Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Orbán a nép gyermeke, aki összefog az internetadó ellen

2014. október 31. - Szarvas Norbert

20120907-orban-viktor-kossuth-radio-ad4.jpgMa reggel megnyitottam a szokásos napi online olvasnivaló adagomat (444, origo, index), hogy értesüljek az aktuális dolgokról. Nem hittem volna, hogy Orbánozni ennyire gusztustalanul is lehet. Márpedig most én is ezt csinálom, hiszen úgy látszik a nép csak akkor nyit meg egy cikket, ha a címben szerepel az Orbán. Az Origo kiemelt híreinek a 90%-ában szerepelt ma az Orbán, és akkor a többiekről nem is beszéltünk. Elmélyedve a hírekben két cikket pakolnék egymás mellé, hogy megtud a nap legfontosabb mondanivalóját:

 

Testőrök várták Kelenföldön Orbán Viktort és Orbán szerint nem lehet bevezetni a netadót

Lefordítva magyarul a cikkek valódi mondanivalóját: Orbán Viktor a nép gyermeke, aki néppel együtt kormányoz és aki ugyanúgy másodosztályú vonaton utazik, mint mi halandók, nem akarja az internetadót. Én esküszöm napok óta vártam, melyik Fityeszes megmondó embert löki ki magából a karhatalom. Ki lesz az, akivel lehet megint egy jót "HoffamanRózsázni", akit a nép gyűlölhet és aki leveszi a felelősséget a SzijjártóOrbánRogán triumvirátusról. Magyarul ki lesz a balek?

Mintha újabban balek válság lenne az országban, amit bizonyít a mai nap is. Hiába várjuk a Fityesz megmondó embert, nem kapjuk. Helyette a műsort Deutsch Tamás kezdte el a HírTv-ben, aki felvezette a kormány kihátrálását, elhatárolódását ettől az agyament internetadótól. Orbán ma meg kimondta a véglegest. Zseniális kommunikációval sikerült a Fityesz által beterjesztett internetadó ötletét felküldeni az éterbe és a saját ötlettől tökéletesen elhatárolódni. 

Nálam az elhatárolódásban az a politikus vezetet eddig, aki nyílt levélben határolódott el saját hálótársától, feleségétől! Most a Fityesz saját gyermekét állítja be úgy, mint akihez semmi köze nincsen, ellenben a nép kedvéért, még ezzel a láthatatlan szörnnyel is meg fog küzdeni. Csak most, csak értetek. Közben meg már nem beszélünk NincsenAmerikaiVízum botrányról. Ez volt aztán a kacsa, jól megsütve, panírozva és kirántva! High Five!

images_8.jpgBENEVEZTEM A WWW.GOLDENBLOG.HU VERSENYÉBE! ERŐSÍTS MEG SZAVAZATODDAL ABBAN, HOGY VAN ÉRTELME NYÍLTAN, KRITIKUSAN ÉS KONFLIKTUST FELVÁLLALVA ÍRNOM! ITT TUDSZ SZAVAZNI:

GOLDENBLOG SZAVAZÁS

Azt hiszed, hogy ti győztetek? Már olvastam, hogy szervezik az örömünnepet Budapesten. Elárulom, hogy Orbán Viktor győzött, aki egy mondattal kicserélte a paklit és megint minden úgy történt, ahogyan akarta. Ne gondoljátok, hogy nem tudta előre a következményeket és a leosztást! Pontosan lehetett számítani a reakciókra, ami egyébként az igazi botrányról elviszi a figyelmet, majd egy jó kis miniszterelnöki propagandával (Orbán a nép gyermeke) felborítja az asztalt. Holnap meg mintha mi sem történt volna.

Erről jut eszembe egy sztori az olasz maffia mendemondáiból: " Don Gennaro! Kérem a bevételed 50%-át, hogy megtudjalak védeni! "Ki ellen?"- Hát magamtól természetesen".

Szerintem megint tanítanivaló módon küldte a padlóra a Fityesz az ellenzéket, erősítette meg a nemzeti érzést az emberekben és a tudatot, hogy a kormány törődik velük. Bár van, amitől majdnem hánytam reggel. Tudjátok, amikor olyan hírek érkeznek, hogy Orbán Ráhel (Orbán lánya) Svájcban tanul egy elég drága (havi 500.000 forintos fizuból nehezen finanszírozható) egyetemen, akkor elgondolkodik az ember fia a múlt történésein. 

