Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Ki fognak téged tiltani az USA-ból!

2014. november 11. - Szarvas Norbert

obama-sanctions.gifJátszunk el a gondolattal, mi történne veled ha a holnapi naptól az USA kitiltana téged a területéről, megakadályozná további amerikai látogatásaidat? Rosszul esne? Hát baromira! Nem értenéd? Hogy a picsába ne értenéd az okát? Valószínűleg pontosan eszedbe ötlene a sztori, aminek nyomán ez az egész megtörtént. És mi van, ha bűzlik a sztori és gyakorlatilag egy lejárató kampányról van szó? Ebben az esetben valószínűleg felháborodnál, megijednél és azon nyomban szövetségesek után néznél...

A szövetségeseidet (akikre számíthatsz valamilyen okból kifolyólag) valószínűleg azon nyomban értesítenéd egy személyes találkozó keretében. Levelet vagy emailt azért nem írnál,telefonon azért nem beszélnél, mert félnél, hogy a CIA vagy egyéb szervezet megfigyeli (hangsúlyozom, nem tudod miért tiltottak ki, esetleg le akarnak járatni, magyarul megtámadtak téged és a hírneved) a reakcióidat. Aminek pedig nyoma marad, az később felhasználható ellened egy következő honfoglalósdinál, esetleg politikai karrieredre kapnál támadási felületet.

Tehát első döbbenetedből felocsúdva ártatlan bárányként rohansz a legbefolyásosabb belső köreidhez (leánykori nevükön az Orbán, a Rogán, a Varga), hogy segítsenek neked kideríteni az ügyet illetve védjenek meg, adjanak tiszta fejjel tanácsot, hiszen te az emberi természet jellegéből adódóan képtelen vagy tiszta fejjel gondolkodni.De mivel ártatlannak érzed magad ezért közszereplőként gyorsan bevonod a nyílvánosságot is, próbálod tisztázni a neved és kérdőre vonod hivatalos utakon (bírósági út) azt, aki el akarja lehetetleníteni a neved.

Hosszú harc venné kezdetét, de ösztönösen küzdesz a vádak ellen, meg akarod mutatni a saját igazadat és megpróbálod a lehető legjobban bebiztosítani magadat. Valószínűleg komoly pozícióval és kapcsolatrendszerrel a hátad mögött így reagálnál, ha téged pöccintett volna ki az USA ok nélkül az országából.

Így volt? Nem így volt?

Szerintem kezded észrevenni, hogy ez egy megtörtént esemény valóságtartalmat mellőző hű átirata a közelmúltból, amit majd Bruce Willis szereplésével baromi jól meg lehet filmesíteni Vajna bácsi államilag támogatott pénztárcáján keresztül. Vida Ildikóról van szó, akinek az ügye nem úgy zajlik, ahogyan az a nagykönyvben megvagyon írva.

Jött egy névtelen hivatalos lista, megszellőztették Vidát is (NAV elnök), akinek két héttel a sztori után jutott eszébe bevallani saját érintettségét, majd elutazott a picsába, elérhetetlenné vált, a Magyar Postán alibizett egyet, majd tinédzser aktivistákat megszégyenítő naivitással jelentkezett apportra az USA nagykövetségénél. Na bumm a fejbe! Mindeközben vezető kormánypárti politikusaink (az Orbán, a Rogán, a Varga, a Szijjártó) csodálkoztak, mint Rubint Réka a mozgólépcsőre. Állami milliárdokból pörgetett magyar titkosszolgálat és terrorelhárító központ együttes kraftja látszólag kevés volt az érintettek elmondása szerint ahhoz, hogy azon nyomban kiderítsék az érintettek személyét. Az meg kit érdekel, hogy már egy közepes méretű áruházlánc is rendelkezik azzal az információs hálózattal, amivel Magyarország bármely pontján bárkit képesek falhoz állítani egy hitelkártyával? Nyílván hihető, hogy senki nem tudott semmit hetek óta.

