Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

A folyószámlákról titokban elfolyik a pénz

2014. február 14. - Szarvas Norbert

rogan5355_1.jpgEzt a cikket most a magyar kormány elképesztően zseniális munkájának köszönhetjük. Kösz. El nem tudom képzelni, hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy a magyar társadalom narancsosabbik részének feltűnjön végre, hogy a többi oldalon levők mellett a farok rossz végén áll? Ahogyan a természeti katasztrófák sem válogatnak a különböző álláspontokon levő emberek között, úgy a bankok sem, a gazdaság sem és az éhhalál sem. Sajnos már kínomban sem tudok röhögni azon, ami most történik a bankszektorban. Annak ellenére sem tudom már magamra erőltetni a vigyort, hogy hónapokkal ezelőtt megírtam én is  a rezsicsökkentéseknek és az ingyen 150.000 forintos kp felvételnek mi lesz a következménye, amit senki nem hitt el nekem, sőt sokan kinevettek az elméletemmel együtt. Na szépen vagyunk.

"-Szavazz rám és megvédelek. Szabadságharc van!

- Nem értem! Ki ellen védesz meg? Nem látom az ellenséget!

- Hát megpróbállak magamtól megvédeni, de nem garantálom, hogy sikerül. Viszont ha nem rám szavazol, akkor garantálom, hogy megszívod. Legalább az esélyt add meg magadnak, hogy jobb legyen."

Nagyon röviden a Rogán vezette gazdasági kisiparosok emberi jogok védelmére szakosodott zsebszövetség megfejtette Magyarország évtizedes problémáját, amire senki más nem gondolt. Ingyen pénzt a folyószámlákról a magyar nemzeti népnek. Ezt aztán az eredeti ötlet! Gondolom ez volt az a pont, ahol arra számítottak ezek a zsenik a parlamentben, hogy a bankrendszer már meg sem érzi ezt az anális támadást, hiszen ennél sokkal jobban baszogatták őket mostanában. HAHAHA.

Létezett az elmúlt nagyon sok évben egy bank (leánykori nevén ELLA bank, házasság után: Axa bank), aminek volt egy gyönyörű gyermeke (kamathozó folyószámlája). Főbb tulajdonságai ennek a remekműnek, hogy lekötés nélkül biztosított feltételek nélkül nagyon komoly kamatokat, feltétel nélküli ingyenes számlavezetése volt, ingyenes átutalásokkal. Már 2008-ban lehetséges volt bárkinek ingyenes számlát nyitnia, amiért mostanában újfent szabadságharcot hirdetett mordor zseniális zsebszövetsége.

Persze az már néplázítás lenne a részemről, ha leírnám nektek, hogy a többi bank az elmúlt években sorban hozta ki ingyenes folyószámlacsomagjait, legtöbben sokkal több zseton ingyen felvételét tették lehetővé, mint a rogán törvény. Ez mind a kapitalista nyugat mocskos hazugsága lenne. Az meg hogy sokatoknak biztosan volt ilyen számlája, nem más mint szemfényvesztés. Igazából az ingyenes számlátok is nagyon sok láthatatlan forintba került.

Szerencsére minden helyre került, a piac helyreigazította magát, és létrehozta a szabadságharchoz tökéletes táptalajt. Példának okáért megszűnt az AXA hírös ingyenes kamathozó bankszámlája és cserébe, olyan pofátlanul drága számlákat hoztak, amik komoly károkat képesek ütni a magyar háztartások eddig is instabil falazatába.  Na most már lehet szabadság harcolni és felháborodni, hogy a törvényi ingyen felvétel után a bank a továbbiakban 630 forintot szed le alkalmanként! Ez aztán a pofátlanság. A magyar nemzeti érzés valódi megsértése. Ráadásul a kezelési költség az ingyenesből átváltott 450 és 3.900 forint közötti összeggé. 