A magyar oktatást elméletben jól szervezték át, ráadásul a Matolcsy féle alapítványba stadionnyi pénzt pumpáltak bele. Ha minőségi az oktatás, akkor a miniszterelnök lánya mit keres az agyonutált mocskos nyugaton? De tegyük fel hogy ez engem nem érdekel, mert mindenkinek szíve joga. Viszont azt a hírt már nehezen tudom megemészteni, hogy az a miniszterelnök utazott 13 órát Zürichből egy másodosztályú vonaton, akinek nemzetbiztonsági okokból a fél várost lezárják, ha kakkantania kell (és 10 kísérőautóval haladnak). 

Másrészről azt sem tudom elfogadni, hogy a miniszterelnöknek belefér 13 óra utazásosdi egy olyan helyzetben, amikor a fél ország háborog valamin. Csak számomra elgondolkodtató és gyomorforgató a sztori? Mert nekem nem áll össze. Ráadásul az origo szerint Orbánt csak Kelenföldön vették észre. Magyarul testőrség nélkül fél Európát átvonatozta anélkül, hogy bárki felismerte volna? Na neeeeeee. Ez már megint egy hatalmas kamu.

Itt arról van szó, hogy a legfontosabb közlése a dolognak a másodosztályú vonatocska volt. Ez a lényeg, a többi csak a máz. Orbán a nép gyermeke, aki a néppel együtt kormányoz (lenyilatkozta a Kossuth Rádiónak) ugyanolyan vonattal utazik, mint mindenki más. És akkor ez így már hitelesítette az egész mondanivalóját a történetnek. Azt gondolom, hogy tudnak ennél jobbat, mert ez nagyon gyengére sikerült.

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr286851091

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Netadós nemzeti konzultáció 2014.11.01. 00:14:04

  Az ügyben a konzultáció már régen elkezdődött és folyik is: Igaz kérdések nélkül történnek sokszor éppen egy Fmpsz (volt Fidesz) iroda falára festékszóróval felírva, vagy az ingatlanadó tüntetők plakátjain, általuk készült mém képmontázsokkal.   ...

Trackback: Követelés a diktátorhoz 2014.10.31. 20:43:38

Egyáltalán Nem Tisztelt Orbán Diktátor Úr! Mi, a nép, mind az 1200-an, azonnal követeljük, hogy folytassa az internetadó bevezetését. Viselkedése, hogy az eredeti ötletét visszavonta, nem európai stílusú lépés volt, ezért mélyen megvetjük Önt! Értse ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.10.31. 14:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mondjak le? 2014.10.31. 13:41:41

Először is szeretném leszögezni, hogy hibáztam. Egy Fideszes provokátor (képviselő) alig pár hónap trollkodással elérte, hogy már fel lehetett használni ellenem, amikor kiosztottam a privát oldalamon. Ezúton is elnézést kérek valamennyi embertől, akit ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

William Kidd 2014.10.31. 13:42:08

Tényleg jól felépített a komédia. Orbán rutinos, véd róka... :-)

tralalala 2014.10.31. 19:32:36

"Elárulom, hogy Orbán Viktor győzött,"

Arról hallottál már, hogy win-win szituáció?

Netuddki. 2014.10.31. 20:31:55

Butaság! Az orbán soha nem volt a nép gyermeke. Az apja is egy volt komcsi iparmágnás. Soha nem kellett neki dolgozni a megélhetésért. Lehet ezért se becsüli annyira a pénzt. Mármint az adófizetők pénzét. Nem tudhatja mennyit kell másnak dolgozni azért, hogy be tudja fizetni a rezsijét, enni adjon a gyerekeinek és még másra is maradjon. Ha marad...

lavór 2014.10.31. 20:38:49

Valami képzavar lehet: Orbán nem fogott össze az internetadó ellen. Ő akarta bevezetni.

dont be such a jew 2014.10.31. 20:46:56

Korrupciós botrányra hivatkozva, gyakorlatilag puccsal buktatták meg a cseh kormányt, méghozzá amerikai megrendelésre, mert Prága megpróbálta megakadályozni Washington befolyásszerzését az országban, többek között azzal, hogy nem engedte verseny nélkül nyerni a silány amerikai pályázatot egy atomerőmű-bővítési tenderen – emlékezett vissza a tavalyi történésekre Petr Necas akkori kormányfő szóvivője lapunknak adott interjújában. Petr Hájek rámutatott: nyilvánvaló a párhuzam az akkor cseh, és magyar történések között, hiszen Budapesten is van amerikai nagykövetség, az utcai tiltakozások élén egy amerikai diplomata áll. Az egykori cseh bennfentes ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy ha Magyarország sikeresen szembeszáll Washingtonnal, azzal elhozhatja a reményt egész Közép-Európának is.