Aztán levették a szájkosarat Simon László ötdanos Jedi mester szájkaratésról, aki szerint a Szijjártóék valóban nem tudtak róla, de a Vida sem hazudik (hiszen jófej csaj), aki szerint tájékoztatta az érintetteket időben. Azért gyorsan pattintsuk az igazsághoz Vida CIA-t megtévesztő macskaügyességét, ahogyan elmondása szerint nem a további állami milliókból fenntartott belső levelezési rendszeren, vagy az ingyen kapott telefonhálozaton keresztül, esetleg a kávészünetben a menzán csövelő párttársaknak pacekba mondottt tényeken keresztül akart tájékoztatni, hanem a Magyar Postán bmeg! Megy ám az alibi ezerrel.

Ehhez képest az elmúlt évtizedben megszokott (és a Paks- Fradin reprezentált) magyar alibi tikitaka egy szűz kisfiú első próbálkozásának tűnik alibizés tekintetében! Hát a magyar balsors már megint támad, hiszen egy stratégiailag kulcsfontosságú nemzetbiztonságot fenyegető hivatalos értesítésnek sikerült elvesznie az érintettek szerint a Postán:) Bitch please! Persze a pozíciókat nem intelligencia alapján osztogatják, hiszen akkor pontosan tudnák, hogy az MPK (Magyar Posta logisztikai Központja) Európa egyik legmodernebb és legstabilabban üzemelő története. Egy ilyen helyen pedig a normális esetben ajánlottan és tértivevényesen feladott levél eltünési rátája a lehetetlen tartományon is túl helyezkedik el! Azért jót röhögtem a sztorin egy olyan korban, ahol minden faszságról küldött levél megérkezik a címzethez, de egy ilyen fontos levél nem.

Ébredjünk fel srácot, szép volt, humoros is volt ez a Vida, de most már beszéljünk komolyan. Az érintett politikusok hamarabb tudták a kitiltásokat, mint a sajtó. Viszont annyira kínos sztori volt, amit első körben lehetetlen lett volna értelmesen kivédeni, ezért az összezavaró taktikát választották. Vidára terelik a figyelmet, aki a nagykönyv szerint hibát hibára halmoz. Ezzel pedig valószínűleg sokkal kínosabb kitiltott embereket fog megmenteni. Az USA Vízum ügyben a Vida a balek, aki mindent visz. Mi meg rajta hőbörgünk és nem azt keressük, hogy ki a másik legalább 7 érintett, akik közül állítólag található miniszter is... Na az már tényleg ciki lenne.

Én nem tudom eldönteni, hogy a politikai csatározások közepette ez a sztori igaz vagy sem, az USA támad a demokrácia érdekében, vagy Orbánék kérésére folytat elterelést más fontos dolgokról.  Annyi látható, hogy az érintetteknek az a jó, ha megy a maszatolás, a konrkétumok nélküli vádaskodás egy balekkal (Vida), aki inkább mesterkélten, mint ösztönösen viselkedik ennyire hülyén.

 

 

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr546886485

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2014.11.11. 15:47:38

Tesztelje! 10 gyakori helyzetről olvashat lentebb. Elítéli mind a 10 helyzetet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hog...

Trackback: Mit kell tenned, hogy kitiltsanak az Egyesült Államokból? 2014.11.11. 15:45:43

            Valójában semmit. Elég, ha nem tetszik valamelyik hivatalnoknak a fizimiskád. Ha túl kövér vagy. Ha túl sovány. Ha túl alacsony. Ha túl magas. Ha túl fehér. Ha túl fekete. Ha túl sárga. Az USA szemében a nem amerikai állampolgárságú ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.11. 15:36:17

"Persze a pozíciókat nem intelligencia alapján osztogatják, hiszen akkor pontosan tudnák, hogy az MPK (Magyar Posta logisztikai Központja) Európa egyik legmodernebb és legstabilabban üzemelő története. Egy ilyen helyen pedig a normális esetben ajánlottan és tértivevényesen feladott levél eltünési rátája a lehetetlen tartományon is túl helyezkedik el!"