Köszönjük Fidesz, köszi Rogán! Ha az embernek ilyen "barátai, honatyái" vannak, akkor minek ellenség? Ha nem akarnak minket megmenteni, akkor továbbra is lehetne ingyen számlán, ingyenes utalásokkal, ingyenes vásárlásokkal, ráadásul mindezért még kamatot is kapnék. A legszörnyűbb az lesz, hogy  a legtöbb ember még ezután se fog felháborodni, hiszen rezsicsökkentés van. Az állam nagy király, spórolt nekünk havi 300 forint. Igaz közben a számlánkra több ezerrel kell többet fizetni, de az "biztosan nem a kormány hibája, hanem a kalóz pénzrendszeré". Jah, hogy neked nincsen AXA számlád? Ne aggódj, nézd meg saját bankod hírdetményeit, de előbb vegyél be egy Sanaxot. 

Már csak abban reménykedem, hogy a kormány nem akarja megmenteni az embereket a kommunikációs szektortól, mert akkor a 13.000 forintért cserébe korlátlan Vodafone /T-mobile/Telenor csomagokat nagyon gyorsan megfogják szűntetni. Remélem a kormány nem akarja megmenteni a magyarokat, mert abból még nem jöttünk ki jól. Emlékezzetek a "chips adóra", ahol a magyarok egészségét akarták megmenteni, azzal hogy az egészségtelen dolgokra (pl üdítő) nagyobb adót vetnek ki, amitől drágább lesz. A hülyéjének persze nem jutott eszébe, hogy a magyar nem azért nem veszi meg a bio gyümilevet, mert nincs rá igénye, hanem mert nincsen rá 6-800 forintja literenként. Azzal pedig, hogy megdrágították az olcsóbb dolgokat, annyit értek el, hogy a szerencsétlen magyar ugyanazért a pénzért kénytelen kevesebb olyan élelmiszert vásárolni, ami egy percig képes elfeledtetni vele szenvedéseit. Talán olcsóbbá kellett volna tenni az egészséges élelmiszereket, hogy azok mindenkinek elérhetőbbek legyenek. De lehet én látom rosszul.

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr555814631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodolfo63 2014.02.14. 20:46:32

ha semmit nem csináltak volna az elmúlt 4 évben, sokkal előrébb tartanánk

a cseheknél nem tudom hány hónapig nem volt kormány pár éve, aztán érdekes módon működött minden magától

Brix 2014.02.14. 21:18:17

Orbánék "megvédték" a pénzünket 2013-ben is:
-10%-os leértékelődés az euróval szemben
-alacsony, 2-3%-os betéti kamatok
-6%-os Eho és duplázódó tranzakciós illeték
Összességében, százmilliárdokat vettek el az emberektől...

lupusinfabula (törölt) 2014.02.14. 21:20:22

@Rodolfo63:
Erre szokás mondani: ha nem ártasz, már sokat használtál. :-)

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2014.02.14. 22:11:54

Teljesen mindegy mit papolunk, az egybitesek+nyugdijasok bőven eldöntik a választást nélkülünk is :/

A szomszéd (nyugdijas) örömködött, hogy a rezsicsökkentés miatt ő tavaly a gázon megspórolt 60e Ft-ot.
Én mondtam neki, hogy mi 27e-t (pont előtte nap került kezembe a számla).

A pláne az, hogy ő lakik 50 m2-en, teljesen hőszigeteletlen kéróban, mi meg 170 m2-en, hőszigeteltben.

A számlák emelkedése miatt mondjuk a felét elviszi az emelt bankköltség nála, de még akkor is marad ~30e Ft évente, ami közel 3000 Ft/hónap. Nyugdijasnak ez számit (komolyan).
Nekem viszont semmi sem marad a rezsicsökkentésből, ráadásul mivel sokkal aktivabban használjuk a bankkártyát, és effektiv többet költünk, sokkal több megy el bankköltségre is.

Nekünk eszünkbe nem jut a bankot szidni, mert mögélátunk a dolognak.
Neki meg első dolga "szemétbankozni".

Na ezért nem lesz soha normális ez az ország...

na4 2014.02.14. 22:12:16

A világrekorder 27%-os ÁFA, és a tranzakciós adó kifosztotta az országot.