dont be such a jew 2014.10.31. 20:56:40

Az Izraelben is népszerű, odahaza összerakható bútorok és a közel-keleti politikai helyzet közti hasonlatot elsőként Avigdor Libermann izraeli külügyminiszter vetette fel csütörtökön. Palesztina hivatalos svéd elismerése miatt ugyanis kijelentette: "A svéd kormánynak meg kellene értenie, hogy a helyi viszonyok bonyolultabbak egy Ikea-szekrény összerakásánál." Este pedig azonnali hatállyal és bizonytalan időre visszahívta konzultációra Izrael stockholmi nagykövetét.
Forrás: kuruc.info/r/4/135143/

2014.10.31. 20:58:03

@dont be such a jew: Figyelj, taknyos! Anyád üzeni, hogy vigyél le neki a sarokra egy kis sütit meg kólát és azt mondta, hogy ne buzeráld a gépét.

Parajpuding 2014.10.31. 21:04:29

Orbán pont úgy a nép gyermeke, ahogy Rákosi volt.

wanekus 2014.10.31. 21:12:21

A csuti Kisgömböc az idén már kétszer volt Zürich-ben. Először a Lézer Janóval megnéztek ott egy gyermekkórust (amire előtte az Országházban még nem voltak kíváncsiak), most meg a hazaúton ott kellett átszállnia. Hogy hogy nem. Szerintem a svájci számlákról kell neki gyorsan intézkednie, mielőtt a svájci banktitok a múlt ködébe veszne. Úgy látszik a csuti malacpersely (Mészáros Lőrinc) nem elég megbízható, kell a külföldi számla is, ami mostantól már lehet, hogy a Kajmán szigeteken gyarapszik... A sunyi disznó még a másodosztállyal is rájátszik!

lehet más a handa-banda 2014.10.31. 21:24:50

"Nálam az elhatárolódásban az a politikus vezetet eddig, aki nyílt levélben határolódott el saját hálótársától, feleségétől! "

Ti még nagyon fiatalok lehettek, de ez nem mentség a helyesírási hibákra. Na mind 1. Sok mindent nem tudhattok a múltból. Heller Ágnes a férjétől határolódott el a Pártbizottsághoz írt levelében, egyúttal őt tette a saját dolgaiért felelőssé, aminek meg is lett a következménye. De a csúcsot egy szovjet miniszter tartja nálam, aki a letartóztatása után felajánlotta hogy saját kezűleg végzi ki a feleségét, hogy a Sztálin iránti hűségét ezzel is bizonyítsa

lehet más a handa-banda 2014.10.31. 21:27:55

@dont be such a jew:
Ezek szerint korrupciós botrány és tömegtüntetések várhatók Stockholmban is

Tiltakozzunk a rénszarvasbőr adó ellen!

hanta boy 2014.10.31. 22:05:53

@dont be such a jew:

Tényleg nem kívánok mást!

Légy oly kedves kommentelj minél többet!

Te többet érsz az összes blogírónál!!!!

Olyan infókat közvetítesz amihez máshol lehetetlen hozzájutni!

Köszike!

zobod 2014.10.31. 22:08:28

@lehet más a handa-banda: Hellerről ezt nem tudtam, de nem lep meg, micsoda egy jellemtelen senki... a szovjet miniszter nem akárki volt, hanem maga Molotov, de arról szó sem volt hogy kivégzi a feleségét, csak amiatt mentegetőzött Sztálinnál írásban, hogy miért nem szavazott, mikor a felesége pártból történő kizárása volt a napirend. Egy kommunista retek volt a feleség is, lelkes sztálinista még az öt év gulag után is, egy időben halászati miniszter és KB tag, nem egy ártatlan áldozat. Szabadulása után éltek Molotovval tovább, mintha mi sem történt volna, egészen a nő haláláig.

2014.10.31. 22:30:39

Bocs, de azért ezt az egész nemzeti konzultációs, NER-es ostobaságot nem mindenki vette be...

lehet más a handa-banda 2014.10.31. 22:31:15

@zobod:
Molotovnak is megvoltak a dolgai, de most Pjatakovra gondoltam. Végül nem kapta meg a lehetőséget, hogy saját kezűleg lőhesse főbe az imperialistákkal hírbe hozott asszonyt, pedig nagy durranás lett volna

Zoli Weber Kettle 2014.10.31. 22:53:24

@dont be such a jew: Nem is leszel az imperialisták helyében soha, a magad fajta közmunka menekült maximum fidesznyikes munkásőrök lehetnek, te szerencsétlen ostoba kotongumi szökevény :)))

csak egy néző 2014.11.01. 10:06:47

„Mi nem vagyunk kommunisták, mi az emberekkel kormányzunk"