Ezen vagy 5 perce sírva röhögök. :D:D

Netuddki. 2014.11.11. 15:45:25

Szánalmas amit az orbán rezsim ez ügyben csinál. Közben az orbán Azerbajdzsánban van diktátori továbbképzésen.
Közben nem, nem felejtettük el a többi alamuszi, sunnyogó kitiltottat se. De ez is az orbán sara lesz. Az ildikóval kapcsolatban a kérdés már nem az, hogy miért tiltották ki. 3-at lehet amúgy találgatni. A nagy kérdés, hogy ki volt az a balfasz aki EZT a nőt kinevezte a NAV élére?

Manarola (törölt) 2014.11.11. 15:47:40

Nem védeni akarok senkit, és tudom, hogy a postai levél, csak egy hatalmas kamu, de volt már olyan, hogy kértem OLK-s zöld műanyag postaládákat, és 2 db 1 hónapnál régebbi levél feküdt az aljukban.

Netuddki. 2014.11.11. 15:48:46

Mellesleg kezdem már elhinni, hogy EZ a nő tényleg nem tudja mi folyik a NAV-ban. Abban a NAV-ban amelyiknek ő lenne az igazgatója, vagy mi.

De nem bántani akarom, nem tehet róla, hogy olyan amilyen. Mint az előbb is említettem a felelőst azok között kell keresni akik kinevezték a posztra.

Netuddki. 2014.11.11. 15:51:02

@Manarola: Nyehehe! Tértivevényes levelet nem postaládába szoktak dobni. Meg hát BIZONYÍTÉK(hehe!) is van róla, hogy fel lett az a levél valamikor adva...

oszt jónapot 2014.11.11. 15:55:07

Nyilván, én is postai levelet szoktam küldeni a főnökömnek céges ügyekben.

Dr Gregory House 2014.11.11. 15:56:41

Vida Ildikó levelező tagozaton tanult angolul.

ex-dr. vuk 2014.11.11. 15:58:39

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: o kirakatember. gondolom ugy ment a kinevezes, hogy "ne aggodj ildikem, majd mondjuk ugyis, hogy mit kell csinalni" .. hat most latszik milyen az, amikor nem mondjak neki, vagy osszevissza beszelnek hozza :D

Tudományos libsizmus 2014.11.11. 16:09:07

Badfriend észak-koreai kém.

vénkujon 2014.11.11. 16:29:53

@Tudományos libsizmus: te meg a felcsúti stadion csíkhúzója :D

Sir Galahad 2014.11.11. 17:16:02

Bocsánat, de valaki mondja már meg nekem, hogy Ildikó miért nem kapott semmilyen infót Badfriend úrtól, ha egyszer megígérte, hogy az érintetteket igény esetén tájékoztatja? Természetesen könnyen el tudom képzelni, hogy a NAV-elnök tényleg sáros, de ez a magatartás ugyanennyire tisztességtelen.

csak egy néző 2014.11.11. 17:22:45

Nem saját, de qrva jó.
"Vida: Te mit jelent magyarul, hogy I dont know?
Császár A.: Nem tudom."

s 2014.11.11. 18:15:54

@Manarola: Az volt a vidaildié! Megtaláltad, te kis geci, megy a tek, és kiveri belőled a szart is. :-D

Tudományos libsizmus 2014.11.11. 20:17:34

@Tudományos Iibsizmus:
Mondtam már, hogy ne nekem írj, hülyegyerek. Erre sem képeztek ki a pártközpontban?

Szelid sunmalac 2014.11.11. 20:18:34

@Sir Galahad: Mar ne is haragudj, de te KOMOLYAN elhiszed, hogy nem kapott semmilyen infot? Senki? Es senki nem is tudja kideriteni? Semmilyen csatornan? Te ezt most TENYLEG elhiszed? Mert akkor te egy uj faj vagy.

Sir Galahad 2014.11.11. 20:42:03

@Szelid sunmalac: Nézd, ha hazudott volna, Badfriend nyilván azonnal cáfolta volna, hogy nem adott Vidának infót. Ilyen pedig nem történt. Az, hogy másoknak van e valamilyen, hiteles vagy nem hiteles információja, az más kérdés - én azt próbáltam megértetni, hogy az amerikai fél nem viselkedik becsületesen, ami szerintem nem lényegtelen tényező a történetben.