2014.02.14. 22:32:43

@na4: Szerintem meg inkább az,hogy minden létező pénzt elvettek az emberektől.Segélyt,családtámogatásokat,ingyenes étkezést az egyedülállóktól,ingyenes tankönyv,a rokkantak esetében is csökkentettek minden járandóságot.
Magyarul ,kifosztották a lakosságot.
Ezzel párhuzamosan befingott a kiskereskedelem,majd a nagykereskedelem.Mindemellett tombolt a válság,nincsenek befektetők,lerohadt az ingatlanpiac.
Most következik majd a nagyobb,tőkeerősebb cégek bedőlése is.
Mint a dominó.
A végén nem marad már,csak a zsebdiktátor és sleppje,csak nem lesz aki a seggüket kitörölje mint eddig,mert a nép,az isten adta nép,...elbújt+elmenekült+szarik rá.

Kámasuka 2014.02.14. 22:36:08

Si-mon-gá-bor éoéoé

Első mohikán 2014.02.14. 23:49:43

@Kámasuka: Si-mics-ka, Mé-szá-ros, Nyer-ges stb.,stb., áoáoáo

v2peti 2014.02.15. 00:53:36

@Brix: Egyszerűen siralmasak a betéti kamatok, míg a kölcsönök kamatai meg vérlázítóak! :(

colonel Tigh 2014.02.15. 01:05:37

@Kámasuka: Bizony, megy majd a többi is utána, narancsoldalról is, ne félj. Csak lehet szarabbul fognak járni, mert mikor ők sorra kerülnek az emberek olyan pipák lesznek akkorra, hogy nem csak az indexel fognak autósüldözést játszani, hanem örülhetnek ha nem ültetik kapanyélbe őket. De ez is milyen érdekes, az index oknyomoz a balos sunyiság után, hát mik vannak, mi?
A vicces az, hogy a normális emberek, tudod akiket nap mint nap lekomcsiztok, libásoztok ezt tudják, és mellé még szeretné ugyanezt az eljárást látni minden tolvaj, hazuggal kapcsolatban, mert ugye azokat ti sem szeretitek. Vagy a narancsmámor ennyire erős? Ott felétek a boldog homályban mikor fogtok gerincet növeszteni? Előgerinchúr is megteszi első lépésnek, Schumachert is lassan ébresztik, a hosszú kóma után veszélyes lehet a hirtelen jött magyar rögvalósággal szembenézni. De most viccen kívül, a fidesz (igen, így csupa kisbetűvel) szavazói mikor fognak legalább egy pici kritikával, minimális önkontrollal a nagy vezír felé fordulni? Mi lenne ha a fidesz savazók intéznének legalább egy ultimátumot a kedves vezető elé állítani, hogy ha már itt komcsizunk legyenek már azok az ügynökakták nyilvánosak. Mert ha nem akkor... Elvileg nincs mitől félni, hisz ők a magyar csapat, a komcsik meg mindenütt másutt vannak, gyakorlatilag mindenki, aki nem narancszászló alatt vonul - és most jöhet a frappáns megmagyarázás, a la ne azt figyeljék mit mondok. Mer' az könnyebb, mint gerincet növeszteni, mit mondjuk az Ángyán.

röhögő 2014.02.15. 04:51:56

Mit vagytok oda? Majd jön Blogger Géza és megmagyarázza! Különben is Gyurcsány.

s 2014.02.15. 05:25:07

@colonel Tigh: Elmondom, miért fog a fidesz fölényesen nyerni a mostani választásokon. Mert a fidesz szavazók segg hülyék és ezt a faszszopást ismét támogatni fogják a szavazataikkal, akik meg csalódtak a gyurcsótányban, azok meg simán nem fognak szavazni senkire. Tehát a fidesz támogatottsága algebrailag azonosan egyenlő az értelmi sérültek arányával a magyar társadalomban.