Hát ez beszarás, képes úgy előadni, mintha ezt a netadót, (ami ugye az ő találmánya volt) azok a mocskos komcsik találták volna ki és ő, mint a magyarok jótevője meghallgatva a magyar emberek szavát ezt megakadályozza. Sőt ez a drága II. Osztályon vonatozó nép gyermeke, még levélben jó pár millót elszórva, meg is kérdezi az ő drága jó népét, hogy ugye, hogy nem akarnak ilyen kommenista módon kitalált net sarcot.
Erre mondják, hogy ügyes.

De azért mindjárt kiadja az új jelszót,
„Mert arról mégiscsak tudunk kell valamit, hogy az interneten keletkező hatalmas extraprofit hová lesz.”
Lesz mit a birkamenet lepedője írni és mögötte masírozni, mert micsoda dolog, hogy valaki egy üzleten keresni is akar, azt majd mi mondjuk, hogy mi az extra profit.
"A miniszterelnök itt arról beszélt, hogy a fő gond, hogy a költségvetés többet költ, mint amennyit keres" vagy helyesebben többet lop.

A cafetériát is megadóztatjuk, nehogy már a családok extra bevételre tegyenek szert, nehogy már lófráljanak az országban össze vissza, nyaralás ürügyén, vagy egy kicsit több jusson az asztalukra.

apanna 2014.11.01. 10:11:38

@régebb óta vagyok Subban mint te: "A legtöbb ember nem az igazságot keresi, csak a maga igazát."
Karinthy Frigyes

apanna 2014.11.01. 10:13:49

@csak egy néző: "A cafetériát is megadóztatjuk, nehogy már a családok extra bevételre tegyenek szert, "- Gondolkodj, miért nem kapod meg a kafetériát inkább készpénzben? Azért van cafetéria, hogy a munakadód legalább egy kis + adjon neked kedvezményesen, mert különben szart sem kapnál tőle.....

csak egy néző 2014.11.01. 10:14:11

Egyébként pedig.
Orbán Viktor:
A magyar nyelv hihetelen szép, annyi, annyi szavunk van ugyanarra az adóra, úgy, hogy nyugi NER társak, kicsit még megszivatom Tompikát, kicsit konzultálgatunk, de van még ötletem a népemnek, hogy szo...janak. Nehogy már a csík tolja a repülőt.

apanna 2014.11.01. 10:17:53

@wanekus: Ha egy cég igazgatója a 2000 évek elején 1 milliós fizetést kapott, akkor a miniszterelnöknek, aki egy országot irányít, nem jár ennyi? Miért baj, hogy Lázárral megnézett egy gyermekkórust? Ki akar ilyen emberrel közösködni, aki nyilván még a szomszéd tehenét is kinyírná irigységében.. Ebből állna az ellenzék? Az régen rossz.....

bkkzol 2014.11.01. 11:27:28

@dont be such a jew: igen maximalisan igazad van. sokan elfelejtik illetve nem is tudnak a tortenetrol. Nagyon sok erdeket sertett magyarorszag az utobbi idoben. Valamit ki kell talani ha mer nem lehet 30-40 ezer tengereszgyalogossal elintezni a szokasos modon.

bkkzol 2014.11.01. 11:30:18

@apanna: nagyjabol ennyibol all az elenzek. Ha akarja a netadot akkor szemet, ha nem akarja akkor nyereszkedik rajta polikailag. Nem ugy mint a zaszlolengeto kislany a parlament ablakban.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.01. 11:57:53

"Én esküszöm napok óta vártam, melyik Fityeszes megmondó embert löki ki magából a karhatalom. "

Megjelent az Indexen - na nem a címlapon, hanem bőven a hajtás után lent, az alsó rovatokban - hogy az internetadó alapötletét a három nagy szolgáltat (kék, piros, rózsaszín) egyike vetette fel a miiszterelnöknek.

De az ellenzéki sajtó valahogy nem akart a suttyomban, a lap alján tálalt szerkesztőségi hírre ráugrani, mert a gonoszmulti kerékbe törésével nem lehetne buta, naiv, lelkes fiatal embereket a háttérből manipulálni, hogy hőzöngjenek az utcán, hátha kisül belőle egy jó kis Majdan2, és hatalomba lehet juttatni Gyurcsányt, Tóbiást, Fodrot meg Szigetvárit.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.11.01. 17:55:52

kurvajók ezek a színes dobozok
süti beállítások módosítása