Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Bejgli mámoros bullshit a karácsony. Rokonok power!

2014. december 26. - Szarvas Norbert

bejgli-kifztk-2010.jpgHát szevasztok és Békésnek ugyan nem mondható, de Boldog Karácsonyt és Sikerekben (mekkora álszenteskedés ezt kívánni) Gazdag szuper újévet kívánok nektek. Tegnap este elkezdtem egy nagyon elmélyült cikket írni az életünket összekötő pontokról, életünk politikailag független vezérfonaláról. Aztán abbahagytam, gondolván, hogy mjad pár nap múlva rátok sózom úgyis. Helyette egy baromi aktuális, álszenteskedéstől mentes cikket fogok leközölni valódi emberekről, valódi érzésekről. Csokimázmentességet készítsük elő, csücsike és induljon a buli, amitől sokaknak kifog akadni a barométer. Forogni is fognak a kommentek, mint szélkakas a háztetőn, hiszen nem nagyon van hozzászokva ez a nemzet, hogy valaki valódi dolgokról mondja el, amit gondol, anélkül, hogy körbenyalna mindenkit. Na gyerünk!

A legtöbb ember hihetetlenül be van feszülve a karácsonytól. Nem véletlen az év ezen időszakában megsokszorozódott öngyilkosságok és depressziós tömegek száma sem. Egy ünnep, amit papíron mindenkinek élveznie kellene, viszont titkon minden a túlélésre játszik! Nem mondom, hogy ez az ünnep a legszarabb, hiszen a legjobb, tele csodával, gyerekkel és szeretettel. De mint mindennek, ennek is megvan a kúrva sötét oldala, amit a hátunk közepére sem kívánunk. Hogy ez a dolog a rokonokban manifesztálódna? Hát nem hiszem, de sokan állítják.

A modern kapitalizmusnak köszönhetően a gépezet már szeptember környékén bedarál mindenkit, hiszen a karácsonyt összekötötték a kötelező ajándékozással és a bejglivel. A másodikkal túl sok problémám nincs is, az első pedig nemzetgazdaság építő mívoltából eredően kontent királyság. De azért a közgaz szemüveget levéve baromi szarul esik, hogy szinte rákényszerítenek az ajándék vásárlásra, az ajándékok nagyságához viszonyított csoportos farokméregetésre és valami abszurd megtakarítás gyilkolászásra. Amit a sikerekben gazdag újévben összespóroltál, azt el akarják tőled venni, és te ezt hagyod. A legtöbb, amit jelenleg tehetsz, hogy imádkozol a hasonló mértékű ajándékért, ami ráadásul valamilyen hasznossági funkciót is betölt. Ugyanis mára már a giccsparádé olyan méreteket öltött, amit ép eszű ember nem tolerál, nem tud tolerálni. Csak szerintem túlzás egy kis doboz hercegnős legoért kiadni 8-10 ezer forintot? És ez még egy hasznos és állandó ajándék. Ennél sokkal dúrvább szezonális baromságok szoktak napvilágot látni.

Szóval az ember a lelke mélyén tudja, hogy kúrva nagy hülyeséget fog csinálni ajándékvásárlás címszóval, minden pénzét elkölti és emiatt vigaszul a tökéletesség látszatába akar menekülni. Tegye fel a kezét, aki még nem élt át egy olyan családi perpatvart, ahol többnyire a hazai pályán játszó asszony nem borult volna ki, mert a villa 30 fok helyett 45 fokos szögállást vesz fel? Milyen karácsony az olyan, ahol semmi sem tökéletes, és a maga tökéletlenségében a család a körülmények vegzálása helyett csak röhög és parodizál? Persze a parodizálás hallomások szerint mindenhol jellemző, de nem mint természetes sztori, hanem mint a feszöltség tetőfokát áthágó alternatív funkciója a diliháznak és robbanásnak. 

Figyelem az embereket, sőt a sajátjaimat is és kénytelen-képtelen tapasztalom a bejgli mámoros karácsonyi bullshitet, amiben az önámításos és pudingmázos körbenyalogatás tetőfokára hág. Pedig annyira egyszerű lenne a karácsony! A karácsony a szereteről szól, a megemlékezésről és a békéről. Lehetőség szerint a legszélesebb családi kört bevonva és nem önállóan, mindenkit kizárva kellene eltölteni ezt az ünnepet. Hiszen a privát bulikra ott vannak a szürke hétköznapok. A karácsonytól nem álszent megbocsájtásokat és jópofizásokat kellene várnia és adnia senkinek, hanem egy alkalmat látni, ahol a konfliktusok ellenére az emberek megmutathatják egymásnak, hogy valójában mennyire fontosak egymásnak minden hibájukkal együtt. 