Kicsit szemléletesebb példával illusztrálva a dolgot: ha bemész egy étterembe és az étlapon csak azt látod, hogy két dolog van enni, szar és fos, akkor nem kell választani. Lehet úgy dönteni, hogy nem kérsz egyikből sem. Sőt, igazából ez az egyetlen értelmes döntés. Szerintem. Viszont sokan el fognak menni szavazni. Tudni fogom, hogy ők kértek a szarból. Pedig nem kellett volna.

braue 2014.02.15. 06:07:58

Nekem olcsóbb a telefon, a kábel tv, a net és a mobil is, egy csomagban, éppen két hónapja váltottam. Bankolni meg öt éve ingyen bankolok (Magnet bank), illetve pár éve havi kétszázba kerül a kártya amit használok. Semmi más költségem nincs, míg az OTP-nél ugyanilyen forgalom mellett öt éve háromezer volt a számlám. Aki hülye, az válassza a legdrágábbat, annak ellenére, hogy otthonról bankolhat ingyen, illetve, havi kétszáz forintos kártyadíjért.(A kártyáért semmit mást nem kell fizetni csak a havi kétszázat, kiváltáskor nem kerül pénzbe. Tarnazakciós díj nincs, a normál havi forgalomra.)

braue 2014.02.15. 06:12:22

@s: Méhg jó,. hoyg a bolsi szavazók oylan nagyon okosak. Azért szavaznának a bolsikra mert:

Ahol nem ők uralkodtak (Olaszország, Írország, Finnország stb.), ott ma három-négyszeresét keresik a prolik, mint itt. (A segélyük is annak megfelelő, ergó a nyomor, ami magyarországi szintű, nem, vagy alig-alig ismert mára.) Pedig 1938-ban (utolsó békeévünk) még itt kerestek többet, mint az említettek.

lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/jesus/otka0810/peldak.htm

A rendszerváltáskor is három-négyszeres volt ez előnyük az olasz proliknak fizetésben (sorolhatnék még egy pár országot), pedig '38-ban még előttük voltunk.

A rendszerváltás óta a bolsi vezetés alatt előztek meg a környező államok, kivéve a legszarabb helyzetben élő oláhokat és bolgárokat. A tót GDP 2003-ban 1.410 dollárral (cca. 25%-kal) volt alacsonyabb, mint a magyar, 2010-ben viszont már több volt. A lengyelek 1.100 dollárral voltak lemaradva, a lettek majd 2.000-rel és folytathatnám. 2010-ben ezek mind előttünk voltak. Köszönjük ezt is (meg az előző negyven évet is), a Kommunisták Magyarországi Pártja jogutójának!

Nem furcsa, hogy mindig akkor kezdenek a magyarok lemaradni azoktól akik előtt voltak, amikor a Magyar Kommunista Párt és jogutódai uralkodnak? Pedig ők állítólag a prolikért, a bérmunkásokért élnek, mégis a legnagyobb hátrányt ők okozzák nekik, méghozzá folyamatosan. Hát így inkább nem segítsenek rajtuk!

Ráadásul:"Az MSZP hagyományosan idős szavazótábora némileg fiatalodott a Demokratikus Koalíció
kiválása óta (mely a legidősebb szavazótábort tudhatja magáénak), ám ezzel együtt is igen
magas az idős, hatvan év feletti szavazók aránya

A szavazótábor egyik legmarkánsabb különbsége az iskolai végzettségben mutatkozik: a
szocialista szavazók fele legfeljebb nyolc osztályt végzett: ez jóval magasabb arány, mint amit
bármelyik másik párt táborában látunk."

www.republikon.hu

Hát csoda, hoyg ők a legokaosabbak, a fidezsesek meg mind hülyék?:))

Mondom ezt úgy, hogy én biztos nem fogok rárjuk szavazni, mert sokmindet elbasztak nagyon, de a bolsikra meg zsigerből nem, soha. Szar rablóbanda, akik az ország kifosztására szövetkeztek.

s 2014.02.15. 08:07:21

@braue: fidesz = bolsik

Remélem nem mondtam újat. Erre egyébként magad is rájöhetsz, ha megnézed a lelkesedés hiányát a fidesz részéről az ügynökmúlt feltárásával kapcsolatban. Esetleg a hatalom centralizációja iránti elkötelezettségüket, ami még magát sztálin elvtársat is ámultba ejtené. Nem feledkezve meg azokról a máig is kiható előnyökről, amit a fideszes politikai elit csak úgy tudhatott megszerezni, hogy szüleik lényegében patkóbélig benyalintottak az mszmp akkori (1989 előtti) vezetésének.