DezInf 2014.11.11. 21:12:40

@Sir Galahad:

444.hu/2014/11/11/igy-ertik-totalisan-felre-az-amerikai-politikat-a-fidesz-kornyeken/

Horváth György • 5 órája
Az USA eljárása szakszerű részletességgel tengerentúli honfitársunk, Bognár Gyula jóvoltából:

"A Fidesz kormány csak a kitiltásról beszél, holott nem ez a lényege az
Elnöki Proklamáció 7750-nek. A kitiltáshoz az a megállapított tény kell,
hogy a korrupciót kezdeményezőt az országában nem lehet bíróságra
vinni, nincs nyomozás, nincs feljelentés, nincs jogorvoslat, vagy, ha
van is valami, a kormány befolyásolhatja a bíróságokat és az Alkotmány
nem nyújt védelmet. Elnöki Proklamáció 7750 csak a Secretary of the
State, (Külügyminiszter) John Kerry aláírasával és az Elnök, Obama
jóváhagyásával alkalmazható. Természetesen ehhez a bizonyítékoknak
minden kétséget kizárónak kell lenni, amit a CIA és egyéb szervezetek
gondosan összegyűjtenek, sokszor évek szorgos munkájával.

Tehát tény, hogy az illető ország nem jogállam az is ebből ered, hogy
nem lehet demokrácia. Az USA kezdeményezte, hogy a Demokráciák
Közösségéből (106 ország van, Varsó a székhely) zárják ki
Magyarországot. Ez kötelezné az EU-t, hogy tegyen lépéseket, mivel egyik
tagországa nem tartozik a demokrata államok közé, márpedig a demokrácia
az EU tagság egyik követelménye.Az Elnöki Proklamáció 7750 nem ír elő
sem vád beadvány kezdeményezését, sem eljárás kérését az adott országban
és kizárólag az USA és a magánszemély viszonyát jelenti. A
bizonyítékokat csak a kitiltott személyeknek szabad megmutatni, de nem
kötelező, törvényeink tiltják, hogy azokat bárki másnak feltárjuk. A
kitiltás az E.P. használata esetén végleges és nem fellebbezhető. Azok,
akik diplomata útlevéllel, kormány megbízásával utaznak, azok a kitiltás
ellenére is beléphetnek, mint hivatalos közeg az USA-ba.

E.P. #7750: www.gpo.gov/fdsys/pkg/FR-2004-01-14/pdf/04-957.pdf

TEGYE FEL MÁR VALAKI A MAGYAR NAPILAPOKBAN ÉS ADJON RÁ HITELES
FORDÍTÁST! NE LEGYENEK MÁR ENNYIRE KÖZÖNYÖSEK, TELJESEN TÁJÉKOZATLANOK A
MAGYAR EMBEREK!

Bonusz: http://2010-2014.kormany.hu/hu/kulugyminiszterium/hirek/magyarorszag-reszt-vesz-a-demokraciak-kozossege-kormanyzotanacsanak-munkajaban"

Olvasd el a 7750-est, abban benne van minden.
Jófijjjú meg szivattya a kormányt. Mert a kormány balfasz, egy angolul tudó amerikát ismerő diplomatájuk sincs.

Az amcsik a 7750 alapján teszik a dolgukat. Ennyi.
Orbánék meg mellébeszélnek.

dont be such a jew 2014.11.11. 22:02:28

Vida mitől balek? Sosem fog lemondani.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.11. 22:39:57

"állítólag található miniszter is"
Én olyat hallottam, hogy Orbánt tiltották ki.
Amerika, segíts!

BelAmi 2014.11.11. 23:08:12

@Blogger Géza: "Ez egy szimpla nyomásgyakorlás cseh mintára."
A cseh miniszterelnök korrupciós botrányai és zavaros nőügyei miatt volt kénytelen lemondani!
A Magyar Nemzetre, mint autentikus forrásra hivatkozni pedig kész röhely.

Szúnyog 2014.11.11. 23:16:17

@DezInf: Az amcsik saját politikájuk szerint mondják, amit mondanak, Ne beszélj mellé!