És sose felejtsétek el, hogy ne pénzel próbáljatok meg szeretet vásárolni! Szeretetet csak szeretettel lehet kiváltani! Ez a titok és ez nemzetgazdasági szempontból kimutathatatlan!

Amíg ezt mindenki felfogja addig is kitartás, puszi a hasatokra és sok bejglit kívánok! Uraim, Önöknek pedig tengernyi türelmet a túlpörgött asszonyokhoz!

 

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr587012183

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cionista szórólap gúnyolódik Jézus születésén 2014.12.27. 13:26:14

A muszlimok elvágnák a torkát annak, aki vallásalapító prófétájuk, és annak édesanyja kárára eresztene meg egy hasonló poént. A zsidók meg két hétig hörögnének kártérítésért, ha velük szórakozna hasonló stílusban egy magyar valamelyik vallási ünnepük e...

Trackback: Szűz Máriának joga lett volna elvetetni a magzat Jézust! 2014.12.27. 13:24:02

Üvöltöző pucér nő balhézott a betlehemi jászol mellett a Vatikán főterén. Íme az emberfia, és íme az emberi mivoltából kivetkőzött liberális aktivista nőstény - írhatnánk a pápa Urbi et Orbi áldását ellenpontozni kívánó akcióról a Szent Péter téren dec...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na4 2014.12.27. 09:43:42

Teljesen így van, ilyenkor alig várom, hogy végetérjen az örület, és visszatérjen az élet a normális kerékvágásba. Kitartás emberek.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2014.12.27. 10:09:23

Hú de üres egy cikk volt ez. Saját érdekedből szedesd le a címlapról - de valami azonnal!

zsába 2014.12.27. 10:35:13

Igazad van, városjáró. Borzalmasan semmitmondó a cikk, sőt tele van helyesírási hibával...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.27. 11:20:09

Mindenki olyan karácsonyt él át, amilyet megérdemel.

dunántúli gyerek 2014.12.27. 11:33:27

nem a karácsony a hibás hogy tele vagytok feszkóval

hanem a bün

szabaduljatok meg a büntől, a bün zsoldja a halál

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.27. 11:49:00

@na4:
@városjáró:

"Hú de üres egy cikk volt ez. "

Tévedsz. Eze gy gyengécske, de rafinált cikk volt.

Jól mutatja az új világrend tudatos támogatóinak a törekvéseit. Kiüresíteni a karácsony eredeti üzenetét. Nyűggé tenni a várakozást, pokollá tenni az ünneplést.

Egykor az advent a ráhangolódás, a megpihenés, az elmélyülés időszaka volt. Ma ez az időszak az egyre fokozódó konzumdióta tömeghisztéria időszaka.

Egykor a szenteste Jézus megszületésének az öröméről szólt. Ma ez a nap teli van oda nem illő barbár, a szenteket megalázó, sőt egyenesen emberáldozatra utaló szimbólumokkal.

Egykor a böjtös étkezés után szentmisére mentek az emberek, majd örömmel, békességben tértek haza. Ma már napokkal az ünnep előtt elkezdik idegbeteg módon degeszre enni magukat, EGYMÁSNAK vesznek felesleges, drága "ajándékokat", kényszeredetten eljátsszák, hogy szívből örülnek egymásnak, valójában a pokolra kívánják egymást, majd "kajakómában" bedőlnek az ágyba.

Majd ennek az új világrend-béli őrületnek a végén megjelennek az efféle visszacsatoló, MEGERŐSÍTŐ írások arról, hogy a karácsony valójában egy felesleges, szar dolog.

dunántúli gyerek 2014.12.27. 11:55:10

@polyvinyl: krisztusgyilkosoké halivúd

ezér van

a templomból ki kell verni a vámszedőket időnkint - SOÁ

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2014.12.27. 14:32:49

@polyvinyl: A témafelvetés nagyon jó. És valóban megérne egy jól megírt cikket. De nem ilyet - ez csalódás.

na4 2014.12.28. 10:11:04

@polyvinyl: Nos ahhoz, hogy hívő legyél, és szeretet legyen a lelkedben és a szívedben, ahhoz nem kell ez a sok hókuszpókusz.
süti beállítások módosítása