Sokan mondják, - te is - hogy nem mennek el szavazni. A részvételi arányokból azért látni fogom, hogy ezt csak úgy mondták az emberek, mert jól hangzik, vagy valóban nem mentek el.

Fulek 2014.02.15. 08:26:37

@s: "lopott nevű" összefogás= libsik,( tudjuk, akik szakadékba kormányozzák az agymosott európaiakat) hova lettek a demokraták?

Pásztor Miklós 2014.02.15. 08:34:12

@s: Te komolyra veszed ezt a zombi @braue: -t?
Aki le meri írni hogy egy csomó adósságot törlesztettek a fideszesek, amikor az államadósság nőtt 2500 milliárddal alattuk?

2014.02.15. 08:36:00

@s: Aki meg nem megy el szavazni,az automatikusan a jelenlegi tetvekre adja a voksát.
Klassz ötlet.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2014.02.15. 08:38:31

sio 100%-os gyumolcsle 400 ft/l, asvanyvizzel(!) 50%-ra higitva 230 ft/l, 25%-osra higitva 150 ft/l
fanta 0-5%? gyumolcstartalom 200 ft/l

de azert draaaga a gyumolcsle

2014.02.15. 08:39:10

@v2peti: Hát kispofám,ne rajtam akarjál már megtollasodni,elég ha a bankok lerabolnak rendszeresen.Te mint kis buzi betétes,meg örüljél annak,hogy 1; a pénzedre vigyáznak a bankok, 2; nem romlik tovább az összeg, 3; ha többre vágysz,akkor vedd ki onnan és nyiss egy sarki kocsmát, de ne az én káromra akarjál már gigakamatokat!
Köcce!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2014.02.15. 08:52:11

hehe, ha a betetesek inkabb kocsmat nyitnak, akkor a takaritonoknek max 3 kisfroccsre lesz hiteluk, nem lakasra.

braue 2014.02.15. 09:09:35

@Pásztor Miklós: Prolikám! Jól tenné, ha komolyan venne. Kevesebb lenne a kültsége. De az átlagos bolsi szavazó, max nyolc általánost végtzett. Azoknak ez nehéz.

szintetikus 2014.02.15. 09:18:19

@s: akadémiai szinten sikerült megfogalmaznod a mondandód :D

Agyalap 2014.02.15. 09:31:38

@braue: Kicsit nagyon odavagy azzal a rohadt nagy eszeddel, de ezt még gondold át: "Szar rablóbanda, akik az ország kifosztására szövetkeztek. "
Ez most pontosan a Fidesz álláspontja.
Nem sírom vissza se Hagyót, se Simont - de ennek a rabló bandának el kell tűnnie (gondoltam itt Simicska-Nyerges tengelyre...).

Reszelő Aladár 2014.02.15. 10:57:09

A bank egy olyan jófejségi intézmény. A kapitalizmus pedig működik.
A gond ott van, ha a bank nem versenyzik, hanem kartelezget. Erre szolgál a Bankszövetség. Végtörlesztés? Emeljük a forintkamatot! Hitelezés? Inkább az MNB-be rakjuk magas kamatra, kockázatmentesen. Tranzakciós adó? Akkor ninc ingyen számla! KP kellene? 1000 Ft lesz a kezelési költség. Menteni kell minket? Állambácsi segít adófizetői pénzből!
Járhatok rosszul? Kizárt!

Akkor ki a hibás, aki megpróbált tenni ez ellen, vagy aki támogatta ezeket?