BelAmi 2014.11.11. 23:22:34

@Sir Galahad: Látom, következetesen "Badfriend"- nek nevezed az USA jelenleg nagyköveti funkciót betöltő ügyvívőjét, ami szerintem bunkóság. Ennél nagyobb bunkóságot csak Vida " tolmácsot kérek" Ildikó követett el azzal, hogy magasrangú magyar kormánytisztviselőként,szándékosan megsértve minden alapvető diplomáciai szabályt, a Hír TV stábjával felvértezve, a Fidesz ügyvédjével együtt szószoros értelemben lerohanta GOODfriendet(!), hogy kérdőre vonja őt. Szégyen!!!

Sir Galahad 2014.11.12. 07:49:40

@BelAmi: Szép barátom, hallottad már azt a kifejezést, hogy szóvicc? Légy egy kicsit kevésbé görcsös, ha ajánlhatom.

Sir Galahad 2014.11.12. 07:53:21

@DezInf: "A bizonyítékokat csak a kitiltott személyeknek szabad megmutatni" - no hát ez az egyik probléma a sztoriban: Vida odament, kérte, hogy mutassák meg neki, és nem tudtak mutatni neki semmit. Innentől az egész, egyébként véleménycímkékkel és gumifogalmakkal teli okfejtésednek lőttek, ráadásul az is kiderült, hogy Amerika nem játszik tiszta lapokkal.

Szabványok 2014.11.12. 08:27:00

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: "Közben Orbán Azerbajdzsánban van diktátori továbbképzésen." Le vagy maradva! Már itt van a baltás gyilkos szabadon engedője és baráti megbeszéléseket folytatnak.

Szabványok 2014.11.12. 08:29:30

@Sir Galahad: Honnan tudod, hogy mit kért és mit mutattak neki?
Vidától? Nem hiszek neki.
Az ügyvédtől? Ki hisz egy ügyvédnek?
Goldfriendtől? Annak meg Te nem hiszel.

Szabványok 2014.11.12. 08:34:43

@BelAmi: Annyira égő volt látni, amint a vidám, kiegyensúlyozott, kulturált Goodfriend ruganyos léptekkel sétál, majd az a szerencsétlen nő ott csinál magából hülyét az országunk nevében. Szégyen. Mennyit kell országimázsra költeni, hogy ennek a kétperces videónak a megsemmisítő erejét kompenzálja? Elképzelem, hogy megnézi ezt a videót egy belga és mi lesz a véleménye országunkról, ahol így viselkedik a adóhatóság feje és még a pozíciójában van.

Netuddki. 2014.11.12. 08:35:41

@Szabványok: Ja, lqrtam. A tanfolyam itt van, és baltásék jöttek nem az orbán ment.

Netuddki. 2014.11.12. 08:38:13

@Szabványok: Szerintem a mémek azt mutatják, hogy az ország nagyon is tisztában van az ildikó észbeli képességeivel. Még szerencse, hogy az amcsik is használják az internetet.
A szégyen persze ettől még mindannyiunké. Az, hogy hogyan lehetett egy ilyen nőt egy ilyen felelős pozícióba rakni??????

Ali Lali 2014.11.12. 09:59:22

Meggyőződésem, hogy szívatják Orbánékat, és jól csinálják! Az amcsi ügyvivő pedig mint karrierdiplomata profi, a bolondját járatja velük./Már ott tartanak, hogy pl. nagykövetet követelnek, amikor tudniuk kéne, hogy a küldő állam szuverén jogköre hogy kit küld, meg egyébként is egy profi diplomata jobb tárgyaló mint egy politikai kinevezett nagykövet. Na ha megjönne a nagykövet megnézhetnék magukat! Dehát ezek vagy ennyire hülyék, vagy minket néznek annak!

Ali Lali 2014.11.12. 10:11:29

Ui: Szerintem pl egy nagykövet szóba sem állt volna Vidával hasonló helyzetben, mert hogy jön egy ismeretlen nő ahhoz hogy az utcán háborgassa. Csak M.o-n képzelheti magát istennek egy olyan kaliberü személy mint Vida I akit az utcán is illik megismerni!

