sajnos, ennél sokkal gátlástalanabbak, hadd ne soroljam a kaszinótörvénytől a trafikmutyiig az összes törvénybe iktatott módszeres rablásaikat.

élhetetlen 2015.01.15. 12:11:26

@eßemfaßom meg áll: Egyre jobb vagy. Az fel sem merül benned, hogy az is lehetne, hogy minden kisker egyformán fizesse a forgalma után a pl. a termékfelügyeleti díjat? Miért 0,1 % egyiknek és 6 % a másiknak? Csak úgy kérdezem, mi lenne, ha az adóztatások, bezáratások, kedvezmények, támogatások, különadók stb. valami egységes elbírálás alá esnének? Mert ez azért messze van az általad felvetett dologtól. Miközben pl. : 444.hu/2014/07/31/figyelo-andy-vajna-7-milliard-forintot-kapott-ajandekba-a-kormanytol/
De ógy egyébként hasraütésre osztogat városoknak, stadionokra, akármire, mint a hülye nagybácsi, ha jókedvében szóltak hozzá. Szerinted ez normális?

eßemfaßom meg áll 2015.01.15. 12:39:52

@ZSírfeka: ja hogy "látod és tapasztalod"

A Hold pedig egy lapos világító tányér az égen esténként, hiszen látszik, hogy az.

eßemfaßom meg áll 2015.01.15. 12:59:22

@élhetetlen: Ez már csak úgy szokott lenni, hogy aki hatalmon van az osztja a pénzt és úgy hogy az járjon jól aki neki tetszik. Ahogy a híres demokrata miiszter Lampert M. is megmondta.

eßemfaßom meg áll 2015.01.15. 13:11:07

Na további kellemes teszkósiaratóba oltott orbánozást

ZSírfeka 2015.01.15. 14:05:32

@eßemfaßom meg áll:Tovább megyek nálad:
A fidesz a lehető legjobb választás Magyarországnak.
:))))))))
Kezd a lufi ereszteni...

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2015.01.15. 15:33:03

Oszt kettővel az összes hozzászólást. 25 éve, amikor betelepültek a haszongazdaságos üzletláncok, ők is azt hitték, amit mi. Ennyi év alatt a bérünk eléri az osztrák szintet és mi is kedves haszontermelő vevők leszünk. na ez .... nem jött be. A hitelből felépített csudafejőgépek csak vegetálnak, a kormány hülye döntése nekik ügyviteli manna volt az égből. Ezzel etetik majd: A magyar kormány tett minket tönkre:) Üdv! a kedves hitelezőiket és részvét(részvény) tulajdonosaikat

$pi$ 2015.01.15. 17:15:22

@Friss Levegő: "Az élelmiszerlánc felügyeleti díjat nem a nyereség, hanem a nettó árbevétel után kell fizetni. Tehát ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy milyen kreatív könyvelést alkalmaz a Tesco a nyereség elsikálására. Amit a vásárlók (áfa nélkül) a kasszákban hagynak, annak a 6%-át kell kifizetni élelmiszerlánc felügyeleti díj címén."

Igen, tehát rájöttél miért csinálták ezt a 6%-os díjat. Mert a kisboltokat meg tudták adóztatni a nyereségük után, a nagyok meg kikerülték, azokat csak így tudták megadóztatni.

"És attól, hogy összességében a Tesco mint cég nyereséges, miért ne lehetne a 220 áruháza között 13 olyan, ami veszteséges? "

Lehet, miért ne lehetne? Én nem mondtam, hogy ezek nem voltak veszteségesek, én csak azt mondtam, hogy a tecsónak nem hiszek bármit mond.
süti beállítások módosítása