Cubase 2014.02.15. 11:05:41

@braue: Teljesen igazad van a bolsik országrombolásával és primitív szavazóbázisával kapcsolatban.

Azzal az apró kiegészítéssel, hogy éppen most is ők uralkodnak.

hobb 2014.02.15. 11:15:05

A bolsizóknak talán azt kéne észrevenniük, hogy amíg ők itt ugyanazt ordítozták 89' óta, azóta az egykori kommunista utódpártból neoliberalista-populista párt lett és rohadt messze került a baloldali értékrendtől. Az egykori liberális Fidesz pedig igazi ultrapopulista módon szépen sorban, minden poszton játszott már a szélsőjobbtól a szélsőbalig. Most éppen balról előzik az egykori MKP-t, próbálnak szavazatokat maximalizálni.

Egyformán utálatos mindegyik, csak a nevében ilyen-olyan oldali bagázs. Náluk csak a hűséges pártnyalonc birkák utálatosabbak, akik okosnak hiszik magukat és bégetnek szépen, ahogy az aktuális gazdi szeretné.. Beeeeeee-beeeeeee.

gyerekpornó rendező 2014.02.15. 11:38:20

"A folyószámlákról titokban elfolyik a pénz"

Hat igazan vicces, hogy mikozben az mszp titkos kulfoldi bankszamlakon adozatlan szaz milliokat, milliardokat rejteget, valakinek ekozben mindossze az ingyenes penzfelvetelel van problemaja.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.02.15. 12:59:25

Nem elég, hogy tehetségtelenek, de még szorgalmasak is. Ez a közre legveszélyesebb elegy. Ez van. Április 6-ig? :)

s 2014.02.16. 02:28:38

@Jóképességű Takarítónő: Ezt az érvelést nem fogadom el, mert az előző rablóhorda hatalomba való visszajutását szolgáló propaganda. Aki nem megy el szavazni, - például én - az senkire nem adja a voksát.
Egyébként ez lenne az egyetlen épeszű megfontolás, ami kivezetne ebből a több évtizede tartó hintáztatásból. Nem fogom a rosszra azt mondani, hogy jó, csak azért, mert most éppen van egy másik rossz. Hogy udvariasan fogalmazzam meg a dolgot, leszarom ezt a kérdéskört. Majd csak elteszi valaki orbánt láb alól, - valami devizahiteles csoport, akinek tele van a töke a 253 huf-os CHF árfolyammal - aztán lesz valami más. Ha nem lesz jó az sem, akkor azt is elteszik láb alól. Egy ideje már én sem ragaszkodom annyira a demokratikus megoldásokhoz. Nincsen szezonja, talán észrevetted Te is.

s 2014.02.16. 02:35:53

@braue: Miért, neked a két faiskola sem jött össze, majomember? :-D

Ahogy elnézem a hozzászólásaidat, talán elég lett volna egyet írnom . . . de mindegy is.

s 2014.02.16. 02:41:20

@szintetikus: Az igényesség szinte velem született erényem és örömmel tölt el, hogy erre például Te is felfigyeltél. :-)

s 2014.02.16. 03:00:14

@Frady Endre: Utána is ez lesz, ne ábrándozz. A hatalmon lévőket esetleg leváltják, de a nép, az Isten adta nép marad a helyén. Választ valami köcsögöt, mert a korlátolt elméjétől csak ennyi telik. Az a probléma, hogy a nép többsége egyszerű, mint a fakocka. Ezen a problémán az oktatás és néhány évtized bizonyára segíthetne, de az oktatást éppen most basszák szét kétélű szekercével, és egyébként meg kifogytunk az időből. Az én stratégiám az, hogy leszarom nagy ívben, ami van, mert megélek a munkámból szerencsére, függetlenül attól, hogy ki a fasz van itt hatalmon. Szar azoknak lesz, akik nem jutnak munkához, mert hülyék, mint a valagam, vagy esetleg ki vannak bélelve kurva sok hitellel ugyanezen okból. Ez a többség, sajnos, de a többség dönt. Nekem úgyszólván mindegy.
süti beállítások módosítása