2014.11.12. 10:45:08

@Sir Galahad: Ezt csak onnan tudjuk, hogy a Vida Ildi mondta....Egyéb kérdés?

2014.11.12. 10:46:03

@Ali Lali: Szerintem, ha odamennék a Vida Ildihez a NAV székház előtt, hogy ugyan, mondja már meg.... elvinne a TEK.

2014.11.12. 10:49:26

@Sir Galahad: Bizony! Ezek a mocok uszákok miféle liberálisz demokrácia már ez? Nem hagyják az ember lányát nyugodtan korrumpálni. vagy zsarolni.

Sir Galahad 2014.11.12. 10:50:12

@Könnyen elkaptuk, uram!: ... meg onnan, hogy ha Vida hazudott volna, az ügyvivő azonnal cáfolta volna, mert ez az állítás az ő szavahihetőségét kérdőjelezi meg. De nem cáfolta...

csak egy néző 2014.11.12. 10:50:14

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Jelen állás szerint kis hazánkban nem létezik olyan élőlény, aki Vida (madörtájger) NAVasszony irodájába betudna jutni. Bejelentkezni hozzá ugyan olyan felesleges, mint neki vizumkérelmet beadni az amcsikhoz. Mint a példa is mutatja, hogy egy BKK ellenőrnek kinéző kinéző lepusztult nőszemély is képes bejutni az USA követségére, de biza a NAV irodaházába ugyan még a CIA ügynökeinek sem sikerülne.
Mondandóm igazolására íme a NAVasszony levele.

"Tisztelt Szél Bernadett Képviselő Asszony!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalt érintő ügyekben 2010-ben történt kinevezésem óta egyetlen alkalommal sem fogadtam sem politikust, sem adózót vagy képviselőjét. Ugyanakkor a politikusoknak, parlamenti képviselőknek lehetőségük van a Hivatalt érintő ügyekben tájékozódni, dr, Varga Árpád külső kapcsolatokért felelős elnökhelyettes – miként eddig, ezután is – készségesen áll a politikusok, parlamenti képviselők rendelkezésére.

Ezen a gyakorlaton a továbbiakban sem kívánok változtatni, ezért – kérem – a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt érintő kérdésével vagy problémájával forduljon dr. Varga Árpád külső kapcsolatokért felelős elnökhelyetteshez, aki időpont egyeztetése után fogadja Önt.

Üdvözlettel:

Dr. Vida Ildikó

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Elnök

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.12. 10:52:55

@Ali Lali: Azért ez Goodfriendtől is színjáték volt. Nyilván szóltak neki hogy gyülekeznek a tévések, jön a Vida. Elküldeni nem akarta, rendesen fogadni se. Hát kisétált az utcára, és udvarias volt "megszakította" a sétáját.
Ügyes kifinomult húzás volt. Szerintem már előre tudták és ezt kifundálták. Goodfriend a lehető legjobban jött ki belőle.
Az már viszont elgondolkodtató, miért tudták előre.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.12. 10:55:08

@csak egy néző: Bocsi, de ez a válasz dr. Vida részéről teljesen korrekt. Ő egy hivatalt vezet, nem dolga sem politikai, sem hivatali ügyekkel foglalkoznia. Baj is lenne, ha bárkit fogadna.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.12. 10:57:05

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: "Az, hogy hogyan lehetett egy ilyen nőt egy ilyen felelős pozícióba rakni? "
Vida régi NAV-os és ért ahhoz amit csinál. Vida az emeszpé alatt is APEH-es csúcsvezető volt.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.12. 10:58:22

@Szabványok: Ez Vida tanácsadói részéről egy kétségbeesett lépés volt, Goodfriend meg egy jó színészkedett.

csak egy néző 2014.11.12. 11:10:18

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Ezért másoltam ide a levelet, hogy élő ember nem juthat be hozzá.
De halkan megjegyzem, ha már a neve felmerült ilyen ügyben és hetekig bujkál, ezért felkeresi egy országgyűlési képviselő egy tv stábbal, mert, még a főnöke sem tud válaszolni a parlamentben az adott ügyben, sőt mindenki össze vissza mellébeszél, hazudozik, akkor nem az lenne a jobb megoldás, hogy fogadja őket és belemondja a kamerába, hogy nem vagyok érintett semmilyen korrupciós ügyben?

Túrós (törölt) 2014.11.12. 11:25:32

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
szóval ha ő már akkora szuperhatalmas főméltóság akkor meg mi a töknek ment oda személyesen? Illetve ha akkora istenverte megavezető akkor meg végképp tudnia kéne angolul... ez kb annyira minősíti őt mintha az emailek amiket ír (már ha egyáltalán tud olyat..) csapni való helyesírással és mindenféle formalitást nélkülözve készülnének el...
Nem merném kijelenteni hogy Amerika annyira jófej, nem értem miért nem képesek kiadni azt a bizonyítékot de ez az ügy rávilágított arra hogy ez a nő mennyire gáz és még ki tudja hányan az ilyen szupervezetők közül...

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.12. 12:40:05

@csak egy néző: @Túrós: Nem vitatom, hogy -Vida rossz döntéseket hozott, nem vitatom hogy politikai kinevezett. Attól még nem kell mindennek elmondani.

csak egy néző 2014.11.12. 12:49:59

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Ebben igazad van. Csak tudod, ha valaki qrvának áll, az ne sikoltozzon, ha megdugják.És azért lássuk be, hogy a blogogokon nem francia kisasszonyok cseverésznek egy tea szalonban pallérozott magyar nyelven.

2014.11.12. 15:08:09

@Sir Galahad: Mit kellene cáfolnia? Egymásnak ellentmondó vélemények, állásfoglalások a párt és Vida oldaláról. Az USA elmondta, minden fórumon, vannak kitiltottak, és a jog nem engedi, hogy nyilvánosságra hozzák.
Vida úrasszony is érintett az ügyben. Nem, az ügyvezetőnekl nem kell belemenni piszlicsáré hazudozásokba. Az a Vida dolga....

DezInf 2014.11.13. 12:22:30

@Sir Galahad:

Látom az értő olvasás nem a legfőbb erényed :)))
Baxtál elolvasni a 7750-est, meg azt a megjegyzést is amit egy amerikában élő magyar honfitársunk fűzött hozzá.

Nem kötelesek a kitiltottnak bemutatni az ügyében begyűjtött bizonyítékokat.

Szerinted miért?

- nos, pl. ha az usa titokosszolgálatai által begyűjtött bizonyítékról van szó, akkor egyértelmű

- azért nem mutatnak pl. bizonyítékot, mivel az usa szerint itt nem jogállam vagyon, a bizonyítékokból viszonyt kiderülne kitől származhat, az ellen pedig a korrupt hatalom felléphetne

-
-

Soroljam még?

Olvasd el a 7750-et, aztán rájössz ....... persze miért olvasnád el, akkor te is tudnád, hogy hülyeségeket írsz.

Pontosan azt teszed mint a külügy, terel. félrebeszél, pedig nagyon is jól tudják miről van szó.

Mindig más a hibás, csak a fidesz-az hibátlan :))))

Sir Galahad 2014.11.14. 11:08:49

@DezInf: Lehet erre sok mindent mondani, de én továbbra is azt gondolom, hogy ha valakiről bizonyítékok nélkül hoznak hírbe valamilyen bűncselekmény elkövetésével, az tisztességtelen. Az eljárás biztosan megfelel az amerikai jogrendszernek, ahogyan mondjuk a sztálinista kirakatperek is megfeleltek anno az akkori jogrendszernek, de ettől még nem lesz fair. Egyébként meg már teljesen nyilvánvaló, hogy az ügy mögött szimplán politikai nyomásgyakorlás áll, rengeteg cikk szól erről, te meg olvasd el ezeket - itt van mondjuk egy: index.hu/kulfold/2014/11/13/a_lengyelek_megmagyarazzak_a_magyar_kitiltasi_botranyt/

Sir Galahad 2014.11.14. 11:13:07

@Könnyen elkaptuk, uram!: Azt kellene cáfolnia, hogy Vidának igenis adott át ellene szóló bizonyítékokat, szemben azzal, amit Vida állít. De nem teszi, és ebből az következik, hogy hazudott, amikor azt mondta, az érintettek magok megismerhetik kitiltásuk indokát - esetleg akkor, amikor azt mondta, vannak ilyen bizonyítékokon alapuló indokok. Melyik a kevésbé kellemetlen?

csak egy néző 2014.11.14. 12:07:36

@Sir Galahad:
Mondjuk az még nem jutott eszedbe, hogy az amcsiknak sem ezzel a szerencsétlenség Vidával van bajuk személy szerint, hanem a hivatalának a neve merült fel korrupciós ügyek kapcsán és mivel a hivatalt nem lehet kitíltani, hanem csak a hivatal felelős vezetőjét, igy ezért tíltották ki. Érdekes lesz megtudni a többi nevet is, azt hiszem nagyobb ászok is lesznek még köztük.

Sir Galahad 2014.11.14. 16:17:16

@csak egy néző: De eszembe jutott. Akkor is ugyanaz a véleményem: ha valaki vádol, bizonyítson, ha személyről, ha hivatalról van szó.

csak egy néző 2014.11.14. 16:33:15

@Sir Galahad:
“Kidobott idő minden perc ezzel foglalkozni”, ez csak egy fecni – mondta reggel a saját kir. közszolgálati (nem röhög) Kossuth (szegény, ha tudná) rádiójában, az igen kulturált, gyerekkorában a papa által sokat elkalapált (félmunka) frusztrált, magát Istenkirálynak képzelő 2/3-ad miniszterelnöke.
Tegnap pedig.
Kiáll a parlament elé, egy kis nyikhaj, senkiházi államtitkárocska lobogtatva egy fecninek nevezett papírt, hogy ezt kaptuk a követségtől, de ebben semmi új információ, korrupciós ügy nincs, amiről eddig ne tudtunk volna és még bele is mondja a kamerába a barom, "Semmi Ú korrupciós ügy, csak amiről EDDIG is TUDTUNK". Hát ez a baj idióták és a 2/3-ad által igen tisztelt Viktor, Viktor, hogy eddig is tudtátok, hogy milyen korrupciós, mutyi ügyetek van és ez természetesnek hiszitek és semmit sem tesztek ellene, SŐT!!!!
Minden egyes kormánytagotok, pökhendi, cinikus megszólalásával, önként álltok oda tátott szájjal a méretes bráner rosszabbik végéhez.
Szerintem az amcsiknak sem ezzel a szerencsétlenség Vidával vanigazán bajuk személy szerint, hanem a hivatalának a neve merült fel korrupciós ügyek kapcsán és mivel a hivatalt nem lehet kitíltani, hanem csak a hivatal felelős vezetőjét. Érdekes lesz megtudni a többi nevet is, azt hiszem nagyobb ászok is lesznek még köztük.
De nagy valószínűséggel ezt is megússzátok ezzel 2/3-os "felhatalmazással"
Majd bohóckodik egy kicsit a CÖFikés csahos szektátok az ügyvédnek kinéző feljelentgetőzéssel idétlenkedő jogászocskával a volt elvtársakkal az élén és a főügyésznek kinéző kezesbábotok, oszt' jó napot.

Vagy lehet, hogy mégsem?

DezInf 2014.11.15. 20:06:20

@Sir Galahad:

Ki közölte a kitiltás hírét?
Ki hozott nyílvánosságra neveket?

Amennyiben a két kérdésemre tudod a választ, akkor nem tudom miről beszélsz.

Sir Galahad 2014.11.16. 06:50:02

@DezInf: Ezek mellékes kérdések, nincs komoly jelentőségük. Az, hogy egy kormányközeli lap írt először az ügyről, logikus: meg akarták előzni, hogy az ellenzék tegye meg ezt nagy csinnadrattával - mert megtették volna, hiszen mondjuk úgy, nagyon jó amerikai kapcsolataik vannak. És?

DezInf 2014.11.16. 18:55:32

@Sir Galahad:

Ezt tanácskozd meg önmagaddal.
Értelmetlen veled eszmét cserélni.
Eh?
süti beállítások módosítása